Orijinalini görmek için tıklayınız : Gözlük kullanıyormusunuz?
Ak-Cengâver
07-03-2008, 23:52
Selamun Aleyküm arkadaşlar!
Sitemizde ne kadar gözlüklü kardeşimiz var merak ettim ;D Ben 1 yılı aşkın süredir 0.50 dinlendirici gözlük kullanıyorum... Bakalım forumumuzda kimler çoğunluk? Gözlüklülermi? yok sa gözlüksüzler mi? ;D
politikaci
07-03-2008, 23:53
ben kullanmıyorum.. ;D
Ruh-i zar
07-03-2008, 23:56
benim 5. sınıftan beri göz bozukluğum var (belki daha öncedende vardır ama biz ozaman farkettik ;D)
bir iki sene kullandım sonra sıkıldım çıkardım ;D
sadece okulda derslerdeyken yada evde tv izlemek için taktım... :-X
ki gözüm 2 numara miyobik astimat normalde sürekli takmam gerekiyo :-X
sonunda babam sıkıldı lens alıyoz hadi dedi artık gözlüklü değilim lens takıyorum ;D
gözlükten çok çok rahat ;)
1 senedir kullanıyorum.Doktora gittiğim günede lanet ediyorum. >:( >:(
Eğer gözününüz 0.75 den aşağı ve uzağı göremiyorsanız sakın kullanmayın.Ben kullandım ve 1 sene içinde 1.50 oldu. :'(
Şu anda sadece tv izlerken takıyorum.Taktıkça daha kötü oluyorum. :D
Ruh-i zar
07-04-2008, 00:01
Eğer gözününüz 0.75 den aşağı ve uzağı göremiyorsanız sakın kullanmayın.Ben kullandım ve 1 sene içinde 1.50 oldu. :'(
evet eğer göz bozukluğunuz düşükse kullanmayın :)
gözde tembellik yapıyo ve numara büyüyo;)
Ak-Cengâver bence sizin takmanıza hiç gerek yok :)
Ruh-i zar
07-04-2008, 00:01
:D :D yanlışlık la gönderdim ya :D :D
MertcAn_1903
07-04-2008, 00:06
Bir doktor 0,50 Astigmat dedi
Bir başka doktor 0,25 Astigmat dedi
Bambaşka bir doktor 0,0 dedi :D
Ne yapacağımı bilmiyorum :D
Ama kullanmıyorum :)
Ak-Cengâver
07-04-2008, 00:12
evet eğer göz bozukluğunuz düşükse kullanmayın :)
gözde tembellik yapıyo ve numara büyüyo;)
Ak-Cengâver bence sizin takmanıza hiç gerek yok :)
Ya kardeşim takmayınca başım çok ağrıyor, bu yüzden kullanmak zorundayım :( ama dışarıda hiç takmıyorum :D
Bende gozluk kullaniyorum ama lensi tercih ederim; lens hic rahat degil ve bas agrisi yapiyor bana fakat gozlukle hic rahat haraket edemiyorum, kac tane gozlugu maffettim babam yenisini almadigi icin tek sapli gozluk bile taktigim zamanlar oldu :D
Ak-Cengâver
07-04-2008, 20:53
:D :D Hay Allah Bir Başka.. Güldürdün beni :D
Ben de gözlük almaya gittiğimde doğum 16. doğum günümün bir gün öncesiydi, tabii ertesi gün verdiler gözlüğü, tam doğum günümde takmaya başladım ;D sonra bir ara kırıldı, gözlükçüye götürdüm, orada ki abi dedi ki: "aferin sanaaa iyiki kırmışsın gözlüğünü, yoksa biz nasıl para kazanacağız" Pis bir de dalga geçti benimle >:(
:D :D Hay Allah Bir Başka.. Güldürdün beni :D
Ben de gözlük almaya gittiğimde doğum 16. doğum günümün bir gün öncesiydi, tabii ertesi gün verdiler gözlüğü, tam doğum günümde takmaya başladım ;D sonra bir ara kırıldı, gözlükçüye götürdüm, orada ki abi dedi ki: "aferin sanaaa iyiki kırmışsın gözlüğünü, yoksa biz nasıl para kazanacağız" Pis bir de dalga geçti benimle >:(
aa terbiyesiz :D ;D sen de beni guldurdun tesekkurler :) bu arada bayansin dimi?
haritaci70
07-04-2008, 21:00
Bi ara kullanıyordum.. Baktım çok skıcı bir iş attım gitti.. Kullanmıyorum
Duygu'Seli~
07-04-2008, 21:02
Doktor verdi uzağı görme problemim var ama takamıyorum..Hatta takmazsam ilerleyip kör olacağımı söyledi ama rahatsız oluyorum.. :)
Gözlük takıyorum ben de. Mix astigmatı varmış. Ömür boyu kullanmak zorundayım. Ama ben hep takarım. Takmayınca göremem ki :) Yani net göremem.
