fatih kısaparmak balon baskılı balon İşte KUR'AN, İşte HADİS !... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte KUR'AN, İşte HADİS !...

SSS
03-23-2010, 15:42
Her konuda olduğu gibi, Hadis konusunda da Kur'an son sözü söylüyor, noktayı koyuyor.
İşte aynı konularda Kur'an Ve Hadis iddiasındaki sözler:

ALLAH'IN BALDIRI OLUR MU ?

:gül:Kur'an: '' ....O'nun benzeri gibi hiç bir şey yoktur. '' ( 42-Şura 111 )

???Hadis: '' Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için açıp baldırını gösterir. ( Müslim-İman 302, Buhari 97/24, 10/29, Hanbel 3/1 )

ALLAH EL SIKIŞIR MI ?

:gül:Kur'an: '' Ve hiç bir şey O'nun dengi değildir. '' ( 112- İhlas 4 )

???Hadis: Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzumun arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim. ( Hanbel - 5/243 )

DİN DEĞİŞTİREN ÖLDÜRÜLSÜN MÜ ?

:gül: Kur'an: '' Dinde zorlama yoktur '' ( 2-Bakara/256 )

???Hadis: '' Dinini değiştireni öldürün '' ( Nesei - 7,8 , Buhari- 12/1883 )

ÖLÜNÜN SUÇU NE ?

:gül:Kur'an: '' Doğrusu hiç bir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez '' ( 53-Necm 238 )

???Hadis: '' Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır ''( Buhari - K.Cemiz 32,33,34 )

NEDİR BU KADIN DÜŞMANLIĞI ?

:gül:Kur'an: '' Ben sizden erkek olsun, kadın olsun hiç bir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hepiniz birbirinizdensiniz. '' ( 3 - Ali İmran 195 )

???Hadis: '' Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. ( Buhari - 9/1392 )

EN BÜYÜK AZAP KİME ?

:gül:Kur'an: '' Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaaz. Bunun dışında ise dilediğini bağışlar. ( 4 - Nisa 48 )

???Hadis: '' Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır. ( Buhari - Tesavir/89 )

ERKEKLER ALTIN TAKIP, İPEK GİYEBİLİR Mİ ?

:gül:Kur'an: '' De ki, ' Allah'ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş ? De ki, Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı analatırız. '' ( 7- A'raf 32 )

???Hadis: '' Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır. ( Müslim 2/16 )

Kaynak: Ozan Yayınılık Kur'an Araştırmaları Grubu tarafınadn yayınlanan UYDURULAN DİN VE KUR'AN'DAKİ DİN ' S. 93-96

SSS
03-23-2010, 19:37
Gündeme taşıyorum

crownless king
03-23-2010, 20:03
hadislerin sahih olup olmadığı kesin değildir kaldı ki hz muhammedin vefatından sonra onun sözlerini yazan hadisçi 200 sene sonra yazmıştır hadisleri. dolasyısıyla ilk kaynağımız kuran olmalı; hadislerinde akla mantığa ve kurana ters düşmeyenini benimsemek gerekir.

SSS
03-23-2010, 20:06
hadislerin sahih olup olmadığı kesin değildir kaldı ki hz muhammedin vefatından sonra onun sözlerini yazan hadisçi 200 sene sonra yazmıştır hadisleri. dolasyısıyla ilk kaynağımız kuran olmalı; hadislerinde akla mantığa ve kurana ters düşmeyenini benimsemek gerekir.

............. :güzel: ............

crownless king
03-23-2010, 20:11
............. :güzel: ............

:saygılar:

unnamed
03-23-2010, 22:49
Ya ben işin aslı anlamadım bu arkadaşın ne yapmak istediğini?
vesselam....

SSS
03-23-2010, 22:57
Ya ben işin aslı anlamadım bu arkadaşın ne yapmak istediğini?
vesselam....

Arkadaşım

Son bir kaç gün içinde hadis konusu ile ilgili yazdığım 4-5 yazı ile '' Gelin Bir Oyun Oynalalım '' başlıklı yazımı inceleyin anlarsınız ne yapmakç istediğimi.
Selamlar

Mavera
03-23-2010, 23:07
Hocam öncelikle bilgiler icin cok tesekkürler.. tabiki itibar edecegimiz tek kaynak Kuran-i kerimdir ancak burada söyle bir sorun cikiyor bizler Kurani veya mealini okudugumuz zaman oradakini tam olarak anlayamayabiliyor yada yanlis yorumluyabiliyoruz..
O acidan burada devreye sünnet,hadis ve Alimlerin Kurani Kerim yorumlari giriyor buradada itibar edecegimiz kaynaklara cok dikkat etmek gerekir örnegin Basörtüsü ve Kurban konusunda sacma fetvalar veren Yasar Nuri Öztürk ün bile Kuran meali var..
O acidan itibar edecegimiz kaynaklara dikkat etmeliyiz, kafamiza göre hareket etmemeliyiz yok öyle olursa birileri cikar der ki ya Kuranda namaza yaklasmayin yaziyor der bizde yok ya öyle sey mi olur deriz ama evet namaza yaklasmayin diyor ama ickiliyken namaza yaklasmayin diyor diye cevap veremeyiz..
Peygamberimizin vefatindan sonra cok sayida sahte peygamber üremistir, cok sayida sahte Kuran lafzi oldugu söylenen sözler türemistir, sözde sünnetle icat edilmis, uydurma hadislerle milletin akli bulandirilmistir..
lütfen bu konuda taassub icinde olmayalim arastiralim hemde bir kac kaynaktan yoksa hasa imanizimiz zedelenebilir, sirke kadar gidebiliriz..
ya nasil olacak derseniz eger siz cikar Telli babaya adak adar, caput baglar ve ondan medet umarsaniz dahada kötüsü bunuda bir dini vecibe olarak yaptiginiza inanirsaniz orada imaninizi bir daha sorgulamak gerekir!..

montenegro
03-23-2010, 23:31
Hadis: '' Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır. ( Müslim 2/16

