fatih kısaparmak balon baskılı balon Forumun Robot Üyelerini Protesto Ediyorum... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumun Robot Üyelerini Protesto Ediyorum...

Düş Hekimi
06-03-2009, 18:28
Selam ile...

Sizler; 'kimdir, nedir, noluyor, ne bitiyor' demeden evvel ben bir açıklama getireyim.

Evet.
Paylaşımda bulunayım derken işin ayarını kaçırıp, kabak tadı vermeye başlayan bazı üyeler mevcut forumda. Foruma faydalı olduğunu zannederken, bizâtihi olarak zararlı olan...

Evet evet. Robot üyelerden bahsediyorum. Ekranının Bir yanına tüm haber sitelerini açıp, diğer yanına forum sayfasını açmak suretiyle, tüm haberleri alakalı-alakasız, iyi-kötü, güzel-çirkin ayrımı yapmadan forum sayfalarına taşıyan BOT üyelerden bahsediyorum.

Ömürlerini haber sayfalarından copy\paste yapmak suretiyle mesaj kasmaya adamış izlenimi veren bu üyeler, artık ziyadesi ile can sıkıcı olmaya başladı. Zannetmiyorumki şu forumda forumu incelerken bir yandanda haber sitelerine göz atmayan bir üye bulunmasın. Herkesin haber sitelerini ziyaret edecek kadar aklı vardır hamdolsun. Bir haberin forum sayfalarına taşınmasındaki sebep, üyelerin o mevzu hakkındaki yorumlarını merak etmektendir. Görüşlerine açmaktır o konuyu.

Lakin forumu haber sitelerinin klonu haline getirmeye çalışmanızdaki esas mucibe nedir?

Değerli konuları sayfaların arkasına ittirerek kaybolmasına vesile olmakla kalmayıp, önemli haber konularınında o klonlar arasında kaybolmasına sebebiyyet veriyorsunuz. Yetmedimi artık?

Bizce yeter. Şöyle bir silkelenin ve kendinize gelin. Bu nedir yahu. Sayfayı bir açıyoruzki tamamı bir üye tarafından açılmış, okunma sayısı 3 ü geçmeyen haberler!

Gerçekten kabaklaşmaya başladı bu mevzu. Fazlası ile rahatsız edici boyutlara ulaştı.

Vel hâsılı kelâm,
Netice-i Merâm.
Artık şöyle bir kendinize gelin!

EpiVaTeS
06-03-2009, 18:30
haber değeri varsa eklenmesinde bir sakınca görmüyorum ama her haber sitesinden alınmasınıda doğru bulmuyorum

ultrAstribun
06-03-2009, 18:34
Evet.
Paylaşımda bulunayım derken işin ayarını kaçırıp, kabak tadı vermeye başlayan bazı üyeler mevcut forumda. Foruma faydalı olduğunu zannederken, bizâtihi olarak zararlı olan...

Yazınızın diğer kısımlarını okumadım.
Anlatmak istediğinizi sanırım ilk cümlelerinizde anlatmışsınız.
Size katılmamak elde değil.Bu durumdan fazlasıyla rahatsızım.
Özellikle Aktüel bölümü için konuşuyorum.

Ak_Kelebek
06-03-2009, 18:36
Yerden göğe kadar haklsın kardeşim bu konuda.Aynı konuda bende seninle hem fikirim.

Çok anlamlı bir konu açılıyor arkasından yığınla haber bi bakıyoruz önemli olan haber 3 yada 4. sayfada ama kimse göremiyor.Çünkü aşağılarda kalmış oluyor.Emeğe saygıda olmuyor.
Bu konuda daha hassas olalım ve haberleri saatinin dışında ve yerli yersiz eklemeyelim. Eklenen her katogori için çok önemli 2 haber olabilir mesela sadece onları ekleyip kalan yeni eklenmiş konularında yorum görmesini sağlayalım.

Düş hekimini bir kez daha tebrik ediyorum bu duyarlı davranışı için.
Bu konu dikkate alınacaktır.

ishakyilmaz
06-03-2009, 18:39
Uzun zamandır benimde rahatsızlık duyduğum bir mevzu.Kardeşim

olayın detaylarına fazlası ile girdi,aynı sözleri tekrarlamayacığım.Bu

bağlamda sorun hakındaki çözüm önerileri sunmalıyız.Bu yüzden bu

konunun acilen şifaya kavuşturulmasını ümit ediyorum..Nacizane

şöyle bir iki önerim olacaktır;

1-Öncelikle foruma haber aktaracak haber muhabirleri seçilmelidir.

