fatih kısaparmak balon baskılı balon Helal Olsun Aysun Kayacı'ya - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Helal Olsun Aysun Kayacı'ya

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 12:01
Aysun Kayacıyı destekliyorum. Güzel söyledi programda. Müjde Ar sıkıştırmazsa biraz daha içinden gelenleri dökecekti. Evet böyle bir ülkede yaşıyoruz. Devlet arazisine gecekondu dikip tapu alan insanla eşit demokratik haklarımız var. Onun da bir oyu var profesöründe. Bugün Diyarbakırın yüzde sekseni kaçak elektrik kullanıyor. Parası kimin cebinden tabii ki bizim gibi kullandığı elektriğin parasını ödeyen bizlerden... Ben eşitlikten yanayım. Demokrat olmak, eşitlikten yana olmamı gerektirir. Vergisi verenle vermeyeni bir tutarsan, vergisini verene haksızlık olur. Eşitlik açısından sıkıntı yaşarız. Madem eşitlik diyoruz. Eşitliği tam anlamıyla bu şekilde oturtacağız. Gerçekçi olmakta yarar var. Duygusal davranmanın anlamı yok.

Ben adalet istiyorum. Herşey demokrasi adına Türkiye için..

fütüvvet
05-13-2008, 12:05
eğer dalga geçmiyorsan saçmalıyorsun..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 12:09
eğer dalga geçmiyorsan saçmalıyorsun..

Kesinlikle dalga geçmiyorum. Saçmaldığımı da düşünmüyorum. Bizim LDP'nin eski genel Başkanı Besim Tibuk da, böyle düşünüyor. Lütfen düşüncelerime saygılı olunuz. Saçmalıyorsun lafı hiç yakışık olmadı.

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 12:33
beyfendi iyide eğer yakındığınız vergiyse en büyük vergi kaçakçılığını hırsızlığı aysun kayacının üstün gördüğü burjuva kesim yapmıomu. o kadın dioki ben doğudaki çobanla eşit olamam tabi olamazsın sen burda hizmetin alasını alırken onlar doğuda çok daha zor şartlarda yaşıyor ve bu yüzden verdikleri her oyun çok ayrı bi önemi var o bölgenin yarınları için eminimki aysun kayacınınkiyle eşit değildir.burda demokrasi falan çıkışlarına gerek yok akıl ve mantık bu olayı çözmeye yeter sanırım.

Vergi kaçakçılığını önlemek hükümetin görevi. Hükümetin bu konuda başarısız olduğuna inanıyorum. Doğuya hizmet götürülmeli. Hem de en iyi hizmet. Vergisini verenle vermeyeni bir tutarsak, vergi verenleri cezalandırmış oluruz. Bu şekilde eşitsizlik oluyor. Eşitlik olması için, gecekonduda devlet arazisini işgal eden, kaçak elektrik kullanan yani devlete faydası olmayan aksine biz bireylere zararı olanların seçimlerde oyu olmamalı.

fütüvvet
05-13-2008, 12:37
çobanın oyu daha kıymetli aslında..

önce ahlak sınavından geçirilmeli o tipler..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 12:47
çobanın oyu daha kıymetli aslında..

önce ahlak sınavından geçirilmeli o tipler..

Bakınız bu lafa çok kızarım. Kimin ahlaklı olup olmadığına siz karar veremezsiniz. En sinir olduğum şey, AKP'lilerin Aysun Kayacı Hanımefendiye ahlaksız türü laflar etmeleri. Aysun Kayacı'ya ahlaksız diyenler aynaya bakmalı. Bir de AKP olarak halkın kendisiyiz dersiniz. Başbakan Erdoğan sık sık “Milli iradeden” söz ediyor. Oysa “milli irade” dediği şeyin önemli bölümünü, “ayaklar” dediği insanlar oluşturuyor. Kısacası “milli irade” aslında “ayaklar” demek ki.

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 12:59
beyfendi iyide eğer yakındığınız vergiyse en büyük vergi kaçakçılığını hırsızlığı aysun kayacının üstün gördüğü burjuva kesim yapmıomu. o kadın dioki ben doğudaki çobanla eşit olamam tabi olamazsın sen burda hizmetin alasını alırken onlar doğuda çok daha zor şartlarda yaşıyor ve bu yüzden verdikleri her oyun çok ayrı bi önemi var o bölgenin yarınları için eminimki aysun kayacınınkiyle eşit değildir.burda demokrasi falan çıkışlarına gerek yok akıl ve mantık bu olayı çözmeye yeter sanırım.

Vergi kaçakçılığını önlemek hükümetin görevi. Hükümetin bu konuda başarısız olduğuna inanıyorum. Doğuya hizmet götürülmeli. Hem de en iyi hizmet. Vergisini verenle vermeyeni bir tutarsak, vergi verenleri cezalandırmış oluruz. Bu şekilde eşitsizlik oluyor. Eşitlik olması için, gecekonduda devlet arazisini işgal eden, kaçak elektrik kullanan yani devlete faydası olmayan aksine biz bireylere zararı olanların seçimlerde oyu olmamalı.

öncelikle şunu iyi ifade etmeniz lazım aysun kayacıyı haklı derken hangi kısımda şuan ki hükümeti iktidar yapanların ayak takımı hırsız ve bilgisiz insanlar olduğunu kastedederek yaptı bu açıklmayı o şahıs.sizdemi buna katılıyorsunuz ?sizin söylediniz şey çok farklı vergi kaçaklığı ayrı bi boyut zamanla iyileştirilecek bişey ki son yıllarda bu konuda yapılan çalışmaları takip etmiyorsunuz anlaşılan.vergiye göre oy dağılımı yapılması diye bi saçmalık olamaz bi ülkenin dünü bugünü yarını bu insanlara emanet ediliyor bu sizin söylediğiniz ciddi bi devlet otoritesi için gayri ciddi bi uygulama.o zaman feodaliteye dönelim ülkeyi burjuvalar yönetsin paran kadar oyun olsun çok saçma

Evet doğru söylüyorsunuz. AKP vergi konusunda ciddi olarak çalışıyor. Öyle ki, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yakın çevresine özellikle oğluna yaptığı kıyakları unutmuşum.

Vergiye göre oy dağılımı yapılsın demedim. Sadece vergi vermeyen örneğin dağdaki çobanın oyu olmamalı. Yalnız dağdaki çobanı da vergi veren bir birey haline getirmeliyiz.

Aysun Kayacı, dağdaki çobanı aşağılamadı. Sizler öyle anlamışsınızdır.

Size Başbakan Erdoğanın ayaktakımı lafını hatırlatırım. Buna ne diyeceksiniz?

fütüvvet
05-13-2008, 13:07
Dağdaki çoban bizim gözümüzde çook şerefli..
sizde diyeceksinizki bizim gözümüzdede şereflidir..
ama gönlünüzdekinin böyle olmadığını bazan ekranlarda ağzınızdan kaçırabiliyorsunuz..
bizde onu gördük..ne kadar kıvırsanızda..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 13:10
ama gönlünüzdekinin böyle olmadığını bazan ekranlarda ağzınızdan kaçırabiliyorsunuz..

Dağdaki çobanın veya Aysun Kayacının şerefli olup olmadığına ben karar veremem. Yalnız Aysun Kayacının, çağdaş Türk kadınını tamsil ettiği de bir gerçek. Benim gözümde Aysun Kayacı önemli bir yere sahiptir. Yalan söylemeye gerek yok. Ben açık konuşmayı severim.

Canan ERDOĞAN
05-13-2008, 13:14
bende açık sözlü olayım o zaman sizin bu düşüncelerinize sadece gülüyorum.sizin açınızdan çağdaş türk kadını imajı aysun kayacı ise pes.

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 13:18
bende açık sözlü olayım o zaman sizin bu düşüncelerinize sadece gülüyorum.sizin açınızdan çağdaş türk kadını imajı aysun kayacı ise pes.

Anlamakta zorluk çekiyorum. Aysun Kayacının ne yanlışını gördünüz? Manken olması mı sizi rahatsız ediyor? Mankenlik de bir meslektir unutmayın. Özel hayatı sizi rahatsız ediyorsa, kimsenin özel hayatına karışmaya ve laf atmaya hakkınız yok.

cartman
05-13-2008, 13:18
[quote=ozturks ]
[quote=Liberal_Demokrat ]
[quote=ozturks ]

Vergiye göre oy dağılımı yapılsın demedim. Sadece vergi vermeyen örneğin dağdaki çobanın oyu olmamalı. Yalnız dağdaki çobanı da vergi veren bir birey haline getirmeliyiz.

Aysun Kayacı, dağdaki çobanı aşağılamadı. Sizler öyle anlamışsınızdır.