Bilisel olarak ispatlanmış bir şeydir ki ,Erkeklerde azda olsa kadınsı hormonlar vardır ve erkeğin Altın takması veya ipek giymesi bu hormonu arttırmaktadır yani erkeklerde kadınsı duygular oluşturmaktadır bilimsel olarak ispat edilmiştir

Kur'an: '' De ki, ' Allah'ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş ? De ki, Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı analatırız. '' ( 7- A'raf 32 )

Bu ayette ise süs ve rızıtan kasıt altın değildir kavramları birbirine karıştırıyorsunuz,

montenegro
03-23-2010, 23:32
Kur'an: '' Doğrusu hiç bir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez '' ( 53-Necm 238 )

Hadis: '' Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır ''( Buhari - K.Cemiz 32,33,34 )

Günahını yüklenmek farklı bir kavramdır azaba uğramak farklı bir kavramdır

SSS
03-23-2010, 23:33
Hocam öncelikle bilgiler icin cok tesekkürler.. tabiki itibar edecegimiz tek kaynak Kuran-i kerimdir ancak burada söyle bir sorun cikiyor bizler Kurani veya mealini okudugumuz zaman oradakini tam olarak anlayamayabiliyor yada yanlis yorumluyabiliyoruz..
O acidan burada devreye sünnet,hadis ve Alimlerin Kurani Kerim yorumlari giriyor buradada itibar edecegimiz kaynaklara cok dikkat etmek gerekir örnegin Basörtüsü ve Kurban konusunda sacma fetvalar veren Yasar Nuri Öztürk ün bile Kuran meali var..
O acidan itibar edecegimiz kaynaklara dikkat etmeliyiz, kafamiza göre hareket etmemeliyiz yok öyle olursa birileri cikar der ki ya Kuranda namaza yaklasmayin yaziyor der bizde yok ya öyle sey mi olur deriz ama evet namaza yaklasmayin diyor ama ickiliyken namaza yaklasmayin diyor diye cevap veremeyiz..
Peygamberimizin vefatindan sonra cok sayida sahte peygamber üremistir, cok sayida sahte Kuran lafzi oldugu söylenen sözler türemistir, sözde sünnetle icat edilmis, uydurma hadislerle milletin akli bulandirilmistir..
lütfen bu konuda taassub icinde olmayalim arastiralim hemde bir kac kaynaktan yoksa hasa imanizimiz zedelenebilir, sirke kadar gidebiliriz..
ya nasil olacak derseniz eger siz cikar Telli babaya adak adar, caput baglar ve ondan medet umarsaniz dahada kötüsü bunuda bir dini vecibe olarak yaptiginiza inanirsaniz orada imaninizi bir daha sorgulamak gerekir!..

Değerli Arkadaşım.
Kur'an konusunda tefsir ve mealler dışındai konulu tefsirler ve Kur'an'ı teknik yönden tanımlayan 200 civarında eserden ve kapsamlı kaynak eserlerden oluşan Kur'an Kitaplığım var. Bir konuyu en az 5-10 eserden inceliyorum.
Buradaki şu ana kadar yazdığım yazılardan bir tanesi hariç kendi klavyemden çıkmıştır. Kopyala yapıştır yapmam. Konulara bilimsel inceleme metodları ile yaklaşırım. 12 sene önce '' Kur'an'ın Sırrı '' isimli kitabım yayınlandı. Son 25-30 senemin en önemli ve tek uğraşı Kur'an'dır.
Yazdıklarımın ve yazacaklarımın sorumluluğunuda bilirim. Merak etme.
Selamlar...

Mavera
03-23-2010, 23:37
bir yanlis anlasilma oldu herhalde.. ben sizin yazdiklariniza yönelik bir suizanda bulunmadim hatta ima bile etmedim aksine genel konustum..
Yoksa bilgi ve birikiminizi yazdiklarinizdan yeterince sezinliyor ve faydalanmaya calisiyoruz..
Bizde acizane kendi capimizda düsüncelerimizi bilgimiz cercevesinde dile getiriyor, bilmediklerimizide sizlerden ögrenmeye calisiyoruz..

unnamed
03-23-2010, 23:39
Arkadaşım

Son bir kaç gün içinde hadis konusu ile ilgili yazdığım 4-5 yazı ile '' Gelin Bir Oyun Oynalalım '' başlıklı yazımı inceleyin anlarsınız ne yapmakç istediğimi.
Selamlar

Arkadaşım konuyu anladım anlamadığım şey yargılama üslubu içinde olman, karşılaştırman...Kendi açımdan söylüyorum bu konu buranın yeri değildir ve bu konulara yorum yazmak bizim harcımız değildir....

SSS
03-23-2010, 23:45
Hadis: '' Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır. ( Müslim 2/16
Bilisel olarak ispatlanmış bir şeydir ki ,Erkeklerde azda olsa kadınsı hormonlar vardır ve erkeğin Altın takması veya ipek giymesi bu hormonu arttırmaktadır yani erkeklerde kadınsı duygular oluşturmaktadır bilimsel olarak ispat edilmiştir
Kur'an: '' De ki, ' Allah'ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş ? De ki, Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı analatırız. '' ( 7- A'raf 32 )
Bu ayette ise süs ve rızıtan kasıt altın değildir kavramları birbirine karıştırıyorsunuz,

Biraz sabret. Daha ilginç hadisleri yazacağım.

Ömer Bekir
03-24-2010, 12:25
Her konuda olduğu gibi, Hadis konusunda da Kur'an son sözü söylüyor, noktayı koyuyor.
İşte aynı konularda Kur'an Ve Hadis iddiasındaki sözler:

ALLAH'IN BALDIRI OLUR MU ?

:gül:Kur'an: '' ....O'nun benzeri gibi hiç bir şey yoktur. '' ( 42-Şura 111 )

???Hadis: '' Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için açıp baldırını gösterir. ( Müslim-İman 302, Buhari 97/24, 10/29, Hanbel 3/1 )

ALLAH EL SIKIŞIR MI ?

