fatih kısaparmak balon baskılı balon İşte size gerçek Türkiye ! Kısa ve öz... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte size gerçek Türkiye ! Kısa ve öz...

xfce
07-09-2012, 13:48
AÇLIK SINIRI 1011 TL, YOKSULLUK SINIRI 3197 TL

http://www.haberler.com/haber-resimleri/388/tokat-ta-asgari-ucret-protesto-edildi-3230388_o.jpg

Araştırma Enstitümüz (DİSK-AR) Aralık ayı için açlık ve yoksulluk sınırın verilerini açıkladı. TÜİK Hanehalkı Harcama Kalıbı, TÜİK Madde fiyat ortalamaları ve 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde alması gereken kalori miktarı üzerinden hesaplanan beslenme kalıbı dikkate alınarak hazırlanan araştırmanın sonuçlarına göre, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 1011, yoksulluk sınırı ise 3197 TL olarak gerçekleşti.

ASGARİ ÜCRET

http://www.malibilgi.net/wp-content/Asgari-%C3%9Ccret_1.jpg

2012 asgari ücretin net tutarı 701,14 TL (cik) :)

ÇARESİZLİK

http://bilgicity.org/wp-content/uploads/2011-se%C3%A7im-sonu%C3%A7lar%C4%B1.jpg

Etrafımdaki çoğu kişi geceli gündüzlü çalışıyor ve hiç biri de hayatından memnun değil...Peki sorarım size bunun sebebi nedir ?

KAYNAK:

http://www.wardom.org/iste-size-gercek-turkiye-kisa-ve-oz-t538879.html

halktanbiri
07-11-2012, 20:18
Malesef olması gereken ücretler ile gerçekte var olan ücretler arasında dağlar kadar fark var. Yıllardan beri bu açık kapanmadı. Eğer Türkiyemiz sanayi açısından gelişmiş olsaydı bugünkü işsizlik daha az ve bunun sonucu maaşlar daha yüksek olacaktı. Hükümetimiz bu konuya yeterince ilgi göstermedi ama inşallah bundan sonra sanayimiz daha gelişir, işsizlik azalır ve maaşlar yükselir. Yoksa karnımız aç gezmeye devam edeceğiz

xfce
07-11-2012, 21:47
konuya göre şarkı
_-Tfqc_kuno

halktanbiri
07-12-2012, 01:09
konuya göre şarkı
_-Tfqc_kuno
şarkı yerinde olmuş:) ama durum malesef ortada..Ülkemiz sanayi açısından gelişmediği sürece işsizlik hep yüksek olacaktır. Hükümetimizin bugüne kadar bu konuda çalışması pek olmamıştır. Umarım bu duruma bir el atarlar ve yeni fabrikalar kurulur işsizlik azalır..umut fakirin ekmeği...

xfce
07-13-2012, 09:57
şarkı yerinde olmuş:) ama durum malesef ortada..Ülkemiz sanayi açısından gelişmediği sürece işsizlik hep yüksek olacaktır. Hükümetimizin bugüne kadar bu konuda çalışması pek olmamıştır. Umarım bu duruma bir el atarlar ve yeni fabrikalar kurulur işsizlik azalır..umut fakirin ekmeği...

NEDEN yeni fabrikalar kursunlar işsizligin bitmesi kötü olur patronlar açısından neticede siyasetçilerde işadamı yani patron degilmi.
sen patron olsan asgari ucreti arttırırmısın. kendi zararına olan birşeyi yapaarmısın.

halktanbiri
07-17-2012, 21:11
Patronlar tabiki artırmak istemez asgari ücreti.Hatta ellerinde olsa bedavaya çalıştırırlar. Ama devlet kendisi açabilir fabrikayı ya da özel ile ortak olup yine açabilir. Böylece işçi ihtiyacı ortaya çıkar ve yeterli sayıda fabrika açılırsa asgari ücret yükselebilir.Diğer durumlarda halkımız üç kuruşa muhtaç olmaya ve onla geçinmeye devam edecektir..

