fatih kısaparmak balon baskılı balon Kabe'nin üzerinde de bir cisim - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabe'nin üzerinde de bir cisim

Hüdaverdi
09-01-2010, 03:25
Burası Kabe... Müslümanlar'ın kutsal mekanı... Kabe'nin üzerinde de bir cisim... Ama bu cismin ne olduğuna dair bir gerçek yok!

Burası Kabe... Müslümanlar'ın kutsal mekanı... Kabe'nin üzerinde de bir cisim... Ama bu cismin ne olduğuna dair bir gerçek yok!

Doğa üstü olaylara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Şimdi göreceğiniz görüntüler, her yıl Müslümanlar'ın ibadet etmek için birbiriyle yarıştığı kutsal mekan Kabe'den...

2008 yılında çekildiği iddia edilen bu görüntülerde, Kabe'de yapılan tavaf sırasında gökyüzünden bir cisim hızla Kabe'nin üzerine doğru iniyor ve okunan dualar eşliğinde gökyüzünde dolanmaya başlıyor. Bir süre sonra ise Kabe'nin üzerinde sabit olarak kalıyor. O cismi gören bir Müslüman telaşlı gözlerle etrafı arıyor...

GERÇEK Mİ YOKSA FOTOMONTAJ MI?

Sanal alemde dolaşan bu videodaki cismin 'Melek' olduğu iddia ediliyor. Ancak bu müthiş görüntülerin gerçekmi yoksa teknoloji kullanılarak yapılan bir göz yanılması mı olduğu henüz bilinmiyor...

İşte o görüntüler;

MELEKLER GÖZLE GÖRÜLEBİLİR Mİ?

Sözlükte "haberci, elçi, güç ve kuvvet" anlamlarına gelen melek, Allah'ın emriyle çeşitli görevleri yerine getiren, gözle görülmeyen nûrânî ve ruhanî varlık" olarak anlatılıyor. Çeşitli Hadislerde de Meleklerin gözle görülemeyecek varlıklar olduğu şeklinde rivayetler mevcut..

MELEKLERİN MAHİYETİ

Melekler duyu organlarıyla algılanamayan, gözle görülmeyen, sürekli Allah'a kulluk eden, asla günah işlemeyen, nûrânî ve ruhanî varlıklardır. Bu sebeple onlar hakkındaki tek bilgi kaynağı âyetler ve sahih hadislerdir. Onun ötesinde bir şey söylemek mümkün değildir. Meleklerin gözle görülmez, duyu organlarıyla algılanamaz varlıklar oluşu, inkâr edilmeleri için bir gerekçe olamaz. Gerek akla gerekse pozitif bilimlere dayanılarak, meleklerin var veya yok olduklarına dair kesin deliller ileri sürülemez. Çünkü melekler, gözlem ve deneye dayanan pozitif bilimlerin ilgi alanı dışında kalan fizik ötesi varlıklardır. Şartlanmamış insan aklı da meleklerin varlığını imkânsız değil, câiz ve mümkün görür.

video: http://analiztv.aktifhaber.com/news_detail.php?id=16551

aktifhaber

Hüdaverdi
09-01-2010, 03:25
İngilizce ifadeler var tercüme yapabilir mi birisi bana ?

Fırat
09-01-2010, 03:27
Muhteşem bir görüntü..

İntifada
09-01-2010, 03:28
Bu nedir acaba...

Fırat
09-01-2010, 03:30
Girişte meleğin gerçek fotoğrafı mekke de diyor.

EpiVaTeS
09-01-2010, 03:34
Bende izledim...
Kabenin üzerinde görüntüsü var bayada büyük...
Olabilirde olmayabilirde...

Cihannur
09-01-2010, 03:35
İngilizce ifadeler var tercüme yapabilir mi birisi bana ?

Görüntülerde; beyaz melek ışığı, melek, Kâbenin üstünde, gökyüzüne geri dönüyor, gidiş yoluna bakın gibi ifadeler yazıyor anladığım kadarıyla.

