fatih kısaparmak balon baskılı balon Hani İsrail ile İlişkiler Eskisi Gibi Olmayacaktı ?? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hani İsrail ile İlişkiler Eskisi Gibi Olmayacaktı ??

Blur
09-20-2011, 21:47
İsrail özür dilemedikçe eskisi gibi olmayacak

Bunu sayısızca kez söyleyen dış işleri bakanımız ve çok muhterem sayın başbakanımız..

Fakat akabinde gelişen olaylar ;

Tarihlere dikkat edin.. Mavi Marmara olayıyla arasında ne kadar zaman var falan..

İsrail Milli Günü'nde 2 BAKAN..

İsrail'in 62. Milli Günü, Büyükelçilik tarafından Swissotel’de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Hükümetten kimsenin beklenmediği resepsiyona Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katıldı. 62. yıl pastasını Vecdi Gönül sefire Irit Levi birlikte kesti.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levy'nin Swiss Otel'de verdiği resepsiyona Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kürşat Tüzmen, ABD Büyükelçisi James Jeffrey ve çok sayıda davetli katıldı.

Davete katılan ABD Büyükelçisi James Jeffrey, “Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, iki ülke arasında imzalanan protokollerin dondurulduğunu yönündeki açıklaması” hakkındaki fikirlerinin sorulması üzerine, “Bu Türkiye ile Ermenistan arasındaki bir problem, fakat ümit ediyoruz ki, bu süreç devam edecek” ifadesini kullandı.

Resepsiyonda yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Foto muhabirleri ve kameramanlar yaklaşık iki saat öncesinden çağrılırken; kameralar, kasetler tek tek incelendi, mikrofonlara kadar arama yapıldı. Görev yapacak garsonlar ve şeflerin de kimlik fotokopileri alındı. Salonun her yeri bomba uzmanı köpek tarafından kontrol edildi.

Büyükelçi Levy ve eşi resepsiyondan yaklaşık 1 saat önce salona geldi, ancak Levy geçen yıl olduğu gibi bu yıl da otelin ana giriş kapısı yerine garaj kapısından salona girdi.

İsrail ile Türkiye arasında Davos zirvesinden bu yana gerginleşen gelişmelerin bir sonucu olarak bugünkü resepsiyona hükümetten kimlerin katılacağı merak ediliyordu. Resepsiyon için 600 kişiye davetiye gönderildi.

KAYNAĞI (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14506034.asp)

İsrail Türk Büyükelçi'yi böyle aşağıladı

İsrail'in Erdoğan'a tepkisi sözle değil koltukla oldu. Türkiye'nin İsrail büyükelçisine bakın ne yaptılar?

http://img.internethaber.com/news/114397.jpg

Kaynak : http://www.internethaber.com/israil-turk-buyukelciyi-boyle-asagiladi-227319h.htm#ixzz1YVb6CtbA

Tarantula_
09-20-2011, 22:36
Büyükelçi olayından sonra film kopuyor mu ? Yahu el insaf.. Bu kadar cımbızcılığa meraklı olur insan.. Kartelden farkın yok kes kes yapıştır heytt bee..!

unnamed
09-20-2011, 22:38
yav bırakın ilgi göstermeyin....
birisi iyi gazlamış anlaşılan;D

Blur
09-20-2011, 22:39
Konulara yorum yapmaya gerek yok nasıl olsa muhterem yönetici bizim yerimize düşünüp cevap verip konuları kilitliyor... ;)

Chronicle
09-20-2011, 22:39
Boşa konuşmanın manası yok .
Nasıl olsa kapatılacak konu .

Tarantula_
09-20-2011, 22:44
Doğru düzgün konuşulan hiç bir konu kapatılmamıştır..

Hüdaverdi
09-20-2011, 22:46
İnsanlar yanlış yönlendirilirse konu kapanır elbet.
Davos ta başbakanın israile karşı 'özür dileyin','ilişkiler eskisi gibi olmayacak' gibi bir söylemi oldu mu ?
Yoksa bu söylem Mayıs 2010 mavi marmara olayından itibaren mi oldu ?
Buna cevap ver bakalım.

Chronicle
09-20-2011, 22:51
Yapılanlardan ve şuan ki İsrail ilişkilerine bakacak olursak bu konun cevabını buluruz.

Yıldırım
09-20-2011, 22:55
Konulara yorum yapmaya gerek yok nasıl olsa muhterem yönetici bizim yerimize düşünüp cevap verip konuları kilitliyor... ;)

Güzel kardeşim gazetedemi okumuyorsun...
Ne dedi hükumet düzelse bile sadece enerji konusunda iş yaparız...hiçbir stratejik konuda birlikte olamayız dedi...kaldıkı düzelecek bile olsa Türkiye'nin talepleri ortadadır.İsrail bu talepleri gerçekleştirirse zaten ortada problem olmaz ve İsrailin başbakan yardımcısı Moşe Ya'alon “Türkiye’den özür dilersek Ortadoğu’nun yeni lideri olur” demişti hatırlarsanız...Zaten öyle olacak.Bu zamana kadar kimseye boyun eymeyen İsrail Türkiye'ye boyun eğdikten sonra neden ilişkiler düzelmesinki...
Biz kar olarak ortadoğu hakimiyetini alacağız...Güzel kardeşim ilişki diyince sadece toplantı yapman gelmesin aklına...bunun savunma alanı var enerji alanı var sosyol kültürel boyutu var...Türkiye'nin istekleri ortadadır.İsrail Türkiye'ye tamam sen büyüksün demediği sürece yani bizim isteklerimizi yapmadığı sürece ilişkiler normalleşemez...bu saatten sonrada İsrail ile sadece enerji konusunda iş yapabiliriz...Türk milletinin onuru ve gururu hiçe sayılamaz...

