fatih kısaparmak balon baskılı balon Fethullah Gülen, Başbakana ne mesaj gönderdi? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen, Başbakana ne mesaj gönderdi?

Terennüm
04-04-2011, 17:53
Gülen Cemaati'nin içinden bir arkadaşıma sordum bu soruyu.

Tarih olarak da 12 Haziran'ı verdim.

"Dönmez" dedi.

"Dönmeyecek" diye ekledi.

Neden?

Neden belli.

Kitapçılardaki raflara bakın.

Fethullah Gülen'le ilgili elde edilmek istenen ranta bir bakın.

Siz olsanız döner misiniz?

"Canım ne var bunda?" demeyin!

Türkiye'de olan biten her şey...

Ama her şey...

Fethullah Gülen'e mal ediliyor.

Evinin musluğu bozulan da...

İçip içip yolda sızan da...

Kuralsızlıklar karşısında ehliyetini kaptıran da...

"Fethullah" diyor.

İki sene önceydi.

Bir arkadaşım aradı:

-Cemaat ehliyetimi aldı.

Tahminimde yanılmadım.

Arkadaşım içmişti.

Sarhoş sarhoş araç kullanmıştı.

Ve polis de görevini yaparak ehliyetine el koymuştu arkadaşımın.

Arkadaşım da bas bas bağırıyordu:

-Cemaat ehliyetimi aldı.

Türkiye'de Fethullah Gülen'le ilgili bu kadar güzellik yaşanırken, Hoca Efendi döner mi?

Diyelim ki döndü.

Osman Kaçmaz gibilere anında iş düşmez mi?

Ya da İlhan Cihanerler'e...

Bunu çok iyi bilen Fethullah Gülen, arkadaşımın da dediği gibi dönmez, dönmeyecek.

Peki...

Hoca dönmüyor.

Peki siyasete dahli var mı?

Ya da aday öneriyor mu?

Hayır!

Fethullah Gülen hareketinin göbeğinde yeralan arkadaşım, Hoca Efendi'nin bu konuda gerekli gördüğü yerlere mesaj gönderdiğini söyledi.

Mesaj şu:

-Kimse benim adımı kullanarak siyaset yapmasın. Alenen söylüyorum, hiç kimseyi ama hiç kimseyi ne aday gösteriyorum, ne de kimseyi kimseye tavsiye ediyorum. Her kim ki aday olacaksa, benden bağımsız aday olsun. Benim adaylık süreciyle ilgili uzaktan yakından ilgim olmadı olmayacak.

Aldığım bilgiye göre, bu mesaj Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da özel gönderilmiş.

İlgililere duyurulur

Hadi özışık

Katade
04-04-2011, 18:06
Daha söze gerek yok.

Özgür Çağrı
04-04-2011, 18:10
Hadi özışıkmı yazmış
of hem yıkamış hem yağlamış :)
Gülenin türkiyeye gelmemesi için hiç bir sebep yok orada kalması bence amerikanın daha rahat oluşu olabilir :) Çünkü bir İslam devrimcisi mücadeleden asla kaçmaz :)

Özgür Çağrı
04-04-2011, 22:34
Yorumum mide bulandırıcı olarak görülsede bende seninle aynı duyguları paylaşıyorum abla. Mahmut ustaosmanoğlu buradayken seyda buradayken mustafa islamoğlu buradayken diğer islami camia önderleri buradayken 8 yıl hapis yattıktan sonra çıkıp mücadelesini sürdüren nurettin şirin buradayken fethullah gülenin amerikada ne işi var ?
Ne yani fethullah güleni hapisemi atacaklar :) güldürmeyin adamı Allah aşkına yav.. Arkasında büyük bir şakirt hukukçu yargıç savcı hakim ordusu varkenmi :)
Humeyniye benzemek istemeyebilir tamam o zaman fethullah gülen haliyle dönsün. Onu amerikada tutan ne . Gerçekten çok merak ediyorum.

Hüdaverdi
04-04-2011, 22:39
Boğazım ağrıyor,çok pis gribim bir de,hep Fethullah Gülen yüzünden :@
Dönmese ne olur ? Dönse çok şey olur.
Ama,vefat ettiğinde cenazesi ülkemize getirilmezse,orada veya başka bir yere gömülürse soru işaretleri fazlalaşır.

