fatih kısaparmak balon baskılı balon Kabine değişikliğini nasıl buldunuz? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabine değişikliğini nasıl buldunuz?

Necip Fazıl
05-01-2009, 20:24
Yerinde kalanlar;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni bakanlardan önce kabinede kalan bakanları açıkladı. Kabinede kalan ve yerleri değişmeyen bakanlar,

-Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,

-Devlet Bakanı Mehmet Aydın,

-AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış,

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay,

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ,

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu oldu.

Yeri değişenler ve yeni bakanlar:

-Meclis dışından Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı oldu.

-Ekonomi koordinasyon ve bankalardan sorumlu Başbakan Yard. Ali Babacan.

-Hazine müsteşarlığı da Ali Babacan'a bağlandı.

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,

-Bayındırlık Faruk Özak devlet bakanı olarak devam edecek.

-Faruk Çelik Devlet Bakanı olarak devam edecek.

-Bingöl Millietvekili Cevdet Yılmaz Devlet Bakanı,

-Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavak Devlet Bakanı

-Hatay Milletvekili Sadullah Ergin Adalet Bakanı

-Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek Maliye Bakanı

-İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı

-İstanbul Ömer Dinçer Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

-Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

-Mustafa Demir Bayındır Bakanı

-Taner Yıldız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

NS
05-01-2009, 20:26
yerinde;110 numara :)
özellikle Arınca çok sevindim ;1

Necip Fazıl
05-01-2009, 20:30
yerinde;110 numara :)
özellikle Arınca çok sevindim ;1

Aynen öyle valla bende çok sevindim Arınç gücümüze güç katacak inşALLAH...

Feride
05-01-2009, 20:35
Bayan bakanlar ve ertuğrul günay hariç diğerleri olumlu benim açımdan..ayrıca, bülent arınç'ın gelmesine de sevindim..

Ertuğrul ÖZGÜL
05-01-2009, 20:38
Mehmet Ali Şahin

diğerlerini bilmem ama m. ali şahinin değişmesi beni şaşırttı ve üzdü bilmem belkide yıprandığı için değişmiştir çünkü ergenekon davasında dik durdu ve çok yıprandı inşallah hayırlı olur

Terennüm
05-01-2009, 20:56
zaman gösterecek iyi olur inşallah

Tarantula_
05-01-2009, 21:01
Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı yapılmış bakalım altından kalka bilecek mi?

Feride
05-01-2009, 21:02

Hakkaten ya.. tuhaf geldi bana..

Ertuğrul ÖZGÜL
05-01-2009, 21:03

bence yapar hem iyide yapar...

Albatros
05-01-2009, 21:06
-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,

Geç Kalınmış Bir Atamaydı Bu..

-Hatay Milletvekili Sadullah Ergin Adalet Bakanı-Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Sadullah Ergin ve Nihat Ergün Kesinlikle Muhteşem Seçimler...

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 21:23
Arınç gücünüze ne katacak orasını bilemiyorum..RP deyken yalakası olanlar bir dönem önce düşman kesilirken bu dönem bülent arınç sayesinde partideler..İsim verebilirm..

Mehmet Ali şahin gibi gereksiz yeteneksiz makamsız mevkisiz sıfatsız ne üdüğü belirsiz bi bakanın artık zoraki bakanlıklardan alınmasını ulusal kurtuluşumuz sayıyorum..

Önce spordan sorumlu sonra adaletten..Federasyonda bile saglayamadığı adaleti 70 milyona mı sağlayacak...Lise arkadaşı çok şükür koltuktan indi...

Cemil çiçek arınç mali şahin ve birkaç gereksiz şahsiyet bu partiden malulen emekli edilsin...yoksa Partiye verdikleri tahribatı herkes bir gün görecek..

Terennüm
05-01-2009, 21:27
farkında mısınız bakanların büyük çoğunluğu milli görüş gömleğini çıkaranlardan:)

Seyyah
05-01-2009, 21:28
Mükemmel. BÜLENT ARINÇ - NİHAT ERGÜN HAY ALLAHINA KURBAN TAYYİP YİNE COŞTURDUN BİZİ ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN BU EKİP DURMAZ DAHA :)

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:29
Arınç gücünüze ne katacak orasını bilemiyorum..RP deyken yalakası olanlar bir dönem önce düşman kesilirken bu dönem bülent arınç sayesinde partideler..İsim verebilirm..

Mehmet Ali şahin gibi gereksiz yeteneksiz makamsız mevkisiz sıfatsız ne üdüğü belirsiz bi bakanın artık zoraki bakanlıklardan alınmasını ulusal kurtuluşumuz sayıyorum..