Blur
09-20-2011, 23:44
O bile olamadı ki..

Davos'tan sonra başbakan " tepkim moderatöreydi " dedi :D

NS
09-20-2011, 23:46
@1 soruyorum arkadas bu kafa neyin kafası :D

Blur
09-20-2011, 23:50
Senin kafan neyin kafası onu sormak lazım...

Önce israil ile eskisi gibi olmayacağız dedik... Ondan sonra sırasıyla tepkimiz moderatöreydi dedik... Geri çağırdığımız büyükelçiyi bir kaç hafta sonra yine yolladık... Yetmediği gibi israil'in milli bayramı sayılan kuruluş gününe mavi marmara olayından haftalar sonra 2 tane kendi bakanımızı yolladık...

Neyin kafasını yaşıyoruz Türkiye...

Yıldırım
09-21-2011, 00:02

Önce israil ile eskisi gibi olmayacağız dedik... Ondan sonra sırasıyla tepkimiz moderatöreydi dedik... Geri çağırdığımız büyükelçiyi bir kaç hafta sonra yine yolladık... Yetmediği gibi israil'in milli bayramı sayılan kuruluş gününe mavi marmara olayından haftalar sonra 2 tane kendi bakanımızı yolladık...

Güzel kardeşim...
Ülke olarak verdiğimiz mücadele gayet nettir.Bunu bütün dünya anladı ve gazetelerinde, dergilerinde ,televizyonlarında verdi.
Laf ebeliği yapmanın luzumu yok.
Bakan Yıldız bak ne diyor..."Türk vatandaşının onuru daha önemlidir , İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi halinde ancak enerji konusunda işbirliğinin sağlanabilir"
Artık geri dönüşü olmayan bir yola girdik.
Yemişim milli bayramı yaptıklarımız ortada...
Türkiye şuan İsrail ile görüşmüyormu zannediyorsun.
Birde yazına dikkat et Mavi marmaradan haftalar sonra demişsin olmamış orası...
Herneyse diğer yazımı okuduysan bişeyler öğrenmişsindir...
Bir araya toplanıp iki resim çekilmek ilişkilerin düzeldiği anlamına gelmez...
Türkiye isteklerinin yerine getirilmediği takdirde asla İsrail ile ilişkler düzelmeyecektir...
İsrail Türkiye'den özür dileyene kadar ilişkiler normalleşmeyecek...
şimdi normalleşmeden kastımıda söyliyeyimde açık uç kalmasın bakan yıldızın dediği gibi Türk vatandaşının onuru daha önemlidir , İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi halinde ancak enerji konusunda işbirliğinin sağlanabilir

NS
09-21-2011, 00:05

kardeş sen tcyi erdoğan mı kurdu sanıyon ??? sen hele bi bak bakalm tsk kkk'yı kimin tankı, hkk 'yı kimin ucağıyla doldurmus ?

sen 6 gun savasını biliyosundur ama ben yine de hatırlatayım.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_G%C3%BCn_Sava%C5%9F%C4%B1

senn elin kolun bağlı, nası dersen bu sefer de falkland islands yaz bi google a bak bakalm ne cıkıyo.

ha bu işin askeri boyutu ama sunu düşün abd nin ortadogudaki 2 müttefiği: israil ve türkiye.

senn çat diye ilişkileri koparman demek senn ülkenden dövizin cekilmesi demek, dısa bağımlı sahalarda -uydu teknolojisi petrol vs. - abd yi unutman demek. ha sen de bilirsin ben inanıyorum 1974 kıbrıs harekatında neler olmus acaba ucaklarımız neden havalanamamıs bi hatırla rica edicem.

ha bu benm sahsi de kanaatimdir; tc bağımsız bi devlettir amma ve lakin, öyle değildir.

öyle işte bu saatte bu kadar acıklayabildim. gözünü de seveym bu tür faşist klişeleriyle gelme böyle ofsayta düşüyosun.iyi geceler

Blur
09-21-2011, 00:05
Güzel kardeşim...
Ülke olarak verdiğimiz mücadele gayet nettir.Bunu bütün dünya anladı ve gazetelerinde, dergilerinde ,televizyonlarında verdi.
Laf ebeliği yapmanın luzumu yok.
Bakan Yıldız bak ne diyor..."Türk vatandaşının onuru daha önemlidir , İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi halinde ancak enerji konusunda işbirliğinin sağlanabilir"
Artık geri dönüşü olmayan bir yola girdik.
Yemişim milli bayramı yaptıklarımız ortada...
Türkiye şuan İsrail ile görüşmüyormu zannediyorsun.
Birde yazına dikkat et Mavi marmaradan haftalar sonra demişsin olmamış orası...
Herneyse diğer yazımı okuduysan bişeyler öğrenmişsindir...
Bir araya toplanıp iki resim çekilmek ilişkilerin düzeldiği anlamına gelmez...
Türkiye isteklerinin yerine getirilmediği takdirde asla İsrail ile ilişkler düzelmeyecektir...
İsrail Türkiye'den özür dileyene kadar ilişkiler normalleşmeyecek...
şimdi normalleşmeden kastımıda söyliyeyimde açık uç kalmasın bakan yıldızın dediği gibi Türk vatandaşının onuru daha önemlidir , İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi halinde ancak enerji konusunda işbirliğinin sağlanabilir

İsteklerimiz demişsin..

İsrail bizden özür diledi mi ? Hayır...