:gül:Kur'an: '' Ve hiç bir şey O'nun dengi değildir. '' ( 112- İhlas 4 )

???Hadis: Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzumun arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim. ( Hanbel - 5/243 )

Sen bu kaynakları bilmem ne yayıncılıktan almışsın..Kardeşim,senin sapkınlığından bıktım usandım artık..Bu söylediklerin Hadis'i Şerif değil,sallama sözlerdir..Hadis'i Şerif araştıracaksan git Süleymaniye'ye;al eline sahih Müslim ve Buharî kitaplarını oradan kaynak ver..Diğer Hadislerde gerçektir ve mutavatir'dir..Gerçi,sen mutevatir falan dinlemezsin,aklın almıyor çünkü..Sabahlara kadar gözlerin ve aklın şişiyor;bu insanları nasıl yoldan çıkarsam,diye..

BlueMoon
03-24-2010, 12:41
SSS nicki üyemizin konuları neden bu kadar çok tartışılıyor.

dikkatimi çekti kendisi de biraz tartışılacak konular açıyor. ama bu tartışmaları birbirimizi üzecek konuma getirmeyelim arkadaşlar..

SSS
03-24-2010, 13:12
SSS nicki üyemizin konuları neden bu kadar çok tartışılıyor.
dikkatimi çekti kendisi de biraz tartışılacak konular açıyor. ama bu tartışmaları birbirimizi üzecek konuma getirmeyelim arkadaşlar..

Neden bu konular tartılışıyor ?
Güzel bir soru.
Çünkü Hadis konusu İslam'ın en zayıf ve en tartışılacak, en çok istismar edilen konusudur. Dinimiz ve Müslümanlar bu konu ile yanlış yola itiliyor, geriletiliyor
Değerli Kardeşim Olcay Atay
Sorunuza cevap bulmak için lütfeçn bu güne kadar burada yazdığım bu konu ile ilgili 5-6 yazımı ve merak ediyorsanız bundan sonra yazacağım konuları inceleyin.
Selamlar.

Ömer Bekir
03-24-2010, 13:58
Neden bu konular tartılıyor ?
Güzel bir soru.
Çünkü Hadis konusu İslam'ın en zayıf ve en tartışılacak, en çok istismar edilen konusudur. Dinimiz ve Müslümanlar bu konu ile yanlış yola itiliyor, geriletiliyor
Değerli Kardeşim Olcay Atay
Sorunuza cevap bulmak için lütfeçn bu güne kadar burada yazdığım bu konu ile ilgili 5-6 yazımı ve merak ediyorsanız bundan sonra yazacağım konuları inceleyin.
Selamlar.

Hadis İslamın en zayıf konusuymuş..Bana bak bilader,artık edebini çok fazla aşmaya başladın..Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in sözleri ile alay etmene burada müsaade etmem..Seni son ken uyarıyorum..

Not: Bu konuda yöneticileri daha dikkatli olmaya çağırıyorum..Bu şahıs gün geçtikçe İslamın başka yerlerinede saldıracaktır..

SSS
03-24-2010, 14:05
Anlayışı kıt olanların anlaması zor !
Peygamberimizin sözlerini değil, ona yakıştırılan yalan ve sahte sözlderi eleştiriyorum

Sen yine bildiğin gibi yanlış anlamaya devam et !

Saltuk Buğra Han
03-24-2010, 14:50
Orta asyada ki Türkler'de Hakan sefere çıktığında savaştan dönülünceye kadar yerine eşi bakar işleri o yönetirdi.
Yüzyılımızda ise kadının geldiği yere bakalım bir de.Sofrada ki yeri bile öküzden sonra geldiği söylenip ikinci sınıf muameleye tabi olan kadın ,özellikle başta doğu olmak üzere hala daha okutulmamakta ,çocuk yaşta evlendirilip başlık parası adı altında para karşılığı babası yaştaki insanlarla evlendirilmekte.
İslamın oku denilen emrinide yerine getirmediğimiz gibi, okuyup ta okumayanlara bir şeyler anlatmaya çalışanlarada kral kesilip kafasını koparmaya çalışıyoruz.
Şimdi hadis diye geçen şu sözlere bir bakın

“Cehennem halkının çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.”
“Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.”
“Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.” ve daha niceleri.

Bu konuda alim ve sizler kadar bilgili olmayabilirim ama mantığımı kullanmasını da iyi bilirim ve bu sözleri bizim peygamberimizin ağızından çıktığını benim mantığım da almıyor.

Analarımız ve bacılarımız bu sözler karşısında duygu halleri nasıl olur acaba.

ss arkadaşımızın anlatmak istediği de bu ve bunun gibi uydurma olabilecek hadislerdir.
Karşı gelenlerin imanı sanki o kadar zayıfmı ki titreme geçirip din elden gidiyormuşcasına celalleniyorlar.

SSS
03-24-2010, 15:05
Teşekkürler....................................... .............:güzel::saygılar:

BlueMoon
03-24-2010, 15:57
ömer bekir kardeş. o kadar tepki göstermene gerek yok. olaylar kontrol altında. arkdaş sağlam değil derken ortada dolaşan sahte hadislerden bahsetmiş. islam dini ile ilgili hakaret vs.. edeceğini zannetmiyorum. eğer öyle olursa zaten izin verilmez. bizim bünyemizde zaten böyle üyeler ve arkadaşlar olamaz. merak etme

SSS
03-24-2010, 16:28
ömer bekir kardeş. o kadar tepki göstermene gerek yok. olaylar kontrol altında. arkdaş sağlam değil derken ortada dolaşan sahte hadislerden bahsetmiş. islam dini ile ilgili hakaret vs.. edeceğini zannetmiyorum. eğer öyle olursa zaten izin verilmez. bizim bünyemizde zaten böyle üyeler ve arkadaşlar olamaz. merak etme

Teşejkkürler. Bazı arkadaşlar, kendi düşünce ve inançları dışında farklı görüşe tahammülleri yok. Böylelerinin AKFORUM'd iş ne anlaayamıyorum.

