Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen Hocaefendi: Bayram Barış Adına Fırsata Dönüştürülmeli
Cihannur
08-31-2011, 03:06
Fethullah Gülen Hocaefendi: Bayram barış adına fırsata dönüştürülmeli
http://img692.imageshack.us/img692/3507/fethullahgulen.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/fethullahgulen.jpg/)
Fethullah Gülen Hocaefendi, bayramın barış adına fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Hocaefendi, Ramazan Bayramı'nı ülkesinden uzakta 12. yılını geçirdiği Amerika'da, kendisini ziyarete gelen Türklerle birlikte karşıladı. Bayram namazının ardından aileler ve çocuklarıyla bir bir bayramlaşan Hocaefendi, küçük ziyaretçilerine çikolata ikramında bulundu. Kahvaltı sofrasında bayram mesajı veren Gülen Hocaefendi, "Ramazan'ın ve bayramın değerini kavramak biraz inanmaya bağlı. İnancında sürekli kendini yeniliyor olmaya bağlı. İnsan düşünce ve imanı itibarıyla sürekli kendini yenileyebiliyorsa her şeyi taptaze duyabilir." dedi.
Bir yandan Ramazan'la vedalaşmanın burukluğunu diğer yandan da bayrama erişmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren Hocaefendi, "Bayram, sadece eğlenme zamanı değil... Ümit ediyoruz ki Cenab-ı Hakk'ın mağfiretine mazhar olmuşuzdur. Ümit ediyoruz ki Allah kabul buyurmuştur." diye konuştu. Bayramları 'fırsat günü' olarak görmenin gerekliliğinden bahseden Hocaefendi şunları söyledi: "Belki bazıları bundan rahatsız olabilir. Diyalogdan da rahatsız olanlar, hoşgörüden de rahatsız olan insanlar var ve bunu yaparken de Müslümanlık adına yapıyorlar. Bu tür yaklaşımlar, insanlığa; huzur, barış ve dostluk getirmez."
İnsanların kalplerinin yumuşadığı anlarda bu fırsatları diyalog adına değerlendirmek gerektiğini kaydeden Gülen Hocaefendi önemli bir uyarıda da bulundu: "Yoksa vahşetin bu denli tırmandığı dönemde, atom bombalarının, nükleer bombaların insanlığa karşı kullanıldığı bir dönemde, İslam ve cihan sulhu temsilcileri, bu meseleyi ele almazlarsa insanlığın yarısı ölebilir." Savaşın diyalog gibi çalışmalarla önlenememesi durumunda insanlığın geleceğini tehdit edeceğini vurgulayan Hocaefendi şunları tavsiye etti: "İnsanlar arasında sulh köprüleri oluşturulmalı. Bayram da bu tür çalışmalar için vesile kılınmalı. Kimseye karşı ön yargılı olmamak lazım. İnsana saygımızı göstermeliyiz." İnsana saygının dinin gereği olduğunu yineleyen Hocaefendi sözlerini şöyle bitirdi: "Ahsen-i takvime mazhar olarak yaratılan insana saygının ayrı bir yeri var. Konumuna, durumuna, keyfiyetine, değerine göre her şeye karşı saygıda bulunmak icap ediyor. Bence bunda hiç kusur etmemek lazım. İnsanlığın buna ihtiyacı var."
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1174957&title=fethullah-gulen-hocaefendi-bayram-baris-adina-firsata-donusturulmeli
Zaman 30.08.2011
EpiVaTeS
08-31-2011, 03:18
gene esmiş bizim fethullah reyis...
Şakirt yönetim olaya el atmış ;D
Özgür Çağrı
08-31-2011, 03:45
benim mesajım nereye gitti ?
Benim mesajımı direk silen sayın yönetici sen ne yaptığını zannediyorsun.
Benim konuyla alakalı mesajımı derhal geri getir yoksa senden şikayetçi olacağım.
Mesajlar sohbet başlığını atılmış..
Cihannur
08-31-2011, 03:46
benim mesajım nereye gitti ?
Benim mesajımı direk silen sayın yönetici sen ne yaptığını zannediyorsun.
Benim konuyla alakalı mesajımı derhal geri getir yoksa senden şikayetçi olacağım.
Konu dışında olan mesajlarınızı sohbet konusuna aktarmaya çalışıyorum Furkan.
İntifada
08-31-2011, 03:47
o çocuğu bi daha yıkamazlar
EpiVaTeS
08-31-2011, 04:02
o çocuk ileride büyük adam olur...
benim mesajımı silmeyin...!!!
la benim mesajımı niye siliyorsunuz?
bu kadar alıngan olmayın yahu..
rahatsız oluyorsanız bu adamla ilgili hiç bir konuyu koymayın...
koyuyorsanızda biraz olgun davranın....
