Orijinalini görmek için tıklayınız : İmam Hatipli olmak suçmu????????
sabri_unat
09-12-2007, 07:20
Arkadaşlar ben imam hatipten mezun oldum ama çevremdeki bir çok insan bunun yadırganacak bir olay olduğunu söylüyor. Şu an inşaat müh. doktora yapıyorum ve bana sordukları soru neden imam olmadın.?? siz bu konuda ne dersiniz?
murat kurt
09-12-2007, 21:37
abiciğim ne üzüyorsun kendini bi de doktora yapıyormuşsun ben imam hatipli değilim ama çok isterdim gitmeyi ne yadırganacak şeyi gurur duy sen
degerli kardesim bende bir ihl mezunu olarak durumunu cok iyi anliyorum...
ihl olmayi asla bir suc olarak görmedim aksine bir lütuf olarak gördüm..ben o okulda 6 yilimi okudum ama o 6 yil bana ömrüm boyunca rehber olacak seyleri ögretti..
bende seninle ayni durumdaydim lise 2 deyken malum yasak geldi cogu arkadasim normal liseye gecis yaparak bu yasaktan etkilenmediler ancak ben okulumu birakmadim..
hatta hocalarim bile bana normal liseye gecmem yönünde telkinde bulundular..cünkü cok basarili bir ögrenciydim ve heba olmamdan korkuyorlardi ben yinede herseye kulaklarimi tikayip o okuldan mezun oldum öss de cok iyi bir puan aldim ama cok sevdigim hukuk bölümüne yerlesemedim..
cevremdekiler madem bu okulu bitirdin git ilahiyata imam ol dediler..bütün ilahiyatlara puanim yetiyordu ama ben ilahiyata gitmek istemedim sevmedigimden degil severek yapamayacagimdan, faydali olamayacagimdan ve rabbim yeni bir kapi acarak yurtdisina acildim..
ve su anda hayal edemeyecegim bir yerdeyim..Türkiye deki hayallerimden daha büyüklerine ulastim..
gecen yaz mezun odlugum okula gittim..okul kapanmak üzere ögrenci sayisi cok azalmis icim öyle bir burkuldu ki anlatamam..neden milletin actigi okullar bu haldeydi, neden bu okullardan bu kadar korkuluyordu!..
bizlerin bu ülkeye ne zarari vardi..bizler o okullara sadece imam olmak icin mi gittik..hayir bizler mensubu oldugumuz dinin gereklerini daha iyi ögrenelim diye gittik..
bakiniz ihl lerde ek olarak dini dersler olmasina ragmen basari ortalamasi her daim yüksekte..o malum yasak gelene kadar ihl lileri her bölümde görebiliyorduk..
inaniyorum ki halkin actigi bu okullar yine eski güzel günlerine dönecektir..ihl li olmak varsin birilerinin gözünde suc olsun kardesim o okulun kiymetini orada okuyanlar bilirler..
selametle kardesim ;)
ßende imamhatipten mezun oLdum ßu sene...ama ßoynumu qere qere söLüyorm..hemde çok şaşırıyoLr suç deiL aytıcaLık anLadn sen onu=D
degerli kardesim bende bir ihl mezunu olarak durumunu cok iyi anliyorum...
ihl olmayi asla bir suc olarak görmedim aksine bir lütuf olarak gördüm..ben o okulda 6 yilimi okudum ama o 6 yil bana ömrüm boyunca rehber olacak seyleri ögretti..
bende seninle ayni durumdaydim lise 2 deyken malum yasak geldi cogu arkadasim normal liseye gecis yaparak bu yasaktan etkilenmediler ancak ben okulumu birakmadim..
hatta hocalarim bile bana normal liseye gecmem yönünde telkinde bulundular..cünkü cok basarili bir ögrenciydim ve heba olmamdan korkuyorlardi ben yinede herseye kulaklarimi tikayip o okuldan mezun oldum öss de cok iyi bir puan aldim ama cok sevdigim hukuk bölümüne yerlesemedim..
cevremdekiler madem bu okulu bitirdin git ilahiyata imam ol dediler..bütün ilahiyatlara puanim yetiyordu ama ben ilahiyata gitmek istemedim sevmedigimden degil severek yapamayacagimdan, faydali olamayacagimdan ve rabbim yeni bir kapi acarak yurtdisina acildim..
ve su anda hayal edemeyecegim bir yerdeyim..Türkiye deki hayallerimden daha büyüklerine ulastim..
gecen yaz mezun odlugum okula gittim..okul kapanmak üzere ögrenci sayisi cok azalmis icim öyle bir burkuldu ki anlatamam..neden milletin actigi okullar bu haldeydi, neden bu okullardan bu kadar korkuluyordu!..
