fatih kısaparmak balon baskılı balon FORUMDA KULLANDIĞINIZ İSMİN ANLAMINI PAYLAŞMAK İSTER MİSİNİZ? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FORUMDA KULLANDIĞINIZ İSMİN ANLAMINI PAYLAŞMAK İSTER MİSİNİZ?

hayataAKartı
11-30-2007, 21:48
Merhabalar

Arkadaşlar forumumuzda kullandığınız isimin anlamını merak ediyorum. Bana anlatır mısınız sizin kullandığınız ismin anlamı nedir?

Benimkinin anlamı: Benim hayata katacak birşeylerim hep olmuştur. O yüzden hayata artı derim. Birde AK görüşlü olunca hayata AK artılar katmak anlamında HayataAKartı

Selam ve dua ile

selahattin_ay
11-30-2007, 21:51
Benimkisi burada ismim ama normalde eagle053 u kullanirdim
takimimi temsil ediyor eagle kartal demek 053 un de ayri bir anlami vardi

GÜLseven
11-30-2007, 22:05
GÜLseven...Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bendeki büyük sevgisi sayesinde bu isim oluştu.GÜL sevgisi başkadır tabi ;)

yolcu44
11-30-2007, 22:14
DolunAy Kadim

Dolunay: Küçük yaşta "peygamber efendimizin (s.a.v) hayatı" adlı kitabı okumuştum. ve o kitapta; sahabeler peygamberin cemalini dolunay'a benzettiklerini öğrendim ve küçük yaştan bu yana "dolunay" olarak kullandım adımı.

Kadim: Bir ara baktım dolunay lakaplı çok kişi var ve dolunay'ın yanında güçlü bir kelime kullanmalıyım dedim :) ve "Kadim" geldi aklıma.
kadim'in bir çok anlamı var. Ezeli, ebedi, bitmeyen, tükenmeyen. "kadim dost"
eski anlamındada kulanılır.

"DolunAy Kadim"

Kadim sevgiler... ;)

AkSa- 34
11-30-2007, 23:16
Mescidu’l-Aksa:
yahudilerin “poligonu” haline gelen esir mescid..
iki buçuk milyon yahudinin işgal ettiği ve
bir milyar müslümanın seyrine daldığı kutsal mescid…
ona koşan müslümanların, yahudiler ve yahudistler tarafından kurşunlandığı,ilahi havasının, yahudi barut dumanıyla dolduğu, mirâc durağı mescid AKSA..
üzerinde ki mübarek izlerin silindiği, yahudilerce kirletildiğini izleyen gamsız müslümanların ,sorumsuz ataletini mahzun mahzun süzen sevimli ve sahipsiz mescid AKSA..

ey duvarları kanla süslenmiş.. şehit kokan güzel mescid..

Allah’ı unutturan bir dünyaya tapan müslümanlar
seni nasıl terk etmesinler ki?

biraz sitemli anlattım sanırım...

ak_mavish
11-30-2007, 23:19
Mescidu’l-Aksa:
yahudilerin “poligonu” haline gelen esir mescid..
iki buçuk milyon yahudinin işgal ettiği ve
bir milyar müslümanın seyrine daldığı kutsal mescid…
ona koşan müslümanların, yahudiler ve yahudistler tarafından kurşunlandığı,ilahi havasının, yahudi barut dumanıyla dolduğu, mirâc durağı mescid AKSA..
üzerinde ki mübarek izlerin silindiği, yahudilerce kirletildiğini izleyen gamsız müslümanların ,sorumsuz ataletini mahzun mahzun süzen sevimli ve sahipsiz mescid AKSA..

ey duvarları kanla süslenmiş.. şehit kokan güzel mescid..

Allah’ı unutturan bir dünyaya tapan müslümanlar
seni nasıl terk etmesinler ki?

biraz sitemli anlattım sanırım...

