Orijinalini görmek için tıklayınız : Hastaneye gitmek?
selahattin_ay
12-16-2007, 11:30
Arkadaslar hastanelere olan antipatimiz suruyor mu?
Nedenleri de ogrenebilir miyiz?
maviinsan
12-16-2007, 14:50
bazı doktor ve hemşirelerin sert davranışları
iğne korkusu
sıkıcı havası
Bürokratik işlemler
Çok kalabalık olması benküçükken çok kalabalıktı uzun süre sıra beklemek zorundaydık.Bu korku sanırım bilinçaltıma işledi.Hala daha acil bir durum olmadığı zaman gitmiyorum ) :o Ama hastahanelerdeki sorunlar son yıllarda baya azaldı gibime geliyor.
:P
Necip Fazil
12-16-2007, 14:51
Önceleri yılda bir çekap yaptırma gibi bir alışkanlığım var idi, son zamanlarda sigara sorun yarattığı için çekap'ta yaptırmıyorum. Bir tarafımız yarılıp, kanamadan da hastahaneye gitmiyorum.
VesseLam
valla ne yalan söyleyeyim ben işim düşmedikçe gitmem...
bana bir şey olmaaazzz ;D
selahattin_ay
12-16-2007, 19:54
bazı doktor ve hemşirelerin sert davranışları
iğne korkusu
sıkıcı havası
Bürokratik işlemler
Çok kalabalık olması benküçükken çok kalabalıktı uzun süre sıra beklemek zorundaydık.Bu korku sanırım bilinçaltıma işledi.Hala daha acil bir durum olmadığı zaman gitmiyorum ) :o Ama hastahanelerdeki sorunlar son yıllarda baya azaldı gibime geliyor.
:P
Kardesim o soyledigin sorunlar hastaneden hastaneye degisim gosterse de yine de cok cok azaldi. Ama yine de cok eksigimiz var tabi ki ozellikle burokrasi konusunda oyle boyle degil.
Yorumunu esirgemedigin icin tesekkur ederim.
selahattin_ay
12-16-2007, 19:55
Hmm sen de Biz Turkuz bize bir sey olmaz diyenlerdesin yani ;)
Hmm sen de Biz Turkuz bize bir sey olmaz diyenlerdesin yani ;)
eveettt :D önden gitmeyelim de Allah esirgesin
ümitli_bekleyis
12-16-2007, 21:07
Sıra beklemek çok sinir bozucu ::)
ben hastanede 1 yıl staj yaptım arkadaşlar ve oraların arka planını cook iyi biliyorum maalesef..doktorların ve hemşirelerin sinirli olmalarını anlıyorum günde yuzlerce kişiye laf anlatıyorlar fakat bazısı abartıyor haklısınız.benım staj bıtınce şükür namazı kıldım ve bır daha ölsemde gelmem buraya dedım ve 2 yıl oldu daha hiç gitmedim allahta gostermesın.kesınlıkle hastanelerın cok sıkı bır denetım altına alınması gerekıyor. :(yöneticilerinden temizlikçilerine kadar özellikle doktorların çok sıkı bır dısıplın altına alınması gerekıyor cunku hepsı cogu seyı kafalarına gore yapıyor... >:( >:(
hastaneye gitmekten nefret ediyorum......hastane ortanımdan nefret ediyorum....hastane kokusu beni HASTA ediyo....yani hasta olmadan gitsem ora beni hasta eder
ak_mavish
12-16-2007, 22:19
hemşirelerin kötü davranmasının hiç bir mantıklı açıklaması yok.hastaneye kırk yılda bir giderim ama gittiğimde de en az iki hemşireyle tartışırım.Yaşlılara bağırıp çağırmaları sinir ediyor beni.özel hasanelerde böyle bir sorun yok ama devlet hastanelerinde var.çünkü oraya giden insanlara değer verilmiyor.Her gün bir sürü insanla uğraşıyorlar normal demeyin.İşini harika yapanlar nasıl oluyor.neyse ben çok doluyum bu konuda..önce insan olmayı öğreteceksin gerisi boş..
hemşirelerin kötü davranmasının hiç bir mantıklı açıklaması yok.hastaneye kırk yılda bir giderim ama gittiğimde de en az iki hemşireyle tartışırım.Yaşlılara bağırıp çağırmaları sinir ediyor beni.özel hasanelerde böyle bir sorun yok ama devlet hastanelerinde var.çünkü oraya giden insanlara değer verilmiyor.Her gün bir sürü insanla uğraşıyorlar normal demeyin.İşini harika yapanlar nasıl oluyor.neyse ben çok doluyum bu konuda..önce insan olmayı öğreteceksin gerisi boş..