Özgür Çağrı
08-31-2011, 04:36
la o değil benim mesaj konuyla alakalıydı :)
Cihannur
08-31-2011, 04:40
la benim mesajımı niye siliyorsunuz?
bu kadar alıngan olmayın yahu..
rahatsız oluyorsanız bu adamla ilgili hiç bir konuyu koymayın...
koyuyorsanızda biraz olgun davranın....
Mesajlarınızı silmedim. Konu dışı mesajları sohbet konusuna aktaracaktım; ufak bir yanlışlık oldu.
Müslümanlarla da diyalog acaba mümkün mü ? yada ne zaman mümkün olacak acaba ?
Cihannur
08-31-2011, 05:33
Müslümanlarla da diyalog acaba mümkün mü ? yada ne zaman mümkün olacak acaba ?
Pek çok kâfirler, Müslümanlarla diyalog kuruyorlar.
müslümanlar kafirlerle kurup müslümanları kafir ilan ettikten sonra kafir diyalog kurmuş ne yazar. o müslüman olunca onuda kafir ilan ederler.
Cihannur
08-31-2011, 05:53
müslümanlar kafirlerle kurup müslümanları kafir ilan ettikten sonra kafir diyalog kurmuş ne yazar. o müslüman olunca onuda kafir ilan ederler.
Müslümanlar başka Müslümanlara kâfir demezler. Buhari'de yer alan bir Hadis-i Şerif'te: "Mümine kâfir diyenin kendisi kâfir olur." buyurulmuştur. Ehl-i Sünnet itikadına göre Ehl-i Kıble yani namaz kılan Müslümanlar tekfir edilemezler. Açık bir küfr alâmeti görülmedikçe Ehl-i Kıble'den olanlara kâfir denilemez.
Beyler yine klasik şeyler yaşanmasın,
Sonucu olsa tartışalımda..
Bir sonucu olmayan tartışmalar o yüzden konu dışı tartışma cıkarsa konu kilitlenir.
"İnsanlar arasında sulh köprüleri oluşturulmalı. Bayram da bu tür çalışmalar için vesile kılınmalı. Kimseye karşı ön yargılı olmamak lazım. İnsana saygımızı göstermeliyiz." İnsana saygının dinin gereği olduğunu yineleyen Hocaefendi sözlerini şöyle bitirdi: "Ahsen-i takvime mazhar olarak yaratılan insana saygının ayrı bir yeri var. Konumuna, durumuna, keyfiyetine, değerine göre her şeye karşı saygıda bulunmak icap ediyor. Bence bunda hiç kusur etmemek lazım. İnsanlığın buna ihtiyacı var."
Rabbim razı olsun... Ne güzel söylemiş ... çok ders alınabilecek 2 cümle gerçekten...
Rabbim Hocaefendi Fethullah gülen ve onun gibi nice bayramını gurbette yaşamak zorunda olanların bayramlarını mübarek etsin, burdaki bayram güzelliklerini aratmasın inşallah..
Tarantula_
08-31-2011, 14:10
Rabbim razı olsun... Ne güzel söylemiş ... çok ders alınabilecek 2 cümle gerçekten...
Rabbim Hocaefendi Fethullah gülen ve onun gibi nice bayramını gurbette yaşamak zorunda olanların bayramlarını mübarek etsin, burdaki bayram güzelliklerini aratmasın inşallah..
Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az...
Müslümanlar başka Müslümanlara kâfir demezler. Buhari'de yer alan bir Hadis-i Şerif'te: "Mümine kâfir diyenin kendisi kâfir olur." buyurulmuştur. Ehl-i Sünnet itikadına göre Ehl-i Kıble yani namaz kılan Müslümanlar tekfir edilemezler. Açık bir küfr alâmeti görülmedikçe Ehl-i Kıble'den olanlara kâfir denilemez.
mucadeleci müslümanlarda bu cümlelerin içinde yer alıyordur inş. mesela çeçenler afganlar somalililer morolular ıraklılar hizbullah hamas.
hocamız öyle demiyorsa...
Hocam sizden Rabbim razı olsun.. Dualarınız ve fikirleriniz bizler için çok önemli.. herkesin sizi daha iyi anlaması temennisiyle..
İntifada
08-31-2011, 23:52
eğer bu çocuk kafasını kullanırsa çok para kazanabilir ileride...
mesela saati 100 liradan saçlarını elletebilir şakirtlere...
