fatih kısaparmak balon baskılı balon Her günümüze bir Hadis-i Şerif... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her günümüze bir Hadis-i Şerif...

çağlar
06-12-2008, 00:44
[Arkadaşlar her güne bir hadis ekleyelim İnşaAllah
Not :Hadis'lerin kaynakları olmadan yazmayalım lütfen.b]

Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhüma'nın anlattıklarına göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:

'Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.'

Buhari, Marda 1; Müslim, Birr 52, (2573); Tirmizi, Cenaiz 1, (966). [/b]

tayyipleyiz
06-12-2008, 00:49
Hazreti Abdullah İbn Ömer (radıyallâhu anhüma)’dan rivayet edildiğine göre,
Ruh-u Seyyidi’l-Enâm (aleyhi elfü elfi salâtin ve selâm) Efendimiz bir sefere çıkarken biniti üzerine oturunca önce üç defa tekbir getirir, sonra şu ayeti okur ve akabinde şöyle dua ederdi:

“Bunları bizim hizmetimize veren Cenâb-ı Hakk’ı tesbih ve takdis ederiz; O yüceler yücesidir, her türlü eksiklikten münezzehtir. Allah lutfetmeseydi biz buna güç yetiremezdik. Muhakkak ki biz sonunda Rabbimize döneceğiz.” (Zuhruf, 43/13-14)

Allahım, bu yolculuğumuzda Senden her türlü iyilik, hayır, takva ve hoşnut olacağın ameller istiyoruz. Allahım, bu seyahatimizde bize kolaylıklar ihsan eyle, mesafeleri bize yaklaştır. Allahım yolculuk boyunca yegâne koruyucumuz ve geride kalan aile fertlerini görüp gözeten vekilimiz Sensin. Allahım, sefer meşakkatinden, çirkin manzaralarla ve üzücü hadiselerle karşılaşmaktan, mal, aile ve çoluk-çocuğun kötü bir akıbete uğramasından Sana sığınırım.

[Müslim, Hac 425. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cihad 72; Tirmizî, Daavât 45–46.]

çağlar
06-13-2008, 00:37
Hz. Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Gümüşten iki cennet vardır. Kapları ve içinde bulunan diğer şeyleri de gümüştendir. Altından iki cennet vardır, kapları ve içlerinde bulunan diğer eşyaları da hep altındandır. Adn cennetinde, cennetliklerle Rablerini görmeleri arasında Allah'ın veçhindeki rıdâu'l-kibriyadan (büyüklük perdesinden) başka bir şey yoktur."

Buhari, Tefsir, Rahman 1, 2, Bedu'l-Halk 8, Tevhid 24; Müslim, İman 180, (296); Tirmizi, Cennet 3, (2530).

çağlar
06-14-2008, 12:51
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Kisinin, insanlar bozuldu, dedigini duyarsaniz, anlayin ki, o sahis en fazla bozulanlarin içindedir."

Ebû Hureyre radiyallahu anh. Müslim.

HAKK_DAVA
06-14-2008, 17:52
http://img518.imageshack.us/img518/7627/yazcm4.gif

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
buyurdular ki :

" Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz. (Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez) "

(Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63.)

http://img518.imageshack.us/img518/7627/yazcm4.gif

çağlar
06-17-2008, 00:55
5061 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah Teâla hazretleri ferman etti ki: "Ben Azimu'ş-Şân, salih kullarım için gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve insanın hayal ve hatırından hiç geçmeyen nimetler hazırladım." Ebu Hureyre ilaveten dedi ki:

"Dilerseniz şu ayet-i kerimeyi okuyun. (Mealen): "Yaptıklarına karşılık Allah katında onlar için göz aydınlığı olacak ne mükâfaatların saklandığını kimse bilemez" (Secde 17).

Buhari, Bed'ü'l-Halk 8, Tefsir, Secde 1, Tevhid 35; Müslim, Cennet 2, (2824); Tirmizi, Tefsir, (3195).

Beritan
06-17-2008, 01:16
اِتَّقِ اللَّهَ حَـيْثُمَا كُنْتَ وَأتْبِـعِ السَّـيِّـئَةَ الْحَسَنَةَ تَمْحُهَا

وَخَالِقِ النَّاسَ بِخُلُقٍ حَسَنٍ

Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizî, Birr, 55.

tayyipleyiz
06-17-2008, 01:34
İbn Mesud (radıyallahu anh) hazretlerinden rivayet edildiğine göre;
Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

Allah’a karşı olabildiğince hayâlı davranın! Allah’a karşı gerektiği ölçüde hayâlı olan, kafasını ve kafasının içindekileri, midesini ve midesindekileri kontrol altına alsın! Ölüm ve çürümeyi de hatırından dûr etmesin! Âhireti dileyen, dünyanın sûrî güzelliklerini bırakır.. işte kim böyle davranırsa, o Allah’tan hakkıyla hayâ etmiş sayılır.

[Tirmizî, rekaik 24; Ahmed b. Hanbel, Müsned 1/387]

NuR-eFSaN
07-04-2008, 12:45
Günün Ayet-i Kerimesi

بِسْـــــــــــــــــــــ ـمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

“ Bismillahirrahmânirrahîm"

Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

Hucurat 6

NuR-eFSaN
07-05-2008, 14:41
Günün Hadis-i Şerifi

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)

Günlerin efendisi Cuma,
Ayların efendisi Muharrem,
Ağaçların efendisi sedir ağacı,
Dağların efendisi Tur-i Sina,
Habeşlilerin efendisi Bilal,
İranlıların efendisi Selman,
Sözlerin efendisi Kur’ân,
Kur’ânın efendisi Bakara,
Bakara Suresinin seyyidi, yani efendisi Âyet-el-Kürsi’dir.

[Deylemi]

Ahde Vefa
07-06-2008, 14:54
*Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi.
(Tirmizi, Tıbb 1)

*Kişinin malayani (boş) şeyleri terki İslam'ının güzelliğinden ileri gelir.
(Tirmizi, Zühd 11)

*Himmet yönüyle insanların en yücesi hem dünya hem de ahiret işine himmet gösteren mü'mindir.
(Kütüb-i Sitte, 6622)

*İnsanların en hırsızı, namazdan çalandır, buyurdu. Nasıl çalar ya Rasûlallah? denildiğinde: Rükû ve secdeleri tam yapmaz. (Namazı tadil-i erkana riayet etmeden çabuk çabuk kılar). İnsanların en cimrisi de, selam vermekten kaçınandır.

(Taberani)

NuR-eFSaN
07-11-2008, 16:33
Günün Hadis-i Şerifi

Düşünün ! Birinizin kapısının önünde günde beş kez yıkandığı bir nehir bulunsa, o kimsenin kirinden bir şey kalır mı ? Sahabe: Kirinden bir şey kalmaz, dediler. Buyurdu ki; İşte o, beş vakit namaz gibidir. Allah onlarla kulun hatalarını siler.

( Buhari , Müslim )

Gölge
07-11-2008, 16:51
Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir.

Hz. Muhammed (s.a.v.)

NuR-eFSaN
07-15-2008, 17:58
>>Günün Hadis-i Şerifi<<

Şüphesiz ben sizin, günah işlemenizden korkmuyorum. Dikkat edin! Şükredilmeyen nimetler, öldürücü ve yok edicidir.

..İbn-i Asakir..

NuR-eFSaN
07-18-2008, 12:37
http://img232.imageshack.us/img232/3206/yazcm4jg5.gif (http://imageshack.us)
http://img232.imageshack.us/img232/3206/yazcm4jg5.25de622910.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=232&i=yazcm4jg5.gif)

Günün Hadis-i Şerifi

Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Sabahlayan her ekleminiz için bir sadaka vermeniz gerekir. Her tesbîh (Sübhanallah) bir sadakadır.
Her tekbir (Allahu Ekber) bir sadakadır.
Her tahlîl (Lâ ilâhe İllallah) bir sadakadır. İyiliği emretmek bir sadakadır. Kötülükten alıkoymak bir sadakadır. Bütün bunların yerine kuşluk vaktinde iki rekât Namaz kılmak yeterlidir."

(Müslim 720)

siyah gül 07
07-18-2008, 12:49
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız! Her kim benim ağzımdan yalan söylerse ateşe girsin!"

NuR-eFSaN
07-19-2008, 10:49
Günün Hadis-i Şerifi

Kim her gece Vâkıa suresini okursa ona fakirlik gelmez. Müsebbihat'da, (Sebbeha veya Yüsebbihu ile başlıyan surelerde) bir âyet vardır, (sevabca) bin âyete bedeldir.
(Tirmizi, 2543)

siyah gül 07
07-19-2008, 11:12
Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:

Adil devlet başkanı,

Rabbına kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,

Kalbi mescidlere bağlı müslüman,

Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,

Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine "Ben Allah'tan korkarım" diye yaklaşmayan yiğit,

Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,

Tenhada Allah'ı anıp göz yaşı döken kişi."

NuR-eFSaN
07-24-2008, 11:47
Günün Hadis-i Şerifi

Ehl-i Kitap size selam verince onlara "Ve aleyküm" diye cevap verin.
(Ebu Davud, 5207)

Beylerbeyi
07-24-2008, 11:48
Kim kıldığı bir namazın tek bir rekatının sevabını bilseydi sürünecek kadar gücü kalsaydı bile gider namazını kılardı

NuR-eFSaN
07-24-2008, 11:53
Arkadaşlar Hadis-i şeriflerin nerden olduğunu kaynağını yazarsak daha bilgilendirici olur :-*

Değil mi M-U-R-A-T kardeşim 8)

Beylerbeyi
07-24-2008, 11:55
Arkadaşlar Hadis-i şeriflerin nerden olduğunu kaynağını yazarsak daha bilgilendirici olur :-*

Değil mi M-U-R-A-T kardeşim 8)

haklısında ben bu hadisi yıllar önce okumuştum kaynağını hatırlamıyorum :-[

siyah gül 07
07-24-2008, 12:07
Sizin hayırlınız,hayrı umulan ve şerrinden emin olunan kimsedir.Şeririniz ise,hayrı umulmayan ve şerrinden emin olunmayandır.(Hadis-i Şerif)

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:08
nur saçan bak siyah gül de kaynağını belirtmedi. :)

siyah gül 07
07-24-2008, 12:11

Tahmin ettim beni hemen göstereceğini ama benim alıntı yaptığım yerde sadece Hadis-i Şerif yazıyordu ::) ::)

NuR-eFSaN
07-24-2008, 12:12

Murat kusuru önce kendinde ara sonra başkasında bul ben öncekilere dikkat etmedim ::)

Forum imzamı oku kendini bulacaksun orda :D

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:14

Murat kusuru önce kendinde ara sonra başkasında bul ben öncekilere dikkat etmedim ::)

:D :D

aradığımı kendimde de aradım başkasında da.

hem ben kusursuzum demedim. yaptığım kusuruda kabul ettim haklısın dedim. demedim mi :)
dedim dedim.

ayrıca siyah gülün yazdığı önceki değil sonrakiydi :)

forum imzanda baya güzelmiş :-X

siyah gül 07
07-24-2008, 12:17

:D :D

aradığımı kendimde de aradım başkasında da.

hem ben kusursuzum demedim. yaptığım kusuruda kabul ettim haklısın dedim. demedim mi :)
dedim dedim.

ayrıca siyah gülün yazdığı önceki değil sonrakiydi :)

forum imzanda baya güzelmiş :-X

sana yapılan uyarıdan sonra gönderdim evet de belirtilen sadece Hadis-i Şerif olaraktı hem sende bi dahaki sefere belirtirsin kaynağı olur biter :-*

Beylerbeyi
07-24-2008, 12:22
ok anlaştık :-*

Beylerbeyi
07-29-2008, 10:55
Ana- babasına veya sadece birine yaşlılık günlerinde yetişen ve onların duasını alamayıp cennete giremeyen kimse,
perişan olsun, perişan olsun, perişan olsun

Müslim: Birr 9

Beylerbeyi
07-29-2008, 10:55
Cennet size ayakkabılarınızın bağından daha yakındır. Cehennemde öyledir

Buhari, Rikak 29

NuR-eFSaN
07-31-2008, 14:08
Günün Hadis-i Şerifi

Ehl-i Kitap size selam verince onlara "Ve aleyküm" diye cevap verin.
(Ebu Davud, 5207)

Fasl-ı Gül
08-08-2008, 17:06
Enes (r.a.)den: NEbiyy-i Muhterem (s.a.v)'in : "Kolaylık yolunu gösterin, güçlüğe gitmeyin. Tebşîr edin (müjdeleyin), tenfîr etmeyin (nefret ettirmeyin)." buyurduğu rivayet olunuyor.

