Orijinalini görmek için tıklayınız : İstiklal Marşını Kim Yazdı?
Yaw arkadaşlar ben okullarda görüyorum istiklal marşı yazılı tabelanın ardında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi var. Yani örnek resimde gösterdiğim gibi bu işte bir çelişki yok mu? Mantıken Mehmet Akif Ersoy'un resmi olması gerekmez mi? Yada o tabelaların olması neyi amaçlıyor?
Biz aptalmıyız hakikaten. Elma ile armutu bile birbirinden ayıramayak kadar sanırım aptalız yada kandırılıyoruz bilerek... Bu iş benim garibime gidiyor :karasız:
http://www.resimler.tv/data/media/203/istiklal_marsi_bayrak_ataturk_ve_anitkabir.jpg
İntifada
05-14-2011, 01:24
sinanım yine inceden girmişsin :)
Atatürk'ü yani Kemalizm'i İslam karşısında alternatif bir din haline getirme projesinin yansımaları kardeşim bu konuda,
Bu yüzden er kişilerin sözleri Atatürk söylemiş gibi ona mâl edilir,
İstiklal muharebesinde Kemal paşa tek başına savaşmış gibi bahsedilir,
Ülkeyi tek başına 80 kg'lık bedeni ile kurtardı gibi dolaylı propaganda yapılır.
Bu zihniyetle savaşmanın en keskin yolu bilinçlenmek, araştırmak. Resmi tarihi sorgulamak.
BeldeiTAYYIBe
05-14-2011, 01:31
Istiklal marsinin altinda Mehmet Akif Ersoy yaziyor.
Istiklal marsinin altinda Mehmet Akif Ersoy yaziyor.
Kral çıplak dedin kardeşim. +
İntifada
05-14-2011, 02:26
evet altında yazan mehmet akif ersoy yazısını gördükte...
o şiirden daha belirgin mustafa kemal silüetine anlam veremedi herhalde arkadaş...
ve haksızda değil nerede istiklal marşı görsek yanında gençliğe hitabeyi görürüz ve yanında bir mustafa kemal resmi...
istiklal marşı bize mustafa kemalimi hatırlatmalı ?
peki üstadın muhteşem kaleminden çıkan
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
dizelerini nereye koyacağız o zaman ?
o şiirden daha belirgin mustafa kemal silüetine anlam veremedi herhalde arkadaş...
ve haksızda değil nerede istiklal marşı görsek yanında gençliğe hitabeyi görürüz ve yanında bir mustafa kemal resmi...
Kral Çıplak dedin kardeşim + ;ı:
BeldeiTAYYIBe
05-14-2011, 14:30
Seni anliyorum kardesim fakat söyle bir sey var...
Arkadasimiz bir baslik atti...baslikta bir soru var..."istiklal marsini kim yazdi???"...
Sorunun cevabi istiklal marsinin altindaki isimde zaten belli.Ben bugüne kadar istiklal marsinin altinda bir baska isim görmedim.
Kardesimiz varmak istedigi noktaya baska bir soruyla baslasaydi bende ona göre bir degerlendirme yapardim.
Gercek olan bir sey var, Türkiyede bir insani yüceltme kült'ü mevcut. Bu yapilirken degisIk propaganda metotlari uygulaniyor. Örnegi yukaridaki resim...
Fakat bu durum basta komunist ve diktatör rejimlerde vardir.
Dogru bir ismidir.?..asla.
Fakat,
deveye sormuslar...senin neren yamuk?
Nerem dogruki, demis!
Tarantula_
05-14-2011, 17:52
Bre kardeşim hiç İslam Şairi Muhterem Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafını koyarlar mı bu zihniyet sürdürmedi mi muhteremi...
akobalı-akkurt
05-15-2011, 10:30
al birini vur ötekini...
her iki şahsiyetde abdulhamithan düşmanı ise benim için ve aslında tüm asil ve kutsal millet için ; olsa ne olur,olmasa ne olur...
m.akif değil büyük şair ,amerikayı feth etse , kabahati yazdığı marş dan kat be kat fazladır...
.
İntifada
05-15-2011, 12:21
al birini vur ötekini...
her iki şahsiyetde abdulhamithan düşmanı ise benim için ve aslında tüm asil ve kutsal millet için ; olsa ne olur,olmasa ne olur...
m.akif değil büyük şair ,amerikayı feth etse , kabahati yazdığı marş dan kat be kat fazladır...
.
kardeşim daha sonra pişman olduğu biliniyor...
ne yazık ki anlaşılamadı abdulhamithan...
Bre kardeşim hiç İslam Şairi Muhterem Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafını koyarlar mı bu zihniyet sürdürmedi mi muhteremi...
TKP genel başkanı aydemir güler mehmet akif ersoyun torunuymus bilginize.
BeldeiTAYYIBe
05-15-2011, 12:35
Alimden zalim,
zalimden alim dogar...böyle bir söz vardir bizim yörede.
Alimden zalim,
zalimden alim dogar...böyle bir söz vardir bizim yörede.
atasozumu bu?
BeldeiTAYYIBe
05-15-2011, 12:49
atasozumu bu?
Bilmiyorum ama Baba bir söz...
Mehmet Akif hafiften sakallı olduğu için kamu alanın da pek uygun olmadığın dan dolayı daha cazip gelen kovboy şapkalı resimleri tercih ediyorlardır..
al birini vur ötekini...
.
E yuh be kardeşim...Biraz araştırıp da insanları yargılasan daha doğru olabilir...
Arkadaşlar vurgulamak istediğim husus ''İstiklal Marşı'' nı Mustafa Kemal'mi yazdıda onun resmi var demekti... Yorumlarda güzel teşekkür ederim.
Tarantula_
05-16-2011, 11:39
MUS'AB BİN UMEYR (r.a) 'in ailesine bir bakın isterseniz. Gerçi anlarmısınız bilemeyeceğim...
Tarantula_
05-16-2011, 11:41
http://www.youtube.com/watch?v=-_J--3ntNj8
http://www.youtube.com/watch?v=-_J--3ntNj8
Allah(cc) razı olsun kardeşim..
Tarantula_
05-16-2011, 14:10
Allah(cc) razı olsun kardeşim..
Cümlemizden abi... :saygılar:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.