Orijinalini görmek için tıklayınız : İşsizlik % 10'a Düşecek
Cihannur
06-16-2010, 22:32
'İşsizlik yüzde 10'a düşecek'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, işsizlik oranının daha da düşeceğini ve yaz aylarında yüzde 10'a yakın rakamlar görülebileceğini bildirdi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, işsizlik oranının daha da düşeceğini ve yaz aylarında yüzde 10'a yakın rakamlar görülebileceğini bildirdi. Babacan, NTV'de katıldığı bir programda, gelişmiş ülkelerin çoğunda işsizliğin artmaya devam ettiğini, Türkiye'de ise düşüşe geçtiğini vurguladı. Bakan Babacan, ''İşsizlik bizde yazın düşüyor, kışın yükseliyor. Son açıklanan rakamlar mevsimsel özellikler arındırıldığında yüzde 12,7. Bu, geçen yıla göre yüzde 1,3 düşüşü ifade ediyor. İşsizlik geçen yıl yüzde 14 iken, bu yıl daha düşük olacaktır'' dedi. Türkiye ekonomisinin herkesten önce toparlanmaya başladığını, ekonomideki hızlı toparlanmanın da işsizlik oranındaki düşüşü beraberinde getirdiğini belirten Babacan, Türkiye'de son bir yılda 1 milyon 593 bin kişilik istihdam artışı olduğunu, bunun da Avrupa'daki hiçbir ülkede görülmediğini söyledi.
*İSTİHDAM STRATEJİSİ*
''Türkiye'de bir yandan işsiz, bir yandan da istediği vasıfta eleman bulamayan çok'' diyen Babacan, Türkiye'de bazı mesleklerin geçerliliğini kaybettiğini ifade etti. AB ve ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de genç işsizliğin yüksek olduğunu dile getiren Babacan, ülkede her yıl 500 - 600 bin kişinin yeni iş aramaya başladığını anlattı. Bazı Avrupa ülkelerinde nüfusun artmadığına dikkati çeken Babacan, ''O yüzden o ülkeler yürürken bizim koşmamız gerekiyor. Bir yandan nüfusumuz makul artsın, öbür yandan ekonomimiz büyüyerek o nüfusa istihdam yaratsın istiyoruz'' şeklinde konuştu. İstihdam stratejisine ilişkin çalışmaların geçen yıl Eylül ayında başladığını anımsatan Babacan, söz konusu çalışmaya son şeklinin verilmekte olduğunu bildirdi. Babacan, eğitim ile istihdam arasındaki bağın çok sıkı kurulması gerektiğini, üniversitelerde de bu yönde bir yapılanmaya ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. Türkiye'de katı bir iş gücü piyasası olduğunu, insanların işe zor girip, işten zor çıktığı bir yapının bulunduğunu kaydeden Babacan, ''Sadece işi olanın değil, dışarıdaki milyonların hakkını korumak zorundayız'' dedi. Mesleki eğitimi yaygınlaştıracaklarını da ifade eden Babacan, özel sektör ve özel eğitim kurumlarının da bu işe girmesini istediklerini ve mesleki eğitimi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alacaklarını belirtti.
*ENFLASYON HEDEFİ*
Babacan ''Enflasyon geçen senenin biraz üzerinde seyrediyor. Bunun petrol, hammadde, bazı meyve sebze fiyatları ve etle alakası var. Sadece etten 1,7 puan enflasyonumuz arttı geçtiğimiz ay içinde. Tedbirini aldık, meyve ve sebze, et fiyatları düştü, yine tek haneye indi enflasyon. Bu yılki enflasyon hedefimiz yüzde 6,5. Şu an itibariyle baktığımızda bu sene enflasyonu yüzde 6,5'a yakın bir noktada bitireceğiz'' diye konuştu.
*MEMURU ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ*
Bakan Babacan, enflasyonun memur maaş zammını aşması halinde aradaki farkın maaşlara yansıtılacağını da belirterek, ''Enflasyon ilk 6 ayda yüzde 2,5'in üzerine çıkarsa aradaki farkı memurumuza ödeyeceğiz. İkinci 6 ayda yüzde 2,5'in üstüne çıkarsa aradaki farkı yine ödeyeceğiz'' diye konuştu.