Yorumlara bakın,seveni çok.
http://tr-tr.facebook.com/video/video.php?v=108827709132530&oid=354350027783&comments
Video hakkında da yorum bekliyorum :)

Katade
04-04-2011, 22:44
Kim ne derse desin, dönmemesine bir anlam veremiyorum. Bu konuda hiçbir yorum beni tatmin etmiyor.

Ülkede herhangi birşey olmasın hoca efendiden biliyolar buraya geldiğinde ülke çokmu rahata ericek yoksa bir kişiler tarafından ülkemi karışıcak hoca efendi bunu istermi sence kendini düşündüğünden değildir buna emin ol

İntifada
04-04-2011, 23:18
Hüzünlü gurbet :p
Bende orada kalmasına bir mantık veremiyorum

ALmi´
04-04-2011, 23:21
Dönmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yaşadıkları her sıkıntıyı henüz Türkiyede olmamasına rağmen Gülen'e bağlayan onca insan varsa; döndüğü zaman neler yaşanır, düşünmek bile istemiyorum.

Özgür Çağrı
04-04-2011, 23:27
Yav ne alakası var yani milletin korkusundanmı gelemiyor şimdi kimileri mustafa islamoğlunu sevmiyor kimileri cübbeliyi sevmiyor doğuda mustazafların evlerine helikopterlerle baskınlar yapılıyor. Yani herkes sevilmeyebilir ama insanlar bir şekilde zorluk altındada olsa mücadelelerini sürdürüyorlar.
Yani fethullah gülen gelirse şöyle olur böyle olur senaryolarını yazmak bence abes :)

Katade
04-04-2011, 23:32
Milletin korkusu değil hala bunu ayırt edememişsin Ülkeyi düşündüğünden insanları düşündüğünden yoksa bukadar çok seveni varken orada durmaya çokmu meraklı İslamoğlu ve cübbeli hocayı kıyaslama yapmanda mantıksız

Mavera
04-04-2011, 23:37
Gönlüme kalsa hocam bitir su gurbeti diyorum ama realiteye bakinca Türkiye daha bu olgunlukda degil..
Saidi Nursi hazretlerinin basina gelenleri söyle gözümün önüne getirince, Hocaefendiyede aynisini yapilmayacagini kimse garanti edemez..
Aslinda hocaefendi dönse döner ama dönüsü olumlu yada olumsuz anlamda cok büyük kargasalari ortaya cikarabilir buda basta muhafazakar kesim olmak üzere türkiye icin cok agir sonuclar ortaya cikarabilir..
yoksa hocefendi dönmüs, dönmemis cok önemli bir durum degil ama tabiki gönlüm onun gurbet ellerde degil, vataninda hizmet etmesini temenni eder..

ALmi´
04-04-2011, 23:40
Yav ne alakası var yani milletin korkusundanmı gelemiyor şimdi kimileri mustafa islamoğlunu sevmiyor kimileri cübbeliyi sevmiyor doğuda mustazafların evlerine helikopterlerle baskınlar yapılıyor. Yani herkes sevilmeyebilir ama insanlar bir şekilde zorluk altındada olsa mücadelelerini sürdürüyorlar.
Yani fethullah gülen gelirse şöyle olur böyle olur senaryolarını yazmak bence abes :)

Furkan bilirsin ben cemaatçi değilim. Ama Gülene büyük saygım var. Yaptığın kıyaslama baya mantıksız. Fethullah Gülen ile Cübbeliyi nasıl kıyaslarsın? Sevip sevmemek ayrı. ama bulundukları konum itibariyle , ilmi bilgi itibariyle vs sebepler ile bambaşka yerde olan insanlar.

Özgür Çağrı
04-04-2011, 23:42
Niye ikiside kendi cemaatinin gözünde İslam alimi statüsünde ...