2-Muhabirler dışında kimsenin haber paylaşması yasaklanmalıdır.

3-Haber değeri taşımayan haberlerin kesinlikle paylaşılmasını önlemek gerekir.

4-Haberlerinde belirlenen haber sitelerinden alınması!

Tarantula_
06-03-2009, 18:39
Çok haklısın kardeşim....

Özgür Çağrı
06-03-2009, 18:42
Aynen Öyle

Güzel Bir Paylaşım Yapıyoruz Sonra 3 dk içinde 30 tane haber konusu açılıyor Bizim açtığımız emek verdiğimiz konu kaybolup gidiyor

Bir Sınırlandırma Getirilmeli

Bencede

NS
06-03-2009, 18:47
Okudum; Güzel Düşünce...
Dikkate Alacağım İnsallah Actığım, Acacağım konularda :)
Önemli Olan Mesajların Uyelerimize Ulaşması :)
Selamlar :):saygılar:

ultrAstribun
06-03-2009, 18:47
Üyelere haber ve diğer ilgi gören bölümlerde konu açması için sınırlama getirilsin.
Örneğin normal üyenin haber bölümünde günde 5 konu açma hakkı olsun.

İshak Bey'in ilk üç önerisi uygulanabilir.
Yalnız üyelerede konu açma hakkı verilmelidir. Sadece sınır koyulmalıdır.
Son öneriye katılmıyorum.

Ertuğrul ÖZGÜL
06-03-2009, 18:50
Bu konuda ben fazla konu açan birisi olaraktan sizin dediğiniz gibi öyle her önüme çıkanı kopyala yapıştır usulüyle yapmadığımı öncelikle söyleyim......
haberi önce okurum değerli ise paylaşırım ve okuduğum ve beğendiğim köşe yazılarınıda okurum ve paylaşırım sizce değersiz olan konular bence değerli olabilir.....
Bu yazı sadece bana değildir belkide ama bende fazla konu açan birisi olarak üstüme alındım normal olarak ve ithamlarınızla açtığım konuların alakası olmadığını bildirmek istedim.....

ultrAstribun
06-03-2009, 18:54
Bu konuda ben fazla konu açan birisi olaraktan sizin dediğiniz gibi öyle her önüme çıkanı kopyala yapıştır usulüyle yapmadığımı öncelikle söyleyim......
haberi önce okurum değerli ise paylaşırım ve okuduğum ve beğendiğim köşe yazılarınıda okurum ve paylaşırım sizce değersiz olan konular bence değerli olabilir.....
Bu yazı sadece bana değildir belkide ama bende fazla konu açan birisi olarak üstüme alındım normal olarak ve ithamlarınızla açtığım konuların alakası olmadığını bildirmek istedim.....

Değerli kardeşim bunu protesto değil, öneri olarak görebilirsin.
İnşallah arkadaşımızın bu önerisi forum açısından uygulandığı taktirde olumlu olacak.
Konu açan, okuyan, yorum yapan daha mutlu olacak.

Ertuğrul ÖZGÜL
06-03-2009, 18:59
Değerli kardeşim bunu protesto değil, öneri olarak görebilirsin.
İnşallah arkadaşımızın bu önerisi forum açısından uygulandığı taktirde olumlu olacak.
Konu açan, okuyan, yorum yapan daha mutlu olacak.

Haklılık payı var ama konu protesto bölümünde açıldığı için protesto dedim....
birde şöyle bişey varki çeşitli konularda önemli konular olabiliyor ve mecburen paylaştığım oluyor bazende bir - iki paylaşımım oluyor bazı günler hiç olmuyor ama haber olduğundada paylamamak anormal olur bence....

Ertuğrul ÖZGÜL
06-03-2009, 19:12
Bence konu açmaya sınırlama getirilmesi yerine üyeleri bilinçlendirme gerekir çünkü diyelimki günlük 5 konu dendi çok önemli birde olay ldu o zaman ne olacak peki.....

Ertuğrul ÖZGÜL
06-03-2009, 19:24
Güzel kardeşim sizin paylaşımlarınızı gayet yerinde buluyor ve zevk ile takip ediyorum , bu mevzuyu da üstünüze alınmanıza gerek yok , sevgili düş hekimi genelde konuların didik didik edilememesinden düşünce dünyamızı hazır olanlara teslim etmekten dem vuruyordur eminim.

