fatih kısaparmak balon baskılı balon Fetih Gecesinde Erbakan Hocanın Konusu;AK Parti! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fetih Gecesinde Erbakan Hocanın Konusu;AK Parti!

ishakyilmaz
05-31-2009, 12:50
http://s.aktifhaber.com/images/news/82508.jpg
Erbakan İnönü Stadyumu'ndaki fetih kutlamalarına katıldı. Aynı yerde 2 hafta önce de AKP'nin "Gençlik Şöleni" vardı. Erbakan AKP'nin şölenine gönderme yaptı.

İstanbul'un Fethinin 556'ıncı Yıldönümü'nde İnönü Stadyumu'nda Necmettin Erbakan'ın da katıldığı kutlamalar yapıldı.

Stadyumu tamamen dolduran ve haremlik selamlık şeklinde oturan kalabalık, Necmettin Erbakan'ı Mücahit Erbakan sloganlarıyla karşıladı. Stadyuma Fatih Sultan Mehmet'in ve Erbakan'ın dev posterleri asılırken, Atatürk posterinin olmaması dikkat çekti. Erbakan'ı selamlamak için Stadyumun zemininde toplanan kalabalık arasında zaman zaman izdiham yaşandı.

ERBAKAN'DAN AKP'YE İNCE GÖNDERME
Fetih kutlamaları için stadyumda toplanan kalabalığı gören Necmettin Erbekan " taklitçi görüşler bu stadyumları, bu milli meseleler için dolduramıyorlar " diyerek AKP'ye üstü kapalı bir göndermede bulundu. AKP aynı yerde 2 hafta önce Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı " Gençlik Şöleni" düzenlemişti.

İSLAM CİHATTIR, AYASOFYA CAMİDİR

Konuşmasının bir yerinde " İslam dini Cihat dinidir, Cihat, Cihat, Cihat " diyen Erbakan uzun süre alkışlandı. Ayasofya'nın Sultan Fatih'in malı olduğunu söyleyen Erbakan," bu malını kanunla cami olarak vakfetmiştir. Bugün Ayasofya'nın cami olarak kullanılmaması kanuna aykırıdır" şeklinde konuştu. Necip Fazıl'dan alıntı yapan Erbakan, " ne zamanki bu stadyumlar futbol için değil, hakkı haklı kılmak için mücahitler tarafından doldurulur, işte o zaman kurtuluş vakti gelmiştir " dedi. Konuşmasını her zaman yaptığı gibi toplu yeminle bitiren Erbakan, fetih kutlamalarının tamamını izledi.

Kaynak: Milliyet

ishakyilmaz
05-31-2009, 14:46
http://www.haberturk.com/2009/05/31/resim/errbakmdsmsdf.jpg (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=150176&cat=110&dt=2009/05/31)

ultrAstribun
05-31-2009, 14:52
haremlik selamlık
Stadyuma Fatih Sultan Mehmet'in ve Erbakan'ın dev posterleri asılırken, Atatürk posterinin olmaması dikkat çekti.

Cihat, Cihat, Cihat " diyen Erbakan uzun süre alkışlandı

Milliyet adamı işte böyle malzeme yapar...

Terennüm
05-31-2009, 15:03
bu tür açıklamaları ne ilk nede son olacaktır.bir örnek:

Erbakan şaşırttı: Fatih'in torunları Çağlayan'da, Bizans'ın çocukları Kazlıçeşme'de buluştuhttp://medya.zaman.com.tr/2007/07/16/erbakan.jpgAK Parti'nin yanı sıra Saadet Partisi de dün İstanbul'da seçmenleriyle buluştu. Çağlayan Meydanı'ndaki Milli Kurtuluş Mitingi'ne eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın sözleri damgasını vurdu.
AK Parti'nin mitingine atıfta bulunan Erbakan, "Kazlıçeşme'de Narkoz meydanında, kırık ampul altında toplananlar var. Kendini Bizans çocukları sayanlar orada, Fatih'in torunları burada toplandı." dedi. Meydandaki coşkudan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbakan, daha önce aynı yerde yapılan 'Papayı Tel'in ve Peygambere Saygı' mitingine katılanlara dikkat çekti. "Onların tamamı Milli Görüşçü değildi. Her partiden insan vardı. Şimdi bunlara ne diyeceksiniz bire gafiller." diye seslenen Erbakan, gafil kelimesini nezaketen kullandığını söyledikten sonra ekledi: "Aslında bunlara bire zalimler dememiz gerekirdi."
Necmettin Erbakan, 54. hükümeti yüzde 22 oyla kurduklarını belirtirken, AK Parti'nin sahip olduğu 365 milletvekilinin kendisine verilmesi durumunda "Dünya bizi tanıyamaz hale gelirdi." iddiasında bulundu. Türkiye'nin Siyonizmin işgali altında olduğunu öne süren Erbakan, 23 Temmuz'da iktidara gelecek Milli Görüş'ün bu oyunu bozacağını savundu. 40 yıldır konuştuğunu, ancak Türk halkının kendisini anlamadığının altını çizen Erbakan, "Siyonistler beni anlıyor sen anlamıyorsun. Anladığında da iş işten geçiyor." ifadelerini kullandı. İktidarın tekrar işbaşına gelmek istemediğini öne süren Erbakan, "Bunlar niye miting yapıyor biliyor musunuz? Bunlar müflis işadamı gibi iflas öncesi kokteyl veriyor." yorumunu yaptı. Mazotu 1 YTL'ye indirme vaadinde bulunan muhalefet liderlerine de seslenen Erbakan, bunun mümkün olmadığını anlattı: "Bana bak dişi çıkmamış çocuk, sen IMF'yi kovmadığın müddetçe bunu yapman mümkün değil. Hadi ordan, hadi ordan." Erbakan'dan önce konuşan SP Genel Başkanı Recai Kutan da, halktan oy istedi. Kutan, "Buraya katılan herkes, 10 oy getirse biz iktidar oluruz." ifadelerini kullandı. Mükremin Albayrak, Mühenna Kahveci, Osman Asiltürk, İstanbul ZAMAN (http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=564580&title=erbakan-sasirtti-fatihin-torunlari-caglayanda-bizansin-cocuklari-kazlicesmede-bulustu)
16 Temmuz 2007, Pazartesi

ishakyilmaz
05-31-2009, 15:05
saadet partisi, AK Parti ile uğraşmayı bırakmalı artık!Bu çekişme birliğimize,ve dirliğimize zarar vermektedir.Kartel medyasına fazlası ile malzeme çıkarılmaktadır.Bizim orak noktamız inancımız olmalıdır,öyle olduğunuda düşünüyorum.Lakin durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var,onlarada fırsat vermemeliyiz.ADG nin fetih gecesi çok güzeldi ayrıca,muhteşem bir şölen yaşattılar.

HAKK DAVA
05-31-2009, 15:21
bu tür açıklamaları ne ilk nede son olacaktır.bir örnek:

Erbakan şaşırttı: Fatih'in torunları Çağlayan'da, Bizans'ın çocukları Kazlıçeşme'de buluştuhttp://medya.zaman.com.tr/2007/07/16/erbakan.jpgAK Parti'nin yanı sıra Saadet Partisi de dün İstanbul'da seçmenleriyle buluştu. Çağlayan Meydanı'ndaki Milli Kurtuluş Mitingi'ne eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın sözleri damgasını vurdu.
AK Parti'nin mitingine atıfta bulunan Erbakan, "Kazlıçeşme'de Narkoz meydanında, kırık ampul altında toplananlar var. Kendini Bizans çocukları sayanlar orada, Fatih'in torunları burada toplandı." dedi. Meydandaki coşkudan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbakan, daha önce aynı yerde yapılan 'Papayı Tel'in ve Peygambere Saygı' mitingine katılanlara dikkat çekti. "Onların tamamı Milli Görüşçü değildi. Her partiden insan vardı. Şimdi bunlara ne diyeceksiniz bire gafiller." diye seslenen Erbakan, gafil kelimesini nezaketen kullandığını söyledikten sonra ekledi: "Aslında bunlara bire zalimler dememiz gerekirdi."
Necmettin Erbakan, 54. hükümeti yüzde 22 oyla kurduklarını belirtirken, AK Parti'nin sahip olduğu 365 milletvekilinin kendisine verilmesi durumunda "Dünya bizi tanıyamaz hale gelirdi." iddiasında bulundu. Türkiye'nin Siyonizmin işgali altında olduğunu öne süren Erbakan, 23 Temmuz'da iktidara gelecek Milli Görüş'ün bu oyunu bozacağını savundu. 40 yıldır konuştuğunu, ancak Türk halkının kendisini anlamadığının altını çizen Erbakan, "Siyonistler beni anlıyor sen anlamıyorsun. Anladığında da iş işten geçiyor." ifadelerini kullandı. İktidarın tekrar işbaşına gelmek istemediğini öne süren Erbakan, "Bunlar niye miting yapıyor biliyor musunuz? Bunlar müflis işadamı gibi iflas öncesi kokteyl veriyor." yorumunu yaptı. Mazotu 1 YTL'ye indirme vaadinde bulunan muhalefet liderlerine de seslenen Erbakan, bunun mümkün olmadığını anlattı: "Bana bak dişi çıkmamış çocuk, sen IMF'yi kovmadığın müddetçe bunu yapman mümkün değil. Hadi ordan, hadi ordan." Erbakan'dan önce konuşan SP Genel Başkanı Recai Kutan da, halktan oy istedi. Kutan, "Buraya katılan herkes, 10 oy getirse biz iktidar oluruz." ifadelerini kullandı. Mükremin Albayrak, Mühenna Kahveci, Osman Asiltürk, İstanbul ZAMAN (http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=564580&title=erbakan-sasirtti-fatihin-torunlari-caglayanda-bizansin-cocuklari-kazlicesmede-bulustu)
16 Temmuz 2007, Pazartesi

Erbakan Ne Dedi, Gazeteler Ne Yazdı? Chirac’ın Bizans’ın Çocuklarıyız Sözü ve AKP’den Gelmeyen Tepki…

Fransa’nın Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye’yi de dahil ederek “Hepimiz Bizans’ın Çocuklarıyız” diye bir ifade kullanmış ve gazeteler bunu yazmıştı. (Bknz: Hürriyet (http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/11/16/553991.asp))
Osmanlı’nın mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan’dan ise bunu reddetmesi ve “Bizler Osmanlı’nın çocuklarıyız” demesi beklenirdi. İşte Erbakan Hoca da böyle bir açıklama gelmemesinden hareketle “Bunlar kendilerini Bizans’ın çocukları sanıyor” diyerek sitemini dile getirmiştir.
İzleyeceğiniz videoda bu açıkça görülmektedir. AKP’lilere ithafen “Bunlar Bizans’ın çocukları gibi bir ifade kesinlikle yoktur.

Buraya AKP hakkında koyduğumuz gazete küpürlerine AKP militanlarınca akıl almadık mazeretler üretiliyor. Neymiş efendim, “Siz ne zamandan beri Kartel Gazetelerini delil olarak alıyorsunuz?” diyorlar.
Halbuki gazetelerde çıkan bu haberlere AKP yönetiminden bir tekzip gelmediği gibi bu kartel gazeteleri ile AKP’nin arasından su sızmadığı herkesin malumu. Ayrıca 25 Mart 2006 tarihli Yeni Şafak Gazetesinde (http://www.yenisafak.com/arsiv/2006/mart/25/5229.html)çıkan haberde de belirtildiği gibi 4990 sorti ile Irak’ın vurulmasına yardım eden bu AKP yönetimidir.
Ancak aynı arkadaşlar Erbakan Hoca hakkında kartelde çıkan iftiralara hemen aldanıp aynı hassasiyeti Erbakan Hoca’ya göstermiyorlar. Arka Bahçe, imza vb gibi hepsi hukuki olarak da çürütülmüş iftiraları yazan kartel basınının bu tuzağına düşüyorlar.