Özgür Çağrı
09-01-2011, 00:00
Fethullah Gülen Hocaefendi: Bayram barış adına fırsata dönüştürülmeli
http://img692.imageshack.us/img692/3507/fethullahgulen.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/fethullahgulen.jpg/)
Fethullah Gülen Hocaefendi, bayramın barış adına fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Hocaefendi, Ramazan Bayramı'nı ülkesinden uzakta 12. yılını geçirdiği Amerika'da, kendisini ziyarete gelen Türklerle birlikte karşıladı. Bayram namazının ardından aileler ve çocuklarıyla bir bir bayramlaşan Hocaefendi, küçük ziyaretçilerine çikolata ikramında bulundu. Kahvaltı sofrasında bayram mesajı veren Gülen Hocaefendi, "Ramazan'ın ve bayramın değerini kavramak biraz inanmaya bağlı. İnancında sürekli kendini yeniliyor olmaya bağlı. İnsan düşünce ve imanı itibarıyla sürekli kendini yenileyebiliyorsa her şeyi taptaze duyabilir." dedi.
Bir yandan Ramazan'la vedalaşmanın burukluğunu diğer yandan da bayrama erişmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren Hocaefendi, "Bayram, sadece eğlenme zamanı değil... Ümit ediyoruz ki Cenab-ı Hakk'ın mağfiretine mazhar olmuşuzdur. Ümit ediyoruz ki Allah kabul buyurmuştur." diye konuştu. Bayramları 'fırsat günü' olarak görmenin gerekliliğinden bahseden Hocaefendi şunları söyledi: "Belki bazıları bundan rahatsız olabilir. Diyalogdan da rahatsız olanlar, hoşgörüden de rahatsız olan insanlar var ve bunu yaparken de Müslümanlık adına yapıyorlar. Bu tür yaklaşımlar, insanlığa; huzur, barış ve dostluk getirmez."
İnsanların kalplerinin yumuşadığı anlarda bu fırsatları diyalog adına değerlendirmek gerektiğini kaydeden Gülen Hocaefendi önemli bir uyarıda da bulundu: "Yoksa vahşetin bu denli tırmandığı dönemde, atom bombalarının, nükleer bombaların insanlığa karşı kullanıldığı bir dönemde, İslam ve cihan sulhu temsilcileri, bu meseleyi ele almazlarsa insanlığın yarısı ölebilir." Savaşın diyalog gibi çalışmalarla önlenememesi durumunda insanlığın geleceğini tehdit edeceğini vurgulayan Hocaefendi şunları tavsiye etti: "İnsanlar arasında sulh köprüleri oluşturulmalı. Bayram da bu tür çalışmalar için vesile kılınmalı. Kimseye karşı ön yargılı olmamak lazım. İnsana saygımızı göstermeliyiz." İnsana saygının dinin gereği olduğunu yineleyen Hocaefendi sözlerini şöyle bitirdi: "Ahsen-i takvime mazhar olarak yaratılan insana saygının ayrı bir yeri var. Konumuna, durumuna, keyfiyetine, değerine göre her şeye karşı saygıda bulunmak icap ediyor. Bence bunda hiç kusur etmemek lazım. İnsanlığın buna ihtiyacı var."
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1174957&title=fethullah-gulen-hocaefendi-bayram-baris-adina-firsata-donusturulmeli
Zaman 30.08.2011
:ağla::ağla::ağla::ağla:
bu çocuk artık sabah akşam ağlar vay komşularının haline :ağla:
denilebilecek cok sey var ama...
hazmedemeyenler cikacaktir buyuk ihtimalle...
o yuzden susmak gerekir...
acaba bu forumda böyle konular bir gün herkes tarafından ciddiyet ve hoşgörüyle karşılanabilicekmi...
Özgür Çağrı
09-01-2011, 00:25
ciddiyetle karşılayınca mesajlarımız siliniyor
en iyisi böyle iplemek galiba :)
ciddiyetle karşılayınca mesajlarımız siliniyor
en iyisi böyle iplemek galiba :)
sadece ciddiyet değil, ciddiyetle birlikte hoşgörüyüde belirttim ..
Cihannur
09-01-2011, 00:27
mucadeleci müslümanlarda bu cümlelerin içinde yer alıyordur inş. mesela çeçenler afganlar somalililer morolular ıraklılar hizbullah hamas.
hocamız öyle demiyorsa...
Hocamız da öyle der; çünkü İslam'ın ana kuralları ve ana ölçüleri bellidir ve o hocaya bu hocaya göre değişmez.
