Orijinalini görmek için tıklayınız : Hükümet Pozantı’yı Derhal Aydınlatmalı!
SH- Pozantı çocuk cezaevindeki havim iddialara ilişkin bir bildiri yayınlayan Kelha Amed Dergisi yönetimi, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları cezalandırmasını talep etti.
Türkiye ve Kürdistan Kamuoyuna!
Son günlerde Adana Pozantı Çocuk Cezaevi’nde tutuklu bulunan 7 çocuğa işkence ve tecavüz iddiaları gündeme gelmektedir.
Buna göre Pozantı Çocuk Cezaevi’nde bulunup tahliye olan H.G., Y.S., E.K., H.B., H.Ç., M.D. ve Ö.K. isimli çocuklar İnsan hakları derneğine müracaat ederek işkence ve tecavüze maruz kaldıklarını beyan etmişlerdir.
İHD Mersin Şubesi tarafından çocuk tutuklulara işkence ve tecavüzde bulundukları iddia edilen kişilerin isimleri şu şekilde açıklanmıştır: “A-3 koğuşunda lakabı ‘Rakip’ olan Kemal Y. ve Ömer G., A-5 koğuşunda Yusuf T., B-4’te Müslüm, A-1 koğuşunda Mustafa K., B-9 koğuşunda Behzat Y., B-10’da Kenan T., A-7 koğuşunda Arat M., B-10 koğuşunda Kenan T., B-3 koğuşunda Zeki E. A-10 koğuşunda Ahmet D., A-3 koğuşunda Kemal Y.”
İddialar çok vahimdir. Böyle bir iddianın varlığı bile bizleri derinden sarsmıştır. İddialara göre yapılanlar cezaevi müdürü ve gardiyanların bilgisi dâhilinde yapılmıştır.
Her ne kadar savcılığın olayı soruşturduğu ve Adalet Bakanlığı’nın müfettiş tayin ettiği yönünde haberler var ise de hükümetin bu olayı ciddiyetle soruşturması ve insanlıkdışı uygulamalarda bulunan kimselerin tesbiti halinde şiddetle cezalandırılması gerekmektedir. Bununla beraber kamuoyunun da gelişmelerden haberdar edilmesi lazımdır.
Doğru çıkması halinde, insanlıktan nasibini alamamış insan kılıklı, devlet memuru görünümlü bu yaratıkların işkence ve tecavüzlerini lanetliyor, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları ivedilikle cezalandırmasını talep ediyoruz. (Bangaheq)
İntifada
02-27-2012, 23:25
rezil bir durum gerçekten...
Hüdaverdi
02-27-2012, 23:35
Bunu yazan dangalak sorgulanıp dergi kapatılmalı.
İntifada
02-27-2012, 23:44
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/416800_281227125280819_155679444502255_731537_1681 083542_n.jpg
Konu ile alakası yok ama birgün o kürdistan kurulur ve acımıza ölüyoruz diye ağladığınızda Türkiye Cumhuriyeti bir damla su vermeye kalkarsa ödediğim tek kuruş vergiyi helal edersem adam değilim.
bu iğrençiliği yapan dangalaklar ve bu iğrenciliği görmeyen "dangalak"aları bende konıyorum!
ayrı bu kürdistan kurulsada kurulmasada devletin elinden bize gelen her türlü baskı, zülüm, iskence, iğrençlik, asimilasyon, hakaret ve aşağılamalardan sonra ve bunları hala devletim diye savunan hala insandan çok devlet aşkı ile yananlara hakkımızı helal edersek bizde adam değiliz.
BeldeiTAYYIBe
02-28-2012, 03:16
Böyle bir sey varsa eger derhal yetkililerin bu olayin üstüne gitmesi ve suclulari en siddetli bir sekilde cezalandirmasi gerekir.
Bir cocuga iskence etmek ve hele tecavüzde bulunmak o cocugun hayatinin kararmasina sebeptir....bu bir vahsettir.
Garibüzzaman
02-28-2012, 14:43
ayrı bu kürdistan kurulsada kurulmasada devletin elinden bize gelen her türlü baskı, zülüm, iskence, iğrençlik, asimilasyon, hakaret ve aşağılamalardan sonra ve bunları hala devletim diye savunan hala insandan çok devlet aşkı ile yananlara hakkımızı helal edersek bizde adam değiliz.
Vah vah ;D
İdeolojik saplantılar, Savunma psikolojileri Adaletten, Hakkaniyetten ayırmamalıdır...!
Garibüzzaman
02-28-2012, 15:42
Etiket ve yaftalamalara da mı hakkaniyet minvalenden bakıcaz HaArP ? Hasılı bu kadar hümanist olmaya gerek yok.
Etiket ve yaftalamalara da mı hakkaniyet minvalenden bakıcaz HaArP ? Hasılı bu kadar hümanist olmaya gerek yok.
Eğer bir yerde haksızlık yahut adaletsizlik var ise buna kayıtsız kalınamaz... Etiketlik bir durum söz konusu değil zannediyorum... Çocuğa yapılan işkence var mı ? Yok mu ? Meseleyi bu açıdan almak lazım gelir !
böyle ihtilaf yaratıcak senfoniler haklıyı haksız gösterir...
söz konusu haber sadece bunun için kullanılmış :)
ortada böyle bir vahşet varsa elbette üstüne gidilmeli..
ben hiçmi hiç şaşırmadım çünkü cezaevlerinin gözümdeki profili bambaşka ve yıkamıyorum o profili malesef...
birde şu söz konusu kamuoyuna kazıda kemikleri çıkarılan failimeçhullerinde aynı ciddiyetle duyurulduğunu görmek isteriz...
Vah vah ;D
vah ki ne vahh !
sanırım sizde dikkat çekilenlerdensiniz !
böyle ihtilaf yaratıcak senfoniler haklıyı haksız gösterir...
söz konusu haber sadece bunun için kullanılmış :)
ortada böyle bir vahşet varsa elbette üstüne gidilmeli..
ben hiçmi hiç şaşırmadım çünkü cezaevlerinin gözümdeki profili bambaşka ve yıkamıyorum o profili malesef...
birde şu söz konusu kamuoyuna kazıda kemikleri çıkarılan failimeçhullerinde aynı ciddiyetle duyurulduğunu görmek isteriz...
sözkonusu kaynaktan bakarak failimeçhular hakkındaki görüş duyuru ve haberlerine gözatarak görmek istediklerini görebilirsiniz !
SH- Pozantı çocuk cezaevindeki havim iddialara ilişkin bir bildiri yayınlayan Kelha Amed Dergisi yönetimi, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları cezalandırmasını talep etti.
Son günlerde Adana Pozantı Çocuk Cezaevi’nde tutuklu bulunan 7 çocuğa işkence ve tecavüz iddiaları gündeme gelmektedir.
Buna göre Pozantı Çocuk Cezaevi’nde bulunup tahliye olan H.G., Y.S., E.K., H.B., H.Ç., M.D. ve Ö.K. isimli çocuklar İnsan hakları derneğine müracaat ederek işkence ve tecavüze maruz kaldıklarını beyan etmişlerdir.
İHD Mersin Şubesi tarafından çocuk tutuklulara işkence ve tecavüzde bulundukları iddia edilen kişilerin isimleri şu şekilde açıklanmıştır: “A-3 koğuşunda lakabı ‘Rakip’ olan Kemal Y. ve Ömer G., A-5 koğuşunda Yusuf T., B-4’te Müslüm, A-1 koğuşunda Mustafa K., B-9 koğuşunda Behzat Y., B-10’da Kenan T., A-7 koğuşunda Arat M., B-10 koğuşunda Kenan T., B-3 koğuşunda Zeki E. A-10 koğuşunda Ahmet D., A-3 koğuşunda Kemal Y.”
İddialar çok vahimdir. Böyle bir iddianın varlığı bile bizleri derinden sarsmıştır. İddialara göre yapılanlar cezaevi müdürü ve gardiyanların bilgisi dâhilinde yapılmıştır.
Her ne kadar savcılığın olayı soruşturduğu ve Adalet Bakanlığı’nın müfettiş tayin ettiği yönünde haberler var ise de hükümetin bu olayı ciddiyetle soruşturması ve insanlıkdışı uygulamalarda bulunan kimselerin tesbiti halinde şiddetle cezalandırılması gerekmektedir. Bununla beraber kamuoyunun da gelişmelerden haberdar edilmesi lazımdır.
Doğru çıkması halinde, insanlıktan nasibini alamamış insan kılıklı, devlet memuru görünümlü bu yaratıkların işkence ve tecavüzlerini lanetliyor, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları ivedilikle cezalandırmasını talep ediyoruz. (Bangaheq)
Kamuoyu ikiye mi ayrılmıs haberimiz yok ;ı:
Kamuoyu ikiye mi ayrılmıs haberimiz yok ;ı:
ilgili kaynağa mail atın size izahatını yapsınlar. ! benim için hiç fark etmiyor türkü kürdü arabı :)
"bizim ümmet takıntımız var" ırk devlet sınır değil !
Özgür Çağrı
02-29-2012, 02:35
ortada iğrenç bir rezalet iddaası var tartışılan mevzuya bak .
Garibüzzaman
02-29-2012, 02:40
Kesin hükümler içeren bir neşir türü değil. İktibas ettiğim noktada görebilirsin.
Doğru çıkması halinde, insanlıktan nasibini alamamış insan kılıklı, devlet memuru görünümlü bu yaratıkların işkence ve tecavüzlerini lanetliyor, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları ivedilikle cezalandırmasını talep ediyoruz.
"Kürdistan" kelimesi geçmiş. iğrençlik, zülüm, iskence, tecavüz, insanlık dışı muamale ne ola ki ? en büyük büyüğü Kürdistandan bahsetmektir..
sende varya aklın hiç ermiyor bu işlere he :w:
onderkan
02-29-2012, 02:45
bu tip insanlar heryer de karşımıza çıka biliyorlar bu kişiliksiz kişileri bir an önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi altına alınmaları lazım bugün ceza evinde bunu yapanlar dışarda oğlumuza kızımıza ahlaksızlık yönünde eğlimde buluna bilirler..
BeldeiTAYYIBe
02-29-2012, 03:14
"Kürdistan" kelimesi geçmiş. iğrençlik, zülüm, iskence, tecavüz, insanlık dışı muamale ne ola ki ? en büyük büyüğü Kürdistandan bahsetmektir..
sende varya aklın hiç ermiyor bu işlere he :w:
Ammar kardesim,
konu gayet basittir...
Burda tepki veren kardeslerimin istisnasiz hepsinin, bu haberdeki haberi sunus sekline verdikleri tepkinin
bazi hassasiyetlerin önemsendiginden ötürü olduguna inaniyorum.
"Türkiye VE Kürdistan kamuoyuna " diye baslamak,
en basta ayrimi yapmak demektir....
Eger muhatab Türkiyede yasayanlarsa Türkiye kamuoyu demek zormu geliyor?
Ayrica bir ek olarak Kürdistan ilave etmekten maksat nedir?
Hadi diyelimki öküzün altinda buzagi aramayalim....lakin bu haberi yapanlar baslikta bir ayrimcilik yaptiklarinin farkinda degilmiler?
Ha ben bunu yalnizca Kürdistan yaziyor diye söylemiyorum.
Ayni sekilde,
bir baska ortamda,
"Türkiye ve Lazistan"
"Türkiye ve Pontus"
"Türkiye ve Ermenistan...v.s."
yazsa yine ayni tepkiyi veriridim....
Ammar kardesim,
konu gayet basittir...
Burda tepki veren kardeslerimin istisnasiz hepsinin, bu haberdeki haberi sunus sekline verdikleri tepkinin
bazi hassasiyetlerin önemsendiginden ötürü olduguna inaniyorum.
"Türkiye VE Kürdistan kamuoyuna " diye baslamak,
en basta ayrimi yapmak demektir....
Eger muhatab Türkiyede yasayanlarsa Türkiye kamuoyu demek zormu geliyor?
Ayrica bir ek olarak Kürdistan ilave etmekten maksat nedir?