barayev
07-17-2012, 21:29
Asgari ücrete çalışan yok bu ülkede ..
En az ücret 800TL
Asgari Ücreti 5 BİN TL ilan edilse EKONOMİYE TERSTİR..
ömründe 4 koyunu gödemiyene Sizin Fabrikanız veya İş yeriniz olsa NE PARA VERİRSİNİZ ? GERÇEKÇİ OLUN ATMAYIN....

xfce
07-18-2012, 23:18
En az ücret 800TL
ömründe 4 koyunu gödemiyene Sizin Fabrikanız veya İş yeriniz olsa NE PARA VERİRSİNİZ ? GERÇEKÇİ OLUN ATMAYIN....
asgari ucretle çalışan yokmu bu ulkede ???!!
sen nerde yaşıyodun bu vakte kadar?

xfce
07-18-2012, 23:20
En az ücret 800TL
tabiki herkes kendini dusunucek dogal olarak.
kaç vakit namaz kılarsa kılsın.
kuranda ihtiyaçtan fazla malınız olmasın ayetini yok sayıcak.

BeldeiTAYYIBe
07-18-2012, 23:33
AK parti öncesi asgari ücret 168000000 TL ( 168 TL).
Bugün asgari ücret 900 TL.

Arada hic fark yokmu sizce.
Yada daha kötüyüz diyebilecek kadar göremiyoruzmu gercekleri.?

Gönülden
07-18-2012, 23:38
Kara kalemden sonra şeffaf kalemin beyaz sayfalarda görünmemesi alışkanlık yaptı..

manifesto
07-19-2012, 00:02
yoksulluk sınırı ise 3197 TL olarak gerçekleşti.

:)
Yoksulluğa bak
Kişi 3 bin lira alıyorsa yoksul mu sayacağız.Çok aptalca araştırmalar bunlar,gerçek Türkiye derken üfürükten tayyare demeyi unutmuşlar

xfce
07-19-2012, 01:25

yapma yaw 2002 yılındaki market fiyatları ile şimdiki fiyatlar aynımı? seni görende fiyatlar sabit sanıcak.

xfce
07-19-2012, 01:27
:)
Yoksulluğa bak
Kişi 3 bin lira alıyorsa yoksul mu sayacağız.Çok aptalca araştırmalar bunlar,gerçek Türkiye derken üfürükten tayyare demeyi unutmuşlar
o rakam kişi başı degil 4 kişilik aile için
yoksulluk sınırı. birde açlık sınırı var.

BeldeiTAYYIBe
07-20-2012, 00:30
yapma yaw 2002 yılındaki market fiyatları ile şimdiki fiyatlar aynımı? seni görende fiyatlar sabit sanıcak.

Allah askina, 2002 yili ve öncesi gida fiyatlariyla bugünkü fiyatlari bir kiyas et bakalim ne kadar artis cikacak?

Aldigin sonuca göre asgari ücretteki artisi kiyas et ve neticeye var.

Arti, AK parti hükümetleri öncesi ile sonrasi dönemlerdeki sosyal kazanimlarida hesaba ilave et.

AK parti mükemmel degildir.
Fakat bir gercek varki ölüm anindaki bir bedene yeniden canlilik vermistir.
Dikkatimi cektide...hükümetin bu politikasini elestirenler genelde iki kisimdir.
1. Ideolojik takintisi olanlar.
2. Bugün itibariyle genc nesil...yani AK parti öncesini yasamamislar.
O karanlik ve buhranli 90 lari bilmiyorlar.
Hastahane köselerinden bir röntgen filmi icin haftalarca beklemenin ne demek oldugunu, teshis konulsa bile derde deva ilacin bulunmadigi ssk eczanelerindeki cileyi bilmiyorlar....parasizliktan rehin alinan hastalarin durumunu belki duydular ama görmediler.

Ben acizane kismen o dönemleri hüzünle hatirliyorumda,
ve benim ülkem nerden nereye geldi diyebiliyorum...elhamdl.

