Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilıcak: Ah bu Fethullahçılar.
Nazlı Ilıcak: Nasıl, her yere sızmayı başarıyor bu Fethullahçılar?
Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü köşesinde Fethullahçıları suçlayan kesimle alay etti. "Nasıl, her yere sızmayı başarıyor bu Fethullahçılar?" diyen Ilıcak, "Bu ne muazzam fikri takip, ne büyük koordinasyon!" diyor.
O BELGELER CEMAAT TARAFINDAN YERLEŞTİRİLMİŞ
Türkiye çok büyük bir tehlike atlattı. Maalesef, Türkiye`de darbe döneminin kapatılması çabalarına, bir kısım medya ve koskoca bir siyasi parti destek vermedi; aksine onlara sahip çıktı. Hâlâ da, Gölcük`te çıkan belgeleri küçümsemeye devam ediyorlar. Şimdi ne diyorlar biliyor musunuz... O belgeler de oraya cemaat tarafından yerleştirilmiş.
BU NASIL BÜYÜK BİR KOORDİNASYON
Bütün metinler nerede yazılıyor? Nasıl, her yere sızmayı başarıyor bu Fethullahçılar? Kâh, Genelkurmay Karargâhı`nda, Dursun Çiçek`in imzasını taklit edip İrtica ile Mücadele Eylem Planı`nı imal ediyorlar; kâh Gölcük`te, İstihbarat subayının odasının zemininin altına 40 kusur klasör dolusu belge yerleştiriyorlar; teğmen Faruk Akın`ın evinde mermi çekirdeğine bir kâğıt sarıp buzdolabının arkasına saklıyorlar. (2009) Notta, "Uğur ve Metin Paşa`ya yapılacak operasyon için Levent Bektaş`tan talimat beklenmesi" yazıyor. Öte yandan, 2003 tarihli Balyoz/ Suga Planı`nda, "Yassıada`ya gönderilecek güven duyulmayan amiraller" arasında da bu iki paşamızın (Metin Ataç ve Eşref Uğur) ismi geçiyor. Bu ne muazzam fikri takip, ne büyük koordinasyon
sabah
BlueMoon
01-24-2011, 22:52
yahu sızmak nedir ?
Allah için Allahın adını yaymak uğruna hal yolda hizmet edenler ne zamandan beri sızdılar ?
peygamberimiz döneminde kendisi hayattayken 600.000 sahabe varmış. peygamberimiz vefat ettikten sonra sadece 10.000 kişi kalmış. geri kalan 590.000 sahabe nerde dersiniz ?
türkiyede, mısırda, ırakta, çinde, tunusta, fasta vs...
o insanlar aklını peynir eklemekle mi yemiş ki deve üstünde at üstünde aylarca yol gitmiş islamı tebliğ etmiş.
peygamberimiz ne demişti ? güneşin doğup battığı yere islamı yayın
dava budur. başka dava yok. bu sızmaksa eğer kurban olunsun böyle sızmaya !
sahabeler de mi diğer ülkelere sızmış oldu şimdi bu mantıkla gidersek eğer ?
Başlığı görünce ne oluyoruz dedim , ya evet Nazlı hanımın dediği gibi ne menem şeymiş bu cemaat her yere sızmış bütün gömülü şeyleri bunlar yapmış , iyi be siz hukuk dışına cıkın suçu cemaatlere atın ulan bitmiş bunlar bitmiş
Solcuların korkması beni bir yandan sevindirirken bir yandan garipsiyorum.
Sızmak..:) Bu vatanın evladı bu devlette makam mevkiye geliyorsa szmak mı oluyor.
Tam tersine Osmanlıdan kaldı bu devlet onlara.
İskilipli atıftan kaldı onlara neneleri Hatun'dan kaldı onlara.
Kendi devletlerinde bir yerlere gelmeleri en doğal haklarıdır.