Fakat ilişkilerde bir soğuma yok hala adamların pilotlarını biz eğitiyoruz...

Sonra başbakan çıkıyor diyor ki " Mavi Marmara savaş sebebiydi sabrettik " ..

Siz bunu hazmedebiliyormusunuz ? Ben edemiyorum arkadaş...

Blur
09-21-2011, 00:08
kardeş sen tcyi erdoğan mı kurdu sanıyon ??? sen hele bi bak bakalm tsk kkk'yı kimin tankı, hkk 'yı kimin ucağıyla doldurmus ?

sen 6 gun savasını biliyosundur ama ben yine de hatırlatayım.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_G%C3%BCn_Sava%C5%9F%C4%B1

senn elin kolun bağlı, nası dersen bu sefer de falkland islands yaz bi google a bak bakalm ne cıkıyo.

ha bu işin askeri boyutu ama sunu düşün abd nin ortadogudaki 2 müttefiği: israil ve türkiye.

senn çat diye ilişkileri koparman demek senn ülkenden dövizin cekilmesi demek, dısa bağımlı sahalarda -uydu teknolojisi petrol vs. - abd yi unutman demek. ha sen de bilirsin ben inanıyorum 1974 kıbrıs harekatında neler olmus acaba ucaklarımız neden havalanamamıs bi hatırla rica edicem.

ha bu benm sahsi de kanaatimdir; tc bağımsız bi devlettir amma ve lakin, öyle değildir.

öyle işte bu saatte bu kadar acıklayabildim. gözünü de seveym bu tür faşist klişeleriyle gelme böyle ofsayta düşüyosun.iyi geceler

Benim bahsettiğim şey bu değil ki...

Bizim her seferinde tükürdüğümüzü yalamamız.. Ondan sonra hep çok büyük bir iş yapmışız gibi bu olayın lanse edilmesi halbuki ortada böyle bir olay yok... Onu diyoruz 2 hafta sonra başka bir şey oluyor.. Bunu diyoruz başka bir şey oluyor...

Türkiye'nin kapalı kapılar ardında görüşmeleri olduğunu tabii ki biliyoruz fakat biz dik duramıyoruz hep kendi arasında siyasetçiler omurgalı omurgalı diyip duruyorlar fakat dış siyasete o omurganın " O " su yansımıyor...

Malesef durum bu...

Kendi içimizde ki namertlerden sızmalardan vs... bahsetmiyorum ben dış siyasette ki tutumumuzdan bahsediyorum...

Yıldırım
09-21-2011, 00:14
İsteklerimiz demişsin..

İsrail bizden özür diledi mi ? Hayır...

Fakat ilişkilerde bir soğuma yok hala adamların pilotlarını biz eğitiyoruz...

Sonra başbakan çıkıyor diyor ki " Mavi Marmara savaş sebebiydi sabrettik " ..

Siz bunu hazmedebiliyormusunuz ? Ben edemiyorum arkadaş...
Güzel kardeşim şiyaset böyle bişey...
Madem konjonktürü değerlendirmekte zorlanıyorsun bence bırak bu işler çok üzülürsün çünkü...
İsrail bizden özür dilemedi ekonomik ve en başta söyledğim diğer ilişkiler yavaş yavaş kesiliyor...hiçbir ülke diğer bir ülkeyle ilişkilerini bir günde atamaz.
Senin isteklerin kendi egonu tatmin etmek...Türkiye İsrail ile neden bir savaşa girsin bak ne güzel İsrail'in üzerinden prim yapıyoruz...Ortadoğu ağzımızın içine bakıyor...İsrail'in aslında ne kadar aciz olduğu gözükmüyormu?
Tekrar söyliyeyim bakan iki tane davete katıldı diye ilişkiler normalleşmez...

Blur
09-21-2011, 00:18
Güzel kardeşim şiyaset böyle bişey...
Madem konjonktürü değerlendirmekte zorlanıyorsun bence bırak bu işler çok üzülürsün çünkü...
İsrail bizden özür dilemedi ekonomik ve en başta söyledğim diğer ilişkiler yavaş yavaş kesiliyor...hiçbir ülke diğer bir ülkeyle ilişkilerini bir günde atamaz.
Senin isteklerin kendi egonu tatmin etmek...Türkiye İsrail ile neden bir savaşa girsin bak ne güzel İsrail'in üzerinden prim yapıyoruz...Ortadoğu ağzımızın içine bakıyor...İsrail'in aslında ne kadar aciz olduğu gözükmüyormu?
Tekrar söyliyeyim bakan iki tane davete katıldı diye ilişkiler normalleşmez...

Sen öyle görmek istediğin için öyle emin ol..

Yurt dışında yaşayan vatandaşlara sor bakalım Türkiye şöyle böyle diye kaçı tanıyor kaçı biliyorr... Türkiye , İsrail ile neden savaşa girsin diyoruz ama başbakan bu bir savaş sebebiydi diyor... Ve adamlara bir özür bile diletemiyoruz.. Orada ölen şehitlerin hakkını dahi savunamıyoruz... İsrail ne derse he demek zorundayız , çünkü geleceğe yatırım yapıyoruz ilerde bineceğiz tepelerine heralde :evet:

Tabii o günler gelene kadar bi 5-10 bin şehit daha vereceğiz bu gidişle...

NS
09-21-2011, 00:19
Benim bahsettiğim şey bu değil ki...

Bizim her seferinde tükürdüğümüzü yalamamız.. Ondan sonra hep çok büyük bir iş yapmışız gibi bu olayın lanse edilmesi halbuki ortada böyle bir olay yok... Onu diyoruz 2 hafta sonra başka bir şey oluyor.. Bunu diyoruz başka bir şey oluyor...