Mavera
04-04-2011, 23:44
Furkancim ben daha öncede dile getirmistim.. lütfen ama lütfen su cemaatleri kiyaslama, birbirine rakip gösterme, rekabetteymis gibi lanse etmekden vazgecelim..
Rabbim hizmet eden herkesten razi olsun onlar bu devrin müctehidleri tabiki yogurt yiyisleri farkli ama hic biri birbirinin antitezi degildir o acidan bardagin dolu tarafini görmeye calisalim ;)..

ALmi´
04-04-2011, 23:44
''kendi cemaati''

ama bak ben diyorum ki cematten biri değilim ama kendisine saygı duyuyorum. Ama cübbeliye duymuyorum.

Yani cübbeliyi sadece cemaatinden olan insanlar sevip saygı duyarken ; Gülenin cemaatine mensup olmamasına ragmen onu sevip ona saygı duyan insanlar var.

Çünkü birbirlerinden çok farklılar.

Özgür Çağrı
04-04-2011, 23:46
Kıyaslama değil abi
Yani hepsi buradayken sorun olmuyorda
fethullah gülenmi sorun olacak
bunu diyorum

Mavera
04-04-2011, 23:47
''kendi cemaati''

ama bak ben diyorum ki cematten biri değilim ama kendisine saygı duyuyorum. Ama cübbeliye duymuyorum.

Yani cübbeliyi sadece cemaatinden olan insanlar sevip saygı duyarken ; Gülenin cemaatine mensup olmamasına ragmen onu sevip ona saygı duyan insanlar var.

Çünkü birbirlerinden çok farklılar.

kardes ben bu bakis acisinida kabul etmiyorum.. bende cübbelinin cemaatine üye degilim ama kendisine hem saygim hemde sevgim var..
bir cok sohbetindede bulundum tabiki bazi görüslerini benimsemiyorum ama öyle saygi duyulmayacak birisi oldugunada inanmiyorum..
o acidan sevmemek ayridir ama saygi erdemini es gecmeyelim ki uhuvetimiz zarar görmesin..
burada benim cemaatim, senin cemaatini döver anlayisiyla hareket edersek olay bir kisir cekismeye döner..

Mavera
04-04-2011, 23:50
Kıyaslama değil abi
Yani hepsi buradayken sorun olmuyorda
fethullah gülenmi sorun olacak
bunu diyorum

Furkan realiteyi gözardi etmeyelim.. Gülen hocaefendi sadece bir din adami degil ayni zamanda bir düsünür, bir aydin, bir filozof bunlari gectim egitim, hukuk, emniyet, devlet gibi kurumlarda kadrolastigi idda edilen bir cemaatin lideri..
o acidan o mümtaz insanlarin ülkede olmasi sorun teskil etmeyebilir ama hocefendinin olmasi cok sorun teskil eder peki saidi nurside bir din adami degilmiydi neden sürgün edildi, neden hala daha mezari belli degil?

İntifada
04-04-2011, 23:52
Yav bırakın Allah aşkına saidi nursiye yapılanlar yapılabilirmi hiç gülene...
Polis savcı asker bürokrat milletvekili bir sürü sempatizanı var...
Ayrıca ıslamoğlu cübbeli konusu neden saçma olsun
Eğer islami cemaat liderlerine şu an zulüm yapılacağı korkusu varsa ışte bir çok cemaatin lideri türkiyede...
Birşey yapan eden yok...

Özgür Çağrı
04-04-2011, 23:52
Saidi nursinin döneminde bir çok İslam alimi müçtehid asıldı abi. Ve said nursi asla boyun eğmemiştir. Asla diz çökmemiştir. Bu vakarlı duruşundan dolayı tarihe geçmiştir.
O dönemle bu dönem bir değil. Yani fethullah gülen memleketine dönse kimsenin onu sürgün edeceği yok. Ha 2-3 dava açılır .
Açılsın ne var bunda
Cumhurbaşkanına bile dava açtı adamın biri :)
Ben inanmıyorum yok memleketini düşündüğünden gelmiyor falan diye söylenenlere.
Bayada gelebilir istese. ..

Mavera
04-04-2011, 23:53
arkadalar lütfen konuya yorum yapalim birakin birbirimizin kisiligini, adamligini sorgulamayi..
bundan sonra bu tür mesajlar silinecekdir ;)..