Öncelikle bir takım heyacanlar içerisinde olan kardeşlerimiz forum içine konu ve haber ekleyerek bir nevi hizmetlerini göstermek istiyor olabilirler . Yalnız bizler Ak parti gençliği olarak konuların ve paylaşımların çokluğundan değil mevcut eklenen haber ve konuların üstünde fikir telakkisi yani bir tür fikir işçiliği yaparak bakış ve anlayış kabiliyetimizi geliştirebiliriz. Bazen Düş hekimi kardeşimizinde ifade ettiği nazarda olaya bakarsak , bir çok değerli mesele bir çok üyenin belleğine sızmadan o konu hakkında hiç yorum yapılmadan forumun derinlerine nufüs edillmesine vesile olunabiliyor. Fikirlerin duyguların düşüncelerin birbirine geçmesine vesile olabilecek tartışmalar oluşmadan bu tür kayıbların olması duyarlı kardeşlerimizi hatta bir çok kişiyi rahatsız ettiğini bende acizane sezinleyebiliyorum. Son olarak bu güzelim forumumuzu çok daha faydalı ve dimağları şahlandıracak her tür eylemin peşinde olacağına inanıyorum. Hassas bir o kadar hayati öneme sahib meseleye parmak bastığınız için teşekkür ederim güzel insan

Beni hedef almamıştır belkide ama bilindiği üzere bende çok konu açtığım için alımamam karaktersizlik ve yüzsüzlük olurdu bence.....
Haberler konusunda paylaşımlar olması normal...
Şu bir gerçek ki forumdakilerin çoğunun alakası olmayan bazı konular abartıyla açılıyor ve dediği gibi önemli haber ve konular görünmüyor bile o konuda önlem alınması benide mutlu eder ama haberler ve köşe yazıları bunun dışında tutulmalı....

Supraliminal
06-03-2009, 19:29
Konuyu açan arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum.
Bende aynı fikirleri paylaşıyorum kendisiyle.Gerçekten olur olmaz haberler ard arda bazı üyeler tarafından sık sık açılmakta.Ve önemli konular gözden kaybolmakta.

Bence her haber bölümünün(spor,politika vs..) günlük haberlerinin manşetlerini veya sürmanşetlerini paylaşmalarıdır.Bu şekilde daha sağlıklı olacağına inanıyorum.

Feride
06-03-2009, 19:32
Forumda aşırı bir konu kirliliğinin olduğu su götürmez bir gerçek..

Daha öncede bireysel olarak bir kaç arkadaşımıza bu tarz uyarılarda bulunduğum olmuştur..

Ama genel olarak herkesin dikkat etmesi gereken bir konu pek tabi..

Terennüm
06-03-2009, 20:02
Selam ile...

Sizler; 'kimdir, nedir, noluyor, ne bitiyor' demeden evvel ben bir açıklama getireyim.

Evet.

Evet evet. Robot üyelerden bahsediyorum. Ekranının Bir yanına tüm haber sitelerini açıp, diğer yanına forum sayfasını açmak suretiyle, tüm haberleri alakalı-alakasız, iyi-kötü, güzel-çirkin ayrımı yapmadan forum sayfalarına taşıyan BOT üyelerden bahsediyorum.

Ömürlerini haber sayfalarından copy\paste yapmak suretiyle mesaj kasmaya adamış izlenimi veren bu üyeler, artık ziyadesi ile can sıkıcı olmaya başladı. Zannetmiyorumki şu forumda forumu incelerken bir yandanda haber sitelerine göz atmayan bir üye bulunmasın. Herkesin haber sitelerini ziyaret edecek kadar aklı vardır hamdolsun. Bir haberin forum sayfalarına taşınmasındaki sebep, üyelerin o mevzu hakkındaki yorumlarını merak etmektendir. Görüşlerine açmaktır o konuyu.

Lakin forumu haber sitelerinin klonu haline getirmeye çalışmanızdaki esas mucibe nedir?

Değerli konuları sayfaların arkasına ittirerek kaybolmasına vesile olmakla kalmayıp, önemli haber konularınında o klonlar arasında kaybolmasına sebebiyyet veriyorsunuz. Yetmedimi artık?

Bizce yeter. Şöyle bir silkelenin ve kendinize gelin. Bu nedir yahu. Sayfayı bir açıyoruzki tamamı bir üye tarafından açılmış, okunma sayısı 3 ü geçmeyen haberler!

Gerçekten kabaklaşmaya başladı bu mevzu. Fazlası ile rahatsız edici boyutlara ulaştı.

Vel hâsılı kelâm,
Netice-i Merâm.
Artık şöyle bir kendinize gelin!

konu güzel fakat protesto bölümünde ve başlığıda dikkatli seçilseydi daha güzel olurdu.şahsen ben üzüldüm kullanılan uslub ve kelimeler rencide edici böyle güzel ve doğru bir tespitin bu kelimelerle kullanılması hoş olmadı...

