fatih kısaparmak balon baskılı balon İBB'den ŞARAP PARTİSİ - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İBB'den ŞARAP PARTİSİ

redyellow
05-13-2009, 11:12
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Şiir Festivalinin açılış kokteylinde su gibi içki tüketildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin düzenlediği II. Uluslararası Şiir Festivalinin açılış kokteylinde su gibi şarap içildi.

İstanbul Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirilen kokteyl, festivale katılan şairlerin tanıtımı ile başladı. Gecede Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü ve Kardeş Türkülerin müzik dinletisi vardı. Kardeş Türküler, katılımcıları Türkçe, İngilizce selamlamanın ardından Kürtçe selamlamayı da unutmadı.

SU GİBİ ALKOL

Kürtçe şarkılar eşliğinde düzenlenen şiir festivali ilerleyen dakikalarda şarap şovuna dönüştü.

Kurulan kokteyl masalarında ikram edilen alkol, üniversiteli gençler ve katılımcılar tarafından su gibi tüketildi.

Muhafazakâr-Demokrat Ak Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat organizasyonunda tüketilen alkol manzarasını gören İstanbullular şaşkınlığını gizleyemedi.

Daha önce Ak Parti Artvin İl Başkanlığı ve Edirne İl Başkanlığının düzenlediği programlarda da baş içecek rakı olmuştu. Bu sefer Uluslararası bir organizasyon olmasının etkisi ile içki çeşitleri çoğaltılarak mahzenlerden çıkartılan özel seçim şaraplarla oldukça zengin (!) bir görüntüye sahne oldu..

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Belediyeye ait kurumlarda alkollü içecek satışı ve içilmesi yasaklanmıştı. Kadir Topbaş yönetiminin işi her çeşit alkollü içeceğin ikram edildiği bir şova dönüştürmesine Ak Partililer ve muhafazakâr çevrelerin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

http://www.marmarahaber.net/upload/Image/2009/ibb/ibb_sarap_1.jpg

http://www.marmarahaber.net/upload/Image/2009/ibb/ibb_sarap_7.jpg

http://www.marmarahaber.net/upload/Image/2009/ibb/ibb_sarap_5.jpg

http://www.marmarahaber.net/upload/Image/2009/ibb/ibb_sarap_8.jpg

http://www.marmarahaber.net/ibbden-sarap-partisi--foto_haberi_9955.html

Çok üzücü bir durum.

Kimseye yaranmak için hoşgörünmek için böyle bir rezalete izin verilmemeliydi.

İlgilileri, yetkilileri şiddetle kınıyorum.

redyellow
05-13-2009, 11:56
Neden kınanacak ne var ki? İsteyen içer istemeyen içmez. Bu tamamen hoşgörü ile alakalı bir durum. Şıra ve pekmez nasıl üzümden yapılıyorsa ve tüketiliyorsa şarapta aynı şekilde üzümün ürünü değil mi_ Tek farkı biraz ekşi olması o kadar.

İsteyen içsin...

ben İÇMESİN dedim mi?

Büyükşehir Belediyesi bir devlet kurumudur, devlet kurumunun, devletin parasıyla içki ikram etmesi yanlıştır.

Sen istiyorsan git iç, bana ne?

Günahı senin boynuna.

Ama benim paramla, benim vergimle içemezsin.

Üzümün her halini yer misin? içer misin?

BlueMoon
05-13-2009, 11:58
Neden kınanacak ne var ki? İsteyen içer istemeyen içmez. Bu tamamen hoşgörü ile alakalı bir durum. Şıra ve pekmez nasıl üzümden yapılıyorsa ve tüketiliyorsa şarapta aynı şekilde üzümün ürünü değil mi_ Tek farkı biraz ekşi olması o kadar.
içilmesi bize göre hoş bir durum değil tabi. O yüzden bu hareketi kınamak gerek. Meyve suyu da pekala tüketilebilirdi. Neden şarap ?

redyellow
05-13-2009, 12:01
Başbakan bu ülkeye benim paramla bu kriz donemınde son model jet alıyor ama değil mi ve İBB bernim paramla saçma sapan tanesıne 1 mılyon 200 bın yuro verıp çalısmayan sureklı bozulan metrobus lerı alıyor ama degıl mı hıc bır ıse yaramadfıgı halde ve hepsıne o metrobuslerın 70 mılyon yuroya yakın para verılıyorken neden olay sarap olunca yok ıcemessın bıolmem ne dıyorsun bnna acıklasana

Başbakan israf ediyorsa onu kınarım.

Ama şarap ile devlete alınan uçağı hangi mantıkla kıyaslıyabiliyorsunuz bunu anlamak da mümkün değil.

Şarapı içeceksin, sonra defi hacet yapacaksın.

