fatih kısaparmak balon baskılı balon iLginÇ Bi CümLe .. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iLginÇ Bi CümLe ..

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:05
Aşağıdaki cümledeki boşluklara yazıyla öyle sayılar yazınki cümlenin bütünü doğru olsun

"bu ilginç cümlede.................tanesi sesli .......... taneside sessiz olmak
üzere toplam .............. tane harf var"

:) hadi bakalım buyrun

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:08
Aşağıdaki cümledeki boşluklara yazıyla öyle sayılar yazınki cümlenin bütünü doğru olsun

"bu ilginç cümlede......4...........tanesi sesli ..9........ taneside sessiz olmak
üzere toplam .........13..... tane harf var"

hadi bakalım buyrun

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:09
maalesef değil canım :-\ ayrıca sayılar da yazıyla yazılacak :) yukarıda belirttiğim gibi

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:14

"bu ilginç cümlede....sekiz.............tanesi sesli .......on... taneside sessiz olmak
üzere toplam ........on sekiz...... tane harf var"

hadi bakalım buyrun

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:15
Bu da değil canım :-\

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:21

"bu ilginç cümlede........yedi.........tanesi sesli .....on..... taneside sessiz olmak
üzere toplam ......on yedi........ tane harf var"

hadi bakalım buyrun

Feride
11-09-2007, 13:22
"bu ilginç cümlede...otuzbir..............tanesi sesli ...kırkiki....... taneside sessiz olmak
üzere toplam ....seksenbir.......... tane harf var"

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:27
maalesef bu da doğru değil :-\

Feride
11-09-2007, 13:29
ya ama bu nasıl tutacak bi cevabı varmı ki ;D yani şundan soruyorum. şimdi cümleler bizim yazdığımız en son yazdığımız kelimelerle tamamlanıyor ee biz sesliyi yazınca toplam harf sayısı değişiyor gibi bişey ;D yani bi cevabı var mı bunun tam bi cevabı

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:31
Ben de deli olcam şimdi valla ;D bune yaawww ;D ;D

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:34
kesinlikle yanlış :D eminim.İstersen cümlendekileri say bak sen de göreceksin.Evet var bir cevabı ;D

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:41
ya ama bu nasıl tutacak bi cevabı varmı ki ;D yani şundan soruyorum. şimdi cümleler bizim yazdığımız en son yazdığımız kelimelerle tamamlanıyor ee biz sesliyi yazınca toplam harf sayısı değişiyor gibi bişey ;D yani bi cevabı var mı bunun tam bi cevabı

evet zaten mantığı burda o yazıdığın sayının yazısıyla birlikte topladığında tam takım olacaklar :D soruda da "Cümlenin bütünü "deniyor ;)

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:41

"bu ilginç cümlede...otuzdört..............tanesi sesli .kırküç......... taneside sessiz olmak
üzere toplam .......yetmişyedi....... tane harf var"

hadi bakalım buyrun

???

Feride
11-09-2007, 13:42
otuz sesli, kırkaltı sessiz yetmiş altı harf vardır. :)

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:44
yaklaştınız ama değil :D Çok sinir bir durum size hak veriyorum

Feride
11-09-2007, 13:47
sinir de ne kelime :) du bulucam inşallah biraz işim var bakıcam birazdan: ) son noktayı koyacağız

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:47
benim yolladığımda mi yanlış?bende yemek yiyeceğim valla sinir oldum >:( ;D

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:49
Arkadaşlar sinire hayır :D biraz sakinleşin.Sonra yine düşünün.Yaklaşıyorsunuz ha gayret :)Durmak yok yola devam :D

Ak_Kelebek
11-09-2007, 13:52
ben yemeğe gidiyorum ben gelene kadar kimse bilmesin ;D

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 13:52

:D :D ;D

Ak_Kelebek
11-09-2007, 14:17

:D :D ;D

doğru cevap buydu ;D

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 14:19
ee yok mu bulan :D aa hadi ama.yaparsınız sizzz...