Hadi diyelimki öküzün altinda buzagi aramayalim....lakin bu haberi yapanlar baslikta bir ayrimcilik yaptiklarinin farkinda degilmiler?
Ha ben bunu yalnizca Kürdistan yaziyor diye söylemiyorum.
Ayni sekilde,
bir baska ortamda,
"Türkiye ve Lazistan"
"Türkiye ve Pontus"
"Türkiye ve Ermenistan...v.s."
yazsa yine ayni tepkiyi veriridim....
demekki onlarında hasasiyetleri var. ! sadece tepki gösterenlerin değil ! inkar etmekle tepki göstermekle yok olacak değil ya kürdistan...
şekil "A"larda görüldüğü gibi çok Türkiye'nin umurunda mı ?
BeldeiTAYYIBe
02-29-2012, 03:24
Pekii kardesim,
bu haberi yapanlar Türkiye kamuoyuna ek olarak Kürdistan yazma ihtiyaci nicin hissediyorlar?
Sence bu dogru bir tutummudur?
Birlestiricimidir yoksa ayristiricimidir?
Diger etnik kökenli insanlarda bir ek yapsalar bunun sonu nereye varacak?
Pekii kardesim,
bu haberi yapanlar Türkiye kamuoyuna ek olarak Kürdistan yazma ihtiyaci nicin hissediyorlar?
Sence bu dogru bir tutummudur?
Birlestiricimidir yoksa ayristiricimidir?
Diger etnik kökenli insanlarda bir ek yapsalar bunun sonu nereye varacak?
o site Kürdçe yayın yapan ve tüm Kürdlere ( türkiye, ırak iran ve Süriye ) hitap eden bir site ( dergi ) dir.
ayrımcılığa gelince hiçte arımcılık olmaz. lazlar lazca konuştuğunda yazdığında kendi aralarında hitap etmeleri beni hiç gücendirmez. ayrıca o insanları hakları gasp edilmemişş olsaydı ve bazı kelimelere öcülük yüklenmemiş olsadı şimdi bunu dert etmiyor olurduk. inş. anlatabilmişim...
bir kürdistan kamuoyu vardı ve bunu sahipsiz bırakarak komunist ve sosyalistlerin kucağına itme atma bırakma gibi bir niyetleri yoktur ki onlara özel hitap ediyorlar...
farklılıkları ayrıştırıcı değil birleştirici görelim. hakları verelim ki almaya kalkışılmasın almaya kalkışılmasın ki ayrıştırma omasın....
BeldeiTAYYIBe
02-29-2012, 03:46
Bizler burda bunun defalarca hem münazarasini hemde münakasasini yaptik....
Tekrar tekrar ayni seyleri tekerrür ettirmek istemiyorum.
Fakat su bilinsinki,
Kürdistan denmeyle kürdistan olmaz.
Ancak ihtilaf'a zemin hazirlar.
Edirneden Kars'a her karis toprak Türkiyedir.
O söylemler bos edebiyattan öte birsey ifade etmez....bos seylerle ugrasmakta fayda vermez.
ilgili kaynağa mail atın size izahatını yapsınlar. ! benim için hiç fark etmiyor türkü kürdü arabı :)
"bizim ümmet takıntımız var" ırk devlet sınır değil !
ondan dolayı sen bu kaynaktan alıntı yapıp bu toprakların kürdistan oldugunu savunuyorsun =)) ümmet takıntısı olan kürdistan kamuoyuna diyerek bu toprakları ikiye ayırma hevesinde.. hangi ümmet bu kardes =)
ayrıca ilgili kaynak ilgimi çekmiyor o açıdan senin alıntı yapman bile manidar benim açıdan
o site Kürdçe yayın yapan ve tüm Kürdlere ( türkiye, ırak iran ve Süriye ) hitap eden bir site ( dergi ) dir.
ayrımcılığa gelince hiçte arımcılık olmaz. lazlar lazca konuştuğunda yazdığında kendi aralarında hitap etmeleri beni hiç gücendirmez. ayrıca o insanları hakları gasp edilmemişş olsaydı ve bazı kelimelere öcülük yüklenmemiş olsadı şimdi bunu dert etmiyor olurduk. inş. anlatabilmişim...
bir kürdistan kamuoyu vardı ve bunu sahipsiz bırakarak komunist ve sosyalistlerin kucağına itme atma bırakma gibi bir niyetleri yoktur ki onlara özel hitap ediyorlar...
farklılıkları ayrıştırıcı değil birleştirici görelim. hakları verelim ki almaya kalkışılmasın almaya kalkışılmasın ki ayrıştırma omasın....
Neyi dert edindiğin ortada ..
Sende ki ümmet aşkı yakıp tüketecek bir gün seni =)
Neyi dert edindiğin ortada ..
Sende ki ümmet aşkı yakıp tüketecek bir gün seni =)
niye ümmeti aşı var diye dikatator aşı olacak değilya haktan bahsediye neye tüyleriniz diken oluyor ??
haklarını yiyin gasp edin bahsedincede bu ne biçim müslümanlık deyin. hakkını verecen kardeşim. sen yıllaca hakkını gasp ettiğin yetmezmiş gibi türlü cefa çektir sesini çıkarıncada wa weyle kopar. ben ümmetiçiyim devletiçi değil
mesele devlet olunca nasılda ümmetide kırmızı yakıyorsunuz ! evet ümmetiyim ve ümmetçi olmama bana hakkı savunmamı söylüyor. !
haksızlıklar derdimizdir. heleki kendimiz o haksızlıklarıo mağduru ise daha bi çok derdimizdir.
ayrıca türkiye deyince ümmetiçi müslüman oluyorsun Kürdistan deyince ayrılıkçı a ümmetçi oluyorum yesinler...
ondan dolayı sen bu kaynaktan alıntı yapıp bu toprakların kürdistan oldugunu savunuyorsun =)) ümmet takıntısı olan kürdistan kamuoyuna diyerek bu toprakları ikiye ayırma hevesinde.. hangi ümmet bu kardes =)
ayrıca ilgili kaynak ilgimi çekmiyor o açıdan senin alıntı yapman bile manidar benim açıdan
kürdistan demekle bölünüyorsa paramparça olsun umurumda değil !
çünkü ümmet takıntmız var ! sen kürdü tanıma ama bahsetme haksızlıkları dilendirme kardeş olalım yok öyle yağpmaaaaa
Bizler burda bunun defalarca hem münazarasini hemde münakasasini yaptik....
Tekrar tekrar ayni seyleri tekerrür ettirmek istemiyorum.
Fakat su bilinsinki,
Kürdistan denmeyle kürdistan olmaz.
Ancak ihtilaf'a zemin hazirlar.
Edirneden Kars'a her karis toprak Türkiyedir.
O söylemler bos edebiyattan öte birsey ifade etmez....bos seylerle ugrasmakta fayda vermez.
o zaman tüyleri diken etmeye gerek yoktur !
Madem ümmet takıntın var neden sürekli kürdistan diye yırtınıyorsun. Bırak türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında ümmet kardeşliğini yine yap. Asıl milliyetçi asıl ırkçı sen ve senin gibilerdir...
Devletten hakkını iste, ayrım isteme; ayrılmak isteme...
Toprak istemek hak değildir. Bağımsız bir ülkede ayrı bağımsızlık hak değildir...
Hakkını helal etmeyecekmiş. Söylediğin sebepden dolayı hakkını helal edersen adam değilsin...
Amancın ne pozantı ne cezaevindeki işkence yada cinel istismara dikkat çekmek nede ümmet. Senin derdin belli. Alakalı alakasız her konuda kürdistanı kullanıyorsun. Onu meşrulaştırmaya çalışıyorsun...
Madem ümmet takıntın var neden sürekli kürdistan diye yırtınıyorsun. Bırak türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında ümmet kardeşliğini yine yap. Asıl milliyetçi asıl ırkçı sen ve senin gibilerdir...
Devletten hakkını iste, ayrım isteme; ayrılmak isteme...
Toprak istemek hak değildir. Bağımsız bir ülkede ayrı bağımsızlık hak değildir...
Hakkını helal etmeyecekmiş. Söylediğin sebepden dolayı hakkını helal edersen adam değilsin...
Amancın ne pozantı ne cezaevindeki işkence yada cinel istismara dikkat çekmek nede ümmet. Senin derdin belli. Alakalı alakasız her konuda kürdistanı kullanıyorsun. Onu meşrulaştırmaya çalışıyorsun...
duyuruyu ben yapmadım bilmem farkında mısın !
ayrıca Türkiye c. benim için ne ise Kürdistanda benim için odur. zaten tek derdiniz var bizden başkası olmaz derdindesiniz. evet ümmet takıntım olduğu için bazıları gibi tc den başka olmaz demiyorum. ve demicemde hakkımıda hakkımızıda isticem.
etmedik etmicemde hakkımı zaten. merak etme...
derdinde birlik değil yoksa bana saldırmazdın. :))
İntifada
02-29-2012, 23:06
sizce bu haber doğruysa ve devletin hapishanesinde bu durum gerçekleşiyorsa bu çocuklar hapisten çıkınca nereye sığınır ?
kendim söyleyeyim aynı durumda olsam bu devlete zarar verecek her türlü girişime katılırım...
kürdistan demekle bölünüyorsa paramparça olsun umurumda değil !
çünkü ümmet takıntmız var ! sen kürdü tanıma ama bahsetme haksızlıkları dilendirme kardeş olalım yok öyle yağpmaaaaa
Paramparça olması umrunda değil o konuda hak veriyorum sana =) takıntın olduguna da katılıyorum nerde mı o da diger cumlende gizli ..
ben kürdü tanımıyorum demiyorum sen diyorsun takıntın olan nokta burası işte.bize her konuda kürt haklarını kürdistanı ve devletle kavgasını dile getirerek neyi ispatlamak istiyorsun bir bilsem =)
Senin ümmet derdin felan yok...
Sen kürtsen bende çerkesim...
Öğretmen olabiliyorum, doktor olabiliyorum, mühandis olabiliyorum, mdüür olabiliyorum, imam olabiliyorum, vekil olabiliyorum, başbakan olabiliyorum, cumhurbaşkanı olabiliyorum, derneğimde kültürümü yaşatabiliyorum, kendi dilimi rahatça konuşabiliyorum, devletin çerkes olmyanlara verdiği hakların tümünden bende yararlanabiliyorum; bir kürt olark bunların hepsini sende yapabiliyorsun. Ne hakkından bahsediyorsun...
HE madem ayrılmak istiyorsun, nasıl kazanıldıysa öyle kazanacaksın...
Ha birazda delikanlı olacaksın. Planlarını ''Ümmet'' aşkın var gibi gösterip onun arkasına saklanmayacaksın...
Aklında ne varsa dilindede olacak...
Amaç hak aramak değil, amaç karıştırmak...
sizce bu haber doğruysa ve devletin hapishanesinde bu durum gerçekleşiyorsa bu çocuklar hapisten çıkınca nereye sığınır ?
kendim söyleyeyim aynı durumda olsam bu devlete zarar verecek her türlü girişime katılırım...
Neden...
HEr kızdığımız bireyin kavminin kökünümü kazıyalım...
İntifada
02-29-2012, 23:22
yok kavimle alakalı değil,sistemle alakalı...
kendine tecavüz eden devlete niye düşman olmasın çocuk...
İntifada
02-29-2012, 23:27
devletin cezaevinde,devletin görevlileri yapıyor(muş)...
bence devletten bilmek için fazlaca sebebi var çocukların...
demekki hiç ders alınmamış...
bu çocukların içerden sağlıklı bireyler olarak çıkması beklenmiyor herhalde...
