Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte kapatılma talebi gerekçeleri
romakudüs
03-14-2008, 21:57
İşte kapatılma talebi gerekçeleri
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılmasına yönelik talebindeki gerekçelerde bikini reklamından kırmızı sokaklara kadar ilginç gerekçeler var.
14 Mart 2008 20:55
İşte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP iddianamesine giren gerekçeler...
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin "laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği" iddiasıyla kapatma davası açtı. İddianamede sözü geçen "laikliğe aykırı eylemler" ise
şöyle sıralanıyor:
KIRMIZI SOKAKLAR
Danıştay’dan dönen içki yasağı, sonrasında “kırmızı sokak” projesi ve bu konuyla ilgili medyada çıkan haberler ile parti yetkililerinin yaptığı açıklamalar.
BİKİNİ REKLAMLARINA YASAK İDDASI
Mayo firmalarının İstanbul’daki bilbordlara yönelik “reklamı yasağı” iddiaları.
İÇKİ YASAĞI UYGULAMALARI
AKP’li bazı belediyelerin içki yasağı ve kadınlara özel park yapılması.
İMAM HATİPLİLERE ÖZEL OTOBÜS
İstanbul’da imam hatipli kız öğrencilere özel ücretsiz servis otobüsü .
ULEMA AÇIKLAMASI
AİHM’in türban kararının ardından Erdoğan’ın , “Başörtüsü konusunda karar verilirken ulemaya danışılmalı” sözü.
ATA’YA HAKARET FIKRASI
AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik’in Atatürk’e yönelik hakaret içeren fıkrası.
BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİ
Bülent Arınç’ın “Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine” sözleri.
VELEV Kİ SİYASİ SİMGE
Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da söylediği "Başörtüsünün velev ki siyasi bir simge olarak takıldığını düşünün, siyasal simge olsa ne olur" sözü...
TÜRBAN MEVZU
Üniversitelerde türbana serbestlik getiren Anayasa'da yapılan değişiklik...
AKP Konya milletvekili Hüsnü Tuna Anayasa'da yapılan türbanla değişikliğin ardından 'hedefimiz kamu kurumları' sözleri...
AKP'li Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, "Türbanlı bir kadın belediye başkanı veya daire başkanı da olabilmeli" açıklaması.
kaynak:haber7
Akp kapatılırsa yenisi kurulur :D
RDönmezs
03-15-2008, 02:32
AKP gider, BKP gelir, BKP gider, CKP gelir. Malesef..
Daha iyi bir çözüm bulunmalı. Halka anlatılmalı, gözüne sokulmalı bazı şeyler. Başka türlü anlaşılmıyor çünkü.
Neyse, bu da iyi birşey :D
iyi kötü belli olcak ;)
%21 cik :D
Kırık_Çocuk
03-15-2008, 03:14
way be neler neler yapmış Ak Partililer biz onlara hakkımızı savunun dememistik,biz özgürlüğümüze sahip çıkın
dememiştik,biz bu yetkiyi onlara ülkeyi soyun banka batırın ayrımcılık yapın ülkeyi peşkeş çekin diye vermiştik
görüyomusun bak..Onlar hala halkın menfaatine olan şeylere meylediyorlar yazık...hal böyleyken kapatılsın elbet..
crescent
03-15-2008, 12:14
%47 le gider 60 la geri geliriz hodri meydan ;)
tayyipleyiz
03-15-2008, 12:20
Bu gerekçelerle bir partiye kapatma davası açılması utanç verici. Hukuk adamları öncelikle bu gerekçelere kendilerini inandırsınlar, kalplerini itminana kavuştursunlar sonra da bizlere bu gerekçelerin realitesini anlatsınlar... Belki hak veririz!
Hüdaverdi
03-15-2008, 12:47
çocukça valla...
Necip Fazil
03-15-2008, 12:54
Yargıtay mensuplarından biraz daha cesaretli açıklamalar beklerdim doğrusu. Mesela, " Artık bu halkın seçtiklerine gücümüz yetmiyor. Asker darbe yapamıyor, ekonomi alt üst olmuyor, kimsede şikayetçi olmuyor. Bizde elimizden geleni yapıp, iktidarı kendi gücümüzle devirmeye çalışıyoruz." Diye bir gerekçe sunabilirlerdi ... Sanırım bu açıklama kimseye gülünç gelmezdi ...
VesseLam
ak partiyi kimse kapatamayacak anlamıyolar bunu
Sukût-u_Hayal
03-15-2008, 15:27
Bu gerekçelerle bir partiye kapatma davası açılması utanç verici. Hukuk adamları öncelikle bu gerekçelere kendilerini inandırsınlar, kalplerini itminana kavuştursunlar sonra da bizlere bu gerekçelerin realitesini anlatsınlar... Belki hak veririz!
Gerçekten bu gerekçeler utanç verici...
gencfb63
03-15-2008, 15:39
'HERKES' ANLADI ONLARDA ANLARLAR
KIRMIZI SOKAKLAR
Danıştay’dan dönen içki yasağı, sonrasında “kırmızı sokak” projesi ve bu konuyla ilgili medyada çıkan haberler ile parti yetkililerinin yaptığı açıklamalar.
BİKİNİ REKLAMLARINA YASAK İDDASI
Mayo firmalarının İstanbul’daki bilbordlara yönelik “reklamı yasağı” iddiaları.
İÇKİ YASAĞI UYGULAMALARI
AKP’li bazı belediyelerin içki yasağı ve kadınlara özel park yapılması.
İMAM HATİPLİLERE ÖZEL OTOBÜS
ATA’YA HAKARET FIKRASI
AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik’in Atatürk’e yönelik hakaret içeren fıkrası.
Simdi bu iddialari tek tek ele alacak olursak;
*Burasi Turkiye Cumhuriyeti(cumhuriyet adi ustunde) kimin nerede icki icip icemeyecegine biz mi karar verecegiz.Karisamayiz isteyen istedigi yer de icer kirmizi sokakta neymis???(dini mekanlar haric,kutsal mekanlara boyle bir saygisizligi kimse yapmamali)Genelkurmay baskani bile ictiyse ve ikram ettirdiyse hem de zumre icinde ;D Beni soracak olursaniz icki ile isim olmazzz.
*Bikini reklamlarina yasak iddiasina gelelim.Bunu bu ulkede milyonlarca insan giyiniyor.Sen giyinmiyor olabilirsin,sirf sen giyinmiyorsun diye reklama sansur mu getirilecek ne kadar sacma.Icinde kotu niyet varsa diyecek sozum yok tabii.Ozgur bir ulkede bikinili reklamda asilir,tesetturlu reklamda asilir.Realist ozgurluk bu olsa gerek...
*Kadinlara ozel park iddiasina gelelim.Olsun yapsinlar isteyen kadinlar gider istemeyen kadinlar gitmez.Haa tamamiyle ayiramazsiniz(butun parklari erkek kadin diye ayiramazsiniz)bu anca pembe ruya olur ;D
*Imam Hatip kiz ogrencilerine ucretsiz ozel servis iddiasina gelelim.Hadi yolculukta erkeklerden ayri.Peki ya markette,sinemada,tiyatroda???Diger acik kiz ogrenciler uvey evlat mi?Ben buna sadece gulerimmm ;D
*Gelelim ATA'ya hakaret iddiasina.Eger ki boyle bir durum varsa bu ayibi yapan biri varsa.Kendisi hakkinda en agir cezanin verilmesini isterim.
manifesto
03-15-2008, 18:32
Yahu şu iddianamede ki uyduruktan şeyler bakın
İnsan okudukça gülüyor yahu bukadar mı saçma sapan iddia olur
AKP yi er meydanında yenemeyeceğini anlayanlar ŞER meydanından medet umuyor
yasinarslanpay
03-15-2008, 18:40
Bunların içi boş iddialar onun içim müsterih .... Hiç birşey olmayacak Allah'ın İzni ile
romakudüs
03-15-2008, 18:43
Bunların içi boş iddialar onun içim müsterih .... Hiç birşey olmayacak Allah'ın İzni ile
inşallah hiç birşey olmayacak ve bizlerde ak parti ve başbakan erdoğanla aydınlana memleketimizi torunlarımıza gönül rahatlığıyla anlatacağız
Kırık_Çocuk
03-15-2008, 22:21
Tam da ergenekon çozulecekken..
manifesto
03-15-2008, 23:34
Tam da ergenekon çozulecekken..