Objektif Haber 16.06.2010
kapitalizmde krizden sonra canlanma olması normal
devrevi bir hareket vardır.
Durgunluk, çöküş, canlanma ve refah
daha once kriz oldu. şuan canlanma aşamasındayız. sonra refaha ericez . tahminim 2015 yılına kadar bir kriz daha yaşayacaz. sonra tekrar canlanma .vs vs. vs.
ama siz içinizi rahat tutun hukumetin sayesinde ekonomni canlanıyor.
Orta Dogu
06-25-2010, 19:47
Turk ekonomisi en az 15 yil yuzde 5-6 buyuse gelismis ulke duzeyine ulasmis oluruz. Fakat benim korktugum gelir adaletsizligi ve sosyal guvenligin cok zayif olmasi. Mutlaka Danimarka, Hollanda gibi ulkelerin sistemleri Turkiye'de uygulanmasi gerekiyor. Asla ABD gibi vahsi kapitalist sisteme sahip olmamaliyiz su an oldugu gibi. ABD ekonomisi o kadar adaletsiz ki ornek olamaz, olmamali.
Cihannur
06-25-2010, 21:44
kapitalizmde krizden sonra canlanma olması normal
devrevi bir hareket vardır.
Durgunluk, çöküş, canlanma ve refah
daha once kriz oldu. şuan canlanma aşamasındayız. sonra refaha ericez . tahminim 2015 yılına kadar bir kriz daha yaşayacaz. sonra tekrar canlanma .vs vs. vs.
ama siz içinizi rahat tutun hukumetin sayesinde ekonomni canlanıyor.
Hükümetin sayesinde ekonomi canlanıyor sözünüz doğrudur. Rabbime şükürler olsun ki iktidarda AK Parti var. İktidarda AK Parti değil de başka bir siyasi parti olsaydı; Yunanistan'ın, İspanya'nın, Portekiz'in daha başka pek çok ülkenin yaşadığı perişanlıkları yaşayabilirdik. 2008 Dünya Ekonomik Krizi sonucunda Yunanistan Ekonomisi battı; İspanya Ekonomisi batışın eşiğinde, Portekiz Ekonomisi de zor durumda.
Turk ekonomisi en az 15 yil yuzde 5-6 buyuse gelismis ulke duzeyine ulasmis oluruz. Fakat benim korktugum gelir adaletsizligi ve sosyal guvenligin cok zayif olmasi. Mutlaka Danimarka, Hollanda gibi ulkelerin sistemlerini Turkiye'de uygulanmasi gerekiyor. Asla ABD gibi vahsi kapitalist sisteme sahip olmamaliyiz su an oldugu gibi. ABD ekonomisi o kadar adaletsiz ki ornek olamaz, olmamali.
AK Parti sosyal politikalara çok önem veren bir siyasi partidir. AK Parti, Türkiye'nin Milli Gelirini ve Kişi Başına Düşen Gelirini çokça arttırdığı gibi gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için de çalışmaktadır. AK Parti iktidarında ülkemiz iyiye gitmektedir; daha da iyi olacak inşaallah.
Hükümetin sayesinde ekonomi canlanıyor sözünüz doğrudur. Rabbime şükürler olsun ki iktidarda AK Parti var. İktidarda AK Parti değil de başka bir siyasi parti olsaydı; Yunanistan'ın, İspanya'nın, Portekiz'in daha başka pek çok ülkenin yaşadığı perişanlıkları yaşayabilirdik. 2008 Dünya Ekonomik Krizi sonucunda Yunanistan Ekonomisi battı; İspanya Ekonomisi batışın eşiğinde, Portekiz Ekonomisi de zor durumda.
AK Parti sosyal politikalara çok önem veren bir siyasi partidir. AK Parti, Türkiye'nin Milli Gelirini ve Kişi Başına Düşen Gelirini çokça arttırdığı gibi gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için de çalışmaktadır. AK Parti iktidarında ülkemiz iyiye gitmektedir; daha da iyi olacak inşaallah.
kişi başı duşen milli gelire dolar hesabı ile bakmış olursanız yanlış yapmış olursunuz.