Ayrıca Chirac’ın bu sözü üzerine Mehmet Altan’ın yazdığı yazıyı buradan okuyabilirsiniz… (http://arsiv.sabah.com.tr/2004/11/20/yaz71-40-117.html)

HAKK DAVA
05-31-2009, 15:22
Bilgisiz ve belgesizce bu tür mesajlar yazmayalım...

Ayrıca bırakalım bazı mesajları aramayı da gerçekleştirilen bu organizasyon ile hala bazı hassasiyetlerimizi koruduğumuzun farkına varalım.. Gerek toplum, gerekse biray bazında... Ben bu programa AKP'li kardeşlerimizinde icabet etmesini çok isterdim.. O zaman GÖNÜL Sathında hala aynı safta olduğumuzu bazı odaklara iletmiş olurduk...

Selametle...

ishakyilmaz
05-31-2009, 15:49
Biz islam alemi ve müslümanları olarak ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız,yersiz ve zamansız çıkışlar faideden çok zarar getirmektedir.Hocanın o demeçleri bugün basında büyük yankı uyandırdı;
http://www.ensonhaber.com/images/news/175474.jpg (http://www.ensonhaber.com/gundem/206895/erbakan-istanbul-fetih-kutlama.html)
;;)Biz böyle dilie düşülmesin diye telkinlerde bulunuyoruz.

*AZRA*
05-31-2009, 16:10
Hocayı sevdiğimiz ve saydığımız insanlardan birisidir ve hala öyle hissetmek istiyoruz. Ama bu yaptığı siyasi çalışmalarla inanın oy bölmekten başka hiç bir şey yapmıyor. Ancak Chp ve Mhp'ye yarıyor. Hep öyle ummak istiyoruz ki, bu çabalarıda inşallah bilmediğimiz ülkemiz ve Ak Parti lehine bir gaye vardır. Yoksa çok ama çok yazık.

"Beritan"
05-31-2009, 16:11
ülke için bir şey yapacaksa evinde otursun onun yetiştirdiği kişiler zaten ülkeyi yönetiyor beğenmiyorsa yönetimlerini
kendinde suç arasın:güzel:

ishakyilmaz
05-31-2009, 19:24
http://www.yazete.com/pics/news/310520091341447313156.jpg (http://www.yazete.com/Erbakandan-cihat-cagrisi-_13719.html)

montenegro
05-31-2009, 19:37
kuyruk acısı olsa gerek cumhuiyet gazetelerinde doğan medyalarında röportajşar veriyor AKP aleyhine sanki eskiden röportaj verdiği kişiler kendisine düşman değilmiş gibi ne kadar yanlış ve basit bir hareket tarzı

FarukARSLAN.
05-31-2009, 20:20
Hocanın heyecan ve şevki hala genç gibi, helal olsun valla..
Kapalı bir yerde söylese onu "gizli akpılar ardında cihat çağrısı" diye daha da kötü biçimde sunardı bu kartel. Böyle yüreklicesi öylelerine iyi bi korku salar.
Helal olsun.

--
Şöleni de AK Parti'ye inat İnönü Stadı'nda yaptıkları, taş atmak için orayı seçtirdikleri belli oldu..
"Onlar bu stadı milli meseleler için dolduramıyorlar" sözüyle de bu tescillenmiş oluyor.

Neyse.
Bizim İstanbul Belediyemizin yaptıkları ortada.
Fetih kutlamalarını ilk kez böyle canlı ve üzerine basa basa kutlayan bizim parti belediyeleri olmuştur İstanbul'da.
Türkiye şahit.

Allah'ta şahit.

Gerisi mühim değil..
Herkes kendi çizdiği yolda yürüyor işte..

ishakyilmaz
05-31-2009, 20:41
Yalnız büyük bir şansızlık yaşadılar,çünkü aynı saatte bjk şampiyonluğunu ilan etmiş,stada doğru yol almıştı,o yüzden erken boşaltmak zorunda kaldılar.Bu hesapları yapmaları gerekirdi!

aşk-ı ilahi
05-31-2009, 21:40
harika bir proğramdı...

hocamda gayet düzgün bir konuşma yaptı...cihat çağrısı neden bu kadar vurgulanıyor anlamadım...cihattan maksat kuşanın silahları savaşa demedi..ne anlamak isteniyorsa o anlaşıldı ama...hocam manei cihattan bahsediyordu ...

gayet siyasetten uzak bi proğramdı...

son durak
05-31-2009, 21:54
numan kurtulmusta oradamıymıs..

aşk-ı ilahi
05-31-2009, 21:56
evet..orada idi..

oda güzel bir konuşma yaptı...

ama hocamın o kadar harika konuşmalarından sadece bunu anlayan arkadaşlar numan başkandan bahsetmediler bile...

FarukARSLAN.
05-31-2009, 22:00
evet..orada idi..

oda güzel bir konuşma yaptı...

ama hocamın o kadar harika konuşmalarından sadece bunu anlayan arkadaşlar numan başkandan bahsetmediler bile...

"Arkadaşlar"dan kasıt biziz sanırım..
Burada konu var, o konuda Haber Kaynaklı..
Haber ne demişse ondan bahsettik biz :)

aşk-ı ilahi
05-31-2009, 22:10
yoo senden bahsetmedim..yorumun gayet normaldi..

ben sadece abartanlara söyledim...sonuçta medya tabiki işine gelen yönü alacak ...alacakkii. reyting yapsın..

ama önemli olan bunlara alet olmamamk...

FarukARSLAN.
05-31-2009, 22:18
yoo senden bahsetmedim..yorumun gayet normaldi..

ben sadece abartanlara söyledim...sonuçta medya tabiki işine gelen yönü alacak ...alacakkii. reyting yapsın..

Benden bahsettiniz demedim ki "bizden" dedim..
"Arkadaşlar" deyince genel hitab oldu bu bende normal olarak genel bi yotum yaptım.

Sadece abartanlara söylediyseniz iyi, ben öyle anlayamadım özür dilerim :)

Bu sözün altına gözüm kapalı atarım imzamı..
Medya, Kartel Medyası ise hele..
Alet olan hiç hiç kimseyi takmam.
Alet olan herkesi.. ;1

kararlı
06-01-2009, 01:25
ERBAKAN HAKKINDA YAZARKEN BİR ŞEYİ UNUTMAYALIM
ONU ELEŞTİRDİĞİMİZ YERLERİN ELEŞTİRENLER NERESİNDE
ONDAN İLERİ YADA GERİ
HESABINI İYİ YAPALIM

VuralTunc
06-03-2009, 02:38
kuyruk acısı olsa gerek cumhuiyet gazetelerinde doğan medyalarında röportajşar veriyor AKP aleyhine sanki eskiden röportaj verdiği kişiler kendisine düşman değilmiş gibi ne kadar yanlış ve basit bir hareket tarzı
Ne kadar zavallı bir yorum bu ya.. Kuyruk acısı ne onda ne baskasında var.. Varsa kuyruk acısı sadece Ak parti ve Saadet arasındaki güzel rekabetin dozunu kacırıp hakaret boyutuna getirenlerde vardır.. ( Her iki tarafdan.. )

@Beritan

Sana mı sorucak nerede oturcağını.. Yıllardır evde oturanlar yüzünden silik ve pasifiz... Bize Ebu Eyüb El Ensariler gerek 90 yaşında savaşa katılacak, Erbakanlar lazım 83 yaşında ayağa kalkıp Cihat diye bağıracak !!!

"Beritan"
06-04-2009, 18:28
Ne kadar zavallı bir yorum bu ya.. Kuyruk acısı ne onda ne baskasında var.. Varsa kuyruk acısı sadece Ak parti ve Saadet arasındaki güzel rekabetin dozunu kacırıp hakaret boyutuna getirenlerde vardır.. ( Her iki tarafdan.. )

@Beritan

Sana mı sorucak nerede oturcağını.. Yıllardır evde oturanlar yüzünden silik ve pasifiz... Bize Ebu Eyüb El Ensariler gerek 90 yaşında savaşa katılacak, Erbakanlar lazım 83 yaşında ayağa kalkıp Cihat diye bağıracak !!!
Elbetteki bana sormuycak yanlız görünen klavuz istemez.. Cihat demek için biraz daha genç olması lazım.. Koltuk sevdasından vazgeçsin Numan kurtulmuşu bir heykel gibi başa getiripte en çok hocanın sesi çıkması pekde doğru değil!! Gençlerin önünü açsın destek çıksın! Bu eski öğrencisi olsa bile:güzel::güzel:

Ertuğrul ÖZGÜL
06-04-2009, 22:08

Konuşmasının bir yerinde " İslam dini Cihat dinidir, Cihat, Cihat, Cihat " diyen Erbakan uzun süre alkışlandı. Ayasofya'nın Sultan Fatih'in malı olduğunu söyleyen Erbakan," bu malını kanunla cami olarak vakfetmiştir. Bugün Ayasofya'nın cami olarak kullanılmaması kanuna aykırıdır" şeklinde konuştu. Necip Fazıl'dan alıntı yapan Erbakan, " ne zamanki bu stadyumlar futbol için değil, hakkı haklı kılmak için mücahitler tarafından doldurulur, işte o zaman kurtuluş vakti gelmiştir " dedi. Konuşmasını her zaman yaptığı gibi toplu yeminle bitiren Erbakan, fetih kutlamalarının tamamını izledi.

Acaba yenimi anladı müze olduğunu islam cihat tamam bunu söylemesi kolay niye iktidardayken yapmadınız.....
kendileri iktidardayken var olan ve çözemedikleri hatta bazılarını zıtta sürükledikleri meselelerde yorum yapmaları ve akıl vermeleri ne acayip.....

ha birde Şevki yılmaz bazı açıklamalar yaptığında o atatürk düşmanı diyerek yalan söylüyor diyenlerin kendi yaptıkları ne oluyorsa....

montenegro
06-04-2009, 22:25
peki bir erbakan müdavimi o zaman şunu açıklasın bana erbakan hocanın tuncay özkanın kanalına çıkıp hükümet aleyhine demeçler vermesi doğan televizyonlarına akp aleyhine demeçler vermesi doğru bir davranış mı

montenegro
06-04-2009, 22:27
hocam her zaman müze oldugunun farkında kartel medya ve yandaş medya hocamın konuşmalarını yayınlamadıgı için haberiniz yok

islam dini cihad dini hem fikiriz bunda biz iktidar oldugumuzda cihadımızı da yaptık çok şükür israil ile hiç bir anlaşma yapmadık ve her zaman filistinin yanında olmaya çalıştık anlaşma yapmamamız bile bir cihad deilmidir???
lafla peynir gemisi yürümez müslüman kardeşim mayın temizleme olaylarınıda görüyoruz

28 şubatta bir cihad zaten katılıyorum

Yektâ-Ak
06-04-2009, 22:36
peki bir erbakan müdavimi o zaman şunu açıklasın bana erbakan hocanın tuncay özkanın kanalına çıkıp hükümet aleyhine demeçler vermesi doğan televizyonlarına akp aleyhine demeçler vermesi doğru bir davranış mı

teşekkür ediyorum size arkadaşım çok doğru söylediniz....

ahmet mahmut unlu hocaefendiyi anadolu gençlik programına çağırmışlardı sohbet anlatsın diye birde utanmadan demişler ki sultanbeylinin saadet belediye başkanı adayını tanıt oy iste nekadar aptalca bir şey.....Allahtan hoca ben seçim olaylarına karışmam demiş...

bunlar ne ya ne bunlar aptallaık işte...bide anadolu gençlikmiş..çocukları toplayıp gençlik diye yutturuyorlar...Yemezlerrr....