çok güzel anlattın ama..teşekkür ederiz :)

mavera
11-30-2007, 23:20
mavera: Görülen âlemin ötesi.
ismim mavera adli edebiyat dergisinden esinlenmistir..tam bir edebiyat asigiyimdir..mavera dergisi zamana damgasini vurmus bir dergiydi, bu isim cok hosuma gitmisti ve yillardir bu adi müstear isim olarak kullanmaktayim..
insallah bu isimle bir dergi cikarma fikrim var(yasadigim bölgeye özel) daha önce bir dergi ve gazete cikarmistim ama edebiyat dergisi cikarmak nasip olmadi..onunla ilgili calismalarim var kismetse önümüzdeki yillarda hayata gecirecegim..

vuslat_19
12-01-2007, 01:22
vuslat kavuşmak anlamına geliyor ilk duyduğumda kulağıma çok hoş gelmişti o günden beride hep kullanırım vuslat kelimesini duyduğumda aklıma mevlaya kavuşucağım gün gelir belkide bu yüzden bu kelimenin benim için ayrı bir anlamı var
_19 ise benden önce formda başka bir üye de vuslat nıckını almış >:( bende mecburen vuslatın yanına _19 koymak zorunda kaldım yani şu anda bulunduğum yaşın rakamı :(

hayataAKartı
12-01-2007, 11:36
mavera: Görülen âlemin ötesi.
ismim mavera adli edebiyat dergisinden esinlenmistir..tam bir edebiyat asigiyimdir..mavera dergisi zamana damgasini vurmus bir dergiydi, bu isim cok hosuma gitmisti ve yillardir bu adi müstear isim olarak kullanmaktayim..
insallah bu isimle bir dergi cikarma fikrim var(yasadigim bölgeye özel) daha önce bir dergi ve gazete cikarmistim ama edebiyat dergisi cikarmak nasip olmadi..onunla ilgili calismalarim var kismetse önümüzdeki yillarda hayata gecirecegim..

Hayırlısıyla İnş. Derginide çıkarırsın. Benim mesleğim. Elimden gelen bir şey olursa haber et..
selam ve dua ile...

alegria
12-02-2007, 23:20
Alegria... İspanyolca'da 'neşe' anlamına geliyor.Anlamını güzel bulduğum,kulağa hoş geldiği için böyle bir isim kullandım.

aşk-ı ilahi
12-02-2007, 23:38
feyk kelime anlamıyla kullanmıyorum...isim baş harfleriyle olan bir şifremdir...benim için özel anlam ifade eder....

Hıfz-ı lisan
12-04-2007, 22:01
Hıfz-ı LisaN;Dili gereksiz sözlerden koruyup ihtiyaçtan fazla söz söylememek halidir.malayani konuşmalardan uzak duran...

İslâm ilmihalindeki anlamına göre ise;öfke halinde sabırlı olmak..anlamında:)

Ayşe_Berra
12-04-2007, 22:06
Ayşe42:Malumunuz Ayşe adımı temsil ediyor.Ancak 42'de problem yaşıyorum 42 yaşında olduğum düşünülüyor sürekli.Hatta Bedirhan Gökçe'nin forumunda babaanne diyen olmuştu çok bozulmuştum. :D 42 yaşında değilim bulunduğum ilin yani Konya'nın il kodu.

Meftun
12-04-2007, 22:10
ak_saliha: biliyorum çok düşünüyorsunuz bu isim ne anlama geliyor diye :D
valla saliha ismim olur..ama en çok ak nereden diye düşünüyorsunuz dimi ;D