çünkü dövizi hükümet dunyanın en yuksek reel faizini vererek yani tahvil satarak ülkeye sıcak para olarak getiriyor buda döviz arzını arttırıyor.
fakat bizim vergilerimiz o faizlere gidiyor. bu 1
ikincisi ben kişi başı milligelire bakmam.
kişi başı kaç kg peynir zeytin kaç kg gıda alabiliyorum ona bakarım.
kişi başı duşen milli gelire dolar hesabı ile bakmış olursanız yanlış yapmış olursunuz.
çünkü dövizi hükümet dunyanın en yuksek reel faizini vererek yani tahvil satarak ülkeye sıcak para olarak getiriyor buda döviz arzını arttırıyor.
dostum merak ettim cidden senin egitimin ne durumda, ekonomi egitimi aldin mi?
bu arada ben bilmiyorum bana söylermisin beyaz peynirin kilosu ne kadar? yok peynir üzerinden gayri safi milli hasilayi degerlendirecemde :)
dostum merak ettim cidden senin egitimin ne durumda, ekonomi egitimi aldin mi?
bu arada ben bilmiyorum bana söylermisin beyaz peynirin kilosu ne kadar? yok peynir üzerinden gayri safi milli hasilayi degerlendirecemde :)
konu anlaşılsın diye verilmiş bir örnegi demogoji yapmayacaksın dimi?
sen soyle bakalım 600-700 lira maaş alan birisi evli olmayan birisi kendisine bu para yetiyormu ki aile kurmayı bile geçiyorum.
sen 600 lira maaş alan adamlara git anlat milligelir arttı diye. ama soylerken dikkat et.
ters taraflarına gelmesin.
Secret man
06-26-2010, 00:37
inşallah düşer
sen soyle bakalım 600-700 lira maaş alan birisi evli olmayan birisi kendisine bu para yetiyormu ki aile kurmayı bile geçiyorum.
sen 600 lira maaş alan adamlara git anlat milligelir arttı diye. ama soylerken dikkat et.
bende diyorum ki türkiye gercekleri bellidir sonucta bu hükümet öncesindeki isssizlik, enflosyan, alim gücü bellidir..
söyle bir karsilastirma yaparsak 7 yil öncesine göre cok sey degismistir evet bunlar yeterli degildir dahada olmalidir bu konuda hemfikiriz ama dünyanin global bir krize boyun egdigi bir zamanda, avrupa nin devamli geriye gittigi bir zamanda ülkemizdeki ilerleme gözardi edilemez..
sonucta kimsenin acliktan öldügü yok evet yoksulluk sinirinin altinda yasayan milyonlar var ama bir sekilde herkes bütcesine göre alisveris yapip, yasam standartini belirledigi zaman gecinebiliyor..
sonucta ayni oranda peyniri 1 milyonada alabiliyorsun, 10 milyonada..
bende diyorum ki türkiye gercekleri bellidir sonucta bu hükümet öncesindeki isssizlik, enflosyan, alim gücü bellidir..
söyle bir karsilastirma yaparsak 7 yil öncesine göre cok sey degismistir evet bunlar yeterli degildir dahada olmalidir bu konuda hemfikiriz ama dünyanin global bir krize boyun egdigi bir zamanda, avrupa nin devamli geriye gittigi bir zamanda ülkemizdeki ilerleme gözardi edilemez..
sonucta kimsenin acliktan öldügü yok evet yoksulluk sinirinin altinda yasayan milyonlar var ama bir sekilde herkes bütcesine göre alisveris yapip, yasam standartini belirledigi zaman gecinebiliyor..
sonucta ayni oranda peyniri 1 milyonada alabiliyorsun, 10 milyonada..
yoksulluk degil açlık sınırı altında milyonlar var.
mademki türkiye gerçeklerini yoksullugu kabul ediyorsunuz . niye tv lerde insanlara milli gelirimi şu kadar dolar arttı diyorsunuz. bunu reel alış gücü ile açıklayın halka.
suni olarak düşük tutulan döviz kuru ile açıklamayın.