Seyyah
06-03-2009, 20:13
konu güzel fakat protesto bölümünde ve başlığıda dikkatli seçilseydi daha güzel olurdu.şahsen ben üzüldüm kullanılan uslub ve kelimeler rencide edici böyle güzel ve doğru bir tespitin bu kelimelerle kullanılması hoş olmadı...
Abi cok önemli birşeyi belirtmissin. Konu gerçekden önemli fakat zamanını foruma harcayan arkadaşlara bot user denilmesi kırıcı olmus sanki keşke daha kibar uyarı yapılsaydı sonucda bu arkadaşlarımızda zamanını forumumuzu zenginleştirmek için harcıyor yaptıklar şey taktirlikdir fakat önemsiz haberlerin eklenmemesi daha iyi olur tabi ama uslup sert kaçmış.:saygılar:

"Beritan"
06-03-2009, 21:42
Uslup sert bunun haricinde doğru katılıyorum:güzel:

FarukARSLAN.
06-03-2009, 22:06
Hoş bi yaklaşım evet.
Bunu böyle tatlı dille söyleyebiliriz ancak.
Yada ortaya koyarız alan alır almayan almaz.

KURAL koymak Forum portalı açısından yanlış olur.
"Her haberi koymayacaksın" gibi bi kural olmaz zaten, Türkiye üzerinde hiç bi forumda bulunmaz böyle bir şey.
Kimisine 'fazlalık' gelen konu kimisine 'iyi oldu bu bilgiyi edinmem' gibi gelebilir.
Öznel bu.
Bu yüzden bir kısıtlama konamaz.

Ama konuyu açan arkadaşın meramına katılmamak elde değil.
Güncel konulara bakınca, değerli konuların arkada kalıp GENEL OLARAK 'sıkıcı' gelen konuların açılması insanı sıkıyor..

Hoş konu olmuş, yüreğinize sağlık.
Umarım hepimiz ders çıkarırız konunun bu yönünden;1

FarukARSLAN.
06-03-2009, 22:11
Beni hedef almamıştır belkide ama bilindiği üzere bende çok konu açtığım için alımamam karaktersizlik ve yüzsüzlük olurdu bence.....
Haberler konusunda paylaşımlar olması normal...
Şu bir gerçek ki forumdakilerin çoğunun alakası olmayan bazı konular abartıyla açılıyor ve dediği gibi önemli haber ve konular görünmüyor bile o konuda önlem alınması benide mutlu eder ama haberler ve köşe yazıları bunun dışında tutulmalı....

Evet kardeşim.
Herkes bi nebze üzerine alınmalı ancak kimse 'bana denmiş' dememeli bence.

Fazla konu açmak zararlı olsaydı, forumumuzda "Beğeni Puanları, En Çok Mesaj, En Çok Konu" diye rekabet tarzı her üyeyi rakamsal olarak belirleme mekanizmamız olmazdı..

Kaldı ki şu an "en çok konu açan" listesinde 4. sıradasın.

Ben değil de biz diye düşünüp hepimizin -üstte de dediğim gibi- konun pay çıkarılma yerinden payımızı alıp devam edebiliriz yolumuza.

--
(Yorum yazan arkadaşların yine geneli hep 'eveet' çekenler.
Hiç bu gibi durumlarda üzerimize alınmıyoruz çok şükür.
Hep pir-i pâk'ızdır.)

Gökmen
06-03-2009, 23:01
Bu konu hakkında nacizane bende bir iki satır yazmak istedim.

Düş Hekimi değer verdiğim bir arkadaşımdır fakat düşüncelerimi yazmak istiyorum, alınmanı istmiyorum kardeşim ;1

Öncelikli konunun protesto bölümüne açılması gereğinden fazlaca yersiz olmuş ve sert bir uslup ile konuya yaklaşılmış üstelik konunun muhattapları rencide edilmiştir, saygı ve ahlak sınırını gereğinden fazla taşırmışdır bu satırlar diye düşünüyorum. Bu forumda dileyen üye dilediği konuyu açmakta özgürdür, açtığı konu saygı ve adap çerçevesini taşırmadığı taktirde tabiki.