Yâren
12-04-2007, 23:31
jonathan749 ismi hayatımda hiç bir anlamı olmayan bir ingilizce isim. benim için bir alışkanlıkda denebilir.
şöyle anlatayım, sanırım 7-8 yıl önceydi bodrumda görevli oldğum otelde turistlerle isim konusunda anlaşmazlığım olmuştu. ne yapsam ne etsem bir türlü ömer'i telaffuz edemezlerdi, ters gelirdi onların dillerine ve ismimi yuvarlayarak söylerlerdi mesela; omas,omus vb gibi. buda hiç hoşuma gitmesdi...
bir gün sinema izlerken filmdeki bir karekterle, kişiliğimizin benzediğini düşündm ne alakaysa, karakterin ismide jonathandı. bende otelde bu ismi kullanmaya karar verdim,ki 4 yıl sonra baktım ki müdür bile gerçek ismimi unutmuş jonathan diye seslenirdi bana :D neyse uzatmayalım jonathan ismi burdan geliyor, 749 ise jonathan isminde mail adresi almak istediğimde, bu ismin başkası tarafından kullanılmasından dolayı hotmailin jonathana eklemsindendir. yani 749 da benim suçum yok. o gün bugündürde bütünlüğü bozmadan hep bunu kullanırım

Beritan
12-09-2007, 16:51
AMMAR BİN YASİR (Radıyallahü Anh)

İlk şehid
hayranımdır

sadeceali
12-09-2007, 16:58
eveEve ilk internetimi bağlattığım sene sitelere maillere oyunlara v.c(v.s.) üye olmak için tek bi isism(isim) kullanmak istedim... baktım(Baktım) internette herkes adıın(adının) başına sonuna bi(bir) isim koymuş... sayı(Sayı) eklemiş... yok(Yok) al(alt) tire orta tire tepeden tire... bende(Ben de) dedim benimki sadece -ali- olsun..(...) başlarda(Başlarda) sadece ali idi... sonra(Sonra) sadeceali oldu... :d :d nasıl ama...

mavera
12-09-2007, 17:04
eve ilk internetimi bağlattığım sene sitelere maillere oyunlara v.c üye olmak için tek bi isism kullanmak istedim... baktım internette herkes adıın başına sonuna bi isim koymuş... sayı eklemiş... yok al tire orta tire tepeden tire... bende dedim benimki sadece -ali- olsun.. başlarda sadece ali idi... sonra sadeceali oldu.... :d :d nasıl ama...

ismin(İsmin) Allahtan(Allah'tan) ali imis birde hasan hüseyin oldugunu düsünsene..(...)sadecehasanhüseyin 8)

Beritan
12-09-2007, 17:05
eve ilk internetimi bağlattığım sene sitelere maillere oyunlara v.c üye olmak için tek bi isism kullanmak istedim... baktım internette herkes adıın başına sonuna bi isim koymuş... sayı eklemiş... yok al tire orta tire tepeden tire... bende dedim benimki sadece -ali- olsun.. başlarda sadece ali idi... sonra sadeceali oldu.... :d :d nasıl ama...

ismin Allahtan aliymis birde hasan hüseyin oldugunu düsünsene..sadecehasanhüseyin 8)

:D :D :D :D :D

sadeceali
12-09-2007, 17:06
o(O) zamanda başka bişey bulurdum... niye(Niye) karadeneziliyim?(Karadenizliyim?) :d

mavera
12-09-2007, 17:09
o zamanda başka bişey bulurdum... niye karadeneziliyim??? :d

iste(İşte) olay budur..(...)karadenizli(Karadenizli) her an her duruma hazirliklidir 8)...bu buluslarin sanal aleme isik tutacaktir ali(Ali) kardesim ;)

sadeceali
12-09-2007, 17:10
:D :D Sende mi karadenizlisin AHMET ABİ??

mavera
12-09-2007, 17:26
:D :D sendemi karadenizlisin AHMET ABİ??

Trabzon dogumlu, Sakarya büyüme Karadenizin has cocugum yeterli mi? 8)

sadeceali
12-09-2007, 17:29
oooooooo yeter yeter... :d

loneliness
12-09-2007, 17:41
Forumda ki ismim beni anlatır.. Türkçe'si yalnızlıktır ;) ;) ;)

sumeyra_tonkal
12-09-2007, 20:23
Benim kendi adım

Foruma üye olacağım zaman beni anlatan bir isim bulmak için çok düşündüm ama o kadar sabırsızdım ki, hemen üye olmak için girdim tabi beceremedim bir arkadaşımdan rica ettim.

