Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen iddiaları yanıtladı
Hüdaverdi
03-28-2008, 16:12
Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, Tempo Dergisi'nin kapak konusu yaptığı Gülen hakkındaki haberde yer alan iddiaları yalanladı. Gülen'in kendisi ile ilgili yapılan 'Efsane dönüyor mu?' haberine tepkisi:
Noter kanalıyla dergiye bir cevap ve düzeltme metni gönderen Erdemli, 'Efsane dönüyor mu?' başlıklı yazıda ortaya atılan iddiaların tamamen asılsız ve mesnetsiz olduğunu kaydetti. Haberin sorumlu ve objektif gazetecilik ilkeleri göz ardı edilerek, birtakım spekülatif amaçlara yönelik hazırlanmış olduğu kaydedildi.
"Gülen, hakkında dava açılmasından sonra ABD'ye gitti" iddiasının tamamen gerçeklere aykırı olduğuna dikkat çeken Erdemli, "Sayın Gülen, hakkında dava açılmadan yaklaşık 1,5 yıl önce sağlık sorunları sebebiyle ABD'ye gitmiştir." ifadesini kullandı.
Tempo'nun yazısında ülkenin gündemini sarsan birçok olayda parmağı olduğu iddiasıyla Gülen'in birtakım yasadışı olaylarla irtibatlandırılmaya çalışıldığını anlatan Erdemli, Ergenekon ve YouTube'daki ses kayıtlarından müvekkilinin sorumlu tutulmasının 'yargısız infaz' niteliği taşıdığını kaydetti. Erdemli, şunları dile getirdi: "Söz konusu iddialar bütünüyle gerçek dışı olduğu gibi, yargısız infaz niteliğindeki bu yayınlar açıkça evrensel hukuk kurallarına aykırıdır. Daha önce de bu tür iddialar yayınlandığında Sayın Fethullah Gülen, o tarihte bazı komutanlar hakkında yayınlanan birtakım iddiaları katiyen tasvip etmediğini, çok çirkin, kaba ve edepsizce davranışlar olarak kabul ettiğini, yapılan saldırıları çok alçaltıcı, onur kırıcı bulduğunu bizzat açıklamıştır. Buna rağmen bu tür iddiaların sürdürülmesini iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir."
Avukatın açıklamasında, yazıda ortaya atılan "Fethullahçı Gladyo" gibi yaftaların, çetelere karşı yürütelen soruşturmalarda hedef saptırmaya ve yargıyı etkilemeye yönelik hayalî iddialar olduğu vurgulandı. Yine yazıda, 'gelirse ortalık karışır mı?', 'Fethullah Gülen tepkileri ölçüyor', 'Humeyni gibi karşılanması' şeklindeki yorumların da tamamen polemik amaçlı olduğu hatırlatılarak, sağduyuya muhtaç olduğumuz bu günlerde kamuoyunun bu tür maksatlı yayınlara itibar etmeyeceğine olan inanç dile getirildi.
Zaman
Ayaklarina diken batsa o güzel insandan biliyorlar, ne diyelim Rabbim herkese akil, fikir ihsan eylesin ;)
tayyipleyiz
03-28-2008, 16:19
Ben bu söylemleri okurken bile çok utanıyorum. Nasıl olurda dünyanın konuştuğu bir hareketin fikir önderine böyle çirkin yakıştırmalar yapılabiliyor, hafzalam almıyor...
Biz bunların fos çıkacığını biliyoruz ama şahsiyeti maneviyesini incittiğimiz büyüğümüzün gönül koyuşlarını nasıl açıklarız acaba...
Sessiz de olsa müeddeb şuurun ifadesi ve katlanış ifadesi sanki bunlar. Bu bile Sayın hocamızın büyüklüğünü ifade ediyor...+1
ENGİNEER
03-28-2008, 16:21
Meyve veren ağacı taşlıyorlar ama bu ağaçtanda öte gerçekten ne kadar taşlanırsa o kadar uzuyor...
Hüdaverdi
03-28-2008, 16:23
Meyve veren ağacı taşlıyorlar ama bu ağaçtanda öte gerçekten ne kadar taşlanırsa o kadar uzuyor...
Taşlamaları aslında faydalı,sayelerinde onu tanımayan insanlar benim gibi tanıyabiliyor ;)
ENGİNEER
03-28-2008, 16:27
Taşlamaları aslında faydalı,sayelerinde onu tanımayan insanlar benim gibi tanıyabiliyor ;)
Benimde hiç alakam ve bilgim yoktu ama sırf bu saldırılar sayesinde dolaylı yolda Risale-i Nur'dan haberim oldu...
:)
tayyipleyiz
03-28-2008, 16:32
Benimde hiç alakam ve bilgim yoktu ama sırf bu saldırılar sayesinde dolaylı yolda Risale-i Nur'dan haberim oldu...
