fatih kısaparmak balon baskılı balon Furkan Vakfı - Türkçe Olimpiyatları Konusunda Yorumu - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Furkan Vakfı - Türkçe Olimpiyatları Konusunda Yorumu

Özgür Çağrı
06-20-2011, 22:05
E_wDHNnU-4U

Benim demek istediklerimi tam anlamıyla anlatmış alparslan hoca ...
Allah razı olsun..

İntifada
06-20-2011, 22:12
vallahi gündemi kaçırmıyor kuytul hoca :)

_Ednâ_
06-20-2011, 22:14
amaçla araç karıştırılınca tabi böyle yorumlar çıkıyor ortaya...

manifesto
06-21-2011, 01:19
Bu adam KÜRT sanırım
:) İnsanlara Türkçeyi de öğretmek onlara TÜRKÇE dayatmak mı oluyormuş?
Bu çocuklar zaten bu okullarda Türkçe de okutulduğunu bilerek geliyor

Ama eleman fena bozulmuş.Gülen Hocaefendiyi de TÜRKÇÜ ilan ettiğine göre.
Yazık çok avamca laflar.Devletin dayatmalarını da kendisine malzeme etmiş
Cemaati mi eleştiriyor Devleti mi eleştiriyor belli değil
Sanki cemaat dağlara yazmış NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü
Furkan senin de bu kafada olmana şaşırmadım
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

Bu olimpiyatlar hem güzel dilimizin yaygınlaşmasına aracı hem dilimiz ile birlikte kültürümüzün de yaygınlaşması demek bu kültür islam ile bir olmuş bir kültür.Ve ülke insanının cemaate olan menfi propagandalara karşı kendisini ifade edebilmesi için aynı zaman da aracı.
Yoksa bu Olimpiyatları hiçkimse din hizmeti olarak ilan etmedi.Cemaatin etkinliklerinden birisidir.

Gülen hareketi küresl ve çok yönlü bir harekettir.İçinde dini milli unsurlar da mevcut manevi unsurlar da evresensel değerler de mevcut.

Tarantula_
06-21-2011, 01:21
Şu samimi hareketten rahatsız olanlar ve milliyetçilik olarak niteleyenler çok komikler gerçekten. =)

manifesto
06-21-2011, 01:24
Şu samimi hareketten rahatsız olanlar ve milliyetçilik olarak niteleyenler çok komikler gerçekten. =)

Yok bunlar hızlarını alamaz yakında gülen hareketini faşist TC hareketi olarak da ilan ederler

Tarantula_
06-21-2011, 01:27
Yok bunlar hızlarını alamaz yakında gülen hareketini faşist TC hareketi olarak da ilan ederler

Geleceği ancak Allah bilir abi, olur mu olur... :)

Özgür Çağrı
06-21-2011, 01:52

TC hareketi olmaz yakında GC hareketi olur zaten :)

Tarantula_
06-21-2011, 01:54
TC hareketi olmaz yakında GC hareketi olur zaten :)

Hay Allah iyiliğini versin kardeşim... ;D

İntifada
06-21-2011, 02:05
Bu adam KÜRT sanırım
.

çok sığsın be benhur...

EpiVaTeS
06-21-2011, 02:06
GC hareketi engellenemez...:p

El Emin
06-21-2011, 02:07
Bu adam KÜRT sanırım
:) İnsanlara Türkçeyi de öğretmek onlara TÜRKÇE dayatmak mı oluyormuş?
Bu çocuklar zaten bu okullarda Türkçe de okutulduğunu bilerek geliyor

Ama eleman fena bozulmuş.Gülen Hocaefendiyi de TÜRKÇÜ ilan ettiğine göre.
Yazık çok avamca laflar.Devletin dayatmalarını da kendisine malzeme etmiş
Cemaati mi eleştiriyor Devleti mi eleştiriyor belli değil
Sanki cemaat dağlara yazmış NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü
Furkan senin de bu kafada olmana şaşırmadım
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

Bu olimpiyatlar hem güzel dilimizin yaygınlaşmasına aracı hem dilimiz ile birlikte kültürümüzün de yaygınlaşması demek bu kültür islam ile bir olmuş bir kültür.Ve ülke insanının cemaate olan menfi propagandalara karşı kendisini ifade edebilmesi için aynı zaman da aracı.
Yoksa bu Olimpiyatları hiçkimse din hizmeti olarak ilan etmedi.Cemaatin etkinliklerinden birisidir.

Gülen hareketi küresl ve çok yönlü bir harekettir.İçinde dini milli unsurlar da mevcut manevi unsurlar da evresensel değerler de mevcut.

"Bu olimpiyatlar hem güzel dilimizin yaygınlaşmasına aracı hem dilimiz ile birlikte kültürümüzün de yaygınlaşması demek bu kültür islam ile bir olmuş bir kültür.Ve ülke insanının cemaate olan menfi propagandalara karşı kendisini ifade edebilmesi için aynı zaman da aracı.

Gülen hareketi küresl ve çok yönlü bir harekettir.İçinde dini milli unsurlar da mevcut manevi unsurlar da evresensel değerler de mevcut"

Şu kısım muhteşem bir açıklama...Güzeldi dostum...:)

manifesto
06-21-2011, 02:08
çok sığsın be benhur...

He ya öyleh işte.
Dünyada açılan Türk Okullarını Dağlarda yazılan Ne Mutlu Türküm Diyene sözü ile eleştirmeye çalışan bu sakallı amca kadar olamasak da SIĞLIK vardır biraz.Derune olamıyor

Adam SANIYOR Kİ okullar açılınca herkes bir anda islama koşacak ve buraya bir karış sakalla ve kara çarşaflı öğrenciler akın edecek

Haa bir kusurları daha var bu gelen çocukların,o da Türkçe konuşmaları!

İntifada
06-21-2011, 02:13
Afrikanın bilmem neresindeki çocuğa türkçe türkü öğretince noluyor benhur ?
google chrome bile çeviri yapabiliyorken :)

El Emin
06-21-2011, 02:14

Neden ingilizce öğretilsin...Neden devlet yetkililerimiz dünya çapındaki oluşumlara gidince ingilizce konuşmak zorunda kalsın..
Bunun yerine türkçe olması veya dünyada en çok kullanılan dillerden biri olması kültürel ve ekonomik bir o kadar siyasi prestij kazandırması mı zorumuza gidecek..:)

Tarantula_
06-21-2011, 02:15

Biri sığlık mı dedi... :w:

İntifada
06-21-2011, 02:18
neden sığlık olsun ?
afrikanın bilmem ne kasabasındaki insan türkçe konuşunca ne oluyor ?
dibinde kerkükte bir sürü türkmen türkçe konuşuyor hangi derdine derman olabiliyor türkçe konuşmak ?

manifesto
06-21-2011, 02:18

Senin gibiler anlamaz koçuma,amerika ve ingiltere babasının hayrına mı açtı robert kolejini ve diğer yüzlerce koleji,kolejin tarihi neredeyse 100 yıla yakın,geçen ay ziyaret ettim bu koleji.Genç amerikalılar yetiştiriyor.
Cumhuriyetten daha eski
Küresel ufku olmayanlarla bu meseleleri konuşmak abes iş
Siz kendi işinizle hemhal olun

EpiVaTeS
06-21-2011, 02:19
Akıncı anladın mı Goçum...??? ;D

İntifada
06-21-2011, 02:19
Senin gibiler anlamaz koçuma,amerika ve ingiltere babasının hayrına mı açtı robert kolejini ve diğer yüzlerce koleji,kolejin tarihi neredeyse 100 yıla yakın
Cumhuriyetten daha eski
Küresel ufku olmayanlarla bu meseleleri konuşmak abes iş
Siz kendi işinizle hemhal olun

;D;D
küresellikle emperyalizmi birbirine karıştırmayalım...
üstad necip fazılın cezayirli gazeteciye verdiği cevap aklıma geldi...

İntifada
06-21-2011, 02:20
Akıncı anladın mı Goçum...??? ;D

yok biz nereden anlayacağız...

Özgür Çağrı
06-21-2011, 02:21
İstedikleri emperyalist faaliyeti , Türkçü faaliyeti yapmakta hürdürler.
Ama bunun başına sonuna İslam'ı getiremezler ...

manifesto
06-21-2011, 02:23
;D;D
küresellikle emperyalizmi birbirine karıştırmayalım...
üstad necip fazılın cezayirli gazeteciye verdiği cevap aklıma geldi...

Ha emperyalist mi oldular şimdide..
hadi koçuma hee deyip geçelim
Vay arap emperyalistler vay.
İnsanların alfabesini bile arap alfabesine çevirmişler.
3 - 4 ay oldu Kırgızistan Başbakan'ı Türkiyeye gelmişti
Orada bulunduğum için iyi biliyorum
Başbakan'ın yardımcılarından ikisi TÜRK okulu mezunuydu
Söze hacet yok koçuma

El Emin
İstedikleri emperyalist faaliyeti , Türkçü faaliyeti yapmakta hürdürler.
Ama bunun başına sonuna İslam'ı getiremezler ...

Bizde zaten ne başına getiriyoruz ne sonuna getiriyoruz..:)
Ortasına,özüne,niyetine,amacına islamı getiriyoruz..
Bilmem anlatabildim mi =)?

Tarantula_
neden sığlık olsun ?
afrikanın bilmem ne kasabasındaki insan türkçe konuşunca ne oluyor ?
dibinde kerkükte bir sürü türkmen türkçe konuşuyor hangi derdine derman olabiliyor türkçe konuşmak ?

Abi el-insaf ya bu kadar basitleştiremezsiniz bu hareketi hani misyonlarını bilmeseniz böyle konuşuyor sanıcam sizi ama bildiğiniz halde böyle konuşmanız daha da telaşlandırıcı yani siz böyle derseniz hiç bilmeyen kişiler neler der ? Biz şaşırmayalım o zaman Muhterem Hocaefendiye küfür edenlere öyle mi ? Hüseyin Gülerce ile yapılan bir söyleşide amaçlarını çok özet bir şekilde anlatmıştır, "...10-20 yıl sonra BM toplantısında Türkiye büyük elçisi kürsüye çıktığında en az 80-90 ülkenin büyük elçisi ayağa kalkıp Türkiye büyükelçisini alkışlayacaktır..." tam metni hatırlamıyorum fakat amaçlarını bu doğrultuda belirtmiştir yani bu hareketten rahatsız olmak ya da basitleştirmeye gitmenin mantığnıda anlamıyorum yıllar önce Hocaefendiyi hicrete mecbur eden zihniyetten ne farkınız kalıyor abi ?

İntifada
06-21-2011, 02:29
Senin gibiler anlamaz koçuma,amerika ve ingiltere babasının hayrına mı açtı robert kolejini ve diğer yüzlerce koleji,kolejin tarihi neredeyse 100 yıla yakın,geçen ay ziyaret ettim bu koleji.Genç amerikalılar yetiştiriyor.

