Orijinalini görmek için tıklayınız : İsrail Türkiye'yi kara listeye aldı
Bilal Baştan
04-09-2011, 13:09
İsrail, vatandaşlarını bazı ülkelere gitmemeleri konusunda uyardı.
http://img.internethaber.com/news/199844.jpg
Yedioth Ahronoth gazetesine göre, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, bir seyahat uyarısı yaparak vatandaşlarının tatil için gitmemeleri tavsiye edilen ülkeler listesini yayımladı.
İsrail, vatandaşlarından Türkiye'ye sehayat etmemelerini istedi. Listede Türkiye, Ürdün, Mısır, Fas, Körfez Emirlikleri, Ermenistan, Kenya ve Nijerya gibi ülkelere yer verildi.
Bu arada, söz konusu ülkelerde bulunan İsrail vatandaşlarına, "düşük profil göstermeleri, hava yolcularını tercih etmeleri ve gece sokağa çıkmamaları" tavsiye edildi.
'ERDOĞAN AB YÜZÜNDEN İSRAİL'İ CEZALANDIRIYOR' İDDİASI
İngiliz gazetesi The Guardian’ın yayımladığı 12 Kasım 2009 tarihli belgede, İsrail’in yakın dönemde karşılaşacağı muhtemel sorunlar sıralanıyor.
Belgede İsraillilerin, Türkiye’nin AB yüzünden kendilerini cezalandırdığı yönündeki düşüncesi şöyle anlatılıyor: “İsrailliler, Türk dış politikasının yönelimi konusunda son derece endişeli ve Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, AB’nin Türkiye’yi reddetmesi yüzünden İsrail’i cezalandırdığını düşünüyor. İsraillilere göre, AB’nin reddi nedeniyle Türkiye, Suriye ve İran’la alternatif bir stratejik ortaklığa itiliyor.”
'ERDOĞAN'IN İRAN'A DESTEĞİ KRİZ HABERCİSİ'
The Guardian’ın yayımladığı belgede İran-Türkiye konusunda da şu yorumlar yer alıyor: “İsrail’in Türkiye’yle uzun zamandır devam eden stratejik ilişkisindeki keskin düşüş, tabloya yeni bir istikrarsızlık unsuru ekliyor. İsrail’le ABD’nin sağlam güvenlik ilişkisi hem İsrailli yetkilileri hem de halkı rahatlatsa da, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’a verdiği sözlü destek ve İran’ın nükleer programının yol açtığı tehdidi önemsiz bulması burada bir krizin yaklaştığına dair hissiyatı besliyor.”
AK PARTİ HAMAS'LA ARASINDA TARİHSEL BAĞ GÖRÜYOR
‘Ak Parti Hamas’la arasında tarihsel bağ görüyor’
WikiLeaks üzerinden sızan İsrail belgelerinde, Amerikalı yetkililer İsrail Gizli Servisi MOSSAD’ın ve İsrailli Albay Şimon Arad’ın, Ak Parti ve Hamas’a dair görüşleri de şu şekilde özetlenmiş: “MOSSAD’a göre, Ak Parti, Hamas ile kendisinin Türkiye’deki laik yapıyla mücadelesindeki ilk günleri arasında tarihsel benzerlikler olduğunu düşünüyor. Ak Parti, Hamas’a, tıpkı kendisi gibi daha ılımlı ve ana akım bir hale gelme konusunda yardım edebileceğini düşünüyor.”
Kaynak : internethaber
Hüdaverdi
04-09-2011, 13:11
Aferin onlara ;D
çokta fifi...
topraklarımızda yahudi görmeyiz daha iyi....
İntifada
04-09-2011, 13:36
istanbulda israil bayraklı bir yahudi turist kafilesi görsem ne yapacağımı kestiremiyorum :)
ilk gördüğüm yerden filistin atkısı alır geçerim karşılarına :)
İsrail'in kara listesinde olmak şereftir. Darısı bütün Müslüman Ülkelerin başına. Mısır baksın ve örnek alsın.
keşke 1948 de kara listeye alınsaydı... Eşref; yüzde 1948 katılıyorum sana.