Ak_Kelebek
11-09-2007, 14:23

"bu ilginç cümlede....yirmiüç.............tanesi sesli ..otuzdokuz........ taneside sessiz olmak
üzere toplam ..altmışiki............ tane harf var"

hadi bakalım buyrun

Feride
11-09-2007, 14:24
ellialtı sessiz kırk sesli toplam doksanaltı harf mi

sumeyra_tonkal
11-09-2007, 14:27
kelebek bulamadım ve meraktan çatladım buarada fatsalıymışsın bende akkuş dan ama orduda yaşamadığın için bilmeyebilirsin hemşeri olduğumuz için çok sevindim

Ak_Kelebek
11-09-2007, 14:28

"bu ilginç cümlede....yirmiüç.............tanesi sesli ..otuzdokuz........ taneside sessiz olmak

hadi bakalım buyrun
buda yanlış mı? eh feride seni bir elime geçirsem ;D ;D ;D

Feride
11-09-2007, 14:30

hadi bakalım buyrun

yahu ben değil bak bence ümitli bekleyişten hırsını al çünkü ben de ondan alıcam ;D ;D ikimiz beraber olursak daha uygun olabilir. yaklaştınız diyip gaz veriyo ama ortada bişey yok hani

Ak_Kelebek
11-09-2007, 14:32

hadi bakalım buyrun

yahu ben değil bak bence ümitli bekleyişten hırsını al çünkü ben de ondan alıcam ;D ;D ikimiz beraber olursak daha uygun olabilir. yaklaştınız diyip gaz veriyo ama ortada bişey yok hani

Kız karıştı ortalık delirdim yanlışlıkla seni yazdım özür dilerim bak yok ortalarda gitti mi ne ;D

sumeyra_tonkal
11-09-2007, 14:34
bun soruyu soran kim

Ak_Kelebek
11-09-2007, 14:35
bun soruyu soran kim

Ümitli bekleyiş ama kaçtı ;D

Feride
11-09-2007, 14:37
quote author=kelebek link=topic=22325.msg191354#msg191354 date=1194607946]

hadi bakalım buyrun

Kız karıştı ortalık delirdim yanlışlıkla seni yazdım özür dilerim bak yok ortalarda gitti mi ne ;D

[/quote]
kaçmış olmasın. ;D ümitli bekleyiş tamam gel hadi affettik ama cevabıyla tamam mı. bulamadık bak nasıl oluyo biliyomusun. şimdi şöyle ben sesli harfleri hesaplıyorum sesszileride toplam harfi yaınca yine hadii baştan sesli sessiz harf sayısı değişiyor bu gider yani gittiği yere kadar bunun bi sonu var mıonu merak ediyorum benim hesaplamalarım böyle yani.

Ak_Kelebek
11-09-2007, 14:44
bak ne yapalım feride biliyor musun bütün cümleyi hesaplayalım ;D o zaman doğru çıkar belki :D :D zaten ümitli bekleyişte unuttu cevabı kaçtı ben anladım ;D ;D

Feride
11-09-2007, 14:48
bak ne yapalım feride biliyor musun bütün cümleyi hesaplayalım ;D o zaman doğru çıkar belki :D :D zaten ümitli bekleyişte unuttu cevabı kaçtı ben anladım ;D ;D

;D ;D ;Dolur. kaç cümle olduğunu sayalım. daha doğru olur

crescent
11-09-2007, 14:51
bu ilginç cümlede....otuzsekiz.............tanesi sesli ..elliüç........ taneside sessiz olmak
üzere toplam ..doksanbir............ tane harf var

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 18:00
bu ilginç cümlede....otuzsekiz.............tanesi sesli ..elliüç........ taneside sessiz olmak

Cevabın için tebrik ederim. ::) :) ;)

:D feride ve kelebek günahımı aldınız net bağlantım koptu bir ara ondan gittim maalesef :-\ :D

Feride
11-09-2007, 18:03

Cevabın için tebrik ederim. ::) :) ;)

:D feride ve kelebek günahımı aldınız net bağlantım koptu bir ara ondan gittim maalesef :-\ :D

bakbaya bi yaklaşmışım: ) biz de kaçtın sandık kusura bakma napalım ;D cevabı öğrendik rahatladık

ümitli_bekleyis
11-09-2007, 18:13
Ben yaklaştınız demiştim zaten :D ama kısmet başka arkadaşaymış.Başka sefere artık :D