fatih kısaparmak balon baskılı balon İmam Hatiplerin Ortaokul Bölümü Yeniden Açılıyor ! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmam Hatiplerin Ortaokul Bölümü Yeniden Açılıyor !

Özgür Çağrı
01-06-2012, 20:01
AK Parti, imam hatip liselerinin ortaokul bölümlerinin kapatılmasıyla geçilen 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek.

http://analizmerkezi.com/resimler/2/27120.jpg

Teklif kabul edilirse zorunlu eğitim 13 yıla çıkarken, isteyen öğrenciler orta kademede imam hatiplere geçiş yapabilecek

İmam hatip liselerinin ortaokul bölümleri yeniden açılıyor. 28 Şubat sürecinde 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılı'nda kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması başladığı için imam hatip liselerinin ortaokul bölümü kapanmıştı. Daha önce ilkokuldan mezun olduktan sonra (12) yaşında imam hatip lisesine kaydını yaptıran öğrenciler, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim nedeniyle sadece lise bölümlerine 15 yaşında kayıt yaptırabilir hale gelmişti. Bu durum bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

ZORUNLU EĞİTİM 13 YILA ÇIKIYOR

AK Parti hazırladığı kanun teklifiyle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek. Teklif yasalaştığında, zorunlu eğitim 13 yıla çıkarılacak. 1 yıl okul öncesi eğitimin ardından, 4 yıl temel eğitim, 4 yılı yönlendirme ve orta öğretime hazırlık, 4 yıl da orta öğretim (lise) eğitimi olacak. Yönlendirme eğitimiyle öğrenciler gelecekte sosyal bilimler liseleri, düz liseler, meslek liseleri, fen liseleri, imam hatip liselerinden hangisinde okumak istediğini tercih edebilecek.

Öğrenci tercihine göre 4 yıl eğitim alacak. Tercih ettiği bölümler arasında her zaman yatay ve dikey geçiş imkânı bulunacak. Son olarak ise 4 yıl ortaöğretim yani lise eğitimi alması planlanıyor. Sistemle aynı zamanda, farklı yaş gruplarında öğrencilerin pedagojik olarak ayrı fiziksel mekânlarda eğitim alması da amaçlanıyor. İmam hatip mezunlarının ilahiyat fakülteleri dışındaki alanlara girmesinin önünü kesen katsayı uygulaması YÖK tarafından kaldırılmıştı.Teklifle, katsayının herkese eşit uygulanması yasaya bağlanacak. Teklifte meslek liselerinden 2 yıllık yüksek okullara sınavsız geçişe imkân verilirken, 4 yıllık fakültelerin yüzde 10 kontenjanı ön lisanstan dikey geçiş yapacaklara ayrılacak.

İmam hatiplilerden CHP liderini ziyaret

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) üyeleri dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Önder üyeleri Kılıçdaroğlu'na anayasa raporu sundu. ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ÖNDER'in din ve vicdan özgürlüğü, dindevlet ilişkisi, kılık kıyafet özgürlüğü gibi konulardaki önerileri hakkında da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin imam hatiplere ve Kuran kurslarına karşı olduğu gibi bir algı olduğunu belirterek "Biz ikisine de karşı değiliz. Biz yasal olmayan Kuran eğitimine karşıyız. CHP olarak imam hatiplerin varlığını çok önemsiyoruz. 1924'te imam hatipleri CHP açtı" dedi. ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut başkanlığındaki heyet dün aynı zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşerek anayasa raporunu sundu.

Sabah

Ertuğrul ÖZGÜL
01-06-2012, 20:13
Hafızlık işi ne olacak acaba???

Cihannur
01-07-2012, 21:43
Gerçekleşir inşaallah. Dertlere Derman AK Parti.

İntifada
01-07-2012, 21:45
kesintisiz eğitim son buluyor bu çok güzel bir gelişme...
lakin zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor buda berbat bir gelişme...

unsparing
01-07-2012, 21:46
Hayırlısı Olsun...

Cihannur
01-07-2012, 21:56
kesintisiz eğitim son buluyor bu çok güzel bir gelişme...
lakin zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor buda berbat bir gelişme...

Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması -anaokulu da zorunlu olursa eğer 13 yıl oluyor- niye berbat bir gelişme olsun ki? Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması bence harika bir gelişme olur.

Ertuğrul ÖZGÜL
01-07-2012, 21:56
bu olay benim hiç hoşuma gitmedi açıkçası...

Ertuğrul ÖZGÜL
01-07-2012, 21:57
Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması -anaokulu da zorunlu olursa eğer 13 yıl oluyor- niye berbat bir gelişme olsun ki? Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması bence harika bir gelişme olur.

Hafızlık konusu nasıl olacak ki o zaman???

Cihannur
01-07-2012, 22:00
Hafızlık konusu nasıl olacak ki o zaman???

Nasıl yani? Anlamadım. Hafızlık elbette devam eder. Hafızlık öğretimi İmam Hatiplerde verilmiyor diye biliyorum; onların müfredatında hafızlık öğretimi var mı?

İntifada
01-07-2012, 22:01

neden harika ?
zulümdür bu...
herkes okuyacak yada okumak isteyecek diye bi kuralmı var...
belki adamın durumu iyi çocuğunu devletin okulunda okutmak istemiyor...
yada çocuk lise okumak istemiyor direk çalışmak istiyor ne olacak ?

Ertuğrul ÖZGÜL
01-07-2012, 22:09
Nasıl yani? Anlamadım. Hafızlık elbette devam eder. Hafızlık öğretimi İmam Hatiplerde verilmiyor diye biliyorum; onların müfredatında hafızlık öğretimi var mı?

zorunlu eğitim 13 yıl olunca hangi arada yapılacak ki hafızlık... imam hatipde yok zaten ama zorunlu 13 olunca...

Cihannur
01-07-2012, 22:38
zorunlu eğitim 13 yıl olunca hangi arada yapılacak ki hafızlık... imam hatipde yok zaten ama zorunlu 13 olunca...

Hafızlık için öyle uzun bir zaman gerekmiyor. 1 yaz tatilinde, olmadı 2 yaz tatilinde, o da olmadı 3 yaz tatilinde hafızlık öğretimi tamamlanabilir.

İntifada
01-07-2012, 22:52
Hafızlık için öyle uzun bir zaman gerekmiyor. 1 yaz tatilinde, olmadı 2 yaz tatilinde, o da olmadı 3 yaz tatilinde hafızlık öğretimi tamamlanabilir.

yaz tatilleri 1 ay arayla zaten ;D
öyle basit iş değil...
forumumuzda hafızlar mevcut sorabilirsiniz 3 yaz tatilindemi hafız oldunuz diye...

Ebuzer
01-07-2012, 22:58
Hafızlık eğitimi zaten iyi değil..

İntifada
01-07-2012, 23:01
ben olaya zorunluluk kısmından bakıyorum...
12 sene öğretimi zorunlu kılmak bence despotluk...

BeldeiTAYYIBe
01-07-2012, 23:04
Zorunlu egitim bircok ülkede 10-12 yildir.
Niye despotluk olsun?
4.siniftan sonra okulu terk etmek dahami iyi?

İntifada
01-07-2012, 23:09
türkiyede hiç okumayacağım diyen çocuğu zaten ailesi liseye kadar okutuyor...
okumak istemeyen bırakıyor lisede...
bu zorunlu eğitim 8 sene olmasada değişmezdi...
şimdi buda olmayacak...
benim liseden okulu bırakan,okumak istemeyen iş yapmak isteyen bir çok arkadaşım vardı...
ve şimdi hemen hemen hepsi işinde gücünde adamlar...
okumak isteyemeyen birisini zorla okutmak hem çocuk,hem o çocuğun sınıfındakiler için zulümdür...
üstelik türkiyede okullarda özellikle liselerde eğitim ve öğretim namına hiç bir halt yok...
fen lisesi anadolu öğretmen lisesi falan tutturursan ne ala...
ben düz lise mezunuyum son sene gittiğim dersane olmasaydı üniversite falan kazanamazdım ben...
zaten bence bu 12 seneye çıkarılma amaçlarından biriside dersane ve özel okul sektörünün daha fazla kar etmesini sağlamak...

