fatih kısaparmak balon baskılı balon İran televizyonundan şok iddia ! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İran televizyonundan şok iddia !

HaArP
02-27-2012, 01:45
İran televizyonundan şok iddia

Binlerce ABD askerinin Yemen açıklarındaki adada konuşlandığını ileri sürdü.

http://www.iyibilgi.com/images/haber/49552.jpgİran Press Televizyonu'nun haberine göre, binlerce Amerikan askeri birkaç aydır Socotra adasında yığınak yapıyor.

İran televizyonu, Amerikalıların 2010 yılından bu yana Yemen açıklarındaki adada gizli deniz ve hava üssü kurmak için hazırlık yaptığını ileri sürdü.

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de, İsrail'in İran'a saldırmaya kalkışması halinde, bunun Yahudi devletinin sonu olacağı uyarısında bulundu.

Vahidi, saldırı halinde İsrail'e nasıl bir karşılık verecekleri konusundaysa bilgi vermedi.

İran televizyonu, bunun İsrail'e karşı şimdiye kadar Tahran yönetimi tarafından yapılmış en sert açıklama olduğunu bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail, yaptıkları açıklamalarda, İran'a karşı askeri seçeneğin masada olduğunu duyurmuş, bazı İsrailli yetkililer İran'ın nükleer programını durdurmak için yaz mevsimine kadar saldırı düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

Petrol Gerilimi de Tırmanıyor

Bu arada İran ile Batı arasındaki petrol gerginliği de tırmanıyor.

İran petrol bakanının, "Avrupa ülkeleri Avrupa Birliği'nin ambargosu karşısında kararını versin" açıklamasının ardından, İranlı yetkililer, Yunanistan'a petrol taşıyacak bir tankere yükleme yapmayı reddetti.

Yunanistan'a petrol satışının durdurulup durdurulmadığı konusunda henüz Tahran tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Yunanistan açısından İran'ın arzı özel önem taşıyor. Zira alacaklarını tahsil edemeyeceğinden kaygı duyan Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan Yunanistan'a petrol satışını durdurmuştu.

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı, son 10 ayın rekorunu kırarak,125 dolara yükselmişti.

trthaber

http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=245666

EpiVaTeS
02-27-2012, 01:53
haber doğru gibi...

unnamed
02-27-2012, 01:55
benzine yine zam gelir...
yakında litresini 5 liradan alırız düz hesap...

BeldeiTAYYIBe
02-27-2012, 02:00
Bu haberi sok iddia kabul etmek gerceklere uzak kalmislik olur....
Halbuki bu hazirliklar haftalardir hatta aylardir yapiliyor....

HaArP
02-27-2012, 02:03
Bu haberi sok iddia kabul etmek gerceklere uzak kalmislik olur....
Halbuki bu hazirliklar haftalardir hatta aylardir yapiliyor....

Çok haklısın üstadım lakin Bazen hayeller gerçek gerçekler hayel gibi sunulaniliyor naçizane...!:utangaç:

EpiVaTeS
02-27-2012, 02:05
ALLAH'tan arabam yok pis beddua ederdim yani...

İntifada
02-27-2012, 02:08
http://www.islamigundem.com//images/other/1902.jpg

bu iranın çevresindeki amerikan üslerini gösteriyor...
sırf afganistanda yüzlerce üs varimiş...

EpiVaTeS
02-27-2012, 02:11
savaş çıkarsa pozisyonumuz ne olacak cidden merak ediyorum...

Ammar
02-27-2012, 02:14
http://www.islamigundem.com//images/other/1902.jpg

bu iranın çevresindeki amerikan üslerini gösteriyor...
sırf afganistanda yüzlerce üs varimiş...

bazen insan kendini onların yerine koyduğunda gerçekten hataları çok anlamsız kalıyor onunları eleştirmek hepten anlamsız kalıyor. ve bunu herkes biliyorki tüm düşmanlarının hedefi islami rejimidir.

BeldeiTAYYIBe
02-27-2012, 02:18
Yada petrol'ü....

HaArP
02-27-2012, 02:19
bazen insan kendini onların yerine koyduğunda gerçekten hataları çok anlamsız kalıyor onunları eleştirmek hepten anlamsız kalıyor. ve bunu herkes biliyorki tüm düşmanlarının hedefi islami rejimidir.