Ha emperyalist mi oldular şimdide..
hadi koçuma hee deyip geçelim
Vay arap emperyalistler vay.

küreselleşmeyle empreyalizmi birbirine karıştırma derken bunu kast etmiştim ama ;D
koçlu moçlu iyi gidiyorsun...

İntifada
06-21-2011, 02:30

namahremlere şarkı söyletip göbek attırarak mı yapıyorsunuz bu işi güzel kardeşim :)

manifesto
06-21-2011, 02:30
Birkaç özel fotoğraf paylaşıcam

http://img388.yukle.tc/images/4362newruztooluea022222222lo2.jpg (http://www.yukle.tc)

http://img381.yukle.tc/images/8568yurtyopluhocalarni0xb7.jpg (http://www.yukle.tc)

Burası Kırgızistan
Issık-Göl,KARAKOL şehri
Çin'e 60 km uzaklık.
Doğu Türkistan'a sınır
İkinci fotoğrafdaki en arka sırada ki MAVİ MONTLU Beyaz şapkalı BAYAN Amerikalı misyoner.
Biz bir çok kez onu davet ettik o da bizim yani Türklerin evine geldi.
Misyonerler asyada genellikle köylerde ve yanlız yaşarlar
Üniversitelerde köy okullarında ingilizce kursları açarak halka temas edip misyonerlik yapıyorlar.

İntifada
06-21-2011, 02:31
Hüseyin Gülerce ile yapılan bir söyleşide amaçlarını çok özet bir şekilde anlatmıştır, "...10-20 yıl sonra BM toplantısında Türkiye büyük elçisi kürsüye çıktığında en az 80-90 ülkenin büyük elçisi ayağa kalkıp Türkiye büyükelçisini alkışlayacaktır..." tam metni hatırlamıyorum fakat amaçlarını bu doğrultuda belirtmiştir yani bu hareketten rahatsız olmak ya da basitleştirmeye gitmenin mantığnıda anlamıyorum yıllar önce Hocaefendiyi hicrete mecbur eden zihniyetten ne farkınız kalıyor abi ?

oyşşş...
çok etkilendim...

İntifada
06-21-2011, 02:33
Nedemek istiyorsun benhur insanlara islamı anlatmak için önce türkçemi öğretmek gerekiyor ?

Tarantula_
06-21-2011, 02:34
oyşşş...
çok etkilendim...

Abi incitici oluyorsunuz farkında mısınız? Ben sizin kardeşinizim en azından öyle biliyor ve görüyordum. Benimle kelam etmek yerine söylediklerimi dalgaya almak yolunamı gidiyorsunuz? Eğer varsa yanlışım söyleyin ya da fikir alışverişi yapalım bunda anormal ne var niye bu kadar uzaksınız ciddiyetten güzel abim. ?

_Ednâ_
06-21-2011, 02:38
ooo furkancabakış gene amacına ulaşmış görünüyor :)

İntifada
06-21-2011, 02:39
ne diyeyim kardeş ?
ciddi konuşsam bu seferde triplere girip ona buna laf söyleyemezsin diye konu kapatıyorsun...
istersen yazdığına ciddi cevap vereyim...
realiteden uzak bir laf söylemiş gülerce milleti gaza getirmekten başka birşey değil...
birleşmiş milletlerin kurumsal yapısına dair bir bilgisi varsa insanın umrunda bile olmaz...
değil 70 ülke 700 ülke türkçe konuşsa birleşmiş milletlerdeki daimi 5 ülke olmadan bi halta yaramıyor...
veto yetkisi kimin elinde araştır...

manifesto
06-21-2011, 02:42
Nedemek istiyorsun benhur insanlara islamı anlatmak için önce türkçemi öğretmek gerekiyor ?

Akıncı ,ben diyeceğimi dedim anlama kısmı sana kalıyor.Ancak şu insanlar en az mavi marmara gemisine binen kardeşlerimiz kadar saygıyı ve hürmeti hakediyor.
Bu resimde ki Kalkpaksız Türkler'in hemen hemen hepsi ben hariç hala yurt dışındalar.
Türkçe öğretmek kısmı mücevher dükkanında ki balonlarla çocukları eğlendirmekten ibaret,aslolan o mücevher dükkanında ki eşsiz kıymete sahip mücevherlerdir ki bunlar ahlak,temizlik,sadakat,barış..

Öğrencim Şaşa vardı,çocuğa 6 ay sadece temizlik ile ilgili konuşmak gereği duymuştum.
Bunlar özel ve anlatılması çok gerekmeyen şeyler ama bu insanların bunca emeğinin de böyle hoyratça horlanmaya çalışılması cevabı hakediyor.

Özgür Çağrı
06-21-2011, 02:45

Videoyu izle
belli izlememişsin
cevabı orada :)

unnamed
hele ki...
çoluk çocuğa türkçe öğretmek islama nasıl hizmettir?
yoksa Kur'an-ı Kerim'i türkçemi okuyorsunuz siz?
bırakın bu boş söylemleri...
kendinizi bir nebze olsada haklı çıkarmak için islamı katmayın işin içine...
iki tane velet türkçe konuştu bunun adı islama hizmet oldu...
yersen...

İntifada
dini hizmetinize laf yok...
sizlerede lafım yok...
nurcular şahit cemaat içindeki insanlara en ufak lafım yok...
ama sizi yöneten insanların ve sizi temsil eden kurumların yaptıkları yetti arttı artık...

Tarantula_
06-21-2011, 02:51
ne diyeyim kardeş ?
ciddi konuşsam bu seferde triplere girip ona buna laf söyleyemezsin diye konu kapatıyorsun...
istersen yazdığına ciddi cevap vereyim...
realiteden uzak bir laf söylemiş gülerce milleti gaza getirmekten başka birşey değil...
birleşmiş milletlerin kurumsal yapısına dair bir bilgisi varsa insanın umrunda bile olmaz...
değil 70 ülke 700 ülke türkçe konuşsa birleşmiş milletlerdeki daimi 5 ülke olmadan bi halta yaramıyor...
veto yetkisi kimin elinde araştır...

Abi sen o konuya müdavim misin ? Özet istemişsinde o yüzden soruyorum, mesajları bir okursan daha iyi anlarsın güzel abim. Ben kimsenin eleştirmesinden gocunmuyorum ama laf ediyorlar işte dediğiniz gibi laf edemezsinzi abim hakaret edemezsiniz. Bakınız ben orada ne dedim Muhterem Hocaefendi'nin o görüşüne, ... pek reailst bir görüş değil... dedim bu bir eleştiridir. Hah budur abim neden bu konuları gırgıra vuruyorsunuz verin cevabınızı konuşalım kanlı bıçaklıyız sanki yapmayın Allah aşkına... Dış Siyaset ve uluslararası ilişkiler yönünden baktığınızda dengelerin değişmeyeceğini kimse garanti edemez öyle değil mi ? Fakat böyle bir öğrenilmiş çaresizliğe yenik düşüp hiçbirşey yapılmasın mı ? Hem Türkçeyi öğretiyorlarsa bundan ne kötülük varda bu kadar katı ve mesafeli yaklaşılıyor duruma bunuda anlamış değili bre ermeni sanki bu adamlar (ırkçı değilim deyim sadece)

İntifada
06-21-2011, 02:57
Fakat böyle bir öğrenilmiş çaresizliğe yenik düşüp hiçbirşey yapılmasın mı ? Hem Türkçeyi öğretiyorlarsa bundan ne kötülük varda bu kadar katı ve mesafeli yaklaşılıyor duruma bunuda anlamış değili bre ermeni sanki bu adamlarne öğrenilmiş çaresizliği kardeşim...
eğer birleşmiş milletlere üye olarak kalacaksın kuralları budur 5 daimi üyesi vardır ve veto yetkileri vardır...
bir takım biz öğrenilmiş çaresizliğe düşmek istemiyoruz birşeyler yapmak istiyoruz diyerek maça 12 kişi çıkabilirmi ? çıkamaz...

Türkçeyi öğretsinler isteyene bir kötülüğü var demiyorum olimpiyatı neci diyorum bunu sanki büyük bir hizmetmiş gibi insanların gözüne sokmanın manası nedir diyorum...

Kimseden türkçe sorulmayacak ahirette bende bir türküm ama açık söyleyeyim zerre heyecanlandırmıyor bu beni...
içinde hiç bir dini motif yok bu işin...

Tarantula_
06-21-2011, 03:03
ne öğrenilmiş çaresizliği kardeşim...
eğer birleşmiş milletlere üye olarak kalacaksın kuralları budur 5 daimi üyesi vardır ve veto yetkileri vardır...
bir takım biz öğrenilmiş çaresizliğe düşmek istemiyoruz birşeyler yapka istiyoruz diyerek maça 12 kişi çıkabilirmi ? çıkamaz...

Türkçeyi öğretsinler isteyene bir kötülüğü var demiyorum olimpiyatı neci diyorum bunu sanki büyük bir hizmetmiş gibi insanların gözüne sokmanın manası nedir diyorum...

Kimseden türkçe sorulmayacak ahirette bende bir türküm ama açık söyleyeyim zerre heyecanlandırmıyor bu beni...
içinde hiç bir dini motif yok bu işin...

Abi sizde milliyetçi yapacaksınız bize maazallah... :) Haklısın abi halihazırda bulunan dengeler ve kuralları baz alarak bu yorum yapılabilir ancak neyin ne olacağının bir garantisi var mı ? Zaten bunun olmadığına iman etmedik mi abi... :) O konuda katılmıyorum abi reklam yapılmasında hiçbir sakınca yoktur bence keza bu ülkemiz için büyük hizmettir. (Allah rızası için milliyetçi duygular içinde yazdığım düşünülmesin) Abi burada zaten kişiler sembolize eder nitelikte kişiler bu organizasyonu çıkıpta ÇYDD gerçekleştirmedi. Bu organizasyonu Nam-ı Celil-i Muhammediye'yi güneşin doğup battığı her yere götürmeyi amaçlayan muhteremler gerçekleştirdi ne olsun daha ?

İntifada
06-21-2011, 03:08
evet...
mesela geçen senekinde ümmet ağlarken göbek atıyorlardı Nam-ı Celil-i Muhammediye'yi güneşin doğup battığı her yere götürmeyi amaçlayan muhteremler...
isterse çydd düzenlesin isterse ismailağa isterse menzilciler isterse hizbullah isterse süleymancılar...
İslamla ilgili bir yönü olmadıktan sonra hangi cemaatin yada grubun düzenlediğinin ne önemi var ?
Ayrıca israil otoritedir diyerek hiç bir dengeyi değiştiremeyiz...

anticehape1
06-21-2011, 03:12
bunun ırçılıkla ne alakası var sacama sapan konusuyor bu adam...

İntifada
06-21-2011, 03:13
bunun ırçılıkla ne alakası var sacama sapan konusuyor bu adam...

demek ki adam doğru konuşuyor...