Paramparça olması umrunda değil o konuda hak veriyorum sana =) takıntın olduguna da katılıyorum nerde mı o da diger cumlende gizli ..
ben kürdü tanımıyorum demiyorum sen diyorsun takıntın olan nokta burası işte.bize her konuda kürt haklarını kürdistanı ve devletle kavgasını dile getirerek neyi ispatlamak istiyorsun bir bilsem =)
gizlilede beni ilgilendirmiyor zamanında asimilasyonlar iskenceler yasaklar yaşatılmasıdı. madem o kadar biliği seviyordunuz seviyorlardı yapmasalardı olmasıdı bunlar. yine diyorum benim için ülkelerina dları hiç önemli değil hele ki birileri abilik adı altında başkasını eziyorsa hiç birlikten bahsetmesin.
Senin ümmet derdin felan yok...
Sen kürtsen bende çerkesim...
Öğretmen olabiliyorum, doktor olabiliyorum, mühandis olabiliyorum, mdüür olabiliyorum, imam olabiliyorum, vekil olabiliyorum, başbakan olabiliyorum, cumhurbaşkanı olabiliyorum, derneğimde kültürümü yaşatabiliyorum, kendi dilimi rahatça konuşabiliyorum, devletin çerkes olmyanlara verdiği hakların tümünden bende yararlanabiliyorum; bir kürt olark bunların hepsini sende yapabiliyorsun. Ne hakkından bahsediyorsun...
HE madem ayrılmak istiyorsun, nasıl kazanıldıysa öyle kazanacaksın...
Ha birazda delikanlı olacaksın. Planlarını ''Ümmet'' aşkın var gibi gösterip onun arkasına saklanmayacaksın...
Aklında ne varsa dilindede olacak...
Amaç hak aramak değil, amaç karıştırmak...
şimdi bu saydıkların olunca herşey verilmiş mi oluyor o zaman sana şunu derim hangi devletin gık çıkarmayan vatandaşı olsam aynı haklarım olacak buna tüylerinizi diken eden kürdistan dahil.
sen çekezsin hakkını aramıyorsun beni ne ilgilendirir ben hakımı istiyorum !!!!
aklımda ne varsa dilimde o var ben ümmetiçiyim onun için bir ırkına abilik adı altında kardeşiniz vaya abisini ezmesine tahamul edemem.
tüm haklarını saydın peki şunu diye bilir misin ?
ben çekezce konuştuğum için iskence gördüm sürüldüm öldürüldüm zülüm gördüm.
ayrıca sen kaç defa çerkezce kasetlerini gece karanlığında çıkarıp getirip dinledin sabah şafağında gidip yerin dibinde sakladın.
dille söylemek çok kolay...
yine söylüyorum benim için Türkiuye ne ise Kürdistanda odur Türkiye ırkı adı altında nasıl bir devleti tasvip etmiyorsam kürdistan adı altında bir devletide tasvip etmem. ben şahsım adına kürdlerin yaşadığı bölgeye Kürdistan diyorum isteyen fıtırsın isteyen takla atsın isteyende eyvallah desin.
KÜRDLERİN YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI VE VATANLARI ( mal mülkleirnin olduğu toprak parçası ) OLAN BÖLGE KÜRDİSTANDIR !!
"o kadar"
bu arada doğru ben sizin gibi Türkiye Ümmeti değil İslam ümmetiyim. onun için Kürtlerin hakkıda en az Türklerin kadar olmalı.
Garibüzzaman
02-29-2012, 23:40
İşkenceye maruz kalan ne zaman beri insan hakları derneğine gidiyor. Gitsin hastaneden işkence gördüğüne dair rapor alsın. Ya da dernekteki yetkililer bu raporun alınması konusunda mağdurlara yardımcı olsun.
İddialara göre şahıslar zan altında kalacaksa işimiz var..!! Aynı zamanda iddialara göre kesin bir dil ile kimlerin bilgisi olduğu konusunda brifing veriyor
Beyefendiler cezaevi müdürü ve gardiyanların bilgisi dahilinde işkence yapıldıkları konusunda bilgiye ulaşıyor, fakat savcılığın olayı soruşturduğu veya müfettiş tayin edildiği konusunda kesin bir bilgiye ulaşamıyor. Hayret verici doğrusu...!!!!
.
Doğru çıkması halinde, insanlıktan nasibini alamamış insan kılıklı, devlet memuru görünümlü bu yaratıkların işkence ve tecavüzlerini lanetliyor, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları ivedilikle cezalandırmasını talep ediyoruz.
[/FONT][/COLOR]
Alla etiketle yaftala, sahışları kesin bir dil ve ifade ile suçla. Daha sonra küçük bir paragrafla ''Doğru çıkması halinde'' diye bir ifade koy var mı böyle habercilik...!!
İstediğin hak ne, ssen biliyormusun ne istediğini...
Devlet sana ne versin...
Neyle mutlu olacaksın neyle tatmin olacaksın...
GEçmişde yapılanları sayıp hakkımı arıyorum diyorsun, yahu ne istiyorsun. NE yapmalı devlet...
İşkenceye maruz kalan ne zaman beri insan hakları derneğine gidiyor. Gitsin hastaneden işkence gördüğüne dair rapor alsın. Ya da dernekteki yetkililer bu raporun alınması konusunda mağdurlara yardımcı olsun.
İddialara göre şahıslar zan altında kalacaksa işimiz var..!! Aynı zamanda iddialara göre kesin bir dil ile kimlerin bilgisi olduğu konusunda brifing veriyor
Beyefendiler cezaevi müdürü ve gardiyanların bilgisi dahilinde işkence yapıldıkları konusunda bilgiye ulaşıyor, fakat savcılığın olayı soruşturduğu veya müfettiş tayin edildiği konusunda kesin bir bilgiye ulaşamıyor. Hayret verici doğrusu...!!!!
Alla etiketle yaftala, sahışları kesin bir dil ve ifade ile suçla. Daha sonra küçük bir paragrafla ''Doğru çıkması halinde'' diye bir ifade koy var mı böyle habercilik...!!
senin her hakı veriyor dediğin devletin müdür savcı ve mufettişleri bilgi istemesin halinde teredütsüz bilgi verdikleriden sednen haklısın böyle bir bilgiye ulaşmaması hayret verici değil mi ?
millet vekillerine bilgi vermeyenler kime bilgi vermişte stk versinler. şikayet kendilerine ulaşmış hakkını arıyorsun zorunuza giden nedir ?
İstediğin hak ne, ssen biliyormusun ne istediğini...
Devlet sana ne versin...
Neyle mutlu olacaksın neyle tatmin olacaksın...
GEçmişde yapılanları sayıp hakkımı arıyorum diyorsun, yahu ne istiyorsun. NE yapmalı devlet...
günaydın o kadar hakaretten sonra soru sormayı becerdiniz tebrik ederim !
gizlilede beni ilgilendirmiyor zamanında asimilasyonlar iskenceler yasaklar yaşatılmasıdı. madem o kadar biliği seviyordunuz seviyorlardı yapmasalardı olmasıdı bunlar. yine diyorum benim için ülkelerina dları hiç önemli değil hele ki birileri abilik adı altında başkasını eziyorsa hiç birlikten bahsetmesin.
şimdi bu saydıkların olunca herşey verilmiş mi oluyor o zaman sana şunu derim hangi devletin gık çıkarmayan vatandaşı olsam aynı haklarım olacak buna tüylerinizi diken eden kürdistan dahil.
sen çekezsin hakkını aramıyorsun beni ne ilgilendirir ben hakımı istiyorum !!!!
aklımda ne varsa dilimde o var ben ümmetiçiyim onun için bir ırkına abilik adı altında kardeşiniz vaya abisini ezmesine tahamul edemem.
tüm haklarını saydın peki şunu diye bilir misin ?
ben çekezce konuştuğum için iskence gördüm sürüldüm öldürüldüm zülüm gördüm.
ayrıca sen kaç defa çerkezce kasetlerini gece karanlığında çıkarıp getirip dinledin sabah şafağında gidip yerin dibinde sakladın.
dille söylemek çok kolay...
yine söylüyorum benim için Türkiuye ne ise Kürdistanda odur Türkiye ırkı adı altında nasıl bir devleti tasvip etmiyorsam kürdistan adı altında bir devletide tasvip etmem. ben şahsım adına kürdlerin yaşadığı bölgeye Kürdistan diyorum isteyen fıtırsın isteyen takla atsın isteyende eyvallah desin.
KÜRDLERİN YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI VE VATANLARI ( mal mülkleirnin olduğu toprak parçası ) OLAN BÖLGE KÜRDİSTANDIR !!
"o kadar"
bu arada doğru ben sizin gibi Türkiye Ümmeti değil İslam ümmetiyim. onun için Kürtlerin hakkıda en az Türklerin kadar olmalı.
bizim ülkenin adını da değiştirsek senin içinde saklı kürdistan aşkını dizginleyemiyecektir..pardon ümmet aşkını diyecektim =))
Güzel kardeşim bize neyi ispatlamak istiyorsun ? bir hak vardıda ben mi vermedim ?
Benim senin savundugun degerler ile hic bir problemim yok ama sunu sana gostermek istiyorum her actıgın konu da alakalı alakasız bize kürdistan kürt haklarını gözümüze sokmaya calısmanın ne faydası var ? Pozantı cezaevi haberinde ki alıntı senin kürdistan komuoyuna yapılmıs cagrı baska yer olsa ben senin duyarlı olmayacagın kanısına varıyorum..Bugun kimse kürtlere eziyet edilmedi ayrımcılık yapılmadı diyor mu ki sen bize hala devletci diktatör yaftasını yapıstırıyorsun..Senin onceden beri aynı hislerle yazdıgını dusundugum ıcın soyluyorum .
Pozantı Cezaevi’nde, adli tutukluların taciz ve tecavüzüne maruz kalan 7 siyasi tutuklu çocuk, İHD’ye başvurdu.
http://bangaheq.net/resimler/haber_resim/1361_pozanti-cezaevi-nde-neler-oluyor--2037389.jpg
T24 - Adana Pozantı’da tutuklu çocuklara cinsel işkence yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, çocuklar tecavüzcü ve işkencecilerin isimlerini verdi.
Pozantı Cezaevi’nde çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olayıyla ilgili haberler gündeme otururken, adli tutukluların taciz ve tecavüzüne maruz kalan 7 siyasi tutuklu çocuk, İHD’ye başvurdu. Pozantı Çocuk Cezaevi’nde bulunup tahliye olan H.G., Y.S., E.K., H.B., H.Ç., M.D. ve Ö.K. cezaevi yönetiminin ‘kendilerini bilerek adli tutukluların içine koyduğunu’ iddia etti.
'İşkence cezaevi müdürü bilgisi dahilinde yapılıyor'
Özgürgündem gazetesinde yer alan habere göre, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, çocuklara binbir çeşit işkence uygulandığını saptadıklarını belirterek, “Canice uygulamalarının cezaevi müdürü ve gardiyanların bilgisi ve onayı dahilinde yapıldığını” söyledi. Cezaevi savcısı ile görüşen BDP, vahşeti Meclis’e taşımaya hazırlandığını açıklarken, Adalet Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak ‘müfettiş gönderdiğini’ duyurdu.
İHD Mersin Şubesi'nin iddiasına göre isim listesi
İHD Mersin Şubesi'nin iddiasına göre; bizzat cezaevi müdürü tarafından himaye edilen işkenceci ve tecavüzcülerin isimlerinden bazıları: “A-3 koğuşunda lakabı ‘Rakip’ olan Kemal Y. ve Ömer G., A-5 koğuşunda Yusuf T., B-4’te Müslüm, A-1 koğuşunda Mustafa K., B-9 koğuşunda Behzat Y., B-10’da Kenan T., A-7 koğuşunda Arat M., B-10 koğuşunda Kenan T., B-3 koğuşunda Zeki E. A-10 koğuşunda Ahmet D., A-3 koğuşunda Kemal Y.”
'Siz teröristsiniz'
Adana Pozantı Cezaevi’nde Kürt çocuklarına yönelik taciz ve tecavüz olayıyla ilgili haberler gündeme otururken, adli tutukluların taciz ve tecavüzüne maruz kalan 7 siyasi tutuklu çocuk, İHD’ye başvurdu.