EpiVaTeS
01-25-2011, 00:40
bana nurcu demeyin aman...
ciddiyim bir tanesini benzetecem çok pis...
bana nurcu demeyin aman...
ciddiyim bir tanesini benzetecem çok pis...
Mavera abi İbrahim kardeşimizin hassasiyetlerine dikkat edelim. Nurcuları anımsatan hiç bir paylaşıma izin vermeyelim.
İbrahim kardeşim hiç beni dinlemiyor hala o mesele üzerinde duruyorsun . :) Sen çok daha iyilerini hakediyorsun.
Bu cemaati pof,poflayıp büyütüp her yere sızdıran medyadan başkası değil :)
Şurayı ele geçirdiler yok şöyle güçleri var,çok büyükler,ülkeyi yönetiyorlar...
Alelade bir cemaat sadece yönetici kadrolar da çok adamı olduğu için ve zengini çok olduğu için bunu gören medya cemaati de uçuruyor...
Sayılarını kimse bilmiyor falan böyle heyecan katıcı komik yazılara çok denk geliyoruz (:
Buda bazılarına gaz verip kendilerini Türkiye de tek otorite sanmalarına neden oluyor..
Alelade bir cemaat sadece yönetici kadrolar da çok adamı olduğu için ve zengini çok olduğu için bunu gören medya cemaati de uçuruyor...
Sayılarını kimse bilmiyor falan böyle heyecan katıcı komik yazılara çok denk geliyoruz (:
Buda bazılarına gaz verip kendilerini Türkiye de tek otorite sanmalarına neden oluyor..
Dar Düşünceler.. Dar Görüşler...
Özgür Çağrı
01-25-2011, 21:02
ufuk cızgısımı yetismemis ;D
ufuk cızgısımı yetismemis ;D
yalcin abiyle beraber seninle özel ilgilenmeliyiz ben sende gelecek görüyorum ;)
Benim iddam değil ki dar olsun çoğu kartel medyasın'ın iddiası :şaşkın:
Hatta son zamanlar da daha bir heyecan katmak için Fetullah Gülen'in mal varlığını ve gücünü ortaya koymak için özel gazeteci araştırmacılar tutmuşlar..
Onlar da iyice pof,poflayıp Fetullah Güleni tüm Asyan'ın yöneticisi konumuna getirmiş (:
Şimdi medyanın yalanlarını destekleyip pof,poflayınca geniş görüşlümü olacağım..?
Bu size kendinizi özel hissettirecekse öyle olsun tamam :)
Son satırıma takıldıysanız eğer benim baktığım pencereden böyle gözüküyor sizi daralttıysam kusuruma bakmayın :)
Bu konuda yaralar taze şimdi malumun ilanını yapıp ortamı germenin anlamı yok :)
0000000000
01-25-2011, 22:29
Velevki söyledikleri gibi olsun bir müslüman olarak kanınamı dokunur bu kardeş !!!
Velevki söyledikleri gibi olsun bir müslüman olarak kanınamı dokunur bu kardeş !!!
kardesim bende bu konuda ayni düsünüyorum.. velev ki bütün dersaneler, okullar, bankalar, yurtlar hocaefendinin üzerine zimmetli olsun, sorun nerdedir..
ben depare arkadasin samimiyetinden zerre kadar süphe duymam buradaki göndermem malum güruhadir neden bu hazimsizlik..
kaldiki hocaefendiye bütün dünyayi verseniz elinin tersiyle itecek bir gönül insanidir..
0000000000
01-25-2011, 22:35
kardesim bende bu konuda ayni düsünüyorum.. velev ki bütün dersaneler, okullar, bankalar, yurtlar hocaefendinin üzerine zimmetli olsun, sorun nerdedir..
ben depare arkadasin samimiyetinden zerre kadar süphe duymam buradaki göndermem malum güruhadir neden bu hazimsizlik..
kaldiki hocaefendiye bütün dünyayi verseniz elinin tersiyle itecek bir gönül insanidir..