Özgür Çağrı
09-01-2011, 01:13
sadece ciddiyet değil, ciddiyetle birlikte hoşgörüyüde belirttim ..
hoşgörü karşılıklı olur.
düşmanımızın dostu düşmanımızdır :)
Hocamız da öyle der; çünkü İslam'ın ana kuralları ve ana ölçüleri bellidir ve o hocaya bu hocaya göre değişmez.
Tabiğğ hep öyle der..
hoşgörü karşılıklı olur.
düşmanımızın dostu düşmanımızdır :)
Ümmeti Muhammed'den düşman olurmu? islamın vahdeti nerde kaldı acep :)
düşmanınıza dost gibi görmek baştan kaybettirmiş zaten :)
Özgür Çağrı
09-01-2011, 01:29
Ümmeti Muhammed'den düşman olurmu? islamın vahdeti nerde kaldı acep :)
düşmanınıza dost gibi görmek baştan kaybettirmiş zaten :)
biz hocanıza çok vahdet dedikte o arkadan vurmaya alıştı müritleriyle.
vahdet olmuyor ondan .
şakolar için vahdet çok geç :)
gitsin papayla vahdet yapsınlar ;D
sayın şakirde kusura bakma yani :saygılar:
İntifada
09-01-2011, 01:30
otoritesi Allah olan tüm müminlerin vahdeti davamızdır...
Amentu billah ve Kefertu Bit Tağut diyen buyursun gelsin...
Cihannur
09-01-2011, 01:30
Tabiğğ hep öyle der..
Öyle demeyen veya demeyenler de yanlış yapmaktadırlar. Dinin ana kuralları açık ve bellidir.
Özgür Çağrı
09-01-2011, 01:35
otoritesi Allah olan tüm müminlerin vahdeti davamızdır...
Amentu billah ve Kefertu Bit Tağut diyen buyursun gelsin...
ne güzel dedin öyle mübarek .:güzel:
EpiVaTeS
09-01-2011, 01:38
şako ne la akıncı riyis...???
İntifada
09-01-2011, 01:40
o nerden çıktı abi şimdi :)
EpiVaTeS
09-01-2011, 01:41
yukarda bir şako gördüm de...;D
biz hocanıza çok vahdet dedikte o arkadan vurmaya alıştı müritleriyle.
vahdet olmuyor ondan .
şakolar için vahdet çok geç :)
gitsin papayla vahdet yapsınlar ;D
sayın şakirde kusura bakma yani :saygılar:
bir şakirdeden ziyade bir din kardeşi olarak konuşuyorum ...
bir vahdet temsilcisi olarak görmüyorsan, bir düşman nazarıyla bakıyorsan, en azından akpartinin bünyesindeki forumundaki varlığını kabullenerek dalga geçmemen daha da yakışıcaktır sana...
belki dışardaki insanların sana bakış açısı senin için önemli olmayabilir helede sizin ifadenizle 'nurcu' birinin nazarları hiç önemli olmayabilir ama ben sizi bir vahdet temsilcisi olarak görüyorsam 'saygı' 'sevgi' 'hoşgörü' duymak isterim... :)
İntifada
09-01-2011, 01:43
kim o mavara mı...
EpiVaTeS
09-01-2011, 01:44
yok be o şakirt olm...;D
he furki riyis demiş şako diye...
forum camiamıza yeni bir terim daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor olmalı...;D
İntifada
09-01-2011, 01:45
tamam işte mavara da şako :)
komüniste komo demekle aynı şey...
Özgür Çağrı
09-01-2011, 01:50
bir şakirdeden ziyade bir din kardeşi olarak konuşuyorum ...
bir vahdet temsilcisi olarak görmüyorsan, bir düşman nazarıyla bakıyorsan, en azından akpartinin bünyesindeki forumundaki varlığını kabullenerek dalga geçmemen daha da yakışıcaktır sana...
belki dışardaki insanların sana bakış açısı senin için önemli olmayabilir helede sizin ifadenizle 'nurcu' birinin nazarları hiç önemli olmayabilir ama ben sizi bir vahdet temsilcisi olarak görüyorsam 'saygı' 'sevgi' 'hoşgörü' duymak isterim... :)
düşmanım demedim yani çarpıtma şimdi ;D
düşmanımın dostu düşmanımdır dedim :evet:
nurcu demekten beri dururum Nurcu kardeşlerimiz başımızın tacıdırlar üstad bediüzzamanın dik duran onurlu talebelerinin önünde saygıyla eğiliriz her zaman.
fethullahçı örgütlenmeyedir sözlerim nurcu kardeşlerimiz alınmasınlar.