Açılan konulara gelince önemli veya önemsiz diye konu olmaz emeğe saygı vardır o konuyu oraya açandan ziyade o haberi yapıpta emek veren insana saygı duymak lazım öncelikle. Benimde açmış olduğum bir çok önemli ve değerli konular oluyor bu konular arasında kaybolup gidiyor, fakat forum özgürlükcü bir forumdur kimsenin kimseye bu konuda yargılamaya hakkı olduğuna inanmıyorum, yargılama hakkı olan tek bölüm forum yetkilileridir ve sıkıntısı olan kişi sıkıntısını bu şekilde açıktan rencide etmek yerine forum yetkililerine aktarması daha olgunca bir davranış olur. Forum yetkilileride bu konuyu istişare eder ve gereken uyarıyı rencide etmeden foruma aktarır. Aksi halde bende şu şekilde düşünürüm, bu şekilde bu konuyu açarak insanların dikkatini kendine yoğunlaştırmak ve bakın sizlerin ve forumun düşünemediğini ben düşünüyorum demeye gelirki buda illegal yoldan gerek konu muhattabını gereksede forum yönetimini küçük düşürmektir...

SELAMETLE

Düş Hekimi
06-06-2009, 14:17
Tekrardan Selam ile...

Açıkçası konuyu unutmuştum. Biraz evvel tevâfuk eseri denk geldi ve iki satır karalayalımda herkesin yüreciğine su serpelim istedim =)

Evveli zâtında konuya tekrardan dikkat edilirse isim vermeyerek su-i zânda bulunmak istemedim. Genel itibari ile üstü örtülü konuştumki hiçkimse rencide olmasın, alınmasın.

Ancak malum şahıslar hemen üzerlerine alınıp savunma moduna geçince ufaktan fikirlerimizi açıklamak farz-ı âyn oldu sanki.

Evvela konuların açılmasına karşı değilim. Kimsenin emeğinede saygısızlık etmiyorum, kesinlikle böyle bir niyetimde olamaz.

Ancak benim vurgulamak istediğim, üzerine basaraktan söylüyorumki;

'Bir motora bağlanmış deli dumrullar misâli, çılgınca saniyeler içerisinde onlarca konu açmaktır!'

Bir yazıyı okuyunca onu paylaşmak isteyebilirsiniz. Orasına amenna. Kimsenin herhangi bir yazıyı kimin ekleyip kimin eklemeyeceğini belirleme hakkı olamaz. YÖNETİMİN BİLE.

Lâkin bizi rahatsız eden husus, haber sitesini yan tarafa açıp tek tek üşenmeden hepsini kopyalanmasıdır. Paylaşım yapmanın kesinlikle kopyacılık olmadığını çark etme zamanı gelmedimi dersiniz?

Bu metodun ne derece saçma vede etkisiz olduğu okunma sayısının 3 ü geçmemesinden belli olmuyormu? Motor misali robotça konu açılırsa 3 te de kalır, 5 te de. İleriye biraz zor gider.

Ne güzel söylemiş kardeşimiz. Okuyorum, okuduğumu paylaşıyorum diye.
EyvAllah. Amenna. Dediğimizde, istediğimizde zaten bu.
Ancak okuduğunuzu okuduğunuz an paylaşırsanız böyle ROBOT görüntüsü çizmezsiniz. Bir yazıyı tam mânası ile okuyup zihinde yorumlamak nerden baksanız 6-8 dakika sürer.

Bir yazıyı okuyunca hemen paylaşın. Sonra diğerini okuyunca onu paylaşın. Bir başkasını okuyunca onu. SINIRLAMA GETİRİLMESİNE EN ŞİDDETLİ KARŞI ÇIKACAK OLAN KİŞİ BENİM. Böyle bir sınırlama akli melâikeler içerisinde tasavvur edilemez. Düpedüz en açığından irade engellemesidir.

Velhâsılı kelâm;
Diyeceğim o dur ki;
BOT misali ardı ardına konular açıp durmayın. Foruma zarardan başka kârı olmuyor bu halin. Okuduğunuz yazıyı anında paylaşın. Kopyaladığınız yazıların aralarında zaman mesafesi olsun biraz.

Okur okumaz ekleseniz dahi böyle bir ithama maruz kalmazdınız.

Değilmi?

Forum yetkililerinin bu hâle tez elden bir çare bulmaları ümidi ile...

Bu konu hakkında nacizane bende bir iki satır yazmak istedim.

Düş Hekimi değer verdiğim bir arkadaşımdır fakat düşüncelerimi yazmak istiyorum, alınmanı istmiyorum kardeşim ;1

Öncelikli konunun protesto bölümüne açılması gereğinden fazlaca yersiz olmuş ve sert bir uslup ile konuya yaklaşılmış üstelik konunun muhattapları rencide edilmiştir, saygı ve ahlak sınırını gereğinden fazla taşırmışdır bu satırlar diye düşünüyorum. Bu forumda dileyen üye dilediği konuyu açmakta özgürdür, açtığı konu saygı ve adap çerçevesini taşırmadığı taktirde tabiki.

