fatih kısaparmak balon baskılı balon Gül Kokla Ömrün Uzun Olsun.. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gül Kokla Ömrün Uzun Olsun..

Duygu'Seli~
03-21-2008, 03:46
http://img156.imageshack.us/img156/2000/61gul34fdt2ag1.jpg

Gülbirlik Danışmanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş, gül kokusunun beyin ve bellek gücünü artırarak insan ömrünü uzattığını söyledi. Altıntaş, "Gülün sağlıktaki rolü çok büyüktür. Cildi temizlediği gibi gül kokusu da beyin ve bellek gücünü artırır. Gül kokla, hayatın uzasın. Gül, tüm ateşli hastalıklar ve mide rahatsızlıklarında kullanılabilen bir bitkidir.Gülün hiçbir yan etkisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Altıntaş, Türklerin Orta Asya'dan beri gülü çeşitli amaçlarla kullandıklarını belirtti.

Hüdaverdi
03-21-2008, 03:53
Gül bir yana çimen kokusuna hasretim :-\
İstanbul'un her yeri taş,gül desen dünya para,koklamak için alcak kadar geride değilim :D
Memleket desen orda gül yetişmiyor :-\
Kaldık yine annemin yapay çiçeklerine ve alkondaki saksılara :D
----
Beton dolu ilde otura otura Çanakkeleye gidince toprak kokusu iliklerime kadar işledi valla ne güzeldi :)
+1

sumeyra
03-25-2008, 18:22
hııım :o mide hastalıklarına iyi geliyormuş öylemi?
duygu peki nasıl olucak içicezmi yiyecezmi? bizi aydınlatırmısın?
nanelimondan sıkıldım :-[ artık midem ağrıyınca gül yemek veya içmek istiyorum ;D
+1 canım :)

Duygu'Seli~
03-25-2008, 18:26
nanelimondan sıkıldım :-[ artık midem ağrıyınca gül yemek veya içmek istiyorum ;D

Abla ben doktormuyum ..? :o Delüü abla.. :D kokusu diyor iyi oku valla ben bilmem..gördüm paylaşayım dedim..Çok sevdiğim için Gülü hoşuma gitti.. ;)

sumeyra
03-25-2008, 18:34

Abla ben doktormuyum ..? :o Delüü abla.. :D kokusu diyor iyi oku valla ben bilmem..gördüm paylaşayım dedim..Çok sevdiğim için Gülü hoşuma gitti.. ;)

ablasına ne dedi bütüm forum duysun ve artı vememe cezası uygulayalım :D
içmeden yemeden mideye nasıl faydası olacak koklayarakmı? :D

yolcu44
03-25-2008, 18:37
Gül koklamak... Bayanlar sık sık gül koklayabilir sonuçta alıyorlar birilerinden. Erkeklere kim gül verecek o düşünülür :D
Eskiden bahçemizde vardı ama zamanla kurudu.

Paylaşım için teşekkürler :-*

sumeyra
03-25-2008, 18:50
Gül koklamak... Bayanlar sık sık gül koklayabilir sonuçta alıyorlar birilerinden. Erkeklere kim gül verecek o düşünülür :D

başkanım gül veren erkek bulmak zor
erkekler ya bu incelikten anlamıyor yada cimri oluyorlar :D

vuslata özlem
03-25-2008, 18:51

başkanım gül veren erkek bulmak zor
erkekler ya bu incelikten anlamıyor yada cimri oluyorlar :D

muhabbet beni çekti :D

Eşref
03-25-2008, 18:55

Erkeklere anca gülün dikeni kalıyor. ;D

vuslata özlem
03-25-2008, 19:02

Erkeklere anca gülün dikeni kalıyor. ;D

o bile fazla erkeklere :D

yolcu44
03-25-2008, 19:02
Yok ya o da kalmıyor. Ona bile razıyım ama onu bile veren yok ::)

vuslata özlem
03-25-2008, 19:03

dolunay kadim amma dertlisin ya :D

yolcu44
03-25-2008, 19:04
8) Yok dert etmiyorum. Konu açıldı ben de gerçekleri söyledim. :-X

_hasretim_
03-25-2008, 19:14
paylaşım için sağol duygu

Eşref
03-26-2008, 01:05

Üzülme kardeşim. Güle kırmızılığı, güzelliği veren bülbülün kanıymış. Dikeni kendine saklayan gül, bize değil kendine zarar verir.

(Boşuna edebiyat okumadık :D )

ümitli_bekleyis
03-26-2008, 01:11
Duygu desene Allah ömür verirse bayağı yaşarız.Biz de bu güllerle dolu bahçe , bende de bu gül sevgisi oldukça :) :D :-[

Duygu'Seli~
03-26-2008, 01:14
Duygu desene Allah ömür verirse bayağı yaşarız.Biz de bu güllerle dolu bahçe , bende de bu gül sevgisi oldukça :) :D :-[

Valla bizim burda çocuklar koparıyor tüm çiçekleri..Üst kattayız yetişemiyorumda peşlerine..Kaçıyorlar.. :( dikenli tel var onuda aşıyor BICIRIKLAR.. :( zaten apartman yönetimi için başvuru yaptım seçilirsem elektirikli tel taktıracam kömür olsunlar hepsi..Kökten çözüm.. ???