İntifada
04-09-2011, 13:45
mısırda dün israil konsolosluğu basıldı...
kemalist zihniyetteki mübarek dönemiyle karıştırmayalım...
daha israili resmen tanıyan ilk müslüman ülke olmanın lekesi tarihimizde dururken sağa sola fazla laf atmamak lazım...
keşke 1948 de kara listeye alınsaydı... Eşref; yüzde 1948 katılıyorum sana.
1948'li yıllar... Haklısın. Ama şu da var ki İsrail'in ak listesindeyken bile onlarla gizli antlaşmalar yapıp müslüman kanı akıtmadık çok şükür.
Özgür Çağrı
04-09-2011, 13:49
Dünyada hiç bir ülkenin zamanında Türkiye kadar siyonist yandaşlığı ve köpekliği yaptığını sanmıyorum.
İntifada
04-09-2011, 13:51
http://www.youtube.com/watch?v=Od2ele4B6Yk&feature=player_embedded
değerli kardeşlerim. bu konular rejim konuları. Bugün kara yarın en ak olabilir çünkü devletin Rejimi ve Zihintyeti buna çok musait. bu hükümetten hükümete değişir. Umarım ki Mısır Artık bu Geçmişinden ders alır Ve Müslümanca Bir hayat tarzı benimser ve Uygular.
İsabet olmuş gelip ülkemizi kirletmesin kan emici vampirler..!
Dünyada hiç bir ülkenin zamanında Türkiye kadar siyonist yandaşlığı ve köpekliği yaptığını sanmıyorum.
Her yerde Müslüman Arapların olduğu bir toprak. Orada İsrail devleti kuruluyor. Güçleniyor. Sonra Filistin halkına saldırıyor. Kan döküyor. Ve bunları Müslüman Arapların arasında yapıyor.
Arap dünyası kendi arasında resmen bir yahudi yetiştirdi. İsteseler, tükürükleriyle boğardı bir avuç yahudiyi. Hal böyleyken Türkiye'ye küfür etmek neyin çekememezliğidir? O petrollerin, o zenginliğin parasını Türkiye mi yiyiyor? Neden bu kadar cahiller? Neden aralarında bir İsrail'e izin verdiler? Ne zaman birlik olup tepkilerini ortaya koydular?
Sen evinde bir katilin barınmasına, güçlenmesine izin verdiysen, suçlu ilk önce sen olursun.
İntifada
04-09-2011, 14:04
Ben şimdi cennet mekan sultan abdulhamit han diyeceğim...
sonra itcilerin pislikleri aklıma gelecek...
oradanda ucu başka noktalara dokunacak konuş dur...
oralar hep bizimdi eşref hep bizim...
savaş ortasında,lozan masasında bıraktık ortadoğuyu...
selami111
04-09-2011, 14:14
foruma yeni üye oldu. Trkiyenin büyük çoüonluğu gibi Tayyip Erdoğanın dünya lideri olduğunu düşünüyorum.
İntifada
04-09-2011, 14:17
foruma yeni üye oldu. Trkiyenin büyük çoüonluğu gibi Tayyip Erdoğanın dünya lideri olduğunu düşünüyorum.
:çiçek::çiçek::çiçek::çiçek:
Ben şimdi cennet mekan sultan abdulhamit han diyeceğim...
sonra itcilerin pislikleri aklıma gelecek...
oradanda ucu başka noktalara dokunacak konuş dur...
oralar hep bizimdi eşref hep bizim...
savaş ortasında,lozan masasında bıraktık ortadoğuyu...
Akıncı Kardeşim, bu kadar basit mi ya? "Bol toprağımız var, alın sizin olsun" mu dedik? Hatay'ı bile zor kurtardık. Mondros Ateşkes'inden sonra ilk işgal edilen toprağımız Musul'du. Düşün.