BeldeiTAYYIBe
01-07-2012, 23:18
8 yillik zorunlu egitim henüz yokken, cocuklarini ilkokuldan sonra bir tornaciya veya bir esnafa bazende köyde tarlaya yardima alan aileleri biliyorum.
Belki onlar acisindan illegal veya anormal bir durum degil fakat o cocugun istikbali belkide daha verimli olacaktir. Yani bu insanlarin kaderi yalnizca bu olmamali.
Keza dogudada böyledir. Simdi zorunlu oldugu icin herkes göndermek zorunda.

İntifada
01-07-2012, 23:24
bence yanlış...
zorlamak diye birşey olmamalı...
şu an milyonlarca genç zorunlu olmadığı halde liselerden mezun oluyor zaten...
liseyi okumayan bırakan insan liseyi bitirenlerin yanında devede kulak...
adam zengin çocuğunu okutmak istemiyor medreseye verecek laik eğitim almasını istemiyor çocuğun belki ne olacak

Cihannur
01-07-2012, 23:33
yaz tatilleri 1 ay arayla zaten ;D
öyle basit iş değil...
forumumuzda hafızlar mevcut sorabilirsiniz 3 yaz tatilindemi hafız oldunuz diye...

Yaz tatillerinde olmazsa öğretim yılı içinde belli bir saat ayrılabilir. Mesela günde 1-2 saat ayrılabilir. Bir çözüm yolu bulunur.

serdary
01-07-2012, 23:35
Esas mesele liselerin-özellikle düz liselerin- düzeltilmesi.

BeldeiTAYYIBe
01-07-2012, 23:37
Zorla okuyup avukat ve doktor olanlarda var.:)
yani senin söylediklerin duruma göre degisken seylerdir.
Okumak isteyipte sartlar geregi okutulmayanlar acisindan da düsünmek gerekir. Hem cocuk yasta insan ileriye dönük saglikli kararlar veremezki...haliyle okumak istemeyen cocuk, istemiyor diye okuldan alinmaz.

Laik sistemin okulunda okutmak istemeyenler icinde alternatif sunulmasi daha güzel olur elbette...hatta gercek medrese egitimide devreye sokulsa cok cok güzel olur...fakat bu insanlar zorunlu egitim x olsada y olsada zaten cocuklarini devletin okulunda okutmaya su anki sürecte mecburlar...

Ertuğrul ÖZGÜL
01-07-2012, 23:40

sanırsam hafızlık hakkında hiç bilginiz yok...

İntifada
01-07-2012, 23:41
okumak isteyip okuyamayan çocuğu okutmaktır devletin görevi okumak istemeyen çocuğu okutmak değil...
ileriye dönük sağlıklı karar veremeyen bir çocuğun okumak istemeside sağlıklı bir karardır diyemeyiz üstad mantığı ters işletirsek...
ben eğitime öğretime son derece önem veren bir insanım...
ama mecburiyet dedinmi iş biter...

Cihannur
01-07-2012, 23:44
sanırsam hafızlık hakkında hiç bilginiz yok...

Normal öğretimle ne kadar zamanda hafız olunduğunu bilmiyorum; ama bazen medyada bazı insanların kısa zamanda hafızlığı tamamladıkları türü haberlere rastladığım oldu.

Ertuğrul ÖZGÜL
01-07-2012, 23:47
Normal öğretimle ne kadar zamanda hafız olunduğunu bilmiyorum; ama bazen medyada bazı insanların kısa zamanda hafızlığı tamamladıkları türü haberlere rastladığım oldu.

medyadaki şekilde hafız olanı hiç görmedim ne derece etkili bilmiyorum ama normal zekaya sahip birisi K. Kerim okumayı biliyorsa 2 senesini alır...

BeldeiTAYYIBe
01-08-2012, 00:10
ama mecburiyet dedinmi iş biter...

Bir kankam vardi okula gitmemek icin akla karayi secerdi.
O kacardi babasida sapanla kovalardi.
Zorla okudu...hemde ne zor. Kendini zorlayanlara bela okurdu.
Simdi uzman doktor.
Son duyumlarima göre okumasina vesile olanlara hayir duadan geri kalmazmis...