Açılan konulara gelince önemli veya önemsiz diye konu olmaz emeğe saygı vardır o konuyu oraya açandan ziyade o haberi yapıpta emek veren insana saygı duymak lazım öncelikle. Benimde açmış olduğum bir çok önemli ve değerli konular oluyor bu konular arasında kaybolup gidiyor, fakat forum özgürlükcü bir forumdur kimsenin kimseye bu konuda yargılamaya hakkı olduğuna inanmıyorum, yargılama hakkı olan tek bölüm forum yetkilileridir ve sıkıntısı olan kişi sıkıntısını bu şekilde açıktan rencide etmek yerine forum yetkililerine aktarması daha olgunca bir davranış olur. Forum yetkilileride bu konuyu istişare eder ve gereken uyarıyı rencide etmeden foruma aktarır. Aksi halde bende şu şekilde düşünürüm, bu şekilde bu konuyu açarak insanların dikkatini kendine yoğunlaştırmak ve bakın sizlerin ve forumun düşünemediğini ben düşünüyorum demeye gelirki buda illegal yoldan gerek konu muhattabını gereksede forum yönetimini küçük düşürmektir...

SELAMETLE

Eveet. Gelelim sizin cücük cümlelerinize.

Alınmayın demişsiniz lâkin bunu söylemiş olmak için söylediğiniz her halinizden belli. Zira cümlelerinizin alınmayacak hiçbir yanı yok. Hepsi şahsıma ithâfen yazılmış yargılama sözcükleri.

BİLGİNİZ OLMADIĞI HUSUSLARDA NE DİYE FİKİR YÜRÜTÜYORSUNUZKİ?
Siz biliyormusunuz yetkililere bu durumu açmadığımı? Rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmediğimi? Yetkililerinde aynı hususta benimle hemfikir olduğunu?

Hele bir önce bunları sorun. Sonra hakkımda saçma sapan su-i zânlarda bulunun.

Yargılama yapmaya hakkım olmadığını ifade etmişsiniz ancak siz benim niyetimi okumak gibi bir hal üzerindesiniz. Şimdi bu sözlerinizle beni yargılamış olmadınızmı? Fazlası ile oldunuz.
Kendi kuyunuza düştünüz.
Birileri ip uzatsın şuna.
Yada kuyuyu kumla doldursunki sesi çıkmasın.

'Forumda üyelerin dikkatini çekmek için açılmış bir konuymuş bu konu.'
Hamd-û Senâlar olsun O'na ki öyle bir fikre ne niyetim, nede ihtiyacım olmaz. Bizi bilen zaten bilir. Bilmeyenlerin bilgisizce fikir üretmesi ise kendi hasetlikleridir.

Sizin yaptığınız gibi yargılama yapmıyorum ama kimsenin bu hususta (yargılama yapma) ayrıcalıklı olduğunuda sanmıyorum. Benim yada sizin herhangi bir yargılama hakkı yoksa, yetkililerin hiç olamaz. Onların sizden yada benden hiçbir farkı yoktur. Olmamalı. Dokunulmazlık safsatası burada işlemez.
Enazından olması gerek bu.

Ancak bir tatsızlığı dillendirmek içinde temizlik görevlilerini beklemek yada haberdar etmek lazım gelmez. Ki konuyu dikkatle irdelerseniz temizlik görevlilerinin de bu durumdan ziyadesi ile rahatsız olduklarını anlayabilirsiniz.

Değilmi?

Konuşmak için konuşmayın derim.

İmzanıza biraz riayet edesiniz.

Muhabbetle kalın efendim.

ishakyilmaz
06-06-2009, 14:31
Yerinde ve haklı eleştirinin halis bir niyet taşıdığını düzgün okuyan herkesin görmesi gerek,anladığıda apaçık ortadadır.O yüzden konuyu farklı taraflara çekmenin manası yoktur!