Niyetlerin samimiyeti karşısında bizlerin dünyasına yansıyan bir çok olumsuzlukların arka planında ne gönüller deryası kazanılıyormuş ,bakış ve hissediş darlığımız görebileceğimiz hakikatleri perdelesede eninde sonunda samimi ve güzel gönüllerin içine sızmak farklı kulvarların yol haritasında seyir alıyormuş ne güzel sevindim gerçekten
Bu yorum bir artıyı hakedişin güzel ifadesi... :D +1
ENGİNEER
03-28-2008, 16:34
Niyetlerin samimiyeti karşısında bizlerin dünyasına yansıyan bir çok olumsuzlukların arka planında ne gönüller deryası kazanılıyormuş ,bakış ve hissediş darlığımız görebileceğimiz hakikatleri perdelesede eninde sonunda samimi ve güzel gönüllerin içine sızmak farklı kulvarların yol haritasında seyir alıyormuş ne güzel sevindim gerçekten
[i][b]Gerçekten de şer sandığımız bir olay hayır çıkabiliyor aslında Kur'an-ı Kerim'De geçtiği gibi...
tayyipleyiz
03-28-2008, 16:37
Engineer kardeşim bu yaklaşımın çok hoş, sevgilerimle... :-*
RDönmezs
03-28-2008, 16:46
Tempo'mu bu dergi magazin dergisi değilmiydi.? :-\
ENGİNEER
03-28-2008, 16:49
Engineer kardeşim bu yaklaşımın çok hoş, sevgilerimle... :-*
Tekrar teşekkür ediyorum bende sana...:)
Pennsylvania'da bir ev ve içindeki gönüllü sürgün...
Fethullah Gülen için geleneğini iyi tevârüs etmiş bir din âlimi, bir kanaat önderi demeliyiz belki de. Entelektüelden farkı, hakikati ararken pergelin bir ucunu daima “nass” noktasında sâbit bulundurmayı epistemik bir vecibe bilmesindedir.
....
Fethullah Gülen’in on senelik ABD ikametinin yarıdan çoğunu geçirdiği ev işte bu. Evden 50 metre kadar uzakta, misafirlerin ikameti için ayrılmış daha küçük birkaç ev daha bulunuyor; hemen aşağıda ise 30 metre çapında minik bir sun’i göl. Söylenenlere göre Fethullah Fülen bu gölün kenarına, rica üzerine sadece bir kere inmiş. Daha önceki ziyaretlerinde birkaç eyalette bulunup hayli şehir gezdiğini söylemiş olmasına rağmen gönüllü sürgünlüğünde, zaruri hastane ziyaretleri hariç evinden çıkmamış.
....
Salonun duvarlarında hüsn-i hat levhaları; en dikkatimi çekenleri, ebrûlu kâğıt üzerine “bu da geçer yâ hû” ve “hey gidi günler hey”. Bir duvarı bütünüyle kuşatan yeşil kumaş üzerine sırma iple yazılar işlenmiş geniş örtünün Fethullah Gülen nazarında başka bir değer ifâde ettiğini öğreniyorum; bu örtü İmâm Rabbâni’nin merkadi üzerinde örtü iken hediye olarak gönderilmiş.
...
Sohbet esnasında bir yerde “üslûp nâmus gibidir” diyor. Unutmamak için masa üstündeki en yakın peçeteye yazıyorum.
...
Yakınında bulunan birinden dinledim; bir sohbet esnasında biri, gurbetten bahsedecek olmuş; cevap, “onu siz bir de bana sorun”. Vaktiyle çay içtiği çay ocaklarının iskemlelerinden söz ederken bile göz yaşlarını kontrol edemeyen bir insanın, onca yıl boyunca bu gönüllü gurbete nasıl dayanabildiğini kendime sormuştum ama yüzüne karşı sormayı edebe aykırı gördüm. Hissi kırılma noktaları, rikkat derecesinde pek nahif.
Bir gün küçük kardeşi ziyaretine gelmiş; oradakilerden biri ayrıldıkları sahneyi anlatmaya çalıştı, daha doğrusu anlatamadı.
Bir vücuttan canlı bir uzvun koparılışı gibi miydi?.. Akl-ı selîmin icâbını yerine getirmek bazen ne kadar zordur ve karşıdan bakanlara ne kadar zâlimâne görünür; tahayyül edilsin!
Sohbet esnasında Amerikalı yetkililerin, kendisine sanki her an ülkeden çıkması için ikamet iznini iptal edebilecekleri intibaı edindiğini söyledi; sesinde üzüntü veya ye’se benzer bir titreşim hissetmedim, “keşke” der gibiydi.
...