Evet aslında dikkat çekilmesi gereken bu
Küfürbaz savcılardan tutunda daha ne isimler bu çete ile işbirliği halindedir kimbilir
İnanamıyorum yani 3 çocuk yapın konuşmasını dahi iddianameye almışlar
3 çocuk yapın demek parti kapatma gerekçesi :)
Menderes gençleri kıyma makinesinde çekiyor.
Menderes Merkez Bankası'ndaki altınları uçağa yükletip Yunanistan'a kaçtı.
Celal Bayar'ın Çankaya Köşkü'nde oturak âlemleri tertipledi.
DP iktidarının yaptığı geniş yollar gereksiz harcama, uçak mı indirilecek..
vs..vs..vs..
Yassıada, asılan bir başbakan, bir bakan...
Bu dik sürüngenler hiç değilse kendilerini geliştiremezler mi?Bak biz nasıl geliştirmişiz, öyle dar ağacı kurdururlar mı artık adama?
hipermuhafazakar
03-16-2008, 10:21
Gene aynı sistem değil mi sayın Lügat
MİLLETİ ESARETTEN KURTARMAYAYÖNELİK HAMLELER , ARDINDAN
MEDYA HAREKATI - YALAN HABERLER - KADROLU PROVAKATÖRLER SOKAĞA DÖKME - NE İDÜĞÜ BELLİ OLMAYAN REKTÖRLER - CHP - ÇARPITMA SON DURAK ANKARADAKİ GAYRİ MİLLİ DERİN DEVLET STATÜKONUN ELİNE DÜŞÜRÜLEN MİLLETİN EN HAYIRLI ÖNDERİ
Ben korkuyorum olacaklardan.Çünkü Sezar atamış anayasa mahkesindekilerin çoğunu :-[
eger kapatirlarsa akpartinin oylari artar
hasan koçal
03-16-2008, 12:18
seLamLar korkunun ecele faydasi yok bilmiyorlar sabır sadece sabır ama nereye kadar sabır seLam ve dua ıle
Fasl-ı Gül
03-16-2008, 12:47
Ak Parti'nin kapatma gerekçeleri gerçekten komik ve bazısı da yalan haber üzerine kurulmuş gerekçeler. Bunu yapan insanların düşünce yoksunu oldukları her halleriyle aşikar eyliyor düşüncelerini. Sayın Bülent Arınç'ın dediği gibi "Bu iddianame çok zayıftır, kin ve garezin ürünüdür."
Ve beni en çok üzen , derinden yaralayan üniversitelerde ki yasağın kalmasından kaynaklanan rahatsızlık sonucu bu davanın açılması olmuştur. Ülkesini seven ve ülkesinin gelişip kalkınması, istikrar ortamının devam etmesini isteyen genç kızların okumasından rahatsız olmanın en bariz göstergesidir izledikleri yol. Yazık ki, çababları sonuçsuz kalsa bile Türkiye olarak bir adım geriye gittik. Keşke ülkemize "kuru ideolojiler" değil de insanların emek ve gayretleri, hizmet aşkı yön verse...
Belki bir gün o günlerde gelecek. O günlerin gelmesi de bizim azim ve inancımıza bağlı değil midir?
selamlar
hasan koçal
03-16-2008, 13:30
haklısn kardeş seLAmlarr
Kırık_Çocuk
03-16-2008, 21:34
ADALET ve kalkınma partisinde de birkaç bakanın ADALETsiz davranışlarıyla Attıkları bumerang kendi kafalarına çarpmış oldu.Çok şükür..
Dava açacaklarını duyunca kesin ve geçerli delilleri var galiba diye düşünmüşdüm :D
Haberi okuyunca gördüm ki saçmalıyorlar
Yalanları ayaklarına dolansın
Bu dönem bizi yormaz inşaallah
Bugun Başbakanımızı dinledim ve içim rahatladı
Rabbim AK olan yüzümüzü tekrar AK eylesin
:)
AkSa- 34
03-16-2008, 21:50
HAKSIZLIĞI HAK OLARAK BİLENLERDEN HAK DAVA ETMEK HAKKA HAKARET OLDUĞUNDAN, BU SAÇMA İDDİALARA CEVAP VERMEYE TENEZZÜL ETMİYORUM, KAPATILMAKTANDA KORKMUYORUZ GEREKÇELER NE OLURSA OLSUN....
%47 le gider 60 la geri geliriz hodri meydan ;)
+1
Hak bildiğin yolda yalnız da kalsan yürüyeceksin...
Ben zalimin zulmunün sınır tanımadığını düşünüyorum
Yaşadıklarımız kötüden korkmayı öğretti
Dua etmek sakinleştiriyor beni
bende dua edeyim o zaman bende sakinleşirim :(
EpiVaTeS
03-16-2008, 22:17
boyle sudan sebeplerle bu partiyi kapattıramaz bu yalçınkaya ...
bakalım ne olacak ilerleyen günlerde...
tayyaral
03-17-2008, 01:12
Artık öküzün altından 150.000.000 tane buzağı çıkarırlar. Bak bunuda akp yaptı diye...
Ak_Zeynep
03-17-2008, 01:14
Çok komik ya..adamı zorla ak partili yapar bunlar :)
RDönmezs
03-17-2008, 01:29
Fenerbahçe kafilasi sevilladan neden erken döndü kupayıda alıp gelsinler yoksa oynayan futbolcular yargılanacak
Hüdaverdi
03-17-2008, 06:44
Fenerbahçe kafilasi sevilladan neden erken döndü kupayıda alıp gelsinler yoksa oynayan futbolcular yargılanacak
aslındab u işi geyiğe dökebiliriz :) bak çok iyi olur bu düşünmek lazım.
mesela başbakan konuşmalarında 'inşallah,maşallah' gibi dini kelimeler kullanıuyor bunlarda iddanamede olmalı :)
iddia oyununu bile geçti bu :D
1'mi,0'mı,2'mi :D
Kırık_Çocuk
03-17-2008, 10:38
1.0Ç
rikopasa
03-17-2008, 11:34
Arkadaşlar ,
AKP yönetimi, partiye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu yetkisini elinden almaya hazırlanıyor. AKP’nin hukukçu kurmayları, parti kapatma yöntemi ve ’odak olma’ şartlarını yeniden düzenleyen köklü bir Anayasa düzenlemesi için, hafta sonu yoğun mesai yaptı.
Hukuk , partileri aldıkları oy oranlarıyla değil kanuna karşı gelip gelmedikleriyle tasnif eder.
Tek başına iktidar olmanın getirdiği avantajların bu şekilde kullanılması hakkındaki yorumlarınız nedir ?
gerekçelerden bazılarının medyada çıkmış ve sonradan yalanlanmış haberler olduğu biliniyor. onun dışında burada yazılan haberlerde kırmızı sokak projesi bir projeydi ve zaten uygulanmaya konulmadı mahkeme kararıyla. onun dışında bilbord yasağı da kadir topbaş tarafından yalanlanmıştı.keza kız öğrencilere tahsis edildiği iddia edilen otobüsünde sadece kız öğrencilere ya da ihl lere tahsis edilmediği de ortaya kondu. uydurma iddialarla dolu bir iddianame..
