fatih kısaparmak balon baskılı balon Hektor'un Yerinde Olsaydınız Ne Yapardınız? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hektor'un Yerinde Olsaydınız Ne Yapardınız?

Beylerbeyi
07-23-2008, 12:13
getirilip önüme konulup "hadi izle" denmese kolay kolay film izlemem. Lüks Batman seyahatle mersin'e giderken :)truva filmini koydu host. otobüste kolay kolay uyayamadığım içim birazda mecburi izledim filmi. film gerçekten güzeldi. izleyen herkes en can alıcı sahnenin brad pitt'in (filmdeki adını unuttum :) ) arturun ülkesine gelip onunla dövüşme isteği, artur'un verecegi karar, ve artur'un hazin sonuydu. filmden sonra düşündüm "acaba artur'un yerinde olsaydım ne yapardım?"

brad pitt in kaleye dayanmasıyla beraber okçular hazırola geçiyor ve artur'un tek bir işaretini bekliyorlar. artur başını bi indirse oklar brad'e yağmur gibi yağacak. ama artur, brad'in dövüşme isteğini kabul edip aşağı iniyor. ailesini, eşini, dostunu belkide en önemlisi ülkesini geride bırakıp aşağı iniyor ve dövüşte ölüyor.

siz artur'un yerinde olsaydınız ne yapardınız? okçulara 'vur emri' mi verirdiniz yoksa artur'un yaptığını yapıp aşağı iner dövüşür müydünüz?

sinema batı medeniyetinin kendini sevdirme konusunda en fazla başvurduğu ve malesef bunu başardığı bir alan. özellikle abd ve avrupa kendi kültürlerini sinema yoluyla ulaşamadıkları, uzak ülkelere empoze etmeye çalışıyorlar. bir çok film de olduğu gibi bunda da onu gördüm. aslında bir batılının asla artur kadar cesaretli olmadığı aşikar. batılının savaşlarda ne kadar kahpece davrandığını bize tarihi kaynaklar apaçık gösteriyor. çok değil geçen yüzyıl içinde silahsız, masum kuzey afrika ülkelerini sırf madenlerini sömürmek uğruna yerle bir etmediler mi? cezayir'de tunus'ta mısır'da milyonlarca müslüman'ı öldürdüler. osmanlı devleti zamanında sürekli haçlı seferleri düzenleyen batı medeniyetinin entrikaları, barbarlıkları çok iyi biliniyor. savaşmak için gittikleri ülkelerde kadın çocuk demeden önlerine gelen herkesi katlediyorlar. kadınlara tecavüz ediyorlar, mabedlere saygısızlık ediyorlar, yakıyorlar yıkıyorlar.
güncel örneklerde var. ırak'ta afganistan'da yüzbinlerce insanı katlettiler. saddam'ın dikdatörlüğünü bahane edip yüzbinlerce insanı öldürmek, kadınlara tecavüz etmek, mabedlere saygısızlık etmek ne kadar cesurca? afganistan'da terörle savaşıyoruz bahanesiyle onbinlerce sivili katletmediler mi? onlar son teknoloji silahlarla savaşırken düşman diye gördükleri direnişçilerin ellerinde eski model keleşnikoflar. bu mudur cesurluk? bu mudur adalet? fransızlar hollandalılar, ingililizler, portekizler, amerikalılar, israilliler nereye bakarsanız bakın, müslüman olmayan devletlerin yaptıkları zulmü göreceksiniz. bir de medeni diye geçinmezler mi? biz onların yaptıklarını asla yapmadık, osmanlı devleti dünyanın en güçlü ülkesi oldu ama asla zulüm yapmadı, ülkeleri işgal değil fethetti. gittiği yere barış huzur götürdü. buna rağmen hala "barbar türkler" tabirini kullanmıyorlar mı? onlar medeni bizler barbarız? onların yaptıklarının yüzde birini yapsaydık günümüzde yüzümüze dahi bakmazlardı.

cartman
07-23-2008, 12:20
İnceden inceden mesajı versinler bize :) Bizde diyoruz ki ne kadar cömert insanlar ama işte film bitince öğreniyoruz ne olduklarını ;)

Beylerbeyi
07-23-2008, 12:26
soruyu cevaplamadın arturun yerinde olsaydın ne yapardın :)

cartman
07-23-2008, 12:34
Okları yağdırırdım ki kaleme kadar dayanmış :) Kaleyi riske atmazdım ;)

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:16
soru zor muydu acaba :-\

politikaci
07-24-2008, 12:16
hepsini okuyamam k.bakmayın :D

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:19
hepsini okuyamam k.bakmayın :D

soru ilk bölümde :) ayrıca truva filmini izlemişsen sadece başlığı okuman bile yeterli :)

son ve uzun paragraf biraz ders niteliğinde. yani öyle bir şey :-\

maviinsan
07-24-2008, 12:20
ben oku yağdırırdım.Akılcı olmak lazım.Millete hava atıcam diye kahramanlık yapmaya gerek yok :-*

politikaci
07-24-2008, 12:22
ok attırırdım herhalde napıcam :D

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:23
aranızda hiç mi cesur yok :D

eddie
07-24-2008, 12:23
hepsini okudum.. ama soru zor.. birebir adil olsun diye sanırım ben de gider dövüşürdüm.. ya da brad pitti atardım zindana..