Pozantı Çocuk Cezaevi’nde bulunup tahliye olan H.G., Y.S., E.K., H.B., H.Ç., M.D. ve Ö.K. İHD’ye başvurduğunu söyleyen İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, bunun üzerine çocukların polis tehdidi ile ifadeleri geri alınmak istendiğini dile getirdi. Çocukların cezaevine götürüldükleri ilk gün gardiyanlarca hangi suçtan geldiklerinin sorulduğunu söyleyen Tanrıverdi, “Siyasi suçtan tutuklandıkları cevabını verdiklerine ‘siz teröristsiniz’ diyerek gardiyanlarca dövülüyorlar. Cezaevine ilk giriş dayağı adı altında pimapen ile elleri kızarana kadar darp ediliyorlar. Birebir cezaevi müdürü tarafından, ‘akıllı’ durmaları hususunda cop ile tehdit ediliyor. Ayrı bir koğuşa yerleştirilme talepleri karşısında ise gardiyanlar tarafından sürekli işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarını bize ilettiler” dedi.
'Ayaklarını yıkatıyor ve masaj yaptırıyorlar'
Adli koğuşlara konulan siyasi tutuklu çocuklara çamaşır yıkatıldığı ve ‘masaj’ adı altında adli tutuklulara hizmet etmek zorunda bırakıldıklarını ifade eden Tanrıverdi çocukların karşılaştığı durumu şöyle özetliyor: Adli tutuklular hergün darp ediyor, eşyalarına ve ailelerinin yatırdığı paraya el koyuyor. Çamaşırlarını yıkatıyorlar. Kantin talepleri ve ihtiyaçları hiçbir zaman karşılanmıyor. Ayaklarını yıkatıyor ve masaj yaptırıyorlar. Bunları yapmak istemediklerinde ise çekpas sopası ile dövülüyor yada ayak tabanlarına sopa vuruluyor ve basketbol potasında boğulacak dereceye gelene kadar asılıyorlar. Tuvalete gitmek için bile izin istemek zorundalar. Etli yemek çıktığında etleri seçilerek alınıyor. Her sabah erkenden uyandırılıyor ve koğuş temizliği yaptırılıyor. Televizyon izlerken başlarının dahi çevrilmesine izin verilmiyor. En ufak gürültülerinde daya yiyorlar. Bütün bu uygulamaların gardiyanların ve cezaevi müdürünün bilgisi ve onayı dahilinde yapıldığını söylüyorlar.
Gür, savcıyla görüştü
Pozanti Cezaevi’nde yaşananlarla ilgili cezaevine giden BDP Wan Milletvekili Nazmi Gür, cezaevi savcısı ile görüştü ve olayı Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.
Gür, olayı yargı ve Meclis gündemine taşımak üzere BDP’nin bir heyet görevlendirdiğini belirterek, cezaevi savcısı ile görüştüğünü ancak çocuklarla görüşme imkanı bulamadığını söyledi. En kısa zamanda çocuklarla görüşeceğini belirten Gür, “Ayrıca Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun da devreye girmesi için çaba içerisinde olacağız” dedi Öte yandan olayın aydınlatılması için Uluslararası Çocuk Hakları Vakfı ile insan hakları kuruluşlarının İHD Mersin Şubesi’ni arayarak konu ile ilgili bilgi istediği öğrenildi.
Adalet Bakanlığı, Pozantı Cezaevi ile ilgili haberlerden sonra yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 12 Temmuz 2011’den sonra gündeme taşınan iddiaların dışında yeni bir iddianın olmadığı ileri sürüldü. Ancak açıklamanın devamında, Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturmanın yanı sıra, Bakanlığında denetim elemanı göndererek yaşananları titizlikle araştıracaklarını belirtmesi dikkat çekti.
'Artık yüreklerimizi yakmasınlar'
Gülendam A. isimli yurttaş oğlu C.A’nın yaklaşık 5 aydır Pozantı Cezaevi’de tutuklu olarak kaldığını ve oğlunun çeşitli şekillerde işkenceye maruz kaldığını anlattığını belirterek, “Oğlumun cezaevinde olması nedeni ile yeterince canım yandı. Son zamanlarda cinsel istismar olaylarının yaşandığını duyduk, bu acımızı daha da arttırdı. Şimdi acaba çocuğum buna maruz kalıyor mu diye endişeleniyorum, uykularım kaçıyor” şeklinde konuştu.
Oğlunun Pozantı’da kötü koşullar altında tutulmasını istemediğini belirten anne Gülendam A., oğlunun zaten suçsuz yere tutuklandığını ifade etti. Çocuklarının çok kötü durumda olduğunu ve Pozantı Cezaevi’nin kapatılmasını istediklerini vurgulayan anne Gülendam A. “Artık yüreklerimizi yakmasınlar, yeter” diye feryat etti. Oğlunun kendisinden birçok şeyi gizlediğini hissettiğini aktaran anne Gülendam A., söz konusu iddialara ilişkin araştırma yapılması ve duyarlı olunması noktasında çağrıda bulundu. Anne A. “Benim çocuğum ya da adli suçlamalarla içeride olan çocuklar, nedeni her ne olursa olsun böyle bir şiddete maruz bırakılmamalıdırlar. Onların çocuk olduğu unutulmamalı, korktukları için bunu bizimle paylaşamıyorlar ve çocuğumun sağlığının bozulmasından endişe ediyorum” şeklinde konuştu.
'Bir an önce müdahale edilsin'
Zeynel K. isimli yurtaş ise yaklaşık 15 yıl önce Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı köyde yaşadıklarını ve köylerinin devlet tarafından yakılması nedeni ile Mersin’e göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Oğlum ekonomik nedenlerle okuyamadı. Burada bahçelerde narenciye işçiliği yapıyordu” dedi. Oğlu H.K’nin tutuklanma gerekçesini dahi bilmediğini belirten baba K. Oğlunun Pozantı’ya götürüldüğünü ve buraya kısa süre önce girdiği halde fiziksel olarak değiştiğini ifade etti. Daha önce de cezaevine ilişkin hem basında ve hem de cezaevine daha önce girip çıkan çocuklardan olumsuz duyumlar aldıklarını ancak cinsel istismarın henüz konuşulmaya başlandığını ve çocuklarını durumlarından endişe ettiklerini belirtti. Baba K., “Bunun araştırılmasını varsa böyle bir şey bir an önce müdahale edilmesini, sorumlularından hesap sorulmasını istiyoruz” dedi.
'Nasıl rahat uyuyacağız?'
1 ay önce tutuklanarak Pozantı Cezaevi’ne yollanan C.M.’nin annesi Emine C. yaklaşık 16 yıl önce koruculuk dayatılması nedeni ile Şırnak Turkez (Aslanpaşa) Köyü’nden göç etmek zorunda kaldıklarını ve Mersin’e yerleştikten sonra ırkçı yaklaşımlara ve uygulamalara maruz kaldıklarını aktararak, “Yaşadıklarımız bizi yeterince harap etti. Evimizden barkımızdan ailemize bir zarar gelmesin diye her şeyimizi bırakıp geldik şimdi ise çocuklarımızın böyle bir şey yaşadıklarını duyuyoruz. Bu durumda evimizde nasıl rahat durabiliriz?” diye sordu. Oğlunun çok zayıfladığını, cezaevi yemeklerinin yenmeyecek kadar kötü olduğunu ve bu nedenle oğlunun aç kaldığını belirten anne M. “Sofraya her oturduğumda ağlıyorum. Allah bütün annelere sabır versin. Biz şimdi kafamızı yastığa nasıl rahat koyacağız. Her gün ya benim de oğlum bunu yaşarsa diye korkuyorum” diyerek isyan etti.
‘Annelerin isyanına kulak verin'
Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nde çalışan Sosyolog Menice Ürün, söz konusu iddiaların sonuç itibari ile yalnızca çocuğun değil, yakın çevresinin ve çocuğun etkileşim içerisinde olduğu herkesin müdahil olacağını belirterek şunları kaydetti: “Burada önemle vurgulanması gereken nokta çocuğun hem kendi dünyasında yaşadıkları hem de ailelerin konuya bakış açısının toplumsal cinsiyet kalıpyargılarından ayrı düşünmemek gerekir. Nitekim, ‘güçlü’ olarak nitelenen ve yaşamı boyunca böyle olmak zorunda olduğu öğretilen bir çocuk için bunu ifade etmek kabul edilebilir bir şey değildir.” Bir annenin, “Ben artık nasıl uyuyacağım? isyanına kulak verilmesi gerektiğine vurgu yapan Ürün, “Bu noktadan sonra Kürt annelerinde tahammülün sınırlarının çoktan aşıldığı görülüyor. 1990’lı yıllarda göç ederek, daha önce hiç görmedikleri mekanlara gelen insanlar, kendi tercihleri olmayan bir yaşama mahkum bırakılıyor. Sonrasında ne yazıkki böyle olumsuzlukları da yaşamaları ciddi travmaları beraberinde getiriyor ve belki de bu insanlar daha derin yaralar alacak” dedi.
Müfettiş görevlendirildi
Adalet Bakanlığı, çocuk mahkumlara tecavüz edildiği iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirirken, Pozantı Cumhuriyet Savcılığı’nın da soruşturma başlattığı öğrenildi.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Adana Pozantı M Tipi Cezaevi’nde 18 yaşından küçük siyasi tutuklu ve hükümlülerin taciz ve tecavüze uğradığı iddialarını araştırmak üzere cezaevi müfettişi (kontrolör) görevlendirdi. Vatan Gazetesi’ne konuya ilişkin bilgi veren Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, iddialarla ilgili olarak müfettiş araştırmasından sonra bir değerlendirme yapılacağını belirterek, “Kontrolör arkadaşımız orada olacak. İddia var ve araştıracağız” dedi.
Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından konunun araştırılması için müfettiş görevlendirilirken, Pozantı Cumhuriyet Savcılığı’nda konuyu araştırmak için tahkikat başlattığı öğrenildi. Savcılığın iddialara ilişkin çocuklar ile görüşeceği bilgisi alındı. Haberi yapan DİHA muhabiri Zeynep Kuriş’i arayan savcılık iddiaları gündeme getiren çocukların bilgilerinin kendilerine iletilmesini istedi.
kaynak (http://bangaheq.net/XEBER_/_N%C3%9BCE_/_HABERLER/1360-Pozanti_Cezaevinde_yatan_cocuklar_tecavuz_edenleri n_isimlerini_verdi_.html)
Garibüzzaman
02-29-2012, 23:53
senin her hakı veriyor dediğin devletin müdür savcı ve mufettişleri bilgi istemesin halinde teredütsüz bilgi verdikleriden sednen haklısın böyle bir bilgiye ulaşmaması hayret verici değil mi ?
millet vekillerine bilgi vermeyenler kime bilgi vermişte stk versinler. şikayet kendilerine ulaşmış hakkını arıyorsun zorunuza giden nedir ?
Kimlerin bilgisi dahilinde işkence yapıldıkları konusunda bilgiye ulaşanlar, vuku bulan olayların soruşturulduğu veya müfettiş tayin edildiği konusunda da bilgiye ulaşabilir. Aynı zamanda bu konuda bir iddianame hazırlığı olması gerekir...!!!
Keza mağdurlar böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalmış iseler, gidecekleri adres insan hakları derneği değil, kendilerinin mağdurluktan kurtulmaları için, hastaneye işkenceye gördüklerine dair rapor alır. İnsan Hakları derneğine gitseler bile, orada yetkililer hastaneye götürüp bu konuda rapor almaları elzemdir. Neşir edilen haberler bu rapor doğrultusunda yapılır.
Zira yakın zaman içerisinde karakolda dayak yediğini iddaa eden kadın bu konuda rapor almış ve soruşturma başlatmıştır. Ve dayak atan polislerde açığa alınmıştır.
bizim ülkenin adını da değiştirsek senin içinde saklı kürdistan aşkını dizginleyemiyecektir..pardon ümmet aşkını diyecektim =))
Güzel kardeşim bize neyi ispatlamak istiyorsun ? bir hak vardıda ben mi vermedim ?