Sürekli sırtından hançerlenen müminler yeterince vahdet bilinci gösterdiler bu örgütlenmeye karşı. Onlar kendilerini müslümanlara düşman olarak bellediyseler Allah onları affetsin ıslah etsin deriz.
Cihannur
09-01-2011, 01:55
Güneşi balçıkla sıvamak mümkün olmadığı gibi, muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan saldırılarla da onun kıymetini düşürmek mümkün olmaz. Hocamız yaşlandı; yüce Allah nasip etse de, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi vefat etmeden önce görebilmem ve onun sohbetinden feyz almam mümkün olabilse.
düşmanım demedim yani çarpıtma şimdi ;D
düşmanımın dostu düşmanımdır dedim :evet:
nurcu demekten beri dururum Nurcu kardeşlerimiz başımızın tacıdırlar üstad bediüzzamanın dik duran onurlu talebelerinin önünde saygıyla eğiliriz her zaman.
fethullahçı örgütlenmeyedir sözlerim nurcu kardeşlerimiz alınmasınlar.
Sürekli sırtından hançerlenen müminler yeterince vahdet bilinci gösterdiler bu örgütlenmeye karşı. Onlar kendilerini müslümanlara düşman olarak bellediyseler Allah onları affetsin ıslah etsin deriz.
Fethullahçı ifadesi hiç hoş bir ifade değil, işte bu noktada yanlış yapılıyor...
Farzı muhal Hocaefendiye muhabbet duyan Allahın razı olduğu bir insan bunu okuduğunda içinde bir sızı hissediyorsa Allah bunun hesabını sorabilir...
vahdet budur işte, bilemezsin Rabbimiz kimden razı kimden değil.. senin örgüt dediğin Allah nazarında daha farklı olabilir...
size öğüt vermek haddime değil ama bu konularda bir mümin olarak daha tedbirli olmanızı tavsiye ederim...
mehmetakif24
09-01-2011, 02:00
Forumda Fethullah gülen, Necmeddin Erbakan ve Cübbeli Ahmet hocanın isminin geçtiği her konuda uzun uzun tartışmalar yapıldı. Birisi diyalogcu birisi 28 şubatla bitirdi bizi gibi konular kabak tadı vermekten başka bir işe yaramaz.
Hangimiz Fethullah Gülen hocaefendi gibi Necmeddin Erbakan gibi elimizi taşın altına koyabildik. Hangimiz onlar gibi tebliğ görevini hakka hizmeti kendimize şiar edinebildik. Hapislerdemi yattık sürgünmü yedik. Yada Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendi gibi ismailağa camiinde genç teğmenden tokatmı yedik.
Maalesef stadyumdaki VIP taraftarı gibiyiz.
En azından herşeyi bir kenara bırakıp(görüşleri cemaatleri tarikatları) kelime-i tevhidin altında birleşmemiz gerekir.
En azından herşeyi bir kenara bırakıp(görüşleri cemaatleri tarikatları) kelime-i tevhidin altında birleşmemiz gerekir.
Bunun olması için önce tekfircilik bir kenara atılmalı !
EpiVaTeS
09-01-2011, 02:09
yok la ben nurcu-şakirto-fethullahcı ayırmıyorum...
Beylerbeyi
09-01-2011, 02:18
Forumda Fethullah gülen, Necmeddin Erbakan ve Cübbeli Ahmet hocanın isminin geçtiği her konuda uzun uzun tartışmalar yapıldı. Birisi diyalogcu birisi 28 şubatla bitirdi bizi gibi konular kabak tadı vermekten başka bir işe yaramaz.
Hangimiz Fethullah Gülen hocaefendi gibi Necmeddin Erbakan gibi elimizi taşın altına koyabildik. Hangimiz onlar gibi tebliğ görevini hakka hizmeti kendimize şiar edinebildik. Hapislerdemi yattık sürgünmü yedik. Yada Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendi gibi ismailağa camiinde genç teğmenden tokatmı yedik.
Maalesef stadyumdaki VIP taraftarı gibiyiz.
güzel yorum. keşke alnı secdeye değen, davası kendi menfaatleri değil de sadece ama sadece İslam olan tüm oluşumlar birleşse. olmayacak bir istek değil ama öncelikle her bakanlıkta çok hızlı bir şekilde kadrolaşan fethullahçı yapının "kendisinden olmayan dindarlara" karşı hoşgörülü, yıkıcı değil yapıcı olması gerekiyor. bunun için de çok büyük bir çabaya girmelerine gerek yok, sadece kafirlere gösterdikleri hoşgörüyü dindar Müslümanlara gösterseler yeter !!
Gereksiz muhabbeti uzatmaya gerek yok.
Konu kilitlenmiştir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.