fatih kısaparmak balon baskılı balon geri kalmışlıgımızı protesto ediyorum!!!!!! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : geri kalmışlıgımızı protesto ediyorum!!!!!!

BaDe_EsNa
04-28-2008, 15:03
(isimleri ve yerin adını hatırlamıyorum en başta bundan dolayı özür dilerim)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
büyük islam din hocalarından biri hristiyanlara bir seminer verir seminerde islamiyeti çok güzel anlatır seminerin sonunda bütün bir semineri sukunetle dinleyen dinleyici en son ayaga kalkar ve hocaya şu soruyu yöneltir:

''dedikleriniz iyi güzel tamam ama siz müslümanlar herşeyde geri kalmışsınız teknolojiyi biz icat ediyoruz sanatı biz icra ediyoruz her konuda biz ileriyiz sizin bu geri kalmışlıgınızı ne ile açıklayacaksınız''

salonda büyük bir sessizlik olur hatta bunu anlatan kişi ''adam tam yerinden sordu eyvah hoca buna nasıl ikna edici bir cevap verecek dedim'' içimden diyor.

ama büyük din düşünürü kendinden emin gayet sakin şu cevabı veriyor:''evet biz geri kalmışız siz ilerlemişsiniz.bizim dinimiz der ki 'iki günü bir olan ziyandadır' ve der ki 'temizlik imandandır' biz dinimizin bu gereklerine uymuyoruz ve sizin dininiz 'ilk dogumunuzda yıkandıgınız vaftiz suyunuz üzerinizde kalmalı bunun üzerine bir daha yıkanmamalısınız' der ama biliyoruz ki sabah işe giderken yıkanıyosunuz işten gelince yıkanıyosunuz işte biz dinimizden uzaklaştıkça geri kaldık siz dininizden uzaklaştıkça ilerlediniz aramızdaki fark bu der''
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bunu babam anlattı ve inanılmaz etkilendim.başka cigeri üç kuruş etmeyen milletler oturup adam gibi çalışırlar sürekli ilerlerler sürekli bişeyler icat ederler bizde üniversiteye türban girsin mi girmesin mi hala bunu tartışırız iki günü bir olan ziyandadır diyen dinimizi terkediyoruz iki günümüz bir degil her günümüz bir oldu resmen dinimizin inceliklerini güzelliklerini bilmiyoruz ögrenmek için ugraşmıyoruz başta kendim olmak üzere sözde dini yaşayan ama onun getirdiklerinden uzak yaşayan islamiyetin inceliklerini ögrenmek için yeteri kadar ugraşmayan herkesi protesto ediyorum!!!!!!

eddie
04-28-2008, 15:05
helal olsun kuzen..

Kafes
04-28-2008, 15:08
biz dinimizden uzaklaştıkça geri kaldık siz dininizden uzaklaştıkça ilerlediniz aramızdaki fark bu der''
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

evet bende Protesto ediyorum arkadaslar.

Bostancı
04-28-2008, 15:18
''dedikleriniz iyi güzel tamam ama siz müslümanlar herşeyde geri kalmışsınız teknolojiyi biz icat ediyoruz sanatı biz icra ediyoruz her konuda biz ileriyiz sizin bu geri kalmışlıgınızı ne ile açıklayacaksınız''

Nanköre'de bak hele banyo yapmasını bile bilmiyordu bu batılılar bizden öğrendiler. Evet bu zamanda Dinden uzaklaştığımız için geri kaldık ama geçmişte Avrupa orta çağ karanlığında sürünürken Dünyada en ileride olanlar Müslümanlardı.
Barutu,topu,mikrobu,ilk füzeyi bile Müslümanlar buldu bu nankörler bugünkü ilerlemelerini Müslüman ilim adamlarının kitaplarına borçludur...
Müslüman ülkeleri işgal edip kütüphaneleri yaktılar bir çok kitabıda kendi ülkelerine götürdüler. yoksa şimdi hala orta çağ karanlığında sürünüyorlardı...