Usta hele ben hiç anlamıyorum. Kemalist faşistleri anlarım bir yandan sermayeleri tekelciliği ellerinden gidiyor. Ya bizim müslüman kardeşlerimizin bundan rahatsızlık duyması tuhafıma gidiyor. Olabilir cemaattir hayatla iç icedir mükemmel değildir ama fitneye karşı bari taşlamayalım ..
İntifada
01-25-2011, 22:41
gayretullaha dokunmasın...
Özgür Çağrı
01-25-2011, 22:53
Ha kemalist ergenekon ha islamcı ergenekon ha irandaki mollalar hak ak parti forumdaki reyizler ;D Biz her türlü derin yapılanmaya karşıyız. Elin kemalisti bir hata yapsa ulan bunların zaten kökü bozuk der geçerim ama bir müslüman ümmeti ilgilendiren bir hata yaptımı öfkeden deliye dönerim buda aslında onlara verdiğim değeri gösterir. Kemalistlere dediğim gibi ulan bunlarda şöyle şöyle der kenara atardım.
Onun için bir müslüman cemaatin ümmeti ilgilendiren hatasında sert tepki gösteririm.
furkan burada tartisilan konu cemaatin dersaneleri, okullari, yurtlari neden bazi muhafazakar kesimi rahatsiz eder hadi diger güruhun ideolojik sebebleri var ama bu cemaatin maddi büyüklügünden neden muhafazakar resim rahatsiz olur..
0000000000
01-25-2011, 22:57
Bir cemaatin uygulaması senin meşrebine göre hatalı olabilir , bunu hata değilde streteji olarak kabul ediyorsa ve doğru bildiği yolda ilerliyorsa kemalist faşistlere gösterdiğinden çok daha itidalli tavrı müslüman cemaate göstermek zorundasın . Neyin hata olup olmadığına her cemaat anlayışı farklı yanaşır her cemaati bir ekssen etrafında toplayacağımıza bırakalım herkes kendi kulvarında koştursun değilmi ki bunlar temelde müslüman değilmi yani
Özgür Çağrı
01-25-2011, 23:03
furkan burada tartisilan konu cemaatin dersaneleri, okullari, yurtlari neden bazi muhafazakar kesimi rahatsiz eder hadi diger güruhun ideolojik sebebleri var ama bu cemaatin maddi büyüklügünden neden muhafazakar resim rahatsiz olur..
Valla ben olayın siyasi boyutuyla ilgileniyorum din boyutu çoğu noktada bizi aşıyor. Ama bazı müslüman kesimler çevrede görüyorum gülen hareketinin okullarını yurtlarını islami zehirleme olarak görüyorlar. Ben bunun temelinde dinden ziyade siyasi hesaplaşmaların yattığı kanaatindeyim. Din konusunda bilgim fazla olmadığından zehirlememidir yoksa sevgi aşısımıdır onu bilemem. Ama siyasi olarak gülen hareketinin yurtlarının okullarının dersanelerinin muhafazakar çevreye epey yararı vardır.
Mesela geçen mhp'li bir arkadaş vardı üniversiteye gitti hizmetin yurduna gitmiş çocuk 6 ayda siyasi evrim geçirdi. Bunu canlı olarak gördüm .
Ama şuda unutulmamalıdır Kontrolsüz güç güç değildir. Ayrıca fazla tavizde iyi değildir çünkü taviz tavizi doğurur. Ne çok sıkı olacaksın nede çok geniş önemli olan dengede kalmak.
Benim iddam değil ki dar olsun çoğu kartel medyasın'ın iddiası :şaşkın:
Hatta son zamanlar da daha bir heyecan katmak için Fetullah Gülen'in mal varlığını ve gücünü ortaya koymak için özel gazeteci araştırmacılar tutmuşlar..