bacım coştun sakin ol :) haklısın ama onlar işlerinin insanla olduğunu bilerek o mesleğe başlıyorlar hergün bir sürü insana laf anlatacaklar eminim ki zordur ama bağırmalarını ya da cahil gördükelrini aşağılamaya hakları yok
ümitli_bekleyis
12-16-2007, 22:23
Doktorlarında bilmiş tavırları yok mu bitiriyor beni.Bir gün karneyi aldı daha önce annemin kullandığı ilaçlara bakacak başka bir doktorun verdiği .Rastgele bir sayfa açtı.İlaç ismilerini sesli konuşurak saydı hmm umm falan yaptı.İyi ilaçlar vermiş dedi. Ben de o ilaçları değil yalnız bir sonraki sayfadakileri verdi dedim.Kadn suratıma baktı.Bir de sonraki sayfaya hmm bunlarda iyiymiş neyse ... :D Havalarda 99 bu arada
bende ilk basladıgımda kesınlıkle kımseye kızıp bagırmayacagım insanlara güzelce anlatacagım dıye baslamıştım öyle de oldu cok şukur fakat bazen öyle insanlar gelıyordu ki örnegın teyzecim burdan gıt saga don ilk kapı dedıgımde anlamayıp defalarca sordugunu hatırlıyorum şimdi ona ayrıntılı laf anlatırken arka sıradakı kışıler off püff hadi gorevınızı yapın demeye baslıyorlar al sana bı kavga bashekım falan..oraya ozel hastanelerdekı gıbı gunde 100 hasta gelmıyor ben bagkur kayıtı yapıyordum genelı tarım bagkur olmak uzere gunde 450 kişiye sıra verdıgımız oluyordu oraları danışma gıbı kullananlarda cabası çenemin yoruldugunu ve eve gelınce konuşmaktan kaçtıgımı cok iyi bılıyorum evet cogu kişi abartıyor sacma sacma tavırlara gırıp kucumseyebılıyorlar bu kişilerin ayıklanması gerektıgını dusunuyorum bu gıbı durumda hastanın uyanık davranıp haklarını araması gerekıyor tabiki eger boyle bır tavırla karsılastıgında personelden sorumlu birimlere gıttıgınde kesınlıle hasta haklı cıkar eger oradakı gorevlı tarafsızsa...fakat cogu iyi niyetlı gorevlılerınde agresıf hastalar yuzunden uyarı disiplin cezası falan fılan aldıgını da cok gordum..saygılar
sen de haklısın senin dediğine de örenekler var...mesela geçen hastaneye gittim annem heyet raporu alacaktı..danışmadaki adam diyor ki ssk nın sistemi kapalı yapamıyoruz diyor 10 kişi felan adama neredeyse küfrediyor işinizi yapın felan diye...adam kafayı sıyırmak üzereydi..bu tipler de var ama genel de hastalar haklı gibime geliyor...ama hastane de hasta hakalrı diye bir oda vardı bunalr güzel gelişmeler diye düşünüyorum...
o sistem kapalı olayını o kadar cok yasadım ki sabah bilgisayarı bir acıyorsun sıra verecegın sistem çökmüş önündeki sıra durmadan uzuyor her yeni gelene tekrardan laf anlatıyorsun. anlamayanlarla bugun kavga etmeyecegım Allahım dıyorsun fakat adam ınadına sen sucluymussun gibi seni yargılıyor ve sen anlatamıyorsun..yani bu işe saglık bakanlıgı cok guzel duzenlemeler getırıyor mutlaka fakat yeterli olamıyor bir türlü inşaallah zamanla vatandaş hakattiği kalıteyı bulacaktır akp bunu yapacak ınanıyorum...
o sistem kapalı olayını o kadar cok yasadım ki sabah bilgisayarı bir acıyorsun sıra verecegın sistem çökmüş önündeki sıra durmadan uzuyor her yeni gelene tekrardan laf anlatıyorsun. anlamayanlarla bugun kavga etmeyecegım Allahım dıyorsun fakat adam ınadına sen sucluymussun gibi seni yargılıyor ve sen anlatamıyorsun..yani bu işe saglık bakanlıgı cok guzel duzenlemeler getırıyor mutlaka fakat yeterli olamıyor bir türlü inşaallah zamanla vatandaş hakattiği kalıteyı bulacaktır akp bunu yapacak ınanıyorum...