Allah yardımcımız olsun. akpartinin kapatılma süreci, sadece türkiye ye kaybettirecek. laiklik adı altında, bir kişinin keyfi uygulamalarının dayatılması gerçekten kabul edilecek bir durum değil..
hipermuhafazakar
03-17-2008, 15:35
http://img205.imageshack.us/img205/6286/kapatneq8.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/3568/bykiy6.jpg
rikopasa
03-17-2008, 16:49
Laik bir devlet yönetimimiz var ve savcı görevini icra ediyor. Sizce normal değilmi bu süreç ?
Sn Başbakan ın gerçektende bazı sert söylemleri oldu , bunu kabul etmek gerekiyor. Bu durumda da bu sürecin başlaması normal değilmi , aksi taktirde laik düzenin savcısı suç işlemiz olmazmı ?
ENGİNEER
03-17-2008, 17:01
Şu gerekçelerin hepsini utanmadan çekinmeden Taksim'de tekrar yaparım...
rikopasa
03-17-2008, 17:14
yapılıp yapılamayacağı önemli değil , tabiiki yapılır ... Atatürk de zamanında işgal kuvvetlerine ve Osmanlı yönetimine karşı durmadımı ... ve sonundada başarmadımı , bizi aydınlık , bağımsız günlere getirmedimi ...
savcının buradaki tavrı zaten kanunen yapması gereken bir olaydır , savcının suçlanmaması gerektiğini belirtmek istemiştim.
cengizci_memo29
03-17-2008, 18:02
ya allah akhretsin cekemiyorlar bizi :D niye bukadar basarilyiiz biz ya neden trükiyeyi düzeltiyoruz :D arkdaslar abilerim ben innaiyorum kapatilmayacak hatta bu olayin olmasi iyi oldu oylar yükseldi, bunlar bizle ugrastikca bizim oylar dahada bi yükseliyor isimize geliyor hele su savcinin sifatina bi baktimda neyse tükürmeye deymez yeniyim biraz sert olmasin allahindan bulsun ama amacina ulasamayicak kimse heveslenmesin biz bu yolda yürüyoruz kimse önümüze engel olamaz 2 sinfi insanlarla cahil insanlarla muhattap olmayiz ;)
gerekce olarak laikligi kullaniyorlar ya yazikalr olsun bu gibi serefsizuler laikligide kullaniyor atüatürkcülügde kullaniyor
yaw hamd olsun kelimesi bile var idaanamenin icinde :D
rikopasa
03-17-2008, 18:25
Tabiiki herkezin gelişmeye hakkı var ve diğer yazdıklarınızda da muhakkak haklısınızdır. Gelişme denilince aklıma geldi , İslamiyet ile yönetilen ülkelerden kaç bilim adamı (bayan) çıkmış , bu ülkeler şu anda ne durumda , dışa bağımlılıkları , ekonomik bağımlılıkları ne durumda.
Zamanında Taliban Afganistan da yönetimdeyken Avrupa dan gelen dolarlar karşılığında afyon üretimini tarla sahiplerinin kolunu bacağını kırarak azalttı. Sonra Amerika Afganistan ı işgal ettiğinde afyon üretimi Afganistan ın tümüne yayıldı ve hit yaptı. Daha sonra yerel yönetimler bu gidişe dur demek için ellerinde uzun sopaları olan sivil timler kurdular , bu timler haşhaş afyon tarlalarına dalıp hasatı talan ediyorlardı. Sonra ne oldu biliyormusunuz Taliban tarla sahipleri ile anlaşıp eroin tarlalarında bu sopalı timlere karşı nöbet tuttu.
Gelişme bumudur ?
Sn Başbakanın söyledikleriyle icraatları birbirini tutmuyor. Bu millet ona inandığı için oy verdi , Laik ve Atatürkçüyüz dediler ama öyle olmadıkları ortada. Bunları demeyip çıksalardı ona birşey denmezdi.
Doğuda elektrik bedava olacak diyor şimdi , zaten para alamıyordunki oradan.
Elektrik üretimi için yapılan ne biliyormusunuz doğalgaz dönüştürücülerini %50 arttırmak , yani doğalgaza bağımlılığı arttırmak. Görüyoruz işte İran bir salvo yapıyor kesiyorum doğalgazı diye , haber gündemini oluşturuyor. Koskoca Türkiye İran'a mı kaldı yani , evet ne yazıkki öyle.
hipermuhafazakar
03-17-2008, 22:02
yapılıp yapılamayacağı önemli değil , tabiiki yapılır ... Atatürk de zamanında işgal kuvvetlerine ve Osmanlı yönetimine karşı durmadımı ... ve sonundada başarmadımı , bizi aydınlık , bağımsız günlere getirmedimi ...
savcının buradaki tavrı zaten kanunen yapması gereken bir olaydır , savcının suçlanmaması gerektiğini belirtmek istemiştim.
bakın şimdi , Atatürk'ün karşı durduğu Osmanlı'nın içini saran gayri milli egemen olmuşlaraydı ! Malum savcıda işte o günümüzün Türkiyesini içeriden saran gayri milli egemenlerin hamlesi ! Laiklik elden gidiyormuş paravan bunlar. Amaçları milletin ikbaline engel olmak. Çünkü bunlar milletin iradesinden, demokrasiden, nefret ediyorlar. Milleti deüşman görme temeli var bunların.
mehmed_akif
03-17-2008, 22:53
aman hiçbir şey yapamazlar.sadece akp nin düşen oylarını yükseltip yerlerine oturacaklar.gidişat bunu gösteriyor.daha önce olduğu gibi.yani AP KAPANMAYACAK........
dikkat ederseniz eskisi gibi değil durum.mesela refah fazilet veya diğer partiler kapatılınca ne avrupa birliği ne de stk lar ses ederlerdi aksine memnuniyetlerini dile getirirlerdi.ama bugün durum çok farklı .hiçbir şey yapamayacakları kesin eminim.
ama biz hala demokrasinin temel taşlarından olan part kapatmalrına şahit oluyorsak bu büyük bir hüsrandır ülke adına..
forumda gezinirken gördüm:daha önce dtp nin kapatlmasını savunanlar şimdi demokrasiden bahsediyorlar.acaba onlar için adalet sadece akp için mi geçerlidir?
rikopasa
03-19-2008, 11:44
Peki tüm bunlar doğru ise Sn Başbakan ın veya Sn Bülent Arınç gibi önde gelen isimlerin söylemleri neden bu yönde değilde daha ziyade gerginlik yaratıcı , Akp imajını Atatürk veya Laiklik karşıtıymış gibi gösterici. Hepimiz güçlü bir Türkiye istemiyormuyuz , amaçlarımız aynı değilmi ? O halde pkk lı itlerle uğraşırken , ekonominin durumu belirsizken , eğitim sağlık gibi temel sorunlarımız çözüme ulaşmamışken türbanı kaşımak nedendir ? temel sorunlar çözümlendikten sonra gündeme getirlimesi daha doğru olmazmıydı ? "Beyaz kefen" veya "savcıda ölüm gerçeğini görmeli" gibi söylemler tehlikeli değilmi ?
rikopasa
03-19-2008, 12:12
yani islamfobinin yayılmasına şu anda Akp sözcüleride yardım etmiş olmuyormu ?
http://www.haber58.com/makaleoku.asp?id=311
bir köşe yazarı-avukat, ak parti'nin kapatılması için yeterli olan suç dosyasını çıkarmış.. lütfen okuyun.
rikopasa
03-19-2008, 15:32
ya anlamıyorum , bu rakamlar veya bilmemne parametrelerinin oluşması veya bazı değerlerin altında / üstünde olunması gayet normal çünkü bu değerler için baz alınan etkenler pinpon topu , boru kelepçesi gibi şeyler. Beyaz peyniri , domatesi , unu , ekmeği baz alırsan bu rakamlar seni çok farklı yerlere götürür. Yapmayın lütfen , bu kadarda körleme gitmeyin. Başarılı olunmuş olsa sokaktaki insan neden ağlıyor hala. Geçen gün savcı iddianamesinden dolayı dolar yükseldi , borsa düştü deniliyordu ama bugün dolarda düşüş borsada yükseliş var. Yani savcı yüzünden değildi o karmaşa , tüm dünya borsalarında FED in faiz düşürmesiydi o çalkalanma. Ama islami basın bunu çok enteresan yansıttı.