Türkiye'nin kapalı kapılar ardında görüşmeleri olduğunu tabii ki biliyoruz fakat biz dik duramıyoruz hep kendi arasında siyasetçiler omurgalı omurgalı diyip duruyorlar fakat dış siyasete o omurganın " O " su yansımıyor...

Malesef durum bu...

Kendi içimizde ki namertlerden sızmalardan vs... bahsetmiyorum ben dış siyasette ki tutumumuzdan bahsediyorum...

kardeş sen biliyo musun 1980 darbesine kadar konsolosluklarımızdaki kokteyllerde türk müziği yasaktı, senin bası kapalı kızın gecen seneye kadar okula basını acıp gidiyodu, senn askerin senn paranla senn sectiğin iktidarı deviriyodu bunları bi düşün. bunlar 8 yılda bitecek iş mi değil mi ?

zamannda tc arge yaptı da bi tufek mi uretti herseyi ithal ediyorduk. bak yeni yeni bunlar oluyo. neticede age of oynamıyoruz sen ,israilin üstünü çiz sora bak bakalm askeri endüstrin noluyo ? bak heronları hali ortada terörist izlemesi gereken ucaklar daha havalanmaktan aciz. kusra bakma da sen de bundan bahsediyosun ben de bundan.

senn dediğnii zamannda çiller yapmıs yunanistana namluyu doğrultmus abd dur demiş dinlememiş sora nolmus ? memurun maaşını ödeyecek para bulamamıslar kasada. o yuzdendr ki çook düşünücen kardeş. sen satranc oynarken bile en az 2 hamle ilerisini tahayyul edere oynuyosun, e azcık da atacağın diplomatik adımların da karsı hamlesini düşün.

Ahmet Yasin
09-21-2011, 00:21
İyide 1.5 yıl önceki haberi paylaşmanın anlamı ne...

Blur
09-21-2011, 00:27
kardeş sen biliyo musun 1980 darbesine kadar konsolosluklarımızdaki kokteyllerde türk müziği yasaktı, senin bası kapalı kızın gecen seneye kadar okula basını acıp gidiyodu, senn askerin senn paranla senn sectiğin iktidarı deviriyodu bunları bi düşün. bunlar 8 yılda bitecek iş mi değil mi ?

zamannda tc arge yaptı da bi tufek mi uretti herseyi ithal ediyorduk. bak yeni yeni bunlar oluyo. neticede age of oynamıyoruz sen ,israilin üstünü çiz sora bak bakalm askeri endüstrin noluyo ? bak heronları hali ortada terörist izlemesi gereken ucaklar daha havalanmaktan aciz. kusra bakma da sen de bundan bahsediyosun ben de bundan.

senn dediğnii zamannda çiller yapmıs yunanistana namluyu doğrultmus abd dur demiş dinlememiş sora nolmus ? memurun maaşını ödeyecek para bulamamıslar kasada. o yuzdendr ki çook düşünücen kardeş. sen satranc oynarken bile en az 2 hamle ilerisini tahayyul edere oynuyosun, e azcık da atacağın diplomatik adımların da karsı hamlesini düşün.

Bana sürekli geçmişten örnekler veriyorsun be dostum...

Ben burada çiller'i miller'i savundum mu ? O zaman ki yapılanları savundum mu ??

Siz şu an çok iyiyiz fenayız dağıtıyoruz havalarındasınız ya onu söylüyorum... İsrail'in üstünü çizemiyorsan çıkıp " SİZ ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİRİSİNİZ " deyip o lafı yutmayacaksın.... Ya sus ya konuş... Ne yaptığımız belli değil

Hüdaverdi
09-21-2011, 00:29
Hangi tepkisi modaratöreydi bunu algıladıysan söyle bakalım.

NS
09-21-2011, 00:29
Bana sürekli geçmişten örnekler veriyorsun be dostum...

Ben burada çiller'i miller'i savundum mu ? O zaman ki yapılanları savundum mu ??

Siz şu an çok iyiyiz fenayız dağıtıyoruz havalarındasınız ya onu söylüyorum... İsrail'in üstünü çizemiyorsan çıkıp " SİZ ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİRİSİNİZ " deyip o lafı yutmayacaksın.... Ya sus ya konuş... Ne yaptığımız belli değil

kardeşim konusacak erdogan napacak ? savas mı acacaz adamları napmamızı bekliyosun bi söylesene

Blur
09-21-2011, 00:33
Hangi tepkisi modaratöreydi bunu algıladıysan söyle bakalım.

Davos olayından sonra ;

Peres aradı
CNN Türk, Peres'in daha sonra Erdoğan'la telefonla iletişime geçerek "üzgün olduğunu", sesini duyulmadığını düşündüğü için yükselttiğini dile getirdiğini duyurdu.

Erdoğan: Tepkim panel yöneticisineydi
Akşam saatlerinde Forum'un başkanı Klaus Schwab'la birlikte yaptığı basın toplantısında, Peres'in forumun usulünde yer almayan bir üslupla doğrudan kendisine yönelik konuştuğunu, zaman zaman sesini yükselttiğini, ama tepkisinin panelin kolaylaştırıcısı Ignatius'a olduğunu söyledi.

Erdoğan bu sözünü Ignatius'un kendisine ve Amr Musa'ya 12, BMJ Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a 8 ve Peres'e 25 dakika ayırmasına, ayrıca sözünü keserek paneli bitirmeye çalışmasına dayandırdı.