BaDe_EsNa
04-28-2008, 15:22

Nanköre'de bak hele banyo yapmasını bile bilmiyordu bu batılılar bizden öğrendiler. Evet bu zamanda Dinden uzaklaştığımız için geri kaldık ama geçmişte Avrupa orta çağ karanlığında sürünürken Dünyada en ileride olanlar Müslümanlardı.
Barutu,topu,mikrobu,ilk füzeyi bile Müslümanlar buldu bu nankörler bugünkü ilerlemelerini Müslüman ilim adamlarının kitaplarına borçludur...
Müslüman ülkeleri işgal edip kütüphaneleri yaktılar bir çok kitabıda kendi ülkelerine götürdüler. yoksa şimdi hala orta çağ karanlığında sürünüyorlardı...
işte o çaglar osmanlı zamanıydı ve islamiyetin en güzel yaşandıgı dönemlerdi ahhh o zamanda yaşamak vardı :-[
adamlar geçmişe sünger çekmişler hiç birşeyi hatırlamak istemiyorlar ee onların yerinde olsam bende hatırlamak istemem o zamanlar ne halde olduklarını ilk ögrendigimde inanamamıştım

ENGİNEER
04-28-2008, 15:25
Gerçekten güzel...

oturanboğa
04-28-2008, 22:11
ben de protesto ediyorum...+1 çok güzel

EpiVaTeS
04-28-2008, 22:12
güzel...

fazlrahmet
04-28-2008, 22:16
Allah razı olsun çok güzeldi ve çok doğru malesef biz teslim olamadığımız için bu hallere düştük.Allahu Teala her birimiz düzelmedikçe toplumumuzuda düzeltmiyor malesef...Rabbim gerçek manada teslim olanlardan eylesin bizleri inşAllah... :(

Saltuk Buğra Han
04-29-2008, 00:06
Yok yok geri kalmadık aslında çok ilerdeyiz sadece tur bindirdiğimiz için millete öyle geliyor.

romakudüs
04-29-2008, 12:29
bende protesto ediyorum

cuneytkemal
05-03-2008, 13:04
dini geri kalmıslıgını protesto ediyorum kahrolsun faşizm

tayyipleyiz
05-03-2008, 13:10

Protesto ettiklerin, senin iç dünyanın "güzelliğini" gösteriyor...Sevgilerimle. ;)

cuneytkemal
05-03-2008, 13:12
cok komikszin her yerde geiyiz bi bulus cıktıgında ilk yaptıgınız dine uygunmu boyle sacmalık olurmu

tayyipleyiz
05-03-2008, 13:14
cok komikszin her yerde geiyiz bi bulus cıktıgında ilk yaptıgınız dine uygunmu boyle sacmalık olurmu

Yazmaya devam edersen, onu da öğreneceğiz inşaallah... Hani saçmalık dediğini ve komik tabirini... ;)

Sukut-u Hayal
05-03-2008, 13:23
Geri kalmisligin sorumlusu kiravatlilardir.

Recep Yazicioglu

Sukût-u_Hayal
05-03-2008, 13:30
Biz dinimizden uzaklaştıkça geri kaldık siz dininizden uzaklaştıkça ilerlediniz .....

Çok doğru gerçekten ... Ben de protesto ediyorum .... :-* (+1)

Bostancı
05-03-2008, 18:45

Neye uyup uymadığını araştıracaz..? yoksa hiç bir şeye uymayan buluşlarmı gerçekleştirecez..?
Biz sizin gibi içinde Din olamayan bir hayat yaşamıyoruz ki Dini arkamıza atalım,başı boşda değiliz..
Dine uymayan ölçü hayatta olsa,bilim'de olsa teperiz..
Kaldı ki İslam ilim ve Fen öğrenmeyi teşvik etmiş,ilim Çin'de dahi olsa gidip alın diyen bir prensip getirmiştir..
Niyemi geri kaldık..? siz ne kadar kabul etmeseniz'de bundan 200 yıl önce Dini bir kenara atıp Batılılaşma temellerini kuracak ilk adımları attık..
İşte ondan sonra gerilemeye başladık...

cuneytkemal
05-03-2008, 22:49
dine yobzca baglanmamızdır ileleyememiz ama anlamdıdınız ikide bir din

EpiVaTeS
05-03-2008, 22:50

ya sen ne utanmaz adamsın olm sen provake etmek için mi görevlendirdin dangalak herif sen ne acaip bir insansın
bir daha İslama ona bağlı olanlara gerici yobaz gibi kelimeler kullanırsan
sana aklına hayaline gelmeyecek seyler yaparım adi herif
ver adresini

BaDe_EsNa
05-03-2008, 22:52
Siz dini ve asıl islamiyeti yeteri kadar anladığınıza emin misiniz?
Dini bilgilerinize güvenerek mi bunları söylüyorsunuz gerçekten?
Bilmiyorsan susta adam sansınlar diye bir laf hiç duydunuz mu?

cuneytkemal
05-03-2008, 22:52
islam gerici şekilde baglanıyosun galiba ben utanmıyorum yobaz olanlar utanır yobazsınız galiba