Şu konuda haklısın. İttihat ve Terakki yüzünden girdik Dünya savaşına. Ama girmesek de zaten denge siyasetiyle ayakta kalan bir devlet vardı. Boşuna mı Hasta adam diyorlardı bize? Ekonomi desen o da sıfır.
Biz de hep şöyle bir zihniyet vardır. Adam kendine bakmaz. Ölüm döşeğine düşer. Doktor gelir. Kurtaramayınca da doktor yüzünden deriz. Doktor hata yaptıysa bile hatanın büyüğü hastadadır oysa.
Geçmişte var olan hatalardan muhakkak ders alınmalıdır. Ama bakıyorum nafile. Bugün Libya bile onca zulüm çekmişler, adamların elinde Fransa bayrakları, Türkiye'ye saldırıyorlar. Bu kadar mı cahiliz? Bu kadar mı aptalız ya?
İntifada
04-09-2011, 14:21
abdulhamit han neden indirildi tahttan eşref?
itciler kimin kuklalığını yaptı?
yahudileri reddetmenin bedelini kendi evlatları tarafından ödettirildi cennetmekan sultan abdulhamit hana...
şerif hüseyini arabistana bela edenlerde itciler...
üstüne inönü ortadoğuda elde kalan son bi kaç yeri peşkeş çekti böyle oldu...
senin sorunun bu yanlış kaynaktan besleniyorsun.
eğer objektif siteleri takip etseydin libyada tekbirlerle karşılanan türkiye gemisinide görürdün...
abdulhamit han neden indirildi tahttan eşref?
itciler kimin kuklalığını yaptı?
yahudileri reddetmenin bedelini kendi evlatları tarafından ödettirildi cennetmekan sultan abdulhamit hana...
şerif hüseyini arabistana bela edenlerde itciler...
üstüne inönü ortadoğuda elde kalan son bi kaç yeri peşkeş çekti böyle oldu...
senin sorunun bu yanlış kaynaktan besleniyorsun.
eğer objektif siteleri takip etseydin libyada tekbirlerle karşılanan türkiye gemisinide görürdün...
Kaynağın yanlışını doğrusunu geç. Abülhamid'i tahttan indirenler Kanuni'yi de tahttan indirebilir miydi? Peki ne oldu da Kanuni'den Abdülhamidlere gelindi?
Demek ki devletin gücü, bir avuç çapulcuya bile yetemecek kadar zayıflamış. Ülken güçlüyse, iç ve dış tehditlerden korursun. Yoksa hem içerden hem dışardan çökertirler.
İntifada
04-09-2011, 14:35
devletin gücüyle ne alakası var...
abdulhamiti zorbalıklamı indirdiler tahttan...
yahudi oyunuyla indi...
bugün üstad saydığımız isimler bile abdulhamite düşman oldu o dönem...
yahudi oyunuyla indi...
Abdülhamid'in amcası ve ağabeyi'de zorla tahttan indirildi.
İntifada
04-09-2011, 14:41
Bahsettiğim kendisi...
zorla indirebildiler mi hayır...
tabi ki arada otoritesini koruyamamış bir sürü padişah var...
osmanlıyı o duruma düşüren nedir biliyormusun...
borçlanmalar ve ardından yapılan serbest piyasaya yöneliş...
bu otoriteyi aşırı sarsmıştır...
ama bilmem hiç bu konuda araştırma yaptın mı...
osmanlı ekonomisini öğrenirken abdulhamit han döneminde ekonomik olarak önceki döneme göre iyileşme olduğunu gördük.
şu an yanımda notlarım yok kütahyaya gidince rakamsal olarak kanıt verebilirim.
yahudi oyunuyla indi...
Meşhur Servet-i Fünûn dergisini bilirsin. O dergi neden kapatldı biliyor musun?
