fatih kısaparmak balon baskılı balon Hayrünnisa Gül'e hizmet eden Türk garson işten atıldı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayrünnisa Gül'e hizmet eden Türk garson işten atıldı

Yunus_Emre
01-15-2008, 18:22
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Washington ziyareti sırasında eşi Hayrünnisa Gül’ün bakan eşleriyle birlikte Cafe Milano isimli restorana gittiğine dair haberler, restoranda çalışan Türk garson Kerem Çelik'i işinden etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı George Bush’un bir araya geldiği geçen hafta salı günü Türk Büyükelçiliği, Washington’un sosyetik restoranı Cafe Milano’yu arayarak Hayrünnisa hanım ve bakan eşleri için akşam yemeği rezervasyonu yaptırdı. Restoran yönetimi bu durum üzerine o günkü görevi öğle yemeğiyle sona eren Türk garson Kerem Çelik’ten Türk heyete de hizmet etmesini istedi. Akşam geç saatlerde restorana gelen heyete hizmet eden garson Kerem Çelik, yemekle ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine restoran yönetimi tarafından çağrılarak işinden atıldı.

BİLGİLERİN MEDYADA YER ALMASINDAN SORUMLU TUTULDU
Restoran yönetiminin kendisini çağırarak Türk Büyükelçiliği’nden üst düzey bir ismin bu konuda şikayette bulunduğunu söylediklerini belirten Kerem Çelik, ‘Masada ne yendiği, hesabın ne kadar olduğu, ne kadar bahşiş ödendiği ve faturanın büyükelçiliğe gönderildiği bilgilerini’ sızdırmakla suçlandığını söyledi.

HEDEFİ PİLOT OLMAKTI
ABD’de yarım bıraktığı pilotluk eğitimini tamamlamak için garsonluk yaptığını söyleyen Kerem Çelik, “4 ay daha garsonluk yaparak gerekli parayı temin etmeyi istiyordum'' dedi. Ancak Çelik’in hayali Hayrünnisa Hanım’ın ziyareti üzerine şimdilik suya düştü.

Kaynak:Milliyet

Mu-Alim
01-15-2008, 19:17
Restoran ilke sahibiymiş demek ki...Ne diyelim, bizi ilgilendiren bir şey yok gibi...

MaU_95
01-15-2008, 23:39
Bu tarz buram buram provakasyon kokan haberleri buraya koymanın manasını çözemedim! Başlığa bakın sanki Hayrünnisa Hanım kovdurmuş gibi, sonunda da pilot olacakmış felan duygu sömürüleri...

Milliyet'in her zamanki taktikleri, çamur at izi kalsın. Bu tarz haberleri görmek istemiyorum şahsım adına. Faydalı haberleri getirin koyun.

Yunus_Emre
01-15-2008, 23:41
Bu tarz buram buram provakasyon kokan haberleri buraya koymanın manasını çözemedim! Başlığa bakın sanki Hayrünnisa Hanım kovdurmuş gibi, sonunda da pilot olacakmış felan duygu sömürüleri...

Milliyet'in her zamanki taktikleri, çamur at izi kalsın. Bu tarz haberleri görmek istemiyorum şahsım adına. Faydalı haberleri getirin koyun.

Arkadasim biraz saygili ve seviyeli konusursan sevinirim.Bu konuda ne suclama ne pravakasyon kokan hicbirsey yok.

MaU_95
01-15-2008, 23:54

Arkadasim biraz saygili ve seviyeli konusursan sevinirim.Bu konuda ne suclama ne pravakasyon kokan hicbirsey yok.

[b]Yaptığım seviyesizliği gösterirseniz mutlu olurum. Kusura bakmayın Milliyet'e saygımı yitireli çok oluyor. Ha eğer siz burdaki provakasyonu göremiyorsanız, daha net bakmanızı öneririm.