YavuzSultanSelim
03-26-2008, 01:15

Valla bizim burda çocuklar koparıyor tüm çiçekleri..Üst kattayız yetişemiyorumda peşlerine..Kaçıyorlar.. :( dikenli tel var onuda aşıyor BICIRIKLAR.. :( zaten apartman yönetimi için başvuru yaptım seçilirsem elektirikli tel taktıracam kömür olsunlar hepsi..Kökten çözüm.. ???

gaddar seni :D vicdanın rahat etcek mi :P

Duygu'Seli~
03-26-2008, 01:16
Valla onlarda senin gibi gereksiz elemanlar..Ederiz tabe.. ;) ;D ;D ;D

yolcu44
03-26-2008, 01:17

Üzülme kardeşim. Güle kırmızılığı, güzelliği veren bülbülün kanıymış. Dikeni kendine saklayan gül, bize değil kendine zarar verir.

Sanırım boşuna edebiyat okmuşsun kardeş :-X
Güle kırmızı rengini veren bülbülün kanı değil. Rivayetlere göre bülbülün ötmesi ile ile gül kızarırmış sadece.
Tıpkı bir bayanın yüzünün kızaracağı gibi.

ümitli_bekleyis

Bir apartman yöneticiliği kalmıştı yapmadığın :D Bak ağız alışkanlığı artı falan istersen garip bakabilirler.Hazırlıklı ol.Ya da gel bizim buraya taşın.Semtte kesin kural var.Bahçelere dokunulmuyor ;) Gül gibi geçinip gideriz :D

YavuzSultanSelim
Valla onlarda senin gibi gereksiz elemanlar..Ederiz tabe.. ;) ;D ;D ;D

denli >:(

Beritan
03-26-2008, 01:21

Güle kırmızı rengini veren bülbülün kanı değil. Rivayetlere göre bülbülün ötmesi ile ile gül kızarırmış sadece.

:D :D :D
tartışma konusuna bak :D

Ayşe_Berra
03-26-2008, 01:22
Duygucum teşekkürler ;) ;)

Bu arada Gülbirlik Türkiye'de saf gülsuyu üreten ve ihraç eden tek firma. Kullanırsanız tavsiye ederim. İnsan huzur doluyor kokusundan... ;) ;)

Ayşe_Berra
03-26-2008, 01:23

Güzeldi...

yolcu44
03-26-2008, 01:24
:) Tartışa çıkmasın aman. Espiri amaçlı söyledim sadece.

Duygu'Seli~
03-26-2008, 01:26
Şu hale bak Konu 66 kere okunmuş ama sadece 3 artı geldi.. :( :( :'( :'( :'( ben artık ne diyeyim..Vermeyenler utansın..http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/agla2.gif

Beritan
03-26-2008, 01:26

espirileriniz çok hoş ya..
gerçekten kırmızı gül neden kırmızı
sarı neden sarı
neden ikisi bir olmuyo :-\
bu sorularıma cevap verirmisiniz ::)

Gölge
03-26-2008, 01:27
Haydi o zaman hep birlikte gül koklamaya,gül reçeli yemeye,gül kolonyası kullanmaya sevdiklerimize gül hediye etmeye vs...vs... :D (+)

YavuzSultanSelim
03-26-2008, 01:28
Şu hale bak Konu 66 kere okunmuş ama sadece 3 artı geldi.. :( :( :'( :'( :'( ben artık ne diyeyim..Vermeyenler utansın..http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/agla2.gif

vermedm utanmıyorum da :D

Eşref
03-26-2008, 01:29

Bir sözle kızaran gül mü var? Dikeniyle kan saçar onlar. Şimdilerde ondan da vazgeçip, elektrikle kömür etmeye başlamışlar. Benden söylemesi :D

Ayşe_Berra
03-26-2008, 01:30
Vallahi alan olursa koklarız, neden olmasın. :-X :-X :-X :-X :-X :D :D :D

Şahsım adına kafasına vura vura alınacak bir gülü falan istemezdim ben. Koklamak için birinin almasını da beklemem. Başkası için yapmıyorsam bir çok şeyi, canım istediği zaman gül ya da herhangi bir çiçek alıırm kendime..Benim için. (Çok mu bencilce oldu :D :D :D )
Ama çok şükür Allah nazarlardan saklasın bunu dillendirmeyeceğim biri var hayatımda. Cebindeki son parasıyla bana çiçek alacak kadar düşünceli maşallah (Allah nazarlardan korusun inşallah ,amin...) Kendi kendime dua edip amin bile diyorum :D :D