Hüdaverdi
09-01-2010, 03:39
Adamı gösterip bir yazı yazıyor o ne anlama geliyor ?
Görgü tanığı falan mı ?

İntifada
09-01-2010, 03:41
Görgü tanığı falan mı ?

o görgü tanığı...
bakıyor yazıyor...

Cihannur
09-01-2010, 03:42
Görgü tanığı falan mı ?

Adam için, 'looking' yani 'bakıyor' deniliyor.

Hüdaverdi
09-01-2010, 03:43
o görgü tanığı...
bakıyor yazıyor...O zaman doğru değildir ;D
Onca insan görmüyor da 1 kişimi görücek ermiş mi ki ;D
Gerçek değil bence.
Yoksa kıyamet alametimi :S

İntifada
09-01-2010, 03:44
O zaman doğru değildir ;D
Onca insan görmüyor da 1 kişimi görücek ermiş mi ki ;D
Gerçek değil bence.
Yoksa kıyamet alametimi :S

ibretlik reyiz...

TYH
09-01-2010, 03:49
lapras değil mi bu.

Cihannur
09-01-2010, 03:53
lapras değil mi bu.

Lapras nedir?http://img808.imageshack.us/img808/9692/haberimyokkidiyensmiley.gif (http://img808.imageshack.us/i/haberimyokkidiyensmiley.gif/)

TYH
09-01-2010, 03:55
Lapras nedir?http://img808.imageshack.us/img808/9692/haberimyokkidiyensmiley.gif (http://img808.imageshack.us/i/haberimyokkidiyensmiley.gif/)
pokemon

Cihan_ŞümuL
09-01-2010, 05:36
video olmasa idi orada melek olduguna inanmayacakmıydınız.:):):)

İnandırıcı bir video değil.

Hüdaverdi
09-01-2010, 05:43
pokemon
Gerçekten haa bende diyorum neye benziyor bu bak buymuş ;D

Çarizart'a da benziyor ;D

TYH
09-01-2010, 05:45
Gerçekten haa bende diyorum neye benziyor bu bak buymuş ;D

Çarizart'a da benziyor ;D
ahah =)

El Emin
09-01-2010, 07:15
Melekler görülür mü?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;
Melekler nurdan yaratılmış lâtif cevherler, ruhanî varlıklar oldukları için, aslî hüviyetleri ve gerçek mâhiyetleri ile insan gözüne gözükmezler. Görme kabiliyetimiz, melekleri görebilecek şekilde yaratılmamıştır. Ancak Cenâb-ı Hak Peygamberlerine, melekleri görme kabiliyetini verdiğinden, onlar melekleri hakikî şekilleri ile görebilmişlerdir. Ayrıca, melekler farklı şekillere girerek görülebilirler.

Melekleri hakikî mâhiyetleri ile göremememiz ve 5 duyumuzla hissedemeyişimiz, onların yok oldukları iddiasını gerektirmez. Duyu organlarımızın maddî âlemde kendi dahi hissedemedikleri pek çok şey vardır. Kulağımız çok tiz ve çok pes sesleri işitmez. Bugün varlığı âletlerle tesbit edilen ışık dalgalarının hepsini, hele röntgen ve ültraviyole ışınlarını gözle görebilseydik, dünyayı şimdikinden çok başka şekilde tanıyacaktık.

Biz daha kendi âlemimizdeki tezahürlerin hakikatına vâkıf değilken, Cenâb-ı Hakk`ın yarattığı nâmütenâhî âlemlerdeki nâmütenâhî hâdiselerin varlığını nasıl inkâr edebiliriz?

Demek ki bir şey`i gözle görememek, o şey`in yok olduğuna delil olmaz. Gözle göremediğimiz pek çok şey var ki, o şey`in vücudunu aklımızla, ilim ve tecrübe ile, deneylerle kabûl ediyoruz. İşte, melekler de gözle göremediğimiz halde, varlığını kabûl ettiğimiz nesnelerdendir.