Buhari, Kitabu'l-İlm, 63

NuR-eFSaN
08-21-2008, 13:14
Günün Hadis-i Şerifi

Kim Allah'a kavuşmayı severse, Allah da ona kavuşmayı sever. Kim Allah'a kavuşmaktan hoşlanmazsa Allah da ona kavuşmaktan hoşlanmaz!...
(Buhari, Rikak 41)

milas
08-22-2008, 18:46
"Özür dileyeceğin her işten sakın."
(Camiü's Sağir)

milas
08-23-2008, 11:11
"Allah Teala'nın zikri olmadan çok konuşmak kalbe kasvettir."
(Tirmizi)

M-E-C-H-U-L
10-18-2008, 13:01
[sıze=22]ümmetimin en hayırlıları onlardır ki, görüldükleri vakit allah hatırlanır, zikrolunur.[/sıze]

sertkaya
10-18-2008, 13:02
benim ümmetimin en hayırlılar kur anı ögrenen ve ögretendir..

Ak_Kelebek
10-18-2008, 13:03
Iman, yetmis küsur derecedir. En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah'tan baska ilah yoktur)” sözüdür, en düsük derecesi de rahatsiz edici bir seyi yoldan kaldirmaktir. Haya da imandandir.
Buhârî, Îmân, 3; Müslim, Îmân, 57, 58.

ahmetermiş
10-18-2008, 13:19
HAKSIZLIK..KARŞISINDA SUSAN..DİLSİZ ŞEYTANDIR..HZ. MUHAMMET(s.a.v)

Beylerbeyi
10-18-2008, 13:20
hadisi-i şerifler başlığı vardı sanırım :undecided:

M-E-C-H-U-L
10-18-2008, 13:20
HAKSIZLIK..KARŞISINDA SUSAN..DİLSİZ ŞEYTANDIR..HZ. MUHAMMET(s.a.v)
MEVLAM HERKESTEN RAZI OLSUN:gul3:

hafız genç
10-18-2008, 14:07
allah razı olsun güzel hadisler

M-E-C-H-U-L
10-18-2008, 14:11
allah razı olsun güzel hadisler
amin...ecmain

M-E-C-H-U-L
10-18-2008, 14:50
Kardeşlerim yazalım inşallah

Ateşdağlı
10-18-2008, 15:11
Bende Resimli Koydum Hadi-i Şerif'i Sakıncası Yoktur Umarım.

http://img100.imageshack.us/img100/7028/1jpg21dhbx5zs1.jpg (http://imageshack.us/)

http://img441.imageshack.us/img441/4485/9jpg12hcij6mt9.jpg (http://imageshack.us/)

MehmetMert
10-18-2008, 15:22
"Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi."
(Tirmizi, Tıbb 1)

Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir.
(Tirmizi, Zühd 57)

Nafaka için harcananın hepsi Allah yolunda harcanmış gibidir, bina için harcanan müstesna, bunda hayır yoktur.
(Tirmizi, Kıyamet 41)

M-E-C-H-U-L
10-18-2008, 15:47
Bende Resimli Koydum Hadi-i Şerif'i Sakıncası Yoktur Umarım.

http://img100.imageshack.us/img100/7028/1jpg21dhbx5zs1.jpg (http://imageshack.us/)

http://img441.imageshack.us/img441/4485/9jpg12hcij6mt9.jpg (http://imageshack.us/)

yok ya neden sakıncası olsun

Fasl-ı Gül
10-18-2008, 19:35
Kymetli arkadaşlar,

Hadislerle alakalı iki farklı başlığı birleştirdim. Böylece daha düzenli bir şekilde devam etmiş oluruz. Ayrıca hadislerde kaynak belirtirseniz istifademiz artacaktır. Bu hususa dikkat etmenizi rica ediyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz..

"Nerede olursan ol, Allah'a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran."
Tirmizi,Birr,55

MehmetMert
10-19-2008, 11:27
"Allah bir idarecinin iyiliğini murad ettiği zaman, ona dürüst bir yardımcı verir. O, onun unuttuğu şeyleri hatırlatır ve hatırlattığı işlerde de yardım eder."
(Ebu Davud, İmare 4)

MehmetMert
10-19-2008, 11:31
Şuna dikkat edin!
"İdarecilerinizde hoşlanmadığınız bir husus gördüğünüz vakit, o meseleyi tasvip etmediğinizi gösterin. Ama hiçbir surette de itaatten vazgeçmeyin."
(Tirmizi, Fiten 63)

murat344
11-08-2008, 17:26
"Ey insanlar, Allah Azze ve Celle şöyle buyuruyor: Bana dua ettiğinizde
duanızı kabul etmediğim, Benden bir şey istediğinizde onu size vermediğim,
benden yardım ve zafer istedğinizde size yardım etmediğim gün gelmeden önce
marufu emredin, münkeri nehyedin." (Ahmed b. Hanbel, Müsned Ensar, 24094)
Rasulullah (S.A.V) de şöyle buyurdu: "İçlerinde Allah'a isyanların işlendiği
bir toplum bu durumu değiştirmeye güçleri yettiği halde değiştirmezlerse,
Allah'ın hepsini toptan cezalandırması yakındır." (Ebu Davud, Melahim, 17

murat344
11-08-2008, 17:28
: Dünya zorluklarıyla güreşen bu zorluklardan uzak ve aciz olarak oturandan derece bakımından daha yüksektir ki böyle biri ve bir problemden korkar ne de bir problem ondan... Allah’ın cc gayret ve sabır gösterenlere yazdığı sevap kendini ibadetlere veren kişilere yazdığı sevaptan daha çoktur. Rahatı yerinde olanlar kıyamet gününde musibetzedelere verilecek ecri gördüklerinde vücutlarının makaslarla parça parça edilmesini arzulayacaklardır. (Tirmizi)

murat344
11-08-2008, 17:28
Mallarınızı zekat ile muhafaza ediniz. Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz. Bela dalgalarını, dua ve yakarışla karşılayınız.” (Ebu Davud)

aşk-ı ilahi
11-14-2008, 00:16
Allah yolunda birbirlerini sevenler, arşın gölgesinden başka gölge olmıyan o günde,
arşıngölgesinde nurdan minberler üzerindedirler, onların o yerlerine peygamberler
ve sıddıklar bile gıpta ederler.
Hz. Muaz (r.a

MelekTube
11-29-2008, 02:40
http://img504.imageshack.us/img504/3157/aile50vt.jpg

MelekTube
11-29-2008, 03:14
http://www.dinimizislam.com/ekart/kart/Buyuk/Arkadaslik-dostluk/Arkadaslik-dostluk010.jpg

Beritan
02-04-2009, 09:03
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurMuş (http://www.porttakal.com/haberleri/mus/)tur: İki eşi ol­duğu halde nefsi ve malı hususunda adalete riayet et­meyen kimse kıyamet günü bedeninin yarısı zincire vu­rulMuş (http://www.porttakal.com/haberleri/mus/) ve diğer yarısı da doğrulmamış bir halde cehen­nem ateşine girer."
Kaynak: Bihar "ul-Envar , c. 7, s. 214

Ahmet Yasin
02-04-2009, 10:11
"Ey diliyle iman edip te imanın kalbine nüfuz etmediği kimseler! Müslümanların gıybetini yapmayınız. Onların gizliklilerinin ardına düşüp araştırmayınız. Çünkü kim Müslümanların gizliliklerinin arkasına takılıp araştıracak olursa Allah da onun gizliliklerini takip eder. Allah'ın gizliliklerini takip ettiği kimse ise evinin içinde bulunsa dahi Allah onu rezil eder.”
Ahmet bin hanbel

Alem_i Ervah
02-15-2009, 17:35
Aleyhüsselatü Vesselam Efendimiz buyurdular ki:

"Bir gün bana Cenab-ı Hakk'ın dört büyük meleği geldi. Bunlar Cebrail, Mikail, israfil ve Azrail aleyhisselam idiler.

Cebrail Aleyhisselam bana dedi ki: Ya Resulullah ! Senin ümmetinden bir kimse size günde on defa selavat ederse yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar, sıratı kuşlar gibi geçiririm.

Mikail aleyhisselam'da dedi ki: Ben o kula senin kevser havuzundan kana kana içiririm.

İsrafil aleyhisselam dedi ki: Ya Resullullah o kulun affı için başımı secdeye koyarım ALLAHu Teala onu affetmedikce başımı secdeden kaldırmam.

Azrail aleyhisselam da: Ya NebiyALLAH sana günde on dafa selavat edenin ruhunu Peygamberler gibi kabzederim. dediler " Bunun üzerine Nebiler Nebisi Efendimiz (s.a.v.):"Bu ne büyük Lütuf Ya Rabbi, Bu ne büyük ihsan ALLAH'ım buyurdu..