Zaman : Günlük zarar 20 milyar dolar
Yeni Şafak : 18 milyar dolarlık adam
Star : Bir günlük fatura 33 milyar dolar.
Eeee aradaki farklar nedir , bu gübü hesaplar 1 - 2 günde jet hızıyla nasıl hesaplandı.
Biraz gerçekçi olalım arkadaşlar ...
Akp nin başarılarınıda objektif yorumlayabilirim ama karşılığında başarısızlıklarınında objektif yorumlanması gerekir.
kardeş o pinpon topuna göre hesap anasol-m dönemindeydi enflasyon paketi değişti bu 1.
sokakta halk genel olarak ağlamıyor mesela ben çok memnunum hayatımdan ve ekonomik durumdan hem de babam emekli olduğu halde bu 2.
borsa döviz meselesine gelince,http://www.stargazete.com/egazete/sayfalar/gazetesayfa6.jpg
oku bak, FED den gelen verilerle borsalar düştü, dün gelen iyi verilerle borsalar tekrar <düştüğüne yakın oranlarda> yükseldi ama bizim borsa 7,46 düşerken 3,33 yükseldi.. bunun sebebi ülkenin zirvesindeki belirsizlik ortamı.. bu belirsizliğin sebebi de malum dava. bu da 3.
zarar nasıl hesaplandı derken, bunlar kesin bilgiler değil, ben zaman ve star'dan okudum onlar da kesin demiyor, bunlar tahmini veriler ve gerçeklik payı oldukça yüksek.. ayrıca sadece "islami basın" dediğin basın kuruluşları değil birçok basın kuruluşu düşüşü dış etkilerle birlikte davaya bağladı istersen internet sayfalarından bakabilirsin.. bu da 4. başka soru??
rikopasa
03-19-2008, 16:26
Hala pinpon topuna göre , emin ol.
Halk genelde ağlamıyormu , peki doğrudur ne diyebilirimki sana. Bende memnunum hayatımdan annem emekli ve başımda babam yokken. Aldığım eğitim ve edindiğim bunca yıllık tecrübeye çok daha fazlasını kazanmalıyım ama sorunlar çözülecekse para umrumda bile olmaz. Aldığım para kadar yerinde vergi kesiliyor benden ama en işlek caddelerdeki dükkanların vergi levhalarına bak yıllık ödedikleri vergiyi benden 2 ayda kesiyorlar. Buna rağmen hala çalışana vergi iteleniyor. Neyse problem sen ben değil halk. Halk genel olarak ağlamıyor demek gerçekleri görmemek demektir.
Star gazetesini geç , iktidar basınıdır onlar , bunu herkez bilir , bugün sana yarın bana....
Kesin olmayan verilerle o manşetleri nasıl atıyorlar o zaman ?
Ben kimseyi yargılamıyorum , ben oy verdiğim partinin veya görüşümün yanlışlarını tartışırım , görmemezlikten gelmem. Bu vatan hepimizin ileri götürmeliyiz. Yanlışlarla , hatalarla , oy uğruna peşkeş çekilen değerler ile olmaz bu işler. Elbet birgün çakılırız ve baştaklilere hiçbirşey olmaz , olan biz halka olur. Tamam bunun burada herkezin göreceği biçimde kabullenilmesini beklemiyorum ama en azından kendi içinizde yapılan yanlışlardan haberdar olun.
Star gazetesini özellikle seçmedim, orda diğer ülkelerin borsalarıyla imkb nin karşılaştırıldığı bir tablo var onun için verdim.
Enflasyon sepetine gelince, "Endeks içindeki ağırlığı binde 1'in altına düşen mallar sepetten çıkarılırken, tüketim içinde ağırlığı binde 1'in üzerine çıkan mallar ise listeye dahil edildi." anadolu ajansının haberi, kaynak da alo maliye. medyada mp3 çalar, adsl modem niye dahil edildi gibi söylemler var, bu cümle bunları da açıklıyor sanırım.
vergi konusunda da, bugünkü türkiye gazetesinin manşetinde "esnafa müjde" başlığıyla bir haber verilmiş, küçük esnafın vergi yükünün hafifletileceği belirtiliyor.
gerçekten iyi birşey yapıyorsun herkes vatanını milletini düşünmeli, kafasına takılanı kabullenmemeli, açıklama istemeli. ama şu da bilinmeli ki biz hükümeti körü körüne savunmuyoruz, bu ülkeye faydalı olduğuna inandığımız için savunuyoruz.
nezaketin için teşekkür ettim ;)
rikopasa
03-19-2008, 17:14
asıl vergi yükünün hafifletilmesi gerekenler çalışan kesimdir , küçük esnaf zaten vergi kaçırarak oto-kontrolü sağlamış :) , ok tamam hafifletilsin ama hep ...ecek ...acak ...
Kim ne derse desin benim parametrelerim yağdır , şekerdir , peynirdir , ekmektir gerisi hava civa... bu kalemlere bakalım % kaç zam yemiş. inan çok zam yemiş. endeksin içi dışı kimseyi ilgilendirmiyor , bunlar finansal tabloların oluşturulması için kabul görmüş ilkeler ama manav tezgahı , kasap , fırın bu tablodan anlamaz. cart diye değiştiriverir fiyat etketini olur biter , endekse bakıyımda öyle değiştireyim demezler. %18 kdv indirildi %8 e ama ne yaptılar hoop aradaki %10 etiket fiyatına yansıdı , bunu durdurabildilermi , durduramazlarda ama ne oldu şov oldu. Akp indirdi dendi.
Tabiiki nezaketli olacağız , bu ülkenin insanlarıyız bu ülke için varız , içeride birbirimizi yesekte dışarıya karşı cephede omuz omuzayız. Benim en yakın arkadaşlarımdan biri şeriat ister , düşüncesi inancı bu yöndedir ama partilere gideriz , alkol kullanır , hovardalık yapar , kumar alışkanlığı vardır ve ben onu hiçbir zaman yadırgamamışımdır , sadece kumar alışkanlığından sıyrılması için para yaratıp denize falan götürürdüm , bırakması için baskı kurmaya çalışırdım. Sen şöylesin ama bu yaptıkların ne dememişimdir çünkü kendide bilir hatasını.
İşte ben buna karşıyım hatayı bile bile kabullenmemek benim anlamadığım şey bu ...
Akp yi tabiiki savunacaksınız tabiiki doğruları var ama sizin anlattıklarınız kadar değil ...
Söylemleriyle bu ülkeyi gerdiler ... "Beyaz kefen" ne demek , "savcı ölümüde düşünmeli" ne demek , "bir insan ya laiktir ya müslüman" ne demek.
Ben hem laikim hem Atatürk çüyüm hemde Müslümanım , bu durumda Başbakan ın kriterlerine uymadığımdan Müslüman olmuyorum , bu Allahın bileceği bir şey , onun böyle bir tasnif yapma hakkı yok. Var ise lütfen söyleyin ...
nasıl laik olabildiğini açıklar mısın :D
laiklik bir devlet sistemi iken birey olarak nasıl laik oluyorsun? laik bir insan nasıl oluyor? ben de müslümanım, atatürkçüyüm, devletim laiktir ama ben nasıl laik olabilirim? ben kendi içimde tüm dinlerin yaşanmasını garanti altına mı alacağım ya da dünyevi işlerimde dinimi kenara mı koyacağım?
rikopasa
03-19-2008, 17:38
benim ne demek istediğim gayet ortadayken ve konu çok farklıyken bu manevralar nasıl olacak bilemiyorum.
cımbızla laf çekip konuşulacak ise onca yorumu yapmaktan kaçınacağım.
burada birşeyler paylaşmak adına varım , bu gibi basit yöntemlerle tartışma sığlaştırılacak ise konuyu kapatabiliriz.
hadi sizi anlamamış kabul ederek açıklayayım , "laik devlet anlayışına inanan" diye düzeltiyorum , bunuda algılamakta güçlük çektiyseniz lütfen belirtin daha detaylı açıklıyayım. Yazdıklarımın içinden cevap verilmeye değer bunu bulmanızda enteresan , diğerleri için bir yorumunuz yokmu ?