Allah razı olsun. Selamlar

isimsiz
03-24-2010, 16:38
ALLAH aşkına Hadis ilmi diye bir ilim var sizlerin haberi yok mu??? burada tartışmaya açılacak gelenin gidenin yorum yazacağı bir konu değildir bu. herkes kafasına göre hadislerle ayetleri karşılaştırıp bilen bilmeyen ilmi olan olmayan herkesin tartışmaya bu konuyu sunması oldukça tehlikeli. sonra sahih hadislere bile sahih değil denilir ALLAH muhafaza şeytanda ayağımızı kaydırı veriri. okuduğumuz her hadiste kulağımıza fısıldar hadisler zaten sahih değil diye. ayrıca hadislere her zaman ihtiyacımız vardır ama hangi hadislerin sahih olduğunu bırakında din alimleri karar versin. bu sitede "tartışma" konu başlığı altında bizim gibi insanlarla tartışılacak konu değildir bu. ALLAH muhafaza yanlış bir yorum yaparız ayağımız kayı verir.

depare
03-24-2010, 16:43
Dur denmediği sürece tepkin'in en sertini göstereceğiz

Uçurumdan yuvarlanan kayayı durduramazsan uçurumun en dibine kadar iner durmaz..

Burada hiç kimse Peygamberin (s.a.v) sahih hadislerini kendi sığ aklıyla sorgulayıp uydurma olduğunu iddia edemez...

Allahın şekilden ve suretten münezzeh bir eli yokmudur..? Kuranı Kerim de geçmiyor mu..?

Allahın eli yok diyen zaten Dinden çıkar çünkü Kuranı inkar etmiş olur...
Peygamberimizin (s.a.v) "Nefsim kudret elin de olan Allaha yemin ederim" şeklinde başlayan bir sürü sahih hadisi vardır burda bahsedilen elde odur..

Cin olmadan Şeytan çarpacan aklınca :)

O yazmış olduğun hadislerden bir kısmı internet ortamın'da bilinçli olarak çarpıtılıyor...

Kaç defa internet ortamın'da görüpte sonra gerçek kaynağın da aslına bakıpta şok olduğum hadis çıktı karşıma...

Mesela "Allah zaman'ın ta kendisidir" (Buhari) bu hadis internet ortamın da genel olarak bu şekil de verilir senin gibiler de bunu görünce uydurma olduğuna hükmeder ama hadisin gerçek kaynağın da geçen şekli;

"Zamana sövmeyiniz çünkü Allah zamanın ta kendisidir" şeklindedir yani zamanı yaratan Allahtır zamana küfür ederseniz Allaha küfür etmiş olursunuz...

isimsiz
03-24-2010, 16:49
Kur anın bir yazılış ilmi vardır mesela ALLAH tekdir amenna ama bazı ayetlerde "Biz yarattık. Biz yasakladık" der ALLAHU TEALA peki sizin mantığınza göre haşa ALLAH birden fazla mı ki biz demiş. tabiki Rabbim TEKTİR ama o KUR'AN nın kendine has uslubudur. lütfen arkadaşlar bazı ilimleri bilmeden Hadisleri eleştirmeye kalkmayın....

depare
03-24-2010, 16:56
Kur'an: '' Dinde zorlama yoktur '' ( 2-Bakara/256 )

Bu ayet Hristyan olan iki oğlunu zorla Müslüman yapmak isteyen bir sahabe sebebiyle inmiştir...

Yahu kafayı sıyırmak içten değil 25 yıl Kuranı inceliyorsun da hangi ayetin hangi sebep üzerine indirildiğini araştırmadın mı...?
Her ayet bir olay üzerine iniyor bu ayette dediğim sebep üzerine inmiştir...

Anlamı da açıktır üstüne basa basa "Dinde" zorlama olmadığından bahseder yani Yahudi'ye Hristyana,Budiste yoktur zorlama ama Müslüman olana Dinde zorlama vardır...
Namaz kılmayan'ın kanın'ın ve malın'ın helal olduğu sahih hadisler de geçiyor...
Namaz kılmayan Hanefi mezhebinde ömür boyu hapse Şafi mezhebin de idama çarptırılır...
İslama giripte sonradan çıkan yani mürted olan da öldürülür hadis sahihtir...

depare
03-24-2010, 17:00
Kur anın bir yazılış ilmi vardır mesela ALLAH tekdir amenna ama bazı ayetlerde "Biz yarattık. Biz yasakladık" der ALLAHU TEALA peki sizin mantığınza göre haşa ALLAH birden fazla mı ki biz demiş. tabiki Rabbim TEKTİR ama o KUR'AN nın kendine has uslubudur. lütfen arkadaşlar bazı ilimleri bilmeden Hadisleri eleştirmeye kalkmayın....

Önce bir hadislerin uydurma olduğuna iman getirelim sıra Kurana da gelir merak etmeyin :)
Sırayla yavaş,yavaş kademe kademe :)

Ruh-i zar
03-24-2010, 17:12
ALLAH aşkına Hadis ilmi diye bir ilim var sizlerin haberi yok mu??? burada tartışmaya açılacak gelenin gidenin yorum yazacağı bir konu değildir bu. herkes kafasına göre hadislerle ayetleri karşılaştırıp bilen bilmeyen ilmi olan olmayan herkesin tartışmaya bu konuyu sunması oldukça tehlikeli. sonra sahih hadislere bile sahih değil denilir ALLAH muhafaza şeytanda ayağımızı kaydırı veriri. okuduğumuz her hadiste kulağımıza fısıldar hadisler zaten sahih değil diye. ayrıca hadislere her zaman ihtiyacımız vardır ama hangi hadislerin sahih olduğunu bırakında din alimleri karar versin. bu sitede "tartışma" konu başlığı altında bizim gibi insanlarla tartışılacak konu değildir bu. ALLAH muhafaza yanlış bir yorum yaparız ayağımız kayı verir.

''Yanlış bi yorum yaparız ayağımız kayar'' mantığı kadar yanlış bir mantık olamaz 'bence'.
İnsanların inancı sorgulayarak pekişir.
Bizim haddimiz değil yorum yapmak ve ya bize düşmez bu konuda söz söylemek din alimleri daha iyi bilir demekte kolaya kaçmaktan başka bi'şey değil(bana göre)...
Tartışmalarda doğan 'farklı fikirler' insanın ufkunu açar...
Olaylara farklı açılardan bakmayı sağlar..
Araştırmaya, bilgisini geliştirmeye iter...
Elbet 'alim' sıfatını yüklendiklerine göre bizden daha fazla bilgi birikimleri var.
Onlar yardımcı olurlar...
Fakat sadece doğruyu okumakla doğruya tam bi inançla ulaşılabileceğini sanmıyorum.