ak pati türkiyenin en önemli kanayan üç yarasında yani sağlık eğitim ve yargıda öyle güzellkikler getirdi ve getiriyor ki ama anca toparlanmaya başladı bu üç yer inşallah daha da iyi olacak...bir arkadaş bir söz yazmış AK DEVRİM adım adım YOLDA ;)
selahattin_ay
12-16-2007, 23:48
bende ilk basladıgımda kesınlıkle kımseye kızıp bagırmayacagım insanlara güzelce anlatacagım dıye baslamıştım öyle de oldu cok şukur fakat bazen öyle insanlar gelıyordu ki örnegın teyzecim burdan gıt saga don ilk kapı dedıgımde anlamayıp defalarca sordugunu hatırlıyorum şimdi ona ayrıntılı laf anlatırken arka sıradakı kışıler off püff hadi gorevınızı yapın demeye baslıyorlar al sana bı kavga bashekım falan..oraya ozel hastanelerdekı gıbı gunde 100 hasta gelmıyor ben bagkur kayıtı yapıyordum genelı tarım bagkur olmak uzere gunde 450 kişiye sıra verdıgımız oluyordu oraları danışma gıbı kullananlarda cabası çenemin yoruldugunu ve eve gelınce konuşmaktan kaçtıgımı cok iyi bılıyorum evet cogu kişi abartıyor sacma sacma tavırlara gırıp kucumseyebılıyorlar bu kişilerin ayıklanması gerektıgını dusunuyorum bu gıbı durumda hastanın uyanık davranıp haklarını araması gerekıyor tabiki eger boyle bır tavırla karsılastıgında personelden sorumlu birimlere gıttıgınde kesınlıle hasta haklı cıkar eger oradakı gorevlı tarafsızsa...fakat cogu iyi niyetlı gorevlılerınde agresıf hastalar yuzunden uyarı disiplin cezası falan fılan aldıgını da cok gordum..saygılar
Oncelikle agresif hastanin ve saglik personelini de anlamamiz gerektigini soylemek istiyorum. Bunun tek suclusu burokrasidir. Gunlerce, saatlerce beklemektir. Bir isi duzgun yapamadan 5 kere yapmaktir.
ama bu kimsenin agresif olmasini gerektirmez. Zaten ortada bir sebeb yok iken sinirlenen olmaz. Ama her sebebe sinirlenmek de cok hos olmasa gerek.
oguzdesouza
12-26-2007, 16:52
ben hastaneye anca işim düşerse..
Çünkü en fazla gıcıp kağtığım olayı kokusu sonra da hemşireleri.Özellikle hemşireler davranışlarına biraz daha dikkat etse çok daha iyi olur.Hasta psikolojisi çok önemli bu konularda..
sumeyra_tonkal
12-26-2007, 17:00
BENDE GİTMEYİ PEK SEVMEM DOĞAL YOLLARI DAHA ÇOK TERÇİH EDİYORUM HATTA HASTA OLMAMAYA ÇALIŞIYORUM. MEMUR ÇOÇUĞU OLDUĞUM İÇİN SEVKLER BENİ DOKTARA GİTMEKTEN YILDIRIYORDU ŞÜKÜR Kİ ARTIK KALDIRILDI ALLAH(C.C) BU SORUNA EL ATANLARDAN RAZI OLSUN. BİDE DOKTORLARIN NE DEDİĞİNİ ANLAMIYORUM :-[ DAHA DERDİMİ SÖYLEMEDEN İLAÇ YAZMAYA BAŞLIYOR :( BENDE GÜVENEMEDİĞİM İÇİN İLAÇLARI KULLANAMIYORUM. ::)
Hastanelere karsi asla bir antipatim yok.Tam tersine en ufak bir sorunda bile doktora giderim.Tip bana ilgi cekici geliyor,ve en ufak bir sorunu bile aninda cozmek mumkunken neden hastenelere antipati duyayim? ;D :D En basit ornegi yuzumdeki ergenlik sivilceleri icin gittim,hala ergenlik cagindayim(17 yasindayim) yuzumde bir tane bile sivilce kalmadi. ;D ;) Saclarimin onlerinde acilmalar oldu,hemen dermatolojiye gittim saclarim duzelmeye basladi.Sol gozumde bir gorunus kusuru vardi,5 yasinda estetik operasyon gecirdim buyuk olcude duzeldi.Fakat milimlik bir hata var diyebilirim.Simdi 2.ye ayni operasyonu dusunuyorum milimlik hatayi duzeltmek icin,dusundukce heyecanlaniyorum bir an evvel gitmek istiyorum ;D :D
Yani acil durumu birakin bunlar icin bile doktora gidiyorsam,acil durumda ortaligi ayaga kaldirirdim ;D
acizane44
04-03-2008, 10:39
Bazı arkadaşlarımız önyargılı davranmışlar kanımca insan içine düşmeden anlayamıyor ne yazıkki yasmin arkadaşımıza katılıyorum işe başlarken en iyisiyle diyorsunuz sonra ,sonrası malum öyle hastalar geliyorki insanı çileden çıkarıyor.Allah tan sabırlıyım şükür ALLAH a rabbim yar ve yardımcımız olsun :(
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.