Tarantula_
06-21-2011, 03:15
evet...
mesela geçen senekinde ümmet ağlarken göbek atıyorlardı Nam-ı Celil-i Muhammediye'yi güneşin doğup battığı her yere götürmeyi amaçlayan muhteremler...
isterse çydd düzenlesin isterse ismailağa isterse menzilciler isterse hizbullah isterse süleymancılar...
İslamla ilgili bir yönü olmadıktan sonra hangi cemaatin yada grubun düzenlediğinin ne önemi var ?
Ayrıca israil otoritedir diyerek hiç bir dengeyi değiştiremeyiz...

Herkes gücü yettiği kadarını yapıyor abi, ben bu konuda tüm cemaatleri direniş örgütlerini tek yumruk görüyor ve bu çeşitliliğide bir iş bölümü olarak nitelendiriyorum. Şimdi iş nur cemaatiysede ben fanatik biri değilim elbet eleştirdiğim yönleri var. Her ne kadarda kendilerince açıkladıklarını düşünselerde alınan reklamlar vs. bence çok büyük bir ikileme sokuyor onları insanların gözünde sen kalkıp nasıl coca cola'nın reklamı alırsın ? El adama hesap sorar sordukta fakat ne değişti hiçbirşey... Ben olaya en basitinden bakıp en azından benim gözlemlediğim kadarıyla oluşan bir önyargıyı yıkmak veya anlamak adına örnekler verdim muhterem abim...

anticehape1
06-21-2011, 03:29
demek ki adam doğru konuşuyor...

ne alakası var....ben olimpiyatların ırkçılıkla ne alakası var diyorum

Ukbâ
06-21-2011, 16:38
Yorumları gerçek dünya ile bağdaşmadığını islamı dar alana sıkıştıran yapısı ile asrın duruşunu sergilemediğini düşünüyorum hocanın. İçinde islami hassasiyetin olmadığını iddia eden çevreler en azından ülke adına faydalı bir şeyin yapıldığını söylese yeterliydi. Halk olarak gayrimüslim insanlar ile dolu olan bir futbol takımının yabancı ülkeye karşı kazanmış olduğu zaferden ötürü vicdanlar duygulanabiliyorsa Türkçe olimpiyatlarından ötürü her olumsuz şeyi bir kenara atıp vicdanların aynı duyguyu yaşayamaması vicdan zaafiyeti olarak görüyorum. Mevlam islama ülkeye hizmet etmenin tek yöntemi olarak kendi yorumlarına biat edilmesini gösterenlere hidayet nasip etsin.

Allah ülkesine davasına hizmet eden her şuurlu harekete kolaylıklar versin.

İntifada
06-21-2011, 16:40
asrın duruşunu

bu ne megalomani böyle...

Ahmet Yasin
06-21-2011, 22:14
Yorumları okudum da geçmişte ilkokul çocuklarına karşı uygulanan gizli polis uygulamasıyla kim evde annesiyle babasıyla Türkçe konuşursa gelin bize söyleyin diyen zihniyeti gördüm biran karşımda, demek Kürtlerden birşey çıkmadı gözünü afrikaya dikmişler:)

Ama haklarını yememek lazım Türkiye ekonomisinin lokomotifi sayılacak ihracatçılara yurtdışında çok faydası oluyor.Türklüğe faydası olur ama islamiyete oluyor demek için çok erken.

Amerika ingiltere fransa vb birçok ülke dünyanın hemen her ülkesinde açtığı kolejleri insanları asimile etmek ve kültürel yozlaşmayı hızlandırmak için açıyor yoksa verilen örnekle Türk okullarının amacı da mı böyle demeden edemiyor insan.Hiç te kusura bakmayın.

Hüdavendigâr
06-21-2011, 23:43
Türkçe olimpiyatlarının islamiyete zarar verdiğini düşünmemekle birlikte,devletin prestiji açısından olumlu bir organizasyon olarak görüyorum.Benim için önemli olan bu organizasyonun neticesinde kime yarar,kime zarar sağladığıdır,diğer faktörleri fuzuli teferruatlar olarak görüyorum..Bununla birlikte Furkan Vakfı nedir,necidir bilmem,görüşleri ve ne düşündükleri çokta önemli değil,lazımda değil.

El Emin
06-22-2011, 00:51
“Cemaatten” bazı arkadaşlar arayıp, “Hadi beraber gidelim” deyince, ver elini Türkçe Olimpiyatları.
¥
Türkü-şarkı, dans faslına pek rağbet etmedim.
Bir Kazak “kızcağız”, kıvrak dansı ile kitleyi coşturuyorken, ben az ötedeki “stant”larda, dünyanın dört bir yanından gelen gençlerle sohbeti tercih ettim.
Özellikle Japonya, Malezya ve Mısır stantları ilgi çekiciydi; oradaki “Türkçe âşıkları”na bu “camia”, “okullar”, “Türkiye” hakkında neler düşündüklerini sordum.
“Bilinç” düzeylerini ölçmekti niyetim; Türkiye’yi ne kadar biliyorlar, bizde olan bitenleri ne kadar takip ediyorlar?..
Ülkemiz hakkında neler düşünüyorlar?..
On beşer dakikalık sohbetler gösterdi ki; bu gençler, bizim hem de Ankara’mızda İletişim okuyanlarımızdan çok daha bilinçli, çok daha bilgililer.
Türkiye’nin hızlı bir gelişim kaydettiğinden, “lider ekonomilerin” hızla irtifa kaybettiği bu dönemde ülkemizin “yükselen yıldız” olarak dikkat çektiğinden bahsediyorlar.
Türkiye’deki “hak ve özgürlük alanı”nın gittikçe genişlediğini düşünüyorlar.
Kimilerinin “Türkçe aslında şarkı sözleri için uygun bir dil değil” yaklaşımının aksine, birçok şarkımızdaki “güfte-beste” uyumundan hayranlıkla söz ediyorlar.
İlginçtir; çoklarımıza zor gelen, toplu söylendiğinde büyük karmaşaya yol açan İstiklal Marşımızın sadece sözlerinin değil, bestesinin de “muhteşem” olduğunu dile getiriyorlar.
¥
Şarkılar, türküler, danslar işin bahanesi.
Bu “ekip”, Türkiye’nin dış dünyada bilinmeyen ve hatta kendisinin bile bilemediği “kıymetini” bütün idraklere yerleştiriyor.
Ne dikkat çekicidir ki; Mustafa Kemal Atatürk adlı bir “Devlet Adamı”nın yaşadığını bile bu gayretli insanlarımız “sayesinde” öğrendi el oğlu!..
Bir “Kazak” öğrencinin meydanı inletircesine ve mükemmel bir Türkçe ile “Bülbül” adlı şiirini okuduğu Merhum Mehmet Akif Ersoy’u dünyaya tanıtan da bu kardeşlerimiz.
¥
Ankara’daki etkinlikleri izlerken, “Cemaat”in çeşitli ilçelerdeki “gönüllüleri” tarafından düzenlenen “kermes”lere de uğradım.
Üçer, beşer hanımın görev yaptığı bütün tezgahların önünde uzun kuyruklar oluşmuştu; bekleyenler mümkün olduğunca çok alışveriş yapmaya ve dolayısıyla “hizmet için” mümkün olduğunca fazla katkıda bulunmaya çalışıyorlardı.
Ne güzel ortamlar ki bunlar; “ürünler” sayılı değil; her kuruş değerini buluyor, hiç kimsenin aklında “hasılatın görünmeyen kısmı ceplere mi gider” gibi bir düşünce yok.
“Güven”in mumla arandığı bir devrin, birbirlerine sonsuz sevgi ve itimatla bağlanan insanlarını izlemek insana mutluluk veriyor.
¥
İşimiz gereği, -sözde- Kemalist gruplarla da sürekli olarak temas halindeyiz.
Oralarda son derece iğrenç bir yapı var; bir adam gelir, dışarıdan en yakın gibiymiş gibi göründüğü adam hakkında “dosyalar” uzatır önümüze...
Sürekli olarak “birbirlerinin yolsuzluklarından” bahseder; birbirlerini “gerçek Kemalist” olmamakla suçlarlar...
Bunlar ne “Kemalist”lerdir, ne “Atatürkçü” ne “Dindar”, ne “Dinsiz.”
Düpedüz “Hedonist”tir bu adamlar; taptıkları zevkleridir; o daha fazla pay kapmak için birbirlerini yiyip bitirdikleri çarpık “düzen”leridir!.
¥
Fethullah Gülen Hocaefendi, bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla bu “zevkperest” takımını iyice marjinal hale getirdi.
Bu grubun “önde gelen” isimlerinden bazılarını saflarına çekti, bazılarını da hiç olmazsa “etkisizleştirdi.”!
“Statükonun” aczini içi boş sloganlarla değil, dev atılımlarla gözler önüne serdi.
Dikkat çekici değil mi; Türkiye’nin gündeminde hangi konu yer buluyorsa, bir bakıyorsunuz “temelinde” bir “Gülen Hocaefendi çalışması” var.
Türkiye’ye “açılım”ı da, “Anayasa”yı da ilk defa tartıştıran oydu.
Bu nasıl oluyor?.
Hiç kimse farklı yerlerde olmadık şeyler aramasın; ekibiniz sağlamsa, sürekli olarak insana yatırım yapıyorsanız, işinizi usulüne uygun bir şekilde görüyorsanız, gece gündüz çalışıyorsanız ve birbirine sonsuz bir “güven” ile bağlıysanız, başarısız olmamanız için sebep yoktur.
Gülen Hocaefendi ve dâvâ arkadaşlarını beğenmeyenlerin yapmaları gereken; onlardan daha sağlam bir ekip kurup çok daha fazla çalışmak ve çok daha kaliteli işler ortaya koymaktır.
Lâfla peynir gemisi yürümez!..

Serdar Arseven

Ukbâ
06-23-2011, 10:38
Gülen Hocaefendi ve dâvâ arkadaşlarını beğenmeyenlerin yapmaları gereken; onlardan daha sağlam bir ekip kurup çok daha fazla çalışmak ve çok daha kaliteli işler ortaya koymaktır.
Lâfla peynir gemisi yürümez!..

Serdar Arseven

Vakit yazarının bu şekilde düşünmesi bile bu hareketin oluşturmuş olduğu havayı anlamaya yeterli diye düşünüyorum. Gülen hareketine karşı olumsuz yöndeki düşünceleri olan kardeşleriizin bu noktayı dikkate alması gerekir . Kimse Hocaefendiyi onun göstermiş olduğu yolda hareket eden hizmet erlerinin yapmış olduklarını tamamı ile kabul etmek zorunda değildir. Türkçe olimpiyatları belki islami hassasiyetlere uygun değildir belkide bu hareket islama zarar veriyordur kendi duygu düşüncesine göre ne olursa olsun ortada bir emek var gayret var hareket benimsenmemiş olsa bile bu harekete gönül vermiş arkadaşlarımızın yakınlarımızın olabileceğini eleştirel manada yapılacak yorumlarında yakın dostlarımız ile olan ilişkilerimize zarar vereceğini düşünmeliyiz. Asla ben bu şekilde yazılarım ile bu işe gönül lvermiş olanların düşüncelerini etkilerim diye gayret etmesin bilakis fikirlerini değiştirmek değil karşı tarafın daha fazla hırslandığını bilmesi gerekir. Gülen hareketi ile Ak parti vekil bakanların ülkeye hizmet etme şeklinin bir olduğunu düşünüyorum. Hepside asrın argümanlarını kullanarak insanlığın ortak vicdanını hareket ettirmeye calışıyor . Hoca efendiye sempati duyan kardeşlerimizinde hocaefendiye ön yargı ile veya hareketi benimsemeyen kardeşlerimizin de duygu düşüncelerini dikkate alarak hareket etmesi gerekir. Sürekli gülen hareketine ait paylaşımlar yapılarak farklı düşünceler içerisindeki arkadaşları tahrik etmenin anlamı yok . Bu ortam hepimizin farklı şeylere gönül beslesekte birbirimize karşı asla saygısızlık etmemiz lazım herkes herkesin hassasiyetlerine dikkat edebilirse her şeyden lezzet almaya başlarız.