Can_Dostu
03-06-2009, 13:08
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittiğini söyledi: "Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?" Sahâbîler: O kimsenin kirinden hiçbir şey kalmaz, dediler. Resûl-i Ekrem: "Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder" buyurdular.
(Buhârî, Mevâkît 6; Müslim, Mesâcid 283. Ayrıca bk. Tirmizî, Emsâl 5; Nesâî, Salât 7; İbni Mâce, İkâmet 193)

Necip Fazıl
03-10-2009, 05:39
Resulüllah (as) bir defa minber üzerinde iken, sadaka ve dilenmekten uzak durmayı zikredip: "Veren el alan elden hayırlıdır.Çünkü veren el, infak edici, alan el ise isteyici eldir." Buyurmuştur.
Müslim, Zekat, 94 (l,717)

Can_Dostu
03-10-2009, 20:55
Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: "Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır. Onda nelere helal denmişse onları helal biliriz. Nelere de haram denmişse onları haram addederiz" diyeceği zaman yakındır. Bilin ki, Resulullah (A.S)'ın haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri gibidir"
(Ebu Davud, Sünne, 6)

Can_Dostu
03-14-2009, 12:19
:gül:Her kim ( borçlu ) fakire mühlet verir, yahut borcundan bir miktarını indrirse Allah Teala onu Arşınn görlgeinden başka hiç bir gölgenin blunmadığı kyamet gününde arşının gölgesi altında gölgelendirir.
Tirmizi:gül:

Can_Dostu
03-24-2009, 14:14
Bir adam alacağını istemek üzere Nebi s.a.v. ‘e geldi. Alacağını isterken Resulullah’a karşı sert davrandı. Bunun üzerine Ashab-ı Kiram, ona haddini bildirmek istedilerse de Resullulah ( müdahale ederek ):
- “İlişmeyin ona! Hak sahibi için söz hakkı vardır.” buyurdu. Sonra da:
- “Ona devesi yaşta bir deve veriniz.” diye emretti. Ashab:
- “Ya Resülullah ( o yaşta deve ) bulamıyoruz, ancak onun devesinin yaşından daha değerli yaştadeve bulabiliyoruz.” dediler. Resulüllah:
- “Onu veriniz. Çünkü sizin hayırlınız borcunu en güzel ödeyeninizdir.” buyurdular.
Buhari, Müslim

ÜMİT-AK
04-05-2009, 10:36
http://img518.imageshack.us/img518/5673/aceleetmekhadis5qk.jpg

Jurnal
04-24-2009, 02:20
En üstün sadaka bir Müslüman'ın ilim öğrenmesi ve sonra da öğrendiği ilmi Müslüman kardeşlerine öğretmesidir.
İbni Mace Mukaddime 3.

Fasl-ı Gül
04-24-2009, 10:49
Ümmü Seleme (r.a)dan, Peygamberimiz(s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

"Kimse öfkeli iken iki kişi arasında hüküm vermesin"

Darekutnî, Sünen, Kitabu'l Akdiye ve'l Ahkam, 12

Benzer rivayetler için;Buhari Ahkam 13; Müslim Akdiye 16, 1717; Tirmizi, Ahkam 7, 1334; Ebû Davud, Akdiye9, 3589 ...

Alem_i Ervah
05-01-2009, 00:39
Hz. Ebu Hureyre (radıyallahu anhuma) anlatıyor:

"Resulullah (Aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:

"İki kelime vardır, bunlar dilde hafif, terazide ağır, Rahman'a da sevgilidirler:

"Sübhânallâhi ve bihamdihi, Sübhânallâhi'l-Azim." : "Allah'ım seni hamd ile tesbih ederim, Yüce Allah'ım seni (her türlü kusurdan tenzih ederim)" kelimeleridir." (Buhari, Müslim, Tirmizi)

Alem_i Ervah
05-06-2009, 18:33
"Müslüman toplum içinde en hayırlı aile yuvası, içinde bir yetimin barındırıldığı ve ona iyi davranıldığı yuvadır. Müslüman toplum içinde en kötü aile yuvası, bir yetimin barındırıldığı esnada ona kötü davranıldığı yuvadır."[3] (http://ebook/2000/18_8_2000.htm#alt2) Yine Hz.Peygamber (s.a.v) şahadet parmağı ile orta parmağını ayırıp göstererek: "Ben ve yetimin işlerini üstlenen, onların haklarına riayet eden kimse, cennette böylece beraber olacağız."[4] (http://ebook/2000/18_8_2000.htm#alt3) buyurmuşlardır.

[3] (http://ebook/2000/18_8_2000.htm#ust2) İbn Mace,edeb,6
[4] (http://ebook/2000/18_8_2000.htm#ust3) Buhari,edeb,24, Müslim,zühd,42

Ak_Kelebek
05-06-2009, 22:58
Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizî, Birr, 55.

Gölge
05-14-2009, 00:13
Ne oluyor bu insanlara ki, kendilerine Allah'ın kitabı okunuyor da, ne okunduğunu bilmiyorlar, okunmayıp terk edilenin de farkında olamıyorlar! İşte tıpkı bunun gibi, kendilerine peygamber gönderilen eski toplumların kalblerinden Allah'ın azameti çıkartıldı, yalnız bedenleri hazır bulundu da, kalbleri başka yerlerde dolaştı. Şurası kesindir ki, kalbi bedeniyle birlikte hazır bulunmadıkça, Allah kulun amelini kabul etmez!

Hz. Muhammed (s.a.v.)

ÜMİT-AK
06-20-2009, 10:42
Bu din kolaylıktır. Kimse (aşırı gayretle) dini geçmeye çalışmasın, (başa çıkamaz, yine de yapamadığı eksiklikleri kalır ve) gâlibiyet dinde kalır.
(Buhari, 29)

Gölge
07-23-2009, 18:17
“Elhamdulillahi Rabbil alemin dediğin zaman, muhakkak ki Allah’a şükretmiş olursun.”

Hz. Muhammed (s.a.v.)

Evvab_32
09-15-2009, 02:16
''Gün gelecek Benim hadislerim tartışılacaktır...Ku'an' a bakın..Hiçbir hadisim Kur'an' a ters düşmez .....HZ MUHAMMED S.A.V.''

vaktileyl
03-20-2010, 00:46
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ezanla kaamet arasında yapılan dua reddedilmez (mutlaka kabule mazhar olur)." "Öyleyse," dendi, "ey Allah'ın Resulü, nasıl dua edelim?" "Allah'tan," dedi, "dünya ve ahiret için afiyet isteyin!"
Ravi: Enes, Hadis No: 1760-Buhari

Kur'ânTalebesi
04-09-2010, 11:16
"Harama nazar şeytan oklarından zehirli bir oktur."

Tarikat-ı Muhammediye, c.2., s. 1197.

.::ReyyaN::.
04-15-2010, 13:01
"Sizden önceki toplumların derdi size de bulaştı: Haset ve kin. Kin beslemek kökten kazıyan şeydir. ALLAH'a yemin ederim ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Size birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi? Aranızda selamı yayın."
Hz Muhammed (sav)

Kur'ânTalebesi
05-18-2010, 00:19
Siz iffetli (namuslu) olunuz ki, hanımlarınız da iffetli olsunlar. Anne babanıza iyilik ediniz ki, çocuklarınız da size iyilik etsinler.
(Taberani)

Fırat
07-25-2010, 23:10
1) Ebu Hüreyre'den (r.a): Rasûlüllah'ı (s.a) şöyle derken işittim; buyur­du ki: "Allah'a yemin ederim ki; ben günde yetmiş defadan daha çok Allah'­tan bağışlanma diliyor ve tevbe ediyorum". (Buhârî rivayet etmiştir).

Hadisten, bir hususu te'kîd için yemin etmenin caiz olduğu anlaşılmak­tadır. Zira Rasûlüllah söze yeminle başlamıştır. Böylece ümmeti tevbe ve af dilemeye teşvik etmiştir. Hz. Peygamber (s.a) yaratıkların en hayırlısı oîmass-/ na ve Allah'ın geçmiş-gelecek günahianm bağışlamasına rağmen günde 70 defa tevbe etmektedir.
"Gün" Fecrin doğuşundan güneşin batısına kadar olan zaman dilimidir. Rasûlüllah'ın (s.a) tevbesi günahtan dolayı değil, Allah'a hakkıyla ibadet etmede eksiklik olduğu düşüncesiyle veya her işte olduğu gibi tevbe ko­nusunda da örnek olmak içindir.

Kur'ânTalebesi
10-03-2010, 15:52
Zandan sakının. Çünkü zan, insanın içinden geçen en yalancı düşüncedir. İnsanların gizli ve özel hayatını araştırmayın. Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın. Birbirinize karşı üstünlük yarışına girmeyin. Birbirinizi kıskanmayın. Birbirinize karşı kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeşler olun! (Buhari)

Kur'ânTalebesi
10-10-2010, 12:55
“Mü’minin durumu gıbta ve hayranlığa değer. Çünkü her hali kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa şükreder, bu onun için hayır olur; başına bir bela gelecek olsa sabreder, bu da onun için hayır olur.” (Müslim, Zühd 64)

Kur'ânTalebesi
12-19-2010, 14:04
Allah'ım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım.
| Müslim, Zikir, 65-66

Kur'ânTalebesi
01-04-2011, 00:08
Ebû Musâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Bir sefere (Hayber Seferi) çıkmıştık. Halk (yolda, bir ara) yüksek sesle tekbir getirmeye başladı. Bunun üzerine Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) (müdahele ederek):

"Nefislerinize karşı merhametli olun. Zîra sizler, sağır birisine hitab etmiyorsunuz, muhâtabınız gâib de değil. Sizler gören, ...işiten, (nerede olsanız) sizinle olan bir Zât'a, Allah'a hitab ediyorsunuz. Dua ettiğiniz Zât, her birinize, bineğinin boynundan daha yakındır" dedi."

| Buhârî, Daavât 50, 67, Cihâd 131, Meğâzî 38, Kader 7, Tevhîd 9; Müslim, Zikr 44, (2704);Tirmizî, Daavât 3, 59, (3371, 3457); Ebû Dâvud, Salât 361. (1526, 1527. 1528)

Açıklama:

1- Bu hadiste, tekbir "dua" olarak tavsif edilmektedir.Tekbir, bir talep için değil, zikrullah için söylenmiş olmasına rağmen dua olarak tavsifi, aslında duaın da zikrin de bir ibâdet, yani kulluk tezahürü olmasından ileri gelir.

2- Yüksek sesle tekbir getirenlere Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın, "Nefislerinize karşı merhametli olun" buyurması, gereksiz yere kendinizi yormayın demektir. Zîra tekbir, alçak sesle de olsa, Cenâb-ı Hakk işitecektir.