Ancak, Allah dilerse melek, cin gibi ruhani varlıkları temessül ettirir ve insanlara da gösterir.

Melek, cin ve ruhaniler her ne kadar kendilerine has yapılarıyla bu alemde görülmeseler bile, bu aleme has vasıtaları kullanıp, kılıf ve elbise giyerek görünebilirler. Meleklerin ve cinlerin bu şekilde görünmelerine “temessül” diyoruz. Kur’an-ı Kerim, temessülü anlatırken (19:17), “Melek, (Hz. Meryem’e) tastamam bir insan şeklinde temessül etti” der.

Efendimiz (s.a.v)’e vahiy getiren melek, bazen kendine has keyfiyetle, bazen bir muharip şeklinde, bazen de daha başka suretlerde geliyordu. Beni Kureyza üzerine yürüneceği zaman Cebrail (a.s), tozu toprağı üstünde bir muharip suretinde gelmiş ve “Ya Rasülallah, siz zırhlarınızı çıkardınız, fakat biz melekler taifesi çıkarmadık” demişti. Yine aynı melek, bazı zaman oluyordu ki, Dıhye (r.a) suretinde geliyor, bazı zaman da, dini talim etmek maksadıyla üzerinde hiç de yolculuk emaresi taşımayan bir misafir kıyafetinde geliyor ve “İman, İhsan, İslam nedir?” şeklinde sualler sorup, verilen cevapları “Doğru” diye tasdik edip gidiyordu... (Mehmet Dikmen, İlmihal)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

24-Nisan-2007 - 09:48:50

Göremeyeceğimizi biliyordum yinede araştırayım dedim.Tamamen uydurma.

El Emin
09-01-2010, 07:23
Önce net bir görüntü sonrada sokak arasından bir görünüm..:)
Bir filim sahnesinde sahnenin farklı kameralardan alınışı gibi birde önce adamı gösteriyor sonra gökyüzünü sanki adamla birlikte haber almışlar direk pat yöneliyorlar..:)

Şahsi görüşüm.Video baştan sona fiyasko ve videonun içeriği spontane olmadığını gösteriyor.Yoksa anlaştılar mı veya geleceğim diye gayipten onlara haber mi yollanıldı ?:)

depare
09-01-2010, 12:17
Bizim insanımız bu tür şeylere araştırmadan hemen inanmaya çok meyilli malesef :)

Hemen İbretlik bir olay,Mucize..! Bir bakıyosun iki gün sonra hikaye eee ne oldu senin ibretlik olayına :)
Bu günün teknolojisiyle neler yapıyor adamlar bu daha çok kameranın sağa sola çevrilmesiyle yansıma yapan bir ışık hüzmesine benziyor..

Bir zamanlar mağara da çekilen cin fotoğrafı ile milleti senelerce kandırdılar profesyonelce hazırlanmış bir olaydı kimse uydurma olacağını düşünemiyordu..

Yine kızıl deniz yakının da bir kum tepeciğin de bulunan Mısırlı sıradan bir köylüye ait mezarı Allahın Kuranı Kerim de kıyamete yakın yeryüzüne çıkarılacağını buyurduğu Firavuna ait olduğu yalanı senelerce yedirildi bu millete hala da çoğu insan o kişinin Firavun olduğuna inanır :)

Hatta şimdi bana tepki de gösterebilir Firavun denizde boğuldu ona bir mezar yapılmadı ama Firavun diye yedirilmeye çalışılan köylü yanında kullandığı toprak testiler ıvır zıvırlarla birlikte gömülü olarak yani mezar olarak bulundu..

Kabire gömülüp bilmem kaç saat sonra çıkarıldığın da vücudu yanıklarla ve moruklarla dolu ve saçları beyazlamış genç yanılmıyorsam bir film için ustaca hazırlanmış bir maketti böyle bir kaç tane daha var yangından hemen sonra çekilmiş resimler bir kaç tane susakta resimi alıp kabir azabı görenler diye milleti yiyiyor :)

Kuranı yırtınca kurbağaya dönen kız :) bal mumundan yapılmış bir heykeldir kendisi sanırım hala sergileniyor..