Mavera
04-04-2011, 23:55
Yav bırakın Allah aşkına saidi nursiye yapılanlar yapılabilirmi hiç gülene...
Polis savcı asker bürokrat milletvekili bir sürü sempatizanı var...
Ayrıca ıslamoğlu cübbeli konusu neden saçma olsun
Eğer islami cemaat liderlerine şu an zulüm yapılacağı korkusu varsa ışte bir çok cemaatin lideri türkiyede...
Birşey yapan eden yok...

birde tersinden bak bir insanin seveni coksa bir o kadarda nefret edeni vardir..
simdi cübbeli, islamoglu iyidir, hostur ama ne devletin nede devletin onlarla bir alip, veremedigi vardir.. ;)
yok öyle olsaydi simdi kaset, dava, santajlarla kizaga cekilmislerdi gerci cübbeli hakkinda bir kac iftira kaset cikdi ama pekde üstünde durulmadi..

Mavera
04-04-2011, 23:57
Saidi nursinin döneminde bir çok İslam alimi müçtehid asıldı abi. Ve said nursi asla boyun eğmemiştir. Asla diz çökmemiştir. Bu vakarlı duruşundan dolayı tarihe geçmiştir.
O dönemle bu dönem bir değil. Yani fethullah gülen memleketine dönse kimsenin onu sürgün edeceği yok. Ha 2-3 dava açılır .
Açılsın ne var bunda
Cumhurbaşkanına bile dava açtı adamın biri :)
Ben inanmıyorum yok memleketini düşündüğünden gelmiyor falan diye söylenenlere.
Bayada gelebilir istese. ..

benimde anlamadigim gelip, gelmemesi neden bu kadar sorun oldu yok karar onun sahsi görüsüdür..
o demek ki uygun görmüyor ki gelmiyor varin adini saglik sorunu deyin, varin takiyye deyin, varin ülke olgunlamamis degil ama bu neden dert edildi anlamiyorum..
yoksa bana kalsa dünden dönmeli,bu ülke onu bagrina basmaya hazir ama demek ki bizim bilmedigimiz, görmedigimiz birseyler varki böyle uygun görülüyor..

Özgür Çağrı
04-04-2011, 23:58
birde tersinden bak bir insanin seveni coksa bir o kadarda nefret edeni vardir..
simdi cübbeli, islamoglu iyidir, hostur ama ne devletin nede devletin onlarla bir alip, veremedigi vardir.. ;)
yok öyle olsaydi simdi kaset, dava, santajlarla kizaga cekilmislerdi gerci cübbeli hakkinda bir kac iftira kaset cikdi ama pekde üstünde durulmadi..

Mustafa İslamoğlu ile devlet çok uğraştı. Gölcük hapishanesinde yattı burada aylarca. Onlarca tazminat davasına maruz kaldı. Hakkında olmadık sapkınca iftiralar atıldı. Hapisten çıktıktan sonra siyaset meydanında o dönem söylenemeyenleri yine söyledi o tarihi konuşmasında.
Ve şimdi İstanbulda bir vakfı var ve bu vakıfta nice güzel gençler yetişiyor. Nice platformlar var anadoluyu karış karış geziyor.
İslami dava ve mücadele zaten bu değilmi ?

ALmi´
04-05-2011, 00:00
kardes ben bu bakis acisinida kabul etmiyorum.. bende cübbelinin cemaatine üye degilim ama kendisine hem saygim hemde sevgim var..
bir cok sohbetindede bulundum tabiki bazi görüslerini benimsemiyorum ama öyle saygi duyulmayacak birisi oldugunada inanmiyorum..
o acidan sevmemek ayridir ama saygi erdemini es gecmeyelim ki uhuvetimiz zarar görmesin..
burada benim cemaatim, senin cemaatini döver anlayisiyla hareket edersek olay bir kisir cekismeye döner..

Tamam abi o da senin görüşün. Aslında daha farklı açıklayabilir ya da farklı örnekler verebilirdim ama şuan pek müsait değilim. İlgilenemiyorum konuyla.

Neyse dediğim gibi bu tür tartısmaların içinde özellikle bulunmak istemedim hiçbir zaman. Gene bulunmak istemem. Sadece kabul edelim ya da etmeyelim Fethullah Gülenin yeri ile diğer cemaat liderlerinin yeri bambaşkadır. Kıyas edilemeyecek kadar başka.