Biz doktora gittiğimizde babama kızmıştı doktor neredeydiniz şimdiye kadar diye.
İlk çerçevem sarı gibiydi. Sapı kırıldı. Sonrasını hatırlamıyorum. Diğeri de kalın çerçeveliydi. O zamanlar başım açık olduğu için bu sorun olmuyordu. Hemen çalışkan olduğum anlaşılıyordu :-[ Bunu yemek yerken kırdım. Hem de tam ortadan. Simetrik bir şekilde. Şu anki oldukça ince ve şık bir çerçeveye sahip. Entel gözlüğü :)
Gözlük takmak zordur. Her an uyuyamazsın. Yağmur yağınca gözlüğünün camları hemen yağmur damlalarıyla dolar ve göremezsin önünü. Soğuk bir ortamdan sıcak bir ortama geçince hemen buharlanır. Netice de yine göremezsin. Halbuki daha iyi görebilmek için almışsındır.
Son olarak da şunu söyleyeyim. Uyurken gözlüğümü yatağımın altına koyarım. Böylece onu her türlü tehlikeden korumuş olurum. :)
Ak-Cengâver
07-04-2008, 21:23
Enfal kardeş sen en iyisi su tutmayan camlardan al, benimkisine yağmur damlası gelince aşağıya akıyor ;D
Kullanmıyorum...Ama doktora gitsem kesin gözlük verir...Tabi giden kim :-X :-X ;D
politikaci
07-04-2008, 21:26
evet bende gitsem kesin verir ama gitmem :D
evet bende gitsem kesin verir ama gitmem :D
:-X :-X :D :D :D
Enfal sen de baya dertlisin :D eh gozleri iyi gorenler sukrunu iyi etmeli :-*
Enfal kardeş sen en iyisi su tutmayan camlardan al, benimkisine yağmur damlası gelince aşağıya akıyor ;D
Şu anki camlar buhar da tutmuyor çok. Bilmem ne camlarıymış. Optikçi demişti ama. Ben bu durumdan çok şikayetçi değilim. Umursamam pek. Ama durum böyle.
Enfal sen de baya dertlisin :D eh gozleri iyi gorenler sukrunu iyi etmeli :-*
Ya ben pek takmam öyle ama. Zaman zaman dokunuyor bana. Açıkcası insanlar gözlüğümü çıkarınca beni başka biriymiş gibi görüyorlar. Oysaki benim asıl halim bu. Bu biraz dokunuyor işte.
Benim gozluklerim buharda tutuyor islaniyor da pisleniyor da hayirsizlar :D
acikcasi gozluklu halimle gozluksuz halim cok farkli, ikisini de seviyorum
ama sevmiyorum da cunku gozluk ayri dert lens ayri dert :'(
Bende de astigmat var. Gözlüğüm de var. Ama sadece birşeyler okurken kullanıyorum.
ya gözlüğüm var ama kullanmayı sevmiyorum doktor dinlendirici verdi ama takan yok...