Kur'ânTalebesi
01-04-2011, 14:04
İbnu Mes'ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şu iki kişi dışında hiç kimseye gıbta etmek caiz değildir: Biri, Allah'ın kendisine verdiği hikmetle hükmeden ve bunu başkasına da öğreten hikmet sahibi kimse. Diğeri de Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolda sarfeden zengin kimse."
| Buhârî, İlm 15, Zekât 5, Ahkâm 3, İ'tisam 13; Müslim, Salâtu'l-Müsâfirin 268, (816)

siyah gül 07
01-04-2011, 17:36
Allah, geceleyin Kur\\\'an okuyan bir kula kulak verdiği kadar hiçbir şeye kulak verip dinlemez. Allah\\\'ın rahmeti namazda olduğu müddetce kulun başı üstüne saçılır. Kullar, ondan çıktığı andaki kadar hiçbir zaman Allah\\\'a yaklaşmış olmaz.
Tirmizi, Sevabu\\\'l Kur\\\'an 17

Kur'ânTalebesi
01-10-2011, 17:56
Hz. Ebu Bekr (radıyallahu anh) anlatıyor: "Biz mağarada iken müşriklerin ayaklarını görüyordum. Onlar bu sırada başlarımızın üstünde idiler.
"Ey Allah'ın Resulü dedim, onlar ayaklarının aşağısına bir bakacak olsa bizi mutlaka görürler!" dedim. Bunun üzerine:
"Ey Ebu Bekr! buyurdular, Üçüncüleri Allah olan iki kişi hakkında ne zannediyorsun?"

| Buharî, Fezailu'l-Ashab 2, Menakıb 45, Tefsir, Beraet 1; Müslim, Fezailu's-Sahabe 1, (2381); Tirmizî, Tefsir, Tevbe, (3095)

Kur'ânTalebesi
01-11-2011, 14:56
Abdullah İbnu'ş-Şihhîr (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Elhâkümü'ttekâsür sûresini okurken yanına geldim. Bana: "İnsanoğlu malım malım der. Halbuki âdemoğlunun yiyip tükettiği, giyip eskittiği ve sağlığında tasadduk edip gönderdiğinden başka kendisinin olan neyi var? (Gerisini ölümle terkeder ve insanlara bırakır)."

| Müslim, Zühd 3, 4, (2958); Nesâî, Vesâya 1 (6, 238); Tirmizî, Tefsîr, Tekâsür, (3351)

Kur'ânTalebesi
01-12-2011, 17:18
Ebu Saîd (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün şöyle dedi:
"Kim Rabb olarak Allah'tan, din olarak İslâm'dan, peygamber olarak Muhammed'den râzı ise ona cennet vâcib olmuştur." Bu söz hayretime gitti ve:
- "Ey Allah'ın Resulü, bir kere daha tekrar eder misiniz?" dedim. Aynen tekrar etti ve arkadan da şunu söyledi.
- "Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir. Bu derecelerden ikisi arasındaki uzaklık sema ile arz arasındaki mesâfe gibidir." Ben:
- "Öyleyse bu nedir?" dedim. Şu cevabı verdi:
- "Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad!"

| Müslim, İmâret 116, (1884); Nesâî, Cihâd 18, (6, 19-20)

Kur'ânTalebesi
01-15-2011, 12:53
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor:
"Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bana kısa bir nasihatta bulun, uzun yapma! Tâ ki nasihatini unutmayayım" demişti. [ve birkaç kere tekrar etmişti]. Aleyhissalâtu vesselâm (bir kelimeyle):
"Öfkelenme!" cevabını verdi!"
| Buhârî, Edeb 76; Tirmizî, Birr 73 (2021); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 11, (2, 906)

Kur'ânTalebesi
01-16-2011, 18:35
Zeyd İbnu Sabit (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), bizimle birlikte, Benî Neccar'a ait bir bahçede bulunduğu sırada bindiği katır, onu aniden saptırdı, nerdeyse (sırtından yere) atacaktı. Karşımızda beş veya altı kabir vardı. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Bu kabirlerin sahiplerini bilen var mı?" buyurdular. Bir adam: "Ben biliyorum!" deyince, (aleyhissalâtu vesselâm):

"Ne zaman öldüler?" dedi. Adam:

"Şirk devrinde" deyince Aleyhissalatu vesselam:

"Bu ümmet kabirde fitneye maruz kılınacak. Eğer birbirinizi defnetmemenizden korkmasaydım şahsen işitmekte olduğum kabir azabını size de işittirmesi için Allah'a dua ederdim" buyurdular ve sonra şunları söylediler: "Kabir azabından Allah'a sığının!" Oradakiler:

"Kabir azabından Allah'a sığınırız!" dediler. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Cehennem azabından da Allah'a sığının!" dedi.

"Cehennem azabından Allah'a sığınırız" dediler.

"Fitnelerin açık ve kapalı olanından Allah'a sığının!" dedi.

"Açık ve kapalı her çeşit fitneden Allah'a sığınırız!" dediler.

"Deccal'ın fitnesinden Allah'a sığının!" buyurdu.

"Deccal'ın fitnesinden Allah'a sığınırız!" dediler."

| Müslim, Cennet 67, (2867)

Kur'ânTalebesi
01-17-2011, 20:43
Hz. Büreyde (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Kim tavla oyunu oynarsa elini domuz kanına bulamış gibi olur."
| Müslim, Şi'r 10, (2260); Ebu Davud, Edeb 64, (4939)

Kur'ânTalebesi
01-18-2011, 15:09
Ebu'l-Verd ibnu Sümâme anlatıyor: "Hz. Ali (radıyallahu anh) İbnu Ağyed'e dedi ki: "Sana kendimden ve Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın kızı Fâtıma (radıyallahu anhâ)'dan -ki o, babasına, ailesinin en sevgili olanı idi- bahsedeyim mi?"döndü.Ertesi gün Resulullah Fâtıma'ya gelerek:

"Kızım ihtiyacın ne idi?" diye sordu. Fâtıma sükût edip cevap vermedi. Ben araya girip:

"Ben anlatayım Ey Allah'ın Resûlü" dedim ve açıkladım: "Fâtıma'nın değirmen kullanmaktan elleri yara oldu, kırba ile su taşımaktan da omuzları incindi. Köleler gelince ben kendisine, size uğramasını, sizden bir hizmetçi istemesini ve böylece biraz rahata kavuşmasını söyledim. Bu açıklamam üzerine Resulullah:

"Ey Fâtıma, Allah'tan kork, Allah'a olan farzlarını eda et, âileyin işlerini yap. Yatağına girince otuzüç kere sübhanallah, otuzüç kere elhamdülillah, otuzdört kere Allahekber de. Böylece hepsi yüz yapar. Bu senin için hizmetçiden daha hayırlıdır.." buyurdular. Fâtıma (radıyallahu anhâ):

"Allah'dan ve Allah'ın Resulünden razıyım" dedi. Resulullah ona hizmetçi vermedi."

| Buharî, Fedâilul Ashâb 9, Humus 6, Nafakât 6,7, Da'avât 11; Müslim, 80, (2727); Tirmizî, Da'avât 24, (3405); Ebu Dâvud, Harâc 20, (2988, 2989), Edeb 109, (5062, 5063)

Kur'ânTalebesi
01-23-2011, 16:27
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resulü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim onda varsa, (Bu da mı gıybettir?)"dedi. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."
| Ebû Dâvud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70 (2589)

Kur'ânTalebesi
02-03-2011, 23:31
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Mü’min bir erkek veya kadın; nefsinde, çoluk çocuğunda, malında imtihâna uğrar, tâ ki Allâh’a temiz ve günâhsız kavuşsun…”
| Tirmizî, Zühd, 57

Kur'ânTalebesi
02-22-2011, 00:50
Safiyye Bintu Ebî Ubeyd, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın zevce-i pâklerinden naklen anlatıyor: "Resûlulah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bir arrâfa (kâhine) gelir, birşeyler sorar ve söylediklerine de (inanıp) onu tasdik ederse, kırk gün namazı kabul edilmez."
| Müslim, Selâm 125, (2230)

Açıklama:

Arrâf, kâhinlerden biridir, yani gaybı bilme iddiasında bulunan kimse. Böyleleri müneccim, kâhin, arrâf gibi farklı isimlerle yâd edilse de haklarında verilen hüküm aynıdır. Mamafih arrâf, çalınan, kaybolan malların yerini bildiğini söyleyen kimselere de denmiştir. Böylelerine bazan cinci de denir.

Gaybı bilmek Allah'a mahsustur. Bu, âyetlerle te'yid edilen bir husustur. Öyle ise gaybı bilme iddiası Kur'an'la mübareze gibi ciddî bir mâna taşır. Hal böyle olunca, bir mü'minin ciddi ciddi kâhine uğraması, onu dinleyip inanması, tasdik etmesi hiçbir sûrette îmanı ile bağdaşmaz, mü'minlik edebine uymaz.

Âlimler, arrâfa gidip, onu tasdik edenlerin namazının kabul edilmemesinden maksadı, namazın sevabından mahrum kalması olduğunu belirtirler. Yani, böyle birisi kâfir olmuş değildir. "Kırk gün boyu kıldığı namaz makbul değildir, bunu iâde etmesi gerekir" diye bir hükme varılmamıştır. "Kırk gün boyu, kıldığı namazların sevabından mahrum kalacaktır" demektir. Ulema bu hususta müttefiktir. Nitekim, gasbedilen bir yerde namaz kılmak da mekruhtur, fakat iâdesi gerekmez.

Şunu da belirtelim ki: Kâhine gitmenin müeyyidesi bazı hadislerde namazın kabul edilmemesi ile müeyyideye bağlanırken, bazı hadislerde tekfir ile müeyyideye bağlanmıştır. Bu durum, kâhine gidenlerin iki halde olmalarına hamledilmiştir. Taberânî'nin bir rivâyeti bu iki hâle parmak basar: "Kim bir kâhine uğrar ve onun söylediklerini tasdik ederse Muhammed'e indirilenden berî olur, kim de kâhine gelir ve fakat söylediklerini tasdik etmezse kırk gün namazı kabul edilmez."

ak sevda
02-22-2011, 10:42
Asıl cimri, yanında adım anıldığı halde bana salavat getirmeyen kimsedir.'' (Hadis-i Şerif)

Beritan
02-22-2011, 14:12
Kulun Rabbine en yakın olduğu hal, secdedeki halidir. Öyle ise secdede duayı çokça yapınız.
Müslim, Salat 215

Kur'ânTalebesi
02-24-2011, 11:43
Ebu'd-Derdâ (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) ile beraberdik. Gözünü semaya dikti. Sonra: "Şu anlar, ilmin insanlardan kapıp kaçırıldığı anlardır. Öyle ki, bu hususta insanlar hiçbir şeye muktedir olamazlar!" buyurdular.