“Fakat bir gün geldi ki 1789 idaresiyle Fransa’da talâk teessüs etti”
Dergide geçen bu cümle nedeniyle kapatıldı. Gerekçesi, Fransız ihtilalini anımsatmasıdır. Halka uygulanan sansürü sen düşün. Peki bunlar neden yapıldı? Ağabeyinin, amcasının ya da diğer dedelerinin acı sonlarını yaşamamak için.
İntifada
04-09-2011, 14:48
Meşhur Servet-i Fünûn dergisini bilirsin. O dergi neden kapatldı biliyor musun?
“Fakat bir gün geldi ki 1789 idaresiyle Fransa’da talâk teessüs etti”
Dergide geçen bu cümle nedeniyle kapatıldı. Gerekçesi, Fransız ihtilalini anımsatmasıdır. Halka uygulanan sansürü sen düşün. Peki bunlar neden yapıldı? Ağabeyinin, amcasının ya da diğer dedelerinin acı sonlarını yaşamamak için.
eşref bunu söylemek ayıptır...
yav kendisine suikast düzenleyen ama başaramayan ermeni haine karhaman diyen öldürememesine üzülen tevfik fikretin kılında dokunmamıştır...
geçen gün mehmet barlas bu konuda konuştu...
abdulhamite baskıcı diyen şair,gazetecilerin cumhuriyet döneminde ne kadar pişman olduklarını dile getirdi...
eşref bunu söylemek ayıptır...
yav kendisine suikast düzenleyen ama başaramayan ermeni haine karhaman diyen öldürememesine üzülen tevfik fikretin kılında dokunmamıştır...
geçen gün mehmet barlas bu konuda konuştu...
abdulhamite baskıcı diyen şair,gazetecilerin cumhuriyet döneminde ne kadar pişman olduklarını dile getirdi...
O yazı yazıldığında Tevfik Fikret dergide bile yoktu ki. Ya Namık Kemal? O da devlet adamlarını çok eleştirdi, milletin zayıf düştüğünü söyledi. O da mı haindi? Ya da Lale Devri'nden sonra padişah neden tahtı bıraktı? Neden şehzadeler kafes odalaında tutuldu?
Kısaca çark bozulmuştu. Boşuna duraklama-gerileme-çöküş dönemleri diye adlandırmıyoruz.
Sen bozulan çarkın son dişlisine bakıp hüküm veriyorsun.
İntifada
04-09-2011, 15:01
ben sultan abdulhamit hana bakıyorum...
bütün gerçekler ortada...
ona buna ileri görüşlü diyoruz işte gerçek ileri görüşlü biri...
gerek askeri,gerek sosyal yaşam olarak gerekse ekonomik olarak onun döneminde çok ilerledik...
şu an bile onun kurduğu teşkilatları kullanıyoruz...
namıkta mason derler bilmem doğrumu yanlışmı...
ben sultan abdulhamit hana bakıyorum...
bütün gerçekler ortada...
ona buna ileri görüşlü diyoruz işte gerçek ileri görüşlü biri...
gerek askeri,gerek sosyal yaşam olarak gerekse ekonomik olarak onun döneminde çok ilerledik...
şu an bile onun kurduğu teşkilatları kullanıyoruz...
namıkta mason derler bilmem doğrumu yanlışmı...
Kim bir laf etse, bir kulp takıyorsun. Ben zaten sık sık Abdülhamid Han'ın yeniliklerini anlatmaya çalıştım. Çünkü Atatürk'ün yeniliklerinin temelleri oradadır. Mesela dilde sadeleştirme çalışmaları, Türkçe'yi Arapça, Farsça ve Fransızca'dan arındırma gayretleri, onun sayesinde oldu. Aydınları anlamayan halkın diline ulaşmaya çalıştı. Türkçe'yi basit bir dil olarak görenlere karşı çıktı. Alfabe konusunda, bugünlü latin alfabemizin temelleri atıldı.
Bu sadece benim alanıma giren kısımlar. Bundan öte daha çok şeyler yaptı.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.