Parantez
07-05-2008, 13:24
güneş gözlüğü kullanırım 8)
NuR-eFSaN
07-05-2008, 13:40
Numaralı gözlük diyosan kullanmıyorum
sadece güneş gözlüğü takarım :-[
Whitecloud
07-05-2008, 18:04
malesef kullanıyorum üstüne üstlük güneş gözlüğü kullanmam da zorunlu >:(
Ak-Cengâver
07-05-2008, 23:47
Bizim ailenin neredeyse hepsi gözlüklü sayılır: Başta ben olmak üzere, annem, babam, abim, babaannem, 2 tane halam, teyzem, anneannem ve dedem :D :D :D Bir ablam kaldı, o da doktora gitse kesin gözlük verir, çünkü arada sırada benimkini takıyor ve "çok net görüyorum bununla" diyor :D
Hıfz-ı lisan
07-05-2008, 23:53
En az gülümsememde dahi gözlerimden haddinden fazla yaş gelir..ağlıyor zannederler..Okulda işe yarıyorda yalnız öğle tatilince hocalarımız senin sorunun var sanırım diyerek dışarı gönderirlerdi,dışarı çık gez,kendine gel diye..okulda tam merkezde iyi oluyordu.. :D anneme bile öğrencinin sorunu neyse bir türlü helledilmemiş ne zaman görsem üzgün derlerdi..Göz doktoruna gittim gözlük verdi ev haricinde kullanmıyorum ::) doktor bile takılmıştı yedek gözyaşı torbası olmasın sende diye :D arkadaşımda pamuk koyalım derlerdi ona sinir olurdum :P ::) öyle.. :)
Ak-Cengâver
07-05-2008, 23:55
En az gülümsememde dahi gözlerimden haddinden fazla yaş gelir..ağlıyor zannederler..Okulda işe yarıyorda yalnız öğle tatilince hocalarımız senin sorunun var sanırım diyerek dışarı gönderirlerdi,dışarı çık gez,kendine gel diye..okulda tam merkezde iyi oluyordu.. :D anneme bile öğrencinin sorunu neyse bir türlü helledilmemiş ne zaman görsem üzgün derlerdi..Göz doktoruna gittim gözlük verdi ev haricinde kullanmıyorum ::) doktor bile takılmıştı yedek gözyaşı torbası olmasın sende diye :D arkadaşımda pamuk koyalım derlerdi ona sinir olurdum :P ::) öyle.. :)
:D Seninkide başkaymış :D :D
tayyipleyiz
07-05-2008, 23:59
Bende numarasız antirefle bir gözlük kullanıyorum. Okurken ve bilgisayar başında olmazsa, olmuyor. :)
Gülsün benimkiler de kuruyor. :D Birazını transfermi etsek ne, senden ... Transfer ücretini öderim söz ... :D
Hıfz-ı lisan
07-06-2008, 00:01
Estagfrullah..olur ya ben bıktım dua ederim sana :D.. duygusal duygusal takılmak hepte iyi olmuyor,arasıra işe yarasada :D
politikaci
07-06-2008, 00:01
şuan doktora gitsem kimbilir kaç numara verirler ama gitmem banane gözlüklü olmam ben :D hem çalışkan değil hem gözlüklü..çok ofsayt :D
tayyipleyiz
07-06-2008, 00:02
Çok şık gözlükler var, karizmayı arttıryormuş Hatice bilgin olsun. :D
politikaci
07-06-2008, 00:04
benim ihtiyacım yok :D daha çok nazar değer mazAllah :D :D
çok ilginç :o
ben gözlük kullanmıyorum
doktora göremiyorum diyorum adam inanmıyo :D :D
okulda hep başkalarrının defterinden yazıyorum yazık bana :(
hayır inandırmak için ne yapmam lazım gözümün önüne harf koyarsa tabi ki görürüm
Deniz.Feneri
07-06-2008, 00:05
çocukken evet :)
politikaci
07-06-2008, 00:05
banamı dedin ;)
Hıfz-ı lisan
07-06-2008, 00:08
Zeynep ilginç olacak tabii..Konya ya gelince öyle birini görürseniz çekinmeden gelin ..benim olma ihtimalim büyük 8) :D
tayyipleyiz
07-06-2008, 00:08
Doktor var, doktor var Zeynep. Sen doktorunu bulamamışsın bence ... Ama hangisi diye bana sorma ... :D
Deniz.Feneri
07-06-2008, 00:09
banamı dedin ;)
kabulleniyorsan evet :D ;)
:D :D :D doktora gitmeye üşeniyorum gıcık oldum ona ::)
politikaci
07-06-2008, 00:10
banamı dedin ;)
kabullenmiyorum ;) .. ya 15 yaşındayım boyum 1 70 ne çocuğu ya anlamıyorum yani :D
Ak-Cengâver
07-06-2008, 00:13
banamı dedin ;)
kabullenmiyorum ;) .. ya 15 yaşındayım boyum 1 70 ne çocuğu ya anlamıyorum yani :D
Ama sen dedin bana mı dedin? diyeeee :D
politikaci
07-06-2008, 00:14
banamı dedin ;)
:D .. ama benden başka kimseye demez en küçükleriyim ya
Ak-Cengâver
07-06-2008, 00:16
banamı dedin ;)
:D .. ama benden başka kimseye demez en küçükleriyim ya
Hmm.. öyleyse en küçükler her şeye katlanmak zorundalar :D
politikaci
07-06-2008, 00:17
:D :D ama şaşıyorum 15 yaşında 1-70 boyunda birisine hala çocuk diyorlar .. hadi genç deseler anlıcamda ;D
Ak-Cengâver
07-06-2008, 00:20
:D :D ama şaşıyorum 15 yaşında 1-70 boyunda birisine hala çocuk diyorlar .. hadi genç deseler anlıcamda ;D
Tamam Genç Politikacı... artık şaşırmana gerek yok ;D
politikaci
07-06-2008, 00:20
sağol .. sende olmasan ... :D
Ak-Cengâver
07-06-2008, 23:59
sağol .. sende olmasan ... :D
:D :D :D
kim üzüyor brnim kardeşimi söyle bana gidip anahtarını alayım..