BeldeiTAYYIBe
07-20-2012, 01:01
Izlemeniz anlatmak istedigimi anlamaniza faydali olacaktir

Yn3EuwsmMkM&feature=related
wI-_JZ5C25g&feature=related
ZE2uViIjiYE&feature=related
Sb4G1c3TboI&feature=related
Rw0u3shJkFk&feature=related

BeldeiTAYYIBe
07-20-2012, 01:02
Izlemeniz anlatmak istedigimi anlamaniza faydali olacaktir

wI-_JZ5C25g&feature=related
ZE2uViIjiYE&feature=related
Sb4G1c3TboI&feature=related
Rw0u3shJkFk&feature=related

Garibüzzaman
07-20-2012, 01:22
Sağlık sektöründe atılan adımları hiç kimse tenkit etmiyor ki ? Yalnız tam gün yasası Chp muhalefeti ve anayasa mahkemesi despotluğu sebebiyle yürürlüğe girmedi. Sağlık sektörüne uzak bir sektördeyim, tüm detaylarıyla bilemem, fakat görünen noktada tek eksiğin tam gün yasası olduğunu biliyorum.

Fakat asgari ücretten vergi alınmayacak vaadini hatırlıyorum ve iktidar süreçleri onbeş yılı bulmasına rağmen hala bu vaat gerçekleşmiş değil. Fiyat oranlamasına giderseniz ve 2001 yılı ile karşılaştırırsanız elbetteki şu an yaşadığımız dönem kazançlıdır. Çünkü rakamları ülkenin krizde olduğu bir dönemden alıyorsunuz ve üstelik üzerinden yaklaşık 12-13 yıl geçmiş, belirli bir iyileşmenin olmaması muhal olurdu.

Fakat zaman oranlamasına vurduğunuz asgari ücretle çalışan bir işçinin kazançlı olduğunu söylemezsiniz. Geçen gün İstanbul Mali Müşavirler odasının açıklamış olduğu bir veriye zenginlerin, asgari ücretten daha az vergi ödediği ortaya çıktı. Bu adaletsizlik, haksızlık, insafsızlık ne kadar zaman daha sürecek.

Biraz daha gerçekci olmamız lazım. Hazırlanmış olan videolarda genelde aynı iktisadi veriler ve grafikler sunulur.
İhracat, ithalat, tekstil satışı, turizm sektörü, o sektör bu sektör.. Bilmem kaç milyon dolar arttı. Ülkenin cebine bilmem kaç milyon dolar para girdi.. Eeee kardeşim banane, banane bu verilerden. O verileri ülke ekonomistlerine sunun. Benim cebime giren yine aynı para mı ? 701.00 TL... Benim almış olduğum ücretten devlet utanmadan vergi alıyor mu ? Banane bu verilerden, ülkemde zengin daha zengin bu mudur başarı yani ?

İhracat arttı, ithatlat arttı o arttı bu arttı....!!!! Banane bunlardan, zengin daha çok zengin olmuş işte bunun türkçesi bu.. Avam tabaka bu artışlardan istifade edibiliyor mu ? Hayır..

Biz zenginleri bu kdar daha zengin ettik mi diyorsunuz yani

BeldeiTAYYIBe
07-20-2012, 01:41
Adil olmayan bir vergi düzeni varsa bunu asla savunacak degilim.
Keza insanlarin aylik gelirindeki seviyeyide yetersiz buluyorum...Ama Türkiyenin refah seviyesinin yükseldigini kimse inkar edemez. Cumhuriyet tarihinde hicbir hükümet bu denli hizmet etmemistir.
lakin ben herdefasinda sunu ifade ederim, AK parti hükümeti mükemmel degildir. Fakat mevcutlarin icinde Türkiye icin en hayirlisi bu hükümettir...yaptiklari yapacaklarinin aynasi gibidir.

Ben özellikle 2001 veya 2002 yillarini baz almiyorum.
Isterseniz tüm bu kiyaslamalari 1990 yillardaki hükümetlerin döenmleriylede yapalim...görün bakalim ne sonuclar cikacak.