Devletin vazifesi,
okumak istiyor veya istemiyor ayirimi yapmak degildir....vazife vatandasini en iyi olanaklarda okutmaktir.
Cocugun istekli olmasi bir avantajdir....
isteksiz olan cocuguda bi sekilde okutmak vazifedir.
Oy hakki bile verilmiyor yetiskin olmayana...gectinki gelecegine dair bu kadar önemli bir karari YALNIZCA cocugun tercihine birakamazsin.

Cihannur
01-08-2012, 00:12
medyadaki şekilde hafız olanı hiç görmedim ne derece etkili bilmiyorum ama normal zekaya sahip birisi K. Kerim okumayı biliyorsa 2 senesini alır...

Vay be, epey zaman alıyormuş. Günde kaç saatlik çalışmayla 2 sene sürüyor? 1-2 ayda falan hafız olanlar da vardır herhalde.

Ertuğrul ÖZGÜL
01-08-2012, 00:14
Vay be, epey zaman alıyormuş. Günde kaç saatlik çalışmayla 2 sene sürüyor? 1-2 ayda falan hafız olanlar da vardır herhalde.

Duruma göre 3-4-5 sene hafızlık yapanlar oluyor... kaç saati yok günün dersi olana kadar çalışılır... ben o iki ayda yapanlardan hiç görmedim ama zeki kişiler 6 ayda bitirebiliyor normal yolla...

Cihannur
01-08-2012, 00:19
Duruma göre 3-4-5 sene hafızlık yapanlar oluyor... kaç saati yok günün dersi olana kadar çalışılır... ben o iki ayda yapanlardan hiç görmedim ama zeki kişiler 6 ayda bitirebiliyor normal yolla...

Nerede yapılıyor hafızlık öğretimi? Hangi okullarda?

manifesto
01-08-2012, 00:22
Arkadaş kesintisiz ilkellik son buluyor siz hafızlık nasıl olacak diyorsunuz?
Şuan da nasıl oluyor? yani zorunlu kesintisiz 8 yıl eğitim varken nasıl oluyor hafızlık?
Konu hafızlık üzerinden değil eğitim özelinde ele alınmalı bence
Hafızlık genel bir durum değil
Zaten hafızlık eğitimi alanlar ortaokulu ve liseyi dışarıdan veriyor

İmamhatiplerin eski canlılığına kavuşması ve eğitime yeni bir soluk getirmesi umulur

İntifada
01-08-2012, 00:27
Bir kankam vardi okula gitmemek icin akla karayi secerdi.
O kacardi babasida sapanla kovalardi.
Zorla okudu...hemde ne zor. Kendini zorlayanlara bela okurdu.
Simdi uzman doktor.
Son duyumlarima göre okumasina vesile olanlara hayir duadan geri kalmazmis...

Devletin vazifesi,
okumak istiyor veya istemiyor ayirimi yapmak degildir....vazife vatandasini en iyi olanaklarda okutmaktir.
Cocugun istekli olmasi bir avantajdir....
isteksiz olan cocuguda bi sekilde okutmak vazifedir.
Oy hakki bile verilmiyor yetiskin olmayana...gectinki gelecegine dair bu kadar önemli bir karari YALNIZCA cocugun tercihine birakamazsin.

benimde orta okul ve lisede okulu bırakan arkadaşlarım var...
kimi meslek öğrendi geliştirdi kendini,kimi kendi işini kurdu...
abilerim arkadaşlarım var liseyi açıktan okuyan hepsi çalışıyor bir yerlerde belli mevkilerde...
okumak istesede istemesede aile eğitime önem veriyorsa ve şartları bunu gerektiriyorsa okutuyor zaten çocuğu...
liseyi okumayanlar genelde 10 12 zayıfı üst üste getiren ve okuyamayacağı anlaşılan,kesinlikle okumak istemeyen ve kendisine yönelik plan yapmış yada ailesinin okutmak istemediği insanlar genelde...
gerisi yine okuyor
her sene 2 milyon insan össye giriyor bu eğitim-öğretime devamda bir sıkıntı olmadığının kanıtı zaten...
mecburiyet apayrı bir kavramdır...
her dayatma özgürlüğü kısıtlayıcıdır...
devletin vazifesi eğitim öğretimden yararlanmak isteyen çocuğa ve veliye en iyi şartlarda hizmet vermektir...