Terennüm
06-23-2011, 12:48
bu sabah kahvaltıda kayseri tıpta okuyan moğolistanlı bir öğrenciyle sohbet etme imkanı bulduk..kampa gelmişler kitap okuma kampına neler yapıyorsunuz dediğimde kitap okuyoruz dedi mesela dedim birazdan risale okuyacağız dedi..kampın içeriğini bilen bilir..bir insanı bazı şeyleri vesile kılarak iman noktasında kurtarabiliyorsanız bu olay amacını bulmuş demektir..bu öğrenci yarın birgün moğolistana doktor olarak geri dönecek..bu öğrenciden müslümalık ve türkiyte adına kötü söz duymayı bırakın senden benden fazla bu dine ve ülkeye sahip çıkacaktır Allahın izniyle..şimdi bütün bunları bir kenara iterek sırf bu mudur yani iki şarkıyla bir türkü öğrenmekle ne olur hele helede beleşe geliyorlar diyerek bu olayı küçümsemek...en alt tabirle sığlıktır..neden filistinli yok neden israilli yok diyenlere de oaralarda Türkçe dil kursları yada kültür merkezlerinin olduğunu hatırlatmak isterim..bizler israilli çocuklarıda seviyoruz filistinlileride..bazıları bu sevgi ve hoşgörü olayını ciddiye almayıp dalga geçselerde dünyanın her tarafında sulh adacıkları oluşturmaya devam ediliyor..birileri buna gözlerini yumup eleştirselerde..

El Emin
06-23-2011, 13:29
bu sabah kahvaltıda kayseri tıpta okuyan moğolistanlı bir öğrenciyle sohbet etme imkanı bulduk..kampa gelmişler kitap okuma kampına neler yapıyorsunuz dediğimde kitap okuyoruz dedi mesela dedim birazdan risale okuyacağız dedi..kampın içeriğini bilen bilir..bir insanı bazı şeyleri vesile kılarak iman noktasında kurtarabiliyorsanız bu olay amacını bulmuş demektir..bu öğrenci yarın birgün moğolistana doktor olarak geri dönecek..bu öğrenciden müslümalık ve türkiyte adına kötü söz duymayı bırakın senden benden fazla bu dine ve ülkeye sahip çıkacaktır Allahın izniyle..şimdi bütün bunları bir kenara iterek sırf bu mudur yani iki şarkıyla bir türkü öğrenmekle ne olur hele helede beleşe geliyorlar diyerek bu olayı küçümsemek...en alt tabirle sığlıktır..neden filistinli yok neden israilli yok diyenlere de oaralarda Türkçe dil kursları yada kültür merkezlerinin olduğunu hatırlatmak isterim..bizler israilli çocuklarıda seviyoruz filistinlileride..bazıları bu sevgi ve hoşgörü olayını ciddiye almayıp dalga geçselerde dünyanın her tarafında sulh adacıkları oluşturmaya devam ediliyor..birileri buna gözlerini yumup eleştirselerde..
:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:

Tarantula_
06-23-2011, 14:08
birileri buna gözlerini yumup eleştirselerde..

Güzel abim ne kadar nazik ve hoşgörülü olduğunuzu şu tek cümlenizi bile irdeleyerek bile anlayabiliyoruz, Allah razı olsun... "Eleştiri" demek yapılan hakaretleri aşırı nezaket çerçevesinde değerlendirmek olsa gerek... :saygılar:

Ayrıca yorumunuzun diğer kısımlarını değerlendirmeye söz yok abi... :saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:

İntifada
06-23-2011, 15:23
ortada bir emek var gayret var hareket benimsenmemiş olsa bile bu harekete gönül vermiş arkadaşlarımızın yakınlarımızın olabileceğini eleştirel manada yapılacak yorumlarında yakın dostlarımız ile olan ilişkilerimize zarar vereceğini düşünmeliyiz. [/FONT]

emek,gayret var diye rio karnavalınıdamı alkışlayalım başkan

rizzelli
06-24-2011, 07:13
sadece Türkçe öğretiliyor Türkçülük yapılıyor bu okullarda diye düşünenlere, hafife alanlara en hafif tabirle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın derim..

amerika da lise öğrencilerinin evlenmeden çocukları oluyor..lise çağındaki genç kızın bebeği olduğu için okulların yanında kreş yapmak zorunda kalıyorlar..yoksa kız öğrenci okula gelmiyor.buralarda açılan OKULLARIMIZIN eğitim sistemini inceleyen amerikalı eğitimciler çocukların ahlaki yönden nasıl bir değişim geçirdiklerini gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.. öğrencinin ailesine çevresine olan davranışlarını türkçülük ile mi açıklayacaksınız? çocuklarının ahlaki değişimini farkeden amerikalıların ,sizleri daha yakından tanımak istediklerini sonra bunların OKULLARIMIZDAKİ ÖĞRETMENLERİN temsiliyetindeki yakaladıkları samimiyeti,güzel ahlakı farkedip İslamı tanımak,araştırmak isteyen ve Allah ın izniyle müsluman olan amerikalı aileleri türkçülük ile mi açıklayacaksınız?

afrikada hristyan misyonerler dört bir tarafa el atmışken afrikadaki OKULLARIMIZIN EVLERİMİZİN açıldığı her yerde , hristyan iken müsluman olanları türkçülük ile mi açıklayacaksınız.

dünyanın dört bir yanında açılan OKULLAR,EVLER,KÜLTÜR MERKEZLERİ,TÜRKÇE KURSLARININ asıl hedefi orada İslamı yaymaktır.bunun sonuçlarını Allah a sonsuz kadar şükürler olsun ki gelen haberlerle sevincimizden ağlayarak karşılıyoruz.

insanlara İslam ı tebliğ etmenin en doğru yolu yaşayarak anlatmaktır,temsil etmekdir,hal dilidir.

bu cemaat de eğitim yolunu seçmiş.bir ülkede kurumlarını açabilmesi kendilerini oradaki insanlara anlatabilmek için Türkçeyi araç olarak kullanmış. bunu yapmazsan ne sana okul açtırırlar ne de orada bulunmana ,müsaade ederler.

düşünün ki yüzde 99 u hristyan,budist bilmem ne dininden inancından olan ülkelerin içinde var olmaya çalışıyorsunuz.bunun da en kolay yolu OKUL açmaktır,KÜLTÜR MERKEZİ evler açmaktır.

her öğrenciye İslam ı direk anlatamazsınız,okulun müfradatına ders olarak okutmanız kapanmanız için nedendir.her öğrencinin basiretine karakterine özelliklerine göre onunla ilgilenilir.

bin insandan bir tanesinin müsluman olması o okulun,evin,kurumun Allah ın yardımıyla hedeflerini yerini getiriyor demektir.

memleketinden ayrılan öğretmen düşük maaş ile binbir sıkıntıya katlanıp uzak diyarlarda bu işlerin arkasındaki tebliğ çalışmaları görmese bir dakika orada durabilir mi ?

ülkemizin en güzel üniversitelerinden mezun olmuş zeki inançlı öğretmenler göremiyor anlamıyor da oturduğu yerden ahkam kesen, zerredeki bir şeyi kulli yorumlayan, sığ düşünceler sahip olanlar mı çözüyor..

bu OKULLAR açıldığı ülkelerde ulusal ve uluslararası başarılara imza atıyor.cumhurbaşkanları,bürokratlar ülkenin ileri gelenleri çocuklarını bu okullara sınavla sokabiliyorlar..gelinen noktayı düşünün.

bu çocuklar ülkelerinde yönetimde,önemli makamlarda söz sahibi olacaklar,oluyorlar da.onlara aşılanan ahlak,kültürümüz,inanç damlaları ile insanımıza Türkiye'ye sevgi besleyecek ve bizi destekleyecekler. Türkiye'nin nasıl bir lobi oluşturduğunu hayal bile edemeyeceğiz.

bunları uçuk hayaller,ulaşılamaz hedefler olarak görenler,sığ düşüncelerle hafife alanlar umarım bu hizmetlerin ne derecede önemli olduğunu farkına varırlar.

Terennüm
06-24-2011, 13:40
emek,gayret var diye rio karnavalınıdamı alkışlayalım başkan
aslında çok ağır kelimeler kullanarak senin anladığın dille cevap verecektim ama sonra vicdanımdan bir ses:
-akıncı iyi bir kardeşimizdir dinimiz bir,rabbimiz bir,kıblemiz bir,kitabımız bir o kadar birin yanında bu mevzuda farklı düşünüyoruz diye uslub hatası yaparak kardeşimi dil kılıçıyla yaralamak olmaz dedi..onun için rio karnavalıyla bu olimpiyatları aynı kefeye koymanın şık olmadığını belirtmek istedim..hele hele bu programlarda efendimize naatlar okunurken..vesselam

Özgür Çağrı
06-24-2011, 13:43
"Türk okulları" öğrencileri, Atatürkçülük gösterisinde
Türkçe Olimpiyatları İçin Türkiye'de bulunan öğrencilerden bir grup, Anıtkabir'i gezdi. Tanışma sırasında rehberin "Hangi dilde sunum istersiniz?" sorusuna öğrenciler hep birlikte "Türkçe" karşılığı verdiler. Gezi rehberinin Atatürk hakkında sorduğu detaylı sorular da cevapsız kalmadı.

http://www.islamvehayat.com/resimler/haberler/267/5336.jpg

Türkçe Olimpiyatları İçin Türkiye'de bulunan öğrencilerden bir grup, Anıtkabir'i gezdi. Tanışma sırasında rehberin "Hangi dilde sunum istersiniz?" sorusuna öğrenciler hep birlikte "Türkçe" karşılığı verdiler. Gezi rehberinin Atatürk hakkında sorduğu detaylı sorular da cevapsız kalmadı.
Atatürk'ün hayatı ve reformları konusunda hakimiyetleri ile dikkat çeken öğrenciler, müze gezisi sırasında Cumhuriyet'in kuruluş süreci hakkında da bilgi edindiler. Anıtkabir içindeki mozole ve askerlerin nöbet değişim törenini ilgiyle izlediler. Bu arada bir grup olimpiyat çocuğu da Sütlüce'deki Miniatürk'ü gezdi. Türkçenin çocukları, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş maketlerin yer aldığı Miniatürk'te eğlenceli vakit geçirdi ve bol bol fotoğraf çektirdi. Aida Sefa, tarihi yerleri minyatür de olsa görmenin çok gizemli olduğunu söylüyor. Olimpiyat çocuklarının İstanbul hayranlığını Afganistanlı Hatıra Vahidi özetliyor. "İstanbul süper bir yer, Türkiye ise çok çok güzel." diyor.