Ertuğrul ÖZGÜL
06-04-2009, 22:37
hocam her zaman müze oldugunun farkında kartel medya ve yandaş medya hocamın konuşmalarını yayınlamadıgı için haberiniz yok
islam dini cihad dini hem fikiriz bunda biz iktidar oldugumuzda cihadımızı da yaptık çok şükür israil ile hiç bir anlaşma yapmadık ve her zaman filistinin yanında olmaya çalıştık anlaşma yapmamamız bile bir cihad deilmidir???
lafla peynir gemisi yürümez müslüman kardeşim mayın temizleme olaylarınıda görüyoruz

Valla Şevki yılmaz hiçte öyle demiyor sizde anlaşmalar yapmışsınız.....

Evet 28 şubatta cihadınız(!) doruk noktaya ulaştı....
işte siz lafla peynir gemisini yürütemediniz ama biz türkiyeyi uçuruyoruz.....

Yektâ-Ak
06-04-2009, 22:39
cihad demeyle olmuyor icraat gerek icraat...

montenegro
06-04-2009, 22:43
zaten Mahmut Hocada desteğini çekti

montenegro
06-04-2009, 22:46
kardeşim bana belge getir öyle çık karşıma ;)
doğru türkiye uçtuu topraklar elden gidiyor

AK icraatlar bölümünü forumda istersen bi incele kim daha iyi hizmet etmiş ülkeye

Yektâ-Ak
06-04-2009, 22:46
çok mutlu olduk...kendisine yakışanı yapmış..anladı tabi kimin ne mal olduğunu....

Ertuğrul ÖZGÜL
06-04-2009, 22:47
biz onu icraate döktük elh.bakınız D8 ;) hocam niçin düşürüldü bi onu araştırın önce ;;)
Espiri yapmayı öğrenmişsiniz ama soğuk oluyor beah.......

Yektâ-Ak
06-04-2009, 22:48
biz onu icraate döktük elh.bakınız D8 ;) hocam niçin düşürüldü bi onu araştırın önce ;;) sizin icaraat davosta olur:w:

zaten sizler sadece bir kaç olay belirlemişsiniz elinizde bulunanlarla yetinin durun...icraate dökmüşmüşler....biz neden göremiyoruz acaba...Hadi bizi geçtik eski saadetliler bakın vurguluyorum eskiden saadetlilermişşş..

Yektâ-Ak
06-04-2009, 22:49
bende sizi bi alternatif link gönderim sizde orayı inceliyn;)

biz birle ikna olmayız fazlası gerek fazlası...

mesafe
06-04-2009, 22:50
Elbetteki bana sormuycak yanlız görünen klavuz istemez.. Cihat demek için biraz daha genç olması lazım.. Koltuk sevdasından vazgeçsin Numan kurtulmuşu bir heykel gibi başa getiripte en çok hocanın sesi çıkması pekde doğru değil!! Gençlerin önünü açsın destek çıksın! Bu eski öğrencisi olsa bile:güzel::güzel:

kardeşim ya siz cihadın manasını bilmiyorsunuz yada ben yıllardır okudugum kuranı kerimden ve okudugum kitaplardan cihadın manasını yanlış anladım.cihad sadece gençlere farz deildir cihad HER MÜSLÜMANA farzdır.aynı namaz aynı oruç gibi müslümansan cihad yapmakla hükümlüsündür.Lütfen cihad hakkında bilgi edinin kardeşim bu sizin yararınıza olacaktır çünkü size de farzdır bu sadece HOCAMA deil!!!hocam hiç bir zaman koltuk sevdalısı olmamıştır.eger koltuk sevdası olsaydı çoktan o koltuga oturmuştu.Numan başkanımda çok güzel konuşma yaptı YANDAŞ VE KARTEL medya istediği gibi yayınladıgı için bilmiyorsunuz.

Yektâ-Ak
06-04-2009, 22:51
Neyse su an sizinle tartışmaktan daha mühim bir işim var mavera_agd :)

Kurtlar Vadi'si başladı ;)

mesafe
06-04-2009, 22:55
helal kardeşimmm ya cihadın ne olduğunu bilmiyorlar ahkma kesiyorlar:):çiçek::çiçek:
saolasın kardeşim:gül:

montenegro
06-04-2009, 22:58
D8 ler çok aktif değil ki ayrıca Türkiye bu dönemde islambirliği konferansı arap birliği zirvesi gibi kuruluşlarda eskiden olmadığı kadar aktif rol aldı TUSKON gibi bir çok İslam kuruluşu bu önemde aktif Türkiye bu dönemde İranla Suriye ile Arabistanla ve daha bir çok ülke ile eskiden olmadığı kadar çok dost bu hükümet döneminde bir çok afrikadaki mülsüman ülkesinde elçilikler açıldı

montenegro
06-04-2009, 23:00
ayrıca şu sorularıma hala cevap alamadım cumhuriyet gazetelerine tuncay özkana doğan medyalarına AKP aleyhine demeç vermek cihat mı

ayrıca erbakanın susurluktaki tutumuna ne diyorsunuz

bu iki sorumu lütfen cevaplayın

Yektâ-Ak
06-04-2009, 23:11
helal kardeşimmm ya cihadın ne olduğunu bilmiyorlar ahkam kesiyorlar

kardeşim ya siz cihadın manasını bilmiyorsunuz yada ben yıllardır okudugum kuranı kerimden ve okudugum kitaplardan cihadın manasını yanlış anladım.cihad sadece gençlere farz deildir cihad HER MÜSLÜMANA farzdır.aynı namaz aynı oruç gibi müslümansan cihad yapmakla hükümlüsündür.Lütfen cihad hakkında bilgi edinin kardeşim bu sizin yararınıza olacaktır çünkü size de farzdır bu sadece HOCAMA deil!!!hocam hiç bir zaman koltuk sevdalısı olmamıştır.eger koltuk sevdası olsaydı çoktan o koltuga oturmuştu.Numan başkanımda çok güzel konuşma yaptı YANDAŞ VE KARTEL medya istediği gibi yayınladıgı için bilmiyorsunuz.

Şimdi cihadın manasını bilmeyip ahkam kesiyor diyen mavera kardeş :) Ve cihadın manasını bilmeden anlatan mesafe kardeş :)

Size izah edeyim cihad hakkında bir iki husus :)

Cihad yaşlılara,kadınlara,hastalara farz değildir :) E Muhterem Hocanız da bu yaşlılar ve hastalar kategorisine girdiğine göre ondan cihad hükmü kalkmıştır.

Neyse mesele bu değil :) Mesele ahkam kesmeyin diyerek kendi kazdığpı kuyuya düşen sizlerin davranışıdır :)

Güler misin ağlar mısın artık :P

montenegro
06-04-2009, 23:12
hem hocamı hem numan beyi yada partide kim olursa olsun hangi medya kuruluşu olursa olsun davet edildiğinde icabet etmişlerdir yerel kanallarada çıkmışlardır, büyük grupların kanallarınada önemli olan her yerde ayni hakikatleri dile getirmeleridir ve eğerki bir yanlış varsa, bu yanlış ister akpden gelsin ister chpden hocam yada numan bey yada diğer bir parti yönetimindeki büyüğümüz bunu dile getirmişlerdir bizim derdimiz Akpnin oy oranı, milletvekilleri vs değildir, yapılan yanlışlıkllardır, zülümdür...

hocan o kanallarda yapılan yanlışları anlatmıyordu ergenekoncu ulusalcı kemalistlerin tezlerini diline dolayarak AKP ye hücum ediyordu

mesafe
06-04-2009, 23:12
teşekkür ediyorum size arkadaşım çok doğru söylediniz....

ahmet mahmut unlu hocaefendiyi anadolu gençlik programına çağırmışlardı sohbet anlatsın diye birde utanmadan demişler ki sultanbeylinin saadet belediye başkanı adayını tanıt oy iste nekadar aptalca bir şey.....Allahtan hoca ben seçim olaylarına karışmam demiş...

bunlar ne ya ne bunlar aptallaık işte...bide anadolu gençlikmiş..çocukları toplayıp gençlik diye yutturuyorlar...Yemezlerrr....

kardeş bu bilgiyi nerden aldın kulaklarınızla mı duydun adayımızı tanıt diye?ve seçtiğiniz kelimelere dikkat edin aptalca ne demek gerçi kötü söz sahibine aittir.kelimeler insanın kişiliğini yaşantısını belirler.ama nolursa olsun konuşmalarınızda daha dikkatli olurmusunuz?Anadolu gençlik derneği HAKKA hizmet eden bi dernektir.derneği objektif olarak hiç baktınız mı?faaliyetlerine katıldınız mı veya biliyormusnuz?çocukta olsa o bir bireydir.ve temeli sağlam olursa bi bina yıkılmaz bizde çocuklarımızın temellerini sağlamlaştırmak için uğraşıyoruz yıllardır.siz ister yiyin ister yemeyin beni ilgilendirmez ama ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİMİZİN kitlesi gençliktir.

Yektâ-Ak
06-04-2009, 23:14
hem hocamı hem numan beyi yada partide kim olursa olsun hangi medya kuruluşu olursa olsun davet edildiğinde icabet etmişlerdir yerel kanallarada çıkmışlardır, büyük grupların kanallarınada önemli olan her yerde ayni hakikatleri dile getirmeleridir ve eğerki bir yanlış varsa, bu yanlış ister akpden gelsin ister chpden hocam yada numan bey yada diğer bir parti yönetimindeki büyüğümüz bunu dile getirmişlerdir bizim derdimiz Akpnin oy oranı, milletvekilleri vs değildir, yapılan yanlışlıkllardır, zülümdür...

Zulum mu?

Siz zulum yıllarını ne çabuk unuttunuz arkadaşım. Ya da hatırlamak istemiyorsunuz :)

montenegro
06-04-2009, 23:14
ayrıca bize oy vermeyen patates dinindendir

seçimlerden önce ülkedeki müslümanların sayısı bu seçimde belli olacak

AKP bizans torunlarıdır
AKP ye oy veren cehennemden tapu alır

gibi açıklamalarda cihad mı

mesafe
06-04-2009, 23:21
Şimdi cihadın manasını bilmeyip ahkam kesiyor diyen mavera kardeş :) Ve cihadın manasını bilmeden anlatan mesafe kardeş :)

Cihad yaşlılara,kadınlara,hastalara farz değildir :) E Muhterem Hocanız da bu yaşlılar ve hastalar kategorisine girdiğine göre ondan cihad hükmü kalkmıştır.

Neyse mesele bu değil :) Mesele ahkam kesmeyin diyerek kendi kazdığpı kuyuya düşen sizlerin davranışıdır :)

cihad sadece elde silah kılınçlarla olmaz kardeş bir annenin cihadi çocuklarını islam için yetiştirmesidir mesele bu bir örnek sadece hocam cihad benden kalktı diyerek susup bi köşede oturup torunlarını mı sevsin.hocamı tanımadınız apaçık ortadadır.yaşlı ve hasta oldugu için cihaddan uzak mı dursun.gaflette olanlar için uzak durması normaldır.biz kimseyi düşürmek için kuyu kazmıyoruz aksine düştünüz kuyudan sizi çıkarmak için ugrasıyoruz kardeş burda gülenecek ve aglancak bi durum yok.

Yektâ-Ak
06-04-2009, 23:21

AKP bizans torunlarıdır

Evet buna kesinlikle katılıyorum.

Bir mitingde "seçime iki parti giriyor,biri saadet partisi oteki diğerleri" demişti :)

Ne gülmüştüm ama ya :) Gerçekten komik.

Yektâ-Ak
06-04-2009, 23:28
cihad sadece elde silah kılınçlarla olmaz kardeş bir annenin cihadi çocuklarını islam için yetiştirmesidir mesele bu bir örnek sadece hocam cihad benden kalktı diyerek susup bi köşede oturup torunlarını mı sevsin.hocamı tanımadınız apaçık ortadadır.yaşlı ve hasta oldugu için cihaddan uzak mı dursun.gaflette olanlar için uzak durması normaldır.biz kimseyi düşürmek için kuyu kazmıyoruz aksine düştünüz kuyudan sizi çıkarmak için ugrasıyoruz kardeş burda gülenecek ve aglancak bi durum yok.