Din tüm insanlığı içine alan bir olgu, yani doğru ve ya yanlış ' her gelenin gidenin' yorum yapma hakkı var demektir buda..

Ha diceksiniz ki yanlış şeyleri görüp başka insanlar yollarından sapabilirler.
Zaten o insanlar tembellik edip araştırma yapmayarak hazıra konarak baştan kaybetmiş oluyorlar...

Ömer Bekir
03-24-2010, 17:28
Kendisini Hadis Alimi zanneden kişi Hadisleri inkar etmekten vazgeçinceye kadar,onunla mücadele edeceğiz kimse kusura kalmasın..Peygamberimizin düşmanları varsa,Elhamdülillah dostları ve yardımcılarıda var..

SSS
03-24-2010, 20:08
Kendisini Hadis Alimi zanneden kişi Hadisleri inkar etmekten vazgeçinceye kadar,onunla mücadele edeceğiz kimse kusura kalmasın..Peygamberimizin düşmanları varsa,Elhamdülillah dostları ve yardımcılarıda var..

:karizmatik: Sahte hadis karşıtlığı ile peygamber düşmanlığını ayır edemeyene söyleyecek bir söz kalmıyor. Don Kişot yeldeğirmenleri ile savaşa devam etsin !:w:

Ömer Bekir
03-24-2010, 20:16
:karizmatik: Sahte hadis karşıtlığı ile peygamber düşmanlığını ayır edemeyene söyleyecek bir söz kalmıyor. Don Kişot yeldeğirmenleri ile savaşa devam etsin !:w:

Gördük senin sahte Hadis karşıtlığını koçum..Sahih bir Hadis bırakmadın ümmete,malum Hadis alimisin..Kaç talebe yetiştirdin,10 kişi var mı.? :)

Özgür Çağrı
03-24-2010, 20:22
Hadis İslamın en zayıf konusuymuş..Bana bak bilader,artık edebini çok fazla aşmaya başladın..Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in sözleri ile alay etmene burada müsaade etmem..Seni son ken uyarıyorum..

Not: Bu konuda yöneticileri daha dikkatli olmaya çağırıyorum..Bu şahıs gün geçtikçe İslamın başka yerlerinede saldıracaktır..

Evet hadisler İslamda en çok tartışılan konulardır. O kadar çok sallama uydurma hadis varki . Her hadis sandığın peygamber efendimizin sözü değilki. İslami yorumlamalarını hadis diye yutturmaya çalışıyor bazı zatlar.
Ayetlerin bile uydurulduğu şu dönemde hadislere ne kadar güvenebiliriz ?
Elbette sahih ve gerçek hadisler vardır fakat bunları tartışmak zarar getirmez.
Sana kalsa hadislere tek laf söyletmeyeceksin be hey mübarek nerden bilirsin hepsinin gerçek olduğunu.

Buhari ve Müslimin kaynaklarındaki hadisler sahih kabul ediliyor. Ama eğer sahih değildir diyenlere çatmak kötü söz söylemek onların konuşmasını engellemek çalışmak yobazlıktır.

İmamı gazali diyor en savunulmayacak konuları tartışın. Tartışalımki gerçeği bulmamız kolaylaşsın.
Biz bunu deniyoruz arkadaşlarla ama yolumuz hep Hak yol İslamda buluşuyor. ;1
Yani tartışmak ve araştırmak zarar getirmez. Her anlatılanda elbet doğru değildir.

Biz her şeyi okuyalım fakat doğru olanı alalım inşAllah.

Özgür Çağrı
03-24-2010, 20:23
''Yanlış bi yorum yaparız ayağımız kayar'' mantığı kadar yanlış bir mantık olamaz 'bence'.
Bizim haddimiz değil yorum yapmak ve ya bize düşmez bu konuda söz söylemek din alimleri daha iyi bilir demekte kolaya kaçmaktan başka bi'şey değil(bana göre)...
Elbet 'alim' sıfatını yüklendiklerine göre bizden daha fazla bilgi birikimleri var.
Fakat sadece doğruyu okumakla doğruya tam bi inançla ulaşılabileceğini sanmıyorum.

Din tüm insanlığı içine alan bir olgu, yani doğru ve ya yanlış ' her gelenin gidenin' yorum yapma hakkı var demektir buda..

Zaten o insanlar tembellik edip araştırma yapmayarak hazıra konarak baştan kaybetmiş oluyorlar...

Demek istediğimi daha güzel anlatmışsın katılıyorum :güzel:

SSS
03-24-2010, 20:25

Teşekkürler

Forumda mantıklı ve çaplı düşünen kişilerin varlığını
görmek beni mutlu ediyor .
Selamlar.......................................... ...........:güzel:

İntifada
03-24-2010, 20:29
Evet hadisler İslamda en çok tartışılan konulardır. O kadar çok sallama uydurma hadis varki . Her hadis sandığın peygamber efendimizin sözü değilki. İslami yorumlamalarını hadis diye yutturmaya çalışıyor bazı zatlar.
Sana kalsa hadislere tek laf söyletmeyeceksin be hey mübarek nerden bilirsin hepsinin gerçek olduğunu.

Buhari ve Müslimin kaynaklarındaki hadisler sahih kabul ediliyor. Ama eğer sahih değildir diyenlere çatmak kötü söz söylemek onların konuşmasını engellemek çalışmak yobazlıktır.

İmamı gazali diyor en savunulmayacak konuları tartışın. Tartışalımki gerçeği bulmamız kolaylaşsın.
Yani tartışmak ve araştırmak zarar getirmez. Her anlatılanda elbet doğru değildir.