mademki türkiye gerçeklerini yoksullugu kabul ediyorsunuz . niye tv lerde insanlara milli gelirimi şu kadar dolar arttı diyorsunuz. bunu reel alış gücü ile açıklayın halka.
acliktan ölen var mi?
acliktan ölen var mi?
acliktan ölen yok fakat yaşamaktan mutlu olanda kucuk azınlık.
rizzelli
06-26-2010, 00:59
ekonominin gelişip gelişmediğinin en iyi göstergelerinden biri kişi başına düşen milli gelirdir.
google a ülkeler hakkında bilgi almak için baktığında,karşına kişi başına düşen milli gelirin seviyesi çıkar.
ekonomi,iktisat bilimlerine insan bu kadar cahil kaldıktan sonra olayı peynirle açıklamaya çalışır.
benim bildiğim sosyalist komunistler okur,araştırır sende bunları göremiyoruz novek.
dedikoducu komunist oldun çıktın :)
kimse kusura bakmasın ama Türkiye'de %10 işsizlik varsa bunun %5 i tembelliktir millet iş beğenmez oldu artık yatmaya çok meraklı milletimiz var..
İntifada
06-26-2010, 01:01
acliktan ölen var mi?
ulu yoldaş leninin zamanında komünist rusyada kıtlık politikası yüzünden açlıktan çok adam ölmüş bunuda belirtemeden geçemeyeceğim...
yok birde peynir var peynir var.. simdi peynirin iyisi var, kötüsü var hangisini baza alacagiz yok ezine peynirini alacaksak hepimiz aclik sinirindayiz malum ezinenin peyniri iyidir, kalitelidir fiyatida el yakar..
birde kasar peyniri var onun fiyatindan pek anlamam novek sen anlarsin söyle bana baksana cok ilgilisin zeytin, peynirle ama dikkat et dostum yanlislikla aklini peynir, ekmekle yeme!
ulu yoldaş leninin zamanında komünist rusyada kıtlık politikası yüzünden açlıktan çok adam ölmüş bunuda belirtemeden geçemeyeceğim...
evet harun yahya belgesellerini izledigin belli oluyor neymiş
lenin hayvanlarda denedigi şeyleri insanlarda deneycekmiş.
bir defa kıtlık 1917 ekim devriminden öncede vardı hatta daha fazla vardı zaten savaş yıllarıydı.
ne üdügü belirsiz bir belgeselden komunizmi çözmüşsün.
sosyalizmi çözmüşsün.
İntifada
06-26-2010, 01:04
bir defa kıtlık 1917 ekim devriminden öncede vardı hatta daha fazla vardı zaten savaş yıllarıydı.
sosyalizmi çözmüşsün.
:) öylemi düşünüyorsun...
helal olsun harun yahyaya adam komünisti materyalisti iyi korkutmuş ;D
sosyalizmi çözmüşsün.
ben hala daha cevap alamadim..
acliktan ölen var mi?
ben hala daha cevap alamadim..
acliktan ölen var mi?
oldu bukadar verimli topraklara sahip bir ulkede birde açlıktan ölen insan olucak.
kapitalizm= bolluk içinde kıtlık.
ekonomik yönden icraat görmek isteyen kör gözler kamunun net dış borçları 88 milyar dolardan 20 milyar dolara düşürüldü.. Imf'ye olan borcumuz 30 milyar dolardan 8 milyar dolara indi.. 2001 krizinden bu yana zarar eden kamu kuruluşları artık kar etmeye başladı.. Enflasyon %60 ' dan %5 lere indi..
borsa rekor üstüne rekor kırdı şirketlerin piyasa değeri 120 milyar dolar'dan 300 milyar dolar'a yükseldi.