Aslı sümeyra; kurumuş kıvrılmış yaprak anlamına gelen arapca bir isim

Beni anlatan en iyi isim

suskun_prenses
12-09-2007, 20:28
suskun_prenses:
suskun kızmı; pek sustuğum sölenemez ama susmayı severm sessiz ortamlarda deprsp gezmeyide sevdiğim için kullandığım bişi

Prenses ise bayadır üzermde bi geyik yapılrdı pembe atlı prensini kaybeden kız die sona o kızı prenses yaptılar
ikisini birlştrince böle bi sonuç çıktı

susmayı beceremeyen ama suskun prenses sayılmayan ama prenses işte suskun_prenses ;D

sadeceali
12-11-2007, 15:52
O da güzel...

TÜRK EVLADI
12-11-2007, 16:31
[i][b]İtalya'da kiliselerde hala Türk nefreti aşılanıyor,

Fransızlarda Türke kin besliyor...

İspanya'da futbol kulüplerinden birinin taraftarları rakip takıma Türk Çocukları diyerek hakaret ediyor...

Avusturya'da en ünlü meydanda yaptıkları Avusturya askeri heykeli, bir Osmanlı askerinini eziyor...

...ve en önemlisi

Kıbrıslı Rumlar birbirine küfür ederken Türk Çocuğu ifadesini kullanıyorlar...

Türk olmaktan utanmıyorum ve onlar hakaret ettikçe daha fazla gurur duyuyorum!

İşte bu yüzden ismim TÜRK EVLADI...

sadeceali
12-11-2007, 16:33
Evet kardeşim haklısın....

Duygu'Seli~
12-12-2007, 18:15
Asıl İsmim Duygu...Üyesi olduğum başka bir forumda moderatörüm ve arkadaşı koymuştu bu ismi.Arkadaşı güzel ve duygulu şeyler yazıyorsun adın duyguseli olsun demişti :) öylece kaldı.Neyse... ;)

''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR!!''

eses
12-14-2007, 12:13
eses
hitler zamanında nazi de eses subayları yada orduları mı ne varmış birşeylere denilen isimmiş ama gayem o değil mlum ameller niyetlre göredir
eskişehirliyim ve skişehirspordan dolayı eses
ayrıca başka bir olayda beni arkadaşlar eskişehirde eses diye çağırırlar sevgi ve saygılar

LüGaT
12-14-2007, 15:25
Lügat bir isim ver bana halimden;
Herkesin bildiği dilden bir isim.
Eski esvaplarım tutun elimden;
Aynalar söyleyin bana ben kimim..

Necip Fazıl

Lügatlar aşkımı edemez tabir
Çözemez sırrımı ebcedle cebir
Dilimde son kelam söz bir Allah bir
İki elim kanda olsa gelirim !..

**

Namın dört bucakta kökler salsa da
Lügatlar dehandan nasip alsa da
Her yanın şaheser destan olsa da
Dillere dargınım gelme üstüme

Uğur Işılak

...

Şiirlerinde görüldüğü üzere manidar ve latif bir kelime...Sevdiğim için kullanıyorum.

Onlybullet34
12-14-2007, 20:35
Only_Bullet

Anlamı tek mermi veya kurşun.Bu ismi Nick sıkıntısından :) + anlamı itibariyle değil okunuş itibariyle daha hoşuma gitti .

oguzdesouza
02-23-2008, 18:02
oguzdesouza

İsmim zaten oğuz olduğu için oguz'u kullandım. desouza ise nickimi yazarken aklıma bi şey gelmedi.Tam o anda televizyonda Alex'le ilgili bir haber vardı.Ben de dedim oguzdesouza olsun :) :)

Nasıl ama :)