Bununla karşılık vereceğinizi biliyordum elbette :) Aslında başta yazayım demiştim ama neyse boyleside iyi oldu.

Manevî cihadı mükemmel yapabilmek için mücahidin benlik, gurur, kibir, riya ve gösteriş gibi kötü duygu ve düşüncelerden arınması lâzımdır. İhlâs kuvvetine dayanmak, uhuvvet kalesine girmek şarttır.

Bunu da ogreniniz o zaman kardeşim :)

Sizin hocanız resmen bazı şeylerini kibir ile yapıyor :)

Neyse daha sonra ilgileneceğim inşallah ;)

mesafe
06-04-2009, 23:32

AKP bizans torunlarıdır

patates dininden diye bi açıklama duymadım ya ben kaçırdım bu konuşmayı yada saptırılmış bi konu...

zinayı anayasadan suç olmaktan çıkaran bi partiye oy veren müslüman kardeşlerimin halini düşünce ben acıyorum inan ki hocam o anlamda demiştir büyük bir ihtimalle bu sözleri

AKP bizans torunlarıdır
hocam tvde açıklamıştı zaten bunu dinimizde kesin bi hükümle yasak günah haram olan şeylerin suç olmaktan çıkartılması konusu idi.

montenegro
06-04-2009, 23:35
evet İP le AKP aleyhine mitingler yaparken TKP ile Akp ye karşı birleşmeliyiz gibi demeçler verirkendecihat yapıyorlardı

siz cihata devam edin TKP Trabzon il kongresinde SP ile tek farkımız teferruatlarda şimdilik onları rafa kaldırıyoruz onlarla işbirliği içindeyiz demişlerdi

mesafe
06-04-2009, 23:44
Bununla karşılık vereceğinizi biliyordum elbette :) Aslında başta yazayım demiştim ama neyse boyleside iyi oldu.

Bunu da ogreniniz o zaman kardeşim :)

Sizin hocanız resmen bazı şeylerini kibir ile yapıyor :)

Neyse daha sonra ilgileneceğim inşallah ;)

resmen kibir ile yapıyor demişsiniz hangi işi resmen kibirle yapmış kardeş söyleyin bizde bilelim:hmm sizde savundunuz davada bu kadar samimisiniz galiba diziye koşun sorun deil...

VuralTunc
06-05-2009, 01:33
cihad demeyle olmuyor icraat gerek icraat...
Esamından D-8 ine Saadet Partisinden IGMG ye Cansuyundan vs ine ..

Hepsi bunların Cihattır İcraattır..

Koltuk sevdası diyorsunuzda ey kardeşlerim 83 yaşında adamın ne koltuk sevdası olucak.. KENDİSİ DİYORKİ BEN BİR NEFERİM BEN BİR HİZMETÇİYİM!..

Gençlerin önünü açsın diyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Erbakan hoca kadar genç yetiştirip mevki edindiren biri Görmedi !..

Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımıza, Bülent Arınç abimize, Abdullatif Şenerine, Şevki Yılmazına, Numan Kurtulmuşuna ve bunlar gibi onlarca lider nitelikli abimize kadar hepsi Erbakan hocamın Rahle-i Tedrisat ında yetişmiş insanlar.. Bugün anayasa başkanından, Türkiye merkez bankası başkanına kadar bir çok kurum ve kuruluşun başkanı Hocamın söyledikleriyle büyüdüler..

Şimdi Burada birbirimize taş atmayı keselim..

Ben Erbakan Hocamıda, Başbakanımıda çok seviyorum.. Onlarda bizi seviyor... Ancak biz neden birbirimizi sevemiyoruz?.. Sadece Ak partide değil yada Sadece Saadet Partisinde değil her iki partidede büyükce bir çogunluk birbirini sevmiyor..

Biraz elimizi taşın altına koyup kardeşlik için çalışmalıyız..

Ben kendi forumumuzda Başbakanımıza, Arınça laf atanlara karşı yorumlar yapıyorum.. Burada da Erbakan hocama Milli Görüşe vs vs..

Artık şu kendimizin bile inanmadığı bir anlık hırs ve öfkeyle söylediğimiz sözler yerine, Kardeşce cümleler kurmaya alıştıralım ve kardeşce eski günlerdeki gibi davranalım..

Seyyah
06-05-2009, 02:26
Kardeşlik mi?;1 Yoksa sizin forum akpgerceği,com mu:)
akpgercegi.com ?
> destekçiler;
saadet-fatih. (http://www.saadetfatih.org)
saadetgeliyor. (http://www.saadetgeliyor.com)
milligorusportal. (http://www.milligorusportal.com)
saadetbasaksehir. (http://www.saadetbasaksehir.org)
gebzegencsaadet. (http://www.gebzegencsaadet.com)
millibul.
Urfada yapılacak miting? AK partiyi İsrail yandası gösteren? = kardeşlik? AK Partiye karsı miting yapmak?

Ben böyle kardeşi sevmem..:evet::evet:

Yumuşak başlıyız ama uysal koyun değiliz...

İNADINA TAYYİP !!!

Yektâ-Ak
06-05-2009, 13:54
resmen kibir ile yapıyor demişsiniz hangi işi resmen kibirle yapmış kardeş söyleyin bizde bilelim:hmm sizde savundunuz davada bu kadar samimisiniz galiba diziye koşun sorun deil...

Soyledikleri falan gayet belli ediyor.

Davada samimiyete gelince :) Ben davayi savunmaktan degil sizinle tartışmaktan daha muhim olduğunu ifade ederek dizimi seyretmeye geçtim ;)

ATmaCA53
06-05-2009, 14:40
numan kurtulmuşları ergenekon safında ya sen ona bak, avrasya tv, tuncay özkanın kanalı kanalbize çıkıyor adamları, kanal b çıkılıyor, buda yetmezmiş gibi kendilerine laf atan, refah yola en büyük zararı veren cumhuriyet gazetesine röportaj veriyor olacak şey değil.

Yektâ-Ak
06-05-2009, 15:12
evt cihad etmezse ALLAH onları sorgulmaz ama yaşı bile bu mücadelyi engellemiyorsa onun ecrini ALLAH verir...
yada senin anlacağın dilde anlatım yaşlılar cihaddan muaftırlar ama cihad etmiyecekler diye bi ayette yoktur hadiste yoktur
PEYGAMBER EFENDİMİZ(s.a.v.)yaşlı olmasına rağmen ömrü cihadla geçmiştir bunu sizin zihniyetinizdekiler anlamaz zira size göre cihad genç ve prezantbların hakkıdır eğer sizler cihadınızı yapsaydınız HOCAMA gerek kalmzdı

gülermisin..ağlarmısın...

not:bunları yazarken eminim ne bi ayet ne bi hadis nede siyer bilgin var kulaktan dolma popilist savunmalarla konuşuyorsun

:) Ben o cevabı diğer arkadaşınıza vermiştim. Farz ifadesini acıklamak babında.
Elbette hukum kalktığında yapmayacaklar diye bir şey yoktur,yapsalar daha guzel olur belki de.

Ayet,hadis,siyer bilgim de var hamdolsun. Elbette daha fazlasını da arzuluyorum siz merak etmeyin ;)

Neyse şimdi o bilmediğiniz Manevi Cihad'in anlamını paylaşayım sizinle ;)

Manevi cihad, bütün Müslümanların kendi nefsi arzularını gemlemek amacıyla nefis ve şeytanın tuzak ve hilelerine karşı mağlup olmamak için yürüttükleri manevi bir savaştır. Manevi mücahede, yada “Cihad-ı ekber” (en büyük cihad) olarak da nitelendirilen manevi cihadın amacı, her mümin için nefis ve şeytan ile bir ömür boyu mücadele etmek, nefsini kötülüklerden arındırarak, istikamet çizgisinde halis bir kul, faydalı bir Müslüman, faziletli ve kamil bir insan olmaktır. Manevi cihad, iç dünyanın tanzimine kuvvet vermektir. İçini kirden, günahtan yıkamak ve bütün kötülüklerden arınmaya çalışmaktır. Müminin kendi iç dünyasını mamur ve müstakim kılmasını amaçlayan manevi mücahede, kulluk görev ve ciddiyeti ve insan olma sorumluluğudur.

Manevi mücahede, bütün Müslümanlar için daimî bir farzdır. Manevi mücahede, süreklilik içinde kulluk şuurunu icra etmeye çalışmaktır. Manevi cihadın önemi Kur’an-ı Kerim ve hadislerde açık bir şekilde vurgulanmıştır. Hz. Muhammed (a.s.m.) “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” (Hud Sûresi, 112) ayet-i kerimesi ile ilgili olarak “Hud Sûresi beni ihtiyarlattı” ( Tirmizi, Tefsir, sure 56) buyurarak, emr-i ilahi çizgisinde istikameti muhafaza etmenin önemini ve kulluk görevi ile ilgili hassasiyetini ifade etmiştir.

Nitekim Kur’an-ı Kerimde “ Güneşe ve onun aydınlığına, güneşi takip ettiğinde Ay’a, onu açığa çıkardığında gündüze, onu örttüğünde geceye, gökyüzüne ve onu bina edene, yere ve onu yayıp döşeyene, nefse ve ona birtakım kabiliyetler verip de iyilik ve kötülüklerini ilham edene yemin ederim ki, nefsini kötülüklerden arındıran kurtuluşa ermiş, onu kötülüklere gömen de ziyan etmiştir.” ( Şems Sûresi,1-10) beyanıyla Cenab-ı Hak kurtuluşa ermenin ancak nefsini kötülüklerden çekmek ile mümkün olacağını kasem (yemin) ile beyan buyurmaktadır.

Hz. Muhammed (a.s.m.) bir hadisinde “Mücahid nefsiyle cihat edendir” (Tirmizi, “Feza’iü’l cihad”2) buyurarak nefis ile mücadelenin önemini belirtmiş, Cenab-ı Hak da, Kur’an-ı Kerimde nefsin kötülük ve desiselerine karşı: “ Muhakkak nefis daima kötülüğe sevk eder” (Yusuf Sûresi,53), “Benim ayetlerimi, az bir dünya menfaatiyle değiştirmeyin. Ve yalnız benden korkun, yasaklarıma karşı gelmekten sakının” (Bakara Sûresi, 41) emri ile insanları ciddi bir şekilde ikaz etmiştir. Bu ikaz ile birlikte arınmanın ve temizlenmenin yollarını da göstermektedir : “Nitekim kendi içinizden, size ayetlerimizi okuyan, SİZİ TEMİZLEYEN, size kitabı ve hikmeti getirip bilmediklerinizi öğreten bir resul gönderdik.” (Bakara Sûresi,151)

Dinde muvaffakiyet, büyük ölçüde manevi cihadda muvaffakiyet demektir Gerçekten Allah’ın emirlerine uyma konusunda nefsi ile cihad edemeyenin düşmanla cihat edemeyeceği de açıktır.

Manevi mücahade yapan müminlere Yüce Allah’ın yardım ve ihsanı vardır. Nitekim bu hususu şu ayet-i kerime teyit etmektedir: “Bizim uğrumuzda gayret gösterip mücahede edenlere elbette muvaffakiyet yollarımızı gösteririz. Muhakkak ki Allah iyi davrananlarla beraberdir” (Ankebut Sûresi, 69).

Şener Dilek (Prof.Dr.)

Bu konudaki son yorumumdur. Zira Fazlası konu harici oluyor.

Yine itiraz ederseniz pm yolu ile baska kaynaklar da sunmaya çalışırım. Gerçi bu yeterli olacaktır sanıryorum.

mesafe
06-05-2009, 15:37
Soyledikleri falan gayet belli ediyor.