Ve daha bir sürü vel hasılı kelam bu kadar salak yerine konduğumuz yeter..!

ALmi´
09-01-2010, 12:25
video olmasa idi orada melek olduguna inanmayacakmıydınız.

İnandırıcı bir video değil.

Aynı şeyi düşünüyorum.

Terennüm
09-01-2010, 17:07
öyle bir zaman diliminde yaşıyoruz ki neye inanıp neye inanmayacağımızı dahi netleştiremiyoruz..o yüzden yaşadağımız zaman dilimine ahir zaman deniliyor...bu yüzden efendimiz kardeşlerime selam olsun diyor...aleykum selam ya rasulallah diyebilecek kaç tahkiki imana sahip müslüman var onuda size bırakıyorum...

Ertuğrul ÖZGÜL
09-01-2010, 17:09
Bu videoyu izleyeyn herkes melekleri görmüş oluyor.... bence bu kadar basit değildir... eğer herkes melekleri görme imkanına sahip olması bana göre hakkaniyetli değil...

El Emin
09-03-2010, 00:40
öyle bir zaman diliminde yaşıyoruz ki neye inanıp neye inanmayacağımızı dahi netleştiremiyoruz..o yüzden yaşadağımız zaman dilimine ahir zaman deniliyor...bu yüzden efendimiz kardeşlerime selam olsun diyor...aleykum selam ya rasulallah diyebilecek kaç tahkiki imana sahip müslüman var onuda size bırakıyorum...

ALLAH sonumuzu hayır etsin...Şirkte ve küfürde yarışıyoruz..
Tapınacak yer arıyoruz..Her şeyi vesile kılıp küfre kapı aralıyoruz..
Yorulmadan dinmeden çalışıyoruz...

Mavera
09-03-2010, 00:53
cok acemice yapilmis bir video.. kaldiki melekleri görmeye gerek yok her iki yanimizda da var..
ancak ben hep sunu düsünmüsümdür neden bizler yillarca mucize aramisizdir yok Allah yazan domates, aglayan agac, Allah yazili bulut, dag, ucan bir cisim filan ya Allah askina hepimizin elinin altinda mucizelerin en büyügü Kuran-i Kerim var biz neyin pesindeyiz anlamiyorum!..

akgurbetci
09-03-2010, 00:57
Bu tür videolara gerek yok.. Biz Melekleri görmedende iman etmisiz elhamdulillah..

El Emin
09-03-2010, 08:05
cok acemice yapilmis bir video.. kaldiki melekleri görmeye gerek yok her iki yanimizda da var..
ancak ben hep sunu düsünmüsümdür neden bizler yillarca mucize aramisizdir yok Allah yazan domates, aglayan agac, Allah yazili bulut, dag, ucan bir cisim filan ya Allah askina hepimizin elinin altinda mucizelerin en büyügü Kuran-i Kerim var biz neyin pesindeyiz anlamiyorum!..
:gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül: :gül:
:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar::saygılar: :saygılar::saygılar::saygılar:
Bu tür videolara gerek yok.. Biz Melekleri görmedende iman etmisiz elhamdulillah..

:saygılar::saygılar::saygılar:
:gül::gül::gül:

EZEL
09-03-2010, 09:28
Kopardınız beni ya :)) Arkadaşlar gördüğünüz bir ışık aldatmacası Kabenin etrafında spot ışıklar var vede Dikkat ederseniz kamera hareket ettikce sözde meleğimiz hareket ediyor :w: Kamera aşağıya doğru hareket ederken tam kabenin üstündeyken kameraman ters yöne doğru hareke ettirdiği içinde ışık hüzmeleri birbirine giriyor kamerada dandik yani bu şekilde Kabenin tepesinede bizim evede bir güzel melek konar :))