bizlerin bu ülkeye ne zarari vardi..bizler o okullara sadece imam olmak icin mi gittik..hayir bizler mensubu oldugumuz dinin gereklerini daha iyi ögrenelim diye gittik..
bakiniz ihl lerde ek olarak dini dersler olmasina ragmen basari ortalamasi her daim yüksekte..o malum yasak gelene kadar ihl lileri her bölümde görebiliyorduk..
inaniyorum ki halkin actigi bu okullar yine eski güzel günlerine dönecektir..ihl li olmak varsin birilerinin gözünde suc olsun kardesim o okulun kiymetini orada okuyanlar bilirler..
selametle kardesim ;)
tebrik edeerim allah hekese senin gibi bir geleck nasip etsin...
Ben ihl mezunu değilim ama çok isterdm o ruhu şuuru almak yaşamak.
EpiVaTeS
09-14-2007, 01:42
Değil Olmadı olmayacak Başbakan İMAM HATİPLİ onun için suç değil....
gurur duymalısın bence ımamhatıplı olmaktan cok ıstememe ragmen ben gıdemedım keske bende orada okuyup daha ılımlı bır ınsan olsaydım cevrendekılerın dusuncelerı senı bu kadar cok etkılememelı bence
Ravza_Ruveyda
09-14-2007, 01:49
Bence bununla gurur duymalısınız . Çok şükür ki rabbim size bunu nasip etmiş. size soran olursa bunu büyük bir gururla ve kendinizden emin bir şekilde söyleyin.
keşke herkes o muhteşem okullara gidebilse ...
tebrik ediyorum sizi ...
EpiVaTeS
09-14-2007, 01:51
GURUR ile söylenecek bir şey neden Suç olsun sana o soruyu soranların aptallığı boşver...
AkSa- 34
09-14-2007, 02:02
Herkes külahını önüne koyacak ve düşünecek "Bu iş niye olmuyor, bu engeller niye konuluyor, yanlış nerede? Ben neyin varisiyim. Ben bir şeyi temsil ediyorum ve bu izzet elbisesi bana niye giydirilmiş, yanlışım nerede? Bunun ardından istedin vermedilerse, ne yapabilirim diye bak.Biz kapıcılardan kapıyı açmasını bekliyoruz. Kendimiz olduğumuzda kapının sahibi kapıyı açacaktır.
Kendinize gelin de. Eskilere baksınlar. Hangi değerlerle nasıl bir dünya inşa etmişler.
bir düşünelim suçlu kim?
süleyman-bin-muhammed
09-14-2007, 03:36
imam hatipliyim ve guruluyum ....
murat kurt
09-14-2007, 04:07
SUÇ!!! hem de en adi suçlardan suç olmasa naden katsayı diye bir şey olsun neden devlet sizi potansiyel tehlike olarak görsün neden sizin illa cami görevlisi olmanızı istesin EN ADİ SUÇ İHL Lİ OLMAKTIR BU ÜLKEDE!!
süleyman-bin-muhammed
09-14-2007, 04:08
SUÇ!!! hem de en adi suçlardan suç olmasa naden katsayı diye bir şey olsun neden devlet sizi potansiyel tehlike olarak görsün neden sizin illa cami görevlisi olmanızı istesin EN ADİ SUÇ İHL Lİ OLMAKTIR BU ÜLKEDE!!
doğru +4
sabri_unat
09-17-2007, 04:01
Hamdolsun bende gurur duyuyorum. Fakat insanların aklında oluşan ön yargıların kalkmasını istiyorum.
kardelen007
09-18-2007, 22:23
kalkacak eninde sonunda inş....kardeşimn birisi mhl mezunu diğeride öle olcak inş...bende istredim gerçekten ama sadece ortaokul işte...devran dönecek doğruya...
Başbakan
09-18-2007, 22:33
Geçen gün bir arkadaşla tartışıyorum Allah aşkına bahaneye bakın:
-Onlar zaten Arapça biliyor, İngilizceyi çatır çatır konuşuyor, zaten ezberleri iyi katsayı eşit olursa onlarla nasıl yarışacağız...
Tabi bu arkadaş lise 1'de lise 2'de çakallıktan yapmaktan derslere vakit bulamamış yan gelip yatıyor ve son senelik bir çalışmayla üni kazanıyor...
Buna adelet diyen; YÖK başkanı Teziç yatacak yerin yok!!!
Bende Meteoroloji Meslek Lisesindeydim daha ilk senemde hazırlıktayken bu katsayı olayı konuşuldu ve tam ben okulu bıraktıktan 1 hafta sonra puanlar yarı yarıya kesildi.