Onlar da iyice pof,poflayıp Fetullah Güleni tüm Asyan'ın yöneticisi konumuna getirmiş (:
Şimdi medyanın yalanlarını destekleyip pof,poflayınca geniş görüşlümü olacağım..?
Bu size kendinizi özel hissettirecekse öyle olsun tamam :)
Son satırıma takıldıysanız eğer benim baktığım pencereden böyle gözüküyor sizi daralttıysam kusuruma bakmayın :)
Bu konuda yaralar taze şimdi malumun ilanını yapıp ortamı germenin anlamı yok :)
kasdettiğim siz değildiniz afedersiniz :)
söz konusu medyanın uydurduklarıydı kasdettiğim...
Özgür Çağrı
01-25-2011, 23:05
Rahatsız olanlar saadet partililer genelde onlarda zamanında arkadan hançerlendiklerini unutamıyorlar ondan dolayı aslında onlarında tepkisi siyasi olarak algılanabilir.
0000000000
01-25-2011, 23:08
Rahatsız olanlar saadet partililer genelde onlarda zamanında arkadan hançerlendiklerini unutamıyorlar ondan dolayı aslında onlarında tepkisi siyasi olarak algılanabilir.
Kartel basından uzak dur kardeş. Sürekli onlar siyasi yapı ile ak partiyi ilişkilendirir siyasi iradeyi islami atmosfere sokarak evrensel adım atan partiyi halk nezdinde bitirmeye çalışır. Cemaatin siyasetle işi olmaz sadece toplumsal menfaatleri gözetme adına demokrasi adına ortak sesleri olur. Hacerleme vs gibi şeyler siyasetcilerin işidir. Yolu hizmet olanın derdi değildir.
furkan bu birazda bölgelerden kaynaklanabiliyor sunu kabul etmeliyiz her hareketin icinde kraldan cok kralcilar var bu ak partide var cemaatte de..
mesela kendi adima cemaatle resmi bir bagim yok ve bazi kisiler oldugu sürecede olmayacak ama pireye kizip, yorgan yakacak birisi degilim..
sonucta bir gönül bagim var yani yine zamana aboneyim, stv yi izliyorum, hocamin sohbetlerinden feyz almaya calisiyorum tabiki bazi noktalarda ters düsüyoruz ki buda dogaldir ben babamla bile cogu konuda ayri düsüyorum..
İntifada
01-25-2011, 23:18
yav mesela polislik meselesi...
bilmem fark ettinizmi ama son dönemin polislerinin önünde adam doğrasanız müdahale etmeyecekler neredeyse...
şimdi ben kalkıp bu polislerin manevi duyguları benimle aynı diye gözmü yumayım buna...
Politize olmuş olmaları bile garip bir durum bence..
0000000000
01-25-2011, 23:21
Buda zor durum müdahale etse onu proveke edecek birilerinin olması ihtimalini göze alıp polisin elini kolunu bağlıyorlar . Mesela tunus daki olayların ateşlenme fitili bir okul öğrencisinin kendini hyakması ile olmuştur. Bizim ülkemizde polisin üzerinden sürekli rejim kavgaları üretildiiğinden ötürü iç işleri bakanımız bu konularda çok hassas olduğunu düşünüyorum.
İntifada
01-25-2011, 23:22
bende polislikle alakası olmayan ruhsal olarak polisliğe uymayan insanların polisliğe yerleştirilmesi sonucu böyle olduğunu düşünüyorum...
bende polislikle alakası olmayan ruhsal olarak polisliğe uymayan insanların polisliğe yerleştirilmesi sonucu böyle olduğunu düşünüyorum...
doğru.
0000000000
01-25-2011, 23:25
Politize olmuş olmaları bile garip bir durum bence..