Mavera
04-05-2011, 00:02
furkan islamoglunu bana anlatma kendisini cok yakindan taniyorum, sohbetlerinde bulundum ve hala daha kitaplarindan istida ediyorum..
hatta onun tefsir konusunda carpitma yaptigini, ayetleri carpittigini idda edenlere inat onun ne derece faydali hizmetler yaptigini her platformda dile getiriyorum..
ama sunuda unutmayalim islamoglu hocanin basina ne gelecekse hocaefendinin basina kat kat gelecek..
bakiniz ben 28 subat sürecinden kisa dönem sonra fatih ünv sinde ögrenciydim ve ünv 2 sene ögrenci alimina kapatildi sebebde basörtülü ögrenci almak ayni sekil yurtlarimiz basildi, hocalarimiz sorguya cekilde eger hocaefendi yurtdisina gitmeseydi emin olunki cok seyler olacakdi..
bakiniz hocaefendi kendini dert etmiyor ama onu seven milyonlar var, egitim kurumlari var, hizmet bekleyen insanlar var bunlara sekte vurulsun istemedi o yüzden sessiz, sedasiz kösesine cekildi ama nedense sizler bunu kacmak, korkaklik olarak algilyirosunuz oysaki islam tarihinde bu gibi örnekler cok fazladir..

Özgür Çağrı
04-05-2011, 00:10
Kimse bir şey yapamaz yav bırakın şu türkiyede onun kadar arkasında gücü olan türkiyenin en önemli kurumlarında en önemli kadroları olan kaç tane insan var. Ve buna rağmen m.islamoğlunun başına gelenler onunda başına gelecek :)
2011 yılında hala o pensilvanya eyaletinden ülkeye müdahale etmesi bence hiç hoş karşılanmıyor. Gelsin ülkemize hizmetinimi yapar artık partisinimi kurar . Ama öyle amerikalardan basın açıklamaları siyasi konularda öne çıkmalar falan oldukça tepki çekiyor.

Ygs'de şifre iddaası var bizim sınıftaki nötr beyinler bile hep o amerikadaki cemaat varya hocam hep ondan ondan diyorlar. Artık lise düzeyinde bile sorgulanmaya başladı. Memleketi amerikadan yönettiği hissi toplum nezdinde giderek güçleniyor.
Ben bu işin sonunu pek hayır görmüyorum daha öncede söylemiştim
Kontrolsüz güç güç değildir ...

Mavera
04-05-2011, 00:22
zaten milletin basina tas yagsa hocaefendiden bilecekler :)..
hocaefendi siyasetle alakasi olmadigini kac kere dile getirdi bakiniz bu konuda bile bu konuda nötr oldugunu söylüyor..
kendisini ilme, kitaplara, vaazlara verdi ama herseyi ondan biliyorlar..
tamam cemaat güclendi, okullar cogaldi hadi dediginiz gibi kadrolasma oldu diyelim ama bunun hocaefendiyle alakasi nedir..
evet hocaefendi önemli bir gücdür ama manevi bir gücdür ve ister istemez bu gücü hic bir siyasi parti karsisina almak istemez ama hocaefendinin ülkeyi yönetme gibi bir iddasi yok ama ülkeyi yönetecek kadrolar yetistirme gibi bir durumda yok diyemeyiz..
o saydiginiz isimler muhterem isimlerdir ama lütfen su kiyaslamadan vazgecelim hepsi degisik kulvarda hizmet etme derdinde o acidan hocaefendi böyle uygun görmüs bizede saygi duymak düser..
yok ygs skandal varsa onunda hesabini cemaatten degil ösym baskanindan, milli egitimden, hükümetten sorun bizahmet eger bi sinavi bil adam gibi yapamiyorlarsa o zaman sorun nerede?

cartman
04-05-2011, 00:51
Hocanın adına siyaset yapcak kimse varmıdır bilmiyorum olsa da inandırıcı olmaz.Bir gerçek var hoca efendi bağcıyı dövme peşinde değil üzüm yeme derdinde.Her dönem cemaat büyümüştür bunun da en büyük kaynağı kimseyle çatışmadan herkesle uyumlu çalışmışlardır.Burda görüs farkı ortaya çıkıyor kimi bunu ikiyüzlülük olarak görebilir kimi az onceki soyledıgım uzum yeme derdinde .Hoca gelse ne olur gelmese ne olur amerikada olmayla türkiye yönetilmez bunu herkes biliyor ama amerikadan dünya yönetilir bunuda hoca biliyor kanımca

Terennüm
04-05-2011, 11:36
benim için geçerli olan cümleler şunlardır.....