Ek olarak ; Atatürk özel isimdir ve büyük harfle başlanır.
başbakan "bir insan ya laik devlet anlayışına inanandır ya müslüman" demedi, "ya laiktir ya müslüman" dedi, onun için bu yeni cümleni başbakana yükleyemiyoruz. o böyle birşey söylemedi ki. tekrar söylüyorum, ben de laik devlet sistemine karşı değilim ve ben de müslümanım. ama hem laikim hem müslümanım diye bir tabir olamaz. laik sistem yanlısı olanlara laik denmiyor. laiklik bir devlet sistemidir bu sistemi uygulayan devletlere laik devlet denir. laiklik atatürk'ün bir ilkesi, atatürk hiç demiş mi "ben laikim" diye?
açıklama istiyorsanız peki, herşeye cevap yazayım, devlet vergi indirimini yaptı, ticaret ehli bunun üstüne yattıysa bu hükümetin suçu mu? hem zincir marketler bu indirimleri uyguladı, ve ben de çok memnun oldum, alışverişimi buralardan yapıyorum, sorun yok. ben ekonomik durumdan memnun olmasam ak partiyi savunmazdım zaten. inkar edemeyiz, 6 yıl önce yiyemediğimiz yiyecekler evimize giriyor, gidemediğimiz yerlere gidebiliyoruz, gerçekten yaşam standardı yükseldi. insanlar eşyalarını yeniliyor, araba alıyor ya da yeniliyor, sonra da hani enrde gelişme diyebiliyorlar. çarşı pazarda enflasyon öyle yüksek filan değil. kdv indirimi hükümetin şovu değil, bir gelir kaynağını daraltması, halktan aldığı paraları almaktan vazgeçmesidir. o paranın bakkalda mı sende mi kaldığının akpartiye bir faydası yoktur, asıl mesele hükümete artık o paranın gelmeyeceğidir.
savcı ölümü düşünmeli derken sayın bülent arınç'ın bir tehditte bulunduğunu zannetmiyorum, cenaze törenindeki duygusal hava nedeniyle, uzatılan mikrofona ölüm gerçeğinden bahsetmişti, siyasilere ve savcıya da "herşeyin hesabının verileceğini" hatırlattığını düşünüyorum ne demek istediğini ancak kendisi bilir.
dil kurallarına genelde forumlarda uyulmayabiliyor, hepimiz yapıyoruz bunu, ben de-sizin gibi- büyük harf kuralına hiç uymuyorum, atatürk kelimesine özel olmadığını herhangi bir mesajıma bakarak anlayabilirsiniz.
şimdi gitmem gerekiyor, siz yine kafanıza takılan soruları yazabilirsiniz, cevap veren çıkar ya da ben gelince cevap veririm..
rikopasa
03-20-2008, 10:28
Başbakan bu durumda "müslüman devlet yönetimi" diye yeni bir sistem bulmuş olmuyormu ? Ya arkadaşlar Başbakan ın ne kastettiği bal gibi ortadayken neden hala yönetim biçimiydi , birey laik olmaz gibi şeyler söyleyip konu saptırıyorsunuz. Evet bir insan "ben laikim" diyebilir , karşısındaki insana kendini anlatabilmişmi budur asıl önemli olan. Ben laikim dediğimde buradaki herkez ne demek istediğimi anlıyormu ? Evet anlıyor , o halde kelimeler saplanıp dağılmamak lazım.
Yaşam standardı yükseldimi , çarşı pazarda enflasyon yüksek değilmi ??? ya be bunu gerçekten kusura bakmayın ama "bakar kör" bir durum olarak alacağım , yani bu kadarına pes. İnsanlar kan ağlıyor kan. Ekonomi olduğu gibi dışa bağlı , kıçı boklu İran sana kafa tutar halde "keserim doğal gazını" diyor. Eeee tabii enerji ile ilgili bir politikan yok ise elektrik sağlamak için doğalgaz kullanıp doğalgaz - elektrik dönüştürücülerini %50 arttırırsan olacağı bu. Bir ülke düşünün doğalgaz kaynağı yok ama elektrik üretmek için baraj , termik santral kuracağına dışarıdan doğalgaz alarak elektrik üretiyor ve teslim oluyor. Bak bakıyım doğal gazı diğer ülkeler kaça kullanıyor sen kaça kullanıyorsun. Bu bile yeter. Sonrada ekonomide problem yok diyorsun , kendinide kandırıyorsun.
Bülent Arınç ın siz neyi kastettiğini çok iyi biliyorsunuz ama onu kastettiğini "zannetmeyin" siz hala.
Ülke satıldı ülke , Dubai şeyhinin ne işi var İ.E.T.T garajında , ne işi var ofer kardeşlerin Kuşadası limanında , Petkim Kazak firmaya satıldı kazağı bir çıkardık altından ermeni çıktı , Yunan Fianansbank ı aldı ... hepiniz biliyorsunuzki dahasıda var.
Bu ülke tarikatların ülkeri olursa hepimizin canı yanacak , kimse rahat edemeyecek , özgürlük kalmayacak ... gidişat o yönde. Arapça küfür edilse Amin çekecek insanlar dolaşıyor sokakta.
Yalçın kardeş , onaylamakla olmaz bu işler , fikir üret , tartışmaya gir , hatam varsa dile getir ... Senin fikirlerinide almak isterim açıkcası.
Ben laikim dediğimde buradaki herkez ne demek istediğimi anlıyormu ? Evet anlıyor , o halde kelimeler saplanıp dağılmamak lazım.
şahsen ben laikim dediğiniz zaman neyi kastediyosunuz anlamıyorum..
rikopasa
03-20-2008, 10:38
ya Allah aşkına yapmayın şunu ya ... "Ben laik değilim" dendiğinde bunu çok iyi anlıyorsunuz , o nedenle bu şekilde açıklayayım bari.
sizin için "Ben laik değilim" deki "laik" ne ise o ... oldumu şimdi ? tatmin oldunuzmu ?
ya Allah aşkına yapmayın şunu ya ... "Ben laik değilim" dendiğinde bunu çok iyi anlıyorsunuz , o nedenle bu şekilde açıklayayım bari.
sizin için "Ben laik değilim" deki "laik" ne ise o ... oldumu şimdi ? tatmin oldunuzmu ?
laikliğin tanımını yapabiliyo musunuz?
bu arada ben laik değilim demem.. tanımı bile yapılamayan bişeyi kutsal sayıp başımın üstüne koymam.. ama inkar da etmem
rikopasa
03-20-2008, 10:50
işte laiklik o kutsal şey olarak kabul ettiğin varlıkla ilgilenmemek demek , bulundukları katmanlar farklı , sen neye kime ne şekilde inanırsan inan laiklik bununla ilgilenmez.
benim söylemek istediğim ; kelimelere neden bu kadar saplandınız , "ben laikim" dediğimde görüşüm anlaşılıyorsa konu bitmiştir neden üzerine gidiliyor. bir açık oturumda yurtdışında eğitimini tamamlayıp gelen türbanlı bir arkadaşımızda "ben laik değilim" demişti.
siz anlayıpta anlamamamazlıktan gelip safı oynamaya devam edin , sizin gibi insanlar bu ülkeyi ileri götürecek dimi ? daha karşındakinin ne demek istediğini anlamamzlıktan geliyorsun sen , çözüm değil çözümsüzlük üretir senin gibiler.
işte laiklik o kutsal şey olarak kabul ettiğin varlıkla ilgilenmemek demek , bulundukları katmanlar farklı , sen neye kime ne şekilde inanırsan inan laiklik bununla ilgilenmez.
benim söylemek istediğim ; kelimelere neden bu kadar saplandınız , "ben laikim" dediğimde görüşüm anlaşılıyorsa konu bitmiştir neden üzerine gidiliyor. bir açık oturumda yurtdışında eğitimini tamamlayıp gelen türbanlı bir arkadaşımızda "ben laik değilim" demişti.
siz anlayıpta anlamamamazlıktan gelip safı oynamaya devam edin , sizin gibi insanlar bu ülkeyi ileri götürecek dimi ? daha karşındakinin ne demek istediğini anlamamzlıktan geliyorsun sen , çözüm değil çözümsüzlük üretir senin gibiler.
sizin gibilerin iktidar zamanlarını da biliyoruz.. ekmeği fişle alıyodu insanlar..
sen bizim ileriye götürmediğimize inan dur.. ben kendime inanıyorum ya o yeter..
rikopasa
03-20-2008, 11:08
ben kendi görüşümü belirtmemiştimki sen neden peşin hükümde bulunuyorsun , kastettiğin görüşte değilim.