Tepkisinin Peres'e, İsrail halkına ya da Yahudilere olmadığını, Yahudi düşmanlığının insanlık suçu olduğunu dile getiren bir lider olduğunu söyleyen Başbakan, gazetecilerin Davos'a yeniden gelip gelmeyeceği sorusunu da Schwab'la birlikte bir değerlendirme yapacaklarını söyleyerek yanıtladı.

Erdoğan, bu koşullarda Davos'un zevk vermediğini de ekledi. (TK)

Blur
09-21-2011, 00:33
kardeşim konusacak erdogan napacak ? savas mı acacaz adamları napmamızı bekliyosun bi söylesene

İşte sadece konuşuyor diyorum ben konuştuğunuda yapamıyor anlamıyormusun yahu ne demek istediğimi ?

NS
09-21-2011, 00:38
İşte sadece konuşuyor diyorum ben konuştuğunuda yapamıyor anlamıyormusun yahu ne demek istediğimi ?

kardeş sen satasacak yer arıyon valla bu saatte daha da uğrasamıcam sennle.

Blur
09-21-2011, 00:39
kardeş sen satasacak yer arıyon valla bu saatte daha da uğrasamıcam sennle.

Söylediklerime cevap vermedin ki..

Yok tansu çiller onu yapmış , yok kapalılar toplanamıyomuş alakasız şeyler söyledin...

NS
09-21-2011, 00:42
dedim ki ben her dediğini yaptı çiller sora devletin kasasında kurus kalmadı. şimdi de öyle olsun istiyon heralde. senn kafanda diplomasinin yeri yok onu anladm ben sana dikdatör lazm kardes

Yıldırım
09-21-2011, 00:53
Söylediklerime cevap vermedin ki..

Yok tansu çiller onu yapmış , yok kapalılar toplanamıyomuş alakasız şeyler söyledin...
Konuya bir resepsiyon toplantısıyla açtın gerekli açıklamayı yaptık.
Genel olarak bir sıkıntın varsa bilemem....
Bütün Dünya bizi takip ediyor ve Türkiye'nin kararlı tutumundan bahsediyor.
Ne kadar ciddi olduğumuzu bütün Dünya'ya anlattık bi size anlatamadık.Gözleriniz kör olmuş nereden vursak diye şaşırmışsınız.
Elin gavuru anladı siz anlayamadınız!!
Madem siyasetten anlamıyorsunuz sana bir tavsiyem var...
Bekle ve gör...
Biraz daha derinlemesine araştır.
Birazda dış basını takip et.;;)

Blur
09-21-2011, 00:55
Konuya bir resepsiyon toplantısıyla açtın gerekli açıklamayı yaptık.
Genel olarak bir sıkıntın varsa bilemem....
Bütün Dünya bizi takip ediyor ve Türkiye'nin kararlı tutumundan bahsediyor.
Ne kadar ciddi olduğumuzu bütün Dünya'ya anlattık bi size anlatamadık.Gözleriniz kör olmuş nereden vursak diye şaşırmışsınız.
Elin gavuru anladı siz anlayamadınız!!
Madem siyasetten anlamıyorsunuz sana bir tavsiyem var...
Bekle ve gör...
Biraz daha derinlemesine araştır.
Birazda dış basını takip et.;;)

Ben takip ediyorum hepsini sen merak etme...

Elin gavuru anladı diyor kim anladı kardeşim neye göre anladı kim anlattı böyle boş boş konuşuyorsunuz... Sana diyorum ki git yurt dışına de ki Türkiye falan filan işte dış siyaset ne düşünüyorsun de politika bilen adama bakalım ne cevap alacaksın...

Yıldırım
09-21-2011, 01:06
Ben takip ediyorum hepsini sen merak etme...

Elin gavuru anladı diyor kim anladı kardeşim neye göre anladı kim anlattı böyle boş boş konuşuyorsunuz... Sana diyorum ki git yurt dışına de ki Türkiye falan filan işte dış siyaset ne düşünüyorsun de politika bilen adama bakalım ne cevap alacaksın...
Uluslara arası basın Türkiye'nin kararlı tutumunu yayınlarken neredesin kardeşim.Takip ediyorum diyorsun bihaber davranıyorsun.
Bitti İsrail ile eskisi gibi olmayacak.
Açtığın konuya bak resepsiyona bir tane bakan gitti diye ilişkiler düzeldi imasında bulunuyorsun.Komik olma lütfen.
Bak İsrail Başbakan Yardımcısı Moşe Ya'alon ne diyor. “Türkiye’den özür dilersek Ortadoğu’nun yeni lideri olur.Özür dilesek bile Erdoğan peşimizi bırakmaz"
Sen akıl ve mantık sahibi bir insan olarak bu cümleden ne anlıyorsun...

Türkiye'den özür dilesek bile Erdoğan peşimizi bırakmaz diyor...

Bunu ben söylemiyorum israil'in başbakan yardımcısı söylüyor...

İsrail' bile anlamış kararlılığımızı sen hala farazi konuşmaya devam et...

Hüdaverdi
09-21-2011, 01:16
Davos olayından sonra ;

Peres aradı
CNN Türk, Peres'in daha sonra Erdoğan'la telefonla iletişime geçerek "üzgün olduğunu", sesini duyulmadığını düşündüğü için yükselttiğini dile getirdiğini duyurdu.

Erdoğan: Tepkim panel yöneticisineydi
Akşam saatlerinde Forum'un başkanı Klaus Schwab'la birlikte yaptığı basın toplantısında, Peres'in forumun usulünde yer almayan bir üslupla doğrudan kendisine yönelik konuştuğunu, zaman zaman sesini yükselttiğini, ama tepkisinin panelin kolaylaştırıcısı Ignatius'a olduğunu söyledi.