Fethullah Gülen hareketinin göbeğinde yeralan arkadaşım, Hoca Efendi'nin bu konuda gerekli gördüğü yerlere mesaj gönderdiğini söyledi.

Mesaj şu:

-Kimse benim adımı kullanarak siyaset yapmasın. Alenen söylüyorum, hiç kimseyi ama hiç kimseyi ne aday gösteriyorum, ne de kimseyi kimseye tavsiye ediyorum. Her kim ki aday olacaksa, benden bağımsız aday olsun. Benim adaylık süreciyle ilgili uzaktan yakından ilgim olmadı olmayacak.

depare
04-05-2011, 13:14
Epey güldüm hani şu küçük görme anlayışı ne kadar da yaygın mış meğersem..

Hani cemaat taasubu yapıyorsun denmeyeceğini bilsem çok şey söylerdim ya neyse..

Birileri 35 sene önce 50 bin kişiyi toplayıp hitap ediyorken o birilerinin daha ismi piyasa da yoktu desek şimdi birde isim versek yani bu taasubu yapsak kızılca kıyameti koparırsınız..:)

Nedir o zaman bu birilerin'in seveni azmış birinin çokmuş bu mu kriter yahut bu üstünlük taslama argümanı mı..?

Terennüm
04-05-2011, 13:19

Hani cemaat taasubu yapıyorsun denmeyeceğini bilsem çok şey söylerdim ya neyse..

Birileri 35 sene önce 50 bin kişiyi toplayıp hitap ediyorken o birilerinin daha ismi piyasa da yoktu desek şimdi birde isim versek yani bu taasubu yapsak kızılca kıyameti koparırsınız..:)

Nedir o zaman bu birilerin'in seveni azmış birinin çokmuş bu mu kriter yahut bu üstünlük taslama argümanı mı..?
sen istediğini yaz kardeşim..içinde kalmasın..

ALmi´
04-05-2011, 13:29

Konunun aslında bunla alakası yoktu. Belki de benim yaptığım yorum sebebiyle böyle bir şey yazdınız.
ya da ben öyle anladım. Anladığım kısım ile açıklamamı yapayım ben.

Öyle bir yorum yazmamın tek sebebi. Fethullah Gülenin Türkiyeye dönmesi durumunda çok şey değişeceği (bunun sebebi Gülen'in sadece bir din adamı olmadığı, bir cemaat lideri olmasının yanında hepimizin de bildiği üzere çok farklı konumda olan birisi olma sebebidir) ; ancak Cübbeli ya da sadece bir din alimi olan biri bugün başka bir ülkede yaşıyor olsa ve günün birinde Türkiyeye dönmek istese burada hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylemeye çalışmamdı.

Bugün nereye gidersek gidelim mutlaka cemaatten insanlar görürüz. ama aynı şey bahsi geçen diğer cemaat lideri için geçerli değil. Yani bunu ilk kez ben mi söylüyorum? Bu herkesçe bilinen bir şey aslında.

Bu arada ''cübbeliye saygı duymuyorum'' dediğim cümleyi de şöyle düzelteyim. Cübbeliyi sevenlere saygım sonsuz bunu daha önce de dile getirdim. sadece Cübbeli ile Gülen in yeri ben de apayrı oldugu için söylemek istediğim cümlenin seyri o şekilde değişti.

unnamed
04-05-2011, 13:33
kesinlikle cübbelinin, Mahmut Hocanın, İslamoğlu Hocanın bendeki yeri farklı, Gülen'in yeri çok farklı....
hiç biri biriyle kıyaslama yapılamaz...