(Kaynak: Zaman)

Terennüm
06-24-2011, 13:45
kısaca furkan?

El Emin
06-24-2011, 13:54
Rizzeli abim anlamazlar ! anlamazlar! çünkü işlerine gelmiyor...

Amerika meselesine gelince bunlar tebliğ ve cihadı sadece müslüman yapmak olarak görüyorlar...Halbuki kalbini islama karşı yumuşatmak bile büyük bir cihat ve tebliğdir lakin onlar öyle görmüyorlar..

Haldun Topçu
06-24-2011, 13:59
"Türk okulları" öğrencileri, Atatürkçülük gösterisinde

Atatürk'ün hayatı ve reformları konusunda hakimiyetleri ile dikkat çeken öğrenciler, müze gezisi sırasında Cumhuriyet'in kuruluş süreci hakkında da bilgi edindiler. Anıtkabir içindeki mozole ve askerlerin nöbet değişim törenini ilgiyle izlediler. Bu arada bir grup olimpiyat çocuğu da Sütlüce'deki Miniatürk'ü gezdi. Türkçenin çocukları, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş maketlerin yer aldığı Miniatürk'te eğlenceli vakit geçirdi ve bol bol fotoğraf çektirdi. Aida Sefa, tarihi yerleri minyatür de olsa görmenin çok gizemli olduğunu söylüyor. Olimpiyat çocuklarının İstanbul hayranlığını Afganistanlı Hatıra Vahidi özetliyor. "İstanbul süper bir yer, Türkiye ise çok çok güzel." diyor.

(Kaynak: Zaman)

Seni üzmüş budurum halbuki benide ön yargı ile yanaştığım bu harekete sempati duymama vesile oldu Atatürkçü olarak . Adamlar devletin başaramadığı bizim sahte Atatükçü örgütlerin başaramadığını başarmış helal olsun hepsine

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:11
kısaca furkan?

Ne kadar gurur verici öyle değil mi ?

Terennüm
06-24-2011, 14:15
:) furkan sana sadece acıyorum...

Hüdaverdi
06-24-2011, 14:19
Seneye inşallah şu şarkıyı söyleyen bir öğrenci olur ;D
Off ne manyak olurdu.
xd157v

Hüdavendigâr
06-24-2011, 14:21
kısaca furkan?
neden anıtkabir yerine furkan vakfını ziyaret etmiyorlar diye sitem ediyor sanırım.

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:21
:) furkan sana sadece acıyorum...

gerçekleri göstermek acınmaya vesile olmuş ne güzel beni düşünüp acımanız :)

Terennüm
06-24-2011, 14:26
sana fasid dairende mutluluklar dilerim kardeşim...

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:29
geniş ufuk çizginizle genişlemeye devam edin biz dar alanda kısa paslaşmalarla yolumuza devam ederiz :)

Terennüm
06-24-2011, 14:33
aman dikkat sıkışınca kendi kalenize gol atmayında..sonra bizi uyarmadılar demyin..

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:34
neden anıtkabir yerine furkan vakfını ziyaret etmiyorlar diye sitem ediyor sanırım.

anıtkabire bir daha ki gidişlerinde sizde peşlerine takılın isterseniz
atanızı özlemişsinizdir

Asrımızda insanları şirke bulaştırmanın adı put tapıcılığının adı İslama hizmet olmuş ...

Hüdaverdi
06-24-2011, 14:36
Şarkı şiir önerilerini alayım ?
nevzen tevfikin şiiri iyi giderdi ha ;D

Ammar
06-24-2011, 14:36
ben kısa bir anımı anlatmak istiyorum. lidese ben Atatürk'ün büyük ebatlarda portesini çizmiştim ve Sergiye alınacaktı. bende buna sevinmiştim. bir kardeşimize anlattım bana dediği şu " o resmi sergileme büyük vebal alırsın diye" neden dedim " senin o çizimin kaç kişiye sevdireceğini kaç kişinin içine onun muhabetini koyacağını bilemzsin bunlardan her biri vebal olarak sana yeter " diye işte o zaman benim 8 gen büyük jetonum düştü. furkan'ın dediği gibi gurur verici olabilir ama başka açılardan bakmasını bilmek lazım.

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:38
Şarkı şiir önerilerini alayım ?
nevzen tevfikin şiiri iyi giderdi ha ;D

he seneye be hey dürzüyü okusunlar hüdo reyiz
millette salya sümük alkışlar
türküz türkçüyüz atatürkçüyüz sloganlarıyla salona muhteşem bir hava kazandırılır.
osman pamukoğlu atsızcılar cumhuriyet güç birliği destekçileri okyanus ötesine teşekkür mesajları yollarlar
;D
tamam tamam senaryo kötü oldu :hihi2:

Terennüm
06-24-2011, 14:39
tek ümidim var kardeşim oda nedir biliyor musun?

çok şükür rabbimden başkasına secde ondan başkasına ruku etmedim..eğer böyle birşeye meyletmek değil içimden geçerse dahi emanetini o an aslın diye dua ederim..

Ammar
06-24-2011, 14:41
geleceğin Türkeşcileri yetişiyor diye tahmin ediyorum. milliyetçilikte MHP yakında ellerine su döker. :)

Hüdaverdi
06-24-2011, 14:42
Kötülemeyin la adamlar iyi iş çıkarıyor.
Ama bu sonuncusunda çok fazla atatürk vurgusu yapılması benimde dikkatimi çekti.
Kapanışta 'yeni bir dünya' şarkısı yerine 10. yıl marşı okumalarından bile korktum bir ara.

Ammar
06-24-2011, 14:46
Kötülemeyin la adamlar iyi iş çıkarıyor.
Ama bu sonuncusunda çok fazla atatürk vurgusu yapılması benimde dikkatimi çekti.
Kapanışta 'yeni bir dünya' şarkısı yerine 10. yıl marşı okumalarında bile korktum bir ara.

10.yıl marşı demek o zaman düzeltiyorum.

geleceğin ulusalcıları yetişiyor diye tahmin ediyorum. milliyetçilikte MHP ve CHP yakında ellerine su döker.

Terennüm
06-24-2011, 14:48
kardeşler istediğinizi söylemede serbestsiniz yazdıklarınızdan çıkan sonuç şu:
hased çekememezlik kıskançlık aksini iddia eden varsa buyursun..

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:48
Yavuz bülent bakiler olimpiyatlarda söz alıp bu organizasyonu eleştirelerin anasına babasına laf atması ne kadar alçak ve yalaka bir davranış sergilediğini zaten göstermiştir.
Seneye be hey dürzü şiirinide bu adam okusun
hani diyor ya şiirde baban kim olurdu bilemezdin şerefsiz diye

söylenenler zafer sarhoşluğu içinde söylendiyse durum daha da fena
o zaman, zirveden aşağı düşüş başlamış demektir

Hüdavendigâr
06-24-2011, 14:50
anıtkabire bir daha ki gidişlerinde sizde peşlerine takılın isterseniz
atanızı özlemişsinizdir

Asrımızda insanları şirke bulaştırmanın adı put tapıcılığının adı İslama hizmet olmuş ...
Bugüne kadar hiç anıtkabire gitmedim ama insanların düşüncelerine ve yaptıgı işlere saygı göstermesini bilirim.Benim derdim türkçe olimpiyatlarını savunmak yada atatürk sempatizanlıgı yapmak değil.sadece eleştrilerinizde takındıgınız dalgacı üslubunuz ve haddi aşan sözlerinizdir.söylemlerinizle büyük vebal alıyorsunuz,dikkat edin.

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:54
Bugüne kadar hiç anıtkabire gitmedim ama insanların düşüncelerine ve yaptıgı işlere saygı göstermesini bilirim.Benim derdim türkçe olimpiyatlarını savunmak yada atatürk sempatizanlıgı yapmak değil.sadece eleştrilerinizde takındıgınız dalgacı üslubunuz ve haddi aşan sözlerinizdir.söylemlerinizle büyük vebal alıyorsunuz,dikkat edin.

Kalpleri tertemiz olan olan dünya çocuklarını şirke bulaştırmaktan daha az vebal alıyorum sanırım ...
Dalga geçmiyorum gerçekleri gösteriyorum yazıyorum ama siz gerçekleri görmemek için gözünüzü kapatıyorsunuz eleştirmemek için dilinizi yutuyorsunuz.

Özgür Çağrı
06-24-2011, 14:56
Cuma saati yaklaşıyor
haydi cumaya hazırlanalım
cumanız mübarek olsun ...

El Emin
06-24-2011, 14:58
sadece Türkçe öğretiliyor Türkçülük yapılıyor bu okullarda diye düşünenlere, hafife alanlara en hafif tabirle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın derim..

amerika da lise öğrencilerinin evlenmeden çocukları oluyor..lise çağındaki genç kızın bebeği olduğu için okulların yanında kreş yapmak zorunda kalıyorlar..yoksa kız öğrenci okula gelmiyor.buralarda açılan OKULLARIMIZIN eğitim sistemini inceleyen amerikalı eğitimciler çocukların ahlaki yönden nasıl bir değişim geçirdiklerini gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.. öğrencinin ailesine çevresine olan davranışlarını türkçülük ile mi açıklayacaksınız? çocuklarının ahlaki değişimini farkeden amerikalıların ,sizleri daha yakından tanımak istediklerini sonra bunların OKULLARIMIZDAKİ ÖĞRETMENLERİN temsiliyetindeki yakaladıkları samimiyeti,güzel ahlakı farkedip İslamı tanımak,araştırmak isteyen ve Allah ın izniyle müsluman olan amerikalı aileleri türkçülük ile mi açıklayacaksınız?

afrikada hristyan misyonerler dört bir tarafa el atmışken afrikadaki OKULLARIMIZIN EVLERİMİZİN açıldığı her yerde , hristyan iken müsluman olanları türkçülük ile mi açıklayacaksınız.

dünyanın dört bir yanında açılan OKULLAR,EVLER,KÜLTÜR MERKEZLERİ,TÜRKÇE KURSLARININ asıl hedefi orada İslamı yaymaktır.bunun sonuçlarını Allah a sonsuz kadar şükürler olsun ki gelen haberlerle sevincimizden ağlayarak karşılıyoruz.

insanlara İslam ı tebliğ etmenin en doğru yolu yaşayarak anlatmaktır,temsil etmekdir,hal dilidir.

bu cemaat de eğitim yolunu seçmiş.bir ülkede kurumlarını açabilmesi kendilerini oradaki insanlara anlatabilmek için Türkçeyi araç olarak kullanmış. bunu yapmazsan ne sana okul açtırırlar ne de orada bulunmana ,müsaade ederler.

düşünün ki yüzde 99 u hristyan,budist bilmem ne dininden inancından olan ülkelerin içinde var olmaya çalışıyorsunuz.bunun da en kolay yolu OKUL açmaktır,KÜLTÜR MERKEZİ evler açmaktır.

her öğrenciye İslam ı direk anlatamazsınız,okulun müfradatına ders olarak okutmanız kapanmanız için nedendir.her öğrencinin basiretine karakterine özelliklerine göre onunla ilgilenilir.

bin insandan bir tanesinin müsluman olması o okulun,evin,kurumun Allah ın yardımıyla hedeflerini yerini getiriyor demektir.

memleketinden ayrılan öğretmen düşük maaş ile binbir sıkıntıya katlanıp uzak diyarlarda bu işlerin arkasındaki tebliğ çalışmaları görmese bir dakika orada durabilir mi ?