Seyyah
06-06-2009, 14:40
Kardeşim güzel diyosunda isim vermene gerek yok zaten sık konu açanlar belli bu kardeşlerimiz forumdan maaş almıyo veya bir hediye almıyo sadece bize faydalı olmak için cırpınıyor. Seninde demekistediğini anladım ama uyarı yaparken biraz tatlı dilli olsan
hersey bambaska olurdu ve vermek itediğin mesajda anlasılırdı. Şahsen ben cok konu acsam ve birisi bana bot'luk yapma diyerek uyarı yapsa hiçde iyi tepkiler vermezdim.
Bence ifade tarzından dolayı paylaşımcı arkadaslarmızın gönlünü almalısın birey demiyorum genel olarak çünki ben yok biz varız. İnşaAllah anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Ak_Kelebek
06-06-2009, 14:40
Arkadaşlar durmu dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok bence.Bu konuda düş hekimi yerden göğe kadar haklıdır. Önemli olan haberler eklenebilir ama önemsiz olan haberler sadece yer kaplar ve önemli haberler yada konular altta kalır işte o zaman emeğe saygısızlık olur.
Zaten konun neden açıldığı ortada..Bunu kişiselleştirmeye gerek yok..

ATmaCA53
06-06-2009, 15:00
Bu konuda biraz sert olduğumu kabul ediyorum. Lâkin diğer konularda böyle olduğumu sanmıyorum. Ancak önyargılı baktığınızdan olsa gerek, objektif olmanızı beklemiyorum.

Şurasına fena takıldım.

Gökmen nickli userin mesajına cevap vermediğim bir yerini gösterebilirmisiniz?
Beni direkt olarak reklamımı yapmakla, taraftara oynamakla itham eden birini savunuyorsunuz, kendimi ifade etmemi eleştiriyorsunuz?
Bana o üslûb yakışmadıda, size bu hal çokmu yakıştı?
Yakıştırıyorsanız edecek söz kalmamıştır gayrı.

Üslubumun hakaret içermediği sürece kimsenin müdahale etmesine izin vermem. Nerede nasıl ve ne şekilde konuşulacağını iyi bilenlerdeniz hamdolsun.

Onun içündür ki saygı duyduğum ama katılmadığım fikirlerinizi kendinize saklayıp, objektif olmanızı öneriyorum.

Selam ile kalasınız.

Bir dip notda benden olsun: Konuyu kişiselleştirip cevap verecek olanlar özel mesaj yolunu kullansınlar lütfen. Konunun amacından çıkmasına\çıkarılmasına alet olunmasın.

Zira konu gayet net olarak ortadadır.

vallahi hocam bseni biraz sert gördük biraz sakinleşelim değilmi, açtığın konuya %100 aynen katılıyorum. ;);1:çiçek:

Ak_Kelebek
06-06-2009, 15:13
Arkadaşlar lütfen konu içinde kişilerle karşılklı çatışma içerisinde bulunmayın.Yorum yapacaksanız ilk mesaja yorum yapınız aksi taktirde konuyu silmek zorunda kalıcam...!

Ertuğrul ÖZGÜL
06-06-2009, 18:11
Ne güzel söylemiş kardeşimiz. Okuyorum, okuduğumu paylaşıyorum diye.
EyvAllah. Amenna. Dediğimizde, istediğimizde zaten bu.
Ancak okuduğunuzu okuduğunuz an paylaşırsanız böyle ROBOT görüntüsü çizmezsiniz. Bir yazıyı tam mânası ile okuyup zihinde yorumlamak nerden baksanız 6-8 dakika sürer.

[/I]

Arkadaşım ben sabahım 5:30 - 6:00 sında kakıyorum okuyorum konuları açamak için beklesemde beklemesemde forum boş oluyor ha 7-8 dk beklemiş açmışım ha art ardına kimse yok zaten ha bide sizi bilmem ama benim bi köşe yazısını okuyup anlamam o kadar uzun sürmüyor.....

Terennüm
06-16-2009, 10:08
ya mübarek sende abartıyorsun :)

Ertuğrul ÖZGÜL
06-16-2009, 10:11
yok abi bir kaç heber bir kaç köşe yazısı çok mu ??

hoşuma gidiyor yada ilginç geliyor paylaşmasam kafamda kalacak....
Hem gün içinde sabahkinden çok paylaşım yapıyorum göze batmasının sebebi az kimsenin olması.......

Terennüm
06-16-2009, 10:17
yok abi bir kaç heber bir kaç köşe yazısı çok mu ??

hoşuma gidiyor yada ilginç geliyor paylaşmasam kafamda kalacak....
Hem gün içinde sabahkinden çok paylaşım yapıyorum göze batmasının sebebi az kimsenin olması.......
işte bende onu diyorum içindeki paylaşım canavarını biraz frenle kardeşim.az önce foruma baktım eyvallah güzel paylaşımlar.fakat birini okuyalım ondan sonra paylaş.belkide çok güzel bir haber okunmadan güme gidiyor.okunma ve cevaplanma sayısına bakarsan sevinirim.sonuç göz önünde.bir okuyalım bir sindirelim sonrada kafamdan geçenleri yazalılm.güzel kardeşim amacım seni tenkit değildir.
kemmiyet önemli değil keyfiyet önemlidir.