Size Başbakan Erdoğanın ayaktakımı lafını hatırlatırım. Buna ne diyeceksiniz?[/color]

Dagdakı cobanın ulke ekonomisine katkısı ortadadır ya Aysun hanımın kı nedir bilmek isterim.Dagdakı cobanların askerken doguda batıda en serefli sekilde sınırı korurken yeri gelir doktugu bir damla kan tum vergilere bedeldir >:( ve bunu Aysun kayacının hicbir vergisi ile kıyas bile etmem...Cagdas Turk kadını dersen de ona da guler gecerim

Canan ERDOĞAN
05-13-2008, 13:24

Anlamakta zorluk çekiyorum. Aysun Kayacının ne yanlışını gördünüz? Manken olması mı sizi rahatsız ediyor? Mankenlik de bir meslektir unutmayın. Özel hayatı sizi rahatsız ediyorsa, kimsenin özel hayatına karışmaya ve laf atmaya hakkınız yok.

şahsım adına hiçbir doğrusunu görmedim.hala Aysun hanımın Türk kadınına ne gibi bi katkısı olduğunu çözemedim çağdaşlık adına.kimsenin mesleğiyle özel yaşamıylada hiçbir sorunum yok

fütüvvet
05-13-2008, 13:36

Dağdaki çobanın veya Aysun Kayacının şerefli olup olmadığına ben karar veremem. Yalnız Aysun Kayacının, çağdaş Türk kadınını tamsil ettiği de bir gerçek. Benim gözümde Aysun Kayacı önemli bir yere sahiptir. Yalan söylemeye gerek yok. Ben açık konuşmayı severim.

BENCE YETERİNCE AÇIK DEĞİLSİN..
BİRAZ DAHA AÇIK OLURSAN GERÇEK NİYETİNİDE ÖĞRENİRİZ..
BU YAPTIĞINA AÇIK KONUŞMAK DENMEZ..

cartman
05-13-2008, 14:08
Kesinlikle dalga geçmiyorum. Saçmaldığımı da düşünmüyorum. Bizim LDP'nin eski genel Başkanı Besim Tibuk da, böyle düşünüyor. Lütfen düşüncelerime saygılı olunuz. Saçmalıyorsun lafı hiç yakışık olmadı.

Fatih Altaylıda senin gibi dusunmustu ve kosesine tasımıstı Aysun kayacıyı savunmak icin Liberal partinin programını gösterip Aysunun Fikir babası demisti Besim Tibuktan icin ve yanıtı simdiki genel baskanı Cem Toker partinin sitesinde 7 nisan 2008 medya kosesinde (asagıda) vermis...

7 Nisan 2008

Sn. Fatih ALTAYLI

HABERTURK Televizyonu

Sn. ALTAYLI;

Geçtiğimiz günlerde Sn. Aysun Kayacı’nın gündeme düşen “dağdaki çoban ile şehirde yaşayan insanın oyunun aynı olmaması gerekir” anlamındaki sözlerine gerek Habertürk ekranlarından gerekse Haberturk internet sitesindeki yazınızda “bu görüşün fikir babası Besim Tibuk’tu diyerek Liberal Demokrat Parti programını referans gösterdiniz.

1996-2002 yılları arasında Sn. Tibuk’un döneminde Liberal Demokrat Parti’de il başkanlığı ve beş yıl Genel Sekreterlik, son 3 senedir de partinin Genel Başkanlığını sürdüren bir siyasetçi olarak şunu kesinlikle bilmenizi isterim ki parti programımızda bu şekilde, toplumun farklı kesimlerinde yasalarımıza uyarak yaşayan vatandaşlarımızın en temel hakları olan seçme veya seçilme haklarının ellerinden alınması gibi bir görüş asla bulunmamaktadır.

Besim Tibuk’un bahsi geçen konuya en yakın beyanatın tam metnini ekteki sayfada bilgilerinize sunuyorum.

Sn. Tibuk’un burada oy haklarını ellerinden almayı hedeflediği kesim, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız değil, yasadışı olarak 70 milyona ait hazine arazisini gasp eden ama politikacılar tarafından tapu ile ödüllendirilen hırsızlardır. Takdir edersiniz ki, dağdaki çobanla, kanun kural tanımayan şehir eşkiyası çok ayrı iki toplumsal olgudur.

Sn. Kayacı’ya da ilk fırsatta vurgulayacağız: liberal demokrasi, en sıradan insan da bile, başka kimsede bulunmayan üstün bir nitelik olduğuna inanan bir görüştür. Unutmayalım ki, Türk siyasetine damgasını vuran eski siyasetçi ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de ailesi kırsal kesimde yaşıyordu ve Sn. Demirel siyasette “Çoban Sülü” lakabı ile bilinirdi.

Üstelik, dağdaki çoban da bir şişe ayran alırken de, kasabaya giderken bindiği otobüste de, kullanıyorsa cep telefonuna kontür yüklerken de vergi veriyor. Ülkemizde toplanan 170 milyar YTL'nin (170 katrilyon) %70'i, yani yaklaşık 100 milyar YTL'si (100 katrilyon) bu tür adaletsiz dolaylı vergilerden toplanıyor.

Tarafsız ve dürüst basın ilkeleri gereği, kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmeniz ricası ile çalışmalarınızda başarılar dilerim. Partimin görüş ve felsefesi ile ilgili sorularınızı her zaman memnuniyetle yanıtlamaya hazırım.

Cem TOKER

Liberal Demokrat Parti

Genel Başkanı

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 14:11

Fatih Altaylıda senin gibi dusunmustu ve kosesine tasımıstı Aysun kayacıyı savunmak icin Liberal partinin programını gösterip Aysunun Fikir babası demisti Besim Tibuktan icin ve yanıtı simdiki genel baskanı Cem Toker partinin sitesinde 7 nisan 2008 medya kosesinde (asagıda) vermis...

7 Nisan 2008

Sn. Fatih ALTAYLI

HABERTURK Televizyonu

Sn. ALTAYLI;

Geçtiğimiz günlerde Sn. Aysun Kayacı’nın gündeme düşen “dağdaki çoban ile şehirde yaşayan insanın oyunun aynı olmaması gerekir” anlamındaki sözlerine gerek Habertürk ekranlarından gerekse Haberturk internet sitesindeki yazınızda “bu görüşün fikir babası Besim Tibuk’tu diyerek Liberal Demokrat Parti programını referans gösterdiniz.

1996-2002 yılları arasında Sn. Tibuk’un döneminde Liberal Demokrat Parti’de il başkanlığı ve beş yıl Genel Sekreterlik, son 3 senedir de partinin Genel Başkanlığını sürdüren bir siyasetçi olarak şunu kesinlikle bilmenizi isterim ki parti programımızda bu şekilde, toplumun farklı kesimlerinde yasalarımıza uyarak yaşayan vatandaşlarımızın en temel hakları olan seçme veya seçilme haklarının ellerinden alınması gibi bir görüş asla bulunmamaktadır.

Besim Tibuk’un bahsi geçen konuya en yakın beyanatın tam metnini ekteki sayfada bilgilerinize sunuyorum.

Sn. Tibuk’un burada oy haklarını ellerinden almayı hedeflediği kesim, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız değil, yasadışı olarak 70 milyona ait hazine arazisini gasp eden ama politikacılar tarafından tapu ile ödüllendirilen hırsızlardır. Takdir edersiniz ki, dağdaki çobanla, kanun kural tanımayan şehir eşkiyası çok ayrı iki toplumsal olgudur.

Sn. Kayacı’ya da ilk fırsatta vurgulayacağız: liberal demokrasi, en sıradan insan da bile, başka kimsede bulunmayan üstün bir nitelik olduğuna inanan bir görüştür. Unutmayalım ki, Türk siyasetine damgasını vuran eski siyasetçi ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de ailesi kırsal kesimde yaşıyordu ve Sn. Demirel siyasette “Çoban Sülü” lakabı ile bilinirdi.

Üstelik, dağdaki çoban da bir şişe ayran alırken de, kasabaya giderken bindiği otobüste de, kullanıyorsa cep telefonuna kontür yüklerken de vergi veriyor. Ülkemizde toplanan 170 milyar YTL'nin (170 katrilyon) %70'i, yani yaklaşık 100 milyar YTL'si (100 katrilyon) bu tür adaletsiz dolaylı vergilerden toplanıyor.

Tarafsız ve dürüst basın ilkeleri gereği, kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmeniz ricası ile çalışmalarınızda başarılar dilerim. Partimin görüş ve felsefesi ile ilgili sorularınızı her zaman memnuniyetle yanıtlamaya hazırım.

Cem TOKER

Liberal Demokrat Parti

Genel Başkanı

Ben de Sayın Besim Tibuk gibi düşünüyorum.