Ahmet Turan ALKAN
Kaynak: Aksiyon
Tam Metin: http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=29823
tayyipleyiz
03-28-2008, 17:40
Teşekkürler sevgili kardeşim, bizi başka bir atmosfere sürükledin...+1
Saolun arkadaşlar, yaptığımız bişey değil, sadece Aksiyon'nun güzel yazılarından birini kopyalayıp yapıştırdım. Reklam yapmak yasak olduğu için dergini haftalık çıktığını ve evlere servis edildiğini söyleyemiyorum, kusura bakmayın. :-X :-X ::)
Müntesip
03-28-2008, 18:30
eline emegine saglık güzel kardesim...
türkiye'nin genç beyinleri size ... okumak yakısır !!!
alooo reklamm yasakkk boslugu siz doldurun !!!
kabardey_06
03-28-2008, 19:01
şimdi moda ilhanlı tarikatı ve ona müritlik bağıyla bağlı olan usta gazeteci uğur(suzlar)dır,,,,şipşakçılar kendilerine haber konusu pozlar arıyorlarsa cumhuriyet gazetesinin kapı kulu olsunlar derim,,bol malzeme bol haber,(aydın ile cuntacılar bir ve beraber),,not:ilhanlı tarikatı çok değerli bir ağabeyimizin deşifre ettiği allahsız bir tarikattır,,içinde dışında kenarında kıyısında köşesinde allah yoktur,,ateistlere özel ritüellerden müteşekkildir,
hipermuhafazakar
03-28-2008, 22:28
Arkadaşlar, eğer F.Gülen hakkında vs uydurma haber yazıyorlarsa bilinki büyük bir skandalı/ihaneti gölgede bırakmak/öğrendirmemek içindir :-* 1999 yapılan karalama kampanyası ister inanın ister inanmayın O ZAMAN DEVLETİ HORTUMLAYANLAR TARAFINDAN GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK DİKKATLERİ BAŞKA YÖNE ÇEKMEK İÇİN ÇIKARTILMIŞTI . Son bu skandal ses kayıtları çıkıncada aynını yaptılar, Malatyadaki misoyner katliamından sonra derin çetelerin işi olduğu ortaya çıkıncada.. Ben anladım artık neden onun hakkında uydurma haber yaptıklarını
EpiVaTeS
03-28-2008, 22:31
Fethullah Hoca Efendi çok sevdiğim ve kendisine ve fikirlerine değer verdiğim çağımızın en önemli Alimlerinden biridir... Kendisine yakışan şekilde cevap vermiş....
Benide_Kapatın
03-29-2008, 02:34
Her ev, o evin içindekilerinin tâlim ve terbiyesinde bir mektep; her mektep, askerlik ruhunu geliştiren küçük bir kışla; her kışla, milletin, varlık, bekâ ve huzurunun müzakere edildiği bir meclis; her meclis de, vazife ve salâhiyetlerinin icabı kendisine intikal eden her meseleyi millî ruh ve millî düşünce prizmasından geçirerek değerlendiren içtimaî bir laboratuvar olarak hizmet verebiliyorsa, o millet, en ideal idarî ve siyasî kadroya sahip demektir.
F.Gülen
Akmehmet_Akif
03-29-2008, 03:24
FEYTULLAH GÜLENİN SUÇLARI:
1.DÜNYANIN 4 BİR YANINA BARIŞ OKULLARI AÇMAK.
2.250 YE YAKIN OKUL AÇIK TÜRKİYEYİ DÜNYAYA TANITMAK.
3.BARIŞ OKULLARI SAYESİNDE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİÇOCUKLAR TÜRKÇE KONUŞUYOR.
4.VE 5. TÜRKÇE OLİMPİYATLARIYLA DÜNYANIN 100 TARAFINDAN ELEMELERLE KİŞİLER GELDİ.
BÖYLE BİR ORGANİSASYONU KİMSE YAPAMAZ.BUNLARI YAPMAK SUÇMU.ALLAHTAN KORKUN.
Benide_Kapatın
03-29-2008, 03:28
FEYTULLAH GÜLENİN SUÇLARI:
1.DÜNYANIN 4 BİR YANINA BARIŞ OKULLARI AÇMAK.
2.250 YE YAKIN OKUL AÇIK TÜRKİYEYİ DÜNYAYA TANITMAK.
3.BARIŞ OKULLARI SAYESİNDE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİÇOCUKLAR TÜRKÇE KONUŞUYOR.
4.VE 5. TÜRKÇE OLİMPİYATLARIYLA DÜNYANIN 100 TARAFINDAN ELEMELERLE KİŞİLER GELDİ.
BÖYLE BİR ORGANİSASYONU KİMSE YAPAMAZ.BUNLARI YAPMAK SUÇMU.ALLAHTAN KORKUN.
+1
Suç tabi.
Biz yapamadık Onlar yaptı. :D :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.