Ziyad İbnu Lebîd el-Ensârî araya girip: "Bizler Kur'an'ı okuyup dururken ilim bizlerden nasıl kapıp kaçırılır? Vallahi biz onu hem okuyacağız, hem de çocuklarımıza, kadınlarımıza okutacağız!" dedi. Resulullah da: "Anasız kalasın, ey Ziyad, ben seni Medine fakihlerinden sayıyordum. (Bak) işte Tevrat ve İncil, yahudilerin ve nasranilerin elinde, onların ne işine yarıyor (sanki onunla amel mi ediyorlar)?" buyurdu. Cübeyr der ki: "Ubâde İbnu's-Sâmit (radıyallahu anh)'a rastladım. Kardeşin Ebu'd-Derda ne söyledi, işittin mi? dedim. Ve ona Ebu'd-Derda'nın söylediğini haber verdim. Bana: "Ebu'd-Derda doğru söylemiş, dilersen kaldırılacak olan ilk ilmin ne olduğunu sana haber vereyim: İnsanlardan kaldırılacak olan ilk ilim huşudur. Büyük bir camiye girip huşu üzere olan tek şahsı göremeyeceğin vakit yakındır!" dedi."

| Tirmizî, İlm 5, (2655)

Kur'ânTalebesi
02-25-2011, 21:22
Hz. Ebû Hüreyre anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ben sizi terkettikçe siz de beni bırakınız. Zîra, sizden öncekileri, suallerinin çokluğu ve peygamberleri üzerindeki ihtilafları helâk etmiştir. Öyle ise sizi birşeyden nehiy mi ettim (niçin, neden? diye sormaya kalkmadan) ondan kaçının. Bir şey emrettiğim zaman da onu elinizden geldiğince yapmaya çalışın, (soru sormayın)."
| Buhârî, İ'tisâm 2; Müslim, Hacc 412, (1337); Tirmizî, İlm 17, (2681); Nesâî, Hacc 1, (5, 110)

Kur'ânTalebesi
03-01-2011, 19:51
Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler olacak. (O vakit) kişi mü'min olarak sabaha erer de kâfir olarak akşama kavuşur. Mü'min olarak akşama erer, kâfir olarak sabaha kavuşur. Birçok kimseler azıcık bir dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar."
| Tirmizî, Fiten 30, (2196)

Kur'ânTalebesi
03-02-2011, 14:30
Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Ashab'a Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) 'dan daha sevgili kimse yoktu. Buna rağmen Aleyhissalâtu vesselâm'ı gördükleri zaman ayağa kalkmazlardı, çünkü O'nun bundan hoşlanmadığını biliyorlardı."
| Tirmizî, Edeb 13, (2755)

Kur'ânTalebesi
03-03-2011, 18:49
Allah’ım! Mail, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil.
| Tirmizî, Deavât, 124

Beritan
03-03-2011, 19:57
Kıyamet kopmaz, ta ki ümmetim kendisinden evvelki ümmetlerin yolunu karış karış, arşın arşın takip etmedikçe.
Buhari

Kur'ânTalebesi
03-30-2011, 00:42
Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkatte mü'minlerin misâli, bir bedenin misâlidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa, diğer uzuvlar uykusuzluk ve hararette ona iştirak ederler."
| Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66, (2586)

HaArP
04-18-2011, 02:09
Ahir zamanda birbirinizle nefsaniyet yarışına düşersiniz, birbirinize haset edersiniz, birbirinize sırt çevirip ayrılırsınız ve birbirinize düşman olursunuz. (Sahih-i Müslim, 4/2274)

HaArP
04-21-2011, 14:54
Fasil:KİTÂBÜ`L-İLİM (http://hadis.ihya.org/buhari/fasil/3.html)Konu:Emâneti ehline vermek;İlim meclisi;Kıyâmet alâmetleri;Konuşanın sözünü kesmemek (http://hadis.ihya.org/buhari/konu/47.html)Ravi:Ebû Hüreyre (http://hadis.ihya.org/buhari/ravi/6.html)Baslik:İŞİN EHLİ OLMAYANA VERİLMESİNİN KIYÂMET ALÂMETLERİNDEN OLDUĞUNA DÂİR EBÛ HÜREYRE HADÎSİHadis:Şöyle demiştir: Meclisin birinde Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem huzûrundakilere söz söylerken nâgehân bir a`râbî gelip "Kıyâmet ne zamandır?" diye sordu. Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem (sözünü kesmeyip) devam buyurdu. Oradakilerin kimi (kendi kendine): "(A`râbînin) ne dediğini işitti, amma suâlinden hoşlanmadı."; kimi de: "Belki işitmedi." diye hükmetti. Nihâyet (Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem) sözünü bitirince gâlibâ "O Kıyâmeti soran nerede?" diye (yâni bunu gibi bir lâfz ile) suâl buyurdu. (A`râbî): "İşte ben, yâ Resûlâ`llâh." dedi. (Bunun üzerine) "Emânet zâyi` edildi mi, Kıyâmete intizâr et." buyurdu. Yine (a`râbî): "Emâneti zâyi` etmek nasıl olur?" diye (tekrar) sorunca: "İş, nâ ehle tevcîh edildi mi, Kıyâmet`e intizâr et." buyurdu.

HaArP
05-16-2011, 18:46
4974 - Ebu Sa'idi'l-Hudri radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bize Deccal üzerine uzun bir hadis rivayet etti. Bize anlattıkları meyanında şöyle de demişti:
"Deccal, Medine geçitlerine girmesi kendisine haram kılınmış olarak çıkacak. Derken (Medine civarındaki) bazı ekimsiz yerlere kadar gelir. O gün insanların en hayırlısı olan -veya en hayırlılarından- bir kimse onun karşısına çıkar ve:
"Sen Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın bize haber verdiği Deccâl'sin!" der. Deccâl de (kendi adamlarına):
"Ben şunu öldürüp sonra da diriltsem ne dersiniz? Bu işte bir şüpheye düşer misiniz?" der. Oradakiler:
"Hayır!" derler. Deccal onu öldürür ve sonra diriltir. Diriltildiği zaman adam:
"Allah'a yemin olsun. Senin hakkında hiçbir vakit bugünkünden daha basiretli olmamıştım!" der. Deccal onu tekrar öldüreyim mi di(yerek öldürmek isteye)cek, fakat musallat edilmeyecek."
Buhari, Fiten 27, Fedailu'l-Medine9; Müslim, Fiten 112, (2938).
4975 - Hz. Huzeyfe radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Deccal çıktığı vakit beraberinde su ve ateş vardır. Ancak halkın ateş olarak gördüğü tatlı sudur; halkın su olarak gördüğü ise yakıcı bir ateştir. Sizden kim o güne ererse, halkın ateş olarak gördüğüne düş(meyi kabul et)sin. Çünkü o, tatlı soğuk sudur."
Buhari, Fiten 26, Enbiya 50; Müslim, Fiten 105, (2935); Ebu Davud, Melâhim 14, (4315),

Seyyah
07-10-2011, 02:56
Bir köyde yahut çölde üç kişi bulunup da cemaat olup namaz kılmazlarsa şüphesiz kendilerini şeytan istila etmiştir. O halde cemaate devam ediniz. Zira kurt ancak sürüden ayrılmış koyunu kapıp yer. (Kaynak: Ebu Davud)

Seyyah
07-10-2011, 03:02
Kime bir iyilik yapılır da o kimse iyiliği yapana: '' Allah seni hayırla mükafatlandırsın'' derse, övgüde pek cömert davranmış olur.(Kaynak: Tirmizi)

Seyyah
07-10-2011, 03:03
Resulullah'a (s.a.v.):

- "Hangi dualar kabul görür?" diye soruldu.

Resulullah'a (s.a.v.):

- "Gece yarısı ve farz namazların ardından yapılan dualar" buyurdu.

[Hadis-i Şerif - Kaynak: Tirmizi]

Seyyah
07-10-2011, 03:03
‘’Haya, iffet, dile hakim olmak… imandandır. Cimrilik, fuhuş, çirkin sözlü olmak ise hayasızlıktan ve münafıklıktandır.''
(Kayanak: Beyhaki)

Seyyah
07-10-2011, 03:04
''Resulullah(s.a.v.) bütün işlerinde,abdest almasında, saçını taramasında,ayakkabı giymesinde sağdan başlamaktan hoşlanırdı'' (Kaynak: Buhari, Müslim)

Seyyah
07-10-2011, 03:04
Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hasır üzerinde yatıp uyumuştu.
Efendimiz uyandığında, o hasır, vücûdunun yan tarafında izler bırakmıştı. Biz:
“–Yâ Rasûlallâh! Sizin için bir döşek edinsek?!” dedik. Bunun üzerine Rasûl-i Ekrem Efendimiz:
“–Benim dünyâ ile ne alâkam var ki?
Ben bu dünyâda, bir ağacın altında gölgelenen, sonra da orayı terk edip giden binitli bir yolcu gibiyim.” buyurdular.
(Tirmizî, Zühd)

Seyyah
07-10-2011, 03:05
''Allah'a yemin olsun ki, istişare eden bir topluluk, işlerin en doğrusuna muvaffak olurlar''(Kaynak: Buhari)

Seyyah
07-10-2011, 03:06
''Cenaze tabuta konulup erkekler onu omuzları üzerine yüklendikleri zaman, eğer o cenaze iyi bir kişi ise; Beni yerime çabuk ulaştırınız der. Eğer cenaze iyi olmayan bir kişi ise; Eyvah! Bu cenazeyi nereye götürüyosunuz? Der. Cenazenin bu seslenişini insandan başka her şey işitir. İnsan o sesi işitseydi, bayılır düşerdi’’ (Kaynak: Buhari)

Seyyah
07-10-2011, 03:06
''Allahım! Günahlarımın tamamını; küçüğünü, büyüğünü, öncesini,sonrakini, aşikar olanını ve gizli olanını bağışla'' (Kaynak: Müslim)

Seyyah
07-10-2011, 03:07
''İlim öğrenmek, erkek ve kadın her müslümanın üzerine farzdır''(Kaynak: İbn Mace)

Seyyah
07-10-2011, 03:07
Ölüler için yanaklarına vuran, yakalarını yırtan ve cahilliyet çağrısıyla haykıran kimse bizden değildir. (Kaynak: Buhari)

Seyyah
07-10-2011, 03:08
Şüphesiz ölü, ailesinin kendisine bir kısım (yani feryad ederek) ağlamasıyla azab olunur. (Kaynak: Buhari)

Seyyah
07-10-2011, 03:08
''Karşılaştıkları zaman el sıkışan iki müslüman ayrılmadan önce günahları affedilir'' (Kaynak: Ebu Davud)

Seyyah
07-10-2011, 03:09
''Başı kuru üzüm gibi Habeşli bir köle de olsa, üzerinize başkan olarak görevlendirilenin emrini dinleyin ve ona itaat edin''

(Kaynak: Buhari)

Seyyah
07-10-2011, 03:09
''Dünya hayatı bir geçimliliktir. Dünya geçimliliğinin en kıymetlisi takva bir hanımdır'' (Kaynak: Müslim)

Seyyah
07-10-2011, 03:10
İmam amin dediği zaman, sizde Amin deyiniz. Zira her kimin Amin demesi Meleklerin Amin demesine rastlarsa, onun geçmiş küçük günahları mağfiret edilir.
(Kaynak: Buhari)

Seyyah
07-10-2011, 03:11
"Kim ki bir karış miktarı yeri haksız yere zaptederse kıyamet günü o yerin yedi katı boynuna halka edilip geçirilir."

(’Kaynak: Buhari- Müslim)

Seyyah
''En güzel iyililik, kişinin baba dostuyla alakayı devam ettirmesidir''(Kaynak: Müslim)

İntifada
“Altın ve gümüş paranın, kibir ve gurur taşıyan elbisenin kulu olan helak olsun!.. Çıkar düşkünü (muhteris) kişiye (dilediği) verilirse memnun olur, verilmez ise razı olmaz (ilâhî taksim ve takdire isyan eder).”
(Buhârî, Rikak,10; Cihad, 70; İbn Mâce, Zühd, 8.)