Davada samimiyete gelince :) Ben davayi savunmaktan degil sizinle tartışmaktan daha muhim olduğunu ifade ederek dizimi seyretmeye geçtim ;)

çok açıklayıcı oldu kibir konusu tatminliğimi kelimeler dökemiyorum daha öncede belirttiğim gibi kelimeler ve yaşantılar insanların kişiliğini belirler bizle tartışmayın siz çok MÜHİM işlerinizle ugrasın.

mesafe
06-05-2009, 15:50
Kardeşlik mi?;1 Yoksa sizin forum akpgerceği,com mu:)
akpgercegi.com ?
> destekçiler;
saadet-fatih. (http://www.saadetfatih.org)
saadetgeliyor. (http://www.saadetgeliyor.com)
milligorusportal. (http://www.milligorusportal.com)
saadetbasaksehir. (http://www.saadetbasaksehir.org)
gebzegencsaadet. (http://www.gebzegencsaadet.com)
millibul.
Urfada yapılacak miting? AK partiyi İsrail yandası gösteren? = kardeşlik? AK Partiye karsı miting yapmak?

Ben böyle kardeşi sevmem..:evet::evet:

Yumuşak başlıyız ama uysal koyun değiliz...

İNADINA TAYYİP !!!

yanlışlıkları söyleyince sevilmez mi olunuyo kardeşler aksine dost acıyı söylermiş kardeşim:evet:

_cahilalim_
06-05-2009, 16:46
ben onu bunu bilmem muhteşem bir fetih programı yaptılar adamlar yiğidi öldür hakkını inkar etme. çok kalabalıktı ben bu kadar kalabalık olacaklarını beklemiyordum.hocada bu yaşta bu azim olduktan sonra numan kurtulmuşta beraber iken baya yükseliyorlar. bu kutlamaya tek şey söylenir "helal olsun"...

ATmaCA53
06-05-2009, 16:54
bak helal olsun adaletli bir akpli;)
ak partili olduğunu hemen nerden anladın, ben ak partiliyim dedi bu yorumu yapn daha 1 yorumu var. :D belki chpli, belki mhpli, belki bbplidir.

_cahilalim_
06-05-2009, 16:56
haklısın birşey dememiştim.

ATmaCA53
06-05-2009, 16:59
haklısın birşey dememiştim. şimdi diyorum ben ak partiliyim.
o daha ilerki zamanlarda belli olacak seni şimdilik ölçeceğiz :):) ;)

burası AKP forum ve bu konuda SAADET VE akp tartışıyor ordan anladım aldınızmı cevabınızı ;) hangi görüşte olursa olsun adaletli bi kardeşimiz;)

saadetide tartışabiliriz değilmi :);) tabi ki gücenmezseniz

_cahilalim_
06-05-2009, 17:02
kardeş sen ölçek misin kimsenin beni ölçmesine gerek yok ben kendimi biliyorum

ATmaCA53
06-05-2009, 17:05
kardeş sen ölçek misin kimsenin beni ölçmesine gerek yok ben kendimi biliyorum
yanlış anlama müslim kardeşim sen burda yenisin ya, seni daha tanımıyoruz, birbirimizi tanıyarak nasıl bir ak partili olduğunu öğrenmiş olacağız tamam ;) bak sakın yine yanlış analama

_cahilalim_
06-05-2009, 17:09
sen zorlama kendini demek istediğini anladım no problem.

Sevban
06-05-2009, 17:10
bak helal olsun adaletli bir akpli;)

Bakın biz size karşı o kadar adaletliyizki, sp yerine saadet diyoruz.. Ama siz ısrarla Akparti demiyorsunuz...

ATmaCA53
06-05-2009, 17:15
Bakın biz size karşı o kadar adaletliyizki, sp yerine saadet diyoruz.. Ama siz ısrarla Akparti demiyorsunuz...
yanii değilmi...

hanzala
06-05-2009, 23:04
erbakan hocamzıdan Allah razı olsun..ne büyük lider..hala akp nin hatalarını söylemek için her fırsatı degerlendirip hem onları hemde türk halkını uyarıyor....

montenegro
06-05-2009, 23:55
Erbakana teşekkür ederiz şimdiye kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz ama onun misyonu bitmiştir

şimdilik yapacağı şeyler Ak partinin önüne taş koyarak zarar vermektir onun için kendisinin yapması gereken oyları bölmeden Ak parti aleyhine çalışmaktan vazgeçip yazlığından dinlenmektir siyasete girmemektir

kararlı
06-06-2009, 01:30
Erbakana teşekkür ederiz şimdiye kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz ama onun misyonu bitmiştir

işte yanıldığınız anlayamadığız yer

o misyon erbakanın değil bütün ümmetin

bü gün itibariyle liderliğini o yapıyor

montenegro
06-06-2009, 01:58

işte yanıldığınız anlayamadığız yer

o misyon erbakanın değil bütün ümmetin

bü gün itibariyle liderliğini o yapıyor

:w: ;D :) :hihi2:;)

mesafe
06-06-2009, 13:23

şimdilik yapacağı şeyler Ak partinin önüne taş koyarak zarar vermektir onun için kendisinin yapması gereken oyları bölmeden Ak parti aleyhine çalışmaktan vazgeçip yazlığından dinlenmektir siyasete girmemektir

HAKKI HAKK rızasını kazanmak için sölüyorsa elbette siyasete devam edecektir kardeşim hocamın bundan bi menfaatı ve çıkarı olmadıgına göre Hakk yolundaki davasına devam edecektir.hiç bir zaman evine kapanıpta koltugunda oturup tv izlememiştir.oyları bölemeye gelincede biz bizden bölünen kendi oylarımızı tekrar toplamaya çalışıyoruz.akp kuruldugunda hocanın öğrencisi işte diyip oy toplayanları ben çok gördüm.ve verdiğm cvpta hoca burda ögrenci başka yerde yani siz bölmüş oldunuz kardeşim.

"Beritan"
06-06-2009, 13:25
Size cevbı yekta arkadaş çok güzel cevabı vermiş bu konuda daha bana susmak düşer

:güzel:

Bu nasıl bir kindir din düşmanı peygamber düşmanı olanlara değil de alnı secdelilere duyulan ? Kim daha büyük acaba ? Her ağzını açtıgında tayyip erdoğan ı yerden yere vuran hoca mı , buna karşılık ağzını açık tek saygısızlık etmeyen tayyip erdoğan mı ? yaşla olmuyormuş demek bazı şeyler.:utandım:

_cahilalim_
06-06-2009, 13:31
yekta kardeşim ve beritan kardeş cihadın kadınlara farz olmadığını gösteren bir kaynak verir misiniz lazım da.

mesafe
06-06-2009, 13:39

yekta kardeşe verdiğim cevap aynısı sizin içide geçerlidir.

"Bu nasıl bir kindir din düşmanı peygamber düşmanı olanlara değil de alnı secdelilere duyulan ? Kim daha büyük acaba ? Her ağzını açtıgında tayyip erdoğan ı yerden yere vuran hoca mı , buna karşılık ağzını açık tek saygısızlık etmeyen tayyip erdoğan mı ? yaşla olmuyormuş demek bazı şeyler.:utandım: "

buna gelince müslümanda kin olmaz kardeşim biz alnı secdede olanlara kin niye besliyelim akla mantıga sıgmıyor.biz alnını secdeye koymaları için ne kadar ugrastımızı biliyormusunuz namazla diriliş proğ. yapıyoruz sohbetlerimizde mutlaka namazımızın konusu eksik olmuyo.lütfen yazdıgınız şeylerde müslümanların vasıflarını bilerek yazın din düşmanı peygamber düşmanı olanlar için neler yaptıgımızı birazda olsun araştırın kardeşim.ehh bende sizin gibi susayım barii;ı:

Seyyah
06-06-2009, 14:19
yanlışlıkları söyleyince sevilmez mi olunuyo kardeşler aksine dost acıyı söylermiş kardeşim:evet:

Bide pişkin pişkin dost acıyı söyler demezmi ya
Cümlelerden kelimeler seçip o klimeden anlam cıkaran zihniyet yüzlerce örneği var sitenizde...
Din dialogları için başka din adamlarıyla görüşülmesine ( İmam Hatipe Papaz Soktular ) diye aşağılık, demogojik bir itham varmı ya!
Eğer siz bu siteyi savunuyorsanız! bnim sizi svunmama gerek kalmamış zaten..
Babamda Saadete toz kondurmazdı, konusturmazdı gösterdim o siteyi yüz ifadesi resmen geleceği anlattı...
Bizim yönetim cok sabırlı yoksa yapılacak cok iş varda...

"Beritan"
06-06-2009, 16:06
yekta kardeşe verdiğim cevap aynısı sizin içide geçerlidir.

"Bu nasıl bir kindir din düşmanı peygamber düşmanı olanlara değil de alnı secdelilere duyulan ? Kim daha büyük acaba ? Her ağzını açtıgında tayyip erdoğan ı yerden yere vuran hoca mı , buna karşılık ağzını açık tek saygısızlık etmeyen tayyip erdoğan mı ? yaşla olmuyormuş demek bazı şeyler.:utandım: "

buna gelince müslümanda kin olmaz kardeşim biz alnı secdede olanlara kin niye besliyelim akla mantıga sıgmıyor.biz alnını secdeye koymaları için ne kadar ugrastımızı biliyormusunuz namazla diriliş proğ. yapıyoruz sohbetlerimizde mutlaka namazımızın konusu eksik olmuyo.lütfen yazdıgınız şeylerde müslümanların vasıflarını bilerek yazın din düşmanı peygamber düşmanı olanlar için neler yaptıgımızı birazda olsun araştırın kardeşim.ehh bende sizin gibi susayım barii;ı:
kin düşmanlık olmazsa hoca niye tayyip erdoğana kafayı takmış takıcak başka insan yokmu :utandım:
Ya biz malesef bu yüzden kaybediyoruz, kimisi koltuk sevdalısı, kimi çete sevdalısı, kimi askerden korkar, kimi imamhatipliden bunlar velilerin değil delilerin yapacağı işlerdir... ak parti ne diyor arkadaşlar yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. ilk geldi hatırlayın bankaları hortumlayanları içeri aldılar foyalarını ortaya çıkarttılar, sonra çeteleri ifşa ettiler bu çeteler öle küçük değil hükümet kuran hükümet yıkan çeteler, kartel medya evet kimsenin üzerine gidemediği yolsuzluk yaptığı halde ceza veremediği:karizmatik:
ve halada devam etmekte.. Hoca ne yapıyor ak parti böyle ak parti şöyle
el insaf yaa!!!

mesafe
06-07-2009, 03:41
Bide pişkin pişkin dost acıyı söyler demezmi ya
Cümlelerden kelimeler seçip o klimeden anlam cıkaran zihniyet yüzlerce örneği var sitenizde...
Din dialogları için başka din adamlarıyla görüşülmesine ( İmam Hatipe Papaz Soktular ) diye aşağılık, demogojik bir itham varmı ya!
Eğer siz bu siteyi savunuyorsanız! bnim sizi svunmama gerek kalmamış zaten..
Babamda Saadete toz kondurmazdı, konusturmazdı gösterdim o siteyi yüz ifadesi resmen geleceği anlattı...
Bizim yönetim cok sabırlı yoksa yapılacak cok iş varda...

kimse bana pişkin diyemez ben kimsenin burda kişiliğine hakaret etmedim etmemde ama burda bulundugum zamandan beri sürekli uyardım kelimelere dikkat edelim diye ben kardeşim diyorum siz pişkin diyorsunuz!!!bi çok karşıt fikirdeki sitelerde yorumlar yazdım tartıştım ama hep seviyeli bi şekilde!!!ben yazmaktan usandım ama siz okumaktan usanmamışsınız galiba kelimeler insanların kişiliğini ve yaşam tarzını belirler.lütfen benimle pişkin vs. gibi kelimelerle konuşmayın.evet yukarda yazdıgınız bütün siteleri savunuyor ve üyeliklerim var.dinler arası diyalogu zaten savunan biri deilim karşıyım.