TÜRK EVLADI
09-19-2007, 01:39
Ben imam hatipli değilim fakat ülkemizin ''modern'' görüntüsü veya ahlaksız düşünceleri nedeniyle yönetim kadrosuna geçirilen bütün o yalancı çağdaşların vatanıma verdiği zarardan sonra çok iyi biliyorum ki bir gün dürüstlük için yetiştirilen ve Peygamber ahlakını öğrenen İmam Hatip li kardeşlerim en değerli olacaklar bu ülkede!
Sana gelince arkadaşım ;
Eğer kendini aşşağılık hissedersen Rober Kolej'li olsan yine aşşağılık görürler...Kendine güvenmeyi bilmen lazım
sabri_unat
09-19-2007, 04:17
Kardeş biz kendimize güvenmiyoruz. Allah'a güveniyoruz.Bu düşüncelerin Allah'ın izniyle bir gün yok olacagını ve Türkiye' nin 1. Dünya devleti olacağına inanıyoruz. Bu uğurda ülke hasretiyle bütün sevenlerimizi gözü yaşlı bırakarak gurbet elde doktora yapıyoruz.
imam hatip liselerinin amacı nedir? bu okuldan mezun olanların aldıkları unvan nedir?bu okula gitmek isteyenler dini konuda kendini geliştirmek isteyenler olabilir. zaten aldıkları eğitim sonucunla imam olarak nitelendirilirler. peki neden illa ki imam-avukat, imam-kaymakam, imam-polis olmak ta ısrar ederler. gittikleri okulun sonucunda ne oldukları bellidir. aynı şekilde ticaret meslek liselerine gidenlerinde sonunda ne olacakları bellidir ve lise tercihlerini ona göre yapmış olmaları gerekmektedir.
ha ben hem dini bütün bir insan olmak hem de hakim olmak istiyorum diyorsan yasalara göre imam hatip lisesine gidemezsin. din eğitimini yasal din kursların kitaplarda vs öğrenirsin..
Onlybullet34
09-24-2007, 13:25
Arkadaşlar ben imam hatipten mezun oldum ama çevremdeki bir çok insan bunun yadırganacak bir olay olduğunu söylüyor. Şu an inşaat müh. doktora yapıyorum ve bana sordukları soru neden imam olmadın.?? siz bu konuda ne dersiniz?
Ne Güzel Tebrik Ederim Doktora Hayırlı Olsun Başarılar.
Şimdi Olay şu arkadaşım insanların birçoğu önyargılarla yaşar belirli bir fikre sabitlenmişlerdir.Bunu aşmak zor onlar açısından ama öbür dünyayı bir düşünseler ağlamak yaşamlarının en büyük önsözü olur..
akzeinebu
09-24-2007, 13:29
imam hatip liselerinin amacı nedir? bu okuldan mezun olanların aldıkları unvan nedir?bu okula gitmek isteyenler dini konuda kendini geliştirmek isteyenler olabilir. zaten aldıkları eğitim sonucunla imam olarak nitelendirilirler. peki neden illa ki imam-avukat, imam-kaymakam, imam-polis olmak ta ısrar ederler. gittikleri okulun sonucunda ne oldukları bellidir. aynı şekilde ticaret meslek liselerine gidenlerinde sonunda ne olacakları bellidir ve lise tercihlerini ona göre yapmış olmaları gerekmektedir.
ha ben hem dini bütün bir insan olmak hem de hakim olmak istiyorum diyorsan yasalara göre imam hatip lisesine gidemezsin. din eğitimini yasal din kursların kitaplarda vs öğrenirsin..
imam hatip liseleri din kültürü öğretmeni imam hatip gibi meslek sahipleri yetiştiriliyor olay şu diyorsunki imam kaymakam şu bu bilmem ne neden olmak istiyorlar din kültürü öğretmenliği puanı sözel bölümdeki tüm öğretmenliklerin puanlarından yüksek bu kardeşlerimiz öğretim amaçlarını gerçekleştiremiyorsa yani puanı bu kadar çok yükseltirse sayın yök olacağı bu başka şeylere yönelmek istiyorlar bence bunlara hakları var o liselerde okul değilmi? kaldiki insanın dinini okuldan öğrenmesi bence çok daha güzel birşey fazlasıyla öğreniyorsun buda çok güzel bence ben düz lise mezunuyum ama ablamda imam hatip maduru ve bunu ailenden biri yaşamassa anlayamassın kardeş...
puanının yüksek olması onlara verilen ek puandan kaynaklanıyor olabilir mi?
aynı zamanda ülkemizin din öğretmeni fazlasının olması da puanı yükseltmiş olabilir mi?