Seyyah
07-10-2011, 03:12
''Dul ve yoksullara yardıma koşan kimse Allah yolunda cihad eden gibidir''(Kaynak: Müslim)

Seyyah
07-10-2011, 03:13
‘’Şüphesiz Allah (c.c.) muttaki, gönül zengini ve gizlice ibadet yapan kulunu sever.’’(Kaynak: Müslim)

Seyyah
07-10-2011, 03:13
''Kim Allah Teala'nın kazasına (yarattığına) razı gelmez, Hak Teala'nın kaderine inanmaz ise Allah'tan başka bir ilah talep etsin''

[Hadis-i Şerif - Kaynak: Taberani]

Seyyah
07-10-2011, 03:14
''Ümmetimin misali, yağmur misalidir. Öncesi mi sonrası mı hayırlıdır bilinmez.'' (Kaynak:Tirmizi)

Seyyah
07-10-2011, 03:15
''Bir mü'minde iki haslet; cimrilik ve yalan birleşmez.'' (Kaynak: Süyuti, Camiu's-Sagir)

Seyyah
07-10-2011, 03:16
''Kur'an-ı Kerim var ya o devadır (kalplere şifa, ruhlara ışık verecek işte o ilahi kitaptır.) (Kaynak: Süyuti, Camiu's-Sagir)

HaArP
07-10-2011, 04:27
ـ4321 ـ1ـ عَنْ أبِي هريرة رَضِيَ اللّهُ عَنْه قَالَ: ]قالَ رسُولُ اللّهِ # أتَدْرُونَ مَا الْغِيبَةُ؟ قَالُوا: اَللّهُ وَرَسُولُهُ أعْلَمُ. قَالَ: ذِكْرُ أحَدِكُمْ أخَاهُ بِمَا يَكْرَهُ. فقَالَ رَجُلٌ: أَرَأيْتَ إنْ كَانَ فِي أخِى مَا أقُولُ؟ قَالَ: إنْ كَان فيهِ مَا تَقُولُ، فقَدْ اِغْتَبْتَهُ. وَانْ لَمْ يَكُنْ فىهِ مَا تَقُولُ فقَدْ بَهَتَّهُ[. أخرجه أبو داود والترمذي وصححه.»البهت« الكذبُ وافتراء على ا“نسان .

1. (4321)- Hz. Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz "

"Allah ve Resulü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:

"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:

"Ya benim söylediğim onda varsa, (Bu da mı gıybettir )"dedi. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir." [Ebû Dâvud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70 (2589).][

ak sevda
08-08-2011, 00:54
"Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar".
Tirmizî, Birr 14.

Seyyah
08-14-2011, 07:40
...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/39022_414043971757_136609411757_5053068_6960075_n. jpg

Zir İbnu Hubeyş anlatıyor:
"Safvân İbnu Assâl el-Murâdi'ye geldim.
Bana: "Ne maksatla yanıma geldin?" dedi. "İlmi ortaya çıkarayım diye!" dedim.
Bunun üzerine bana şunu söyledi:
"Ben Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'dan işittim. Buyurmuşlardı ki:
"İlim talep etmek üzere yola çıkan hiç kimse yoktur ki, melekler, onun bu yaptığından memnun olarak, ona kanatlarını germemiş olsunlar!"
(Kütüb-ü Sitte)

...

Seyyah
08-14-2011, 07:42
...

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/33503_414646581757_136609411757_5073776_7269920_n. jpg

ALLAH' tan (cc) korkun, ve çocuklarınız arasında adaleti gözetin.
(Buhari)

...

Seyyah
08-14-2011, 07:51
...

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/38737_416722776757_136609411757_5132147_1260500_n. jpg

"Yatağa abdestli girene, o gece bir melek sabaha kadar, “Ya Rabbi bu kulunu affet!” diye dua eder."
/ Hadis-i Şerif (Hâkim)

...

Seyyah
08-14-2011, 08:29
...

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/261442_10150203389156758_136609411757_7361582_5268 887_n.jpg

Rasûlullah (s.a.v) buyurdular:

“Babanın oğluna duâsı, peygamberin ümmetine duâsı gibidir.”
(Süyûtî, II, 12/4199)
...

BlueMoon
08-14-2011, 11:24
Sizin en hayirliniz bir bildigini diger bir musluman kardesine ogretendir

Seyyah
08-15-2011, 07:30
''İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.''

[Hz. Muhammed S.a.v]
[Tirmizi, İlim 2, (2649); İbnu Mace, Mukaddime 17, (227)]

Seyyah
08-17-2011, 19:35
Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. İlk bakışta bu biraz anlamsız ve saçma gelen bir öğüt olsa da bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür.

Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:

“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588)

Yine aynı konu ile alakalı olarak;

“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturdea içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)

Bilimsel olarak açıklaması;

İnsan midesinin ayakta ve otururvaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.

_Ednâ_
08-29-2011, 19:02
Hz. Huzeyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Nefsim yed-i kudretinde olan Zat-ı Zülcelal'e yemin olsun! İmamınızı öldürmedikçe, kılıçlarınızı birbirinize kullanmadıkça, dünyanıza şerirleriniz varis olmadıkça kıyamet kopmaz." (Tirmizî, Fiten 9.)

_Ednâ_
08-29-2011, 19:06
http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/0/0/1/1/1/0/1/0/0/0/1/0/1/0/0/0/file/160849_galeri_23.jpg (http://www.bugun.com.tr/foto-galeri/160849-page-24-peygamberimizden-o-alametler-galerisi.aspx)

Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Zaman yakınlaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu yakınlaşma öyle olur ki, bir yıl bir ay gibi, ay bir hafta gibi, hafta da bir gün gibi, gün saat gibi, saat de bir çıra tutuşması gibi (kısa) olur." (Tirmizî, Zühd 24)

_Ednâ_
08-29-2011, 19:11
http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/0/0/1/1/1/0/1/0/0/0/1/0/1/0/0/0/file/160849_galeri_4.jpg (http://www.bugun.com.tr/foto-galeri/160849-page-5-peygamberimizden-o-alametler-galerisi.aspx)

Ebu Hureyre'den (r.a.) nakledildiğine göre: Allah Resulü (a.s.): "Herc vakıaları çoğalmadıkça Kıyamet kopmaz" buyurdu. Sahabeler: Ey Allah'ın Resulü! Herc nedir? diye sordular. Allah Resulü: "Öldürmek, öldürmek!" buyurdu. (Müslim, Fiten 18.)

_Ednâ_
08-31-2011, 17:10
http://img404.imageshack.us/img404/9730/yalikarikoca.jpg (http://img404.imageshack.us/img404/9730/yalikarikoca.jpg)

(Ana-babası, yanında ihtiyârladığı hâlde, [onların rızâlarını alamayıp] Cenneti kazanamıyanın burnu sürtülsün.) [Tirmizî]

(Ana-babasına iyilik edene müjdeler olsun! Allah Onun ömrünü uzatır.)

[B](Rabbin, yalnız kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf bile deme; ağır söz söyleme, onlarla yumuşak ve tatlı konuş, onlara acı, tevâzû kanadını gerip "Rabbim, küçükken beni yetiştirdikleri gibi sen de onlara merhamet et" diye duâ et.) [İsrâ 23, 24]

_Ednâ_
09-01-2011, 18:19
http://uzmanlariz.com/image.php/%C3%96fke.jpg?width=530&height=265&cropratio=2:1&image=/makale_resmi/makale_169a53c15b71df317adbfb7566871706.jpg

"Zandan uzak durun! Çünkü zan, sözün en yalanıdır
Başkalarının gizli konuştuklarını yaymayın!
Birbirlerinizin ayıplarını araştırmayın!
Gereksiz yere rekabete girmeyin!
Birbirinizi kıskanmayın!
Birbirinize kin tutmayın!
Birbirinize sırt çevirmeyin!
Ey Allahın kulları, Allahın size emrettiği gibi kardeş olun!
Müslüman müslümanın kardeşidir
Ona ne zulmeder, ne de onu yüzüstü bırakır
Ona hakaret de etmez"
(buhari)

Ebuzer
09-02-2011, 03:56

Tirmizî, Birr, 55

_Ednâ_
09-04-2011, 22:03
http://sufidergah.files.wordpress.com/2011/02/30173_449511930336_273418990336_5529772_2871223_n. jpg?w=570&h=380

Allah sizin sûret, şekil ve dış görünüşlerinize değil; kalplerinize ve kalbî temâyüllerinize bakar. - Müslim

_Ednâ_
09-05-2011, 20:05
http://www.gso.org.tr/images/haber/1692.jpg

Sadakanın dünyadaki beş faydası:

1- Malı temizler. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Malınızdaki günah kirlerini sadaka ile temizleyin!) [T.Gafilin]

2- Günahları temizler. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Suyun ateşi söndürdüğü gibi, sadaka da günahları yok eder.) [Tirmizî]

(Sadaka, kibri ve övünmeyi yok eder.) [Tirmizî]

3- Hastalıktan ve belâdan korur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Hastalarınızı sadaka ile tedavi edin! Sadaka her hastalığı ve belâyı önler.) [Beyhekî]

(Sadaka vermekte acele edin; çünkü belâ sadakayı geçemez.) [Beyhekî]

(Sadaka yetmiş kötülük kapısını kapatır.) [Taberânî]

(Sadaka Allahın gazabını söndürür ve kötü ölümden korur.) [Tirmizî]

4- Muhtaçları sevindirir. Muhtaçları sevindirmek çok sevabdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (En faziletli amel, muhtaçlara yiyecek-giyecek vermek ve müminleri sevindirmektir) [Taberânî]

5- Rızkı artırır, malı bereketlendirir. Şeytan, malı ya israf ettirir veya cimrilik ettirir, hayra harcamaktan alıkor "Yoksul olursun, elin daralır" diye korkutur. Allah yolunda harcamaktan korkmamalıdır!

Terennüm
01-16-2012, 17:01
Allah’ın o engin rahmeti ahirette öyle tecellî edecektir ki, şeytan bile: “Acaba ben de istifade edebilir miyim? diye ümide kapılacaktır..

ed-Deylemî, el-Müsned 4/366.

_Ednâ_
02-10-2012, 14:22
Bismillahirrahmanirrahim

Osman Bin Affan (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduklarını rivayet ediyor:

Alırken, satarken, borcunu öderken ve borcunu isterken yumuşak davranan kişiyi Allah Cennetine koysun.

Camiüssağir [1:226, Hadîs No: 313]

HaArP
02-13-2012, 23:10
Hz. Huzeyfe radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Deccal çıktığı vakit beraberinde su ve ateş vardır. Ancak halkın ateş olarak gördüğü tatlı sudur; halkın su olarak gördüğü ise yakıcı bir ateştir. Sizden kim o güne ererse, halkın ateş olarak gördüğüne düş(meyi kabul et)sin. Çünkü o, tatlı soğuk sudur."
Buhari, Fiten 26, Enbiya 50; Müslim, Fiten 105, (2935); Ebu Davud, Melâhim 14, (4315),

HaArP
02-15-2012, 14:58
İnsanlara merhamet etmeyene, Allah'da merhamet etmez.(Buhari, Tevhid 2)

_Ednâ_
03-05-2012, 17:26
Bismillahirrahmanirrahim
Ibni Ömer (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduklarını rivayet ediyor:
Öfkesini tutanın Allah kusurunu örter.
Camiüssağir [6:217, Hadîs No: 8998]

HaArP
03-05-2012, 17:44
4299... Ebu Davud der ki: Bana İbn Vehb'den haber verildi, O dedi ki bana Cerir b. Hazim Ubeydullah b. Amr'den Ona Nafi İbn Ömer (r.a)'den; Rasûlullah (s.a) in şöyle buyurduğunu haber vermiş: "Yakın­da müslümanlar (Dımeşk) şehrinde muhasara edilecekler. Öyle ki on­ların en uzak karakolu Selah olacak"
Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 14/423.