TUYEM
05-13-2008, 14:11
:)))))))))))) Gülüyorum yalnızca...Burayı karıştırmaya geldiğiniz belli .. :-X

cartman
05-13-2008, 14:13

7 Nisan 2008

Sn. Fatih ALTAYLI

HABERTURK Televizyonu

Sn. ALTAYLI;

Cem TOKER

Liberal Demokrat Parti

Genel Başkanı

Okumadan mı yazdın :o Cem Toker de Besim Tibugun ne anlatmak istedigini yazmıs :-X

fütüvvet
05-13-2008, 14:13
Liberal demokrat dersine iyi çalışmışsın
bakıyorumda damardan giriyorsun
her seçtiğin başlıklar tam da damardan girilecek başlıklar..
bizde hepbirlikte senin peşinden geliyoruz
emiinim kıs kıs gülüyorsundur..yandaşlarına anlatacağın çook komiklikler bulmuşsundur..

burdaki insanların ne kadar olgun olduklarına bakki sana cevap verme yarışına girdiler..

BEN BU FORMU SEVİYORUM..ARKADAŞLARIMIDA SEVİYORUM..

cartman
05-13-2008, 14:18
Arkadaslar yazı alıntıdır hosuma gıttıgı ıcın paylasmak ıstedım

Benim şahsi görüşüm mü:

Ben tırnağıyla kazıyarak kazanıp, emeğiyle, alın teriyle bir noktaya gelen insana saygı duyarım. Aysun Hanım vergi vermiş te çoban vermemiş çok umurumda değil. Çünkü Matild Manukyan bu ülkede yıllarca vergi rekortmeni oldu da ne oldu düşünün. Verdiği vergi açtığı yaraları kapatacak kadar büyükmüydü bu genelev patronunun. Her ne kadar aysun Hanım hatalı olsa da olaya değinen insanların eleştiri tarzıda ilginç. Adı geçen partinin yöneticileri, kısas yöntemi diyip hakareti seçtiler.Bana göre bu yanlıştı. Haklıydılar ama karşılarındaki bir kadındı ve haksız duruma düştüler. Bu toplumun yarısının da kadın olduğunu unuttular. Hıncal Uluç ise Ece Gürsel olayındaki bizede bir şey düşermi acaba diye destek verdi tabii.

Şimdi bir iş bulmak için kızlar, bir reklamda öpüşüp 250.ooo Dolar kazanan birini görünce alın terinin kutsallığına mı inanır yoksa benim neyim eksik mi der vaktiyle Aysunun bizzat kendisinin dediği gibi.

Geçen yazdığım yazıda Bilkentli Tuğçe demiştim, ancak buraya dokunmak adeta farz oldu artık.

1. Çoban Mehmetçiftçi Zehra’nın vücudunu nikahı kıyınca görür. Manken Aysun’u görmek için buna gerek yoktur. Herhangi bir gazete, dergi yada Televole tarzı bir programa bakmak yeterlidir. Hatta zap yaparken herhangi bir kanalda reklamda öpüşürken görebilirsiniz. Oylar eşit olmamalı bencede.
2. Çoban Mehmet küçükten itibaren iş hayatına atılır, şanslı ise geçim sağlayacak bir iş bulur. Hep bir okulda bir bölüm tahsil etmenin hayalini kurar. Manken Aysun ise defile defile gezer. Gezemezse bile bol sıfırlı banka hesabı sayesinde geçim derdi yoktur. Alın teriyle kazananla, defilede vücut sergilemek bir olurmu ? Bu durumda oylar eşit olur mu ?
3. Çoban Mehmet, Çiftçi Zehra için yeşilin iki anlamı vardır. Birisi Yeşil Kart, diğeri ise yetişen ekinin yeşili. Manken Aysun ‘da yeşilden 2 şey anlar. Birisi bolca sahip olduğu dolar yeşili diğeri ise tatillerdeki palmiye yeşili. Bunların oyu nasıl eşit olur ?
4. Çoban Mehmet, Çiftçi Zehra bir evliliğin derdindedir. Manken Aysun için evlilik bir sorun değildir. Kendisi şöhretli sporcularla 5-6 yıl sevgili (!) olarak yaşayarak, hem defile fiyatını artırmayı hemde küpünü doldurmayı daha çok tercih eder. Bunların oyu nasıl eşit olur?
5. Çoban Mehmetler alın terine inanır ve kolay para kazananları pek sevmez. Manken Aysun ise yoksul günlere inat burjuva takılmayı sever. Kolay para için defileleri gezer boy boy resim çektirir. Oy eşitliği mi?
6. Çoban Mehmet’ler 15 ay askerlik yaparlar (benim gibi yüksek okul mezunu olsalar dahi), Çiftçi Zehra 15 ay onun yolunu gözler. Manken Aysun’un askerlik diye bir derdi. Kendisi doğuştan tecillidir. Erkek arkadaşları ise zaten milli takım dümeniyle 33′ kadar otomatik tecillidir. Bunların oyu nasıl eşit olur ?
7. Çiftçi Zehra şehirde evlere temizliğe gider. Manken Aysun defileden kazandığı paranın şımarıklığı ve gece eğlencesinin yorgunluğu yüzünden temizliğe gidilen o evin sahibidir. Bunların oyu nasıl eşit olsun ?
8. Çoban Mehmet, Çiftçi Zehra ekmeğin fiyatını, tütün fiyatını takip eder. Hayatı başkasının parasıyla yaşamaz. Ekmeği için mücadele eder. Çoban Mehmet enflasyonu gerçekte ve içinde yaşar. Manken Aysun Çetin Altan’ın ağzından erkeğin hayat boyu cinsel skorunu takip eder. Enflasyon onun için zaten sorun değildir. Çünkü Pepsi reklam ücretlerini dolarla ödemektedir. Eee bunların oyu nasıl eşit olur?
9. Manken Aysun 16.5 milyon insana ayak takımı der ama o fizik onda olmasa o da o ayak takımından biri olacağını göremeyecek kadar kördür. Oylar nasıl eşit olsun ?
10. Çoban Mehmet erken kalkar tarlasına, işine gider. Manken Aysun için öyle bir dert yoktur. O bir reklamda bir öpücükle 250.000 ile 400.000 dolar arası para alır. Zaten bu ona yıllarca yetecektir. Yetmese de onunla takılmaya hazır bir sürü sosyetik playboy susta hazır beklemektedir. Oylar nasıl eşit olsun ?
11. Çoban Mehmet, halayı, türküyü, lorkeyi bilir. Manken Aysun gibi civciv taklidi yapıp çıktığı kabuğu beğenmemezlik etmez. . Oylar eşit olur mu ?
12. Çoban Mehmet, Çiftçi Zehra ay sonu nasıl gelecek derdindedir, Manken Aysun ise nasıl bir polemik çıkarıp reyting alırım derdindedir. Bu oylar eşit olur mu ?

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 14:19

7 Nisan 2008

Sn. Fatih ALTAYLI

HABERTURK Televizyonu

Sn. ALTAYLI;

Cem TOKER

Liberal Demokrat Parti

Genel Başkanı

Okumadan mı yazdın :o Cem Toker de Besim Tibugun ne anlatmak istedigini yazmıs :-X

Evet okudum. Besim Tibuk gibi düşünüyorum.

cartman
05-13-2008, 14:25
Evet okudum. Besim Tibuk gibi düşünüyorum.

Besim Tibuk senin gibi dusunmuyor sanırım liberal demokrat partinin genel baskanın dedigine gore :) Neyse uzatmıyıcam ben kendı gorusumu yeniden vurgulamak istiyorum ..O cobanın askerken verdigi bir damla kan tum vergilere bedeldir ve Aysunun cagdas kadın modeli komedidir ;)

akgenclik56
05-13-2008, 14:26
liberal kardeş ne yazarsan ne söylersen boş.burası akpartiforum.burda gerçek olan fikirler paylaşılır ve tartışılır.reel dışı fikirlerle ve kişilerle işimiz olmaz.
biraz daha iyi ve temkinli bir konu açman diliğiyle sevgiler.

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:30
Bizde düşünüyoruz, öyle ise "varmıyız" acaba ... :-X

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:31
AYSUN HAKLIDIR(!) YIKILIN REZİLLER!

Yahu ben bu insanları anlayamıyorum bir türlü… Bu ne cüret ki Aysun hanıma kafa tutabiliyorlar anlam veremiyorum! Hem gerici ve yobazlar hem de dik kafalı…
Ne işe yararsınız siz ha!

Size diyorum işçiler, köylüler, memurlar, esnaflar, ameleler, çobanlar!