yönetimin benimle bi sıkıntısı oldugunda gerekli uyarıyı yaparlar.

mesafe
06-07-2009, 03:58
kin düşmanlık olmazsa hoca niye tayyip erdoğana kafayı takmış takıcak başka insan yokmu :utandım:
Ya biz malesef bu yüzden kaybediyoruz, kimisi koltuk sevdalısı, kimi çete sevdalısı, kimi askerden korkar, kimi imamhatipliden bunlar velilerin değil delilerin yapacağı işlerdir... ak parti ne diyor arkadaşlar yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. ilk geldi hatırlayın bankaları hortumlayanları içeri aldılar foyalarını ortaya çıkarttılar, sonra çeteleri ifşa ettiler bu çeteler öle küçük değil hükümet kuran hükümet yıkan çeteler, kartel medya evet kimsenin üzerine gidemediği yolsuzluk yaptığı halde ceza veremediği:karizmatik:
ve halada devam etmekte.. Hoca ne yapıyor ak parti böyle ak parti şöyle
el insaf yaa!!!

müslüman müslümanın kardeşidir düşmanı deil.biz sizinle düşman deiliz ki hocamda deil.

hatta size şöle bi olay aktarayım Numan bey Hataya geldiğinde antakya mitinginden sonra ilçelerde miting yapıldı Numan bey ve eşi sevgi hanım ile birlikteydim.teşkilattakilerle Numan bey sohbet ediyordu.teşkilattan bi abimiz aslında yanlış bir ifade kullandı onun o yanlış kelimesini NUman bey hemen düzeltti"hayır biz AKP ile düşman deiliz AKPyide bitirmeyede çalışmıyoruz biz sadece kendi oylarımızı tekrar toplamaya çalışıyoruz yeniden milli görüş deditirmek istiyoruz"dedi aslında abimizin agzından pek güzel bişey çıkmamıştı ama o kelimeleri de söylemek istememişti bunu da belirtti ogün.sadece teşkilattakiler ordaydı halk yoktu agzından yanlışlıkla çıkan kelimelere göz yumabilirdi Numan bey ama o öle yapmadı herzamanda bunu belirtiyor.

yani biz sizinle düşman deiliz kardeşim.hocam akp şöle yaptı derken ii olan şeyleride sölemiştir. hocamı takip etmediğiniz için.;)

ahmetermiş
06-07-2009, 04:11
Bu S.P liler AK parti ile uğraştığı kadar,başka patillerle uğraşsaydı beli yuzde 21 alabilirdi..ancak ak partilileri bizanslı yapanlar aslında kendilerinin ne kadar günaha girdiklerinin vede onlara oy vermeğe meyılli kişileri kaçırdıklarının farkında değiller..belki oyları artar belki yuzde beşlere ilerde onlara hatta yırmilere çıkar..ama 50 yıl sonra iktidar olacaklarının farkında değiller..çünki saçmalıyorlar..
mesafe..bize islam dersi verme..? önce kendinize gelin ve tövbe getirin..bize gavur diyenler sizsiniz,bize bizanslı diyenler sizsiniz..cennet cehennem tapusunu dağıtmaya kalkıp şirke gidende sizsiniz..allah sizleri ıslah etsin...ve asıl siz müslümanlara karşı nasıl hitap edileceğini öğreninki öyle gavur mavur laflarından kurtulunuz..

kararlı
06-07-2009, 11:17
Bu S.P liler AK parti ile uğraştığı kadar,başka patillerle uğraşsaydı beli yuzde 21 alabilirdi..ancak ak partilileri bizanslı yapanlar aslında kendilerinin ne kadar günaha girdiklerinin vede onlara oy vermeğe meyılli kişileri kaçırdıklarının farkında değiller..belki oyları artar belki yuzde beşlere ilerde onlara hatta yırmilere çıkar..ama 50 yıl sonra iktidar olacaklarının farkında değiller..çünki saçmalıyorlar..
mesafe..bize islam dersi verme..? önce kendinize gelin ve tövbe getirin..bize gavur diyenler sizsiniz,bize bizanslı diyenler sizsiniz..cennet cehennem tapusunu dağıtmaya kalkıp şirke gidende sizsiniz..allah sizleri ıslah etsin...ve asıl siz müslümanlara karşı nasıl hitap edileceğini öğreninki öyle gavur mavur laflarından kurtulunuz..

vay sütden çıkmış ak kaşıklar vay

ahmetermiş
06-07-2009, 12:49
vay sütden çıkmış ak kaşıklar vay

vay ekşimiş yoğurt vay...

aşk-ı ilahi
06-07-2009, 13:47
Yüzüne yürüyordu Halit Bİn Zeyd Oda Hasta idi Ama Cihat ile Yürüdü İslamBole....

kararlı
06-07-2009, 14:22
[quote=ultrAstribun;627071]
Milliyet adamı işte böyle malzeme yapar..

falancı ne der diye hakkı doğruyu söyleme emi
başkalarına göre bözisyon alan

sadece o başkalarına hizmet eder

ahmetermiş
06-07-2009, 14:37
[quote=ahmetermiş;632100]vay ekşimiş yoğurt va

vay mavalcı vay

vay ucduğunu zanneden çakılmış vay

vay milleti perişan eden yoldan giden vay

vay bunuda bir şey zanneden vay

işi gücü birkamış dünya yayamyamlarının uğraşdığı insanlığın kurtuluş reçetesini sunanla uğraşanlar vaaay

vay nemacı vay..
kendini alim sanan zalim vay..
50 yılda bu üleyi perişan ettirenler vay.
ukalalık yapanlara vay..
kendini ilah sayanlara vay..
cennet cehennem tapusu verenlere vay..

işini gücünü bırakmışsın müslüman mahallesinde salyangozmu satıyorsun.. kıblen yanlış..

montenegro
06-07-2009, 14:42
mgv ciler sırf laf yetiştirmek için mesaj yazıyorlar lütfen konu kilitlensin

sonuç:Durmak yok hizmete devam 9000 km duble yol bitti bu yaz ve diğer yazda kalan 6000 km duble yolu bitireceğiz inşallah her yere hastahaneler ve okullar yapmaya devam edeceğiz

isteyen istediğini deyip seçime girsin halk verir kararını nasıl olsa

ahmetermiş
06-07-2009, 14:48
mgv ciler sırf laf yetiştirmek için mesaj yazıyorlar lütfen konu kilitlensin

sonuç:Durmak yok hizmete devam 9000 km duble yol bitti bu yaz ve diğer yazda kalan 6000 km duble yolu bitireceğiz inşallah her yere hastahaneler ve okullar yapmaya devam edeceğiz

isteyen istediğini deyip seçime girsin halk verir kararını nasıl olsa

haklısın..yapılacak çok işimiz var..ve arada fark var..durmak yok koşmak var..ama S.P lilerin ne işi var..anlamışta değilim..???

kararlı
06-07-2009, 17:59
[quote=kararlı;632128]

vay nemacı vay..
kendini alim sanan zalim vay..
50 yılda bu üleyi perişan ettirenler vay.
ukalalık yapanlara vay..
kendini ilah sayanlara vay..
cennet cehennem tapusu verenlere vay..

işini gücünü bırakmışsın müslüman mahallesinde salyangozmu satıyorsun.. kıblen yanlış..

vay hakkı batılı karıştıran vay
vay kuru iftira atanlara vay
vay klasik kemalist ağzıyla konuşanlara vay
vay nemanın kıralını yiyip de ele verir talkımı vay
kendini dünyanın merkezi sananlara vay
vay ab ci bana kıble tarifi yapanlara vay
vay sadece kıral edebiyat yapanlara vay
biz olmasak güneş doğmaz biz olmasak bahar gelmez demeğe getirenler vay
vay halkımızın ümidini boşa çıkaranlara vay
vay insanımızı işsiz bırakanlara vay
vay insanımızı fakirleştirenlere vay
vay manevi çöküşe seyirci kalanlara vay
vay bunlar olurken dile getirenleri karalayanlara vaay

Seyyah
06-07-2009, 18:10
kimse bana pişkin diyemez ben kimsenin burda kişiliğine hakaret etmedim etmemde ama burda bulundugum zamandan beri sürekli uyardım kelimelere dikkat edelim diye ben kardeşim diyorum siz pişkin diyorsunuz!!!bi çok karşıt fikirdeki sitelerde yorumlar yazdım tartıştım ama hep seviyeli bi şekilde!!!ben yazmaktan usandım ama siz okumaktan usanmamışsınız galiba kelimeler insanların kişiliğini ve yaşam tarzını belirler.lütfen benimle pişkin vs. gibi kelimelerle konuşmayın.evet yukarda yazdıgınız bütün siteleri savunuyor ve üyeliklerim var.dinler arası diyalogu zaten savunan biri deilim karşıyım.

yönetimin benimle bi sıkıntısı oldugunda gerekli uyarıyı yaparlar.

Sen o siteleri savunuyorum deyip! Akpartiforumumda saygımı bekliyorsun densiz! Bu ne yüzsüzlük anlamadımki
İslam hoşgörü dinidir.. Başka dinlerden din adamları ile iletişim kurmak belkide o dinleri tanıdıkca dinimize şükretmeyi kılacak..
Senin gibiler buna İmamhatipe papaz soktu diyor.. Demogojik yaratıklar sizi..Sen bunu savunuyosun ve dost acı söyler diyosun arkadandan saygımı bekliyosun? Sen veya siz kimsinizki dini değerlerde ahkam kesiyosunuz? Senin gibilerin bu forumda olma niyetide bellidir bu iğrenç planlarınızı gizlemek için birde kutsalımızı kullanmayın ya... Kardeşim sen senin gibilerin yanına gitsene buralarıda karartmayın biz AK ız Allaha şükür...

mesafe
06-08-2009, 14:49
Sen o siteleri savunuyorum deyip! Akpartiforumumda saygımı bekliyorsun densiz! Bu ne yüzsüzlük anlamadımki
İslam hoşgörü dinidir.. Başka dinlerden din adamları ile iletişim kurmak belkide o dinleri tanıdıkca dinimize şükretmeyi kılacak..
Senin gibiler buna İmamhatipe papaz soktu diyor.. Demogojik yaratıklar sizi..Sen bunu savunuyosun ve dost acı söyler diyosun arkadandan saygımı bekliyosun? Sen veya siz kimsinizki dini değerlerde ahkam kesiyosunuz? Senin gibilerin bu forumda olma niyetide bellidir bu iğrenç planlarınızı gizlemek için birde kutsalımızı kullanmayın ya... Kardeşim sen senin gibilerin yanına gitsene buralarıda karartmayın biz AK ız Allaha şükür...

benimle saygılı konuşan herkese cevap veririm.ama size cevap veremiyecem üzgünüm.çünkü olayı şahsi mesele hailne getirmeyi istemiyorum bu msja cevap verdiğim taktirde olay saçma sapan bir yere gidecek nefisime hakim olacam inşaAllah ve bu tarz msjlara cevap vermiyecem.