O yillarda bisiklet almaktan aciz insanlar,
bugün ( cok af edersiniz) abdeshaneye arabayla gider oldu....

xfce
07-20-2012, 12:54
Fakat asgari ücretten vergi alınmayacak vaadini hatırlıyorum ve iktidar süreçleri onbeş yılı bulmasına rağmen hala bu vaat gerçekleşmiş değil. Fiyat oranlamasına giderseniz ve 2001 yılı ile karşılaştırırsanız elbetteki şu an yaşadığımız dönem kazançlıdır. Çünkü rakamları ülkenin krizde olduğu bir dönemden alıyorsunuz ve üstelik üzerinden yaklaşık 12-13 yıl geçmiş, belirli bir iyileşmenin olmaması muhal olurdu.

Fakat zaman oranlamasına vurduğunuz asgari ücretle çalışan bir işçinin kazançlı olduğunu söylemezsiniz. Geçen gün İstanbul Mali Müşavirler odasının açıklamış olduğu bir veriye zenginlerin, asgari ücretten daha az vergi ödediği ortaya çıktı. Bu adaletsizlik, haksızlık, insafsızlık ne kadar zaman daha sürecek.

Biraz daha gerçekci olmamız lazım. Hazırlanmış olan videolarda genelde aynı iktisadi veriler ve grafikler sunulur.
İhracat, ithalat, tekstil satışı, turizm sektörü, o sektör bu sektör.. Bilmem kaç milyon dolar arttı. Ülkenin cebine bilmem kaç milyon dolar para girdi.. Eeee kardeşim banane, banane bu verilerden. O verileri ülke ekonomistlerine sunun. Benim cebime giren yine aynı para mı ? 701.00 TL... Benim almış olduğum ücretten devlet utanmadan vergi alıyor mu ? Banane bu verilerden, ülkemde zengin daha zengin bu mudur başarı yani ?

İhracat arttı, ithatlat arttı o arttı bu arttı....!!!! Banane bunlardan, zengin daha çok zengin olmuş işte bunun türkçesi bu.. Avam tabaka bu artışlardan istifade edibiliyor mu ? Hayır..

Biz zenginleri bu kdar daha zengin ettik mi diyorsunuz yani

söylemek istediklerimi soylemiş ekliycek bişeyim yok şuanda.

xfce
07-20-2012, 12:56
hizmet hizmet diyorsunuzda .

özelleştirdiginiz firmaları satın alan adamlar ilk iş zam yaptılar.
ee tabi satın alan adam haklı verdigi parayı en kısa sürede çıkarmak istiyecektir.
peki bu para kimden çıkarak tabiki gariban vatandaştan.
olaya böyle bakarsak özelleştirmeden aslında zararlı çıkıyoruz.

xfce
07-20-2012, 13:02
[QUOTE=BeldeiTAYYIBe;1014007]Izlemeniz anlatmak istedigimi anlamaniza faydali olacaktir

"çiftçimizi enfilasyona ezdirmedik" diyor !!!
turkiyede zaten yüksek mazot fiyatından çiftçiler ithal ürünlerle rekabet edebiliyormu bir çok gıda ürününü ithal ediyoruz.
neden çunku mazot pahalı , daha başka şeylerde vardır çiftçiler daha iyi bilir.

"borsada işlem hacmini 3 kat arttırdık"!!!!!
banane kumarhaneden borsa dedigin bir çeşit kumarhane ...

barayev
07-20-2012, 20:45
Yoksulluk Edebiyatı yapanlar Yoksulun Ekmeğine GÖZ koyan HARAMİLERDİR..
Türkiyede İşsizlik ASLA YOKTUR ve Türkiyeye Dışarıdan işçi geliyor nasıl kü Türkiye 50 sene öncesi Karnını doyuramadığı VATANDAŞLARINI Avrupaya Kunta-kinte olarak gönderdiği gibi..
Ayağını yorganına göre Uzatacaksın
Cennet diye kakaladığınız Avrupaya ve Abd ye gidin de görün SEFALETİ ve AÇLIĞI vede İşsizliği

TÜRK LİRASI Akp den öncesi KAĞITTI para bile değildi.

