fatih kısaparmak balon baskılı balon Gül: TBMM'nin onuru için çekildim - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gül: TBMM'nin onuru için çekildim

GoKSeL
07-19-2007, 02:22
Dışişleri Bakanı Gül, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde niye ben mağdur olayım? Ben milletin gönlündeyim, bunu gittiğim her yerde görüyorum. Asıl mağdur Türkiye oldu'' dedi.

Gül, Kayserispor tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıda sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, seçim öncesi Türkiye'yi dolaşarak, 4.5 yılda yaptıkları hizmetleri anlattıklarını ifade eden Gül, siyasetin hizmet yarışı, siyasi partilerin de millete hizmet için var olduğunu söyledi.

Partiler arasında iftira ve çamur atma değil, hizmet yarışı olması gerektiğini kaydeden Gül, kardeşlik, birlik ve beraberliği yaygınlaştırmak için ülkeyi dolaştıklarını, Türk siyasetinin de buna ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Göreve geldiklerinde ülkenin içinde bulunduğu durumu ''yanan bir eve'' benzeten Gül şunları kaydetti: ''4.5 yılda evdeki yangını söndürdük, şimdi evi boyayıp yeniden dayayıp döşemeye çalışıyoruz. Bunu anlamak için makro ekonomik göstergelere bakmamız lazım. Türkiye ilk kez büyüyen, ekonomik kalkınma sağlayan, milli gelirini artıran ülke haline geldi. 2002'de milli gelirimiz 180 milyar dolarken, geçen yıl bu rakam 400 milyar dolar oldu. 4 yıl üst üste, yüzde 35'e yakın ekonomik büyüme sağladık. Daha önce savaş yıllarında bile olmayan şekilde küçülmüştük. Bu büyümenin sebebi istikrar ve ne yaptığını bilen hükümettir. Enflasyonu ve faiz oranlarını indirdik. Sadece faizin düşmesiyle 100 milyar dolar tasarruf sağladık. Bu paralarla milletimize hizmet götürdük. Bizden önce Hazine batık bankalara garanti veriyordu. Bizim dönemimizde bir tane banka batmadığı gibi zarar eden kamu bankaları da kar eder hale geldi. Bütün bunlar tesadüfi olmadı.''

Türkiye'nin tüm problemlerinin bitmediğini, daha yapılması gereken çok iş olduğunu anlatan Bakan Gül, 4.5 yılı sorunların çözümü için çalışarak geçirdiklerini, millet görev verdiği takdirde hizmetlerine devam etmek istediklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Seçim öncesi halka yaptıklarını anlattıklarını, cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna girmek istemediğini, ancak her gittiği yerde bu konudaki görüşlerinin merak edildiğini ifade eden Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gelişmelerin herkes tarafından izlendiğine dikkat çekti.

Açık toplumlarda yanlış yapılırsa ve vicdanları zedeleyen oyunlar olursa milletin buna cevap vereceğini anlatan Gül, şöyle devam etti: ''Tıpkı pazar günü yapılacak seçim gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde de tüm kurallar belliydi. Türkiye ilk kez cumhurbaşkanı seçmiyordu. 1980 öncesi TBMM'de cumhurbaşkanı seçilememiş, Meclis'te 138 kez oylama yapılmıştı. Anayasa yapılırken de cumhurbaşkanı seçilsin diye kurallar konuldu. Bu kurallarla 3 tane cumhurbaşkanı seçildi. 3 cumhurbaşkanı da 3. turda seçildi. Ama ne yazık ki bu seçimde itiraz ettiler ve Anayasa Mahkemesine gittiler. Bu, milletin vicdanını rahatsız etti. Bu kararı verenlerin de vicdanı rahat değil. Çünkü Türkiye küçük düşürüldü. Ben de TBMM'nin onurunu korumak için adaylıktan çekildim. Ancak, buna alet olan partiler ve siyasileri milletimiz gördü. Şimdi, bizim mağduriyet edebiyatı yaptığımızı söylüyorlar. Niye ben mağdur olayım? Ben milletin gönlündeyim. Bunu her yerde görüyorum. Ama mağdur olan Türkiye. 70 milyonluk Türkiye, cumhurbaşkanını seçememiş ülke durumuna düşürüldü. Türk halkı, hem kadirşinastır, hizmetleri görür, hem de yanlışlara karşı asil duruşunu her zaman gösterir.''