Ziyad_e
03-06-2008, 23:00
ben de bi defasında nette Tarık bin Ziyad ın endülüsü fethetmek için gemilerle ispanya'ya ulaşınca gemileri yaktırıp :
"Ey mücahidler! arkanizda düşman gibi bir deniz , önünüzde deniz gibi bir düsman var , nereye kaçacaksiniz? dönüş yoktur iki seçenek kalmıştır ya ölüm yada zafer" dediğini okumuştum, çok etkilendim. Ayrıca Peygamber Efendimiz-SAS-'in Taifte taşlanması vakıasında Hz.Zeyd -ra- canını siper ettiğini biliyoruz... Vatan ve din uğruna canımdan geçmek için harfleri ortak diye ve gemileri yakıp tabuları yıkanlardan olmak istediğim için ziyad ı seçtim, ziyade kelimesi de arapça da "daha fazla, çok" demek. bu sebeple Düşmanlara karşı çoook olacağımızı ima etmek için _e kullanıyorum :)

Hüdaverdi
03-06-2008, 23:05
Özel bir anlamı yok,gerçi vardır ama ben bilmiyorum :)
İlaç kutuların üstünde yazar 'antienflamatuar' diye ama eski yazılış şekliyle 'tuvar' olarak yazıyorum :)
Sonradan öğrendim 'v' harfinin kullanılamdığını.

Söylenmesi ve yazması zor kimisine göre ama ben alıştım 3 yıldır kullanıyorum başka bir sitede :) Gerçi banlandı ama olsun :P

berat_2107
03-06-2008, 23:07
kendi adımı kullanıyorum berat=berat gecesi.mübarek bir günde doğmuşum. ;)

fazlrahmet
03-06-2008, 23:11
"fazlrahmet"

Anlamı Allahu Tealanın Kuranı kerimde bahsettiği nefsi islah edici nurlarıdır...Biri "Fazl" diğeri ise "Rahmet" nuru....
Kişi Allahı andığında (Allah Allah Allah Allah diye) Fazl ve Rahmet nurları göğsü islama yarılmış (EnamSuresi 125) kişinin kalbine 2 şer 2 şer gelir ve burada iman kelimesinin etrafında toplanarak kişinin nefsinin kalbinin aydınlanmasını ve nefsin tezkiye edilerek afetlerden temizlenmesini sağlar...Rahmet nuru fazl nurunu sadece kalbe taşır özelliği budur...Allah razı olsun...

Nazende
03-06-2008, 23:29
Osmanlıca isimlere merakım yüzünden yaklaşık üç sene önce keşf edilmiş ve vaz geçilmez bir yeri mevcut bulunuyor bende.Fazla sık rastlamayaşım ve kırılgan hüzünlü bir hali olması tercih sebeplerim arasında.. Kullandığım iki nick'in sözlük anlamlarıda aşağıda..
Nazende/ Nazenin ;
Nazlı sevgili,nazik endamlı,nazlı yetişmiş.

Bunların haricinde Türk sanat müziğinde sevdiğim bir eserdir "Nazende Sevgilim"

dildade
03-06-2008, 23:34
Osmanlıca bir kelime ve anlamı:gönül vermiş,gönlünü kaptırmış. ::)

eddie
03-07-2008, 02:11
eddie:
iron maiden diye bi grubun maskotuydu.. bi de buz devri 2 filminde iki sıçan vardı eddie ve crash diye.. arkadaşlar kardeşimle beni onlara çok benzetirler.. bu iki sebepten bu ismi kullanırım heryerde..
ama bi anlamı yok.. hüü :'(

RDönmezs
03-07-2008, 02:26
RDönmezs;
Rıdvan Dönmez"s" ingilizce çoğul anlamda ailemide aldım içine Dönmezler oluyor yani :D

azize
03-07-2008, 11:27
eddie:
iron maiden diye bi grubun maskotuydu.. bi de buz devri 2 filminde iki sıçan vardı eddie ve crash diye.. arkadaşlar kardeşimle beni onlara çok benzetirler.. bu iki sebepten bu ismi kullanırım heryerde..
iron maiden...vay güzelce..ben de dinlerdim gençken :( :( :( :(

RDönmezs;
[color=red]Rıdvan Dönmez"s" ingilizce çoğul anlamda ailemide aldım içine Dönmezler oluyor yani Kahkaha
[i]çeto süpersin yaa :D :D

Azize..Aziz ismini sevmemden ve hotmaile ismimi yazmak istemememden kaynaklaranak doğmuştur ;D 8) iş arkadaşlarım bile artık asiseeee diye çağırıyorlar ..lakin adımı çok sevdğim için kullanmıyorum sanal alemde...