Fatih Hakan
07-20-2012, 21:00
Türk lirası her zaman güçsüz olsun hiç değerli olmasın :) benim için iyi oluyor ne zaman Türkiye'ye gelirsem dolarlarımı dövizlerim zengin olurum bir günde 500-1000 TL eder :D

BeldeiTAYYIBe
07-20-2012, 22:41
hizmet hizmet diyorsunuzda .

özelleştirdiginiz firmaları satın alan adamlar ilk iş zam yaptılar.
ee tabi satın alan adam haklı verdigi parayı en kısa sürede çıkarmak istiyecektir.
peki bu para kimden çıkarak tabiki gariban vatandaştan.
olaya böyle bakarsak özelleştirmeden aslında zararlı çıkıyoruz.

Kardesim,
SEKA , Demir celik sanayi ve benzeri bircok örnek verebilirim....
Özellesmeden evvel devletin mali deniz yemeyen domuz mantigiyla nice sirketler yagmalandi. Bu yagmanin bosalttigi kasayi yine milletin sirtindan doldurdular. Secim öncesi azami bes adamin yapabilecegi is'e asgari onbes adam yerlestirdiler.
Kadrolasma cabasi...

Öyle örnekler verebilirimki akliniz alamaz...

Ciftcinin mazot, gübre, arac fiyatlarinda sorunlari var elbette.
Fakat bu sorunlar Türkiyeye mahsus sorunlar degil.
Avrupadaki ciftcilerinde ayni sorunlari var...

Dedik ya...mükemmel degil.
Ama zamanla olacak ins.
80 yilda yipranmis hassas bir yapiyi restore etmek biraz zaman aliyor haliyle...

barayev
07-21-2012, 00:19
Sovyetler Birliği DEVLETÇİ yani Marksist ekonomi ile yönetiliyordu ve İFLAS etti ve RUSYA ÖZELLEŞTİRMEYLE Ayağa kalkmıştır..
TC Devlet kuruluşları KİT ler HER ZARAR HEP ZARAR ederdi ve Gelenn Hükümetler ZARARLARI ödeyebilmek ve MEMURUN ve İŞÇİNİN Yüksek MAAŞ ve 4 İKRAMİYE ve Ödeneklerini ödeyebilmek için ZAM ,ENFLASYON,DEVALÜASYONLAR ile VATANDAŞINI AÇ ve İŞSİZ vede SEFİL ederdi ve Almanyalara Ucuz İşçi ve KÖLE gönderirdi
Şimdi Türkiye dışarıdan İŞÇİ geliyor TL KIYMETLENDİ,Dövi,z Büfeleri KAPANDI.

xfce
07-21-2012, 11:36
Sovyetler Birliği DEVLETÇİ yani Marksist ekonomi ile yönetiliyordu ve İFLAS etti ve RUSYA ÖZELLEŞTİRMEYLE Ayağa kalkmıştır..
TC Devlet kuruluşları KİT ler HER ZARAR HEP ZARAR ederdi ve Gelenn Hükümetler ZARARLARI ödeyebilmek ve MEMURUN ve İŞÇİNİN Yüksek MAAŞ ve 4 İKRAMİYE ve Ödeneklerini ödeyebilmek için ZAM ,ENFLASYON,DEVALÜASYONLAR ile VATANDAŞINI AÇ ve İŞSİZ vede SEFİL ederdi ve Almanyalara Ucuz İşçi ve KÖLE gönderirdi
Şimdi Türkiye dışarıdan İŞÇİ geliyor TL KIYMETLENDİ,Dövi,z Büfeleri KAPANDI.

demek rusya özelleştirmeyle ayaga kalktı kapitalizme geçtiginde rusyanın ne hale geldigini sagır sultan bile biliyor kadınları kendini satmaya basladı açlıktan baya iyi ayağa kalkmış özelleşince kadınları bile özelleştirmişler desene.

xfce
07-21-2012, 11:41
Kardesim,
SEKA , Demir celik sanayi ve benzeri bircok örnek verebilirim....
Özellesmeden evvel devletin mali deniz yemeyen domuz mantigiyla nice sirketler yagmalandi. Bu yagmanin bosalttigi kasayi yine milletin sirtindan doldurdular. Secim öncesi azami bes adamin yapabilecegi is'e asgari onbes adam yerlestirdiler.
Kadrolasma cabasi...

