fatih kısaparmak balon baskılı balon Hadislerde Fatiha - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadislerde Fatiha

hayat
07-11-2007, 08:46
Allah ile Kulu Arasındaki Taksim

Allah Teâlâ buyurdu ki: "Ben namazı kulumla kendi aramda iki kısma böldüm, yarısı bana ait, yarısı da ona. Kuluma istediği verilmiştir.

Kul: "elhamdu lillâhi rabbil-âlemîn" deyince, Azîz ve Celîl olan Allah: "Kulum bana hamdetti" der. "er-rahmânir-rahîm" deyince, Allah: "Kulum beni övdü" der. "mâlik-i yevmid-dîn" deyince, Allah: "Kulum beni büyükledi" der.

"Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım isteriz" deyince, Allah: "Bu benimle kulum arasındadır, kuluma istediğini verdim" der. "Bizi doğru yola sevket, kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna, gadaba uğrayanların ve dalâlete düşenlerin değil" dediği zaman, Allah: "Bu da kulumundur, kuluma istediği verilmiştir" buyurur.

(Müslim, Salat 38, (395); Muvatta, Salat 39, (1, 84-86); Tirmizi, Tefsir, Fatiha, (2954, 2955); Nesai, İftitah 23, (2,135, 236))

Hz. Peygamber (SAV), Ubey İbnu Ka'b (RA)'a uğradı. O namaz kılıyordu. Rasulullah şöyle buyurdu:

"Nefsimi kudret elinde tutan Zat-ı Zü'l-Celâl'e yemin ederim ki, Allah, Fatiha'nın bir mislini ne Tevrat'ta, ne İncil'de, ne Zebur'da, ne de Furkan'da indirmemiştir. O (namazlarda) tekrarla okunan yedi ayettir." (Tirmizi hadisin sahih olduğunu söylemiştir. Nesai'nin yine Ebu Hüreyre'den yaptığı bir rivayette: "O (Fatiha suresi) benimle kulum arasında taksim edilmiştir. Kuluma istediği verilmiştir" ziyadesi vardır.)

(Tirmizi, Sevabu'l-Kur'an 1, (2878))

hayat
07-11-2007, 08:47
Hadis-i seriflerde buyrulurki:

Fatiha suresi, bütün dertlere devadir. [Beyheki]
Evinde, Fatiha ve Âyet-el kürsi okuyana, o gün cin ve seytan zarar veremez.[Deylemi]

Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar degmez. [Deylemi]
Kur'an-i kerimde hayri en çok olan sure Fatihadir. [I. Ahmed]

Kur'an-i kerimin en faziletli suresi Fatihadir. [Hakim]
Fatiha suresi Allahü teâlânin gadabini önler. [Sir’a]
Fatiha suresi zehire sifadir. [Ebusseyh]

hayat
07-11-2007, 08:47
Peygamber Efendimiz buyuruyorlar; Allah Teala yer yüzüne 100'ü aşkın kitap indirmiştir bunların bütün muhteviyatını 4 kitapta, tevrat-zebur-incil-Kuran'da toplamıştır. Bu dört kitabın içindeki her bilgiyi Kuran-ı Kerim'de toparlamıştır. Ve Kuran-ı Kerimin bütün mahiyetinide Fatiha suresinde toplamıştır. bu nedenle Fatiha suresini bir kere okuyan bu 100'ü aşkın indirilmiş kitapların hepsini hatmetmiş gibi olr. Fatiha suresinin tefsirini öğrenen yeryüzüne inmiş bütün kitapların tefsirini öğrenmiş gibi olur.
Amel edebiliriz inşaAllah...