Benim senin savundugun degerler ile hic bir problemim yok ama sunu sana gostermek istiyorum her actıgın konu da alakalı alakasız bize kürdistan kürt haklarını gözümüze sokmaya calısmanın ne faydası var ? Pozantı cezaevi haberinde ki alıntı senin kürdistan komuoyuna yapılmıs cagrı baska yer olsa ben senin duyarlı olmayacagın kanısına varıyorum..Bugun kimse kürtlere eziyet edilmedi ayrımcılık yapılmadı diyor mu ki sen bize hala devletci diktatör yaftasını yapıstırıyorsun..Senin onceden beri aynı hislerle yazdıgını dusundugum ıcın soyluyorum .
neye gülüyorum :w::w::w::w::w: biliyor musunuz Kürtçülerlede kürdistanı tartışınca aynen sizin gibi konuşuyorlar pardon sizi onlar gibi konuşuyorsunuz yok yok bir biriniz gibi konuşuyorsunuz.
evet ikinize de yaranamadığımız için Ümmeti olduğumuzu çok daha iyi anlıyoruz. bilmem anlatabildim.
ayrıca diyorsun neden kürdistan kürd hakları falan diyorsun diyorsunuz. sebebei şuan zülme uğrayanları kürdler olduğu olmasın ben Türkiyenin hangi mazlumiyetini savunayım. kürtlere asimilasyon yaptığı için mağdurdur konusu mu açayaım neyi bekliyorsunuz !
Garibüzzaman
02-29-2012, 23:57
Bak gördün mü müfettiş tayin edildiği ve soruşturma başlatıldığı konusunda bilgiye ulaşabiliyormuş.
Kimlerin bilgisi dahilinde işkence yapıldıkları konusunda bilgiye ulaşanlar, vuku bulan olayların soruşturulduğu veya müfettiş tayin edildiği konusunda da bilgiye ulaşabilir. Aynı zamanda bu konuda bir iddianame hazırlığı olması gerekir...!!!
Keza mağdurlar böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalmış iseler, gidecekleri adres insan hakları derneği değil, kendilerinin mağdurluktan kurtulmaları için, hastaneye işkenceye gördüklerine dair rapor alır. İnsan Hakları derneğine gitseler bile, orada yetkililer hastaneye götürüp bu konuda rapor almaları elzemdir. Neşir edilen haberler bu rapor doğrultusunda yapılır.
Zira yakın zaman içerisinde karakolda dayak yediğini iddaa eden kadın bu konuda rapor almış ve soruşturma başlatmıştır. Ve dayak atan polislerde açığa alınmıştır.
tabi canım ceza evi müdürleri kendileri ya istediğikleri gibi alırlar çocukları hemen hastaneye götürür bide rapor alacaklar.
onlara kamu oyuna ilan eder artık devlette görevini yapar ki artık tüm ulusal kanallarda el attı ve şuan soruşturuluyor !
Bak gördün mü müfettiş tayin edildiği ve soruşturma başlatıldığı konusunda bilgiye ulaşabiliyormuş.
bak gördün mü dememki medyaya düşünce araştırılıyormuş bide mufettiş tayin edilince oda ilan ediliyormuş ! kaynak aynı bilmem farkında mısın !
Garibüzzaman
03-01-2012, 00:01
tabi canım ceza evi müdürleri kendileri ya istediğikleri gibi alırlar çocukları hemen hastaneye götürür bide rapor alacaklar.
onlara kamu oyuna ilan eder artık devlette görevini yapar ki artık tüm ulusal kanallarda el attı ve şuan soruşturuluyor !
Şimdi oldu, vuku bulan olaylar neşir edilirken kesin bilgilere ulaşılması tarafımızca elzemdir.
neye gülüyorum :w::w::w::w::w: biliyor musunuz Kürtçülerlede kürdistanı tartışınca aynen sizin gibi konuşuyorlar pardon sizi onlar gibi konuşuyorsunuz yok yok bir biriniz gibi konuşuyorsunuz.
evet ikinize de yaranamadığımız için Ümmeti olduğumuzu çok daha iyi anlıyoruz. bilmem anlatabildim.
ayrıca diyorsun neden kürdistan kürd hakları falan diyorsun diyorsunuz. sebebei şuan zülme uğrayanları kürdler olduğu olmasın ben Türkiyenin hangi mazlumiyetini savunayım. kürtlere asimilasyon yaptığı için mağdurdur konusu mu açayaım neyi bekliyorsunuz !
şuan hangi zulme uğruyorsunuz ogrenebilirmiyim ? kürtcülerde benim gibi konusuyorsa sevindirici gelecek icin lakin yorumlarını takip ettiklerimi göz önüne alırsam teğet bile gecmiyor =)
şuan hangi zulme uğruyorsunuz ogrenebilirmiyim ? kürtcülerde benim gibi konusuyorsa sevindirici gelecek icin lakin yorumlarını takip ettiklerimi göz önüne alırsam teğet bile gecmiyor =)
evet birininiz gibisiniz :) buna gerçekten gülüyorum.
onlarda söylüyorum size gülüyorum diye.
sizin yanınızda kürtçü hainiz, kürtçülerin yanında da devletçi hayin...
ana dilde dilimi öğrenemiyorum !
dilimi geliştiremiyorum. toplayamıyorum.
sonra aramızda ki koruyucular hala duruyor
sonra gördüğünüz gibi tecavüzlar yapılabiliyor
sonra polis soksk ortasında durdurup seni içeri tıkarım diyebiliyor.
sonra bir polis tutanağı ile aylarca mahkeme olmadan içerde klabiliyorsun.
vs... vs....
Şimdi oldu, vuku bulan olaylar neşir edilirken kesin bilgilere ulaşılması tarafımızca elzemdir.
o zaman bu kadar uzatmanıza gerek yoktu sonucu bekleseydiniz.
evet birininiz gibisiniz :) buna gerçekten gülüyorum.
onlarda söylüyorum size gülüyorum diye.
sizin yanınızda kürtçü hainiz, kürtçülerin yanında da devletçi hayin...
ana dilde dilimi öğrenemiyorum !
dilimi geliştiremiyorum. toplayamıyorum.
sonra aramızda ki koruyucular hala duruyor
sonra gördüğünüz gibi tecavüzlar yapılabiliyor
sonra polis soksk ortasında durdurup seni içeri tıkarım diyebiliyor.
sonra bir polis tutanağı ile aylarca mahkeme olmadan içerde klabiliyorsun.
vs... vs....
eğer bir tane kürtçü senin dediklerinden farklı düşünüyorsa onu zaten infaz etsinler =))
Filistindeki kardeslerimiz suriyedeki kardeslerimis suan bundan çok daha beter durumda..Ümmetin bu kadar derdi varken bunlar mı önceligimiz oldu ?
Ayrıca sende fark ediyorsun ki bir anda olabilecek bir durum söz konusu degil zamanla bir devir bir nesil degıserek olacak seyler..
Garibüzzaman
03-01-2012, 00:14
o zaman bu kadar uzatmanıza gerek yoktu sonucu bekleseydiniz.
Sonuna kadar haklısın..:!!! Fakat editör öyle bir hazırlamış ki, ne söylesem beyhude...!!!!
eğer bir tane kürtçü senin dediklerinden farklı düşünüyorsa onu zaten infaz etsinler =))
Filistindeki kardeslerimiz suriyedeki kardeslerimis suan bundan çok daha beter durumda..Ümmetin bu kadar derdi varken bunlar mı önceligimiz oldu ?
Ayrıca sende fark ediyorsun ki bir anda olabilecek bir durum söz konusu degil zamanla bir devir bir nesil degıserek olacak seyler..
la sen hakketen dünyadan bi habersin sana bunuda söyliyim en çok eleştirildiğimiz bölümden girmişsin
senin gibi kürtçülerde başka derdimiz mi yoksa işiniz gücünüz filistin ırak somali afganisan diyor.
sen bir sendir ya beni tanımıyorsun yada maksat laf olsun diye konuşuyorsun bu forumda reel hatımızdada en çok dillendirdiğimiz konudur filistin konusu Ümmetin kurtuluşunu Küdusün kurtuluşuna bağlı olduğuna inanıyoruz. ! geçelim artık bu lafları filistinide savunurum Kürdistanıda kürdüde arabıda çekerzide lazıda !
la sen hakketen dünyadan bi habersin sana bunuda söyliyim en çok eleştirildiğimiz bölümden girmişsin
senin gibi kürtçülerde başka derdimiz mi yoksa işiniz gücünüz filistin ırak somali afganisan diyor.
sen bir sendir ya beni tanımıyorsun yada maksat laf olsun diye konuşuyorsun bu forumda reel hatımızdada en çok dillendirdiğimiz konudur filistin konusu Ümmetin kurtuluşunu Küdusün kurtuluşuna bağlı olduğuna inanıyoruz. ! geçelim artık bu lafları filistinide savunurum Kürdistanıda kürdüde arabıda çekerzide lazıda !
Yazdıklarımı bir daha oku ister ben işin gücün yok filistin ırak afganistan mı diyorum ?
Bir daha da beni kürtçülerle aynı düşünüyor gibi göstererek kendini masum gösterme ..
Seni yazdıkların ve paylastıklarını gordugum kadarıyla tanıyorum otesını bılme ımkanım yok..Ama sunu soylemek ısterım senin içindeki ümmet aşkı kürdistandan geçiyor
filistini konu edinen sensin. önceliklerimiz var ama boş verdiklerimiz yoktur bilmem anlatabildim mi !
BeldeiTAYYIBe
03-01-2012, 02:29
o zaman tüyleri diken etmeye gerek yoktur !
Tüylerin diken gibi olmasi,
insan anatomisinin dogal bir reaksiyonu sonucudur.
Olmayan birseyi varmis gibi dillendirmenin tibta ne anlama geldigini yazmayalim istersen...
Velhasili kelam...
maksat üzüm yemekse ki öyle oldugunu saniyorum, bu zulmü lanetliyorum.
Fakat bu bildiriyi yayinlayanlarinda biraz daha birlestirici tutum takinmalarini arzu ediyorum....
Tüylerin diken gibi olmasi,
insan anatomisinin dogal bir reaksiyonu sonucudur.
Olmayan birseyi varmis gibi dillendirmenin tibta ne anlama geldigini yazmayalim istersen...
Velhasili kelam...
maksat üzüm yemekse ki öyle oldugunu saniyorum, bu zulmü lanetliyorum.
Fakat bu bildiriyi yayinlayanlarinda biraz daha birlestirici tutum takinmalarini arzu ediyorum....
peki var olanı yokmuş gibi inakr etmek neyi gerektiriyor !
BeldeiTAYYIBe
03-01-2012, 02:40
Olmayan birseyin inkarida olmaz.
filistini konu edinen sensin. önceliklerimiz var ama boş verdiklerimiz yoktur bilmem anlatabildim mi !
Senin anlatma problemin olduğunu duüşünmüyorum ayen beyan yazıyorsun zaten ama anlama da bazen zorluk çekiyorsun =)
Olmayan birseyin inkarida olmaz.
Kürdistan denince kafanda bir varlığın olmadığını şekillenmediğini mı idaa ediyorsun ! :w::w::w:
osmanlı ırak iran kaynaklarına bak ha bide iranın resmiyetine bak şimdi şuanda inkarın gerçeği göstermediğini anlarsınız... inkar ettiğinizi biliyoruz yani istediğin kadar yoktur diyebilirsin. olmasaydı konuşmazdık buada değil olmayan birşey nasıl oluyorda ülkeyi bölüyor ???
Senin anlatma problemin olduğunu duüşünmüyorum ayen beyan yazıyorsun zaten ama anlama da bazen zorluk çekiyorsun =)
Allah a çok şükür hiç bir sıkıntım yok. sen filistin varken kürdistan yada tecavuz iskence bilmemen ne menetler önceliğimiz mi oldu dedin bende önceliğimiz filinti olabilir ama senin küçümsediğin sorun sıkıntıları da boş vermiyoruz. sen şu Türkiiiii kalıptanm sıyırsan iyi edersin kendimi ifade ettiğimi anlarsın ! belki o zaman.