benim de ablam meslek lisesi mezunu ancak meslek lisesi değil imam hatipliler yüzünden mağdur.
akzeinebu
09-24-2007, 13:37
hayır ondan kaynaklanıyor olamaz çünkü puann çokkkk yüksek arkadaşım çoooook ayrıca din kültürü öğretmeni açığı varrr fazlasıı diill okullarda din derslerine başka öğretmenler giriyorr sen ne diyorsunn? hayır babam okul müdürü onların okuldada öyle...
hayır ondan kaynaklanıyor olamaz çünkü puann çokkkk yüksek arkadaşım çoooook ayrıca din kültürü öğretmeni açığı varrr fazlasıı diill okullarda din derslerine başka öğretmenler giriyorr sen ne diyorsunn? hayır babam okul müdürü onların okuldada öyle...
eğitim-sen in yaptğı açıklamalara bir bak istersen hangi öğretmen açığı olduğunu anlarsın. aynı zamanda bu hükümet döneminde yapılan öğretmen atamalarının çoğunun neden din öğretmeni olduğu ve varolan din öğretmenlerinin de idari görevlere getirilmesi ayrı bir konu.
akzeinebu
09-24-2007, 14:00
bir din öğretmeni müdür olamazmı ? neden olmasın söylermisin dinini biliyor diyemi namazında niyazında diyemi? bu nasıl bir düşüncedir böyle?
tabi ki olabilir bunda bir sakınca yok. ancak bu atamaların bu hükümet döneminde artması dikkat edilmesi gereken noktadır.
akzeinebu
09-24-2007, 14:10
Ateis müdürlerde gördük komünist müdürlerde bunların hepsi chp dsp hükümeti zamanında atandı partimiz muhafazakar demokrat bir parti kendi içimizden adamlar dururken chp ve dspnin yaptığı gibi onları koymak varken neden kalkıpta başka fikri düşünceyi savunan insanları koyalım?
GÜLseven
09-24-2007, 14:13
Ateis müdürlerde gördük komünist müdürlerde bunların hepsi chp dsp hükümeti zamanında atandı partimiz muhafazakar demokrat bir parti kendi içimizden adamlar dururken chp ve dspnin yaptığı gibi onları koymak varken neden kalkıpta başka fikri düşünceyi savunan insanları koyalım?
çok haklısın zeynepcim
konus kim tutar bandırmalıları sonuna kadar haklsın
TÜRK EVLADI
09-25-2007, 22:11
Eğer ülkede Din konusunda adam gibi eğitim veren ve gençlere hem dini öğrenebilecekleri hemde doktor mühendis olabilecekleri liseler yada öğretim kurumları sunulsaydı o zaman haklı olurdun!
Bende senin gibi İmam-Hatipliler imam olmalı derdim çünkü alternatifler olduğu halde bu okula gitme amacı tamamen imam olmak olurdu!
Fakat gördüğün gibi Kuran Kursları yasaklandı, Milli Eğitim Vakfı gibi dini amaçlı sivil toplum örgütleri kapatılıyor ve ülkede DİN'i öğrenmek isteyen insanlara İmam-Hatip liselerinden başka bir alternatif kalmıyor!
İşte bu yüzdende genç insanlarımızın bir kısmı hem Din konusunda yetişmesi hemde üniversitede değişik bölümlerde okuması için İmam-Hatiplere yollanıyor-du!
Uzun bir müddettir bu halarıda ellerinden alındı...
İşte bu yüzden onlara olanak verilmeli ve oraya gidenler alternatiflerin kaldırıldığı bu diktatör ortamda Dinini öğrenmeye çalışıyor bunun içinde oralara gidiyor.Yani senin söylediğin gibi İmam-Polis, İmam-Mühendis olmak için değil tam olarak DİNDAR POLİS, DİNDAR MÜHENDİS olmak için oraya gidiyolar ve olacaklarda;)
Ayrıca Ticaret Meslek Lisesine gidenlerinde engelleri kaldırılmalı ki hem Ticaret yapan hemde Doktor olan insanlarımız olsun...