:güzel::güzel:

SSS
03-24-2010, 20:35
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/styles/orangeblue/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=723218#post723218)

:güzel::güzel:

BlueMoon
03-25-2010, 13:40
O söylediğin şeyi kafana geçiririm,edebini bil..

sakin olalım arkadaşlar.....

isimsiz
03-25-2010, 15:10

kardeş mesela toplama çıkarma bilmeyen birinin önüne denklem koyarsak ne olur? o denklemi çözemez çözmeye kalkarsada sadece kafadan sallar hiçbir gerçekliği olmaz. dini ilimlerde böyledir. şimdi gelse bir hadis prof u bu konuyu okusa sadece güler çünkü hadis in de bir ilmi vardır. merak eden bu ilmi araştırsın. ben araştırmıştım hadisler nasıl inceleniyor diye. önce tasnifi yapılıyor sonra hangi durumda Efendimiz bu hadisi söylemiş ona bakılıyor. sonra kimler tarafından rivayet edilmiş ona bakılılıyor. hatta rivayet edenler nerede nasıl duymuş o inceleniyor ve rivayet eden kişi sayısına göre kuvvetli zayıf hadis diye ayrılıyor.

eğer çok araştırmacı ruhlu olan gider bunları araştırır. bu ilimleri bilmeden kendi kafasına göre şu sahihdir bu değildir derse herkes böyle yorum yapmaya kalkarsa bilenide konuşur bilmeyinide ve halkın kafası karışır sonra sahih hadislerede inanmamaya başlar. hatta canım benim aklım mantığım var tefsire ne gerek var diyip Kur'an meali okuyup hani ben okudum Kur'anda başörtüsü yok diyenlerin durumuna düşeriz.

hatırladığım kadarıyla siz kimyacıydınız şimdi gitseniz farklı bakış açısı kazanacağım diye hiç kimya ilimi olmayan insanlarla kimya konuşsanız bu sizib ufkunuzu bakış açınısı ne kadar geliştirir? geliştirmez ortaya sadece cahilce fikirler çıkar o kadar.

lütfen daha toplama çıkarma bilmeden denklem çözmeye kalkmayalım...

SSS
03-25-2010, 15:27
*** İşte herkes her konuda konuşuyor, yazıyor.
Bunları okuyanlar değerlendirecek. Tabii ki hiç kimse cahilliği kabul etmez. Kimin ne olduğu yazılarından, bilgilerinden belli olur. Kim toplama çıkarmayor bilmiyor. Kim biliyor.
Selamlar

isimsiz
03-25-2010, 15:36
*** İşte herkes her konuda konuşuyor, yazıyor.
Bunları okuyanlar değerlendirecek. Tabii ki hiç kimse cahilliği kabul etmez. Kimin ne olduğu yazılarından, bilgilerinden belli olur. Kim toplama çıkarmayor bilmiyor. Kim biliyor.
Selamlar

sayın büyüğüm (profilde görülen yaşınıza göre büyüğüm dedim) o zaman sakıncası yoksa ilminizi nereden aldığınızı sorabilir miyim? medresede hadis ilmi mi aldınız yoksa ilahiyat fakültesinde mi? yoksa bir alimin bizzat müridi olup ondan mı aldınız hadis ilmini? ayetlerle karşılatırıp bu sahihdir bu değildir dediğinize göre bunlardan birinden hadis ilmi almış olmanız lazım.

Ruh-i zar
03-25-2010, 17:56
kardeş mesela toplama çıkarma bilmeyen birinin önüne denklem koyarsak ne olur? o denklemi çözemez çözmeye kalkarsada sadece kafadan sallar hiçbir gerçekliği olmaz. dini ilimlerde böyledir. şimdi gelse bir hadis prof u bu konuyu okusa sadece güler çünkü hadis in de bir ilmi vardır. merak eden bu ilmi araştırsın. ben araştırmıştım hadisler nasıl inceleniyor diye. önce tasnifi yapılıyor sonra hangi durumda Efendimiz bu hadisi söylemiş ona bakılıyor. sonra kimler tarafından rivayet edilmiş ona bakılılıyor. hatta rivayet edenler nerede nasıl duymuş o inceleniyor ve rivayet eden kişi sayısına göre kuvvetli zayıf hadis diye ayrılıyor.

eğer çok araştırmacı ruhlu olan gider bunları araştırır. bu ilimleri bilmeden kendi kafasına göre şu sahihdir bu değildir derse herkes böyle yorum yapmaya kalkarsa bilenide konuşur bilmeyinide ve halkın kafası karışır sonra sahih hadislerede inanmamaya başlar. hatta canım benim aklım mantığım var tefsire ne gerek var diyip Kur'an meali okuyup hani ben okudum Kur'anda başörtüsü yok diyenlerin durumuna düşeriz.

hatırladığım kadarıyla siz kimyacıydınız şimdi gitseniz farklı bakış açısı kazanacağım diye hiç kimya ilimi olmayan insanlarla kimya konuşsanız bu sizib ufkunuzu bakış açınısı ne kadar geliştirir? geliştirmez ortaya sadece cahilce fikirler çıkar o kadar.

lütfen daha toplama çıkarma bilmeden denklem çözmeye kalkmayalım...

Kimya ve matematiği dinle hadis ilmiyle kıyaslamanın pek doğru olduğunu sanmıyorum.:)
Bunları bilgin olmadan yorumlayamazsın.
Ama din konusunda mantığını kullanabileceğin pek çok konu var..

Birde Dilekcim ben burada her yazılan doğru demedim.
Benim anlatmak istediğim tartışmanın gerekliliğiydi..
İster yanlış olsun ister doğru tüm fikirler ortaya serilmeli ki, bunlardan pay çıkarabilelim.
Kimse durduk yere şunu araştırıyım bunu araştırıyım demez.
Ama tartışma ortamlarında insanların merakının uyanma olasılığı oldukça yüksek..
Belki sizin etrafınızda bu konulara ilgi duyanlar ya da size yol gösterecek insanlar vardır.
Sizin ilginizi uyandıracak.
Ama ülkemizde ki bi çok insan böyle bir ilmin olduğundan bile habersiz.