_Ednâ_
03-10-2012, 14:41
Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Aişe (ra) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Resulullah (sav) bir adamdan kendisine menfi bir söz ulaştığı vakit:
“Falan niye böyle söylemiş?” demezdi. Fakat:
“İnsanlara ne oluyor da şöyle şöyle söylüyorlar?” derdi.
(Ebu Davud, Edeb 6)

Terennüm
03-10-2012, 21:02
http://img812.imageshack.us/img812/7772/25428139232885542314482.jpg

Çarşıdan getirilen şeyi çocuklar arasında,
Taksim ederken kızlardan başlamalı.
Onlar kalben daha hassas, ruhen daha incedir.
Hadis-i Şerif kaynak: Şir’a

İntifada
03-11-2012, 03:17
Enes b. Mâlik (r.a)'tan rivayet edilmiştir: “Bir adam, Resulullah (s.a.v.)'e gelip:
“Ey insanların en hayırlısı!” dedi. Bunun üzerine Resulullah (s.a.v.):
“İnsanların en hayırlısı olan, İbrahim (a.s)'dırî” buyurdu.
Ebu Dâvud, Sünnet 13, 4672; Tirmizî, Tefsirıı'l-Kur'an 87, 3352; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 3/178, 184

Eğer ben zindanda Yusuf’un kaldığı gibi uzun zaman hapiste kalsaydım, (onu) oradan çıkarmaya gelen kişinin davetine hemen icabet ederdim.
Buhari enbiya 19

Beni Musa’dan üstün tutmayın. İnsanlar kıyamet günü bayılacaklar, bende onlar ile bayılacağım.İlk ayılan ben olacağım.Ayıldığımda Musa’yı arşa yapışmış olarak göreceğim. Bilmiyorum o da bayılıp benden önce mi ayılacak,yoksa Allah onu bundan istisna mı tutacak.
buhari,husumat,1;müslim,fedail,160

Ben şüphe etmeğe ibrahimden daha müstehakım
buhari,enbiya,11

Karşısında tir tir titreyen bir bedeviye “Ne titriyorsun be adam! Ben de senin gibi kuru et yiyen bir kadının oğluyum!

İntifada
03-13-2012, 00:30
Toplumun yöneticisi en rezili olunca,kişiye şerrinden korkulduğu için hürmet edilince,sonrakiler öncekilere lanet edince,ümmetim belasını bulur.
(Ali B. Ebi Talibden Rivayet,Tırmizi)

_Ednâ_
03-14-2012, 19:45
Bismillahirrahmanirrahim
Ebu Musa (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Bir kul, salih amel işlerken araya bir hastalık veya sefer girerek ameline mani olsa, Allah ona sıhhati yerinde ve mukim iken yapmakta olduğu salih amelin sevabını aynen yazar.”

(Buhari, Cihâd 134)

_Ednâ_
03-16-2012, 21:47
Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:

Resulullah (sav)'a:

“Ey Allah'ın Resulü! Müşriklere beddua et, onları lanetle!” denmişti. Şu cevabı verdi:
“Ben rahmet olarak gönderildim, lanetleyici olarak değil!”

(Müslim, Birr 87)

_Ednâ_
03-19-2012, 14:44
Bismillahirrahmanirrahim
Ali İbnu'l-Huseyn, Ebu Hureyre (ra)'den naklediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Kişinin mâlâyâni şeyleri terki, İslam'ının güzelliğinden ileri gelir.”

(Tirmizi, Zühd 11)

HaArP
03-19-2012, 15:33
4974 - Ebû Saidi el-Hudrî RA anlatıyor: "Rasûlüllah SAS bize Deccal uzerine uzun bir hadis rivayet etti. Bize anlattıkları meyanında şöyle de demişti:
"Deccal, Medine gecitlerine girmesi kendisine haram kılınmış olarak çıkacak. Derken (Medine civarındaki) bazı ekimsiz yerlere kadar gelir. O gün insanların en hayırlısi olan --veya en hayırlılarından-- bir kimse onun karşısına çıkar ve:
"--Sen Rasûlullah SAS'in bize haber verdiği Deccal'sin!" der.
Deccal de (kendi adamlarına):
"--Ben şunu oldürüp sonra da diriltsem ne dersiniz? Bu iste bir süpheye düşer misiniz?" der.
Oradakiler:
"--Hayır!" derler.
Deccal onu öldürür ve sonra diriltir. Diriltildiği zaman, adam:
"--Allah'a yemin olsun. Senin hakkında hiçbir vakit bugünkünden daha basiretli olmamıştım!" der. Deccal onu tekrar öldüreyim mi diyerek öldürmek isteyecek, fakat musallat edilmeyecek."
Buhari, Fiten 27, Fedailu'l-Medine 9; Müslim, Fiten 112, (2938).

"Üç şey vardır ki imanın aslındandır:
1. Lâ ilâhe illallah diyene saldırmamak. İşlediği herhangi bir günahı sebebiyle bu kimseyi tekfir etme! Herhangi bir ameli sebebiyle de İslâm'dan dışarı atma!
2. Cihad. Bu, Allah'ın beni peygamber olarak gönderdiği günden, bu ümmetin Deccal'e karşı savaşacak en son ferdine kadar cereyan edecektir. Onu, ne imamın zalim olması, ne de adil olması ortadan kaldıramayacaktır.
3. Kadere iman."
Ebû Dâvud, Cihad 35, (2532).

OTTOMAN
03-20-2012, 18:56
"En üstün cihad, zalim yöneticinin yanında adaleti söylemektir"

| Hadis-i Şerif |

HaArP
03-20-2012, 19:31
مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِـعْ فَبِلِسَانِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِـعْ فَبِقَلْبِهِ وَذَلِكَ أضْعَفُ اْلإِيـمَانِ
Kim kötü ve çirkin bir iş görürse ona eliyle cihad etsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle cihad etsin; buna da gücü yetmezse, kalben cihad etsin. Bu da imanın en zayıf derecesidir.
Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248

_Ednâ_
03-21-2012, 14:02
Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Enes (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Bir kimsenin 'İnsanlar helak oldu!' dediğini duyarsanız, bilin ki o, kendisi, herkesten çok helak olandır.”

(Müslim, Birr 139)

HaArP
03-21-2012, 15:39
ine Ebu Saîd el-Hudri (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Deccal zuhur eder. Mü’minlerden bir adam ona doğru yönelir.
Deccal’in askerleri:
–Nereye gitmek istiyorsun? diye sorarlar.
O genç:
−Şu çıkana gidiyorum, der.
Onlar:
−Yoksa sen rabbimize iman etmiyor musun? derler.
O genç:
−Rabbimizde gizlilik yoktur, der.
Bunun üzerine:
−Onu öldürün, derler. Sonra onlardan bir kısmı diğerlerine:
−Rabbiniz kendisinin haberi olmadan birini öldürmenizi yasaklamadı mı? derler. Onu Deccal’e götürürler.
Mü’min onu gördüğü vakit:
−Ey insanlar! Bu Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in haber verdiği Deccal’dir, der. Deccal emreder, o mü’min karnı üzere yere yatırılır. Döve döve sırtı ve karnı genişletilir.
Deccal:
−Bana iman etmiyor musun? diye sorar.
O mü’min:
−Sen çok yalancı Mesih Deccal’sin, der. Deccal emreder, o mü’min başının ortasından iki ayağının arası ayrılana kadar testere ile kesilerek ayrılır. Sonra Deccal bu iki parça arasında yürür.
Sonra:
−Kalk, der. O mü’min dikilerek eski halini alır.
Sonra Deccal:
−Bana iman etmiyor musun? diye sorar.
O mü’min:
−Senin hakkında kanaatimi artırmaktan başka bir şey yapmadım, der.
Sonra:
−Ey insanlar! Deccal bunu benden başka hiç kimseye yapamayacaktır, der. Onu kesmek için Deccal tutar, boynu ile köprücük kemiği arası bakır bir levha haline gelir. Onu elleri ve ayaklarından tutar ve onu atar. İnsanlar onu ateşe attığını sanırlar, ancak cennete atılmıştır.’
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Bu mü’min âlemlerin Rabbi katında şahadeti en yüce olandır’ buyurdu.”
Müslim 2938/113

OTTOMAN
03-21-2012, 15:46
"Akıllıkimse, kendisini sorgulayan/küçük gören ve
ölümden sonraki hayat için çalışandır"

İntifada
03-21-2012, 16:19
Rasulullahla birlikte bir hurmalığa uğradık.Rasulûllah hurma ağaçlarına aşı yapan bir topluluk gördü ve şöyle dedi:Bunlar ne yapıyorlar?

(Topluluktan)Dediler ki:Aşı yapıyorlar.

-(rasulullah)Bunun bir işe yarayacağını sanmıyorum buyurdu.

Rasulûllahın görüşünü duyan aşıcılar bu işi bırakarak ağaçlardan indiler. Bunun üzerine hurmalar cılız oldu. Haber Rasulûllaha ulaşınca şöyle buyurdu:

-''O sadece bir varsayımdı. Eğer yaptığınızın yararı varsa hemen uygulayınız.Ben de sizin gibi bir insanım. Kuşku yok ki varsayımlar doğru da olabilir yanlış da. Fakat ben size 'Allah şöyle buyurdu' demedim. Zira asla Allah'a iftira edemem. Dünyanıza ait şeyleri siz daha iyi bilirsiniz.''

(müslim,ibni mace,ibni hanbel)

İntifada
03-21-2012, 20:29
Vasîle bin el-Eskâ (ra) anlatıyor: "Ben, 'Yâ Rasûlallah! Adamın kendi kavmine bir zulüm üzerine yardım etmesi asabiyetten (ırkçılıktan) mıdır?' diye sordum Hz Peygamber (sas): "Evet" buyurdu"
(İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3949; Ebû Dâvud, Edeb 121, hadis no: 5119; Ahmed bin Hanbel, 4/107, 160)

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir"
(Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

_Ednâ_
03-22-2012, 16:53
Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Zenginlik mal çokluğuyla değildir; bilakis göz tokluğuyladır.”
(Buhari, Rikâk 15)

HaArP
03-23-2012, 01:07
İbnu Amr İbni'l-As radıyALLAHu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "ALLAH ilmi (verdikten sonra), insanların (kalbinden) zorla söküp almaz. Fakat ilmi, ülemayı kabzetmek suretiyle alır. Ülema kabzedilir, öyle ki, tek bir alim kalmaz. Halk da cahilleri kendine reis yapar. Bunlara meseleler sorulur, onlar da ilme dayanmaksızın (kendi reyleriyle) fetva verirler, böylece hem kendilerini hem de başkalarını dalâlete atarlar."
Buhari, İlim 34, İ'tisam 7; Müslim, ilm 13, (2573); Tirmizi, ilm 5, (2654).