montenegro
06-08-2009, 19:14
[quote=ahmetermiş;632143]

vay hakkı batılı karıştıran vay
vay kuru iftira atanlara vay
vay klasik kemalist ağzıyla konuşanlara vay
vay nemanın kıralını yiyip de ele verir talkımı vay
kendini dünyanın merkezi sananlara vay
vay ab ci bana kıble tarifi yapanlara vay
vay sadece kıral edebiyat yapanlara vay
biz olmasak güneş doğmaz biz olmasak bahar gelmez demeğe getirenler vay
vay halkımızın ümidini boşa çıkaranlara vay
vay insanımızı işsiz bırakanlara vay
vay insanımızı fakirleştirenlere vay
vay manevi çöküşe seyirci kalanlara vay
vay bunlar olurken dile getirenleri karalayanlara vaay

işsizlik fakirlikten mi bahsettin

750 milyar dolar milli gelir

yüzde 7 lik büyüme

tek haneli faiz ve enflasyon

134 milyar dolar ihracat

sen bunları bilmiyorsun galiba

yada neyi dile getirdiğinin farkında değilsin

montenegro
06-08-2009, 19:18
sırf laf yetiştirmek için mesaj yazma kararlı istersen ekonomiden başlayalım sen dile getir bakalım ekonomide neyi beğenmiyorsun tek tek inceleyelim münazara yapalım varmısın

kuru slogan ve demogojiyi bırak bekliyorum

kararlı
06-08-2009, 23:17
[quote=kararlı;632345]

işsizlik fakirlikten mi bahsettin

750 milyar dolar milli gelir

yüzde 7 lik büyüme

tek haneli faiz ve enflasyon

134 milyar dolar ihracat

sen bunları bilmiyorsun galiba

yada neyi dile getirdiğinin farkında değilsin

büyüklere masalları yemem ben

işsizlkten bahsetdim
pek inandırıcı olmamakla bera ber
yıl 2002 işsizlik %10.8

die rakamları 7 yılsonra
gencler%30
tarım dışı%20
toplamda %17
milli gelirmiş diyelimki 1 tirilyon dolar kimin cebine gidiyor asıl itirazımız bunadır rakamlarla oynayarak halkı belki igna edersin beni kandıramazsın
enfilasyonmu işsiz insanın enfilasyonu %1000 dir
büyümemi halkımız haric herkes büyüyor
faizmi yıllık ödediğin faiz toplamda 50 milyar doları düşdümü

ihracatmı niye insanım işsiz niye ithalattan bahsedilmez özellikle tarım ürünleri

ne var ne yok satmadınızmı
bekibu borc ne

Kasım 2002
220 Milyar Dolar
69 milyon 875 Bin Kişi
3 bin 148 Dolar
EYLÜL 2008
495 Milyar Dolar
70.586 Bin Kişi
7 bin 013 Dolar
ARTIŞ (Dolar)
275 Milyar Dolar
711 Bin Kişi
3 bin 865 Dolar
ARTIŞ (%)
125
1,01
125

montenegro
06-09-2009, 00:33
rakamları nerden aldın kaynak göster link ver

2002 yılında 234 milyar dolar milli gelirvarken 2009 itibariyle 750 milyar dolar

enflasyon yüzde 9 indi 2002 de yüzde 30 du

büyüme yüzde 7 gerçekleşti

ihracat 2002 de 34 milyar dolarken şimdi 132 milyar dolar

verdiğin rakamlar yanlış

ayrıca kamu borç stoku 2002 de yüzde 65 iken şimdi yüzde 26

http://www.dpt.gov.tr/Portal.aspx?PortalRef=3

öyle kafadan sallama rakamlar verme

:)

bekliyorum

montenegro
06-09-2009, 00:34
http://www.akicraatlar.com/ak-icraatlar/Ekonomi:id-4

montenegro
06-09-2009, 00:36
ayrıca kişi başına MG şimdi 9bin500 dolar iken 2002 3 binlerdeydi bilgilerin yanlış

iki dakka googledan aramışın ama yanlış bilgiler bulmuşsun

montenegro
06-09-2009, 00:38
http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/Download/4500/teg-mart2009.JPG

montenegro
06-09-2009, 00:38
http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/Download/4520/egnisan09.JPG

montenegro
06-09-2009, 00:40
http://www.dpt.gov.tr/PortalDesign/PortalControls/WebIcerikGosterim.aspx?IcerikRef=1678&WorkArea=ctl38

bak bu linkte tüm yılların ekonomik verileri mevcuttur burdan başka hükümetleri ve Ak hükümetinkine bak incele

kararlı
06-09-2009, 01:29
rakamları nerden aldın kaynak göster link ver

2002 yılında 234 milyar dolar milli gelirvarken 2009 itibariyle 750 milyar dolar

enflasyon yüzde 9 indi 2002 de yüzde 30 du

büyüme yüzde 7 gerçekleşti

ihracat 2002 de 34 milyar dolarken şimdi 132 milyar dolar

verdiğin rakamlar yanlış

ayrıca kamu borç stoku 2002 de yüzde 65 iken şimdi yüzde 26

öyle kafadan sallama rakamlar verme

bekliyorum
asıl kafadan kim sallıyor 750 milyar dolar milli gelir nerden çıkyorsa komu borç sıtoğuda ordan çıkıyor sen 750 liyi 950 çıkar toplam borcu vur yüdesine borc insin %15 rakamlarla oyna uc
ha bu suç sadece akp nin değil
kapitalist sisdemin sonucu e tabi kin uyguyorsa oda sorumludur

sen hayalaleminde yüzerken halkımız sürünüyor
bana hayali rakamlardan bahsetme emeklinin aldığı aylık ancak bir kişiye yeter
faiz ve vergiyle şişirilen maliyet fiyatları yüzünden tarım ve hayvancılık çökmüştür
bu kadar geniş imkanlara rağmen tarım kesimi ekdiğinden para kazanamazken
tarım ürünleri ithalatı et ithalatı utanılacak bir durum değilmidir

ayrıca sorularıma cevap bekliyorum

ayrıca o grafikler yosulun karnını doyurmuyor

montenegro
06-09-2009, 08:37
saçmalama

hangi borçtan bahsediyon link ver bahsettiğin miktarda bir borç yok ana demogoji yapıyon

yüzde 29 borç stoku oldu 750 milyar doların yüzde 29 u borç

ayrıca tarımdan hayvanılıktan bahsetmişin

konumuz tarım hayvancılık değil ama madem o konuya girdin işte sana gene istatistik

2002 yılında 2 milyar 375 milyon dolar olan hayvancılık destekleri 6 milyar 500 bine çıktı bu dönemde

ayrıca tarımda DAP ve KOP uygulamalarının yanısıra

tarımı destekleyen ziraat bankası kara geçti

http://www.akicraatlar.com/ak-icraatlar/Tarım:id-8

işte buda tarım yatırımları

hala cevap vereyim altta kalmayayım diye cevap yazıyosun

bi şey bildiğinden değil kelime oyunu yapıyosun

verdiğin rakamlar doğru değil

ve gerçekleri kabul etmek istemiyorsun

ben sana belgelerle konuşuyorum

öğrenmişin faiz vergi borç diye iki kelime bana laf ebeliği yapıyon ilk önce ekonomiyi öğren

Blackflow
06-09-2009, 09:22
Erdoğan'a eğitim veren sensin. Başına kalkman nedendir bu eğitimi. Taklitçi görüş diye birşey yoktur ülke de. Saçmalığıa bak. Çocuk gibi bir tartışma konusu taklitçi görüş. Ne o iktidara gelemeyince sendemi Çamur Siyasetine başladın Baykal gibi !!!

montenegro
06-09-2009, 10:13
benim bulunduğum ilde ben maliyede çalışıyom tarım ve köyişlerinde mühendis arkadaşlar var

burda bir sürü faizsiz kredi veriliyor çiftçiye

tohum desteği

gübre desteği sağlanıyor

sulama kanalları yapılıyor

Büyük Konya Ovası porjesi bu hükümet döneminde başladı

bugün devlet dairesinde en düşük memurun maaşı 1 milyarı geçer durumda

enflasyon tek haneli rakamda

IMF ye olan borç bile 3 te bir indirlidi 8,3 milyar dolar oldu 2002 deyken bu rakam 24.8 milyar dolar idi

faiz iniyor inmeye devam edecek

kararlı
06-09-2009, 11:04
saçmalama

hangi borçtan bahsediyon link ver bahsettiğin miktarda bir borç yok ana demogoji yapıyon

yüzde 29 borç stoku oldu 750 milyar doların yüzde 29 u borç

ayrıca tarımdan hayvanılıktan bahsetmişin

konumuz tarım hayvancılık değil ama madem o konuya girdin işte sana gene istatistik

2002 yılında 2 milyar 375 milyon dolar olan hayvancılık destekleri 6 milyar 500 bine çıktı bu dönemde

ayrıca tarımda DAP ve KOP uygulamalarının yanısıra

tarımı destekleyen ziraat bankası kara geçti

http://www.akicraatlar.com/ak-icraatlar/Tarım:id-8

işte buda tarım yatırımları

hala cevap vereyim altta kalmayayım diye cevap yazıyosun

bi şey bildiğinden değil kelime oyunu yapıyosun

verdiğin rakamlar doğru değil

ve gerçekleri kabul etmek istemiyorsun

ben sana belgelerle konuşuyorum

öğrenmişin faiz vergi borç diye iki kelime bana laf ebeliği yapıyon ilk önce ekonomiyi öğren

uzatma klasik onu yapdık bunu edtik

bol bol rakamlar bol bol cek cak lar

sonuca gel sonuca iş boğuntuya getirme

organizasyon mükemmel ama halkımızın yarası artarak kanamaya devam ediyor

ve yukarıya yazdıklarımı hazmederek oku ve cevap ver

kararlı
06-09-2009, 11:08

işsizlkten bahsetdim
yıl 2002 işsizlik %10.8

die rakamları 7 yılsonra
gencler%30
tarım dışı%20
toplamda %17
milli gelirmiş diyelimki 1 tirilyon dolar kimin cebine gidiyor asıl itirazımız bunadır rakamlarla oynayarak halkı belki igna edersin beni kandıramazsın

ihracatmı niye insanım işsiz niye ithalattan bahsedilmez özellikle tarım ürünleri

bekibu borc ne

Kasım 2002
220 Milyar Dolar
69 milyon 875 Bin Kişi
3 bin 148 Dolar
EYLÜL 2008
495 Milyar Dolar
70.586 Bin Kişi
7 bin 013 Dolar
ARTIŞ (Dolar)
275 Milyar Dolar
711 Bin Kişi
3 bin 865 Dolar
ARTIŞ (%)
125
1,01
125

montenegro
06-09-2009, 11:14

işsizlkten bahsetdim
yıl 2002 işsizlik %10.8

die rakamları 7 yılsonra
gencler%30
tarım dışı%20
toplamda %17

bekibu borc ne

Kasım 2002
220 Milyar Dolar
69 milyon 875 Bin Kişi
3 bin 148 Dolar
EYLÜL 2008
495 Milyar Dolar
70.586 Bin Kişi
7 bin 013 Dolar
ARTIŞ (Dolar)
275 Milyar Dolar
711 Bin Kişi
3 bin 865 Dolar
ARTIŞ (%)
125
1,01
125

resmi kaynaklardan link istiyorum bu bilgileri daha önce yazdın bende cevapladım

hemde resmi kaynaklardan link vererek

yukarıdaki verdiğin bilgiler yanlış

doğrusunu yüz kere yazdım sayıklama aynı şeyleri

bekliyorum bu bilgileri nerden aldın link istiyorum resmi kaynaklardan

montenegro
06-09-2009, 11:19
demişsin ki

-----------------

işsizlkten bahsetdim
yıl 2002 işsizlik %10.8
-------------------

bu niktidar zamanı işsizlik yüzde 8 lere düştü ve dahada düşecek

----------------------------------

die rakamları 7 yılsonra
gencler%30
tarım dışı%20
toplamda %17
---------------------------------

böyle bir rakam yok hiçbir yer bunu nerden aldın

link ver resmi kaynaklardan

-------------------------------

---------------------------------

işsiz insanın enflasyonu ne demek enflasyonun işsizi işçisi mi olur eğer yatırım üretim ekonomide canlanma olmasaydı 750 milyar dolar mg olmazdı

yukarıdaki cümlen ekonomik açıdan hiçbir değer ifade etmiyor sadece kahveci ağzıyla konuşma

montenegro
06-09-2009, 11:26
demişsin ki

--------------

---------------

resmi rakamlarda bak faiz yüzde 10 küsürlerde

---------------------

-----------------------

ithalat ve ihracat farkı bu dönemde oran olarak önceki dönemlere nazaran azaldı işte oranlar