Erbakan hocaya yaptıklarını şimdi bu cemaate yapmak istiyorlar siyaset zemini ile cemaati aynı kefede örgütleyip halk nezdinde yıpratma faaliyeti. Erbakan hoca siyaseti iyi okuyamayıp ülkenin dokusunu zinde güçşleri sezinlemeyip islami klişeler ile hareket ederek islami kesime büyük zarar vermiştir. O yüzden siyaset ile islami hareketler birbirlerine göbekten bağlı olmamaları lazım bu durum şerefsizlerin işine yarar tıpkı istem inönünün döneminde chp liderinin Adnan menderesi Said nursi hz leri ile yıkmaya calışması gibi.Bugün aynı fitne yuvaları ak partiyi hocaefendi ile vurmaya calışıyorlar. Uyanık olmak gerek.
siyah gül 07
01-26-2011, 14:26
Nasıl bir düşüncedir anlamıyorum hiçbir cemaatele ilgim yok ama olsa Fethullah Gülen yaptığı güzellikler malum desteklerdim yanlışları ortaya çıkartılması karşısında bu kanı resmen onların sözcüsü olmuş sanki oysaki yazılarını takip eder severdim yazıkkkk
Niye benim kanıma dokunsun ki bu iddiaların sahipleri art niyetli demeye getiriyorlar ki bunlar çok büyüdü ipini çekin :)
Kanıma dokunanlar varsa da şahıstır cemaat değil...
Sahi birde bu haberlerle gaza gelip vaybe neymişiz biz artık Türkiye'de sözü geçen en büyük İslami hareket biziz demeye getirenlere kanım dokunur...
Çünkü başka camiaların konferanslarını iptal ettirecek kadar tek biz varızcı bunlar :)
kasdettiğim siz değildiniz afedersiniz :)
söz konusu medyanın uydurduklarıydı kasdettiğim...
Yanlış anlamışım o zaman ben özür dilerim yorum için :)
manifesto
01-26-2011, 17:41
yav mesela polislik meselesi...
bilmem fark ettinizmi ama son dönemin polislerinin önünde adam doğrasanız müdahale etmeyecekler neredeyse...
şimdi ben kalkıp bu polislerin manevi duyguları benimle aynı diye gözmü yumayım buna...
Bu kanıya nereden vardın ben anlamadım..
Hani cemaat emniyette kadrolaşıyor diyorlar ya oradan çakmaya çalışıyorsun ama yemez.
Bak bakalım bugüne kadar hangi polis haberalın kulağından tutmuş,veli küçüğün kulağından tutmuş bugüne kadar hangi poşlis orgeneralin kor generalin kolundan tutmuş geeel bakalım demiş..
Polis müdahale etmiyormuş muş..
O iğrenç ses kayıtları deşifre olan gizli görüşmeler,kendi kendine mi oluyor sanıyorsunuz..
sevsinler..
Cemaat kendi işini yapıyor e tabi bugüne kadar 10 insanı bir araya getiremeyenler haliyle hazımsızlık içinde..oysa nazar etme ne olur çalış senin de olur..bu hönkürtü kütürtü niye..
İntifada
01-26-2011, 17:48
Bu kanıya nereden vardın ben anlamadım..
Hani cemaat emniyette kadrolaşıyor diyorlar ya oradan çakmaya çalışıyorsun ama yemez.
Bak bakalım bugüne kadar hangi polis haberalın kulağından tutmuş,veli küçüğün kulağından tutmuş bugüne kadar hangi poşlis orgeneralin kor generalin kolundan tutmuş geeel bakalım demiş..
Polis müdahale etmiyormuş muş..
O iğrenç ses kayıtları deşifre olan gizli görüşmeler,kendi kendine mi oluyor sanıyorsunuz..
sevsinler..
Cemaat kendi işini yapıyor e tabi bugüne kadar 10 insanı bir araya getiremeyenler haliyle hazımsızlık içinde..oysa nazar etme ne olur çalış senin de olur..bu hönkürtü kütürtü niye..
hmmm...
evlerde beraber kaldığım ve össyi kazanamayan arkadaşlarımın çoğunun polis olmasının sebebi farklı o zaman...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.