ülkemizin en güzel üniversitelerinden mezun olmuş zeki inançlı öğretmenler göremiyor anlamıyor da oturduğu yerden ahkam kesen, zerredeki bir şeyi kulli yorumlayan, sığ düşünceler sahip olanlar mı çözüyor..

bu OKULLAR açıldığı ülkelerde ulusal ve uluslararası başarılara imza atıyor.cumhurbaşkanları,bürokratlar ülkenin ileri gelenleri çocuklarını bu okullara sınavla sokabiliyorlar..gelinen noktayı düşünün.

bu çocuklar ülkelerinde yönetimde,önemli makamlarda söz sahibi olacaklar,oluyorlar da.onlara aşılanan ahlak,kültürümüz,inanç damlaları ile insanımıza Türkiye'ye sevgi besleyecek ve bizi destekleyecekler. Türkiye'nin nasıl bir lobi oluşturduğunu hayal bile edemeyeceğiz.

bunları uçuk hayaller,ulaşılamaz hedefler olarak görenler,sığ düşüncelerle hafife alanlar umarım bu hizmetlerin ne derecede önemli olduğunu farkına varırlar.

En güzel cevap bu!

Eğer bunlar islama hizmet değilse bizde hizmet etmiyoruz...
Ak koyun kara koyun çok yakında belli olur....

İntifada
06-24-2011, 15:26

hadi bizim kemikleri sızlattınızda atamdan ne istediniz...
böyle başörtülerle atamın huzuruna nasıl gidersiniz :/

Terennüm
06-24-2011, 15:30

hadi bizim kemikleri sızlattınızda atamdan ne istediniz...
böyle başörtülerle atamın huzuruna nasıl gidersiniz :/

bu gidenler dinden çıktıysa siyasilerin vay haline..

Terennüm
06-24-2011, 15:31
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTKwNahnLf1us4Sj1QRJ3v3UdlcnWmq CB2Wnz900Cxsj-mxdTX&t=1

İntifada
06-24-2011, 15:34

dinden çıktılar demedim atamın kemiklerini sızlattınız dedim...
Yıkın diktiğiniz heykellerimi diyorya mustafa kemal...
Bu programda jüri üyeleri tarafından atatürk vurgusu ayyuka çıktı,şimdide bu anıtkabir gezisi...

Ammar
06-24-2011, 15:35

evet saygı için giden siyasetçilerin vay haline ki ne haline. hele birilerine sevdirmek için giden siyasetçilere weyl olsun.

Hüdavendigâr
06-24-2011, 15:35
dinden çıktılar demedim atamın kemiklerini sızlattınız dedim...
Yıkın diktiğiniz heykellerimi diyorya mustafa kemal...
Bu programda jüri üyeleri tarafından atatürk vurgusu ayyuka çıktı,şimdide bu anıtkabir gezisi...

istermisin şimdi kemalist olup çıksınlar;D

İntifada
06-24-2011, 15:37
istermisin şimdi kemalist olup çıksınlar;D

istemem ;D

Ammar
06-24-2011, 15:37
istemem ;D

bende hem bu kadar itirazı ne için yapıyoruz :)

Terennüm
06-24-2011, 15:38
olurmu olur baksana alman gazetsine açıklama yapılmış okyanus ötesinden..kemalistlerde aramızda uçurum yok diye..pek hayra alamet değil..hafizanallah bunlar adamı zorla kemalist yaparlar..olmayanlarıda silivriye sokarlar..

Ammar
06-24-2011, 15:40
olurmu olur baksana alman gazetsine açıklama yapılmış okyanus ötesinden..kemalistlerde aramızda uçurum yok diye..pek hayra alamet değil..hafizanallah bunlar adamı zorla kemalist yaparlar..olmayanlarıda silivriye sokarlar..

valla arada uçurum görmeyenler. düşünsün :)

İntifada
06-24-2011, 15:40

evet :)
Allahtan zekeriya özü dürttü biraz hükümet...

Terennüm
06-24-2011, 15:41
bana kemalizmin yolları sana silivri:)

İntifada
06-24-2011, 15:43
yusuf önderdir bize diyekmi molla :)

Ammar
06-24-2011, 15:50

günaydın onu çoktan dedük ya unutun mu :)

ya youtube de bulamadım buyur diyelim :)

http://www.facebooktanvideo.com/video-sehidler-kervani-yusuf-onderdir-bize-hq.html

İntifada
06-24-2011, 15:59
neyse molla hadi ben mescidin yoluna koyuluyorum...
Allah kabul etsin...

Ammar
06-24-2011, 16:07
neyse molla hadi ben mescidin yoluna koyuluyorum...
Allah kabul etsin...

Allah kabul etsin inş. bana da dua et loo :) babanın xerine

Terennüm
06-24-2011, 17:00

yusuf bize önderdir diyenler yusuf(a.s)mın hiç medresei yusufiyeden şikayet ettiğini okumuşlarmı?

Ammar
06-24-2011, 17:13
yusuf bize önderdir diyenler yusuf(a.s)mın hiç medresei yusufiyeden şikayet ettiğini okumuşlarmı?

ama itibarını geri istediğini. hukuksuzluklar karşısında haykırdığını, zalimlere baş kaldırdığını, yusufi medreseye girmek istemediğini ancak girdikten sonra gülistana çevirdiğini çok duyduk. neyi şikayet kabul ettiğinize bağlı.

HaArP
06-24-2011, 18:13
Bazen Hz. Ömer misali intizar iyidir... Ben Hocanın konuşmasını yerinde buluyorum... Olimpiyatları Allah yolunda Fi sebilillah Cihad edenlerlen daha büyük olduğunu savunan gafil ve cahil Müslümanları en azından silker kanaatindeyim... Kalblerinin ısındırılması adına hayır görmek ile haddi aşıp İslami Deliller sunmaya kalkmak hastalıktır...

musab
06-24-2011, 19:51
BENCEDE ÇOK DOĞU AÇIKLAMADA BULUNUYOR..ALLAH RAZI OLSUN KENDİSİNDEN..

İ K R A
07-12-2011, 21:58
Türkçe öğretilen bu insanlar, Türkçe vasıtasıyla İslam ile tanışıyorlar.Olimpiyatlarda Türkçe araçtır.
Şayet Türkçülük yapılsaydı Ziya Gökalp, Atsız gibi damar şiirler okunurdu, orada Akif'ten Üstad Necip Fazıl'dan şiirlerle, İttihad-ı İslam'dan bahsediliyor.

Elbette bu olay Fıkhi olarak İslam'a uygunluğu (Deliller etrafında) alimlerce tartışıla bilir. Sayfgıda duyarız. Lakin bu video'da ki abinin yaptığı, resimden çok çerçeveye takılmak gibi olmuş.

BeldeiTAYYIBe
07-12-2011, 23:26
Elbette bu olay Fıkhi olarak İslam'a uygunluğu (Deliller etrafında) alimlerce tartışıla bilir. Sayfgıda duyarız.

Üstad,
bütün sorun zaten bundan kaynaklaniyor.

Dini hükümler boyutunda , dini bir cemaatin , dini acidan tartismali olan böyle bir organizasyonu nasil sahiplenir?... dügüm burada cözülemiyor.

Ben bu olimpiyatlarin ( ismi ne olursa olsun ) dünya capinda Türkiye lobiciligi namina olmasi gereken bir faaliyet olarak görüyorum.
Ha burda dini hükümlere muhalif noktalar varmi?...evet var. Bu durumda Dini bir cemaatin veya hareketin bunu organize etmesi veya sahiplenmesi ne derece dogrudur?...bu tartismaya yol acan bir meseledir!...tartisilabilir.
Fakat, yukaridada belirttim...bu gibi faaliyetlerin olmasi gerekiryor. Belki bu sekilde degil,
belki dini bir cemaat haricinde bir sivil toplum örgütü tarafindan yapilmasi gerekir...

Yani, niyet iyi ama akibette sorun var.
Islam ahkami cercevesinde yapilmis elestiriler dogrudur.
Uslubu yanlis buluyorum. Elestiri yaparken yapici olmak sart.
Sanki üzüm yemeden bagciyi dövmek ister gibi elestirilmez.

Yapici olan elestirilerin büyük bir olgunlukla kabul görecegine inaniyorum.

Velhasil...bu tür faaliyetlere dini hizmet gözüyle bakmiyorum.
Bunu dini bir hizmetmis gibi kabul edenler, bu kabulü baskalarina anlatmakta dogal olarak güclük cekecekler cünkü islama göre faaliyette yapilan hatalarin bir dayanak noktasi yok....o noktanin bir mazereti yok.
Cemaat bunu sahipleniyorsa , yapilan elestirileri ciddiye almali ve yanlislari düzeltmeli.
Yada, bu faaliyeti bu sekliyle bir baska kurum üslenmeli...

Ammar
07-13-2011, 02:33
Türkçe öğretilen bu insanlar, Türkçe vasıtasıyla İslam ile tanışıyorlar.Olimpiyatlarda Türkçe araçtır.
Şayet Türkçülük yapılsaydı Ziya Gökalp, Atsız gibi damar şiirler okunurdu, orada Akif'ten Üstad Necip Fazıl'dan şiirlerle, İttihad-ı İslam'dan bahsediliyor.

Elbette bu olay Fıkhi olarak İslam'a uygunluğu (Deliller etrafında) alimlerce tartışıla bilir. Sayfgıda duyarız. Lakin bu video'da ki abinin yaptığı, resimden çok çerçeveye takılmak gibi olmuş.

ziya gökalta nazım hikmette okundu. mesele necip fazıl mehmet akif'ten şiir okumak değil. ben ustadlardan okunan şiirleri bir maske yada bir makyaj olarak görüyorum. bakın bakın necip fazıldan şiir okuyor demek için kaldı ki dediğim gibi nazım hikmettend okundu. hemde gözü yaşlı :)

BeldeiTAYYIBe kardeşimizin dediği gibi bütün mesele islam akidsine uymamasıdır. tek had,is ayetin geçmediği büyük bir organizasyonda ustadlardan şiir okusan ne olur ki vel hasılı kelam islamla uyuşmayan bir sürü noktası var.