Öğrenin bunları, bunlar taktiktir, yıpratma çabalarıdır, başlığı ver gerisini salla okurlarsa bir de duygu sömürüsü yap, insanlar unutur, haberin verdiği duygu kalıcıdır. Sayın Gül'ün garsonun kovulması ile doğrudan bir alakası yok ama başlık nasıl? Başlık neden "Bilgileri sızdıran türk garson işten atıldı." değil? O zaman garson kötü gibi olacaktı değil mi? Ama bakın başlığa, duygu sömürüsüne.
Bunlar ince taktikler.

Mu-Alim
01-15-2008, 23:58
"Anadolu'nun bağrından kopup gelen yağız delikanlı bir yandan doktorluk okuyor, öte yandan da ekmek peşinde koşuyordu; ama işinden atıldı."cı bir yaklaşım var burda Yunus Emre.Alikece hocamın da dediği gibi ben de çok masum bakamadım bu habere açıkçası. Yanlış anlaşılma olmasın, senden dolayı değil, haber kaynağı Milliyet ve haber içeriği "pis kokulu" olduğu için.

Yunus_Emre
01-16-2008, 00:03
Ben sadece haberi paylasmak istedim.Ayrica milliyet gazetisini bende okumam ve sevmem."alikece" arkadasimiz beni sucluyormus gibi bir mesaj atti ben ona tepki gosterdim.

MaU_95
01-16-2008, 00:07
Sorumluluk alırsanız eleştirilirsiniz de bunda kızacak bişey yok. Haberleri daha iyi süzmenizi tavsiye ederim.

Yunus_Emre
01-16-2008, 00:15
Sorumluluk alırsanız eleştirilirsiniz de bunda kızacak bişey yok. Haberleri daha iyi süzmenizi tavsiye ederim.

Bu konuyu acmakla sorumlulugun alakasi yok.Haberleri ben iyi arastiriyorum ve suzuyorum tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

Mu-Alim
01-16-2008, 00:16
Ben sadece haberi paylasmak istedim.Ayrica milliyet gazetisini bende okumam ve sevmem."alikece" arkadasimiz beni sucluyormus gibi bir mesaj atti ben ona tepki gosterdim.

Hocam sen devam et haber eklemeye.Ayrıca bence bunları da görelim okuyalım.Bunlara gidip bayiden alıp para vermiyoruz.dolayısıyla ne yaptıklarını ne ettiklerini bilelim ki ona göre kuşanalım ;)

Yunus_Emre
01-16-2008, 00:18

Hocam sen devam et haber eklemeye.Ayrıca bence bunları da görelim okuyalım.Bunlara gidip bayiden alıp para vermiyoruz.dolayısıyla ne yaptıklarını ne ettiklerini bilelim ki ona göre kuşanalım ;)

Kesinlikle katiliyorum.Destegin icin tesekkur ederim.Ayrica AK Parti tum fikirlere,goruslere,dusuncelere acik bir partidir.Bunuda sozlerimize ekleyelim ;)

parabol
01-16-2008, 00:22

Kesinlikle katiliyorum.Destegin icin tesekkur ederim.Ayrica AK Parti tum fikirlere,goruslere,dusuncelere acik bir partidir.Bunuda sozlerimize ekleyelim ;)

kesınlıkle katılıyorum...son zamanlarda bundan yoksun tavırlar sergılensede...

sadece kendı yayınlarımızı bızı pıspıslayan haberlerı okuyamayız..her turlu fıkır olay ve soylemlerden haberdar olmalıyız kı yerı geldıgınde cevabımızı verebılelım...

tesekkurler yunus emre....