Kürdistan denince kafanda bir varlığın olmadığını şekillenmediğini mı idaa ediyorsun ! :w::w::w:
osmanlı ırak iran kaynaklarına bak ha bide iranın resmiyetine bak şimdi şuanda inkarın gerçeği göstermediğini anlarsınız... inkar ettiğinizi biliyoruz yani istediğin kadar yoktur diyebilirsin. olmasaydı konuşmazdık buada değil olmayan birşey nasıl oluyorda ülkeyi bölüyor ???
Allah a çok şükür hiç bir sıkıntım yok. sen filistin varken kürdistan yada tecavuz iskence bilmemen ne menetler önceliğimiz mi oldu dedin bende önceliğimiz filinti olabilir ama senin küçümsediğin sorun sıkıntıları da boş vermiyoruz. sen şu Türkiiiii kalıptanm sıyırsan iyi edersin kendimi ifade ettiğimi anlarsın ! belki o zaman.
benim türklük üstüne kaç tane yorumum var bir anlasam =) hangı baslıkta bunu forumdaki diger arkadaslara baskı unsuru olusturcak sekilde onune ısıtıp ısıtıp koydum ?
Ama senın cevabın aynı yok tarihte kürdistan varmışta biz yok sayıyormusuz.Bölge isimlerinin tarihteki onemı yok bugun kürdistandan ne anlasıldıgı onemlı benım ıcın.14.yy da yasamıyoruz ve bugun soralım kım ne anlayacak ? Ne dediğinden çok karşındakinin ne anladığının önemli olduğunu biliyor olmalısın.
Sende cok iyi biliyorsun ki bu kimileri icin bir sevda kimileri icin bir gelecek kimileri için bir proje hatta senin ümmetin için oyun oynayanların bir planın parçası belkide..Cok kürt özgürlüklerini kendi gelecekleri ayrı bir devlette bu topraklarda hayal ediyor..
Senın bıze her konuda bunu dayatman bilincli bir hareket ve bır ılerı boyutta federasyon ve ayrılıık turkulerını soylemenı beklıyorum.Nasıl olsa bırlık umrunda degıl haksızmıyım ? Ümmetci kardesım senın ümmetin birligi kürdistanda geciyor baska yerde degil bilesin..
benim türklük üstüne kaç tane yorumum var bir anlasam =) hangı baslıkta bunu forumdaki diger arkadaslara baskı unsuru olusturcak sekilde onune ısıtıp ısıtıp koydum ?
Ama senın cevabın aynı yok tarihte kürdistan varmışta biz yok sayıyormusuz.Bölge isimlerinin tarihteki onemı yok bugun kürdistandan ne anlasıldıgı onemlı benım ıcın.14.yy da yasamıyoruz ve bugun soralım kım ne anlayacak ? Ne dediğinden çok karşındakinin ne anladığının önemli olduğunu biliyor olmalısın.
Sende cok iyi biliyorsun ki bu kimileri icin bir sevda kimileri icin bir gelecek kimileri için bir proje hatta senin ümmetin için oyun oynayanların bir planın parçası belkide..Cok kürt özgürlüklerini kendi gelecekleri ayrı bir devlette bu topraklarda hayal ediyor..
Senın bıze her konuda bunu dayatman bilincli bir hareket ve bır ılerı boyutta federasyon ve ayrılıık turkulerını soylemenı beklıyorum.Nasıl olsa bırlık umrunda degıl haksızmıyım ? Ümmetci kardesım senın ümmetin birligi kürdistanda geciyor baska yerde degil bilesin..
sizin bilinç altınız bu türkten türkiye den başkası konuşulamaz. ne yazık boşuına kürt değil türk sorunu var diye boşuna dememişler.
sana yine diyim benim için hangi devlet oldu önemli değil islami mi değil mi ? o önemli. evet biliyorum ümmetiçi olmamınızın kürdistanda kaldığını çünkü sizin zihniyetinze göre türkçe ve türkten başkassını söyleyen insan bile sayılmıyordum bölücü terör ayrılıcı vs... yani dediğine katılıyorum. Ama Allaha çok şükür ki sınırları bahane edip kardeşlerimize yapılanları es geçip devletim ( laik rejim) sağolsun demiyorum. evet yine diyorum kürtçüler ile aranızda bir fark yok. siz ne kadar türki yaklaşıyorsanız onlard ao kadar kürdi yaklaşıyor ! bilmem anlatabildim mi ? senin türkiliğini eleştiriyorsan kürdiliğide eleştiriyorum. ama türkiye vard diye kürdistanı yok sayacak halim yok mesela ben ırak kürdistanını seven bi insan değilim neden çünkü ümmetiçiyim çünkü onunda tükiyeden bir farkı yok onlarında anlayışı rejimleri aynı benim kıstasım sınırlar değildir. !!!!!!
eğer özgürlük yok yaşam yok doktor yok öğretmen oluyorsunuz daha ne istiyorsunuz derseniz bunun üzeriden giderseniz o zaman bu her delete olur neden bir devlete bağlı kalayım değil mi ?
sizin bilinç altınız bu türkten türkiye den başkası konuşulamaz. ne yazık boşuına kürt değil türk sorunu var diye boşuna dememişler.
sana yine diyim benim için hangi devlet oldu önemli değil islami mi değil mi ? o önemli. evet biliyorum ümmetiçi olmamınızın kürdistanda kaldığını çünkü sizin zihniyetinze göre türkçe ve türkten başkassını söyleyen insan bile sayılmıyordum bölücü terör ayrılıcı vs... yani dediğine katılıyorum. Ama Allaha çok şükür ki sınırları bahane edip kardeşlerimize yapılanları es geçip devletim ( laik rejim) sağolsun demiyorum. evet yine diyorum kürtçüler ile aranızda bir fark yok. siz ne kadar türki yaklaşıyorsanız onlard ao kadar kürdi yaklaşıyor ! bilmem anlatabildim mi ? senin türkiliğini eleştiriyorsan kürdiliğide eleştiriyorum. ama türkiye vard diye kürdistanı yok sayacak halim yok mesela ben ırak kürdistanını seven bi insan değilim neden çünkü ümmetiçiyim çünkü onunda tükiyeden bir farkı yok onlarında anlayışı rejimleri aynı benim kıstasım sınırlar değildir. !!!!!!
eğer özgürlük yok yaşam yok doktor yok öğretmen oluyorsunuz daha ne istiyorsunuz derseniz bunun üzeriden giderseniz o zaman bu her delete olur neden bir devlete bağlı kalayım değil mi ?
Sen bildiğini okuyorsun karşıdaki insanın ne demek istediğini bile dinlemiyorsun. Ezbere Konuştuğun şeylerde aynı fark yok kendin dışındakileri türkcü yapmışın birde kürtcülerle aynısın yaftasını yapıştırmışın olay bitmiş ..
Sana ne anlatıyorum yine dönüp dolaşıp benim bilinç altıma girip kendi hayal alemindeki fikirleri dökmüşün..Dolu kaba birşey konmaz kardeşim anlamak istemiyorsun ne olur kafandaki profil yerine sana verilen cevaba göre bir yorum yapmayı dene..
Sen bildiğini okuyorsun karşıdaki insanın ne demek istediğini bile dinlemiyorsun. Ezbere Konuştuğun şeylerde aynı fark yok kendin dışındakileri türkcü yapmışın birde kürtcülerle aynısın yaftasını yapıştırmışın olay bitmiş ..
Sana ne anlatıyorum yine dönüp dolaşıp benim bilinç altıma girip kendi hayal alemindeki fikirleri dökmüşün..Dolu kaba birşey konmaz kardeşim anlamak istemiyorsun ne olur kafandaki profil yerine sana verilen cevaba göre bir yorum yapmayı dene..
kardeşim senin tüm derdin KÜRDİSTAN değil mi eşeltirdiğin ayrtılık gördüğün bu değil mi neyi anlamıyorum !
sizde türki omayan hiç birşeyin değieri yok türki olmayan ümmetçiliğim gibi ! beni sözde ümmetçi ilan ederken neye göre konuyorsun neyi anlıyorsun !
İntifada
03-01-2012, 17:22
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh_51106.jpg
kardeşim senin tüm derdin KÜRDİSTAN değil mi eşeltirdiğin ayrtılık gördüğün bu değil mi neyi anlamıyorum !
sizde türki omayan hiç birşeyin değieri yok türki olmayan ümmetçiliğim gibi ! beni sözde ümmetçi ilan ederken neye göre konuyorsun neyi anlıyorsun !
Benim tüm derdim senin bize yaptığın dayatmalardır..Senin ne kadar ümmetçi olduğunu bırak biz takdir edelim sen bize aynı kürdistandaki gibi dayatma yapma komik duruma düşersin
Benim tüm derdim senin bize yaptığın dayatmalardır..Senin ne kadar ümmetçi olduğunu bırak biz takdir edelim sen bize aynı kürdistandaki gibi dayatma yapma komik duruma düşersin
ben kimsye dayatma yapmıyorum ister tanı ister tanıma keyfin bilir ama asıl dayatmayı yapanın sizler olduğunu çok iyi biliyorsunuz.
neden kürdistan diyorsun öyle bir yer yok diyen sizsiniz.
dayatmayı ben yapıyormulum BEN KÜRDİSTANLIYIM VAR MI DİYECEĞİNİZ ister dayatma say ister güzellik.
NOKTA !
ben kimsye dayatma yapmıyorum ister tanı ister tanıma keyfin bilir ama asıl dayatmayı yapanın sizler olduğunu çok iyi biliyorsunuz.
neden kürdistan diyorsun öyle bir yer yok diyen sizsiniz.
dayatmayı ben yapıyormulum BEN KÜRDİSTANLIYIM VAR MI DİYECEĞİNİZ ister dayatma say ister güzellik.
NOKTA !
Tarihte olduğu gerçeğinin bilincindeyim ama bugün haritada öyle bir yer yok var ama kimin haritasında sen daha iyi biliyorsun..Büyük harflerle yazarak kafa mı tutuyorsun =))
Birşey demiyorum tartışıyoruz hemen silahlanma =))
Tarihte olduğu gerçeğinin bilincindeyim ama bugün haritada öyle bir yer yok var ama kimin haritasında sen daha iyi biliyorsun..Büyük harflerle yazarak kafa mı tutuyorsun =))
Birşey demiyorum tartışıyoruz hemen silahlanma =))
beni sözde ümmetçilikle suçlayarak mı tartışıyorsun !
sınırları çok istiyorsunuz galiba... illa sınırlı olsun diyorsunuz yani !
insanları zorlamayın yıllarca kürt yoktur kürtçe yoktur denildi bu noktaya geldi şimdi sınırsızlar deyin ki millet o zaman sınırımızıda belirliyelim desinler
yani çok istiyosanız beni dayatıyorsanız sınırda koyarım dediğim gibi benim için sıkıntı yok. ben Kürdlerin yoğun yaşadığı çoğrafyayı konuşuyorum... sınır dayatılacaksa çizenler ortaya koyabiliriz. mesel sınırsa !
beni sözde ümmetçilikle suçlayarak mı tartışıyorsun !
sınırları çok istiyorsunuz galiba... illa sınırlı olsun diyorsunuz yani !
insanları zorlamayın yıllarca kürt yoktur kürtçe yoktur denildi bu noktaya geldi şimdi sınırsızlar deyin ki millet o zaman sınırımızıda belirliyelim desinler
yani çok istiyosanız beni dayatıyorsanız sınırda koyarım dediğim gibi benim için sıkıntı yok. ben Kürdlerin yoğun yaşadığı çoğrafyayı konuşuyorum... sınır dayatılacaksa çizenler ortaya koyabiliriz. mesel sınırsa !
Bunu tek sen konuşuyor olsan gerek çünkü senin dışındaki herkes sınırlı konuşuyor..
Bak ne diyorsun zorlamayın sınırıda cizeriz ya aynı hesap kafamı bozma çizerim =)) Dur çizili bi resim buldum işini yarar umarım =))
http://www.antipasministries.com/images/jpeg/image1816.jpg
Bunu tek sen konuşuyor olsan gerek çünkü senin dışındaki herkes sınırlı konuşuyor..