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:26
birebir adil olsun diye sanırım ben de gider dövüşürdüm.. ya da brad pitti atardım zindana..

peki zindana atmak adil bir karar olur muydu?

eddie
07-24-2008, 21:19
birebir adil olsun diye sanırım ben de gider dövüşürdüm.. ya da brad pitti atardım zindana..

peki zindana atmak adil bir karar olur muydu?

savaşmaya yeltenmişsem bradi zindana atmak için güzel bir bahanem vardır heralde... ;)

Beylerbeyi
07-28-2008, 12:42
cesur birini göremedik daha ;D

muhammed hamza
07-28-2008, 19:44
buda soru mu be murat:D
'' asagıda bekle lan beni, hemen yanına geliyorum'' der ve iman gücümle aşil'i yere sererdim:D

Beylerbeyi
07-28-2008, 19:49
buda soru mu be murat:D
'' asagıda bekle lan beni, hemen yanına geliyorum'' der ve iman gücümle aşil'i yere sererdim:D

:) :) :)

budur işte hamza yürekli kardeşim :)

ellerin dert görmesin.

bu arada brad pitt in filmdeki adı da aşil miş. öğrenmiş olduk :-\

Beylerbeyi
07-28-2008, 20:02
adamın adı hektor mu. gelip artur yazdım kimsede itiraz etmedi :)

Ömer_Furkan
07-29-2008, 01:00
kralın büyük oğluydu adı=HECTOR

brad pitt in rolü ise aşil di ;)

bende olsam cıkar dövüşürdümm..ya kazanırdım ya gururmla ölürdümm..

tarihin en cesur kahramanlarından biridir hector 8)

Beylerbeyi
07-29-2008, 10:43

aşil in gözü dönmüştü kesin doğrar seni ;D

bize de arkandan fatiha okumak düşer :)

Ömer_Furkan
07-29-2008, 15:05

şanlı bi ölüm olurdu ama ;)

cartman
07-29-2008, 15:33
Hektor oyle davranmasa zaten ne Troy efsane olurdu ne de biz yorumlamıs olurduk ;)

Beylerbeyi
07-30-2008, 10:52

şanlı bi ölüm olurdu ama ;)

dövüştü yenildi derlerdi bence :)

bir adamı alt edemedi derlerdi.

böyle bir durumda duygu değil akıl kullanılmalı. yoksa canımızdan oluruz :)

Ömer_Furkan
07-30-2008, 17:23
sen öle yapardın dostum o zamann 8)

SessiZ
09-25-2008, 01:53
guzel hoş yazmısısn sımdı o durumu ıkı acıdan ele almak gerek o zamanlar destansı bır hava sergılenıyordu yanı ıkı tane yıgıt er meydanına cıkmıs bre pehlıvan edalarıyla hareket ederdı ..Kısaca nam dedıklerı kavram dah bıro n plandaydı ,ben olsam ne yapardım ,bende onun yaptıgı gıbı karsısına cıkardım bak tım yenılıyor gıbıyım ordan bır keskın nısancı okcuyu ayarlardım eger kaybedıyor gıbı olursam onu devreye sokardım..Cunku kısının degıl toplumun menfaatı onemlıdıR..

ıkıncısı en son yazdıgın paragraflarıda okudum haklılık payın yuksek ancak onların bıze barbar demesı pek onemsenecek bı durum oldugunu su nokatada dusunmuyorum..Sana soyle bır ornek vereyım kardesım;
yakın zamanda TRT de Osmanlı Devletının kurulusunun belgeselını ızledım ve bır kez daha kendı geçmısımle ecdadımızla gurur duydum..
Manevıyat ,adalet,hak ,hukuk,Mıılletın cıkarı,fethedılen yerlerdekı ınsanlara zulmet emtmeden yasama hakkı tanımamız,
daha sonra bızanslı olupta bu hosgorumuzden etkılenıp muslaman olanlar
vb. butun anlatılan gerçekler ınsanı bır kez daha ne kadar yuce bır mılllete ,geçmişe sahıp oldugunu nasıl yedı duvele dunyaya TARIH YAZDIGIMIZı cok acık bır sekılde bıze hatırlattı..O yuzden denk gelırse sozlerıne katılmakla bırlıkte o belgeselı ızlemenı tavsıye ederım..

Bize barbar deselerde bız geçmısımızden gordugumuz hos goruyu asla vazgecmemelıyızz tabı kı bu menfaatlermızııde yok sayalım anlamına gelmıyor.Gereklı oldugu yerde uyuyan aslanı uyandırmayı cengaverı gostermeyıde cok ıyı bılırz evellallah..
. Sadece herşeyı bıze yakısacak sekılde yapmaya devam edelım.etmeye devam edıyoruz...