Akşama kadar kazma kürek çalışıyorsunuz, koyun güdüyorsunuz, çift sürüyorsunuz diye bu ülkeyi sahipleniyor musunuz utanmadan! Siz kimsiniz ki eşitlikten, eşit oy hakkından falan bahsediyorsunuz. Yahu sizin bu ülkeye ne katkınız var ki? Eşit oy falan diyor, Aysun hanımın sözlerinden alınıyorsunuz! Anlamıyorum…

Ne yaptınız siz bu ülke için söyler misiniz?

Hanginizin Youtube’da şöyle can alıcı bir frikik videosu yayınlandı haa!

Hangi amele harç kararken bu ülke için bir frikik verdi bugüne kadar, söylesenize…

Siz Youtube’da gördünüz mü hiç kırmızı donuyla frikik veren bir çobanın ya da amelenin videosunu?

Göremezsiniz. Eee, o zaman hangi eşitlikten hangi eşit oydan bahsediyorsunuz yahu! Neden kızıyorsunuz kızcağız fazla oy istedi diye.

Bu ülke için hiçbir katkınız yok bari ülke tanıtımı için gece gündüz frikik veren, gazetelerde bi ön bi arka sayfa güzeli olan insanların önünü tıkamayın artık… Bırakın da geleceğimize bu yegane insanlar karar versin.

Girin Youtube’a bir bakın Nasıl gece gündüz çalışıyorlar bu ülkeye katkıda bulunmak ülkemizi bütün dünyaya tanıtmak için…

Hadi girin!

Frikik yazın, Aysun çıkar, don yazın Aysun çıkar, lolipop yazın Aysun çıkar, hop yazın Aysun çıkar top yazın Aysun çıkar… Çıkar da çıkar…

Hanginizin videosu var Youtube’da… Ancak çift sürer, harç karar, kum çeker, koyun güdersiniz ama boş işler bunlar… Prim yapmıyor artık…

Elbette çobanların oylarıyla, Aysun’un oyu bir olamaz...

Neden?

Çünkü Youtube’da hiçbir çobanın kırmızı donlu videolarına yorum yapılmadı hiç,

Hiçbir çoban sırf ülke tanıtımı uğruna kafa üstü düşüp frikik vermedi.

Hiçbir çobanımızın göğüs dekoltesi için Çinliler yorum yapmadı youtube’da,

Ben katılıyorum Aysun hanım’a, Ne zamanki bu ülkenin çobanları kırmızı donlarla frikik verirler o zamana kadar oylar eşit olmamalı…

Bence Aysun Hanım mutlaka 60 oy hakkı kullanmalıdır…

Hatta kendisini Youtube’da ki başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor ve buradan başbakana sesleniyorum.

Aysun gibiler için, 60 oy hakkı bile çok azdır. Bence Aysun Hanım’a başlı başına bir seçim sandığı tahsis edilmelidir.

İster içine don atar, isterse oy atar…

Saygılarımla, Tunc ERKAN

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:33
Ayşe hanım tebrik ederim ...+1 :)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:34
Aysun Kayacı haklı; çünkü beş Aysun bir çoban etmez…

İyi besili 50 inekten sorumlu bir çoban olmasa, bir günlük periyotta neler olurdu?

Türkiye'deki toplam süt üretimi 500kg. eksilmiş olurdu.
ya da
Türkiye'deki toplam peynir üretimi 250kg. azalmış olurdu.
ya da
Günlük olarak 1.000 çocuk sütsüz kalmış olurdu.
ya da
9 ay sonra doğması muhtemel 50 tane dana doğmamış olurdu ki bunlardan yarısı dişi olsa gelecekte üretecekleri süt yalan olurdu.
ya da
Aysun Kayacı’nın güzelleşmek ve podyumda daha ilgi çekmek maksadıyla yapmak zorunda olduğu süt banyosu için ihtiyacı olan bir günlük süt bloke edilmiş olur ki Allah korusun Aysun Kayacı’nın süt banyosu yapmaması büyük bir faciaya denk düşerdi. Daral gelirdi yaneeeJ…

Bir Aysun Kayacı olmasa, bir günlük periyotta neler olurdu?
Türkiye'deki toplam süt üretimi 500kg. artmış olurdu.
ya da
Türkiye'deki toplam peynir üretimi 250kg. çoğalmış olurdu.
ya da
Günlük olarak 1.000 çocuk süt içerek kalsiyum eksiğini gidermiş olurdu.
ya da
9 ay sonra 50 tane dana doğar ve bunlardan yarısı dişi olur, gelecekte üretecekleri süt günlük 500 çocuğun kemik gelişimine destek olurdu.
ya da
Aysun Kayacı bir günlüğüne ortada olmadığı, güzelleşmek ve podyumda daha ilgi çekmek maksadıyla yapmak zorunda olduğu süt banyosunu yapmadığı için, bahse konu bir günlük süt yukarıdaki şekilde dağıtılarak bir işe yaramış olurdu.

Not: Yukarıdaki hesaplar, bir ineğin, babaanne teknolojisiyle günde ortalama 10kg süt verdiği düşünülerek yapılmıştır. Modern teknolojiyle bu iki katına da çıkabiliyormuş.

Net bir soru:

Bir gün feleğin kafası bozulsa ve iki seçenekli bir soru sorsa, hangisini tercih ederdin? Elini vicdanına koy, bütün önyargılarını bir kenara bırak ve söyle hangisi?

a) Türkiye’deki bütün insanlar herhangi bir çobanın zeka seviyesinde olacak.
b) Türkiye'deki bütün insanlar Aysun Kayacı’nın zeka seviyesinde olacak.

Dipnot: Eğer bu soruya ‘b’ şıkkı diyen çıkarsa, bence süt içmeye gidelim Aysun KayacılaraJ.

İnsan Sorar: Ne yani, Aysun Kayacı sadece süt banyosu yapıp ortalarda dolanan bir kadın mıdır?

Dünyanın En Akıllı İnsanı Cevap Verir: Elbette ki öyle değil, mutlaka başka şeyler de yapıyordur; ama ben bu yazıda Aysun Kayacı ve çoban hadisesini sadece hayvancılık açısından değerlendirdim. Eğer sosyal açıdan değerlendirme yapmaya kalkarsam, sonuç çok daha vahim olurdu, bulaşmak istemedim.

Son Dakika Haberi: Aysun Kayacı, "Ben buna inanıyorum demedim. 'Bunu sorgulamaya başladım' dedim." demiş. Zaten ben de 'Bu yukarıdaki yazdıklarıma inanıyorum!' demiyorum. 'Bunları sorgulmaya başladım.' diyorum.

Erdal Demirkıran

selinay
05-13-2008, 14:35
nasıl yani ?? bi insanı tebrik etmek için onun saçmalamasınımı beklemek gerekiyormuş..??
bu ülkede zaten kim saçmalasa ayakta alkışlanır ne hikmetse!!

Beritan
05-13-2008, 14:35
tartışılan kişiye bak altı üstü aysun kayacı...emin olun oyun oynasanız bile daha az zaman kaybı olur ;D

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:38
nasıl yani ?? bi insanı tebrik etmek için onun saçmalamasınımı beklemek gerekiyormuş..??

Bana mı yazdınız, bunu acaba ... :)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:42

Bende anlamadım abi eğer sana denmişse saçmalayan da ben oluyorum :-\ :-\

Kim ne derse desin fikrim bu ;)

Aysun Kayacı gibi her şeyden bi- haber yaşayıp çıkıp iki lafı bir araya getirecek kapasitesi olmadan saçmalayan bir kadına bu sözler az bile...

Eğer çağdaşlığı temsil eden kadın bu ise yazıklar olsun böyle çağdaşlığa...

selinay
05-13-2008, 14:43

hayır :) neden üstünüze alındınızki :) ben konu başlığına yazmıştım..
yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın :)

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:44

estağfirullah Ayşe hanımı ben tebrik etmiştim de ... Siz kusura bakmayın... :)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:44
Çoban ve çıban...

Sadece güzelliğiyle itibar gören kadınlara bakınca, yıllar önce Kuşadası'nda okuduğum bir duvar yazısı gelir aklıma.
"Makyajınla ve süslü püslü halinle hava atma...
Yollar da pırıl pırıldır ama altından kanalizasyon geçer!"

O yüzden yalın kadınları severim.
Bilgi birikimli, fedakar, anaç olanları.
Kolay yoldan para kazananları değil!

Süslü kadınların dünyasında çobanlara yer yoktur.
Kimlere yer olduğunun da bizler için anlamı yoktur zaten.
Biz meselenin diğer tarafına bakalım.