Tartışmanın önemini toplum olarak bi türlü kavrayamadık.
"Doğrular, düşüncelerin çarpışmasıyla ortaya çıkar." Diye bir söz varıdır..
Tartışma da bir nevi paylaşımdır. Farklı bakış açılarının olduğunu fark etmemizi sağlar.
Her şeyin zıddıyla var olduğunu düşünürsek, düşünceler karşıtlarını alarak zenginleşir..
Bi konuyu tartışmadan onun artılarını ve eksilerini görmemiz çok zor..
Gerçi biz hala tartışmada ki amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi olduğunu anlayamamış insanlarız…
Tartışmayalım demek yerine nasıl tartışmalıyız onu anlatmak lazım.

Cahilce fikirleri yok etmek için, ‘cahil’ insanlara önce cehaletlerini fark ettirmek gerek..
Bırakın halkın kafası karışsın belki o zaman ne kadar bilgiden yoksun bi toplum olduğumuzu fark ederler…

SSS
03-25-2010, 19:03
Anlamak istediği gibi anlamakta israr edene yapılacak bir şey yoktur...........

isimsiz
03-25-2010, 21:08
Kimya ve matematiği dinle hadis ilmiyle kıyaslamanın pek doğru olduğunu sanmıyorum.:)
Bunları bilgin olmadan yorumlayamazsın.
Ama din konusunda mantığını kullanabileceğin pek çok konu var..

Birde Dilekcim ben burada her yazılan doğru demedim.
Benim anlatmak istediğim tartışmanın gerekliliğiydi..
İster yanlış olsun ister doğru tüm fikirler ortaya serilmeli ki, bunlardan pay çıkarabilelim.
Kimse durduk yere şunu araştırıyım bunu araştırıyım demez.
Ama tartışma ortamlarında insanların merakının uyanma olasılığı oldukça yüksek..
Belki sizin etrafınızda bu konulara ilgi duyanlar ya da size yol gösterecek insanlar vardır.
Sizin ilginizi uyandıracak.
Ama ülkemizde ki bi çok insan böyle bir ilmin olduğundan bile habersiz.

Tartışmanın önemini toplum olarak bi türlü kavrayamadık.
"Doğrular, düşüncelerin çarpışmasıyla ortaya çıkar." Diye bir söz varıdır..
Tartışma da bir nevi paylaşımdır. Farklı bakış açılarının olduğunu fark etmemizi sağlar.
Her şeyin zıddıyla var olduğunu düşünürsek, düşünceler karşıtlarını alarak zenginleşir..
Bi konuyu tartışmadan onun artılarını ve eksilerini görmemiz çok zor..
Gerçi biz hala tartışmada ki amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi olduğunu anlayamamış insanlarız…
Tartışmayalım demek yerine nasıl tartışmalıyız onu anlatmak lazım.

Cahilce fikirleri yok etmek için, ‘cahil’ insanlara önce cehaletlerini fark ettirmek gerek..
Bırakın halkın kafası karışsın belki o zaman ne kadar bilgiden yoksun bi toplum olduğumuzu fark ederler…

ama güzel bacım matematik ve kimyada da mantık vardır bilgiden sonra mantık yürütebilirsin işte islami ilimlerde böyledir önce bilgi öğrenilir sonra mantık yürütülür.

birde matematikte yanlış yorum yaparsan yada cahilce konuşursan sadece matematiği öğrenemezsin o kadar ama islami bilimlerde yanlış konuşursak yada başkalarının aklını karıştırırsak hem kendi imanımıza hemde başkalarının imanının kaymasına sebep olabiliriz. inanın bunun sonucu matematik ve kimyada cahilce yorum yapmaktan daha ağır olur.

birde akıllarını karıştırdığımız insanlar ahiret günü bizden hesap sorarlar sen bana böyle demiştin ben o yüzden günaha girdim diye. biz müslüman kardeşlerimizi doğru olana yöneltmekten sorumluyuz bunu zaten tam yapamıyoruz birde yanlışa yönetirsek vebal üstü vebal olur.

kardeşim Efendimizin Hadisi var: "gün gelecek ki bir gün imanı elde tutmak ateşi elde tutmaktan daha zor olacak" işte o günler bu günlerdir. imanı elde tutmak bu kadar zorken imanla imansızlık arasında bu kadar ince çizgi varken birde böyle konularla hem kendi aklımızı hemde başka inanların aklını bulandırırsak işte bu zaman işler iyice sarpa sarar.

unnamed
03-26-2010, 06:30
SSS ADLI ARKADAŞA İTHAFEN!!!
Foruma gelip burda bazı hadisleri ayetleri çapraza bağlayıp karşılaştırmak açıkçası söylüyorum sizin haddinize değildir, burası SİYASİ bir forumdur!!!. Gel gelelim kim biliyor kim bilmiyor demişsin bunu çözmekte bilmekte senin haddine değildir!!! Bir şeyler bildiğiniz zannediyorsan senin bildiklerinin daha çoğunu bildiğime eminim, reklam yaparcasına burada insanları şüpheye düşerecek şeyleri yazmanı tasvip etmiyorum. Çok merak eden açar kitabı okur anlamadıysa gider Camisinin hocasına sorar hocalar bunun için, eğer dersenki bende hocayım o zman ya İmam hatipe git yada bir camiye kendini orda deşarj et....

SSS
03-26-2010, 08:37
Burası bir forum. Fikirlerin, bilgilerin tartışıldığı meydan. Tartışmak için zaten karşı fikirler olmalı. Yoksaaaaa... körler sağırlar birbirini ağırlar. DİN kategorisi açılmışsa,dini yazılar da olacak elbet. Kendi inandıkları dışında başka fikirlere tahammülü olmayanların forumda işi ne.......?