Erdoğan bu sözünü Ignatius'un kendisine ve Amr Musa'ya 12, BMJ Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a 8 ve Peres'e 25 dakika ayırmasına, ayrıca sözünü keserek paneli bitirmeye çalışmasına dayandırdı.

Tepkisinin Peres'e, İsrail halkına ya da Yahudilere olmadığını, Yahudi düşmanlığının insanlık suçu olduğunu dile getiren bir lider olduğunu söyleyen Başbakan, gazetecilerin Davos'a yeniden gelip gelmeyeceği sorusunu da Schwab'la birlikte bir değerlendirme yapacaklarını söyleyerek yanıtladı.

Erdoğan, bu koşullarda Davos'un zevk vermediğini de ekledi. (TK)Allah Allah arkadaş sen görüntüleri koltuk altınlamı izliyorsun yoksa şifreli kanal mı takılıyorsun ? Görüntüleri bir daha izle.Orada modaratör başbakanı susturmaya kalkmasaydı başbakan söylüceklerini yine söyler ama sesini yükseltmeden söyler.
Başbakanın hassasiyet gösterdiği nokta,kendisinin yahudi veya israil halkına düşmanmış gibi algılanmasına karşın.

Aklını kullan azıcık yahu zor değil yapabilirsin bak bu kadar kişi destek oluyor ;D
Modaratör başbakana söz verecek,başbakan durup dururken 1 dakika diyecek yine :w:
Sonra sesini yükselterek israilli lidere çatacak öyle mi ? Eee öncesi sorgulanır bu sefer ;D

Modaratör o tavrı takınmamış olsaydı,başbakan söylüceni yine söylücek ama sakin bir şekilde söylücekti.
Orada israil liderinin elini ayağını itmedi,modaratörünkini itti ona kızdı haliyle ;D
Sen gelmişsin ötürsun burada boş boş.
Bu milliyetçilik değil,akıl şaşması yaşıyorsun.
Ben de milliyetçiyim ve forumdaki en beter milliyetçiyimdir belki,ama hiç bir olaya körü körüne bakmam,milliyetçilik bunu gerektirir.

Blur
09-21-2011, 23:01
Oradan çıkan mesaj neydi " TÜRKİYE israil'e gider yaptı "

Benim için önemli olan olay anı ve sonrasıdır... Tükürdüğümüzü yaladık işte... Diplomaside diplomasi yiyeyim sizin diplomasinizi..

manifesto
09-21-2011, 23:05
La manyakmısınız siz :)
Haber 2010 yılına ait
Ne Gaby Levi kaldı ne israil büyükelçisi
Böyle bir konu açmak nereden esti?

Blur
09-21-2011, 23:07
Ben genel olarak konuşuyorum işte o zamandan kalmış ama hala daha gazze'yi bombalayan israil pilotları bizim ülkemizde eğitiliyor...

Malesef ve malesef......!

manifesto
09-21-2011, 23:09
Ben genel olarak konuşuyorum işte o zamandan kalmış ama hala daha gazze'yi bombalayan israil pilotları bizim ülkemizde eğitiliyor...

Malesef ve malesef......!

Senin ülken yunanistan mı ? :)
Çünkü askeri eğitim antlaşması israil ile yunanistan arasında imzalandı
Bizim ülkemizde değil israil pilotu uçağı sivil elçisi bile kalmadı
Üfürme de azıcık oku

Blur
09-21-2011, 23:12
Senin ülken yunanistan mı ? :)
Çünkü askeri eğitim antlaşması israil ile yunanistan arasında imzalandı
Bizim ülkemizde değil israil pilotu uçağı sivil elçisi bile kalmadı
Üfürme de azıcık oku

Evet israil büyükelçiliği var ama büyük elçisi yok :neki:

Yıldırım
09-21-2011, 23:15
Oradan çıkan mesaj neydi " TÜRKİYE israil'e gider yaptı "

Benim için önemli olan olay anı ve sonrasıdır... Tükürdüğümüzü yaladık işte... Diplomaside diplomasi yiyeyim sizin diplomasinizi..
Herkes çıkmış isteklerimiz yerine getirilmesse asla ilişkilerimiz düzelmez düzelse dahi sadece enerji anaşmaları imzalayabiliriz diyorlar sen hala tükürdüğümüzü yaladık diyorsun...Başbakan'a haftada bir soru soruyorlar her sefererinde Gazze'deki abluka kalkmadıkça, bizden özür dilenmedikçe tazminat ödenmedikçe hiçbirşey eskisi gibi olmaz diyor sen hala başka alemlerdesin..
Adamların azına ettik.Başbakan yardımcıları özür dilesek bile Erdoğan peşimizi bırakmaz diyor.Uluslarası ilişkilerde it gibi kenara sıkıştırdık..Bir tane resepsiyona katıldılar diye tükürdüğümüzü yaladıkmı oluyor?
O zaman yani senin mantığına göre
Devlet Bahçeli'de Bdp'li milletvekilleriyle tokalaşıyor...bu Bdp ile ilişkilerinin iyi olduğunu mu gösteriyor???