Yıllarca kitaplar yazmış, düşünce kadını sayılabilen biriyle biçare bir mankeni benzeştiren televizyonculuk sistemine bakalım.
Pınar Kür'le Aysun Kayacı adlı mankeni aynı davanın arkadaşlığı yapan sisteme.
Yarın Aysun Kayacı kendisini Pınar Kür'le aynı kefeye koyarsa...
Sebebi Pınar Kür'dür...

Ama belki de tersine işler zaman.
Pınar Kür kendisini Aysun Kayacı ile aynı kefeye koyar.
İmkansız diye bir şey var mı bu alemde!
Ne diyelim, paranın gözü kör olsun!

Şimdi gelelim konuşacak bir şeyi olmayan kadınları "süs bebeği" olarak ekrana taşıyan zihniyetin onları "kurduklarında" ortaya çıkan faciaya...
"Çobanla profesörün oyu bir olur mu?"
Bizim de bir karşı duruşumuz var elbet.
Sosyal bir farklılık oluşturan cehalete karşılık, fedakarlığı ortaya koyduğumuzda, "mankenlerin oy hakkıyla annelerin oy hakkı bir olabilir mi?".
Kısasa kısas!

Ben insanın ruhuna bakarım, apoletine değil.
Ben apoletin ardına gizlenenden korkarım.
En saf ve yalın haliyle duran çobandan değil!

Çoban kendi kavalını kendisi üfler.
Süslü kadınlar başkasının kavalını üfler.
Çobanlar için aslolan insanlıktır.
Süslü kadınlar için aslolan para!

Ülkenin çobanıyla çıbanı arasındaki fark budur!

Hakkı YALÇIN / TAKVİM 08/04/2008

selinay
05-13-2008, 14:47
yahu gerçekten yanlış anlamışsınız... yahu aysun kayacı sizinde demeniz gibi dünyadan bi haber yaşayan biri... öyle insanları hala ayakta alkışlayanlar var!!!

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:47
Sizdemi Yalçın Bey ... :D

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:49
Selin hanım Ayşe hanım çok güzel bir insandır , yalnış anlamalara fırsat vermeyelim inşaALLAH ,

Allah razı olsun abi, çok teşekkür ederim.

Evet bir yanlış anlaşılma oldu ama sorun yok. Kusura bakmayın Selin hanım. ;)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:50
Aynı oranda Ayşe hanım selin hanımda çok güzel bir insandır , ortak o kadar çok özellikleriniz varki bu kadar güzel yoğunluk içinde ayrışmanız beklenemez bir argüman

Biliyorum abi. Ufak tefek yanlış anlaşılmalar oluyor ama onun niyetinin halisliğinin farkındayım. ;)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 14:51

Eyvallah abi, sağolasın...

Bu arada konuyu açan arkadaş gitti, cevaplar yerini buldu galiba. ;)

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:52
Öyle oldu galiba ... ;)

Ayşe_Berra
Selin hanım Ayşe hanım çok güzel bir insandır , yalnış anlamalara fırsat vermeyelim inşaALLAH ,

Allah razı olsun abi, çok teşekkür ederim.

Evet bir yanlış anlaşılma oldu ama sorun yok. Kusura bakmayın Selin hanım. ;)

Çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için iyiki varsınız sizler ile çok mutluyuz

Bu mutluluk karşılıklı emin olun. Sizler iyi ki varsınız :-*

Liberal_Demokrat

Bir yere gittiğim yok. Yazdığınız değerli yorumları okuyorum hanımefendi.

selinay

estağfirullah Ayşe hanımı ben tebrik etmiştim de ... Siz kusura bakmayın... :)

gerçekten ne sizinle nede ayşe hanımla bir ilgisi yoktu :) sizlerin yazılarınızda çok güzel ve takdire şayan..
ben sadece ,hala daha böyle yaşan insanları el üstünde tutanlara bir anlam veremiyorum ,,onu dile getirmek istemiştim..
yanlış anlaşıldı ..olsun gönüller bir olsun..mühim değil :)

fütüvvet
05-13-2008, 14:53
konuyu açan arkadaş gittiğine göre biz işimize bakalım o zaman..

denedi ve yanılgısını anladı gitti..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 14:55

Hayır yanılmadım ve gitmedim. Aysun Kayacıyı hala destekliyorum. Yazılan yazılar beni ikna etmedi. Olaya çok yüzeysel ve duygusal bakıyor arkadaşlar. Halbuki duygusallığın politikada yeri yoktur.

fütüvvet
05-13-2008, 14:57
sen dah agitmedinmiiii

yanlış bilgi imiş demekki..

neyse biz devam ederiz..dah aneler var sende..bulabildinmi yeni bi şeyler arkadaşım..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 14:59
sen dah agitmedinmiiii

neyse biz devam ederiz..dah aneler var sende..bulabildinmi yeni bi şeyler arkadaşım..

Gitmedim, böyle yaparak beni foruma küstüremezsiniz. Beni izlemeye devam edin ;D

Demokrat
05-13-2008, 15:00
Simdi konuya yorum yazacagim ama konuyu acan arkadasla benim yorumum nasil bir tutulacak benki cok iyi ünv teden mezun, doktora ögrencisiyim, diplomali siyasetciyim!..
O yüzden konuyu acan arkadas bilgisini, birikimini belirtsinde bizde ona göre yorum yapalim yoksa bu arkadasla, benim yorumum nasil esit olur, bunun neresi demokrasi, degil mi arkadasim ;)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 15:00

Bir yere gittiğim yok. Yazdığınız değerli yorumları okuyorum hanımefendi.

İyi kardeşim sen okuyadur o zaman. Her açıdan kaleme alınmış yazılar ekledim dahada bakıyorum arşivimden bulacağım sana. Kendi sözlerim değil o açıdan duygusal falan bakmıyorum. Mesela erdal demirkıran ne kadar hoş anlatmış hiçbir duygusallığı yok. Aksine herkesin yapabileceği küçük hesaplar.

Haa kendi düşüncelerime gelince, siyasette duygusallıgın olmadıgını senden iyi bildiğime eminim. Aysun kayacı gibi bir şahsiyete normal şartlarda hiç mi hiç yorum yapmam. Çağdaş(!) Aysunun hiçbir sözünü kayda değer bulmuyorum.

Canan ERDOĞAN
05-13-2008, 15:01

Hayır yanılmadım ve gitmedim. Aysun Kayacıyı hala destekliyorum. Yazılan yazılar beni ikna etmedi. Olaya çok yüzeysel ve duygusal bakıyor arkadaşlar. Halbuki duygusallığın politikada yeri yoktur.

aysun kayacının formu filan yokmu gitsene oraya mutlu mesut yaşayın.biz duygusalız herşeye yüzeysel bakıyoruz.biz sana bişey katamayız.hadi git bak aysun hanımın bugün çağdaşlık için ne gibi adımlar atmış

fütüvvet
05-13-2008, 15:02
sen dah agitmedinmiiii

Gitmedim, böyle yaparak beni foruma küstüremezsiniz. Beni izlemeye devam edin ;D

espiride yapıyorsun demek..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:03
sen dah agitmedinmiiii

Alınıyor ve kızıyorsanız söz bir daha size karşı yapmam.

fütüvvet
05-13-2008, 15:03

aysun kayacının formu filan yokmu gitsene oraya mutlu mesut yaşayın.biz duygusalız herşeye yüzeysel bakıyoruz.biz sana bişey katamayız.hadi git bak aysun hanımın bugün çağdaşlık için ne gibi adımlar atmış

HATTA GİT ÇAĞDAŞLARLA KONUŞ..
ÇOBANLARLA NE İŞİN VAR..

Demokrat
05-13-2008, 15:04
sen dah agitmedinmiiii

Bizde seni bekliyorduk, gelsende bizi aydinlatsan diye!..Bu arada demokrat sözcügü sana yakismamis demokrat insan birilerini, birilerinden üstün görmez..
Senin demokratligin adamina göreymis demek ki!..bende bundan sonra sana göre demokrat takilacagim 8)

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:04

ÇOBANLARLA NE İŞİN VAR..

estağfurullah ben sizlere çoban demedim. insana insan olduğu için değer veririm.

fütüvvet
05-13-2008, 15:05
sen dah agitmedinmiiii

HAYIR ALINMIYORUM..ESPİRİ YAPANLA ANLAŞIRIM DA O YÜZDEN..ESPİRİ YAPABİLMEN BENDE TEKRARDAN BİR ÜMİT IŞIĞI YAKMAYA SEBEP OLDU.. BİZDE ESPİRİ YAPABİLİRİZ VEDE GÜLERİZDE.. O YÜZDEN ..ORTAK NOKTA BULDUKYA..

fütüvvet
05-13-2008, 15:06

ÇOBANLARLA NE İŞİN VAR..

estağfurullah ben sizlere çoban demedim. insana insan olduğu için değer veririm.