Terennüm
04-05-2011, 13:40
kesinlikle cübbelinin, Mahmut Hocanın, İslamoğlu Hocanın bendeki yeri farklı, Gülen'in yeri çok farklı....
hiç biri biriyle kıyaslama yapılamaz...

seni tebrik ederim kardeşim..kıyas mevzuna girdiğimiz an buna en çok sevinler insi ve cinni şeytanlardır..zira ekmeklerine yağ sürmüş oluruz..işlerini koılaylaştırmış oluruz..

unnamed
04-05-2011, 13:57
seni tebrik ederim kardeşim..kıyas mevzuna girdiğimiz an buna en çok sevinler insi ve cinni şeytanlardır..zira ekmeklerine yağ sürmüş oluruz..işlerini koılaylaştırmış oluruz..

cemaat konularında sabıkalı olmama rağmen;
bir kaç cümle daha sarf etmek isterim...
İSlam adına hizmet edenlerin tabiri caizse kulvarları çok farklı...
biri diğerinin boş bıraktığı yeri kapıyor...
bizim içinde önemli olan İslam adına boş safın kalmaması ve müslümanım diyen herkesin küfür ehlinden nasip almadan güzel bir yola girmesidir...
bu yol Nakşibendide olabilir, Nur yoluda olabilir..
elbet ki ikisininde eksikleri yanlış yaptıkları yer olabilir..
ama cemaat içindeki kişilerin en önemlisi bu yanlışları görüp hocam yapmıştır doğrudur dememesidir...
kıyaslama mevzuuna geldiğimizde iiş kıyaslamadan çıkar birbirimize düşman gözüyle bakmaya başlarız ki küfür ehlinin trek istediği müslümanı müslamana kırdırmaktır...

depare
04-05-2011, 14:07
Konunun aslında bunla alakası yoktu. Belki de benim yaptığım yorum sebebiyle böyle bir şey yazdınız.
ya da ben öyle anladım. Anladığım kısım ile açıklamamı yapayım ben.

Öyle bir yorum yazmamın tek sebebi. Fethullah Gülenin Türkiyeye dönmesi durumunda çok şey değişeceği (bunun sebebi Gülen'in sadece bir din adamı olmadığı, bir cemaat lideri olmasının yanında hepimizin de bildiği üzere çok farklı konumda olan birisi olma sebebidir) ; ancak Cübbeli ya da sadece bir din alimi olan biri bugün başka bir ülkede yaşıyor olsa ve günün birinde Türkiyeye dönmek istese burada hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylemeye çalışmamdı.

Bugün nereye gidersek gidelim mutlaka cemaatten insanlar görürüz. ama aynı şey bahsi geçen diğer cemaat lideri için geçerli değil. Yani bunu ilk kez ben mi söylüyorum? Bu herkesçe bilinen bir şey aslında.

Bu arada ''cübbeliye saygı duymuyorum'' dediğim cümleyi de şöyle düzelteyim. Cübbeliyi sevenlere saygım sonsuz bunu daha önce de dile getirdim. sadece Cübbeli ile Gülen in yeri ben de apayrı oldugu için söylemek istediğim cümlenin seyri o şekilde değişti.

Sizin mesajınızı da gördüm ama beni bu yorumu yazmaya sevk eden başka bir mesajdı :)

Demek istediğinizi anlıyorum Amerika da bu kadar tepki gören birinin Türkiye de göreceği tepki de daha farklı olacaktır muhakkak...

Belki her mahallesin de olmayabilir ama Türkiyen'in her bölgesin de görmek mümkün hatta Sibirya ya kadar Dünyan'ın çoğu yerinde görmek mümkün tek sorun Medyan'ın bizi Gülen cemaati kadar geniş çaplı gündeme getirip büyütmemesi sanırım o yüzden pasif görülürüz...

Bizim Dünya çapında ki resmi olmayan Medreselerimizi bulana dek Fetullah Gülen'in resmi okullarını medya ya taşımak daha cazip tabi :)

Şimdi de kim daha kalabalık kavgasına gerek yok yahu Allah İslama gerçek mana da hizmet eden herkezin sayısını arttırsın :)