Bak ne diyorsun zorlamayın sınırıda cizeriz ya aynı hesap kafamı bozma çizerim =)) Dur çizili bi resim buldum işini yarar umarım =))
http://www.antipasministries.com/images/jpeg/image1816.jpg
Allah razı olsun artık sınırı yok onların onlar dağ Türkleri falan demezsiniz :)
Allah razı olsun artık sınırı yok onların onlar dağ Türkleri falan demezsiniz :)
Ben dağ türkü falan demiyorum sen diyorsun hemen bana yakıştırma onu da =)
Ayrıca bana teşekkür etmene gerek yok haritada belli teşekkür edeceklerin =)
Ben dağ türkü falan demiyorum sen diyorsun hemen bana yakıştırma onu da =)
Ayrıca bana teşekkür etmene gerek yok haritada belli teşekkür edeceklerin =)
onlar o gün dağ türkleri diye yok sayıyordu sizde sınır yok diye yok sayıyorsunuz mesele o yoksa sen dağ türki diyorsun demiyorum anlayış aynı inkar !
israil Kürditana 1 el verdiyse Türkiyeden 1000 el almış vermiş neyi ispatlıyorsun. sınırı zorlaya zorlaya buraya getiren siz siniz ben tecavuz iskence zülümü dilendirdim siz sınırlara inkara takıldınız.
teşekür edeck biri varsa ırkçılardır Tükçüler ve Kürtçülerdir !
...önden buyurun !
onlar o gün dağ türkleri diye yok sayıyordu sizde sınır yok diye yok sayıyorsunuz mesele o yoksa sen dağ türki diyorsun demiyorum anlayış aynı inkar !
israil Kürditana 1 el verdiyse Türkiyeden 1000 el almış vermiş neyi ispatlıyorsun. sınırı zorlaya zorlaya buraya getiren siz siniz ben tecavuz iskence zülümü dilendirdim siz sınırlara inkara takıldınız.
teşekür edeck biri varsa ırkçılardır Tükçüler ve Kürtçülerdir !
...önden buyurun !
Sen tecavüz işkence ve zulümü dile getirdin dimi ? Ne kadar masumsun sen öyle bizi çocuk mu sanıyorsun =)
Biz artık yumruk gösteriyoruz elleri sizde kalsın =)) Benim ilgimi çekmeyecek sınır ve bayrakları eminim onların hoşuna gidecektir ümmetimiz için belkide hayırlıdır ne dersin
Sen tecavüz işkence ve zulümü dile getirdin dimi ? Ne kadar masumsun sen öyle bizi çocuk mu sanıyorsun =)
Biz artık yumruk gösteriyoruz elleri sizde kalsın =)) Benim ilgimi çekmeyecek sınır ve bayrakları eminim onların hoşuna gidecektir ümmetimiz için belkide hayırlıdır ne dersin
asimilasyonlardan vazgeçerseniz hakkı inkar etmezseniz ( kürdü kürdistanı ana dili anadilde eğitimi eşit vatandaşlık hakkı ve zorlama yasalarla türk yapma ) bunları yapılmazsa ümmetmiz için çok hayırlı olacak zamanında yapılmasaydı çok daha hayırlı olurdu ama şuan için geç değil. inkarla bir yere varılamayacağını 30 yıllık sıcak ve 100 yıllık soğuk geçmişten anlayabiliriniz.
ben alıntı yaptım kürdistanı ben yazmadım ( yazmaktan ve söylemekten utanmam çekinmem ) bi baktım tüyleriniz kirpileşmiş sanıyordum ki yapılan iğrençlikler içindir bi baktım meğer kürdistan kelimesinden dolayıymiş.
inkarla bir yere varamazsınız daha çok ayrıştırısını benim son derece ırkçılığa karşı bir insanı bile bu kadar bu işin içine çekmek bile zülümdürrr sana söyliyim. ben kendimi kontrol ederim ama sizin gibi kendni kontrol edemeyip varı yoğunu devlete feda eden istemediğin kada insan var ( herkes kendi istediği devlete. )
ben çocuk mocuk anlamam. ben söylerim siz inkar edin. Kürdistan=Türkiye veya türkistan benim için bir farkı yok. Hak senin ne kadar hakkınsa onunda o kadar hakkıdır.
asimilasyonlardan vazgeçerseniz hakkı inkar etmezseniz ( kürdü kürdistanı ana dili anadilde eğitimi eşit vatandaşlık hakkı ve zorlama yasalarla türk yapma ) bunları yapılmazsa ümmetmiz için çok hayırlı olacak zamanında yapılmasaydı çok daha hayırlı olurdu ama şuan için geç değil. inkarla bir yere varılamayacağını 30 yıllık sıcak ve 100 yıllık soğuk geçmişten anlayabiliriniz.
ben alıntı yaptım kürdistanı ben yazmadım ( yazmaktan ve söylemekten utanmam çekinmem ) bi baktım tüyleriniz kirpileşmiş sanıyordum ki yapılan iğrençlikler içindir bi baktım meğer kürdistan kelimesinden dolayıymiş.
inkarla bir yere varamazsınız daha çok ayrıştırısını benim son derece ırkçılığa karşı bir insanı bile bu kadar bu işin içine çekmek bile zülümdürrr sana söyliyim. ben kendimi kontrol ederim ama sizin gibi kendni kontrol edemeyip varı yoğunu devlete feda eden istemediğin kada insan var ( herkes kendi istediği devlete. )
ben çocuk mocuk anlamam. ben söylerim siz inkar edin. Kürdistan=Türkiye veya türkistan benim için bir farkı yok. Hak senin ne kadar hakkınsa onunda o kadar hakkıdır.
Şuan 30 yıllık sıcak geçmişi sağlayanlar senin istediklerinle de yetinmiyorlar onlar için yasal eşitlik hak hukuk umurlarında degil ne umurlarında biliyormusun bağımsız kürdistan..
Benim inkar ettiğim tek şey var bu insanların ayrılması he ayrılmak isterse kimseyi zorla tutamayız biz onlarsız da yaşamayı gayet iyi biliriz..
BeldeiTAYYIBe
03-02-2012, 02:16
peki var olanı yokmuş gibi inakr etmek neyi gerektiriyor !
Türkiyede seriat varmidir?
- yoktur.
Türkiyede seriatin olmadigini söylemek,
seriati inkar anlaminami gelir?
Türkiyede bir kürdistan varmidir?
-yoktur.
Türkiyede kürdistan yoktur demek,
tarihte ve cografyanin diger bölgelerinde bir kürdistan diyarinin varligini inkar anlaminami gelir??
Kardesim,
ben sana Türkiye gerceklerini anlatmaya calisiyorum.
Bana Osmanlidan bahsetme...keske hersey Osmanli zamanindaki gibi olsa. Osmanli sistemi olsun, ben ne bir kürdistan'a, nede lazistana karsi cikarim....nitekim o bir eyalet sistemiydi. Eyaletler ve sancaklar adlari ile anilirlardi.
Bugün Türkiyenin bir seriat devleti olmadigi nasil bir gercekse,
üniter bir yapiya sahip ve adinin kürdistan oldugu bir yerin varliginin söz konusu olmadigida ayni gercektir.
Olmayan bir sey ülkeyi bölmüyor,
olmayanin pesinden giden zihniyet ülkeyi bölüyor....
Tarihi kaynaklara göre orasi kürdistansa,
bazi kaynaklara görede sözde kürdistanin bir kismi ermenistan....
Sen kürdistan diye baslarsan,
digeri ermenistan diye devam eder,
sonra lazistan,
pontus,
v.s.
Ayristirici degil,
birlestirici olmanin sinirlarini zorlayalim derim...
Türkiyede seriat varmidir?
- yoktur.
Türkiyede seriatin olmadigini söylemek,
seriati inkar anlaminami gelir?
Türkiyede bir kürdistan varmidir?
-yoktur.
Türkiyede kürdistan yoktur demek,
tarihte ve cografyanin diger bölgelerinde bir kürdistan diyarinin varligini inkar anlaminami gelir??
Kardesim,
ben sana Türkiye gerceklerini anlatmaya calisiyorum.
Bana Osmanlidan bahsetme...keske hersey Osmanli zamanindaki gibi olsa. Osmanli sistemi olsun, ben ne bir kürdistan'a, nede lazistana karsi cikarim....nitekim o bir eyalet sistemiydi. Eyaletler ve sancaklar adlari ile anilirlardi.
Bugün Türkiyenin bir seriat devleti olmadigi nasil bir gercekse,
üniter bir yapiya sahip ve adinin kürdistan oldugu bir yerin varliginin söz konusu olmadigida ayni gercektir.
Olmayan bir sey ülkeyi bölmüyor,
olmayanin pesinden giden zihniyet ülkeyi bölüyor....
Tarihi kaynaklara göre orasi kürdistansa,
bazi kaynaklara görede sözde kürdistanin bir kismi ermenistan....
Sen kürdistan diye baslarsan,
digeri ermenistan diye devam eder,
sonra lazistan,
pontus,
v.s.
Ayristirici degil,
birlestirici olmanin sinirlarini zorlayalim derim...
şeriat soyut bir kavramdır. kürdistan ise insanıyla çoğrafıyla somut yeriden duran bir kavramdır. karıştırmak gerekir.
yıllarca kürdler inkar edildi yok oldu mu ve halada resmi olarak yoklar hala türkler. şimdi yok mu oldular. kürdçe bilinemyen dil olarak geçiyor resmiyette yani tanınmıyor şimdi yok mu oldu tarihte mi kaldı !
karadeniz marmara ne kadar haksa Kürdistanda o kadar haktır.
hala kürtdili ve çoğrafyası inkar ediliyorken hangi birlik üzerinde duracaz kemalizmin mi laikliğin mi ? türklüğün mü ? ( ki resmi olarak herkes türktür türkiyeli değil )
inkar işe yaramıyor birlik olamanın en iyi yolu vatandaşı olduğu tanımaktır. kültürü ile dili ile dini ile her ne ise !
birletişmek isityorsanı kürt türkü kürdistanı türkistanı ( türkiye ) kafaya takmıcan islam ümmetini kafaya takacak...
ulus devlet anlayışı ile ilerlersek devlet kürdünde hakkı lazında çekezinde zazanında mahalmiminde arabında vs... ulussa al sana ulus dini dılında herşeyi farklı olan ulus neden başka ulustan sayılsın ki ?
onun için ilk önce farkları görüp ulusçuluktan kurtulmak gerekir.
daha önce kurtulsaldı belki şuan bunu konuşmuyor olacaktı bugün bunu yapmazsanı belki yarın sınırları konuşmicaz...
anlayacağını kktc azerbeycan türkmenistan d.türkistan vs... nasıl tüylerinizi diken etmiyorsa ( mademki kardeşiz ) o zaman kürdistanda etmicek.
BeldeiTAYYIBe
03-02-2012, 04:17
Eger kendinizi bu sekilde rahat hissedecekseniz buyrun istediginiz kadar Kürdistan deyin....
Biz tarihi gercekleri ve cografi realiteyi inkar etmiyoruz.
Bunlar icersinde en büyük gercek,
günümüzde resmi olarak bir kürdistanin olmayisi ve gayriresmi söylemlerde kürdistanin ayrimci cevrenin propagandasi olmasidir.
Acizane,
ben o bastaki haberi yapanlarin,
Türkiye ve Kürdistan kamuoyuna diye yaptiklari sunustan yola cikarak bilincli veya bilincsiz bir sekilde isteyerek veya istemeyerek bir ayristirma yapmalarinin , hakli bir tepkiye muhatap olduklarini ifade etmek istedim....
Bu haberi yapanlarda biliyorlarki,
böyle söylemlerin halkin geneli tarafindan antipatiyle karsilanacagini ve bu durumdanda en fazla malum cevrelerin istifade edecegini.