BİZİM EFENDİLERİMİZ HEP ÇOBANLIK YAPMIŞLARDIR..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:07
sen dah agitmedinmiiii

Bizde seni bekliyorduk, gelsende bizi aydinlatsan diye!..Bu arada demokrat sözcügü sana yakismamis demokrat insan birilerini, birilerinden üstün görmez..
Senin demokratligin adamina göreymis demek ki!..bende bundan sonra sana göre demokrat takilacagim 8)

Arkadaşım sen de mi. Herkesten beklerdim de senden böyle bir yorum beklemezdim. Siyaset çok acımasız. Farkındayım. Ama bu kadar da acımasız olmamalı.

Demokrat
05-13-2008, 15:08

ÇOBANLARLA NE İŞİN VAR..

Biz ona Yaradilani severiz, Yaradan dan dolayi diyoruz ;) yoksa insana insan oldugu icin deger vererek onu yüceltme gibi bir durumumuz olmaz ;) malum insan var, insan var!

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:09
sen dah agitmedinmiiii

HAYIR ALINMIYORUM..ESPİRİ YAPANLA ANLAŞIRIM DA O YÜZDEN..ESPİRİ YAPABİLMEN BENDE TEKRARDAN BİR ÜMİT IŞIĞI YAKMAYA SEBEP OLDU.. BİZDE ESPİRİ YAPABİLİRİZ VEDE GÜLERİZDE.. O YÜZDEN ..ORTAK NOKTA BULDUKYA..

Zamanla çok ortak noktamız olacaktır. Buna inanınız. Ama yeter ki kimse önyargılı olmasın.

Demokrat
05-13-2008, 15:09
sen dah agitmedinmiiii

Arkadaşım sen de mi. Herkesten beklerdim de senden böyle bir yorum beklemezdim. Siyaset çok acımasız. Farkındayım. Ama bu kadar da acımasız olmamalı.

Kusura bakma ama profla, cobanin oyunu bir tutmayan babamin oglu olsa benim gözümde demokrat degildir!..burada yok kacak elektirik calan, yok kapkaccilik yapan diyerek ve diyarbakir diyerek resmen hedef gösteriyorsun buda demokrasiye, demokratliga, liberallige terstir..
Liberal prof un hakkini degil, cobanin hakkini savunur sanirim sen kavram karmasasi icindesin ;)

Ayşe_Berra
05-13-2008, 15:11
Atatürk de dağdaki çobandı -Hasan KAÇAN-

Cuma günü yazıktırdığım ‘hafif dalgacı’ yazıya bi tepkiler geldi aklınız durur...

Hani ‘Plazadaki Ertuğrul beyle benim oyum eşit olamaz’ dediydim ya...

İste o yazıya...

Vay anam!...

Sen misin bunu yazan!..

Dehşetle gördüm ki; Aysun Kayacı’nın dudaklarından ‘safiyane’ dökülen ‘dağdaki çoban’ benzetmesi, hiç de azımsanmayacak bir insan güruhunun ortak düşüncesiymiş...

Kendileri dillendirmeye cesaret edemediği için kızcağızın yaptığı benzetmeye balıklama atlamışlar...

Meğer ‘dağdaki çoban’dan kastedilen sırf ‘dağdaki çoban’ değil, memleketimizin büyük bir çoğunluğunu oluşturan insanlarmış...

Bu dönemde Ak Parti’ye oy veren, ama her dönemde hor görülen aşağılanan insanlar...

Overlokçu kızlar...

Tornacı kalfaları...

Oto boyacıları...

Marangozlar...

Hamallar...

Gündelikçi kadınlar...

Ayakkabı boyacıları...

Otopark kahyaları...

Tesisat ustaları...

Seyyar satıcılar...

Pazarcılar...

Gözlemeci teyzeler...

Dönerciler...

Çöpçüler...

Manikürcü kızlar...

Garsonlar...

Hizmetçiler...

‘Dağdaki çoban’dan kasıt bunlarmış...

‘Bu basit, bu cahil, bu aşşağılık, bu insandan bile sayılmayacak yaratıklar’mış meğer kastedilen...

Şereflerini, haysiyetlerini bir torba pirince, bir çuval kömüre satarmış meğer bunlar...

‘Dünyaları alsa da bu cennet vatanı vermeyen’, düşmanın top mermisine göğsünü siper eden, canlarını gözünü kırpmadan veren bu insanlar, meğer bi paket tozşekere satarmış oylarını...

O yüzdendir ki, nasıl olurmuş da bunların oyuyla, bunlar gibi olmayanların oyu eşit olurmuş...

* * *

‘Hitler’de halkın büyük bir çoğunluğunun oyları ile gelmişti’ diyenlerin düşüncesi bu...

Hitler ve muadili bütün katillerin ayakta alkışlayacağı düşünceye bak!..

‘Sıradan insanlar ve üstün insanlar’

‘Cahiller ve okumuşlar’

‘Basitler ve elitler’

Yani;

‘Fareler ve insanlar’...

(Bu mantalitenin, köyün birinde, bir çeşit hastalığı olan insanlarımızı ‘Fare Adamlar’ diye manşetten sunuşunu hatırlatırım)

* * *

‘Merdi kıpti şecaatin arzederken sirkatin söyler’miş...

Buyrun...

Faşizmin dikalası...

Irkçılığın ağababası...

Ayrımcılığın feriştahı...

Vay babam vaaay...

‘Dağdaki çoban’ ha...

Ah be güzel kardeşlerim...

Allah aşkına ne dediğinizin farkında mısınız?

Lafın nereye gittiğini görmüyor musunuz?

Behey bu millete ‘dağdaki çoban’ diyenler...

Size bir şey söyleyeyim de aklınız dursun...

* * *

Mustafa Kemal Atatürk’ü bilir misiniz?

Uydurduğunuz ‘Atatürk’ü değil...

Gerçek Mustafa Kemal Atatürk’ü...

O da sizin tabirinizle ‘dağdaki çoban’dı...

Diyor ki...

‘Annemden sık sık şunları dinlemişimdir... Bizim asıl soyumuz Yörük Türk’üdür. Buralara Konya-Karaman çevrelerinden gelmişiz...

Dedem Feyzullah Bey’in büyük amcası Konya’ya gitmiş.

Mevlevî dergáhına girmiş, orada kalmış...’

Atatürk’ün soyu olan Yörükler, yazın yaylalarda, kışın sahillerde keçi besleyip yetiştirirlerdi...

‘Çoban’dılar...

Bilmiyorum ‘dağdaki çoban’ı aşağılama ifadesi olarak kullanırken biliyor muydunuz?

Birazcık mahçup olup yüzünüz kızardı mı?

Pekii, ya babası Ali Rıza Efendi?..

Sizler gibi eli kalem tutan anlı şanlı bir gazeteci miydi?..

Ya da saçları kır meşhur bir ‘anchorman’miydi?..

Hayır...

Evkaf katipliği yapar, kereste ticareti ile uğraşırdı...

(Ne oldu, mesleğini beğenemediniz mi?)

Islahhane caddesinde üç katlı pembe, kargir bir evde otururlardı... Öyle sizin gibi ‘rezidant’larda değil...

(Ne oldu evini beğenemediniz mi?)

Küçük Mustafa’nın lüks kolejlerde değil, mahalle mektebinde okuduğunu ilkokul kitaplarından hatırlar mısınız?..

(Ne oldu, mektebini beğenemediniz mi?)

Ya da elinde değnekle tarlada kargaları kovaladığını?..

(Ne oldu, tarlada karga kovalaması çok mu banal geldi?)

İşte, o basit, o mütevazi hayatın içinden çıkan ‘Mustafa’ okudu, büyük adam oldu, büyük bir komutan oldu, Başkomutan oldu...

Okumasa mıydı?..

‘Seçkinci bir zümre’nin evladı olmadığı için, tarlada karga kovalamaya devam mı etseydi?..

Bunu mu isterdiniz?..

* * *

Behey günümüzün ‘modern görünümlü’ faşistleri...

Behey bu ‘faşist’ mantaliteye inanan iyiniyetli kardeşler...

Şunu açık açık söyleyin de rahatlayın...

Siz ‘Dağdaki çoban’ın, çoban kalmasından değil, okumasından korkuyorsunuz değil mi?..

‘Dağdaki çoban’ın, aslında ‘dağdaki koyun’ olmasını istiyorsunuz...

‘Ya ‘takır takır’ okur, bütün mektepleri bitirirse? Ya bir gün, bu Demokrasi denen illet yüzünden bizi idare edecek duruma gelirse?’

Üzgünüm ama’dağdaki çoban’lar okudu, hala da okuyorlar...

2006 yılının ÖSS birincisi Urfalı bir ‘çoban’dı, dikkatinizi celbederim...