2002 de 26,8 milyar dolar merkez bankasında döviz rezervi varken şimdi 68 milyar dolar döviz rezervi var

ülkeye gelen turist sayısı 25 miliyonu geçti

22 milyar dolar turizm geliri oldu

yeni baktım

faiz 2002 de yüzde 44 iken şimdi yüzde 15 lerde

sırf Bakü Tiftis Ceyhan boru hattı projesinden 350 milyar dolar para giriyor ülkeye

montenegro
06-09-2009, 11:27
demişsin ki

-------------

bekibu borc ne

Kasım 2002
220 Milyar Dolar
69 milyon 875 Bin Kişi
3 bin 148 Dolar
EYLÜL 2008
495 Milyar Dolar
70.586 Bin Kişi
7 bin 013 Dolar
ARTIŞ (Dolar)
275 Milyar Dolar
711 Bin Kişi
3 bin 865 Dolar
ARTIŞ (%)
125
1,01
125

------------------

nerden aldın bu bilgiyi resmi kaynaklardan link ver baktım böyle bir şey yok google dan yazmışın önüne gelen siteden kopyala yapıştır yapmışın sırf cevap vermek için

bekliyorum

resmi kaynaklardan link ver

_cahilalim_
06-09-2009, 12:09
benimle saygılı konuşan herkese cevap veririm.ama size cevap veremiyecem üzgünüm.çünkü olayı şahsi mesele hailne getirmeyi istemiyorum bu msja cevap verdiğim taktirde olay saçma sapan bir yere gidecek nefisime hakim olacam inşaAllah ve bu tarz msjlara cevap vermiyecem.
tebrik ediyorum sizi...

kararlı
06-09-2009, 12:13
[quote=montenegro;633573]demişsin ki

-------------

bekibu borc ne

Kasım 2002
220 Milyar Dolar
69 milyon 875 Bin Kişi
3 bin 148 Dolar
EYLÜL 2008
495 Milyar Dolar
70.586 Bin Kişi
7 bin 013 Dolar
ARTIŞ (Dolar)
275 Milyar Dolar
711 Bin Kişi
3 bin 865 Dolar
ARTIŞ (%)
125
1,01
125

------------------

nerden aldın bu bilgiyi resmi kaynaklardan link ver baktım böyle bir şey yok google dan yazmışın önüne gelen siteden kopyala yapıştır yapmışın sırf cevap vermek için

bekliyorum

resmi kaynaklardan link ver
[/quote

resmi kaynaklar resmi tarih gibidir yarısı yalandır
sadece ak icratları okursan uçarsın öyle
devlet garantiti özel sektör borcu kimindir borcun içinde niye gösderilmez
begeleri bir ve ikinci yazımda verdim iyi okursan anlarsın

kararlı
06-09-2009, 12:32
UZATMA EKONOMİDE BAŞARNIN ESAMESİ YOK
ZATEN BU HÜKÜMETİN KENDİ EKONOMİSİYOK DERVİŞ IMF VAR
ONULADA BU KADAR OLUYOR
HA YÜREĞİNİZ VARMI İMFYE YOL VERMEYE ERBAKANIN YAPDIĞINI YAMAYA
YÜREĞİNİZ VARMI YETİM KALAN D.8 .SAHİPLENMEYE
YÜREĞİNİZ VARMI ERBERYLİST VAMPİRLERE TAVIR KOYMAYA ŞEKLEN DEĞİL CİTDEN
O ZAMAN ALKIŞLAR DUALAR DESDEĞİMİZ GERİ KALMAZ
KENDİNİ YORMA BÜRKSELE GİDEN TRENİN KABE YOLCUSU

montenegro
06-09-2009, 12:46
hata bende cahille niye münazara yapıyom ki

ancak demogoji slogan başkada bildiğin bir şey yok

kabul etmek istemiyorsun sürekli kaçamak cevaplar veriyorsun

http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?tb_id=12&ust_id=4

al incele cahil herif

suskunluğum asaletimdendir

her lafa verecek cevabım var

lakin bir lafa bakarım laf mı diye

birde adama bakarım adam mı diye

sen ne anlatırsan anlat anlattığın karşındakinin anladığı kadardır demiş gene mevlana

montenegro
06-09-2009, 12:52
''YENİ TEŞVİK SİSTEMİNİ, 'BÜYÜK PROJE YATIRIMLARI', 'BÖLGESEL VE SEKTÖREL TEŞVİK SİSTEMİ' VE 'GENEL TEŞVİK SİSTEMİ' OLMAK ÜZERE ÜÇ GRUBA AYIRDIK''

Başbakan Erdoğan, yeni teşvik sistemiyle büyük proje yatırımları için 12 sektör belirlediklerini; teşvik araçlarının kurumlar veya gelir vergisi indirimi, SSK primi işveren hissesinin belli süre Hazine tarafından karşılanması, az gelişmiş bölgelerde yatırım için kullanılacak kredilerin faizinin bir bölümünün karşılanması, yatırımlara yer tahsis edilmesi ve makine teçhizat alımlarında KDV istisnasıyla gümrük vergisi muafiyeti olacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, başta TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, YASED ve TİSK olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının, yatırım teşvik ve kredi garanti mekanizması çalışmasına destek sağladığını, işçi ve işveren sendikalarının istihdamla ilgili çalışmalara görüş, değerlendirme ve önerileriyle katkıda bulunduğunu anlatarak, katkıda bulunan sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Yeni teşvik sistemi çalışmasının, yeni yatırımları desteklemek amacıyla hazırlandığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Yeni teşvik sistemiyle ülkemizin rekabet gücünü artıracak, üretim potansiyelini yükseltecek, kalıcı istihdam alanları oluşturacak ve bölgesel gelişmişlik farkını en aza indirecek yatırımlar desteklenecektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, yeni teşvik sisteminin sektörel kümelenmeyi de destekleyeceğini anlatarak, sistemi ''Büyük proje yatırımları'', ''Bölgesel ve sektörel teşvik sistemi'' ve ''Genel teşvik sistemi'' olmak üzere üç gruba ayrıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, kullanılacak teşvik araçlarını ise bölgelere ve büyük proje yatırımlarına farklı uygulanmak üzere kurumlar veya gelir vergisi indirimi; yeni istihdama yönelik SSK primi işveren hissesinin belli süre Hazine tarafından karşılanması; az gelişmiş bölgelerde yatırım için kullanılacak kredilerin faizinin bir bölümünün karşılanması; bölgesel, sektörel ve büyük proje bazında belirlenen ilkeler çerçevesinde yatırımlara yer tahsis edilmesi ve makine teçhizat alımlarında KDV istisnası ile gümrük vergisi muafiyeti olarak belirlediklerini açıkladı.

Yüksek teknoloji ve sermaye gerektiren, Türkiye'nin teknoloji ve Ar-Ge kapasitesini artıracak, Türkiye'yi üretim yapısı açısından bir ileri aşamaya götürecek büyük proje yatırımları için 12 sektör belirlediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, yeni teşvik sistemindeki uygulamaları şöyle sıraladı:

-Dış ticaret açığının yoğun olduğu kimyasal madde ve ürünleri imalatı ile rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı sektöründeki büyük yatırımları destekleyeceğiz.

-Ülkemizin enerji koridoru olması ve bu çerçevede yüksek yatırım gereksinimi olan transit boru hattı ile taşımacılık hizmetleri de büyük proje kapsamında teşvik edilecek.

-Motorlu kara taşıtları imalatı ülkemizin uluslararası rekabette önemli sektörüdür. Özellikle yeni modellerin imal edilmesi ve bölgedeki iddialı konumunu sürdürmesi amacıyla bu sektörde en az 250 milyon TL tutarındaki yatırım projelerini büyük proje kapsamında destekleyeceğiz.

-Son yıllarda ulaştırma alt yapısında önemli ilerlemeler kaydedildi. Bu kapsamda demiryolu taşımacılığı ve liman hizmet yatırımlarına özel önem veriyoruz. Hızlı tren ile başta İstanbul olmak üzere bir çok ilimizde metro ve hafif raylı sistem yatırımlarımız sürüyor. Bu amaçla lokomotif ve vagon imalatını ve liman hizmet yatırımlarını destekleyecek büyük yatırım projeleri bu kapsama dahil olacak.

-Elektronik sanayi, ülkemizin nitelikli iş gücü ve deneyimiyle iddialı sektörler arasındadır. Bu sektörde katma değeri yüksek ürünlerin imalatı için geliştirilecek büyük proje yatırımlarını teşvik edeceğiz.

-Sağlık sektörü ülkemizde giderek gelişen ve büyük potansiyeli olan sektör. Bu sektörde dışa bağımlılığımızı azaltmak ve bölgemizde bir üretim merkezi oluşturmak amacıyla ilaç ve tıbbi ürünler yatırımlarını da destekleyeceğiz.

-Ülkemizde alt yapısı mevcut olan ve yüksek teknoloji gerektiren hava araçları imalatıyla birlikte belirli büyüklükteki makine imalatı yatırımlarını büyük proje yatırımları kapsamında teşvik edeceğiz.

-Yapısı itibariyle yüksek teknoloji ve sermaye gerektiren ve ülkemizin bu sektördeki potansiyelini harekete geçirecek madencilik sektöründeki yatırımları da büyük proje yatırımları kapsamına dahil edeceğiz.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

DURMAK YOK HİZMETE DEVAM

montenegro
06-09-2009, 12:57
Avrupanın 5. büyük ekonomisi

Dünyanın 16.büyük ekonomisi olduk

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&Date=09.06.2009&ArticleID=1103932&AuthorID=54&b=Kayseride%20%20mobilya%20sanayii%20buyuk%20gelis me%20icinde&a=Güngör%20Uras&ver=87

kararlı
06-09-2009, 14:46
Avrupanın 5. büyük ekonomisi

Dünyanın 16.büyük ekonomisi olduk

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&Date=09.06.2009&ArticleID=1103932&AuthorID=54&b=Kayseride%20%20mobilya%20sanayii%20buyuk%20gelis me%20icinde&a=Güngör%20Uras&ver=87
cahilikle bilgelik mukayesesi gazel okumakla olmuyor
tuzu kurlar milletin haliden anlamaz bu hep böyledir
en güzel belge sokağa çık halka sor kahveye git işsize sor sananyiye git zanat kara sor
esnafa sor
sanayiciye sor
köylüye sor
emekliye sor
yoksula sor
birde olaya yerel değil genel bak
sorda sor senin dediklerine inansam zaten akp liydim dimi

montenegro
06-09-2009, 15:08
ben istatistiklere bakarım icraatlara bakarım senin mantığınla gidilecek olsa insanların particiliği ideolojileri ve buna benzer sebeplerden dolayı sürekli hükümet hakkında olumsuz şeyler söylerler

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özal bir şimdiki başbakan ikincidir benim gözümde icraatlar bakımından

eğer senin dediğin mantıkla gidilecek olsaydı Akp hakkaride en düşük oyu aldı yüzde 21 ama Türkiye cumhuriyeti tarihinde hakkariye yapılmadık hizmetler yapıldı

http://www.akpartiforum.com/hakkaride-ak-icraatlar-t107535.html?p=631959#post631959 (http://www.akpartiforum.com/hakkaride-ak-icraatlar-t107535.html?p=631959#post631959)

şimdiye kadar çeşmeden akacak suyu bile olmayan hakkaride yol ,hastahane havalanı ,okul yapıldı ve yapılmayada devam ediliyor

ama hakkaride sürekli halk şikayetçi hükümetten

benim referansım icraatler resmi somut rakamlar ve yapılanlardır