İsmihan Allah gönlüne göre versin canım ;)

yolcu44
03-26-2008, 01:34

espirileriniz çok hoş ya..
gerçekten kırmızı gül neden kırmızı
sarı neden sarı
neden ikisi bir olmuyo :-\
bu sorularıma cevap verirmisiniz ::)

Sarı kırmızı gül neden olmuyor? :) bi kırmızı bir sarı gül yan yana getirisek olabilir o zaman.
Sarı ve kırmızı gül olunaca mecburen sarı - lacivert olması açısından güllerin yapısıyla oynayıp mavi gül de katıldı aramıza. :)

Beritan
03-26-2008, 01:35
siz fenerlimisiniz ki demeyin siz tarafsız olmalısınız
ama galatasaraylıysanız bence deyi verin :D

yolcu44
03-26-2008, 01:37
Yok ben takım tutmam. Ama küçük iken Galataraylıydım açıkcası. Ama şu durumda hiç birini tutmuyorum uzun zamandır.

kayısıkentli44
03-26-2008, 01:37
alanımız yokki koklayalım...ah beee biris alsa ne koklarım bilionmu o gülü ;D yada alanı :D

Beritan
03-26-2008, 01:38
Yok ben takım tutmam. Ama küçük iken Galataraylıydım açıkcası. Ama şu durumda hiç birini tutmuyorum uzun zamandır.

asaletinizin nerden geldiği belli başkanım 8)

Duygu'Seli~
03-26-2008, 01:39
alanımız yokki koklayalım...ah beee biris alsa ne koklarım bilionmu o gülü ;D yada alanı :D

Artı verirsen kargoyla bir kasa yollarım söz.. :( :'( :'( :'( :'(

Eşref
03-26-2008, 01:41

Benim hemşerim. İstersen gül değil kayısı göndereyim sana. ;D Kayısı varken gül'e ne hacet!

Beritan
03-26-2008, 01:43

ben sana 1 değil 2 verim ama yarın yollamıyan deniz baykalın diline düşsün :D

kayısıkentli44
03-26-2008, 01:45

yaa istedigin artı olsun beeeeeee.... gül yollamanada gerek yok..biz menfaatçi degiliz;)

kayısıkentli44

Benim hemşerim. İstersen gül değil kayısı göndereyim sana. ;D Kayısı varken gül'e ne hacet!

tamam olur.... :)

Beritan

yaa istedigin artı olsun beeeeeee.... gül yollamanada gerek yok..biz menfaatçi degiliz;)

ben istiyorum veren yok napim :-[
bari böyle alim ::)

kayısıkentli44
03-26-2008, 01:48

ben istiyorum veren yok napim :-[
bari böyle alim ::)

verdim bileee ;)

Beritan
03-26-2008, 01:50
kayısıkentli verdinmi artıyı
ben vermedim vermem vermiycem önce sözü versin
başında kendi gelmesin :D

sumeyra
03-26-2008, 20:56

Gül yağları satılıyor, onu bir şekilde nasıl içildiğini öğrenip kullanabilirsiniz belki..Eczanelere sorabilirsiniz..
Benimde midem vasat, yine doktora uğramam lazım çok kötü bi dert :'( :'( :'(

Doktora gitmek en son tercihim :( ilaç istemiyorum :'( doğal yollar en güzeli ;D
haklısın eczane ve aktarcılara sormak lazım
yediklerimize dikkat edersek mide rahat oluyor
yağlı biberli çok salçalı şeyler az kullanılmalı :)

sumeyra
03-26-2008, 21:25

Gül yağları satılıyor, onu bir şekilde nasıl içildiğini öğrenip kullanabilirsiniz belki..Eczanelere sorabilirsiniz..
Benimde midem vasat, yine doktora uğramam lazım çok kötü bi dert :'( :'( :'(

Doktora gitmek en son tercihim :( ilaç istemiyorum :'( doğal yollar en güzeli ;D
haklısın eczane ve aktarcılara sormak lazım
yediklerimize dikkat edersek mide rahat oluyor
yağlı biberli çok salçalı şeyler az kullanılmalı :)

Ben artık dayanamadım geçenlerde ağrısına, hareket bile edemiyordum gittim mecburen, haplar iyi geldi, gel bidaha dedi doktor hanım ama, gideceğim inşallah ??? ??? ;D

Bitki çayları da rahatlatır, iç arada..
Ben 4 yıl yurtta kaldım, genelde kuru gıdalarla beslendim, tost falan, bu hale geldim, yağla, salçayla falan alakam olmadı aslında.. :-\
Konuyla da ne alakası varsa şimdi bizim muhabbetinde :D :D :D
Başka bi yerde konuşuruz artık :D :D :D

evet haklısın duygu fırçasını çeker kaçalım :D