O ‘dağdaki çoban’lardan birisi de şimdi sizin Başbakanınız...

‘Defolup gitsin’ değil mi?..

Not: Aslında, daha önce ‘dağdaki çoban’ı ‘Başbakan yapmıştınız ne çabuk unuttunuz... Hani sempatik gelsin diye ‘Çoban Sülü’ diyordunuz...

‘Yoksa benim dediğimi yapan ‘çoban’a bi sözüm yok’ mu?

* * *

Bi not daha: Ne yazık ki, bize ‘dağdaki çoban’ diyen de bizim kardeşimizdir... Bizden gayri değildir... Amma ‘hırs’ta böyle birşeydir işte...

Yusuf’u kuyuya attırır, hem de öz be öz kardeşlerine...

Liberal_Demokrat
sen dah agitmedinmiiii

Kusura bakma ama profla, cobanin oyunu bir tutmayan babamin oglu olsa benim gözümde demokrat degildir!..burada yok kacak elektirik calan, yok kapkaccilik yapan diyerek ve diyarbakir diyerek resmen hedef gösteriyorsun buda demokrasiye, demokratliga, liberallige terstir..
Liberal prof un hakkini degil, cobanin hakkini savunur sanirim sen kavram karmasasi icindesin ;)

Hayır kavram karmaşası içinde değilim. Ben herkesin hakkını savunurum. Ama benden bir sosyalist gibi halk aşığı olmamı beklemeyin.

fütüvvet
sen dah agitmedinmiiii

Zamanla çok ortak noktamız olacaktır. Buna inanınız. Ama yeter ki kimse önyargılı olmasın.

MESELA BİZİM Bİ HUYUMUZ VAR,KİME ÇEKMİŞSEK, HİÇ ÖNYARGILI DEĞİLİZDİR..VEDE ÇOOOK GENİŞ BAKARIZ..UFKUMUZ ÇOK GENİŞTİR..SENDE BUNU GÖSTEREBİLİRMİSİN..SENDEDE VARMI BU ÖZELLİK..EĞER VARSA İKİNCİ ORTAK NOKTAMIZIDA BULMUŞUZ DEMEKTİR..

Demokrat
05-13-2008, 15:14
Sen liberal degilsin, libossun ikisi arasindaki farki söyleyim birisi sistemi ve cikarlari gözetir digeri demokrasi ve halki ;) senden sosyal demokrat olmani beklemedim senden sadece ama sadece demokrat olmani bekledim..
Kimse egitimi, makami, irki ve rengi yüzünden ayrima tutulmalidir sen üstü kapali irkcilik yapiyorsun, diyarbakirli secmenleri töhmet altinda birakacak veryansin ettigin devlet bahceliyle ayni üslubu kullaniyorsun!..
Su anda bir liberal nasil olunmaz örnegini canli canli izliyoruz!

murat kurt
05-13-2008, 15:14
Dağdaki çobanın bu ülkeye sağladığı fayda,Aysunun kirli parasının vergisinden çok daha büyüktür.

Ayşe_Berra
05-13-2008, 15:16
Özellikle kırmızı yazılı bölümü oku!!!!

Keşke çoban kadar olabilse!!!

Bizim ülkemizde cehalet diz boyu. Üstelik, en fazla da kendisini "aydın" olarak görenler arasında yaygın. Manken Aysun Kayacı televizyonda abuk-sabuk laflar etti. Önemli bir konuyu gündeme getirdiğini sanarak, "Ben vergi veriyorum. Vergisini vermeyen dağdaki çobanla benim oyum niye eşit?" diye sordu.

Çobanı küçümseyen bu davranışıyla ortalığı karıştırdı. Demokratlık adına ona cevap verenler de farklı bir bakış sergilemediler. Çobanı, Aysun Kayacı ile aynı konuma oturttular. Demokrasinin kurallarından bahsettiler, "Çoban da olsa eşit haklara sahiptir" türünden sözler sarf ettiler. Oysa, "çoban" deyip geçmemek lazım... Çoban, bizim cahil takımının sandığının tersine, son derece vasıflı bir insandır.

Önemli özelliklere sahip olması gerekir. Onların yaptıkları işi kolay kolay kimse beceremez. Pek çoğumuzun küçümseyip, burun kıvırdığı çobanlık, sevk ve idare demektir. Çoban, tartışmasız zeki insandır. İlaveten cesur olmak zorundadır. En önemlisi de çalışkan ve atletik olmayan insanlara çobanlık işi verilmez. Şimdi sormak lazım:

Aysun Kayacı da dahil, içinde yaşadığımız toplumda bütün bu özelliklere sahip kaç kişi çıkar? Üstelik, bu vasıflar da çobanlık için yeterli olmaz... Birine çobanlık verecekseniz bakarsınız: Acaba hayvan sağlığı konusunda yeterli bilgiye sahip midir? Gerektiğinde bir hayvanın tedavisini tek başına yapabilir mi? Dağ başında doğum yapan hayvanlara yardımcı olabilir mi? Bu kadarla da kalmaz...

Çoban, tabiat konusunda bir uzmandır. Elinde hiçbir alet olmadan meteorolojik tahmin yapabilen adamdır. Gerektiğinde vahşi hayvanlarla mücadele eder. Bir güvenlik görevlisi gibi sürüsünü hayvan hırsızlarından korur. Çobanı hakir gören Aysun Kayacı, acaba bunların ne kadarını yapabilir?

Hayvansal üretimin can damarıdır çoban... Sektörün en önemli temel taşıdır. Türkiye'de, sadece ve sadece çoban yokluğundan çöken sayısız işletme var. Bu ülkede trilyonlarca liralık yatırım yapılarak kurulan işletmeler çobanlara emanet ediliyor. Aysun Kayacı gibilere değil!

Aysun Kayacı, "Ben vergi veriyorum, çoban vermiyor" diyor. Bu sözler de doğru değil. Bu ülkede çobanların yüzde 50'den fazlası sigortalı olarak çalışıyor ve devlete takır takır vergisini ödüyor. Bordrolu oldukları için vergi kaçırmaları da söz konusu değil. Dolaylı vergiler de cabası... Çobanın ürettiği et de piyasaya sürdüğü süt de vergiye tabi. Koyunun yapağısından ve sığırın derisinden de çeşitli aşamalarda değişik vergiler alınıyor. Çoban, hem üretime katkıda bulunuyor, hem de vergisini veriyor.

Cehaletin dört bir yanı sardığı Türkiye'de çobanların değeri bilinmiyor, ama dünyanın pek çok ülkesinde çobanlar özel statüye sahipler... Onlara, İngiltere'de Kraliyet Ailesi göz bebeği gibi bakıyor. Yılın belli günlerinde sarayda ağırlıyor. Amerika'da "Kovboy" olarak adlandırılıyorlar. Kovboyların arasından senatörler ve valiler çıkıyor. Çoban, hem zor para kazanıyor, hem de üretim yapıp ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Çoban, katma değer üretiyor.

Ey Aysun Kayacı, sen ne yapıyorsun? Hangi katma değeri üretiyorsun? "Çoban" deyip, küçümsüyorsun, ama... Boylu poslu herhangi bir çoban, podyuma çıkıp senin gibi elbise sergileyebilir. Ancak, sen onun yaptıklarının yüzde birini yapabilir misin acaba!
Emin Pazarcı
Bugün

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:16
Güzel kardeşim Aysun Kayacının sahip olduğu dünya görüşü ile siyasi bir analiz yapmaya kalkarsak şöyle verilere cıkabiliriz , kendi gibi düşünenlerin dünyasına ait mutlak doğruları adeda kusmuş ,aslında savunduğu değerler belli bir zümrenin içinde taşıdığı ama dışa yansımasına vırsat vermediği gerçeklerdir, kendini üst tabaka olarak belirleyip farklı görüş ve kültürlere karşı hoyratca tavır sergilemenin bir izdüşümü olmuş .Aslında her şeyi bu anlayışın içinde değerlendirirsek halktan kopuk bir görüşün halk nazarında zayıf kaldığını hissedebiliriz ,bu tiplerin demokrasi anlayışı her daim şu düşünceler etrafında gelişir
Demokrasi kültüründen bihaber bazı hazımsız ruhlar, kendileri gibi düşünmeyen insanların demokratik hak ve hürriyetlerden istifade etmelerini çekemiyorlar. Hele bir de bunlar, dine mesafeli duran kimselerse, halkın dini vazifelerini yerine getirmesine, kendi duygu ve düşüncelerini seslendirmesine, insanların kendilerini ifade etmelerine asla tahammül gösteremiyorlar. Dolayısıyla, içlerindeki bu hazımsızlık sebebiyle sürekli müdahale duygularıyla dolup boşalıyorlar, müdahale düşünceleriyle oturup kalkıyorlar. Şayet umumi hava istedikleri gibi bir müdahalaye müsait değilse, hemen bir sürü kavga sebebi icad ediyor, ne yapıp edip kötü emelleri için zemin hazırlıyorlar. Kargaşaların, kavgaların ve anarşinin gölgesinde yeni bir fevkalade hale zemin hazırlıyor ve o fevkaladeliği kullanarak gönüllerine göre bir düzen tesis etme hayalleri peşinde koşuyorlar.Kendi değerlerinin doğru olduğuna inananlar, komplo ve entrikalarla milleti sindirmeye çalışacaklarına, demokrasi ahlakına göre davranmalı, politikalarını ona göre yapmalı varsa doğrularını ortaya dökerek halkı ikna etmeli ve onların aldanmasına meydan vermemelidirler. Böylece, hedeflerine demokratik çerçevede gitmeli ve milletin gönlünde de yer edinmelidirler. Bunların dışında farklı beklentilere girme bir hastalık belirtisidir , sorunu çözücek mekanların dışında sorun çözümü için üstüne vazife olmayan kurumlarda medet bekleme asrı, tarihin kirli sayfalarında kalmıştır