Blur
09-21-2011, 23:18
Herkes çıkmış isteklerimiz yerine getirilmesse asla ilişkilerimiz düzelmez düzelse dahi sadece enerji anaşmaları imzalayabiliriz diyorlar sen hala tükürdüğümüzü yaladık diyorsun...Başbakan'a haftada bir soru soruyorlar her sefererinde Gazze'deki abluka kalkmadıkça, bizden özür dilenmedikçe tazminat ödenmedikçe hiçbirşey eskisi gibi olmaz diyor sen hala başka alemlerdesin..
Adamların azına ettik.Başbakan yardımcıları özür dilesek bile Erdoğan peşimizi bırakmaz diyor.Uluslarası ilişkilerde it gibi kenara sıkıştırdık..Bir tane resepsiyona katıldılar diye tükürdüğümüzü yaladıkmı oluyor?
O zaman yani senin mantığına göre
Devlet Bahçeli'de Bdp'li milletvekilleriyle tokalaşıyor...bu Bdp ile ilişkilerinin iyi olduğunu mu gösteriyor???

Bir tane resepsiyon dediğin olay mavi marmara olayından haftalar sonra gerçekleşti...

Eskisi gibi değilmiyiz israil ile yani ??? Eskiden bu yana değişen ne var...

manifesto
09-21-2011, 23:21
Eskiden bu yana değişen ne var.

Ne mi var :) şakamısın sen
Ne olacak
Askıya alınan askeri antlaşmalar
Ülkeden konulan israil elçisi
Bitirilen siyasi ilişkiler
Bunlar 2010 yılında değil 2011 yılında oldu
Bari israil üzerinden siyaset yapmayın,komik oluyor

Yıldırım
09-21-2011, 23:24
Bir tane resepsiyon dediğin olay mavi marmara olayından haftalar sonra gerçekleşti...

Eskisi gibi değilmiyiz israil ile yani ??? Eskiden bu yana değişen ne var...
Bu kadar geriden geldiğinin farkında değildim hata bende...
Peki mavi Marmara'dan sonra sadece resepsiyonamı katıldık biz:w:
Hiçmi bişey göremedin?

Blur
09-21-2011, 23:24
Ne mi var :) şakamısın sen
Ne olacak
Askıya alınan askeri antlaşmalar
Ülkeden konulan israil elçisi
Bitirilen siyasi ilişkiler
Bunlar 2010 yılında değil 2011 yılında oldu
Bari israil üzerinden siyaset yapmayın,komik oluyor

Ne üzerinden siyaset yapayım...

sizce neden israili koruyan füze kalkanını kabul ettik ? bütün tepkilere rağmen neden muhterem başbakanımız yahudi üstün hizmet ve şeref madalyasını iade etmiyor ? neden ilişkiler ikinci katip düzeyine indirildi ? onun yerine elçilik kapatılsaydı ya ? isteyen ankaraya gidip baksın israil elçiliği orda açık duruyor. birde türkiye, 60 müslüman ülke arasında en çok yahudi barındıran ülkedir ve yine aynı ülkeler arasında israili tanıyan ilk ülkede yine biziz malesef. 30 bin yahudi var ülkemizde isteyen araştırabilir.

manifesto
09-21-2011, 23:34
İsrail'i ilk tanıyan ülkelerden olmak heralde bu hükümetin eksikliği olmasa gerek.Yada Türkiyede ki yahudi nüfusunun fazla olması da.Ne yapsın hükümet kılıçtan mı geçirsin yahudileri.
Garip garip yazıyorsun.Tepkiler yetersiz diyebilirsin yada daha fazlası da yapılabilirdi diyebilirsin ama saçmalamamalısın..

Blur
09-21-2011, 23:39
İsrail'i ilk tanıyan ülkelerden olmak heralde bu hükümetin eksikliği olmasa gerek.Yada Türkiyede ki yahudi nüfusunun fazla olması da.Ne yapsın hükümet kılıçtan mı geçirsin yahudileri.
Garip garip yazıyorsun.Tepkiler yetersiz diyebilirsin yada daha fazlası da yapılabilirdi diyebilirsin ama saçmalamamalısın..

tepkileri ilk gördüğümüzde bizde sevindik merak etme ama devamı geldi mi ? Gelmedi...

yahudi cesaret madalyası..

füze kalkanı...

büyükelçilik olayı...

Ve

Bu yılın ilk altı ayında Türkiye-İsrail ikili ticaret hacmi yüzde 26 büyümüş. Daha çarpıcı olanı, İsrail Türkiye’ye ihracatını yüzde 39 artırmış!

en vahimide şu cesaret madalyası olayı değil mi ??? O madalyayı alan taşıyan tek Müslüman tayyip erdoğan... Bu sizi rahatsız etmiyorsa sıkıntı yok... Aynen devam.. biz ancak israil bayrağı yakarız yada youtube da davos olayını izleyip gaza geliriz.. :evet:

Yıldırım
09-21-2011, 23:40
Eskiden bu yana değişen ne var...
Artık sözün bittiği yerdeyiz kardeşim.
Sana söyleyecek sözüm yok.

Blur
09-21-2011, 23:44
Artık sözün bittiği yerdeyiz kardeşim.
Sana söyleyecek sözüm yok.

evet çok doğru dedin.... ne diyebilirsiniz ki daha...

başbakanın davosta ki tavrına " KEPAZELİK " diyen Ajc'nin verdiği cesaret madalyasını hala büyük bi şerefle taşımakta başbakanımız...

Ne diyelim hocam :saygılar:

İntifada
09-21-2011, 23:50
Zamanında gazze'yi vuran uçaklar ülkemizden kalktı tepki verdiniz mi ??

o ne zaman olmuş ?

İntifada
09-21-2011, 23:51
bunlar bugün olan olaylar mı ?
düne kadar zoruna gitmiyordu da bugün mü gitmeye başladı ?
trabzon şampiyon olamayınca titreyip kendine mi geldin ne oldu ?