Terennüm
07-13-2011, 02:42
Allah razı olsun.olimpiyatlarda ki eksiklikleri sizin gibi güzide ve değerli kardeslerimiz tamamlıyor.bunun için kendilerinden Rabbim razı olsun. Saylarini gayretlerini bosa çıkarmasın..

Blur
07-13-2011, 02:47
Gölge etme başka ihsan istemez.. !

Çok biliyorsan sende aç okulunu sende öğret mani olan mı var ??

Çekemeyene anten yollayalım..

Ammar
07-13-2011, 02:50
"Gölge etme başka ihsan istemez.. !" = " ya sev ya terk et " zihniyet aynı boşuna demiyorum cemaatin geleceği MHP ve çevresidir. emin adımlarla yürüyor.

Ammar
07-13-2011, 02:51
Allah razı olsun.olimpiyatlarda ki eksiklikleri sizin gibi güzide ve değerli kardeslerimiz tamamlıyor.bunun için kendilerinden Rabbim razı olsun. Saylarini gayretlerini bosa çıkarmasın..

gösterdiğiniz tahammul ( ki genelde sıfırdır ) Allah razı olsun. yanlışlarınızı düzelteceğinize adımız gibi emin-değiliz .

Blur
07-13-2011, 02:52
Milliyetçilik sadece mhp'de olmuyor önce bunu öğrenmelisin..

Cemaatin hedefleri ve yaptıkları belli geçen kurban bayramında doğu'da ne kadar kurban kesildi insanlara dağıtıldı haberin var mı senin..

Cemaatin okullarına bak en çok burslu okuyan öğrencilerimizn hepsi kürt kökenlidir..

At gözlüklerini çıkarın.

Ammar
07-13-2011, 02:59
Milliyetçilik sadece mhp'de olmuyor önce bunu öğrenmelisin..

Cemaatin hedefleri ve yaptıkları belli geçen kurban bayramında doğu'da ne kadar kurban kesildi insanlara dağıtıldı haberin var mı senin..

Cemaatin okullarına bak en çok burslu okuyan öğrencilerimizn hepsi kürt kökenlidir..

At gözlüklerini çıkarın.

ben geleceğin MHP si dedim başka kimse yapmıyor demiyorum. 90 yıldır bu ülkede İslamın kutsalları kullanılarak islam'ın kutsallarından daha kutsallar icat edildi. haliyle nerdeyse her kesin ruhunda vardır. yok diyenlerde bile bakıyorsun hiç umulmadık yerde şahlanıyor.

kurbanlar için ve burslar için Allah razı olsun. bilgimiz var merak etmeyin... bazıları gibi bilmediğimiz konularda saçma sapan alıntılar yapmıyoruz.

Blur
07-13-2011, 03:02
ben geleceğin MHP si dedim başka kimse yapmıyor demiyorum. 90 yıldır bu ülkede İslamın kutsalları kullanılarak islam'ın kutsallarından daha kutsallar icat edildi. haliyle nerdeyse her kesin ruhunda vardır. yok diyenlerde bile bakıyorsun hiç umulmadık yerde şahlanıyor.

kurbanlar için ve burslar için Allah razı olsun. bilgimiz var merak etmeyin... bazıları gibi bilmediğimiz konularda saçma sapan alıntılar yapmıyoruz.

Geleceğin mhp'si islamcı bir çizgide siyaset yaparsa tabii ki cemaatle iç içe olabilir..

Rahmetli , Türkeş'in açıklamaları bellidir.. Ama şu an ki mhp'nin bunlarla uzaktan yakından alakası yok..

İslam'ın kutsallarından daha kutsalları icat eden Fethullah Gülen değildir , sizler cemaatin içinde olan olayları fgülen'i yargılıyorsunuz bence yanlış yapıyorsunuz.

Terennüm
07-13-2011, 03:03
Şahsen ben Cizre'de kurban dağıtanlardan biriyim hemde PKK'nın daga açılan kapısında..dag kapı mahallesinde forumdada konusunu açıp fotograflardan bir kactane paylaştım..niye oradaydim biliyormuşum kardesim birilerinin yıkmaya çalıştığı turk- kurt kardeşliğinin bağlarını kuvvetlendirmeye..aynı sekilde cizredeki kardeslerimizide ilimizde ağırladık..

İntifada
07-13-2011, 03:04
mhp geçmişte islamcılık yapmışmı gelecekte yapsın :)

Ammar
07-13-2011, 03:07
Şahsen ben Cizre'de kurban dağıtanlardan biriyim hemde PKK'nın daga açılan kapısında..dag kapı mahallesinde forumdada konusunu açıp fotograflardan bir kactane paylaştım..niye oradaydim biliyormuşum kardesim birilerinin yıkmaya çalıştığı turk- kurt kardeşliğinin bağlarını kuvvetlendirmeye..aynı sekilde cizredeki kardeslerimizide ilimizde ağırladık..

Allah muafak etsin... diyelim.

Blur
07-13-2011, 03:07

Abi ben bulunmasamda yakınlarım diyarbakır'daydı geçen bayram duyduklarım harbiden gözlerimi yaşarttı..

mhp geçmişte islamcılık yapmışmı gelecekte yapsın :)

Sana göre islamcılığı büyük ihtimalle sadece hizbullah yapıyor..

Milliyetçi Hareket Partisi daha 3-5 ay önce İslam ve Milli Birlik konferansı düzenledi.. Ama onlar yaptığı için Faşist olurlar o yüzden boşdur sana göre :D

" Kanımız aksada zafer islam'ın " Sloganını ve o dönem etrafında gelişen olayları iyi irdele..

Ammar
07-13-2011, 03:09
Abi ben bulunmasamda yakınlarım diyarbakır'daydı geçen bayram duyduklarım harbiden gözlerimi yaşarttı..

Sana göre islamcılığı büyük ihtimalle sadece hizbullah yapıyor..

Milliyetçi Hareket Partisi daha 3-5 ay önce İslam ve Milli Birlik konferansı düzenledi.. Ama onlar yaptığı için Faşist olurlar o yüzden boşdur sana göre :D

" Kanımız aksada zafer islam'ın " Sloganını ve o dönem etrafında gelişen olayları iyi irdele..

şöyle değiştirsek nasıl olur " Kanımız aksada zafer TÜRK islam'ın " önüne başka sıfatlar gelen islamı kabul etmiyoruz.

İntifada
07-13-2011, 03:10
sözle olmaz icraat görmek isteriz...
bu hareketin kurucusu lideri islamcılıkla alakamız yok diyor...
bakıyorsun çetecilik yapan bir parti...
bakıyorsun haince öldürdükleri müslüman gençler ortada...
hangi islamcılık...
söylemle iş olsaydı yezide söz söylemezdik...

Mavera
07-13-2011, 03:11
Blur kardesim mhp nin icinde islam sevgisi vardiysada oda Rahmetli Muhsin Reisin ayrilmasiyla bitmistir bana göre..

Blur
07-13-2011, 03:14
sözle olmaz icraat görmek isteriz...
bu hareketin kurucusu lideri islamcılıkla alakamız yok diyor...
bakıyorsun çetecilik yapan bir parti...
bakıyorsun haince öldürdükleri müslüman gençler ortada...
hangi islamcılık...
söylemle iş olsaydı yezide söz söylemezdik...

Türkeş'in o konuşmasını defalarca dinledim..

O konuşmayı sen istediğin yere çekiyorsun..

Türkeş o konuşmadan sonra yaptığı bu açıklamada zaten gereken cevabı tüm kamuoyuna ve senin gibi düşünenlere vermiştir ;

"Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve faziletine, oy toplama endişesi ve siyaset riyakarlığının üstünde kalarak samimiyetle bağlıyız. Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve fazileti, milletimizi meydana getiren manevi unsurların tam ve ahenk içinde birleşmesidir. Maddi kalkınmamız ancak böyle bir yüce temel üzerinde yükselirse bir mana taşır, bir değer kazanır, milliyetsiz bir yükselmenin, ahlaksız bir kalkınmanın imkanı yoktur... Pek az olmakla birlikte, bazı kimselerin milliyetçilikle İslamiyeti çatıştırmağa çalıştıklarını görmekteyiz. Böyle bir tutum yanlıştır, abestir, cahilliktir, şuurlu bir şekilde yapılıyorsa ihanettir, nifaktır. Mücadele farklı, hatta birbirine düşman mefkureler arasında olur. Halbuki Türklükle İslamiyet bin yıldan beri aynı mukaddes potada kaynaşmış, etle tırnak misali ayrılması imkansız bir hale gelmiştir. Türk Milleti, Müslüman olmakla ictimai nizamın ve dini hayatın en yüce değerlerini kazanmış ve İslam, Türk Milleti ile emsalsiz yiğitlik ve iman aşkına sahip bir mücahit bulmuştur... "Türk müsün, müslüman mısın?" gibi sorular cehaletten ileri geliyorsa aptalcadır. Aksi taktirde haincedir. Milliyetçiliği reddeden bir "dincilik" anlayışı ve İslamiyete düşman bir milliyetçilik anlayışı bize yabancıdır, bizim dışımızdadır..."

Alparslan TÜRKEŞ

..

Mavera abim konu biraz farklı , Muhsin Yazıcıoğlu'nun mhp'den ayrılma sebebi biraz daha farklı.. Türkeş'le arasına nifak sokanlar bile oldu ki.. Vefatından önce Yazıcıoğlu'nun odasında Türkeş'in resmi hala asılıydu.. Yani bir kırgınlık olduğu doğrudur ama bu tamamen islamiyet mevzusuyla alakalı değildi..

Blur
07-13-2011, 03:16
şöyle değiştirsek nasıl olur " Kanımız aksada zafer TÜRK islam'ın " önüne başka sıfatlar gelen islamı kabul etmiyoruz.

Kürt İslam sentezi olsaydı aynı şeyi söyleyebilecek birisi olsan eyvallah derdim.. :)

Ammar
07-13-2011, 03:21
Kürt İslam sentezi olsaydı aynı şeyi söyleyebilecek birisi olsan eyvallah derdim.. :)

evet var ve pratiğimizde mevcuttur kardeşim sana karşı çıktığımda daha fazlasıyla kürt islama ve kürdçülüğe karşıyım. aynı şekilde türkçülüğede önüne arkasına islam kelince değişimiyor. daha abes oluyor.

"Milliyetçiliği reddeden bir "dincilik" anlayışı ve İslamiyete düşman bir milliyetçilik anlayışı bize yabancıdır, bizim dışımızdadır..." ne yazık ki bu cümle işi berbat etmiştir. ümmet anlayışını ve kavramını hiçe saymıştır.

Blur
07-13-2011, 03:27
" Türk'lük bedenimiz , İslamiyet ruhumuzdur "

Ruhsuz beden ceset olur..

Bende bunu savunur bunu bilirim : )

Orada yazılandan kasıt budur..

İntifada
07-13-2011, 03:28
istediğim yere çekmiyorum :)
hiç bir zaman milliyetçilikten ayrı bir islam düşünemezler...
ama islamda milletlerin bir önemi yoktur...
aha burada videosu hiç bi yere çekmiyorum gayet açık ve net...
http://www.facebook.com/video/video.php?v=129624377056782

Blur
07-13-2011, 03:32
Ülkücüler olmasaydı camiye bile gitmekten aciz kalan insanların konuştuğu gibi konuşuyorsun be dostum..