Aysun Kayacının sahip olduğu düşünce yapısı beni ilgilendirmez. Sadece vergisini verenle vermeyen eşit oya sahip olmamalı derken haklı. Ayrıca ben inanç özgürlüğünden yanayım. Başörtüsü yasağına her ortamda karşı çıkar ve saçma bulurum. Aynı şekilde tüm inançların yaşatılmasını destekliyorum. Ayrıca misyonerliğin yapılmasında ve Ruhban Okulunun açılmasında bir sakınca görmüyorum. Tüm inançlar yaşanmalı ve yaşatılmalıdır.

Demokrat
05-13-2008, 15:18
sen acik ve aleni sekilde ot! bir toplum istiyorsun..kardes sen gercekten liberal olduguna emin misin ;) senin toplum gibi bir kaygin yok sen toplum demiyor, birey diyorsun toplum olamayan bireyler yok olmaya yada asimile olmaya mahkumdur!..

selinay
05-13-2008, 15:19
Güzel kardeşim Aysun Kayacının sahip olduğu dünya görüşü ile siyasi bir analiz yapmaya kalkarsak şöyle verilere cıkabiliriz , kendi gibi düşünenlerin dünyasına ait mutlak doğruları adeda kusmuş ,aslında savunduğu değerler belli bir zümrenin içinde taşıdığı ama dışa yansımasına vırsat vermediği gerçeklerdir, kendini üst tabaka olarak belirleyip farklı görüş ve kültürlere karşı hoyratca tavır sergilemenin bir izdüşümü olmuş .Aslında her şeyi bu anlayışın içinde değerlendirirsek halktan kopuk bir görüşün halk nazarında zayıf kaldığını hissedebiliriz ,bu tiplerin demokrasi anlayışı her daim şu düşünceler etrafında gelişir
Demokrasi kültüründen bihaber bazı hazımsız ruhlar, kendileri gibi düşünmeyen insanların demokratik hak ve hürriyetlerden istifade etmelerini çekemiyorlar. Hele bir de bunlar, dine mesafeli duran kimselerse, halkın dini vazifelerini yerine getirmesine, kendi duygu ve düşüncelerini seslendirmesine, insanların kendilerini ifade etmelerine asla tahammül gösteremiyorlar. Dolayısıyla, içlerindeki bu hazımsızlık sebebiyle sürekli müdahale duygularıyla dolup boşalıyorlar, müdahale düşünceleriyle oturup kalkıyorlar. Şayet umumi hava istedikleri gibi bir müdahalaye müsait değilse, hemen bir sürü kavga sebebi icad ediyor, ne yapıp edip kötü emelleri için zemin hazırlıyorlar. Kargaşaların, kavgaların ve anarşinin gölgesinde yeni bir fevkalade hale zemin hazırlıyor ve o fevkaladeliği kullanarak gönüllerine göre bir düzen tesis etme hayalleri peşinde koşuyorlar.Kendi değerlerinin doğru olduğuna inananlar, komplo ve entrikalarla milleti sindirmeye çalışacaklarına, demokrasi ahlakına göre davranmalı, politikalarını ona göre yapmalı varsa doğrularını ortaya dökerek halkı ikna etmeli ve onların aldanmasına meydan vermemelidirler. Böylece, hedeflerine demokratik çerçevede gitmeli ve milletin gönlünde de yer edinmelidirler. Bunların dışında farklı beklentilere girme bir hastalık belirtisidir , sorunu çözücek mekanların dışında sorun çözümü için üstüne vazife olmayan kurumlarda medet bekleme asrı, tarihin kirli sayfalarında kalmıştır

yalçın abi bukadar güzel anlatıla bilirdi..tebrikler.. fakat at gözlüğüyle dünyaya bakanlar ve görmek istemeyenler için ne yapsanız faydasızdır :)
yalçın abi +1 de verdim bu arada :D

fütüvvet
05-13-2008, 15:20
Affınıza sığınarak

adamın biri "burnu havada olanlardan" yerde bi böcek görmüş
hemde ne böceği "dışkı böceği-ancak bu kadar düzeltebildim"
bu ne işe yara demiş... peehh.. de deyivermiş..
..
gel zaman git mekan bir gün hastalanmış
ve şifasıda o b... böceğindenmiş..
..
o böceği afiyetle yemiş.. yıkamadn yeme sakın..
:D
aklıma geldi .konuyla bir alakası varmı bilmiyorum.. ;D

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:21
sen acik ve aleni sekilde ot! bir toplum istiyorsun..kardes sen gercekten liberal olduguna emin misin ;) senin toplum gibi bir kaygin yok sen toplum demiyor, birey diyorsun toplum olamayan bireyler yok olmaya yada asimile olmaya mahkumdur!..

Liberalim ve bireyciyim. Bencil düşündüğüm doğrudur. Bencilliği savunuyorum. Bencil daha iyidir. Çünkü bencil biri, kimse için yaşamaz ve kimsenin onun için yaşamasını istemez. Bu yönüyle bencilliği savunuyorum.

murat kurt
05-13-2008, 15:22
İnsanlar 3 kere düşünüp 1 kere söylemeli/yazmalı.

Çok sakıncalı bir mantık var arkadaşta.

Ve çok yanlış yerden bakıyor.

murat kurt
05-13-2008, 15:23

Liberalim ve bireyciyim. Bencil düşündüğüm doğrudur. Bencilliği savunuyorum. Bencil daha iyidir. Çünkü bencil biri, kimse için yaşamaz ve kimsenin onun için yaşamasını istemez. Bu yönüyle bencilliği savunuyorum.

İşte günün sözü!Sakat mantığa bak!

fütüvvet
05-13-2008, 15:23
BAZILARIDA SADECE DÜŞÜNMELİ..

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:24
Sen liberal degilsin, libossun ikisi arasindaki farki söyleyim birisi sistemi ve cikarlari gözetir digeri demokrasi ve halki ;) senden sosyal demokrat olmani beklemedim senden sadece ama sadece demokrat olmani bekledim..
Kimse egitimi, makami, irki ve rengi yüzünden ayrima tutulmalidir sen üstü kapali irkcilik yapiyorsun, diyarbakirli secmenleri töhmet altinda birakacak veryansin ettigin devlet bahceliyle ayni üslubu kullaniyorsun!..
Su anda bir liberal nasil olunmaz örnegini canli canli izliyoruz!

Diyarbakırı örnek verdim sadece. Diyarbakırlılarla sorunum yok. Ben de doğuluyum. Annem Siirtli, Babam Ermeni kökenli.

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 15:26

Sen 3 kere düşünüp karar veriyorsun, ben 5 defa düşünüp karar veriyorum. Sanırım 5 defa düşünüp karar vermek daha mantıklı.

murat kurt
05-13-2008, 15:30

Sen 3 kere düşünüp karar veriyorsun, ben 5 defa düşünüp karar veriyorum. Sanırım 5 defa düşünüp karar vermek daha mantıklı.

5 defada bu sakatlık hasıl oluyorsa sen 15 i dene.

Canan ERDOĞAN
05-13-2008, 15:33
hatta 20 25.... hep düşün yazma artık...

Katil
05-13-2008, 15:37
Diyarbakırı örnek verdim sadece. Diyarbakırlılarla sorunum yok. Ben de doğuluyum. Annem Siirtli, Babam Ermeni kökenli.

Okkalı bir cevap patlatırdım sana ama

Uğraşmaya bile değmezsin!

"it ürür kervan yürür" (türk atasözü)