Yunus_Emre
01-16-2008, 00:23
Rica ederim ;)

Yavuz_ErTürk
01-16-2008, 00:26

kesınlıkle katılıyorum...son zamanlarda bundan yoksun tavırlar sergılensede...

sadece kendı yayınlarımızı bızı pıspıslayan haberlerı okuyamayız..her turlu fıkır olay ve soylemlerden haberdar olmalıyız kı yerı geldıgınde cevabımızı verebılelım...

tesekkurler yunus emre....

sonucta burası bir forum-paylaşım sitesi doğru haberler de eklenir yanlış haberlerde amaç o haber hakkında ki fikirlerimizi ortaya sunmaktır. Haberin eklenmesinde ben bir sakınca görmüyorum. Buraya yeri geldi Cumhuriyet Gazetesi haberleri eklendi yeri geldi Radikal....

anatolia
01-16-2008, 00:31
Alkolsüz tatlıyı sızdıran Türk garson işten atıldı

hürriyetin başlığı

Mu-Alim
01-16-2008, 01:09
Alkolsüz tatlıyı sızdıran Türk garson işten atıldı

hürriyetin başlığı

Ne güzel işte! Bakın bu başlığı öğrenemeseydim stres atamayacaktım şimdi ben (: ( içimden Hürriyet'e küfrediyorum da ) (:

airbus
01-16-2008, 01:11
basın özgürlüğü var ülkemizde ,her gazete istediği başlığı kullanabilir

CeVHeR
01-16-2008, 01:15

Haklısın. Yalnız, doğru olan her başlığı kullanabilir...

Mu-Alim
01-16-2008, 01:17

Kullanamaz demedik ki...

Sanırım ben de istediğim kişiye istediğim eleştiri getirme konusunda özgürümdür ha, ne dersin arkadaşım?

airbus
01-16-2008, 01:21

Kullanamaz demedik ki...

Sanırım ben de istediğim kişiye istediğim eleştiri getirme konusunda özgürümdür ha, ne dersin arkadaşım?

o zaman her gazete istediği başlığı kullanır o halde ne dersin

Mu-Alim
01-16-2008, 01:22

Kullanamaz demedik ki...

o zaman her gazete istediği başlığı kullanır o halde ne dersin

E arkadaşım kullanamaz demedim ki ben.Kullanır tabi.Ben sadece benim hoşuma gitmediğini ve eleştirdiğimi söylüyorum.Sorun yok yani.

Onlar başlık atsın,ben küfredeyim;anlaşır gideriz biz. Sen merak etme (:

Yunus_Emre
01-16-2008, 01:24
Konu iyicene sapti :).Bence konuya ani bir virajla donelim.

MaU_95
01-16-2008, 09:15
Basın özgürlüğü ayrı şey, haberi verirsin, buna bir itirazımız yok. Ama burda bir saptırma bir art niyet var. İtirazımız bu tarz bilinçli saptırmalaradır. Bundan önce pek çok bu tarz saptırmalar oldu. Yine Milliyet'in bir başka haberinde Başbakanımız "Türban siyasi bir simgedir." dememesine rağmen bunu yazdıklarını gördük, sanki demiş gibi.
Ülkemizin altını oyan bilinçli bir medya hareketi var. Sadece Ak Parti iktidarına değil bu hareketleri, nerde halk nezninde nazik bir yer var orayı oyup karışıklık çıkarmaya çalışırlar.
Bunların ekmeğine yağ sürmeyelim, ne kadar az adları anılırsa o kadar güç kaybederler. Basın özgürlüğünün arkasına baklım daha ne kadar sığınabilecekler???

TÜRK EVLADI
01-16-2008, 11:29
[i][b]Ya kardeşim...

Farzedin ki atıldı bu çocuk...

Ne farkeder ki...Bugüne kadar yapılan bu kadar icraat ve 6 yılın emeği bu olayla mı mahvolcak?

Saçmalığa bak ya...

MaU_95
01-16-2008, 12:00
Basının ettikleri ile neler yapabildiğini unuttunuz herhalde. 28 Şubat'a bir gidip bakın. Medyanın gücü halkı ve politikayı istediği yere çekebilmesiydi. Biraz çeki düzen verdi onlara Hükümet ama bu hareketlere devam ediyorlar. Bunlara verilecek en küçük tavizde aynı şeyleri yeniden yapacaklardır. Size bir iki basit örnek verdim.