HaArP
03-23-2012, 01:30
اَلدِّينُ النَّصِيحَةُ قُلْنَا: لِمَنْ )يَا رَسُولَ اللَّهِ ؟( قَالَ: لِلَّهِ وَلِكِتَابِهِ وَلِرَسُولِهِ وَلأئِمَّةِ الْمُسْلِمِينَ وَعَامَّتِهِمْ
(Allah Rasûlü) “Din nasihattır/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk. O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi.
Müslim, İmân, 95.

_Ednâ_
03-25-2012, 14:54
Bismillahirrahmanirrahim
Hazreti Ümmü’d-Derdâ (radiyallahu anhâ) Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:

“Kıyamet günü mîzana ilk konulacak olan şey güzel ahlaktır.”

(Taberâni, el-Mu’cemü’l- kebîr, 24/253)

_Ednâ_
03-28-2012, 16:55
Bismillahirrahmanirrahim
Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlallah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

“Temiz şeylerinden kim ne tasadduk ederse ki Allah sadece temizi kabul eder Rahman onu sağ eliyle alır ki O’nun her iki eli de sağdır bu sadaka bir tek hurma bile olsa, O, Rahman’ın avucunda dağdan daha iri oluncaya kadar büyür, tıpkı sizin bir tayı veya bir boduğu büyütmeniz gibi (O da sadakanızı büyütür).”

Buhari, Zekat 8; Müslim, Zekat 63, (1014); Muvatta, Sadakat 1, (2, 995); Tirmizi, Zekat 28, (661); Nesai, Zekat 48, (5, 57); İbnu Mace, 28, (1842).

İntifada
03-29-2012, 17:50
"Ben ancak bir beşerim, siz bana dava getiriyorsunuz. Bazılarınız diğerlerinden delilini sunmakta daha becerikli olabilir. Ben de dinlediğim şekliyle onun lehine hükmederim.Bu şekilde kime bir müslüm hakkını verirsem, o ancak ateşten bir parçadır,, onu alsın veya bıraksın."

Kutubu Sitte

_Ednâ_
04-03-2012, 19:53
Bismillahirrahmanirrahim
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyuruyor:

"Bereket, büyüklerinizle birlikteliktir."

(Hâkim, el- Müstedrek)

Gönülden
04-06-2012, 16:13
Siz iffetli (namuslu) olunuz ki, hanımlarınız da iffetli olsunlar. Anne babanıza iyilik ediniz ki, çocuklarınız da size iyilik etsinler.
(Taberani)

Terennüm
04-07-2012, 20:13
Cennetin kapısını ilk önce ben açacağım.

Bu sırada, bir kadın, benden önce davranacak,

Buna kim olduğunu soracağım, o da:

”Yetim kalan çocuklarıma bakan biriyim” diyecektir.

.

[Ebu Ya’la] Hadis-i Şerif

_Ednâ_
04-10-2012, 15:30
Bismillahirrahmanirrahim

İbnu Abbas (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) Eşeccü Abd'il-Kays'a dedi ki:
“Mukakkak ki sende, Allah ve Resûlünün sevdiği iki haslet var; hilm ve teenni.”

(Tirmizi, Birr 66)

HaArP
04-11-2012, 01:46
Ümmetimde dört şey vardır ki, câhiliyye işlerindendir; bunları terk etmeyeceklerdir: Haseple (mal, mevki, zenginlik gibi dünyevî özelliklerle) iftihar, nesebi (ırkçılığı) sebebiyle insanlara ta'n (küçük görüp hakaret), yıldızlardan yağmur bekleme, (ölenin ardından) mâtem!" (Müslim, Cenâiz 9, hadis no: 934)

HaArP
04-11-2012, 01:52
İstemeyip kaçınanlar hâriç, bütün ümmetim cennete girecektir!" "Kaçınanlar da kim?" dediler. Rasûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: "Kim bana itaat ederse cennete girer; kim bana itaat etmez, âsi olursa, o cennete girmekten kaçınmış demektir." (Buhârî, İ'tisâm 2)

HaArP
04-12-2012, 01:49
و الله ما ادرى اصحاب رسول الله أنُسِّى (صلع) ام تناسوا، و الله ما ترك رسول الله من قائد فتنة الى ان تنقضى الدنيا يبلغ من معه ثلاثمائة فصاعدا الا قد سماه لنا رسول الله (صلع) باسمه و اسم ابيه و اسم قبيلته

“Allah’a kasem ederim ki, bilmiyorum acaba Peygamberin sahabelerine bu hadîsler unutturuldu mu, yoksa unuttular mı? Allah’a kasem ederim Resul-i Ekrem (A.S.M.) dünyanın sonuna kadar gelecek olan fitneleri ve o fitneleri çıkaran reisleri tâ üç yüzden daha fazla kimseleri bize isimleriyle, babalarının isimleriyle ve kabilelerinin isimleriyle haber verdi”. Ebu Davud, Fiten 1, (4243).

_Ednâ_
04-18-2012, 12:49
Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Enes (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Dünya sevgisi her çeşit hatalı davranışların başıdır. Bir şeye olan sevgin seni kör ve sağır yapar.”

(Ebu Davud, Edeb 125)

HaArP
05-04-2012, 02:17
Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmayı istemeyin. Allah’tan afiyet dileyin. Fakat şayet onlarla savaşmak zorunda kalırsanız sabredin. Bilin ki cennet kılıçların gölgesi altındadır.” (Buhari, Cihad, 22)

HaArP
05-05-2012, 00:05
“Müslümanlık garip olarak başladı, başladığı gibi garip olarak avdet edecektir.

Ne mutlu o gariplere!” (Müslim)

“Garipler kimdir?” diye sorulduğunda şöyle buyurmuşlardır:

“Garipler o kimselerdir ki, halk tarafından bozulmuş olan sünnetimi ıslah ederler, öldürülmüş olan sünnetimi de ihyâ ederler.” (Tirmizî)

“Garipler sayıları pek az olan sâlih kişilerdir. Bu kişiler sâlih olmayan bir topluluk içinde yaşarlar. Yaşadıkları bu topluluk içinde kendilerini seven az, buğz eden ise çoktur.” (Ahmed bin Hanbel)

"Onlar benim ümmetimden âhir zamanda gelecek bir topluluktur ki, kıyâmet gününde tıpkı peygamberlerin haşrolunduğu gibi haşrolunacaklardır. İnsanlar durumları gösterilip de onları gördükleri zaman, onların peygamberler olduklarını sanacaklar. Ta ki ben: 'Ümmetimdir, ümmetimdir!..' deyip de kendilerini tanıtıncaya kadar… Nihâyet halk onların peygamber olmadıklarını anlayacak. Şimşek ve rüzgâr misâli geçip gidecekler, nûrlarından mahşer ehlinin gözleri kamaşacak!" ("el-Vesâyâ li-İbnü'l-Arâbî", Süleymâniye Ktp. Hâlet Efendi, nr.: 198/2, vr. 486)

“Ümmetim fesada düştüğü bir zamanda Sünnet-i seniye’me sarılanlara yüz şehit sevabı vardır.” (Beyhakî)

Gönülden
09-26-2012, 16:33
” Çocuğunuza bırakacağınız ” en güzel miras” onu, hem dünya ve hem de ahiret mutluluğuna eriştirecek bir terbiyedir”
(Hadis-i Şerif - Tirmizi)

HaArP
09-30-2012, 01:36
1297. Ebû Hüreyre radıyallahu anh 'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Allah Teâlâ kendi yolunda cihada çıkan kimseye, onu sadece benim yolumda cihad, bana îman, benim resullerimi tasdîk yola çıkarmıştır, buyurarak kefil olur. Allah, o kimseyi şehid olursa cennete koymaya, gazi olursa manevî ecre ve dünyalık ganimete kavuşmuş olarak, evine döndürmeye kefil olmuştur. Muhammed'in canını kudretiyle elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda açılan bir yara, kıyamet gününde açıldığı gündeki şekliyle gelir: Rengi kan rengi, kokusu misk kokusudur. Muhammed'in canını kudretiyle elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, eğer müslümanlara zor gelmeseydi, Allah yolunda cihada çıkan hiçbir seriyyenin arkasında asla oturup kalmazdım. Fakat maddî güç bulamıyorum ki onları sevkedeyim, onlar da bu gücü bulamıyorlar. Benden ayrılıp geride kalmak ise onlara zor geliyor. Muhammed'in canını elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda cihad edip öldürülmeyi, sonra cihad edip yine öldürülmeyi, sonra tekrar cihad edip tekrar öldürülmeyi çok arzu ederdim. "
Müslim, İmâre 103. Ayrıca bk. Buhârî, Cihâd 7(Hadisin kısa bir bölümü); Nesâî, Îmân 24

Necip Fazıl
10-18-2012, 18:48
Bismillahirrahmanirrahim

Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Fukaralar, cennete zenginlerden beş yüz yıl önce girerler.
Bu (ALLAH'ın indinde) yarım gündür.”

(Tirmizi, Zühd 37)

Necip Fazıl
11-10-2012, 02:01
Ebu Ümame (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Kim haksız olduğu bir münakaşayı terk ederse, kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur. Haklı olduğu bir münakaşayı terkedene de cennetin ortasında bir ev kurulur. Kim de ahlakını güzelleştirirse, ona da cennetin en yüksek yerinde bir ev kurulur.”

Tirmizi, Birr 58

_Ednâ_
11-12-2012, 18:08
Eğer Allαh'ı hαkkı ile
tαnısαydınız,
Duαlαrınızlα dαğlαr yerinden oynαrdı!..
(Hadisi Şerif)

HaArP
11-15-2012, 02:34
اخرج ابو نعيم الكوفى فى كتاب الفتن عن على بن ابى طالب (ك.و.) قال: ويحا للطالقان(اى الافقانستان) فان لله بها كنوزا ليست من ذهب و لا فضة و لاكن بها رجال عرفوا الله حق معرفته و هم انصار المهدى اخر الزمان

Ebu Naim El-Kûfî Kitab-ul Fiten’de İmam Ali’den (R.A.) tahriç ederek buyurdu ki: “Talikan’a (Afganistan’a) yazık olacak. Orada Allah’ın öyle hazineleri vardır ki ne altındandır ne de gümüşten. Fakat orada Allah’ı hakkıyla tanıyan erler vardır ki, onlar Âhirzaman Mehdî’sinin yardımcılarıdır”.
(El-Burhan Fî Alamat-i Mehdî-yi Ahir-iz Zaman)

omerkarli0244
04-07-2015, 14:48
[Q

Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhüma'nın anlattıklarına göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:

[color=red]'Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak