fatih kısaparmak balon baskılı balon Gerçek Hayattan Uyarlanmış Filmler ? (kimin filminin çekilmesini istersiniz?) - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek Hayattan Uyarlanmış Filmler ? (kimin filminin çekilmesini istersiniz?)

Hüdaverdi
05-17-2008, 04:46
En güzeli tabi ki Çağrı filmi.Ömer Muhtar'da vazgeçemediğim filmler arasında.
Malcolm X aynı şekilde.
deniz gezmişi anlatan 'yarından sonra' filminide severim her ne kadar abartı üzerine yapılmış olsada.

Metin Yüksel,Recep Tayyip Erdoğan,Şeyh Ahmet Yasin,ve Fatih Sultan Mehmed'in filmleride çekilir umarım :-*

Osmanlı ile ilgili güzel bir film yapılması lazım.Ülkeyi yönetenlerden bişeyler bekliyorum bu konuda :-X

Sizin en çok beyendiğiniz gerçek hayattan uyarlama film hangisi ?
Ve kimlerin filminin çekilmesini istersiniz ?

Kafes
05-17-2008, 04:46
benim :P dermisim..

murat kurt
05-17-2008, 04:49
O kadar çok düşüncem varki bu konuda herkes Osmannlı ve Eski Türklerle ilgili flim ister..

Ben Necip Fazılın f.y. isterim

Mevlana(ADAM GİBİ!)

Turgut Bey

...dolu yani.

Hüdaverdi
05-17-2008, 04:53
attaürk ve kurtuluş üzerine çok film yapıldı,belgesel çekildi.Ülkeyi yönetenler yaptırmıştır sanırım bunları.Kenara biraz para koyup güzel anlı şanlı Osmanlı filmi neden çekmiyorlar bunuda anlamış değilim.Sansür olsun bu olsun bir çok şeyi anlamadım gitti :-*

Çok ihtiyacımız var bir Osmanlı filmine.

Kafes
05-17-2008, 04:55
Osmanliya ait bir cok dosyanin yakildigini biliyorsunuzdur.. Neden filmine izin versinler ki?.. Hem filmi yapilsada tam anlamiyla ne kadar yansitabilirler, bir cok bilgi kayipken?

Hüdaverdi
05-17-2008, 05:04
Osmanliya ait bir cok dosyanin yakildigini biliyorsunuzdur.. Neden filmine izin versinler ki?.. Hem filmi yapilsada tam anlamiyla ne kadar yansitabilirler, bir cok bilgi kayipken?
İstanbul'un Fehtini çeksinler yeter bence.Öncesi,hazırlanışı,planı,saldırış,ele geçiriş ve en sonunda Sultan Mehmed'in Ayasofya'da namazıyla finali.

Tabi Türkler beceremez,illa yabancılar işin içinde olmalı :-*
Mesela Yüzüklerin Efendisini yapan kişilerin işin içinde olaması güzel olur.

Türkiye Osmanlı filmi yapamıcak kadar fakir bir ülkede değil.
Yurt dışında da büyük ilgi olacağını düşünüyorum.Avrupada,Asyada,arap ülkelerinde vs.
Bu arada Türklerin barbar olmadığıda anlatılır :-*

Yunan filmleri aldı başını gitti.Özellikle Truva ve Sparta :-*

Kafes
05-17-2008, 05:05
Hudaverdi o zaman senin yonetmen olman gerek :-*

Hüdaverdi
05-17-2008, 05:08
Quentin Tarantino'le olursa neden olmasın :D

murat kurt
05-17-2008, 05:13
ben fatihi oynarım hocam sen çek yeter ki 5 kuruş almam

yüzüklerin efendisini çeken fethi çekse ben o filmi 200 defa izlerim

Mcht_Ln
05-17-2008, 12:43
Osmanlı Devleti seri filmi hayalimde ki bişey.Yönetmen olup çekmek isterim. :P

Tarihi olmayanların bu kadar çok tarih filmi çekip, bizim sıfır çekmemiz kabul edilemeyecek bişey. >:(

Puff...Yönetmen olacam ki...

sertkaya
05-17-2008, 12:52
benım fılmımı çeksinler

Bostancı
05-17-2008, 14:42
Tarihte filmini çekebileceğimiz çok kahramınımız var..Batının kahramanları olmadığı için süperman,batman,örümcek adam gibi sahte kahramanlar üretiyorlar kendilerini tatmin etmek için ;D
Her Padişah ayrı bir filmlik mesela,ayrıca Ulubatlı Hasan,Gazneli Mahmut daha bir çok kahraman var.. :-*

Hıfz-ı lisan
05-17-2008, 14:45
O kadar çok düşüncem varki bu konuda herkes Osmannlı ve Eski Türklerle ilgili flim ister..

Mevlana(ADAM GİBİ!)

Turgut Bey

...dolu yani.

Mevlana hazretleri nin aslında filmi çekilmiş bir kere yayınlanmıştı ancak daha sonra eksiklik yada yanlışlık sanırım olduğu kanaatine varılıp yayından kaldırıldı ve birdaha yayınlanmadı.. :)

murat kurt
05-17-2008, 15:10

Mevlana(ADAM GİBİ!)

Turgut Bey

...dolu yani.

Mevlana hazretleri nin aslında filmi çekilmiş bir kere yayınlanmıştı ancak daha sonra eksiklik yada yanlışlık sanırım olduğu kanaatine varılıp yayından kaldırıldı ve birdaha yayınlanmadı.. :)

ömer lütfi mete seneryosunu yazıyordu o film mi kaldırıldı biliyor musun

özgürtutsak
05-17-2008, 15:18
o kadar muhteşem bir tarihimiz var ama bir çanakkale bir ist fethi filmi çekilmiyor.hollywood uyduruk senaryolarla bütün dünyada başarı yakalıyor.
aslında türkiyede türkler o tür film çektikleri zaman başarısız oluyor.türkiyede ya komedi ya da duygusal olacak filmler ancak öyle başarı yakalıyorlar.son osmanlı yandım ali diye bir film çıktı ama fazla izlenmedi

Hıfz-ı lisan
05-17-2008, 15:21
Ömer Lütfi Mete mi bilmiyorum yalnız kaldırıldı onu biliyorum kanal d de çıkmıştı :)