Ak_Kelebek
03-07-2008, 12:46
Ak_kelebek : AK beni temsil ediyor Kelebek ise en sevdiğim hayvandır ve nick olarakda onu kullanıyorum 3-4 yıldır.

hipermuhafazakar
03-08-2008, 14:35
Yüksek Muhafazakar Sağlık Memuru (daha okuyoruz ilerde olacam)

Bendeki güçlü - aşkın - baskın - yüksek AKP - muhafazakarlığın yanında cahillik yapanlar hiç ummmadıkları cevaplar - tepkiler almışlardır ! Hatta bazen 'AKP militanı' bile demişlerdir bana. Benim yanımda AKP'ye laf edenler duvara çarpmış gibi olurlar. Ne babamı ne eniştemi ne alemi ne samanyolunu tanırım. AKILLI OLACAKLAR BİLİP BİLMEDEN İLERİ GERİ KONUŞAMAZLAR

selinay
03-08-2008, 14:43
selinaykendi adım :) :)

ısırgan
03-08-2008, 17:37
Malum benim üye adımın ne olduğunu bilmeyen yoktur, Isırgan pek çok derde deva, şifalı bir bitkidir...

Ben niye bu üye ismini tercih ettim? Hem yakıcı hem de faydalı olması babından kendime bunu uygun gördüm ;D

Hüdaverdi
03-08-2008, 17:43
Malum benim üye adımın ne olduğunu bilmeyen yoktur, Isırgan pek çok derde deva, şifalı bir bitkidir...

Ben niye bu üye ismini tercih ettim? Hem yakıcı hem de faydalı olması babından kendime bunu uygun gördüm ;D
ders çıkartalım bundan ;D

ısırgan
03-08-2008, 17:55
ders çıkartalım bundan ;D

Sizin üye adı da şifalı yanlız doğal değil. Yan etkilerinden korunmanız için vitamin takviyesi yapsanız iyi olur ;D

EpiVaTeS
03-08-2008, 19:07
Ağlayan Adam anlamına geliyor benim nikim....

sadeceali
03-09-2008, 11:29
latince mi?

nur_akp_63
04-15-2008, 17:10
nur hem ikinci ismim hem de ışığı,aydınlığı yani akp'yi temsil ediyor diye düşünüyorum
akp zaten malumunuz :)
63 memleketim Urfa'nın plakası harmanladım tüm sevdiğim şeyleri bu çıktı işte:)

politikaci
04-15-2008, 17:20
politikaci; büyünce olmak istediğim meslek

Benide_Kapatın
04-16-2008, 01:08
totoloji kullanırdım genelde, şimdi tepki olsun diye değiştirdim, sanırım çok anlaşılır bir ismim var ;)

RDönmezs
04-16-2008, 01:11
eddie:
iron maiden...vay güzelce..ben de dinlerdim gençken :( :( :( :(

RDönmezs;
[color=red]Rıdvan Dönmez"s" ingilizce çoğul anlamda ailemide aldım içine Dönmezler oluyor yani Kahkaha
[i]çeto süpersin yaa :D :D

Azize..Aziz ismini sevmemden ve hotmaile ismimi yazmak istemememden kaynaklaranak doğmuştur ;D 8) iş arkadaşlarım bile artık asiseeee diye çağırıyorlar ..lakin adımı çok sevdğim için kullanmıyorum sanal alemde...
Şahanemiyim neee :D

isimsiz
04-16-2008, 15:28
mücahide bayan mücahit demek mücahit malumunuz ALLAH yolunda savaşan asker demek. milli ise milli görüşün millisi. ikisi birleşince milli_mücahide oluyor. gerçekten bir mücahide olmak isterdim ama... :'(

sadeceali
04-20-2008, 09:30
daha önce vermiştim.... bi daha vereyim...

eve interneti ilk aldığımda bütün sitelere üyelik için kullanabileceğim bi kullanıcı adı düşnüdüm.... baktım herkes adınının başına bişeyler koyuyo, kimisi kısaltıp yazıyo.... v.s ben de dedim ; benimki sadece ali olsun.... başlarda yalnızca "ali" ismini kullanıyordum sonra zamanla "sadeceali" oldu...