Öyle örnekler verebilirimki akliniz alamaz...

Ciftcinin mazot, gübre, arac fiyatlarinda sorunlari var elbette.
Fakat bu sorunlar Türkiyeye mahsus sorunlar degil.
Avrupadaki ciftcilerinde ayni sorunlari var...

Dedik ya...mükemmel degil.
Ama zamanla olacak ins.
80 yilda yipranmis hassas bir yapiyi restore etmek biraz zaman aliyor haliyle...

amerika bile % 100 serbest piyasanın yanlıs oldugunu anladı devletinde olması gerekir piyasadda bırakın bu devleti küçültelim edebiyatını.

Fatih Hakan
07-22-2012, 02:23
Xfce senin siyasi görüşün ne?

halktanbiri
07-23-2012, 04:48

At gözlüğü ile yorum yapacağınıza araştırın biraz.
2001 yılında asgari ücret 168 tl iken ekmek 12 kuruştu.(yeni parayla)
Şimdiki net asgari ücret 701 tl ve ekmeğin değeri 60 kuruş.yani anlayacağın bir gıdım ilerleme yok hatta..

xfce
07-23-2012, 18:37
Şimdiki net asgari ücret 701 tl ve ekmeğin değeri 60 kuruş.yani anlayacağın bir gıdım ilerleme yok hatta..

e ohalde 2001 de asgari ucretle 1400 ekmek alıyormussuz.
şimdi asgari ucret ile 1200 ekmek bile yok.
üstelik 2001 ve oncesinde biz ev aldık ev taksidi oduyorduk. şimdi ev almayı bırak kirayı bile hayal edemiyorum.
ama zengin daha zengin oldugu bir gerçek.

Cihannur
07-23-2012, 19:21
üstelik 2001 ve oncesinde biz ev aldık ev taksidi oduyorduk. şimdi ev almayı bırak kirayı bile hayal edemiyorum.

Bir ev daha almak isterseniz TOKİ'nin kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

xfce
07-23-2012, 20:45
Bir ev daha almak isterseniz TOKİ'nin kampanyalarından yararlanabilirsiniz.
tokinin kampanyaları çok pahalı .

barayev
07-23-2012, 22:33
tokinin kampanyaları çok pahalı .
Ayağını yorganına göre uzat..bak benim dikili ağacım da yok şikayetimde.

xfce
07-24-2012, 18:17
Ayağını yorganına göre uzat..bak benim dikili ağacım da yok şikayetimde.

yorgan yokki uzatalım?

unsparing
07-24-2012, 19:03
İt ürür kervan yürür...

barayev
07-24-2012, 23:36
AĞLAMAYA UTANMIYORSANIZ o sizin eksikliğiniz..

BeldeiTAYYIBe
07-26-2012, 22:49

Bu arastirmaci yönünüzle 2001 ve 2012 arasindaki memur maaslari farkinida yazin isterseniz.

Defalarca yazdigim seyi tekrar ediyorum...türkiyede hala yapilmasi gereken cok is var. Hayat standartlari daha iyi seviyeye cikartilmali. Hersey mükemmel diyen yok....
Fakat bir gercegi unutmamakta fayda.
Bu gercegi görebilmeniz icin örnegin 1996-2001, 2001-2005, 2005-2010 yillari arasi maas artislarini takip edin. AK parti ve digerlerinin arasindaki farki daha net göreceksiniz.
Sosyal kazanimlari görmezden geldiginize göre basinizi kumdan cikarin ve etrafa söyle bir bakin demekten baska birsey diyemiyecegim.

barayev
07-26-2012, 23:17
PARA Putuna iman etmişlerde asla VEFA olmaz.
Türkiye şu an itibarı ile TC tarihi boyunca hiç olamadığı kadar Ekonomik olarak GÜÇLÜDÜR..
Yarın Ateş ülkenize gelirse PARAYI da RAHATI da BULAMAZSINIZ.
KIYMET BİLMEYENLERE NANKÖR DENİR...