Kararsız, sandığa gitmeyen büyük bir kitle var, oy vermiş ama muhallakta olan bir çok insan var, yeni oy vermeye başlayacak bir çok genç var. Buna saçmalık deyip geçme zayıflığına düşmeyin. Onlar vurmaya devam edecek biz de savunacağız, yaptıkları en küçük hareketi dahil deşifre etmemiz gerek, bu haberler dimalarda muhakkak bir tat bırakır, amaç buna engel olmaktır. Medya dersleri neden veriliyor sanıyorsunuz? Medya önemli bir güçtür, yaban ellerde ülkeyi kaosa götürür.

kanlıoğlu
01-16-2008, 12:38
[i][b]Ya kardeşim...

Ne farkeder ki...Bugüne kadar yapılan bu kadar icraat ve 6 yılın emeği bu olayla mı mahvolcak?

Saçmalığa bak ya...

Bence bu olayı saçmalık olarak değerlendirmemek lazım. Siz diyorsunuz ki işten atılsa ne olacak. Bence siz empati yeteneğinizi kullanarak işten atılsaydınız ne olurdu bunu düşünün.

Ben: Kaynağım doğru olduğunu söylemiyorum sadece eleştiriniz hoş olmadığını söylüyorum.

Selam ve Dua ile

TÜRK EVLADI
01-16-2008, 13:19
[i][b]Ya kardeşim...

Saçmalığa bak ya...

Bence bu olayı saçmalık olarak değerlendirmemek lazım. Siz diyorsunuz ki işten atılsa ne olacak. Bence siz empati yeteneğinizi kullanarak işten atılsaydınız ne olurdu bunu düşünün.

Ben: Kaynağım doğru olduğunu söylemiyorum sadece eleştiriniz hoş olmadığını söylüyorum.

Selam ve Dua ile
[i][b]Eğer insanların özel hayatlarını basına sızdırıp kendi ismimi duyurmak istersem benide atsınlar işten!

Kaldı ki bu haberin doğruluğu kesin değil...

Yunus_Emre
01-16-2008, 22:00
alikece arkadasimizin tartisma istedigi mesajlarindan belli.Ben yanit cevap vermiyorum.Onun seviyesine inemeyecegim.Bu arkadasin cok ogrenecek seyi var diye dusunuyorum.

MaU_95
01-17-2008, 09:02
alikece arkadasimizin tartisma istedigi mesajlarindan belli.Ben yanit cevap vermiyorum.Onun seviyesine inemeyecegim.Bu arkadasin cok ogrenecek seyi var diye dusunuyorum.

Güzel kardeşim senden cevap beklediğim için yazmadım. Keşke, kendini cevap yazmak için zorlamasaydın. Tartışma isteseydim sana seviyesiz insansın derdim, daha farklı hakaretlerde de bulunabilirdim. Ama öyle bir şey demedim, haberi eleştirdim, forma konmasını eleştirdim. Bu benim fikrimdir, katılırsın katılmazsın.

Daha önce yazmıştım yine söylüyorum, bu başlıkta yazdığım mesajlardaki seviyenin nasıl düşük olduğunu bir örnekle gösterir misin?

Hakarete varan ithamlarına biraz dikkat et istersen.
Benim seviyemin ne olduğunu belirlemek te sana kalmadı.
Varsa bir hatam yöneticiler tarafından özel mesajla uyarılır yada ceza alırım.

Bu şekilde sadece gereksiz tartışmalara, kalp kırmalara, hakaretlere zemin hazırlamış oluyorsun. Seni esefle kınıyorum.

Yunus_Emre
01-17-2008, 18:28
Guzel kardesim,sen haberi elestiriyorsun tamam ama karsindaki elestiriyormussun gibi gozukuyorsun.Yazdigin onceki mesajlarda bana goz kirpan mesajlarda var.Bunu anlatmaya calisiyorum.

aksavaşçı
01-17-2008, 20:08
pilot olmak için başka yerlere başvurması gerek artık para babında