Blur
09-21-2011, 23:54
o ne zaman olmuş ?

http://www.haber7.com/haber/20081230/Gazzeyi-bombalayan-Israil-ucaklari-Konyada-egitiliyor.php

Düşünebiliyor musunuz, Gazze'yi bombalayan 40 uçak Türkiye hava sahasında eğitim uçuşlarını yaptılar.........................

Blur
09-21-2011, 23:55
bunlar bugün olan olaylar mı ?
düne kadar zoruna gitmiyordu da bugün mü gitmeye başladı ?
trabzon şampiyon olamayınca titreyip kendine mi geldin ne oldu ?

seni enterese eden bir olay var mı ???

mevzuyu dağıtma evet kendime döndüm ;;)

İntifada
09-21-2011, 23:57

http://www.haber7.com/haber/20081230/Gazzeyi-bombalayan-Israil-ucaklari-Konyada-egitiliyor.php

Düşünebiliyor musunuz, Gazze'yi bombalayan 40 uçak Türkiye hava sahasında eğitim uçuşlarını yaptılar.........................

;D;D;D;D
güldürme adamı...
üstteki söylediğinin kanıtımı alttaki ;D
sen karıştırmışsın ırakı vuran uçaklar türkiyeden kalktı karıştırma birbirine ;D

İntifada
09-21-2011, 23:57
seni enterese eden bir olay var mı ???

mevzuyu dağıtma evet kendime döndüm ;;)

çok hoş...

Blur
09-22-2011, 00:00
gazze'yi bombalayan uçaklar konya'da eğitiliyor..

http://www.tumgazeteler.com/?a=4493366

seni anlayamıyorum dostum ne diyosun söylediklerim gayet açık :D

Cihannur
09-22-2011, 00:01
evet çok doğru dedin.... ne diyebilirsiniz ki daha...

başbakanın davosta ki tavrına " KEPAZELİK " diyen Ajc'nin verdiği cesaret madalyasını hala büyük bi şerefle taşımakta başbakanımız...

Ne diyelim hocam :saygılar:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faşist veya antisemitist olmadığı için Amerikan Musevi Komitesi'nden Üstün Cesaret Ödülü'nü almıştır.

Blur
09-22-2011, 00:04
Başbakan Recep Tayyip Edoğan, faşist veya antisemitist olmadığı için Amerikan Musevi Komitesi'nden Üstün Cesaret Ödülü'nü almıştır.

:w:

Tamam bununla gurur duyalım hadi...

Yahudi Üstün Cesaret ödülü...

Bizde bir tane Netanyahu'ya takalım yahu Osmanlı Cesaret madalyası falan...

CeVHeR
09-22-2011, 00:05
O kadar saçma bir konu ki Benhur bile onaylamadı :)

Sanırım Ts nin kaybettiği puanların sebebi olarak hükümeti görüyor bu arkadaş ki, böyle saçma bir yerden giriş yapmış, önce sıtmayı gösteriyor :)

manifesto
09-22-2011, 00:08
Erdoğan ABD de ki musevi grubundan cesaret ödülü almış
Önce kafanda bunu bir toparla
İsrail hükümetinden değil
Yani bizim MUSEVİLERLE bir sorunumuz yok olmadı olmazda.
Bizim de musevi vatandaşlarımız var.Din yobazı olmadık
Onlar ödül verebilir biz musevilere eğer iyi şeyler yaparsa ödül verebiliriz
Bu MEDENİ olmanın gereğidir.

Ödülü iade eder yada etmez bu çok önemli değil mühim olan İsrail'e karşı olan siyasi duruş
İsrail uçaklarına gelince eğitim antlaşması yıllardır uygulanmıyor zaten israil ne zamandır denizkurdu tatbikatlarına çağırılmıyor bir araştır sırf israil davet edilmiyor diye abd de çekildi bu tatbikatlardan.
Bilmeden yazıyorsun sonra mahçup rezil oluyorsun.Neymiş bu elçilik olayı :) ne yapalım mısırlılar gibi eliliği basıp elçiyi mi sallandıralım.

İntifada
09-22-2011, 00:08

ne demek bu :D
türkiyeden kalkan bir uçak gitti gazzeyi vurdu demek :D
ula insan az düşünürde konuşur ya filistinin dibindeki ülke uçaklarını türkiyeden niye kaldırsın :D
ayrıca haberin yoktur belki ama o tatbikatlar artık yapılmıyor...

Yıldırım
09-22-2011, 00:10
ne demek bu :D
türkiyeden kalkan bir uçak gitti gazzeyi vurdu demek :D
ula insan az düşünürde konuşur ya filistinin dibindeki ülke uçaklarını türkiyeden niye kaldırsın :D
ayrıca haberin yoktur belki ama o tatbikatlar artık yapılmıyor...
Boşverin cevap vermeyin adam nereden vuracağını şaşırmış...
Bi bktan anladığı yok gelmiş burada tartışmaya çalışıyor..
adam tv'de izlemiyor anlaşılan:d
Dünya'dan bihaber.:)

unnamed
09-22-2011, 00:46
olayları baya birbirine karıştırmışsın sen...
tatbikatlar ne zamandır yapılmıyor?
şu anda israel ile ne gibi bir siyasi duruş içerisindeyiz farkındamısın?

Mavera
09-22-2011, 04:45
ugurcum dua et su siralar tartisma modumda degilim, zaten son dakikalar sendromu yüzündende ayrica moral bozuklugu var yoksa seninle cok güzel bir tartismanin icine girebilirdim :)