Ekmeğin , yağın karneyle alındığı zamanlarda oldu belki ileride de olacak , yaşayalım ama satılmayalım. Bankalara borçluyuz bankalar kimin yabancıların , yani ne oldu birey olarakta yabancılara borçluyuz. Yurtdışında git bak bakıyım varmı bizdeki gibi 60 ay taksit yapan kredi kartı. Adamlar geleceğimizi ipoteklediler. Bankalar hükümetin denetimi altındadır , Akp ekonomistleri bu işten çok anlıyorlarda neden buna dur demediler. Sakın bana almasaydı kardeşim kredi kartı diyipte Akp yi savunmayın , milletimiz cahil , eğitilmemiş , devlet halkını düşünmek zorunda.
Almanya dünya savaşından sonra yıllarca patates yedi ama şimdi ne durumdalar. Afganistan ne durumda , İran ne durumda ? bunlardan haber ver ... Sen kendine inanmaya devam et ama biraz ideolojinden sıyrıl ve objektif olarak olan bitene bak bence.
ben kendi görüşümü belirtmemiştimki sen neden peşin hükümde bulunuyorsun , kastettiğin görüşte değilim.
Ekmeğin , yağın karneyle alındığı zamanlarda oldu belki ileride de olacak , yaşayalım ama satılmayalım. Bankalara borçluyuz bankalar kimin yabancıların , yani ne oldu birey olarakta yabancılara borçluyuz. Yurtdışında git bak bakıyım varmı bizdeki gibi 60 ay taksit yapan kredi kartı. Adamlar geleceğimizi ipoteklediler. Bankalar hükümetin denetimi altındadır , Akp ekonomistleri bu işten çok anlıyorlarda neden buna dur demediler. Sakın bana almasaydı kardeşim kredi kartı diyipte Akp yi savunmayın , milletimiz cahil , eğitilmemiş , devlet halkını düşünmek zorunda.
Almanya dünya savaşından sonra yıllarca patates yedi ama şimdi ne durumdalar. Afganistan ne durumda , İran ne durumda ? bunlardan haber ver ... Sen kendine inanmaya devam et ama biraz ideolojinden sıyrıl ve objektif olarak olan bitene bak bence.
sen yalçın abinin yorumlarına cevap ver şekerim.. ne de olsa tartışmaya onu çağırdın di mi?
rikopasa
03-20-2008, 11:37
vericem vericemde notepad de hazırlıyorum yazımı arada sana laf yetiştiriyorum , belimden rahatsızım izin aldım doktora gideceğim. cevaplarımda gecikme olabilir.
bu arada benim laf yetiştirmek gibi bir telaşım yok , doğru olanada karşı değilim. amacım bu ülke için en iyisini yapabilmek. sizlerin düşüncesine sahip birçok arkadaşım ve ailemde insanlar var. beni karşıt olarak algılarsan hata yaparsın , ülke hepimizin.
neyse ... görüşürüz , şimdilik bana müsade ...
rikopasa
03-24-2008, 11:52
Güzel kardeşim değişmemekte ve ön yargılara kilitlenmiş bir bedene intikal etmek oldukca zor sanırım ,bir tehdit ve kötümser olarak algıladığınız bir siyasi partinin mevcutiyetini gizli hesap ve niyetlere hapsetmeniz mantiki olduğunu düşünmüyorum
Kesinlikle doğru değil , hiçbirşeye kilitlenmiş değil aksine çok objektif bakabilen bir insanım.
Evet gizli niyet ve hesapları olduğunu düşünüyorum , bunu bana düşündüren kendi zihin yanılsamalarım değil veya böyle bir ütopya kurmuyorum , bunu bana düşündüren Akp nin yaptıkları. Ne yaptıklarını isterseniz yazarım ama karşılığında cevap alacaksam.
secim önceleri bir çok vaatlerde bulunmuştu nelerdi bunlar demokrasi ve ekonomiyi geliştirecekti ve bu zaviyeden oy istedi milletten ,millette kendilerini iktidara taşımış oldu güvencelerinde dolayı ,ve bir dönem iktidarlıkları zamanında her kes hatta dış basın tarafından gözlenen iktidar gelişmeleri yerinde bulmuşki bir ikinci dönemi daha kendilerine uygun görmüşler,dediğiniz gibi samimiyetsiz ve kötü niyetli olarak düşündüğünüz iktidarın hatta demokrasi hukuk düşmanı olarak lanse ettiğiniz -bir yapılanması bu millet nasıl olurda anlamaz ,halbuki demokratik laik ve hukuk devletinin gerçek özüne sahip cıkma adına atmış olduğu adımları milletimiz yerinde bulmuşki teveccühlerini yeniden sandıkta yansıtmıştır.
Yani diyorsunuzki demokrasiyi ve ekonomiyi geliştirdi ha , ya işte bunu yapmayın lütfen. Gözün gördüğünümü tartışacağız burada. Doğru tektir başka doğru yoktur. Ekonominin geliştiğine sizler gibi bende inanmıyorum , tek farkımız sizlerin bunu dile getirmeyişi ve bunuda anlayışla karşılıyorum ama sorunda burada işte , partizanlık bizi geliştirmez , en iyisini bulmamıza engel teşkil eder , gözlerimizi kapatır. Laikliği nasıl algıladıkları ve istemedikleri gün gibi ortadayken lütfen "Akp laikliğe sahip çıktı" demeyin. Burada kalkıp sıralamayalım Sn Başbakan ın geçmişini bugününü. Sandığa yansıyan şey milletin önceki hükümetlerden çektikleri , yolsuzluklar ...vb. Bakın ben en iyiyi bulmaya çalışıyorum , kafamı çalıştırıp vizyonumu genişletip eleştiriyorum. Varsa yanlış söylenmeli.
özgürlükleri kısıtlama kötüdür ama kavramları zedelemek daha kötüdür,cünkü kavramları zedelemek,düşünce sağlığını bozar ,toplumsa dönüşüm olan düşünce momenti bozulursa düşünce özgürlüğü anlamını kaybeder,düşünmesi ve fikir üretmesi engellenen toplumların sağlıklı ve mutlu olması beklenemez ,
burada türban hakkında yorum yapılmam istenmiş yada ben öyle algıladım , neyse , türbana kesinlikle karşı değilim hele üniversitelerde. ben kendim giriyordum türbanlı arkadaşlarla aynı derse. herhangi bir sorun yoktu. hatta bara veya bir klübe gittiğimde türbanlı arkadaşlar görüyordum ve hoşuma gidiyordu , böyle olmalı zaten. kimin neye inandığı sorgulanamaz.