Ertuğrul ÖZGÜL
06-16-2009, 10:23
işte bende onu diyorum içindeki paylaşım canavarını biraz frenle kardeşim.az önce foruma baktım eyvallah güzel paylaşımlar.fakat birini okuyalım ondan sonra paylaş.belkide çok güzel bir haber okunmadan güme gidiyor.okunma ve cevaplanma sayısına bakarsan sevinirim.sonuç göz önünde.bir okuyalım bir sindirelim sonrada kafamdan geçenleri yazalılm.güzel kardeşim amacım seni tenkit değildir.
kemmiyet önemli değil keyfiyet önemlidir.

Şöyle bişey varki köşe yazıları zaten cevaplanmıyor genelde......
Paylaştığım haberlerinde ülkemizle ilgili olanları cevaplanıyor........
Tamamdır paylaşım yapmamaya dikkat edeceğim...........Bende bilgisayarımla paylaşırım.......

Terennüm
06-16-2009, 10:31
Şöyle bişey varki köşe yazıları zaten cevaplanmıyor genelde......
Paylaştığım haberlerinde ülkemizle ilgili olanları cevaplanıyor........
Tamamdır paylaşım yapmamaya dikkat edeceğim...........Bende bilgisayarımla paylaşırım.......
bak beni yine yanlış anladın.dikkatle yazdıklarımı okursan burada seni ilk savunan ben oldum.fakat benide böyle yanlış anlarsan yazdıklarımı unut senden özür dilerim.ve bu konuda yazdığım bütün cevapların silinmesi için forum yönetimine başvuru yapacağım.benim amacım kimseyi kırmak değil şahsımı az buçuk tanıdıysan öyle olmadığını bilirsin.onun için kardeşim benim ki sadece bir tavsiye uyup uymamak sana kalmıştır....

Ertuğrul ÖZGÜL
06-16-2009, 10:43
bak beni yine yanlış anladın.dikkatle yazdıklarımı okursan burada seni ilk savunan ben oldum.fakat benide böyle yanlış anlarsan yazdıklarımı unut senden özür dilerim.ve bu konuda yazdığım bütün cevapların silinmesi için forum yönetimine başvuru yapacağım.benim amacım kimseyi kırmak değil şahsımı az buçuk tanıdıysan öyle olmadığını bilirsin.onun için kardeşim benim ki sadece bir tavsiye uyup uymamak sana kalmıştır....

yok abi yanlış anlamadım yazdıklarını dost tavsiyesi olarak yazdığını biliyorum kırılmadım.....
Galiba ben seni kırmış oldum özürdilerim .....

Terennüm
06-16-2009, 10:46
yok abi yanlış anlamadım yazdıklarını dost tavsiyesi olarak yazdığını biliyorum kırılmadım.....
Galiba ben seni kırmış oldum özürdilerim .....
eyvallah kardeşim.özür dileyecek bir şey görmüyorum ben.o senin inceliğinden.teşekkür ederim..

Düş Hekimi
06-16-2009, 13:35
'Paylaşımcılık' kavramı asla 'kopyala yapıştırcılık' olmadı yeryüzünde. Nitekim olmamalıda.
Kopyala yapıştır ile zıvanadan çıkmış deli dumrullar misali, arka arkaya onlarca konu açıp, sonrasında bu basitçe egoları tatmin için kutlama yapan kişilere edecek söz yoktur kelâm kalemizde.

Ancak görmek vede anlamak isteyenler için şu tablo yeterlidir. İbret vericidir:

http://img195.imageshack.us/img195/9834/robotuyeler.jpg

Açılış tarihinin üzerinden 1 hafta gibi uzuun bir zaman geçmesine rağmen bırakın cevaplanmasını, okunmayan o kadar yazı varki...

Söylemlerimi yineliyorum. Bu yapılan iş foruma fayda değil zarar getiriyor.

Hemen hemen herkesin benimle hemfikir olması ise en somut delili.

Sadece açılmış olması için açılan konular...

Yukarıdaki tablo ise robotçuluğun içler acısı halini yansıtıyor. Yanlış anlaşılmasın, sözlerim oradaki kullanıcı isimlerine değil.

Sözlerimin muhattabını alması gerekenler iyi bilirler.

O'nun ile kalasınız.

Mea'Selame.