IMAM HATIP LISELERI BENCE OLMASI GEREKEN KURULUSLAR.BIR ULKENIN DININI IYI BILEN YORUMLAYAN INSANLARI OLMALI.AAA TABI TERCIH MESELESIDIR,INSANIN FIKIRLERI DEGISEBILIR SONRADAN.MESELA SAHIS MESLEK LISESI MEZUNUDUR AMA CALISIR INSAAT MUHENDISLIGINI KAZANIR.IMAM HATIP LISESI MEZUNLARIDA BUNU YAPMALI.
suç olsaydı başbakan erdoğan olmazdı ;) imam hatipler öle sıradan kişiler yetiştirmezler liderler yetiştiriler liderler ;)
aşk-ı ilahi
09-27-2007, 17:00
imam hatipli olmak ...bu dönemde cesaret işi...ama belli bir dava varsa bu davanın sonuna kadar arkasında olacağız...imamhatipli olmak evet bu ülkede suç..imam hatipliyi yakında sen imam olamazsın durumuna getirecekler...hiç bir şey olmaz diyolarya...
fethi012
09-27-2007, 19:04
Esseşamu Aleykum...
suanda imam hatip de kanayan bir yara acaba bu çıkan sivil anayasa da imam hatiplerin önü açılacak mı ortada bu tür söylemler dolaşıyor hükümetin bu konu hakkında bir düşüncesi var mı?
akzeinebu
09-27-2007, 20:50
inş. kardeşim inş. öncelikli problem aslında başörtüsü olmalı bence ama inş. o nuda çözerler :-[
aksavaşçı
09-27-2007, 21:05
öncelikli problem özgürlükler başörtüsü de onun içinde yer alıyor.Biz Dua edelim
aşk-ı ilahi
09-27-2007, 21:36
inş. kardeşim inş. öncelikli problem aslında başörtüsü olmalı bence ama inş. o nuda çözerler :-[
bence öncelik ..her kese özgürlük olmalı..sadece başörtü olmaz...artık sıkıldım bu türban edebiyatından...yıllardır bekliyoruz..ben ilk okuldan çıkınca bu sorunla karşılaştım...vede siyasi malzemeydi...halen malzeme..bıraksınlar artık....bu konuyu halledemezlerse artık karşımıza çıkmasınlar...ama ben abdullah gülden sonra daha umutla bakıyorum...benim kardeşimde ihl okuyor ve bu sene sınava girecek...biz şu an acaba hangi ülkeye yollarız diye düşünmeye başladık...hangi üniversiteyi kazanırı düşünmüyoruz...maalesf düşünemiyoruz..
akzeinebu
09-27-2007, 21:41
evt doğruu anasını satayım bu düzenin yaa :( inş. Rabbimin izniyle halledicez hepsini
karalimanhanginiz
09-30-2007, 02:47
imam hatipli olmayı bilemem ama imam olmak büyük bir suç. Sizin yüzünüzden CHP iktidar olamıyor(muş). :)
Hıfz-ı lisan
09-30-2007, 18:25
imam hatipli olmayı bilemem ama imam olmak büyük bir suç. Sizin yüzünüzden CHP iktidar olamıyor(muş). :)
ozaman ne mutlu ki imam hatipliyim :)
aşk-ı ilahi
09-30-2007, 18:43
ne mutlu bize o zaman babam imam biz imamhatipliyiz...
akgulrafet
10-02-2007, 10:48
İHL Lİ OLMAK BELLİ BAŞLI BİR AYRICALILIDIR.MEVLAM ORALARI HERKESE NASİP ETMES ARKADAŞLAR
akgulrafet
10-02-2007, 11:14
ticaret lisesi mezunuyum eğer bana katsayı zulmü imamhatip meslek liseleri yüzünden yapılıyorsa bundan gurur duyarım imamhatip lisesi bizim türkiyede gözbebeğimiz dir.bir ora kaldı alamadıkları.onuda asla vermeyeceğiz.kapattırmayacağız
bende 3 yıl ihlde okudum son yıl okul değiştirdim ama yinede ihl mezunuyum diyorum çünkü ihleli olmak o ortam hiç bir yerde yok.. bencede bir ayrılacalıktır.. çünkü herkes okuyamıyorr..bende her yerde alnımın akıyla evet imam hatipi seçtimm orda okumakta çok güzel bir duyguydu diyebiliyorum..ve tavsiyede ediyorummm herkese..(ama bi konu varki artık eski ihl yok.. bu çok acı ama artık kimseye tavsiye edemiyorum bir kişi yüzünden bin kişi yanıyor..)bu arada bir duyultu vardı artık ihl sadece erkekler için olucakmış yani bayanlar gidemiycekmiş hani imamiye olunmuyor yaaa ;D
selahattin_ay
10-02-2007, 19:38
GURUR ile söylenecek bir şey neden Suç olsun sana o soruyu soranların aptallığı boşver...
aynen katiliyorum ;)
Hıfz-ı lisan
10-04-2007, 22:47
Hocamız anlatmıştı..bi zaman bütün imamhatipler kapatılmış..camilerde namaz kılacak,ezan okuyacak kimse kalmamış.biri vefat etmiş cenazeyi yıkayacak kimseyi bulamamışlar.islamla yakından alakası olmayan kişiler cenazeyi kaldırmış daha sonra çözüm yolu bulamayıp imamhatip lisesinn kapılarını tekrar açmışlar
onlarda imamhatibn verdiği yararı biliyolar ama cahiliye devrindeki insanlar gibi kabullenmek istemiyolar..zor geliyor..