Kavramları yaratan özgür düşünce veya düşünce değilmidir , burada bir paradoks söz konusu bence.
devlet eli ile tek düşünce ye sıkıştırılmak istenen olguların bu asırda yerini bulmadığı gün gibi aşikar iken nasıl olurda bu dar alan yeniden insanlar ve siyasetciler cekilmeye zorlanır anlamakta zorlanıyorum , devletlerin ve milletlerin bekası birey hak ve özgürlüklerin kendi ifade etme alanlarının genişliğinde gizlidir siz bu gün bu alanları bir tehdit olarak algılayıp önüne set cekmeyi hiç bir dünya devletine kabul ettiremessiniz daha ta ötesi bu millete karşı yapılacak çok büyük haksızlık olur
Eğer bir kişinin özgürlüğü diğer kişinin özgürlüğünü sınırlıyor ise o özgürlük kısıtlanmalı. Uçsuz bucaksız özgürlük olamaz , toplumsal anlamda zaten bazı özgürlükler kısıtlanmıştır ve bunun adınada gelenek görenek denilir , her toplumda da vardır. Sonuçta demokraside kurallar ile çerçevelenmiştir. Demokrasi öyle herkesin herşeyi yapabilme özgürlüğüne sahip olduğu bir sistem değildir. Tekrar ediyorum türbanı sembolleştiren beyinler sağlıksız düşünüyorlar. Türban sembol olamaz , insanın inancı gereği kullandığı bir şeydir. Sembolleştirmiyoruz diyenler yalan söylüyor , ne işi var bir bebeğin başında türbanın ? o ne anlar türbanın ne için takıldığından , dini inancı o yaştamı gelişti yani.
Neyse ... yeterki birbirimizi anlayıp bu vatanın hakettiği yerlere gelmesine yardımcı olalım , bu gibi paylaşımlar bu konuda insanlara ufuk açacak , bilmeyen öğrenecek , yorum yapacak ve ülkem , vatanım , sevdiğim yine bu dünyaya hükmedecek.
hipermuhafazakar
03-24-2008, 19:05
Çarıklı Milyoner filminde hani bi avukat varya, filmin sonunda Şaban'ı mahkum ettirmek için uyduruyor bişeyle bağırıyor amacı mahkum etmek.. Onu izledimde geçen akşam aklıma malum başsavcı geldi. HİÇBİR FARKLARI YOK
rikopasa
03-25-2008, 09:55
ok ... oturup savcının zamanlamasınıda tartışalım ... bencede uygun bir zaman değil.
Şununda kabul edilmesi lazımdırki Akp ninde rejim değişikliği isteyen bir tavrı , vitrini var. Akp nin tümüne mal etmiyorum bunu ama hassas konularda gereksiz yere bu ülkeyi geren söylemleri oldu. Yani filmdeki Şaban ile Akp pekte bir değil.
Akp li milletvekillerinin içinde "elimi kaldırıp evet diyorum ama vicdanım rahat değil , kahroluyorum" diyen var , Akp demokrasi diye yırtınıyor ama kendi milletvekiline baskı yapmayıda ihmal etmiyor.
rikopasa
03-25-2008, 10:56
Sanal senaryo dediğiniz şey gerçektir. burada sanal senaryo çizeni karıştırmasın arkadaşlar , ben çizmiyorum.
Bizler buralarda , evlerimizde , arkadaş arasında hararetli tartışmalarda bulunuyoruz ama gerçekte dönen dolapların hiçbirinden haberimiz yok , o iyi bu kötü diyip kendi çapımızda yorumlarda bulunuyoruz. Etrafıma bakıyorum , düşüncelerimden ve ideolojimden biraz sıyrılıp yukarıdan baktığımda Avrupalı politikacıların halkına bizimkilerden daha iyi niyetli hizmet ettiklerini ve daha dürüst olduklarını görüyorum.
Geçmiş hükümetlere bakıyorum yolsuzluk görüyorum , şimdiki hükümete bakıyorum ülkeyi geren insanlar görüyorum , partiler üstü olan derneklere bakıyorum siyasi yapılanma gibi hareket ediyorlar , basına bakıyorum aynı gün aynı ülkede basılan gazetelerde aynı haber için birbirinin aksi haberler görüyorum , imralıya bakıyorum hala nefes alan bir şerefsiz görüyorum ve düşünen bir varlık olarak tüm bunlar ne demek oluyor diyorum.
Ben Akp sinde Chp sinde Mhp sinde değilim hatta bunların düşüncelerinde de değilim , ben kendi ideolojilerini veya etrafını gözeten değil bu ülke için gerçekten iyi birşeyler yapmak isteyen insanlar istiyorum , bunun çabası içerisindeyim. Diyeceksinizki varmı öyle bir oluşum , ne yazıkki yok.
Benim başından beri söylemek istediğim Akp ninde 2 dönemdir tek başına iktidar olan bir partiden beklenen başarıyı gösteremediğidir ve sabittir. Bu şartlar altında görev almış bir hükümetin bu ülkeyi 6 senede uçurması gerekirdi. Diğer sıkıntımda bunun bir gerçek olduğu ama sabit fikirli arkadaşlar tarafından görülemediği. Gidelim Chp nin sitesine orada da yazalım tartışalım , Mhp nin sitesinde de yapalım ... İlla birileri bunları değerlendirip beyinlerinde hiç tetiklemedikleri sensörleri tetikleyeceklerdir. Eğitimi , askeri , mafyayı tartışalım , nedenleri tartışalım çözüm üretelim istiyorum. Çözüm tektir ama çözüme giden yollar farklı olabilir bu yolları bulabilmek içinde sabit fikirli olmamak gerekir.
rikopasa
03-25-2008, 11:43
Umut edilenler aynı düşünceler aynı amaçlarımız aynı ... hmmm demekki bizi ayrıştıranlar partiler , partileri ayrıştıran ne ? düşünceler , inançlar , ideolojiler dimi ? kesinlikle hayır , partileri ayrıştıran şey çıkarlar. Refah , Saadet , Akp aynı oluşumun ürünleri değilmidir , evet öyledir , şimdi neden bu durumdalar ... Bbp , Mhp aynı taban aynı düşüncede değillermi ? neden bu durumdalar ... Chp , Dsp aynı görüşte değillermi ... bu böyle gider ... sağ , sol , orta sağ , orta sol , sağ açık , santrafor ... bunlar gerçekten saçma. Kaç katmana daha bölüneceğiz , kürt -Türk , sağ -sol , alevi - sünni , laik - müslüman bunlarda böyle gider ... eee ne oldu şimdi ? hem dikey hem yatay olarak bölündük işte. ne güzel böyle dimi ...
Benim kendimi bir partiye veya oluşuma yakın görmeye ihtiyacım yok , onların beni kendilerine yakın görmeleri gerekmezmi ? biz neden bir aitlik içine girelimki , neden taraf tutalımki ? kim çalışıyorsa kim dürüstse o kazanmalı , yoksa yanılıyormuyum. ne yani , şimdi bir parti çıkacak güvenilir insanların kurduğu , toplumun kabul ettiği dürüstlüğünü ispatlamış insanlardan oluşan (hayallere gem vurulmaz ya) ve sizler bu yeni partiye destek vermeyeceksiniz , bumudur doğru yaklaşım ?
Demokrasiyi bir trene benzetip istediğim durakta inerim diyen bir kişinin antidemokratik oluşumları yıkmak istemeside ayrıca tartışılır. Ayrıca bende kendisiyle aynı fikirdeyim , demokrasinin lastik kıvamında olduğunu ve en azından şu anda ülkemiz için gerekli olmadığını düşünüyorum.