Maksat bu haber ile kamuoyuna bir zulmü duyurmaksa ( ki öyle oldugunu düsünüyorum) o halde hassasiyetler göz önünde tutularak amaca yönelik bir yazi ele alinmasi daha isabetli olurdu düsüncesindeyim.
Eger kendinizi bu sekilde rahat hissedecekseniz buyrun istediginiz kadar Kürdistan deyin....
Biz tarihi gercekleri ve cografi realiteyi inkar etmiyoruz.
Bunlar icersinde en büyük gercek,
günümüzde resmi olarak bir kürdistanin olmayisi ve gayriresmi söylemlerde kürdistanin ayrimci cevrenin propagandasi olmasidir.
Acizane,
ben o bastaki haberi yapanlarin,
Türkiye ve Kürdistan kamuoyuna diye yaptiklari sunustan yola cikarak bilincli veya bilincsiz bir sekilde isteyerek veya istemeyerek bir ayristirma yapmalarinin , hakli bir tepkiye muhatap olduklarini ifade etmek istedim....
Bu haberi yapanlarda biliyorlarki,
böyle söylemlerin halkin geneli tarafindan antipatiyle karsilanacagini ve bu durumdanda en fazla malum cevrelerin istifade edecegini.
Maksat bu haber ile kamuoyuna bir zulmü duyurmaksa ( ki öyle oldugunu düsünüyorum) o halde hassasiyetler göz önünde tutularak amaca yönelik bir yazi ele alinmasi daha isabetli olurdu düsüncesindeyim.
bende sşunu söylüyorum karşı çıkara o malum çevelere daha çok malzeme verekrek daha çok insan kaynağı göndererek deste oluyorsunuz. karşı çıkılmamaış olsaydı malum çevre bu kadar etkin olmazdı. kürtçe konuşma mesela...
msela medyada tek kelime kürtçe konuşmak yasaktı yıllarca öalum yapı veya yapılar bunu malzeme olarak kullandı geri dönüşü olmayan kazanımlar elde etti. ne oldu tvler 24 saat yayın yapıyor kıyamet kopmadı. ama zamanında açılmadığı için roj tv'nın yanında etki bakımından bir bir değerleri yok...
siz karşı çıktıkça malzemem olacak başka bir örnek newroz kutlamaları bir zamanlar yasaktı pkk nın en büyük propaganda malzemesi idi. etkinlik gücü idi devlette kutlamaya başladı yasağı kaldırdı ne oldu sıradanlaştı var mı şimdi etkinliği tek tük hariç yok ! anlaşayağınız basıları kullanacak diye bazılarının hakkını inkar edemezsiniz yada görmemezlikten gelemesiniz yada verememezlik edemesiniz...
eğer ana dilde eğitim hakkı 2 yıl hatta 1 yıl önce verilmiş olsaydı türkiyenin karı olurdu ama diretildiği için büngün verilse yine türkiye karı ama PKKda karlı olacak ve böyle devam edecek inkar edilen hak haspları devam edip geciktiği sürece bu böyle sürüp gidecek ve dünya eski dünya değil bir şekilde bu haklar alınacak onun için zor gerek yok düşmanlık yaratmaya gerek yok madem kardeşiz kardeş kadeşin hakkını gücenmeden sıkılmadan böbürlenmeden verecek ! küskünlük YOK !
Pozantı'da şiddete davetiye çıkartılmış!
Şiddet ve taciz iddiaları ile tekrardan gündeme oturan Pozantı Cezaevi ile ilgili 2 yıl önce hazırlanan raporda çarpıcı başlıklar yer alırken, bakanlığa 'kapatılsın' yazısı yazılmış.
Kenan Biter'in haberi
2010 yılında ''mahkum çocuklara şiddet yapılıyor'' iddiasıyla gündeme gelen ve meclis araştırma komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde elde edilen bilgiler ile oluşturulan çarpıcı raporda kapatılması yönünde teklif sunulan Adana’daki Pozantı Cezaevi aradan 2 yıl geçmesine rağmen kapatılması veya eksiklerinin giderilmesi bir yana dursun, yine dayak, işkence ve tecavüz iddiaları ile gündeme oturdu.
Mersin’de yasadışı eylemlerde polise taş ve molotofkokteyli attıkları iddiası ile tutuklandıktan sonra Adana’nın Pozantı ilçesindeki 282 kişilik Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi’ne konulan ve bir süre sonra serbest kalan yaşları 13 ile 17 yaş arasındaki 7 çocuk Mersin İnsan Hakları Derneği’ne giderek kendi el yazıları ile yazdıkları dilekçelere cezaevinde gördükleri kötü muameleleri yazdılar.
7 çocuğun cezaevinde yaşadıklarını anlattığı ve okuyanların tüylerini ürperten, söz konusu dilekçelerde, cezaevine konulduktan sonra siyasi suçlu oldukları için çok ağır muamelelere maruz kaldıklarını anlatan yaşları 13 ile 17 arasında değişen çocuklar, bir çok kez başvuru yapılmasına rağmen adli suçlularla bilerek aynı koğuşlara dağıtıldıklarını ve buralarda tecavüzden, sopalı dayağa, tehditten asmalı işkenceye kadar türlü türlü sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldıklarını iddia ettiler.
İddialarda çocuklara işkence edenlerin arasında, cezaevi gardiyanlarının yanı sıra Cezaevi müdürü ile cezaevi askerlerinin olması ise dikkat çekerken, çocukların savcılık soruşturması sürerken karakola çağırılarak verdikleri ifadeleri geri çekmeleri konusunda tehdit edildikleri de yer alıyor.
Türkiye İnsan Hakları Vakfı iddialar üzerine söz konusu 7 çocukla yaptığı görüşmelerin ardından hazırladığı raporda şu iddialara yer verdi;
‘’Çocuklar özellikle Pozantı Cezaevi’n de oldukları süreçte, çırılçıplak soyunma, hakaret, aşağılanma, öldürülme tehdidi, anlamsız itaat etmeye zorlanma, dayak, elbiselerin ellerinden zorla alınması, geceleri uyurken üzerlerine soğuk su dökülme, 8 kişilik koğuşlarda 11-12 kişi tutulma işkenceleri görmüşlerdir. Bu işkenceler hem cezaevi görevlileri, hem de görevlilerin talimatı ile koğuş sorumluları ‘’ adli tutuklular tarafından gerçekleştiriliyormuş’’
Adalet Bakanlığı, çocuk mahkumlara tecavüz, taciz ve şiddet yapıldığına yönelik iddiaları araştırmak üzere cezaevine müfettiş gönderirken, Pozantı Cumhuriyet Savcılığı ise iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ’’Olayla igili araştırma yapıyoruz. Sorumluluk gerektiren bir durum çıkması halinde kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız’’ dedi.
İKİ YIL ÖNCE YİNE GÜNDEME GELMİŞTİ
2010 yılında yine aynı iddialar ile gündeme gelen Pozantı Cezaevi’ne giden Meclis İnsan Hakları Komisyonu yaptığı incelemeler ve işkence gördüğü iddia edilen 16 genç ile bire bir yapılan görüşmelerin sonucunda hazırladığı raporda, çocuklar ile yapılan görüşmelerde iddia konusu olayların yaşanmadığı, idare tarafından kötü muamele ve işkence olmadığı ifade edildi.
POZANTI İLE İLGİLİ ÇARPICI RAPOR!
Ancak o dönem tutulan raporda işkence iddiaları her ne kadar yalanlanıyor olsa bile cezaevi koşullarının durumu da vahim bir şekilde ortaya konuluyor. Hazırlanan raporda ortak alanlarda kamera sisteminin olmadığının görüldüğü belirtilirken, bu durumun ise çocuklara yönelik her türlü kötü muameleye yol açabileceği ifade ediliyor.
Şiddete davetiye çıkartılmış...
Koğuşların genel olarak bakımsız olduğu, koğuşlardaki yatakların aşırı derece kirli ve eski olduğu, hatta bazı yataklarda çarşaf ve nevresimin dahi bulunmadığının altı çizilen raporda cezaevi ile ilgili eksikler ve yaşanan çarpıcı sorunlar ise şöyle sıralanıyor;
- Pozantı ilçesinin Adana’ya 110, Mersin’e 120 km uzaklıkta olması sebebiyle duruşma ve hastaneye gidişlerde sıkıntı yaşanmaktadır. İlçede tam teşekküllü bir hastanenin bulunmaması nedeniyle çocuklar Adana’ya sevk edilmekte, sevk ve nakillerinin fazla olması nedeniyle hem iş hem de maddi kayıp oluşmaktadır.
- Yoğunluk nedeniyle mükerrirler ile ilk kez suç işleyenlerin ayrılmasında zorluklar yaşanmaktadır.
- Yaş tespiti konusunda titiz davranılmaması nedeniyle kimliğinde 18 yaşından küçük gözükmesine rağmen, tutuklulardan 18 ve üzeri yaşta olanlar vardır; çocuk rejimine tabi tutulan bu tutuklular kurum kurallarını sık sık ihlal etmekte, kendilerinden küçük olan tutuklulara kötü davrandıkları için kurum asayişi ve huzuru tehlikeye girmektedir.
- Yargılamaların uzun sürmesi nedeniyle, uzun süre kapalı ortamda tutulan çocuklar olumsuz etkilenmektedir.
- Kurumun yetişkin ceza infaz kurumu olarak inşa edilmiş olması nedeniyle, fiziki yapısı çocuklara uygun değildir ve iyileştirme çalışmalarında sıkıntılar yaşanmaktadır.
- Kurumun ailelerin yaşadığı yerleşim merkezlerine uzak olması sebebiyle aile desteği eksik kalmaktadır.
- Yine fiziksel uzaklık sebebiyle üniversite, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerden yeterli destek sağlanamamaktadır.
- Pozantı’nın küçük bir ilçe olması nedeniyle uzman personel sıkıntısı çekilmektedir.
- Çalışan personelin özlük haklarının, bulundukları görev ve çalışma koşulları göz önüne alınarak iyileştirilmesi gerekmektedir.
‘POZANTI CEZAEVİ KAPATILSIN’
Taş atan çocukların Pozantı Cezaevi’nde kötü muamele gördüklerine yönelik BDP’li milletvekillerinin ortaya attıkları iddia üzerine, diğer partilerden de milletvekilleri ile olayı araştırmak üzere söz konusu cezaevine gittiklerini ifade eden dönemin Meclis İnsan Hakları Alt Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Altaş,
''Cezaevindeki yatan 16 çocuk ile birebir görüşme yaptık.Kendileri ne cezaevi görevlilerinden ne de cezaevindeki diğer hükümlülerden böyle bir muameleye maruz kalmadıklarını söylediler. Ancak cezaevi koşullarının iyi olmadığını ve bu cezaevinin kapatılarak buradaki mahkumların başka cezaevlerine nakil edilmesi gerektiğini Adalet Bakanlığı’na o dönem yazdık.'' dedi.
kenan.biter@haber7.com
http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=246362
Türkistan
03-02-2012, 13:59
bu iğrençiliği yapan dangalaklar ve bu iğrenciliği görmeyen "dangalak"aları bende konıyorum!
aklınız fikriniz karalama kampanyasın da .çamur atında ne halt yerseniz yerin.
ekmek elden su gölden yaşarsınız hala koca ülkeye namkörlük yapın siz.
bir kuruş param geçmişse haram zıkkım olsun.
Yaşasın Türkiye cumhuriyeti. ve onu yönetmiş ve yönetenler.
aklınız fikriniz karalama kampanyasın da .çamur atında ne halt yerseniz yerin.
ekmek elden su gölden yaşarsınız hala koca ülkeye namkörlük yapın siz.
bir kuruş param geçmişse haram zıkkım olsun.
Yaşasın Türkiye cumhuriyeti. ve onu yönetmiş ve yönetenler.
ekemeği senin babanın çiftliğinden mi yiyiyoruz ? suyu da senin babanın çiftliğindeki gölden mi içiyoruz. ???
yapma ki karalamayım ayorıca karamalama demek olmayanı demektir. benm olanı söylüyorum !
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.