Uçak devlete alınıyor ve demirbaş oluyor.

Tayyip bey özel mülkiyetine geçirmiyor ki.

ama dediğim gibi israf varsa kim devletin malını israf ederse onu da kınarım.

İBB metrobus konusunda yanlış yapmışsa onu da kınarım.

Ben sen değilim çünkü.

Ayrıca konuya iyi bak, dediklerin başka konu, istiyorsan buyur başka bir başlık aç.

AY IŞIĞI
05-13-2009, 12:01
Öncelikle bir sakin olun lütfen !

redyellow
05-13-2009, 12:17
Bakınız İngiltere Başkanıda aynı bunun gibi bğir jet alacaktı ama ingiltere vatandaşları ayağa kalktı. ''Bu kriz dönemninde böyle israf olur mu'' diye. Hatta Belçika dış işleri bakanı, tarifeli uçak bulamayıp, özel jet kiraladiği için Belçika ayağa kalktı ve Diş işlleri bakanı olan kadın istifa etmek zorunda kaldı. Evet israftır neden mi? Hali hazirda var olan ATA uçağı zatwen vardı. Buna hiç gerek yoktu. Ayrıca Kadir YTOPBAŞ'ın aldıpı metrobüsler tam manası ile Kadir TOPBAŞ'ın elinde patladı. Çünkü sürekli arızalanıyor ve İstanbul yollarına hiç bnir şekilde uyumluı değil.

Eeee uyumlu değilse devletin parası israf edilmişse onları kınarım, sende kına, başkası da kınasın.

Onların bunu yapmış olmaları seni devletin parasıyla su gibi içki tüketilmesini onaylamanı mı gerektiriyor?

Eğer sen devletin parasıyla rakı, şarap, şampanya tüketilmesini onaylıyorsan metrobüs vs. için tek kelime yazmaya hakkın yoktur.

İlk önce kendi çelişkinden kurtul.

redyellow
05-13-2009, 12:46
Neden bu ulkede devletin parası ıle kim neler yaptı onları görmüyorsun resmi davetlilerin olduyg ıuuluslararası bır resepsiyonda verilen alkole laf ediyorsun. Asıl senınksı celıskı degıl mı?

Benim onları görmediğimi nerden biliyorsun sayın arkadaşım?

Sen sordun ben de yok mu dedim, kınamıyorum mu dedim, iyi olmuş mu dedim.

İstersen yazayım:

DEVLETİN MALINI İSRAF EDEN HERKESİ KINIYORUM.

DEVLETİN MALINI ÖZEL İŞLERİNDE KULLANAN HERKESİ KINIYORUM.

DEVLETİN MALINI KÖTÜ KULLANAN HERKESİ KINIYORUM.

DEVLETİN MALIYLA RAKI ŞARAP İKRAM EDENLERİN HEPSİNİ KINIYORUM.

Uluslararası da olsa farketmez, benim paramla rakı şarap ikram edemezler kardeşim.

İçmek isteyen gitsin meyhaneler açık, istediği kadar içsin.

OKEY?

redyellow
05-13-2009, 12:57
Arkadaşım. İçki bu ülkenin gerçeğidir. ATATÜRKten beri bu böyle ve öncewside. Osmanlı da içki içen padişahlar da vardı. Bunu unutma. İçmeyenlerin olduğu gibi. Ne denilecekti ''gidin meyhanede için'' denilecekti. Böyle resmi uluslararası bir gösteride resepsiyonda. Sizler nasıl ki, türban'a saygı diyorsanız, bunuda yanı şekilde karşılamalısın arkadaşım.

Bana ne kardeşim içki içen osmanlı padişahından, bana ne felandan filandan.

ben müslümanım.

Benim önderim Hz.MUhammed (sav) dir.

İçmiş mi?

Bitti....

İçkiden, fuhuştan, ahlaksızlıktan, haramdan, sarhoşluktan GERÇEK olmaz!

Başörtüsü konusunu getirip konuyu değiştirmeye kalkma, yemezler:)

Neşe
05-13-2009, 13:00
Bana ne kardeşim içki içen osmanlı padişahından, bana ne felandan filandan.

ben müslümanım.

Benim önderim Hz.MUhammed (sav) dir.

İçmiş mi?

Bitti....

İçkiden, fuhuştan, ahlaksızlıktan, haramdan, sarhoşluktan GERÇEK olmaz!

Başörtüsü konusunu getirip konuyu değiştirmeye kalkma, yemezler:)

ağzına sağlık gerçekten çok güzel konuşmuşsun teşekkür ederim..

redyellow
05-13-2009, 13:15
1- Konuyu başörtüsü tartışmasına çevirme, olmaz:)

2- Bana ne osmanlıdan demedim iyi oku... azıcık okuman varsa BANA NE İÇKİ İÇEN OSMANLI PADİŞAHINDAN dedim...

