Orijinalini görmek için tıklayınız : Gökmen abi süpriz...:D:D
http://img190.imageshack.us/img190/7240/asdl.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4509/142/34/656228683/n656228683_1751014_5615697.jpg
Gökmen abi izinsiz çizdiğim için inş. darılmazsın:) Karikatür tarzı çizmeye çalıştım imzanı cami felan hoşuma gitti:)
abi + limitim dolmus :) + vereceğim insallah
müthiş çizmişsin eline sağlık :)
Yanına bir de orjinalini koysan güzel olurdu :)
Sen koysana ya ben anlamam:) zahmet olmazsa.
Ak_Kelebek
05-20-2009, 23:38
banada söz verilmişti bilemiyorum yani ;D
:w::w: Kardeşim emeklerine ve ellerine sağlık çok güzel olmuş, darılmak ne demek canım kardeşim o güzel zihinlerinizde dolaşmak ve yer almak mutluluk benim için ;1 (+)
Abi karükatür tarzı oldu ya ondan dedim. Benimde imgesel-figür calısmam lazımdı dedim Ya Allah:)
Özgür Çağrı
05-20-2009, 23:55
Muhteşem :) Emeğine sağlık
Çok güzel Turkuas resim bayağı sade olmuş ve çok fazla önemsiz çizimler yok sadece arkadaki ağaç çok belirgin olmuş biraz soldur tonlarını sanki ağaç Gökmen beyin yüzüne yaslanmış vede omuzlarına binmiş gibi ağacın altındaki yeşilliğede gerek yoktu imgesel çalışmalara ağırlık ver başarılar... Not:Resimlerinide karikatürize çizme olduğu gibi çizmeye çalış...Ayrıca perspektifde çok başarılı
Hocam figür çok fazlaydı yoruldum tonlamada yanlışlar oldu:( Biraz espri olsun diye karikatüre kaçtım zaten imgesel çizmeyi pek sevmiyom ama haftada 5-6 çalışma yapacağım da sınavda konu yerine şiir veriyolar onun imgeseli çizmeyi yapamıyorum hocam isterseniz niğde sınavındaki şiiri yazayımda gülün:)
Sevgili Turkuas imgesel çalışmalar yeteneğini geliştirir el alışkanlığı daha fazla olur karışık olur biraz ama tabiiki biraz yorulman lazım resim çizmek kolay değil yani sabırlı olmanda gerek...Birde sınavda neden şiir sorsunlarki bunu anlayamadım Güzel Sanatlara bir çok öğrenci çalıştırdım çoğuda kazandı imgesel çizimlerden dolayı başarılı oldular ama onlara şiir sorulmadı...Bunu biraz açıklarmısın merak ettim gerçekten...
Hocam hiç sorma Desen çalışmasını verdim iyide oldu geldik imgesele konuya iyi bakın;
Elinde bir dünya güzeli
Elinde bir cam kavanoz,
Allı güllü balıklar özgür mü, üzgünmü bilinmez.
Gözleri ışıl ışıl bakarken çocuğun,Balıklar vardı göz bebeklerinde,
Sorgular vardı.
Yaşamı sorgulama vardı, neden niçin
Sağında solunda evrenin bahar çiçekleri,
Sağında solunda dostları,
Çocuklar cıvıl cıvıl,
Ellerinde sevgi vardı,
Gözlerinde sevgi.
Dillerinde dostluk türküsü.
Bunun resmini çizin dediler:D öle kaldık:) 30 kişi gittik Malatyadan 1 kişi kazanamadı:(
imgeselden soğudum:)
Malatyadada şiir verdiler yani pazar yeri çizin yangın yeri düğün gibi şeyler isteseler anlıcaz:D
Elinde bir dünya güzeli
Elinde bir cam kavanoz,
Sorgular vardı.
Çocuklar cıvıl cıvıl,
Ellerinde sevgi vardı,
Gözlerinde sevgi.
abi bu ne ???;D
sizi filozof mu sanıyorlar :neki:;D
Çare yok birşeyler çizeceğiz konuyla alakalı olursa ne ala:)
İşte bak ne güzel şimdi anladım şiiri resimle anlatmanı istemişler vede çok da basit bir çizimle bunu yapabilirdin sadece şiirde anlatılan konuyu resme dökecektin o kadar işte dedimya çok eksiz vede imgesel çalışsaydın bunu kolayca başarırdın ama geç kalmış değilsin çalışmalarına devam ...
İnş hocam. Mesela bu şiirde ne çizsem doğru olurdu?
Elinde bir dünya güzeli
Elinde bir cam kavanoz,
Sorgular vardı.
Çocuklar cıvıl cıvıl,
Ellerinde sevgi vardı,
Gözlerinde sevgi.
Zaten şiirde çok basit bir şekilde anlatmış çizeceğin resmi
bir çocuğun elinde içinde süs balıkları olan cam bir kavanoz çiziyorsun çocuk balıklara bakıyor yüzü biraz meraklı etrafında çiçekler vede arkadaşları neşe içinde oynarken çizebilirsin en azından şiiri anlatırsın bu şekilde...
Ben yinede biraz sitemliyim hocam resim çizmekden cok okuduğumuzu yansıtmakdan not veriyorlar. Sınav esnasındaki stres, heyacan mağlum hiç şiir okuyacak kafa olmuyo :)Ama bol bol imgesel çalışarak aşarım Allahın izni ile :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.