:)

dilemma
05-13-2009, 19:47
Çelişki. Hayat özetim:)

Red_Neck
05-13-2009, 20:01
Selamûn aleyküm arkadaşlar.Benim nikim sanırsam kızıl ördek anlamına geliyor.

dilemma
05-13-2009, 20:08
Aleykum selam.
Neden red_neck o zaman?

Red_Neck
05-13-2009, 20:23
İngilizce yazım tarzı hoşuma gidiyor.Ayrıca ben her siteye bu nikle üye olurum.Sonra o siteye girdiğimde üyelik adımı unutmamak için.

ultrAstribun
05-13-2009, 20:29
Futbolun sadece görselliğini değil, tribüncülüğünü, emekçiliğini bilenler ultrAs tanımını da bilirler.

Şimdi ultrAs ne demek miş bir bakalım;

Ultras; Endüstriyel futbola karşı olan Avrupa ve Güney Amerika'da yaygın olarak bulunan taraftarların oluşturduğu grubun adıdır.

Ultrasların temel ilkeleri

Maç sırasında hiç oturmaz.
Ultraslar takımın deplasman maçlarından bile takımı için tezahürat yapar
Deplasman mevsim zorlukları veya uzaklık onlar için aşılamıyacak şeyler değildir.
Ultraslar taraftarları bağımsızdır ne yönetim ne de medya işleyişlerine karışamaz

--------------------------------------------------------------------

Politik duruşları
Genel olarak bu gruplar Che Guevara, orak çekiç ve Anarşinin sembolü olan "A" harfi gibi sembolleri ve renk olarakta (anarşizmi simgeleyen) siyah, (sosyalizmi simgeleyen) kırmızı renklerini kullanırlar. Bu ultras gruplarına örnek olarak Livorno'nun Brigate Autonome Livornesi, A.C. Milan'ın Fossa dei Leoni, A.C. Arezzo'nun Fossa, Pisa Calcio'nun Ultras, Olympique de Marseille'ın Curva-Massilia ve Celtic'in Green Brigade gösterilebilinir.

Bazı ultras grupları da politik propagandanın dışında kalmayı tercih ederler, bunlardan birkaçı olarak Lazio'nun Irriducibili, AS Roma'nın Boys Roma ve TDR, Paris Saint Germain'nin Boulogne Boys, Real Madrid'in Ultras Sur, Galatasaray'ın ultrAslan, Dinamo Zagreb'in Bad Blue Boys ve Hajduk Split'in Torcida grupları sayılabilir. Türkiye'de ise en büyük örneği kuşkusuz Galatasaray taraftar topluluğu olan ultrAslan'dır.

Bakıldığında bir çok kişiye anlamsız gelen ama tribüncüler için derin anlam içeren bir kelimedir.

Red_Neck
05-13-2009, 20:32
Deplasman mevsim zorlukları veya uzaklık onlar için aşılamıyacak şeyler değildir.

Peki sen bir Ultras olarak bunu yapabiliyor musun?

ultrAstribun
05-13-2009, 20:34
Peki sen bir Ultras olarak bunu yapabiliyor musun?

Fırsat buldukça.
Üstelik sadece futbola değil..

Ruh-i zar
05-13-2009, 20:47
Ruh-i zar= Ağlayan Ruh

Yanılmıyorsam Osmanlı döneminde kullanılan,
Farsça kökenli kelimelerden biri...

Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz eseri;
Safahat'tan girdi dilime...