çocuk okumak istiyor veli okutmuyor devlet müdahale etmeli...
çocuk okumak istemiyor veli istiyor devlet okutmalı...
çocuk okumak istemiyor aile olur diyor devlet karışmamalı...
aile okutmak istemiyor çocuk olur diyor devlet karışmamalı...
devamı despotluktur...

İntifada
01-08-2012, 00:28
Şuan da nasıl oluyor? yani zorunlu kesintisiz 8 yıl eğitim varken nasıl oluyor hafızlık?

İmamhatiplerin eski canlılığına kavuşması ve eğitime yeni bir soluk getirmesi umulur

benhur kesitisizlik bitiyor ama zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor...

manifesto
01-08-2012, 00:37
Hafızlık eğitimi için bir ara formül bulursun olur biter
Sorun değil yeter ki niyetleri iyi olsun
Ayrıca 12 13 yıl zorunlu eğitimin henüz altyapısı yok
Daha uzun zaman alır alt yapı.

Ertuğrul ÖZGÜL
01-08-2012, 00:43

şuanda nasıl olduğunu iyi bilen birisi olarak eskisi kadar iyi olmadığını biliyorum ve bu 13 çıkarsa bu iş bitmiş gibi olur...

Dışarıdan ortaokul diye birşey kalmadı ayrıca dışarıdan lisede hafız adama pek yaramıyor... tamam imam hatipler canlansın bende imam hatipliyim ama bunun başka bi çaresi olmalı...

İntifada
01-08-2012, 00:49

yahu benhur hafızlık meselesini açan ben değilim...
bu sistem 4 4 4 sistemi...
kesintisiz eğitim kalkıyor ama zorunlu eğitim uygulaması ağırlaşıyor...
12 sene boyunca çocuğunu devlet okuluna göndermek zorunlu hale geliyor...
altyapı cart curt değil düzenleme bu şekilde...
büyük ihtimal tırsıyorlar muhalefetin tepkisinden...
birden 4 4 yaparsak ortalık ayağa kalkar diye düşünüyorlar...

Ertuğrul ÖZGÜL
01-08-2012, 00:56

Bu kadar basitmi Hafızlık sizce araya sıkıştırız gibi bişey anladım ben... bence diğerlerinden daha önemli bir kısım... eskiden K. Kursları sınavla öğrenci alıyormuş... 8 yıllık sayesinde hiç bir yeri kazanamayanlar gidiyor... 13 olursa oda kalmayacak...

EZEL
01-08-2012, 01:03
Cek cakları konuşmak istemiyorum icraatı görmek istiyorum .

İntifada
01-08-2012, 01:06
Şu eğitim sistemini düzeltseler, tamam diyeceğim, gerekirse 25 yıl zorunlu eğitim olsun. Ama yok, giren cahil, çıkan cahil, giren aklı başında, çıkan uçuk kaçık..
Bomboş okullar, insan giden senesine yanıyor.

aynen öyle abla...
dersanecilik ve özel okulculuk sektörünü zengin etmekten başka birşeye yaramıyor yeni sınavlar,sistem vs.

Cihannur
01-08-2012, 01:07
Cek cakları konuşmak istemiyorum icraatı görmek istiyorum .

Kısa zamanda altyapı büyük ölçüde tamamlanıp zorunlu öğretim 13 seneye çıkarılacaktır inşaallah. Yaşarsan sen de göreceksindir.

İntifada
01-08-2012, 01:08
zorunlu kelimesi ne kadar can sıkan bir kelimedir dostlar...

Cihannur
01-08-2012, 01:15
Şu eğitim sistemini düzeltseler, tamam diyeceğim, gerekirse 25 yıl zorunlu eğitim olsun. Ama yok, giren cahil, çıkan cahil, giren aklı başında, çıkan uçuk kaçık..
Bomboş okullar, insan giden senesine yanıyor.

Niye böyle? Çünkü devlet yıllarca okullarda resmî ideolojiye uyan ve sisteme itaat eden nesiller yetiştirmek gayretinde oldu. Senin vasıflı ve değerli bir birey olarak yetişmen devletin zerrece umurunda değildi. Devletin istediği şey kabaca; sana dayattığı resmî ideolojiyi sorgusuz sualsiz kabul etmen, vergini vermen, erkeksen askerlik görevini yapman ve devletin koyduğu kurallara uymandan ibaretti. Böyle bir anlayışın sonucunda kültürsüz ve cahil nesiller yetiştirildi.