1puanlık faiz düşüşü maliye için 2 milyar dolar tasarruf demekti. faizler %70'lerden %8 ' e düştü her yıl 124 milyar dolar tasarruf yapılır oldu.
kirada oturan vatandaş sayısı 3,5 milyon kişiden 2 milyon kişiye indi.
toplam ihracat 30 milyar dolardan 130 milyar dolar'a çıktı.döviz rezervi 20 milyar dolar'dan 70 milyar dolar'a yükseldi. ( bu sanaydı novek :) )
kişi başı milli gelir 3.000 dolar'dan 10.000 dolar'a çıktı.petrol ve doğalgaz'da dışa bağımlılık %30 azaltıldı ve eğer lozan'da ki o bazı maddeler olmasaydı şu anda ... anladınız :) ekonomimiz kötü diyen arkadaşlara bi hatırlatma daha ; Yunanistan , İrlanda , İspanya ve Portekiz Türkiye'den ekonomik yardım istedi.
İlk defa komşu Yunanistan IMF yerine Türkiye deyip bizden mali yardım talebinde bulundu..
Birde sizin hükümetlerinizi görelim.. SSK ' yı yönetemeyen gundi ülkeyi yönetecekmiş :hihi2:
oldu bukadar verimli topraklara sahip bir ulkede birde açlıktan ölen insan olucak.
kapitalizm= bolluk içinde kıtlık.
ama kendinle celisiyorsun.. madem durum bu kadar kötü neden insanlar acliktan ölmüyor peki bu insalar acliktan ölmüyorsa nasil yasiyorlar?
ama kendinle celisiyorsun.. madem durum bu kadar kötü neden insanlar acliktan ölmüyor peki bu insalar acliktan ölmüyorsa nasil yasiyorlar?
durum açlıktan ölecek kadar kötü degil.
ama köleler açlıktan ölmüyor diye iyi diyemezsin.
İntifada
06-26-2010, 01:18
:hihi2::hihi2::hihi2:
cevir, kazi, yanmasin.. dünyanin genel düzeni budur herkesin maddi durumu ayni olmayabiliyor, herkes ayni seyi giymiyor, herkes ayni seyi yemiyor zaten böyle bir durum sadece komunizmde var..
sonucta herkes emeginin karsiligini aliyor evet bazen haksizliklar oluyor ancak kusura bakmasin issizim, acim gibi veryansinlarla olay bitmiyor calismak isteyene az, cok is var ve karnini doyuracak rizik her zaman bulunuyor o yönden müsterih olabilirsin..
tabiki hepimizin maddi durumlari zor olabiliyor bazen istediklerimizi alamiyor, giyemiyor, yiyemiyoruz..
insanin nefsi hep fazlasini ister bugün ekmekle karnimizi doyururuz yarin pastayi begenmeyiz sonucta sükür etmeliyiz her daim kötünün, kötüsü var..
cevir, kazi, yanmasin.. dünyanin genel düzeni budur herkesin maddi durumu ayni olmayabiliyor, herkes ayni seyi giymiyor, herkes ayni seyi yemiyor zaten böyle bir durum sadece komunizmde var..
sonucta herkes emeginin karsiligini aliyor evet bazen haksizliklar oluyor ancak kusura bakmasin issizim, acim gibi veryansinlarla olay bitmiyor calismak isteyene az, cok is var ve karnini doyuracak rizik her zaman bulunuyor o yönden müsterih olabilirsin..
tabiki hepimizin maddi durumlari zor olabiliyor bazen istediklerimizi alamiyor, giyemiyor, yiyemiyoruz..
insanin nefsi hep fazlasini ister bugün ekmekle karnimizi doyururuz yarin pastayi begenmeyiz sonucta sükür etmeliyiz her daim kötünün, kötüsü var..
soylermisin türkiyede en büyük holdingin sahibi emeginin karşılıgınımı alıyor.
yani okadar çok emegi varki luks uçak alabiliyor.
o kadar çok emegi varki en luks yatı alabiliyor.
okadar çok emeği varki en iyi evi alabiliyor.
ne kadar çalışkan.
soylermisin türkiyede en büyük holdingin sahibi emeginin karşılıgınımı alıyor.
yani okadar çok emegi varki luks uçak alabiliyor.
o kadar çok emegi varki en luks yatı alabiliyor.
okadar çok emeği varki en iyi evi alabiliyor.
ne kadar çalışkan.
sen neden hep uc örnekleri veriyorsun.. evet haksiz kazananlar var evet haksiz rekabetler var ama sunu unutma bu hükümet öncesinde bir gecede köseyi dönenler vardi, hortumlarla nemalanlar vardi..
bu ülkede bir cem uzan vardi simdi nerelerde bu ülkede aydin dogan imparatorlugu vardi simdilerde neden yirtiniyor saniyorsun!