bilgi müdavimi
07-07-2008, 00:37
kim üzüyor brnim kardeşimi söyle bana gidip anahtarını alayım..
Benim çok şükür öyle sorunum yok,gözlük kullanmıyorum ama isterim.(0.25,0.75 DEN FAZLA OLMASSA SECİNİRİM,10 numara gözlük istemem).Bana çocuk denmiyor,çok seviniyorum.Denilirse de üzülmem,ama sevinmemde.1.77 boyunda birine demezler heralde. :)
KAmusal mışş
07-07-2008, 00:42
sağ 1.25 sol 1 :D
miyop ama kullanmıyorum
Sadece derste ve tv izlerken takıyordum.
Haberleri izlerken takmıştım 1 yaşındaki kuzen kırdı gözlüğümü :-X
Bu gözlüğümün ikinci kırılışı oldu ben de takmıyorum işte dedim vee artık kullanmaz oldum.
Alıştım da artık sanki daha iyi görüyorum 8) :D
ben gözlük kullanmıyorum
hayır inandırmak için ne yapmam lazım gözümün önüne harf koyarsa tabi ki görürüm
Bende de doğuştan astigmat vardı. Küçükken hatırlarım 2 kez doktora gittik. Ama bana gözlerin sağlam demişlerdi. Çünkü açısal bir sorunum var. Ve bazı yerleri net görebilirken farklı bir açıdan bulanıklaşıyordu. Oysa küçük yaşta tedaviye başlansaymış, iyileşme oluyormuş. Bunu yıllar sonra öğrenebildim.
Kemalist59
07-07-2008, 10:57
Evet Araba kullanırken Güneş Gözlüğü :) :) :)
Ak-Cengâver
07-11-2008, 18:05
Maşaallah çoğunluğun gözleri iyi ;) gözlük kullananlar azınlık 8)
Necip Fazıl
07-11-2008, 18:06
aman aman o gözler bize sandık başında çok lazım sakın bozmayın :D ;D :D
Ak-Cengâver
07-13-2008, 23:57
aman aman o gözler bize sandık başında çok lazım sakın bozmayın :D ;D :D
:D :D
YavuzSultanSelim
07-13-2008, 23:58
0.75 miyopum gözlüğüm var ama pek bir alakam yok onla :D
maviinsan
07-13-2008, 23:59
3.5 luk gözlük kullanıyorum
Ak-Cengâver
07-14-2008, 00:01
3.5 luk gözlük kullanıyorum
:o aman aman kardeşim, üzüldüm ya çok fazla.
Sakın kullanma, at bi köşeye gitsin... :)
YavuzSultanSelim
07-14-2008, 00:11
sende mi öyle yaptın :D
Niye gözlüklerinizle barışık değilsiniz ya. Bence daha entel gösteriyor :)
YavuzSultanSelim
07-14-2008, 00:12
ben sadece film falan izlerken takıyorum
ben sadece film falan izlerken takıyorum
Bilmem ben genel anlamda söyledim. Genelde hiç kimse takmak istemiyor. :)
sende mi öyle yaptın :D
Ah ah..Keşke biri bana bunu söyleseydi...0.75 di geçen sene bu sene oldu 1.5... :o :o :'(
Şuan sadece tv izlerken takıyorum.. :(
çok şükür gözlerim sapasağlam gözlük kullanmıyorum ....
Lazerle tedavi tercih edilmelimi :-X
Hıfz-ı lisan
07-18-2008, 17:59
ben gözlük kullanmıyorum
:D :D
politikaci
07-24-2008, 16:05
bu gidişle gözlüklü başbakan olcam :P :D
Ömer_Furkan
07-24-2008, 20:19
evett arada güneş gözlüğü takarımm :D :D 8)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.