Hacıveyiszade hocaefendi yi hapse atmışlar.öğrencileri yanına gelip hocam bu İslam için yaptığınız davadan vazgeçin demişler.Hacıveyiszade kaldığı yere bakmış ve bu cezaevi yıkalacak yerine gülbahçesi kurulacak demiş.O hapishane yıkılmış ve temelini hocaefendinn attığı imam hatip denilen madiiyatı ve maneviyatı aşılayan o eser ortaya çıkmış.
Bn gururluyum..sizler gibi :)…o okulu hakkıyla yaşayanlardan olurum inş. O gül bahçesinde gül olamasakta aralarında beni (bizleri) bulunduran Rabbi’me şükürler olsun…
suç değil onur..................
BaNg-BaNg
01-23-2008, 14:20
ben imamhatipli değilim ama;
imamhatipli öğrencilerde hep şunu gözlemlemişimdir.
diğerlerine nazaran kuran ilmiyle daha fazla uğraştıklarından hafızaları daha kuvvetli oluyor.
belli bir amaca hizmet uğruna yetiştiklerinden dünyaya ve insanlara bakış açıları daha ılımlı daha farklı oluyor.
herşeyden önemlisi imamhatipte okuyor olmak hem bu dünyaya hem öbür dünyaya yatırım oluyor.
artıları öylesine fazla ki bence bununla yalnızca onur duyulur, onur duyulmalıdırda zaten...
İmam Hatipli olmak suçmu????????
:D :D :D :D
ELHAMDULİLLAH..İMAM HATİPLİYİM..
Yavuz_ErTürk
01-23-2008, 14:26
tehlikeli bir yorum :(
RDönmezs
01-23-2008, 14:48
niye suç olsunki bazı kesimin boşa gündem yapmak için ortaya attıkları boş muhabber benimde ablalarım imamhatip mezunu onlar istedikleri kadar ürsün..hiç değilse imam hatiplerde iki Allah kelâmı öğretiliyor..
neden_?
Yavuz_ErTürk
01-23-2008, 14:51
neden_?
ben imam-hatip li değilim ama müslüman ım ELHAMDULİLLAH' ı hep Müslümanım derken kullanırız.
YavuzSultanSelim
01-23-2008, 14:52
gerçek Allah ilmini almış, Allah korkusu olan birinden korkmam
YavuzSultanSelim
01-23-2008, 14:53
neden_?
ben imam-hatip li değilim ama müslüman ım ELHAMDULİLLAH' ı hep Müslümanım derken kullanırız.
demek anlamını bilmiyosun Elhamdurillah'ın? Çok şükür demek. Çok şükür İmam Hatipliyim diyor işte ne güzel birşey... Şükretmesi mi tehlikeli ?!?
TÜRK EVLADI
01-23-2008, 14:54
[i][b]İmam Hatipli değilim ama hepinizi çok severim...
Bu ülkenin geleceği olduğunuzu düşünüyorum...
[b]İmam Hatipli değilim ama hepinizi çok severim...
Bu ülkenin geleceği olduğunuzu düşünüyorum...
[i]bizler de sizlerii ...
Yunus_Emre
01-23-2008, 14:58
Sen baskalarina bakma.Takma.Kendini uzme.Imam Hatipli olmak orada okumak guzel birsey.Ama malasef bazi insanlarimiz bunu yobazlik olarak nitelendiriyor.Allah c.c yardimcin olsun kardesim...
Sen baskalarina bakma.Takma.Kendini uzme.Imam Hatipli olmak orada okumak guzel birsey.Ama malasef bazi insanlarimiz bunu yobazlik olarak nitelendiriyor.Allah c.c yardimcin olsun kardesim...
kafaları almayan insanlar onlar ..kıskanıyolar bi de 8) 8) 8)
Yavuz_ErTürk
01-23-2008, 15:12
neden_?
demek anlamını bilmiyosun Elhamdurillah'ın? Çok şükür demek. Çok şükür İmam Hatipliyim diyor işte ne güzel birşey... Şükretmesi mi tehlikeli ?!?
ben anlamını biliyorum ama diyelim ki bilmiyorum sen daha yazmayı bilmiyorsun. uslubunda biraz dikkatli olursan sevinirim. ayrıca imam hatipler savunulacaksa ilk safta olacağıma da hiç kimsenin şüphesi olmasın...