EpiVaTeS
05-03-2008, 22:53
islam gerici şekilde baglanıyosun galiba ben utanmıyorum yobaz olanlar utanır yobazsınız galiba

defol git lan şerefsiz
ortalığı germe seni bir gererim feleğini şaşırırsın adi herif...

cuneytkemal
05-03-2008, 22:54
biz herseyi biliyoruz islam dogru yasaşndıkca cok guzeldir ama gerici bi sekilde yasamamak gererkir

BaDe_EsNa
05-03-2008, 22:55
Peki neye dayanarak bizi yobaz yapıyorsunuz?
İslama gerici bir şekilde bağlanmak nasıl oluyor?
Bnların cevaplarını alabilir miyim?

cuneytkemal
05-03-2008, 22:56
dine aşırı baglanan insan dinden başka bisey gormeyn insanlara yobaz ve gerici yopbaz denir

EpiVaTeS
05-03-2008, 22:57
adi oalan sensizn ben size gercekleri gosteriyorum laik bi cumhuriyete yobazlar ve sizin gibiler yakısmıyor bide avatarızdaki kim

şu gerçekleri bi gösterde biz de görelim yorumlarla nerden bileyim doğru söylediğini
adi herif...

Feyza
05-03-2008, 22:58
dine aşırı baglanan insan dinden başka bisey gormeyn insanlara yobaz ve gerici yopbaz denir
Birazdaha provakasyona devam ederseniz BANlanıcaksınız.

EpiVaTeS
05-03-2008, 22:59
durması hata zaten
ikide bir yırtık dondan çıkmış gibi
gelip benim sinir katsayımı tavan yapıyor adi herif verlan adresini işi gücü bırakıp gelecem yanına pislik herif seni...

eddie
05-03-2008, 22:59

dine aşırı bağlanmış olabilsek keşke de yobaz olmaya da razıyım

BaDe_EsNa
05-03-2008, 23:01
biz dinimizi gerçekten yaşamıyoruz ki keşke gerçekten yaşayabilsek :( her ne kadar siz görmeseniz de dinden başka şeylerle de ilgileniyoruz mesela ben resim yapıyorum siyasete ilgim var az biraz futbola ilgim var ama inancımızın geregi ilgi alanlarımızın inancımıza uygun olmasına dikkat ediyoruz inancımızla ilgi alanlarımız farklı olursa sizcde de bir tezatlık olmaz mı?

eddie
05-03-2008, 23:02
dini kitapları hiç kurcaladın mı sen?
bi kere din ne acaba diye merak edip onu keşfetmeye çalıştın mı?
nasıl bu kadar kendinizden emin bir şekilde dine ve dine aşırı bağlananlara birden nefret duyuveriyorsunuz ya?

Eşref
05-03-2008, 23:04
Birazdaha provakasyona devam ederseniz BANlanıcaksınız.

Eğer o banlanmazsa görünen o ki bizler yasaklanacağız.

defol git lan şerefsiz

:-*

Kafes
05-03-2008, 23:04

defol git lan şerefsiz

:D :D Alemdar uctu +

Sukut-u Hayal
05-03-2008, 23:05
:D :D :D

eddie
05-03-2008, 23:06
birilerinin öğretmesi lazım kov kov bitmez bunlar.. ama anlasalar.. bi bilseler o küfrettikleri din ne? her lafı hakediyorlar ama bu lafları niye hakettiklerini bilmiyorlar..

Eşref
05-03-2008, 23:09

Dinine bağlı olana müslüman
Dinine fazla bağlı olana sofi
Dini saptırına ise Yobaz denir. (Yani senin gibiler)

Bostancı
05-04-2008, 00:13
biz herseyi biliyoruz islam dogru yasaşndıkca cok guzeldir ama gerici bi sekilde yasamamak gererkir

:D :D Ya kardeşim git işine içkiye günah diyenlere yobaz diyorsun birde İslamı doğru yaşıyormuş :D
Artık yaşadığı hangi İslamsa yeni dinmi ürettiniz kendinize ???

Nagihan
05-05-2008, 23:14

geri kalmışlık dinden değil onun tam uygulanamamasından kaynaklanıyor.Avrupalılar Endülüsteki o yaktıkları Müslüman kitaplarından arta kalanlardan bile bir suru şey öğrenebildilerse biz dinimizi tam yaşasak ne seviyeye geliriz.
"Endülüs'ten biz sadece 30 tane kitap kurtarabildik. 30 kitaptaki bilgilerle biz atomu parçaladık. Eğer yakılan kitapların yarısını kurtarabilseydik şimdi Samanyolu Galaksi'sinde top oynardık'' bir Fransız bilim adamı ;)