Cümle hataları yapılmış olabilir ama o konuşmayı sen farklı yorumlarsın ben farklı çünkü senin milliyetçiliğe bakış açın belli..

İntifada
07-13-2011, 03:35
Ülkücüler olmasaydı camiye bile gitmekten aciz kalan insanların konuştuğu gibi konuşuyorsun be dostum..

Cümle hataları yapılmış olabilir ama o konuşmayı sen farklı yorumlarsın ben farklı çünkü senin milliyetçiliğe bakış açın belli..

biz ülkücüler saldırabilir dedikleri halde silahsız bir şekilde cumaya giden metin yüksellerin yolundayız...
boşa artistlik yapmanıza gerek yok biz müslümanız ve zillet bizden uzaktır !
Korku ne gezer bizde ölüm şehadet bizde...
benim milliyetçiliğe bakış açım belli...yerin dibine batsın milliyetçilik...
arap milliyetçiliğide,türk milliyetçiliğide,kürt milliyetçliğide,alman milliyetçiliğide vb.bana göre hastalıktır...

unnamed
07-13-2011, 03:36
yine aynı konu..
blur türklüğünü öve öve bitiremiyorsun...
ne ırkmış be abi....

Blur
07-13-2011, 03:38
Bence siz milliyetçilik ile ırkçılığı aynı kefeye koyuyorsunuz..

Yazıyı oku.. Metin Yüksel'i senden çok severim merak etme..

Sözde İslamcı bazı gazetelerde dün şöyle bir haber göze çarpıyordu:
“İHH, Mazlumder, Özgürder, Tiyemder, Akder, TGTV, Kudüslüler Derneği, Anadolu Gençlik Derneği gibi çok sayıda kuruşulun temsilcileri, ölümünün 30’uncu yıldönümünde biraraya gelerek Metin Yüksel’i andılar.”
Diyeceksiniz ki ne var bunda?
Türkiye özgür bir memleket, isteyen istediği kişiyi anamaz mı?
Tabii ki anabilirler.
Kendilerini ‘İslamcı’ olarak tanımlayan ol muhteremler, ol kişiyi eğer bir camide veya mezarının başında ‘Müslümana yakışır’ bir şekilde dua edip fatihalar ile anmış olsalar, tabii ki hiç kimsenin herhangi bir diyeceği olamazdı.
Ancak, Metin Yüksel’in bir zamanlar cami avlusundaki ‘vurulmuş’ olduğu noktayı ‘kırmızı renge’ boyayıp, üzerine ‘karanfil’ bırakıyorlar.
Yani bir anlamda ‘intikam’ yemini ediyorlar.
İslamiyet bir ‘sevgi’ dinidir.
Ama aradan tam 30 yıl geçmesine rağmen, adamlardaki ‘kin’, ‘nefret’, ‘gareze’ bakar mısınız?
Peki bu ‘kinin’ hedefinde kim var?
Tabii ki milliyetçiler/ülkücüler.
Evet, ülkücüler.

* * *

Dün ne yaptıklarını unutanlar için, bir kez daha hatırlatmakta fayda var:
Metin Yüksel, 12 Eylül öncesinde ‘Akıncı Gençlik’ liderlerinden biridir.
İslama büyük hizmeti geçen, tanıyan herkes tarafından sevilen, sayılan ve hürmet gören bir din adamı olan Sadettin Yüksel’in oğludur.
Aynı zamanda Amerika’da programlanan bir şarlatanın arkasına düşüp, çıktığı televizyon programlarında kendisini ‘peygamberin halifesi’ ilan eden, “Ben çıplak bile namaz kılarım” diyen Edip Yüksel isimli zatın da kardeşidir.
Her gittiği yerde “Yaradılanı sev, Yaradan’dan ötürü’ düsturunu beyinlere nakşeden bir babanın oğlu olmasına rağmen Metin Yüksel, belki de zamanın şartları yüzünden ‘İran devriminin’ rüzgarına kapılıp, oldukça hırçın ve militanca bir duruş ortaya koyuyordu.
Kader bir gün, Fatih bölgesinde giderek ‘etkin’ olmaya başlayan ‘ülkücüler’ ile, kurmuş oldukları ‘hakimiyetlerini’ kaybetmek istemeyen ‘akıncılar’ı karşı karşıya getirdi.
Fatih Camii’nde kılınan bir Cuma namazı esnasında içeride yaşanan tatsızlık, namaz sonrasında avluya yansıdı.
Çıkan kavgada Metin Yüksel hayatını kaybetti.

* * *

Orada ölen belki bir ülkücü de olabilirdi.
Nasıl patladığı hâlâ esrarını koruyan bir tabancadan çıkan serseri kurşun, kazara gidip Metin Yüksel’i buldu.
Aradan tamı tamına 30 yıl geçti.
‘Kabuk bağlamış’ olan bir yarayı kaşıyıp, yıllar sonra ‘kan davası’ haline getirmek kime veya kimlere hizmet eder?
Tabii ki, aslında ‘inançları’ ve ‘idealleri’ arasında pek bir fark olmayan vatan evlatlarını birbirine düşürmek isteyen şer odaklarına...
Ama ‘Milli Görüş’ içine sızan birileri, “Ülkücüler ile akıncıları, kim veya kimler karşı karşıya getirmek istemiş olabilir?” sorusuna cevap bulmak yerine, cami avlularını ‘kan rengine’ boyayıp, ülkücülere karşı bir ‘kin bileylemesi’ yapıyorlar.
Ama doğru, ama yanlış 12 Eylül öncesinde yaşanmış olan bir trajedinin acı hatırasını, ülkücülere karşı bir ‘husumet’ ve ‘öfke’ aracı haline dönüştürmeye çalışıyorlar.
Yeri geldiğinde, “Hepimiz Ermeniyiz” diye haykırmaktan çekinmeyen vatan hainleri ve Allah’ın lanetlediği ‘eşcinseller’ ile kol kola yürümekten çekinmeyenlerin aslında bu kini, ülkücülerin kendilerine değil.
Onların ‘vatanperver’ duygularına karşı.

* * *

Birileri, 12 Eylül öncesinde nasıl vurulduğu tartışmalı olan bir tek kişiyi ‘sembol’ haline getirip, arkasından ‘intikam yemini’ ediyorlar.
Peki milliyetçiler/ülkücüler ne yapıyorlar?
12 Eylül öncesinde meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden ‘5 bin’ kişiden en az ‘3 bin 700’ü miliyetçi/ülkücü idi.
Gün Sazak’ın dışında, ‘sembol’ haline getirilip düzenli olarak anılan bir tek ülkücü var mı?
Yusuf İmamoğlu’nu, Dursun Önkuzu’yu, Süleyman Özmen’i kaç kişi hatırlıyor?

Blur
07-13-2011, 03:40
yine aynı konu..
blur türklüğünü öve öve bitiremiyorsun...
ne ırkmış be abi....

Bitmez o dostum..

Bitiremezler..

bkz: imza

İntifada
07-13-2011, 03:42
kardeş metin yükselin katilini alıp istanbul teşkilatının başına koyup en son seçimlerdede mileltvekili adayı yapan bir camiaya tabi ki bu konudan dolayı kızgınız...

akıncılar olsun,erbakan hoca olsun,mttb olsun yıllarca haykırdı yapmayın etmeyin kardeşi kardeşe kırdırıyorlar diye...
ama anlamadılar...
hatta öyleki yeşil komünist bile dediler abilerimize...
varsın desinler komünizmin aklının alamayacağı bir adil düzeni savunuyordu onlar...

Ammar
07-13-2011, 03:45
abi 15 yıl her gün hafta sonlarını çıkarın ne mütlü türküm diye dedim türküm doğruyum dedim ama hiç fayda etmedi. bide 15 yıl kürçe mi denesem ne hani belki kendi içinde büyüdüğüm ırkın faydası vardır baksanıza millet kendi ırkıyla mutlu oluyor. yada belki ben türk olmadığımdandır. var bi terslik ama çıkaramadım :)

Blur
07-13-2011, 03:45
Tabii ki, aslında ‘inançları’ ve ‘idealleri’ arasında pek bir fark olmayan vatan evlatlarını birbirine düşürmek isteyen şer odaklarına.

Bu cümleyi iyi yorumlamalısın be kardeşim..

Siyasilerin yaptıkları hataları bütün bi camiaya yıkamassın ki..

İntifada
07-13-2011, 03:50
ben o camianın kurucularına ve fikir adamlarına düşmanım...
yoksa sokaktaki müslüman çocuğu amacımız islam amacımız vatanı komünist işgalinden korumak diye soktular savaşa o çocuğun tek suçu değerlerine bağlı olmaktı ve sorgulamamaktı...
tıpkı komünistleri amerikan işgalinden korumak bahanesiyle savaşa soktukları gibi...

Blur
07-13-2011, 03:53
Bu değerleri ortaya koyan da o fikir adamlarıydı be dostum..

Özgür Çağrı
07-13-2011, 14:43
Şehid Şeyh Said türküsünde diyor ya

Orak çekiçli putlar dağlarımızda
Türkçü şaman heykeller sokağımızda

Dağlarımızın ve sokaklarımızın küfürden pislikten temizlenmesi müslümanların görevidir.

Ammar
07-13-2011, 14:47
hangisi bu türkü bide türkü mü ezgi mi ?

Özgür Çağrı
07-13-2011, 14:54
yQIXEtGDA18

-----

Sen kaç mevsim yaşadın baharı kışı
Yüce Şeyh Said bilir dar ağaçları!
Şu eskimiş urganlar çürüyen sehpa
Utandılar yıllarca beni asmaktan

Birer birer içinde yaprak yaprak toprağa
Adım adım ölüme, sevinç ile gittiler

Kan tükürdüğüm kızıl rus çizmeleri
İşte ulusal kimlik katil erleri
Kızıl yıldızlı bayrak ihanetleri
Sayfa sayfa tarihe gömülen benim

İhanet türküsüdür geriye kalan
Avuç avuç serpilen yaban otları
Orak çekiçli putlar dağlarımızda
İhanet mermileri şakağımızda
Türkçü şaman heykeller sokağımızda
Demokratik urganlar kursağımızda

Köyümün meydanları kan kokan evler
Yıllar yılı baharı, hep seni bekler
Batman, Silvan, kürdistan Susada güller
Her biri bir Şeyh Said direniş demek

-----

Şehitler Kervanı

Ammar
07-13-2011, 15:11
Allah razı olsun furkan. birde bunun kürdçesi var çok güzel.

Özgür Çağrı
07-13-2011, 15:11
Kürtçe bilmediğimden Türkçesiyle idare ediyoruz molla :)

Ammar
07-13-2011, 15:15
Kürtçe bilmediğimden Türkçesiyle idare ediyoruz molla :)

müziği yeter yaw :)

7gLi-r-rPDs&feature=grec_index