Orta Dogu
06-26-2010, 02:01
Turkiye'nin kisi basina dusen milli geliri saniyorum 8.500 dolar civarinda. En kisa zamanda 20.000 dolara cikmasi lazim. En kisa zaman 10 yil mi olur 15 yil mi, ya da (Allah korusun) beceriksiz ve vizyonsuz hukumetler bu gidisati engeller mi bilmiyorum...
Turkiye'nin milli geliri saniyorum 8.500 dolar civarinda. En kisa zamanda 20.000 dolara cikmasi lazim. En kisa zaman 10 yil mi olur 15 yil mi, ya da (Allah korusun) beceriksiz ve vizyonsuz hukumetler bu gidisati engeller mi bilmiyorum...
dolar şuan sanıyorum 1,50 falan
doları 0,75 TL ye duşurun zaten o zaman milligelir iki kat artmış oluyor :)
İntifada
06-26-2010, 02:08
dolar şuan sanıyorum 1,50 falan
doları 0,75 TL ye duşurun zaten o zaman milligelir iki kat artmış oluyor :)
doları 0.75 e düşürünce ne olacak söylermisin bana
doları 0.75 e düşürünce ne olacak söylermisin bana
ne olacak, türk parasini dolara cevirecek sonrada dolarin pahallasmasi icin dua edecek..
Orta Dogu
06-26-2010, 02:14
milli gelir hep dolar uzerinden hesaplanmiyor mu, turk lirasinin degeri nasil etki yapar milli gelir hesaplamasinda.
milli gelir hep dolar uzerinden hesaplanmiyor mu, turk lirasinin degeri nasil etki yapar milli gelir hesaplamasinda.
2000 yılında en filasyon yuksekti ama şimdi dusukte olsa alımc gucu aynı neredeyse.
mesela ornek: ozaman alabildigimiz kilo kadar yiycek şimdi yine alabiliyoruz çok fazla bir artış yok.
rizzelli
06-26-2010, 02:27
Turkiye'nin kisi basina dusen milli geliri saniyorum 8.500 dolar civarinda. En kisa zamanda 20.000 dolara cikmasi lazim. En kisa zaman 10 yil mi olur 15 yil mi, ya da (Allah korusun) beceriksiz ve vizyonsuz hukumetler bu gidisati engeller mi bilmiyorum...
büyüme hızı yüzde 5-7 arasında her sene istikrarlı bir şekilde devam ederse 20bin dolar çok rahat yakalanır.
2023'te petrol ve doğalgaz ithalatı olmayacak haberlerini işe katarsak daha yukarı çıkabilir.
rizzelli
06-26-2010, 02:28
2000 yılında en filasyon yuksekti ama şimdi dusukte olsa alımc gucu aynı neredeyse.
mesela ornek: ozaman alabildigimiz kilo kadar yiycek şimdi yine alabiliyoruz çok fazla bir artış yok.
sallıyorsun novek yine,
rakamlarla nakavt olmayı ne kadar çok seviyorsun
Cihannur
06-26-2010, 02:29
Ülkelerin Kişi Başına Düşen Milli Gelirleri hesaplanırken genelde ölçüt olarak dolar kullanılır. Çünkü ABD doları dünyanın pek çok yerinde geçerli olan bir para birimidir. Faizler AK Parti iktidarı ile % 10'un altına tek haneli rakamlara düşmüştür. Reel faizler eskisi kadar yüksek değildir; dünyanın en yüksek reel faizini vermiyoruz.