3- Osmanlı da olsa hata yapana hata yapmış demek insani bir erdemdir.

4- Osmanlıda filan hata yapmış demek tüm osmanlı kötüdür anlamına gelmez.

5- Osmanlı atamdır, inkar etmem.

6- Laik bir ülke olmanın gereği devletin parasıyla rakı, şarap içmek değildir.

7- HARAM ÜLKENİN GERÇEĞİ OLMAZ.

Sevban
05-13-2009, 13:23
Redyellow, arkadaş site de nam yapmış birisi :), uzmanlık alanı konudan konuya atlamak,yapacağınız açıklamaların hiçbiri tatmin etmeyecektir...!

redyellow
05-13-2009, 13:30
Redyellow, arkadaş site de nam yapmış birisi :), uzmanlık alanı konudan konuya atlamak,yapacağınız açıklamaların hiçbiri tatmin etmeyecektir...!

Valla bu konu başlığı İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ALKÖL İKRAMI...

O ne kadar uğraşırsa uğraşsın BAŞÖRTÜSÜ konusuna dönderemeycek bu konuyu:)

O tecrübeli ama ben de tecrübeliyim:)

redyellow
05-13-2009, 13:31
Konudan konuya atlamak değil olay. Sonuçta uluslararası bir resepsiyonmda verilen alkol ve bu gayet normal doğal. Yaşadığımız ülke TÜRKİYE CUMHURİYETİ. Madem hoşgörü diyorsunuz bu da hoşgörünün bir parçası. Sen kendine gelince hoşgörü diyorsunda bşkasına olunca neden bu hoşt-görü oluyor?

HARAMA HOŞGÖRÜ OLMAZ!

Allah hoşgörmemiş, biz kim oluyoruz da haramı hoşgöreceğiz, bu bizim haddimize mi düşmüş?

Ben müslümanım.

Harama hoşgörü istersen yarın uyuşturucuya da istersin, eroine de hoşgörü gösterin dersin:)

redyellow
05-13-2009, 13:37
Bu bir saygıdır içen içmez. Bu misafirperverliktir. İzzet-i ikramdır. Yeri gelindiği zaman türkler misafir perver olarak tnaınıyoruz ya. Senin evinede misafire gelse izet-i ikramda kusur edfer misin? Etmezsin. İasteyen içer istemeyemn içmez. Böyle olmasa şerisatlas yönetilen ülkelerden ne farkımız kalacak bana açıklar mısın? Bu muhafazakar bir partiyiz ama alkole de hoş görülüyüz bakışını sergilemek için. Zira dünmya bizi LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ olarak biliyor.

Anladım.

Sen kesin yazılanları okumuyorsun, teyp gibi aynı şeyleri yazıyorsun:)

İçen içsin kardeşim bana ne?

ben kimse içmesin mi dedim.

Harama bulaşacağım diyorsa gitsin bulaşsın, ne halt yerse yesin.

Benim vergimle, benim paramla olmaz diyoru, uyan uyan...

İzzeti ikram yapacaksa devletin parasından değil kendi parasından yapsın her kimse bu mereti ikram etmek isteyen.

Sen muhafazakar bir partisin ve alkölü de hoşgörüyorsun ha:)

Hangi parti?

CHP, İp vs.? :)

redyellow
05-13-2009, 16:39
SEN İSTEDİĞİN KADAR BAĞIR, ÇAGIR İÇEN İÇMİŞ. OH ŞİFA OLSUN, YARASIN. HELAL HOŞ OLSUN. SİZLER TÜRBANA HOŞ GÖRÜ DİYECEKSİNİZ, BENİM VERGİLERİMLE CAMİLER YAPILACAK (ki karşı değilim asla) AMA İÇKİYE GELİNCE İÇİLEMEZMİŞ. İÇİLİRE EFENDİM BAL GİBİDE İ-Çİ-LİR.

:)

Niye bağırayım ki?

Ötede hesabını vercek olan onlar.

Tabi sende ötede hesap verceksin.

Orda sordukları zaman HELAL OLSUN, OH ŞİFA OLSUN, YARASIN dersin:)

SENİN VERGİLERİNLE CAMİ YAPILMASINDAN rahatsız mı oldun?

Niye?

Sen hangi dindensin?

Veya senin dinin var mı?

Ne olduğunu bilelim de ona göre davranalım, pot kırmayalım:)

Cami yapılmasıyla içki içilmesini hangi akılla aynı kefeye koydun?