Ahmet Yasin
03-26-2010, 10:54
Dİn kategorisi açılmışsa dini konuları paylaşmak amacıyla açılmıştır.
Dini yenilemek için değil.Hangi akıl ve mantıkla hangi din adamına göre uydurma hadisleri belirliyorsunuz tepkimiz onadır karşı görüş olduğunuza değil.
Beyefendi sizin burdaki amacınızın sizin düşüncelerinize destek verecek sizin deyiminizle dini tartışacak gencler lazım bizde diyoruz ki dini tartışmak ne sizin ne bizim haddimiz değil.Paylaşım olursa paylaşırsın haklı olduğun yerde haklı deriz ama haksız olduğun yerde size haksızsınız dediğimiz zaman bize kızma

Yani resmen din hakkında kesin hüküm veriyorsun ve bizide buna inandırmaya çalışıyorsun.

unnamed
03-27-2010, 21:35

Sayın Ruhi zar insanların inancı sorgulayarak pekişir ama bilmediği konular hakkında yorum yaparak değil. Burda yapılan Hadisi ve Ayetleri sorgulamak ve onları karşılaştırmak. Din hakkında yorum yapmak fikrini ilk defa sizden duyuyorum, din bir tabudur bu tabuyu kimse değiştremez ve hakkında eleştiride yapamaz. Sizin bir topluluk içinde bu sözleri söylemeniz bile Abesle iştigal etmektir....
Vesselam....

Ruh-i zar
03-27-2010, 22:04
Sayın Ruhi zar insanların inancı sorgulayarak pekişir ama bilmediği konular hakkında yorum yaparak değil. Burda yapılan Hadisi ve Ayetleri sorgulamak ve onları karşılaştırmak. Din hakkında yorum yapmak fikrini ilk defa sizden duyuyorum, din bir tabudur bu tabuyu kimse değiştremez ve hakkında eleştiride yapamaz. Sizin bir topluluk içinde bu sözleri söylemeniz bile Abesle iştigal etmektir....
Vesselam....

Ben din konusunda eleştiri yapılsın demedim.
İkincisi sorgulamak bilmediği konular hakkında yorum yapmak anlamınada gelmez.
Din hakkında yorum yapmayı da kastetmedim ayetler hadisler hakkında yorum yapmayı kastettim.
Kur-an bize her birimize verilen 'akıl' ile bünyemize alıp itaat edelim diye gönderildi.
Alimler anlasın onların söylediklerine itaat edelim diye değil.
Öyle olsaydı insan olarak kukladan farkımız kalmazdı.
Onlar yardımcıdırlar her insan kendi içinde aslolmalı...
Vurgulamak istediğim hadisleri ve ayetleri anlayabilecek kadar bilgiye hepimizin sahip olması gerektiğiydi.
Herkes bilip bilmeden yorum yapsında demedim.

Abesle iştigal bi durum göremiyorum ben ortada.

depare
03-27-2010, 23:39
Bazıları Dini Bilim ile karıştırmaya başladı sorgulamak,şüpeci olmak Bilimin vazgeçilmezidir...

İslam'ın anlamı teslim olmaktır sorgusuz itaat etmek sorgulamak değil..!
Sonradan Ateist olan birine nasıl ateist olduğunu sorun size "sorgulamak" diyecektir..

Doğru kaynağı araştırmak denilcekti herhalde çünkü İslamı sorgu sandalyesine oturtamazsınız..

Araştırmak dediğimiz'de sağlamlığını araştırırız ama sorgulamak denildiğin de neden böyle söylemiş,ne gereği varmışı sorgularız..

Sorgulayan insan bir müddet sonra şüphe etmeye başlar sonra da karanlık ufuklara yelken açar..

Hadislerin hepsin'in doğru olduğunu iddia etmiyoruz toplum mühendisiya arkadaş bizde safız tabi :)

On binlerce uydurma hadis var lakin kimlerin uydurdukları ortaya çıkarılmıştır Hadis ilmi ne kadar büyük bir ilimdir işte burada çıkıyor ortaya uydurma hadisleri de ortaya çıkartan Hadis ilmiyle uğraşan Ehli Sünnet alimleridir...

Vehhabiler,Şialar ve bir çok sapkın fırka Ehli Beyt başta olmak üzere bir çok konu hakkın da hadisler uydurmuştur...

İmamı Buhariler,Müslimler (k.s) bu uydurma hadislerle mücadele etmeseydi bugün hiç bir hadis güvenilir olmayacaktı bunda en büyük pay bu alimlerindir ama gelgelelim şimdi bu alimler çala kalem hadis yazmakla suçlanıyor...

unnamed
03-28-2010, 01:05
Bazıları Dini Bilim ile karıştırmaya başladı sorgulamak,şüpeci olmak Bilimin vazgeçilmezidir...

İslam'ın anlamı teslim olmaktır sorgusuz itaat etmek sorgulamak değil..!
Sonradan Ateist olan birine nasıl ateist olduğunu sorun size "sorgulamak" diyecektir..

Doğru kaynağı araştırmak denilcekti herhalde çünkü İslamı sorgu sandalyesine oturtamazsınız..

Araştırmak dediğimiz'de sağlamlığını araştırırız ama sorgulamak denildiğin de neden böyle söylemiş,ne gereği varmışı sorgularız..

Sorgulayan insan bir müddet sonra şüphe etmeye başlar sonra da karanlık ufuklara yelken açar..

Hadislerin hepsin'in doğru olduğunu iddia etmiyoruz toplum mühendisiya arkadaş bizde safız tabi :)

On binlerce uydurma hadis var lakin kimlerin uydurdukları ortaya çıkarılmıştır Hadis ilmi ne kadar büyük bir ilimdir işte burada çıkıyor ortaya uydurma hadisleri de ortaya çıkartan Hadis ilmiyle uğraşan Ehli Sünnet alimleridir...

Vehhabiler,Şialar ve bir çok sapkın fırka Ehli Beyt başta olmak üzere bir çok konu hakkın da hadisler uydurmuştur...

İmamı Buhariler,Müslimler (k.s) bu uydurma hadislerle mücadele etmeseydi bugün hiç bir hadis güvenilir olmayacaktı bunda en büyük pay bu alimlerindir ama gelgelelim şimdi bu alimler çala kalem hadis yazmakla suçlanıyor...
Kardeş senden Allah razı olsun..Hakikaten çok açıklayıcı bir yazı olmuş, inşaAllah bazıları? anlarda ibret alır....
Sağlıcakla kalman dileğiyle...

SSS
03-30-2010, 22:26
.....