sakin olun arkadaşlar noluyo? bi sorun yok ki tartışıyoruz..hadi bakem..gülün..gülün.. 8) 8) 8) 8) 8)
sabri_unat
01-30-2008, 04:15
Su an anliyorum ki Imamhatipli olmak bir ayricalik.
manifesto
03-16-2008, 19:32
Sen hem burda niye vakit kaybediyorsun ki, al eline bayrağı koş tandoğana çağlayana
kol kola bağır çağır
100 milyon kişiyi toplayın akp kapatılsın diye
Hıfz-ı lisan
03-16-2008, 20:12
yadırganacak bisey ne buldun imam hatipte hicbisey beyniniz yıkanıyo baska bisey degil
hmm..ilginç bit tespit..siz nasıl beyin yıkandğını anlatın bir zahmet bende bakıyım acaba bendede olmuş mu diye
malûm bizde hakkıyla o okulda okumaya çalışanlardanız 8) Hoş eğer şimdi ki düşüşncelerim senin yıkama kalemıyla ilgili ise iyiki de öyle olmuş =)
yadırganacak bisey ne buldun imam hatipte hicbisey beyniniz yıkanıyo baska bisey degil
[u]Aa eksik söyledin arkadaşım aşkolsun.
Sadece beynimiz değil kalbimiz de yıkanıyor.
Tüm pisliklerden arınıyoruz.
Bu önemli ayrıntıyı nasıl atladın pes yani.
Yoksa bu aralar çok mu yoruldunuz getir götür gibi taşımacılık işlerinden. [u] (Gerçi siz sadece bir şeyler taşıdınız. Hiç bir getiriniz olmadı ya neyse.)
Bazi tahrik unsuru mesajlar silinmiş, bazılarıda düzeltilmiştir saygılarımla
romakudüs
03-17-2008, 00:15
imamhatipli olma ayrıcalıktır
imam hatipli olmak suç değil gurur
Hüdaverdi
03-17-2008, 06:49
Suç onlarda,cahil,zihni kara,önyargılı insanlar (insan demek doğru olurmu bilmem) oldukları için.
İmam hatiplerde ne öğretiliyor sanıyorlar acaba ? Sadece islam üzerine ders olduğunu mu ?
Cahiller,cahiller.İmam hatip mezunu değilim ama keşke her defasında olsaydım diyorum.
Çevremde imam hatip okumuş insanların çoğu çok iyi yerlere ulaşmış durumda.Bakıyorum ki senin yolunda açık.
Önyargılar elbet kırılır.Yeter ki okusunlar,araştırsınlar kör cahil kalmasınlar.
-İmam Hatipli olmak, suç değildir, olamaz da!
-İmam hatiplerin varlığı tartışmalıdır. Bence imam hatip okullarının varlığına gerek de yoktur. Günümüzde imam hatip okullarına giden öğrencilerin önemli bir kısmı, ilahiyat fakültelerinde okumak için imam hatip liselerine gitmiyor. Dinimizi öğrenmek için gidiyor. Normal liselerdeki eksikliği bildiği için gidiyor. Öyleyse imam hatip okullarında verilen din derslerinin normal okullarda da yeterli seviyede uygulanması gerekir. Böylece imam hatip okullarına ihtiyaç da kalmaz.
-Mezun olan öğrenciler isterlerse İlahiyat fakültesini seçerek, branşlaşmaya üniversite sıralarında başlamalıdırlar. Lisede imam hatip şeklinde bir branşlaşma yanlıştır.
imam hatipli olmak bir ayrıcalıktır ;)
imam hatipli olmak bir ayrıcalıktır ;)
Bir ihl li olarak bu ayricaligi hayatimin her döneminde farkediyorum ;)
annesine babasına benim hayatımı kararttınız kardeşiminkini de karartmayın diyen çok imam hatipli tanıyorum ve hepsini burdan büyük bir esefle kınıyorum.. aralarında bunu okuyan mutlaka olacaktır..
annesine babasına benim hayatımı kararttınız kardeşiminkini de karartmayın diyen çok imam hatipli tanıyorum ve hepsini burdan büyük bir esefle kınıyorum.. aralarında bunu okuyan mutlaka olacaktır..
Bence kinama kardes onlarinda kendince hakli gerekceleri var onlari kinamak yerine onlari isyana sevkeden bu kahrolasi adaletsiz sistemi kinasak nasil olur..
daha olgunlasma cagindaki bir gencin gelecek endisesiyle söyledigi bu sözün bence hic bir artniyeti yoktur..