Cerrah
01-08-2012, 01:21
Hafızlık bence okula ara vermeden yapılmalı.

Ertuğrul ÖZGÜL
01-08-2012, 01:31
Hafızlık bence okula ara vermeden yapılmalı.

Nasıl olacak ki o iş...???

EZEL
01-08-2012, 01:36
Kısa zamanda altyapı büyük ölçüde tamamlanıp zorunlu öğretim 13 seneye çıkarılacaktır inşaallah. Yaşarsan sen de göreceksindir.

Kısa zaman mı 10 yıla dayandı iktidarlığımız bir nesil gitti yahu daha önce imam hatiplerin önünü açan iktidarlar kadarda olamadık resmen rezil olduk .

depare
01-08-2012, 01:37
Eğitimin 13 yıla çıkması demek en göze çarpacak yanıyla bir sonraki neslin %80'den fazlasın'ın Kuran okumayı bilmemesi demektir..!

Hangi mezheptensin diye sorduğunuz da %95 lik kısmın Pardon..? tarzı cevaplar vermesi demektir :)

Şuan da karşılaştığımız bu tip insanlar 8 yıllık zorunlu eğitimin semeresidir..

İlk etapta normal gözüküyor zararı yıllar geçtikçe anlaşılıyor..

Sonra insanlar çocuğunu okula göndermemek için sahteciliğe başvurunca suçlu ilan ediliyor..!

Cerrah
01-08-2012, 01:41
Nasıl olacak ki o iş...???

Benim kaldığım yurtta lise öğrencilerine hafızlık eğitimi veriliyor, ve çocuklar okul derslerinde de birinciler. Üç senede de bitiyor. Hafızlık yapacakların okul ve hafızlığı bir arada yürütemem deyip sene kaybetmesine gerek yok. Eğer hafız olacaksanız Allah yardım ediyor

Cihannur
01-08-2012, 01:44
Kısa zaman mı 10 yıla dayandı iktidarlığımız bir nesil gitti yahu daha önce imam hatiplerin önünü açan iktidarlar kadarda olamadık resmen rezil olduk .

Sabır... Her şeyin bir zamanı var. Daha 3-4 sene önce AK Parti hakkında laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle kapatma davası açıldığını unutmayalım. Ergenekon Terör Örgütü'nün darbe yapmak için uğraştığını unutmayalım. Balyozcuların darbe yapmak için uğraştıklarını unutmayalım. Ordumuzun üst kademesindeki bazı subayların AK Parti hükümetini yıpratmak için internet siteleri kurdurduklarını unutmayalım.

Nasıl üniversitelerdeki başörtüsü sorunu büyük ölçüde çözüldüyse, nasıl askerî vesayet ve yargı vesayeti ortadan kaldırıldıysa, kesintisiz öğretim zulmü de ortadan kaldırılacaktır inşaallah.

Cihannur
01-08-2012, 01:51
Eğitimin 13 yıla çıkması demek en göze çarpacak yanıyla bir sonraki neslin %80'den fazlasın'ın Kuran okumayı bilmemesi demektir..!

Hangi mezheptensin diye sorduğunuz da %95 lik kısmın Pardon..? tarzı cevaplar vermesi demektir :)

Sonra insanlar çocuğunu okula göndermemek için sahteciliğe başvurunca suçlu ilan ediliyor..!

Niye öyle olsun ki! Zorunlu öğretim 13 yıla çıkarılır ve kademeli olacak şekilde düzenlenirse, mesela İmam Hatiplerde okuyan öğrenciler o zaman 3 yıl ortaokul 4 yıl da lise olmak üzere toplam 7 yıl dinî ağırlığı olan bir öğretim görecekler.

BeldeiTAYYIBe
01-08-2012, 19:23

Almanyada egitim 10 yil.
Fakat 17-18 yasinda hoca olan gencler var.

Burda sorun kesintisizde degil.
Asil sorun okula paralel olarak cocuklara dini egitimi nasil saglamaktadir.