Yoksa sende o içenlerin arasındaydın da hala ayıkmadın mı:)

Sevban
05-13-2009, 16:41
Arkadaş, gayrimüslim...
Şimdi bana sakıncası mı var diyecek..!
Tabi ki yok, ama yahudiler gibi, söversiniz size denildimi hemen feryad figan edersiniz... :)

redyellow
05-13-2009, 16:47
İkisi de devletin parası ile yapılıyor bu yüzden aynı kefeye koydum ve dediği gibi sizler türbana hoşgörü istiyoersanız türbana saygı diyorsan isteyen istediği yerde istedigi sekıldede ıckısını ıcer karısamassın haddıne degıl.Ayrıca parantez ıcınde karsı olmadıgımıda yazdım anladın mı? Burası laik bir ulke iran arabistan falan değil gelen konuklarda yabancılarda var içinde. Dunya bizi laik demokratik bir ülke olarak biliyor ve senın bu dusuncen arap-islam mantalitesi.

İkisi de devletin parasıyla yapılıyor diye her şeye karşı mı çıkmamız lazım?

mesela cami de yapılıyor, aynı şekilde sizin mahalleye asfaltta yapılıyor.

Ama sen nedense camiden bahsederken hiç bundan bahsetmiyorsun:)

İşine öyle geldii için mi?

Takiyyeyi bırak...

Laik-demokrat olmak sarhoş olmak değildir, ayyaş olmak değildir.

hakikaten sen ayık mısın:)

redyellow
05-13-2009, 16:57
n kusura bakmada ayyaş mı oluyore bu şekilde hadsizseviyesiz konuşma tamam mı? Ağızla içmek vardır bir de başka uzuvla iöçmek vardır. Bende mabad ile içilmesine karşıyım. Ama ayda yılda bir kaç kadeh içilmişl veya akşamdan akşama bir iki double rakıdan hıc bır sey cıkmaz anladın mı? Evet asfaltta yapılıyor.am sen devletın parası ıle olmaz falan dedıgın ıcın ben o ornegı verdım.Her içki içem

Niye hadsiz konuşmuşum ki?

Ne dedim ben? sarhoş, ayyaş vs. bunlar içki tabiri değil mi?

VErdiğin örnek yanlış.

Camiden tüm insanlar faydalanır, asfalttan tüm insanlar faydalanır.

Devlet böyle konularda ayrım yapmaz, çalışır ve bu normal insanlar için normal bir şeydir.

Ama içki ikram etmek böyle değildir.

Azıcık düşün ne olur, cami ile, asfalt ile, tüm vatandaşa ortak hitap eden şeylerle belirli bir azınlığın içtiği, kafa bulduğu şey aynı olur mu?

Bu arad MABAD İLE İÇMEK nasıl oluyor:) bu mümkün mü?

mehmetakif24
05-13-2009, 17:18
Alem-i berzah arkadaşım Osmanlı padişahına içki içmiş diyecek kadar cesareti sana kim veriyor. Unutmaki osmanlı padişahları devlet adamı değil aynı zamanda halifedir. Padişahlarımızın içki meselesini daha önce başka ortamlarda tartıştım. Mesele Allah aşkıyla "şarap" içmişler. Burdaki şarap mecazen kullanılmıştır. Bunlar tamamen padişahları öven ünlü şairler tarıfından yazılan beyitlerde geçiyor. Tabiki osmanlı düşmanlarıda içki içmiştir diyecek.
Asıl Konuya gelince; İstanbul artık gerçektan Fatih sultan mehmed den önceki dönemine doğru hızla ilerlemektedir.

mehmetakif24
05-13-2009, 17:28
ADAM GIBI TARIHI ARASTIR ISTERSEN TAMAM MI TARIHTE ICMEYENLERIN OLDUGU GIBI ICEN PADISAHLARDA VARDI. LALE DEVRINI UNUTMA XAKIN ICKI ALEMLERINI UNUTMA. OSMANLI PADSAHLARI DAHIL OSMANLI HALKININ ICINDENDE ICENLER COK VARDI.
Bana m.e.b ders kitaplarından konuşuyorsun. Sana bunları anlatmak zor. Sende öyle bilenlerden ol.

redyellow
05-13-2009, 17:41
Asıl Konuya gelince; İstanbul artık gerçektan Fatih sultan mehmed den önceki dönemine doğru hızla ilerlemektedir.

Evet maalesef öyle.

İStanbul'un bir diğer ismi malum İSLAMBOL idi.

Ama böyle giderse İSLAMZOR olacak.

ishakyilmaz
05-13-2009, 17:48
İl ve İlçe Belediye Başkanları toplantısında Başbakanımızın bu yönde muteşem bir manifestosu vardı.Belediyeleri özelikle şölen ve eğlence organizasyonlarında büyük israflar içerisine girdiklerine değinerek bu hususta gerken hassasiyeti göstermelerini istemişti.

politikaci
05-13-2009, 18:00
Gebersinler!