"Cumhuriyet demokrasiyle kurulmadı , demokrasiyede feda edilemez"
Gönülden
03-25-2008, 12:26
Konuyu son haliyle takip ettiğim kadarı ile tutulan parti ne olursa olsun hepimizin düşüncesinin Türkiyenin menfaati doğrultusunda birleşmesi güzel.Bizler farklı kültürler ile düşünceler ile hepimiz farklı bireyleriz.Bizlerin düşünce farklılıkları olduğu gibi siyasi partilerinde arasında farklılıkların olması çok normaldir.Önemli olan hiçbir sabit fikire takılı kalmamak.Ama gördüğüm kadarıyla sizde olaylara sabit bir gözle bakıyorsunuz.Son 6 yıl demişsiniz yapılan icraat yok demişsiniz yapmayın.Evet eksikleri var olacaktırda Türkiyeyide her yönüyle bataklığa çekilmiş bir ülke olarak düşünürsek 6 yıl değil düzeltmek için 10 yıl bile yetmez.Ama bizler kötünün de kötüsü gelmemesi için tabiki tercih yapmak zorundayız.Haliyle gelmiş geçmiş partilerin kuruluş itibariyle Türkiyeye ve halkına yaptıklarına bakarsak AKparti iktidarının sizin söylediğiniz gibi kendi çıkarından çok halkın ve ülkemizin çıkarlarını ön planda tuttuğuda kesindir.Refahtan gelmiş Faziletten gelmiş diye önyargıyla bakmayın eğer bu insanlar dini ön plana tutarak oy verselerdi Refah yada fazillet gibi partiler de tek başına iktidar olurdu demekki burda her düşünceden insanın güvendiği ve oyunu verdiği bir parti var.Bukadarda haksızlık yapmayalım.
rikopasa
03-25-2008, 14:51
her iki yorumda süper , ortak payda oranlarımız yükseliyor. bu benim açımdan gerçekten çok sevindirici.
son 6 yıla bakarak hiç icraat yok demedim , belediyecilik anlamında Akp nin eline su dökemezler.
"Kötününde kötüsü gelmesin" diye seçim yapmak , burada itiraz etmek istiyorum. Bu şu demek "elinizde bunlar var yetinmek zorundasınız" , "bunların içinden seçeceksiniz". Ben bunu kabullenmeyi kabullenmiyorum , bu ülkenin dinamikleri , potansiyeli hakkında zannediyorumki hepimiz hemfikiriz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke düşününki ne turizmde ne balıkçılıkta ne su sporlarında adını duyurabilmiş. Dört mevsimin yaşandığı bir ülke düşününki tek bir kayak merkezi bile dünya sıralamalarında yok. Demiryolu yatırımı yerine verimli topraklarımızın ortasından geçen ve her iki tarafından 10 ar metre araziyi kullanılmaz hale getiren otoyolları düşünün. Demir ağlarla örmemiz istenen ülkede Atatürk zamanında inşa edilen kadar demiryolu inşa edilmemiş (sırf bu konuda bir yazı göndereceğim , çok ilginç). Dünya tarihine tanıklık etmiş bu cennet topraklarda bu şekilde yaşıyor olmak beni üzüyor.
Ben Akp , Fazilet , Refah derken diğer yandanda Chp , Dsp , Mhp , Bbp de dedim , parti gözetmeksizin suçlamada bulundum. Tüm bunların kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerine inanıyorum. Aksi taktirde yukarıda saydığım olumsuzlukların hiçbiri yaşanmazdı.
"Mutlak doğruya saplanma" bundan kötü birşeymiş gibi bahsetmişsiniz ama bence doğru bir felsefe , en azından doğruyu bulmak için yapılan çalışmalarda toplumumuzun gelişmesine olumlu yönde etki eder. Hatırlarsanız gidiş yolundan not verilirdi lise zamanlarımızda , bulduğumuz sonuç doğru cevap değildir ama bizi doğruya yaklaştırdığından ödüllendirilmişizdir. "Ha şimdi kişiye göre doğru değişir" denilebilir ama buda yanlış olur çünkü "ne için doğruyu arıyoruz" sorusunun cevabına bağlı olarak değişkendir doğru. "Ülkenin gelişimi , itibarlı bir ulus veya güçlü bir ekonomi için doğru olan nedir" deki doğruyu arıyor isek bugüne kadar yapılanların yanlış olduğunu görmemek için kör olmak lazım , tersi söz konusu olmuş olsaydı , yani doğru bulunmuş olsaydı ülke bu durumda olmazdı.... En azından Türkiye limanlarında Ofer kardeşler olmazdı veya İstanbul'a bizi zamanında arkamızdan vuran Arapların sermayesi girmezdi veya hortumcu mağduru bilmemkaç milyon insanımız olmazdı veya kürt sorunu olmazdı.
Demokrasilerde halk belirleyicidir , doğrudur ama bizim halkımız kendi geleceğine yön verecek durumda değil. Sağlıklı düşünemiyor ve bu yüzdende ülke yönetimine yön vermeleri sağlıklı değil. Kredi kartından intihar eden adammı , üzerinden denetimi kaldırılmış çin malının kapattığı kepenklermi , ayda 500 ytl ye günde 10 saat çalıştırılarak sömürülen işçimi yoksa hangi şartlarda üretim yaptığını bildiğimiz çiftçimi gündemi takip ederek sağlıklı bir tercih yapabilir. İnsanlar kafalarını kaldıramıyor arkadaşlar. Ekonomimiz çok iyi diyenler nerede yaşıyor merak ediyorum. Yine tekrarlıyorum ben en iyisini bulmak istiyorum , bu ister Akp olsun ister Tkp olsun isterse abidik gubidik olsun yeterki bu ülkenin potansiyelini olumlu yönde kullanabilsin.
Dünyalaşma dediğiniz şey globalizm rüzgarının bizim gibi geri kalmış ülkelere doğru üflenmesi , "globalleşen dünya" ... yemezler , nedir globalizm ? nedir biliyormusunuz , direk sömürgeciliktir. Oh ne ala iş , senin genel merkezin Amerikada , Londra da ama üretim merkezlerin yani hammaliyen , iş gücün Türkiye de , neden ? cevap çok basit , iş gücü maliyeti. Sen Türkiye yönetimi olarak endüstriyel reform rüzgarını yakalayamamışın , koltuk kavgalarından dolayı geri kalmışın şimdide globalizm rüzgarınımı yakalayacaksın.
Atatürk ün düşünceleri günümüz içinde geçerlidir , Bursa söylemi , Gençliğe Hitabesi bunları okursanız günümüzde yaşananları anlatmıyormu. Kemalizm nedir ? Mustafa Kemal in kendi yarattığı birşeymidir ? Hayır değildir ... insanların isteyerek yarattığı ama zamanında istiklal mahkemelerine konu olmuş insanların yıkmak istediği bir ideolojidir ve yıkılmamalıdır.
Değişime direnen yok zaten , Atatürk ü unutturma çalışmalarına direniş var. Karıştırmamak lazım.
Kimse iyi yönde değişime direnmez. Bugün direnilen şey Atatürk ün
rikopasa
03-25-2008, 16:01
Daha öncede belirttiğim gibi bizler tartışırız , konuşuruz ve herhangi bir konuda bir şekilde doğruyu buluruz , ama önemli olan bu ülkeyi yönetenlerinde doğruyu bulmaları çünkü doğruyu seçme gibi bir seçeneğimiz yok maalesef , bari seçtiklerimiz doğruyu bulsun.
Umarım Akp hakkında yanılıyorumdur , bununda cevabını nasılsa hep beraber öğreneceğiz. Ama eğer yanılmıyorsamda inşallah geç kalmış olmayız. Ben bu ülkenin İran gibi olmasını istemiyorum çünkü ben annemin yolda ahlak polisince çevrilip başını örtmesi için tartaklanmasına dayanamam katil olurum. Annem benim için kutsaldır ona o şekilde dokunan eli kırar atarım sonucuda hiç önemli değil. İşte bunu yaşatmasınlar bu ülkeye , tek arzum isteğim bu. Bundan emin olsam Akp yi desteklerim.
Bende bu değerli , seviyeli , bilgiye dayalı ve aydınlatıcı yazışmalardan çok memnun kaldım.
Her gece dualarımın sonuna mutlaka ekledeğim gibi , "Güzel Allahım bu vatan için hayırlısı neyse onu nasip etsin"
Teşekkürler ...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.