Bence kinama kardes onlarinda kendince hakli gerekceleri var onlari kinamak yerine onlari isyana sevkeden bu kahrolasi adaletsiz sistemi kinasak nasil olur..
daha olgunlasma cagindaki bir gencin gelecek endisesiyle söyledigi bu sözün bence hic bir artniyeti yoktur..
dünya hayatında hiçbir kazancımın olmayacağını bilsem yine imam hatibe giderdim.. o arkadaşlarım imam hatipten neler kazandığının farkında olamayanlar.. kınamak istemiyorum ama insan kendine laf geçiremiyo..
Kırık_Çocuk
03-17-2008, 23:42
Dil ateştir biraz suyla söndürülmesi mümkündür.. ;D ;D
Hıfz-ı lisan
03-17-2008, 23:44
Asıl İmam Hatipli Okulu bitirince Olur derler Hocalarımız =) :-[ ..
Kırık_Çocuk
03-17-2008, 23:46
Tabiki suç kardeşim çunku senin başarı oranın yüksek
sen kafanı çalıştırıyosun çünkü
ense yapıp maaş almak istemiyorsun
hak hukuk biliyorsun yeterli değil mi suç işte..
AMA MESLEK VE İMAMHATİP OLMAZ ŞUÇMÜ HERKEZİN KAPASİTESİ VAR AMA BENİM OKULUM MESLEK LİSESİ AMA KENDİ BÖLÜMÜNÜ SEÇERSEN DÜZ LİSEDEN BİLE ÇOK PUAN VERİYOR
Muhabbet-eri
03-18-2008, 18:50
bende istanbul imamhatip lisesi mezunuyum
hani belki bilirsin mehmet emin ayın ezgilerini selam imamhatipli selam senin duyguna bizler rasulun sancagını tasıyoruz
ve sana su ayeti demek istiyorum
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
GEVŞEMEYİN ÜZÜLMEYİN EĞER İNANIYORSANIZ ÜSTÜN GELECEK OLAN VARSA MUTLAKA ONLARDA SİZLERSİNİZ.(ali-imran)
bence bu yeterli
bende istanbul imamhatip lisesi mezunuyum
hani belki bilirsin mehmet emin ayın ezgilerini selam imamhatipli selam senin duyguna bizler rasulun sancagını tasıyoruz
ve sana su ayeti demek istiyorum
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
GEVŞEMEYİN ÜZÜLMEYİN EĞER İNANIYORSANIZ ÜSTÜN GELECEK OLAN VARSA MUTLAKA ONLARDA SİZLERSİNİZ.(ali-imran)
bence bu yeterli
Güzel kardesim o zaman bir ihl li kardesinden, bir ihl li kardesime gelsin ;)..
asimin nesli olmaktan gurur duyuyorum bu ilahi beni cok duygulandiriyor..
http://www.youtube.com/watch?v=OoFb_zWzq2Y&feature=related
aaa hiç suç olmaz olur mu? Suç olmasaydı, yasalarla önleri hiç engellenirmiydi? İHL'li olmayanlarla girdikleri yarışta her zaman arkadan başlamak zorunda bırakılırlarmıydı hiç? Aynı üniversiteyi haketmelerine rağmen, özel üniversitelerde veya yurtdışında okumak zorunda bırakılırlarmıydı? Diğer öğrencilerle aynı dersleri almalarına rağmen sadece imam olmaları beklenirmiydi hiç? İHL okuduğu için görevlerine atanmaları engellenirmiydi hiç?
Şimdi bu kadar neden var ve suç değil diyorsunuz...e pes doğrusu siz hangi çağda yaşıyorsunuz ::) :-\
Ama şu da bir gerçek arkadaşlar şimdiki imamhatipler çok farklı...Eski imahatip ruhu yok bence. Bazı arkadaşlar da imamhatipli olmak ayrıcalıktır demiş, bence ayrıcalığı insanlar kendisi yaratır. ;)
İMAM-HATİPLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR...
lazkızı--61
04-01-2008, 21:15
arkadaşım bende şuanda imam hatip 3.sınıftayım ve çok da memnunum dışardaki bazı insanların ters tepkileri oluyor ama ben aldırmıyorum hatta akrabalarımdam babama kızanlar oldu neden o okula verdin diye ordan birşey olmaz ama ben takmıyorum bence imam hatipli olmak ayrı bir grur şimdi düşünüyorumda imam hatipe gitmeseydim hayatım daha deşik olacaktı bu yüzden sen de grur duy. burdan da tüm imam hatiplere sevgiler :)
ENGİNEER
04-01-2008, 21:16
Kızkardeşimi İmam Hatip'e yazdırdık...
Gayet memnunum onun orda olmasından...
EpiVaTeS
04-01-2008, 21:18
Ben okuyamadım İmam Hatipde bunun burukluğunu yaşamıyor değilim ama ne yapalım o zamanki konjöktürde ticaret okumam için babamı kıramadım...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.