Kişi Başına Düşen Milli Gelir önemli bir ekonomik ölçüt olduğu gibi, gelir dağılımındaki adalet de en az Kişi Başına Düşen Milli Gelir kadar önemlidir. AK Parti, gelir dağılımındaki adaleti sağlamak için politikalar yürütmektedir. AK Parti, memur ve emekli maaşlarına zam yaparken genelde düşük maaşlı memur ve emeklilere yüksek oranda, yüksek maaşlı memur ve emeklilere düşük oranda zam yapmaktadır. AK Parti ayrıca dar gelirli vatandaşlarımıza gıda ve kömür yardımında bulunarak fakir fukaranın garip gurebanın dertlerine derman olmaktadır.
novek ne kadar gelir varsa o kadar da gider olur...
peynirin kilosu ne kadardır? Etin kilosu ne kadardır bilemem...
bildiğim tek bir gerçek varki oda ekonominin yeteri kadar canlı olduğu...
bırak artık bu söylemleri...
kapitalist sistem filan...
kendimi iyicene muroyla konuşuyormuşum gibi hissediyorum...
sana 124 alacağım yakında zaten...
forumca anahtar teslim yapacağız sana...
sallıyorsun novek yine,
rakamlarla nakavt olmayı ne kadar çok seviyorsun
rakamları gostermeyin gelir arttı ama fiyatlarda arttı.
alım gucunde fark yok bugunun asgari ucreti ile 100 tane alabiliyorsam belki
2000 yılındakşi asgari ucretle 95 tane alıyordum belki ufak bir artış var.
ama sizin abarttıgınız kadar yok.
büyüme hızı yüzde 5-7 arasında her sene istikrarlı bir şekilde devam ederse 20bin dolar çok rahat yakalanır.
2023'te petrol ve doğalgaz ithalatı olmayacak haberlerini işe katarsak daha yukarı çıkabilir.
istihdam yaratmayan buyume var istihdam yaratan buyume var.
ulkue buyuyor ama herkesmi buyuyor?
amerika dunyanın en buyuk ulkesi o ulkedeki herkesmi zengin yoksa cogunluk sefalet içindemi yaşıyor?
rizzelli
06-26-2010, 14:38
ekonomik yönden icraat görmek isteyen kör gözler kamunun net dış borçları 88 milyar dolardan 20 milyar dolara düşürüldü.. Imf'ye olan borcumuz 30 milyar dolardan 8 milyar dolara indi.. 2001 krizinden bu yana zarar eden kamu kuruluşları artık kar etmeye başladı.. Enflasyon %60 ' dan %5 lere indi..
borsa rekor üstüne rekor kırdı şirketlerin piyasa değeri 120 milyar dolar'dan 300 milyar dolar'a yükseldi.
1puanlık faiz düşüşü maliye için 2 milyar dolar tasarruf demekti. faizler %70'lerden %8 ' e düştü her yıl 124 milyar dolar tasarruf yapılır oldu.
kirada oturan vatandaş sayısı 3,5 milyon kişiden 2 milyon kişiye indi.
toplam ihracat 30 milyar dolardan 130 milyar dolar'a çıktı.döviz rezervi 20 milyar dolar'dan 70 milyar dolar'a yükseldi. ( bu sanaydı novek :) )
kişi başı milli gelir 3.000 dolar'dan 10.000 dolar'a çıktı.petrol ve doğalgaz'da dışa bağımlılık %30 azaltıldı ve eğer lozan'da ki o bazı maddeler olmasaydı şu anda ... anladınız :) ekonomimiz kötü diyen arkadaşlara bi hatırlatma daha ; Yunanistan , İrlanda , İspanya ve Portekiz Türkiye'den ekonomik yardım istedi.
İlk defa komşu Yunanistan IMF yerine Türkiye deyip bizden mali yardım talebinde bulundu..
Birde sizin hükümetlerinizi görelim.. SSK ' yı yönetemeyen gundi ülkeyi yönetecekmiş :hihi2:
istihdam yaratmayan buyume var istihdam yaratan buyume var.
ulkue buyuyor ama herkesmi buyuyor?
amerika dunyanın en buyuk ulkesi o ulkedeki herkesmi zengin yoksa cogunluk sefalet içindemi yaşıyor?
yukarıda arkadaşımız güzelce belirtmiş.
rakamlar sana alerji yapıyor.
demogoji yapmak seni tatmin ediyor.
senle nasıl konuşacağız ki?
demogoji yaparak mı?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.