Doğru söyledin Ammar... Lakin yanlışlarını dikkate almıyor değiliz... Konunun Anafikrinden bakınca naçizane önemsiz ve ayrıştırıcı, bölücü bir yanı olduğunu ifade etmek hakikat olsa gerek...!

İran, Suriye'si yok bu işin ! Hedef İslam ve Coğrafyasıdır...!

Ammar
02-27-2012, 02:33
Doğru söyledin Ammar... Lakin yanlışlarını dikkate almıyor değiliz... Konunun Anafikrinden bakınca naçizane önemsiz ve ayrıştırıcı, bölücü bir yanı olduğunu ifade etmek hakikat olsa gerek...!

İran, Suriye'si yok bu işin ! Hedef İslam ve Coğrafyasıdır...!

abi tabaki hatalarını hoş karşılamayız karılayamayız. ve leştiririzde. anacak dediğim ki empati yaptığımızda eleştirmekte anlamsız kalıyor dediğim gibi. 30 yıldır nefes aldırmıyorlar sunnicilik yapıp nefeslerini kesmeye çalışanlar hariç.

EpiVaTeS
02-27-2012, 02:39
abi tabaki hatalarını hoş karşılamayız karılayamayız. ve leştiririzde. anacak dediğim ki empati yaptığımızda eleştirmekte anlamsız kalıyor dediğim gibi. 30 yıldır nefes aldırmıyorlar sunnicilik yapıp nefeslerini kesmeye çalışanlar hariç.

valla empati yapıyorum sonuç şu...
Sırf mezhepsel baktıklarından dolayı katliama göz yummalarının empati yapınca eleştirilmeyecek bulacak değilim...
kralını yaparım hemde...
sırf mezhepsel baktıklarından dolayı resmen müslüman kıyımına gözyumuyorlar...

Ammar
02-27-2012, 02:43
Sırf mezhepsel baktıklarından dolayı katliama göz yummalarının empati yapınca eleştirilmeyecek bulacak değilim...
kralını yaparım hemde...

empatiden empatiye fark var !

ben eleştirilmemeli demiyorum,
ben eleştiren bir insanım zaten.

HaArP
02-27-2012, 02:46
kralını yaparım hemde...

Meselenin İran'la alakası sadece ve sadece Lübnan ve Filistin hattının kaybolmaması üzerinedir...! Bu Tezgahı hazırlayanlar bir taşla sekiz kuş vurmaya çalışıyorlar ! Bu itibar ile süreç en tehlikeli sınıfına girer ! İran'ı suçlarsan Türkiye, Suud, Katar, Ürdün suçlanır !!! Oysa Hedefte teker teker hepsi vardır !!!

EpiVaTeS
02-27-2012, 02:47
elbette kalkıp gavur hırboları destekleyecek değilim...
amma velakin İRAN'da ben nerde hata yaptım diyebilmeli...

Ama ben hala bunu diyecek bir yönetim görmüyorum İRAN'da...

HaArP
02-27-2012, 02:50
elbette kalkıp gavur hırboları destekleyecek değilim...
amma velakin İRAN'da ben nerde hata yaptım diyebilmeli...

Ama ben hala bunu diyecek bir yönetim görmüyorum İRAN'da...

İran hatalı değildir !!! İran'ın kendini koruması adına atacağı her adım bir diğerinin kendisini koruması adına atacağı adımın karşı karşıya getirilmesi projesidir ! Şimdi gelde çık bakalım işin içinden ! İran Ortadoğu bağlamında Şia olması dışında ve bazı ayrıntılar dışında Hatalı sınıfının en azına sahip ülke olması bile böyle düşünmemesi için yeterlidir ! Bu manada Hatasını kabul etmez ve etmeye gerek görmez !

EpiVaTeS
02-27-2012, 03:07
Tabi binlerce müslümanın kıyımı İRAN'ın hatası değil tabiki hmm oke... tamam...

unnamed
02-27-2012, 03:42
sonuç olarak bakarsak...
ya büyük bir savaş çıkar..
yada sadece göz boyamadan ibaret kalır...
ki ikisinin de olmamasını temenni ederiz...
İran sanayisi ve ekonomisiyle güçlü bir ülke büyük katliamlar çıkar Allah korusun...

HaArP
02-27-2012, 03:44
Dünya Savaşı çoktan başladı Sonu inş... Hayırlı olacaktır...! Allah c.c. Emrinde galiptir bir çoğu bilmez...!