Önce spordan sorumlu sonra adaletten..Federasyonda bile saglayamadığı adaleti 70 milyona mı sağlayacak...Lise arkadaşı çok şükür koltuktan indi...

Cemil çiçek arınç mali şahin ve birkaç gereksiz şahsiyet bu partiden malulen emekli edilsin...yoksa Partiye verdikleri tahribatı herkes bir gün görecek..

Düşüncelerinizin katılmadığımı söylesem acaba saygısızlık yapmış olurmuyum... :utangaç:

Seyyah
05-01-2009, 21:29
YA COK GÜZEL OLDU BE RENK GELECEK ANKARAYA RENK :) BÜLENT AMCA GELİYO KAÇINNNN :D

Seyyah
05-01-2009, 21:31
Kırık cocuk bak herkese laf et Bülent Arınc a etme bozusuruz sana seyi tavsiye ediyorum kanal 7 de bi röportaj yapmıstı meclis baskanı iken meclide onu bi izle :):):)

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 21:32
Yok saygısızlık değil de zamanı gelince; "neden daha önce bunları görememişiz" diye hayıflanmasanız yeterli..

Serbest avukattan adalet bakanı olunmayacağı az çok yordanabilir.

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:35
Arınç gibi korkusuz inançlı ve adam gibi adam bir syasetçiyi desteklememek bize yakışmaz... :evet: Tam bir şeriat adamı sonuna kadar arkasındayım inşALLAH... Abdullah GÜL neyse Arınç'da odur benim gözümde... :saygılar:

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 21:36
Kırık cocuk bak herkese laf et Bülent Arınc a etme bozusuruz sana seyi tavsiye ediyorum kanal 7 de bi röportaj yapmıstı meclis baskanı iken meclide onu bi izle :):):)

Bozuşmak mı :??
Adaletli davranmayan adam kayıran torpil yapan bir insan babam olsa yapacağım yorum değişmez. biz milli görüşle nikahlıyız deyip yerel seçimde akp nin karşısında seçime giren adamlar birkaç ay sonra Acaba başbakan sayesinde mi ak partiden vekil oldular ? Ki başbakanın bu tip adamlara tavrının ne kadar net olduğunu aytaç durak ve fakıbabadan görebilirsiniz..
Ama partinin ağır topplarından biri ya güya arınçın sayesinde zorda olsa giriyorlar işte 3 nokta

politikaci
05-01-2009, 21:38
Ertuğrul Günay seçeneği hariç mutluluk verici bir kabine.

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:38
Yok saygısızlık değil de zamanı gelince; "neden daha önce bunları görememişiz" diye hayıflanmasanız yeterli..

Serbest avukattan adalet bakanı olunmayacağı az çok yordanabilir.

Adalet konusunda size hak veriyorum biraz... Şahsen ben Adalet bakanının Burhan KUZU olmasını isterdim... :güzel:

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 21:42
Açıkça vatan haini olduğunu bildiğimiz,Komünist ve doğu perinçek gibi davasını iki dakkada satabilen bi komünist Nazıma İadei itibar veren zihniyeti de kınıyorum..Bir anlam da veremiyorum..
Katledilen onca azeriye iki satır şiir yazmamış,yazamamış,Komünist Rusyanın baş düşmanı ABD nin japonyaya saldırmasına yüreği eriyen vatan haini nazımın şiirini POPÜLİST bir tavırla okuyan Emine Erdoğanı da kınıorum..

Seyyah
Bülent Arınç yerel secimlerde Başbakanımızı eleştiren ve özeleştiri yapan biridir ve nadirdir lütfen önyargını yen Bülent Arınç bu kabinedeki en doğru tercihtir tartışmaya kapalıdır.

Feride
Ayrıca Seçmeni tehdit eden kendini bi halt zanneden bi tarafı büyüyen mali şahin in partide durması gün geçtikçe kaybettirecek partiye. Bu kadar basit.. Siyaset yapmasını bilmez işinin ehli değildir yüzüne gözüne bulaştırır.Ama bir kalemde silinmez..Liseli vardı ya ah o liseli :@

Yok artık ya daha neler.. baya abarttınız hatta saygısızlık bukadarı da. sadece belki biraz yıpranmış olabilir. ama dedikleriniz kesinlikle tasvip edilecek türden ithamlar değil!

Seyyah
05-01-2009, 21:43
Tartışmaya kapalı derken Başbakanımızın kararıdır ve sorgulanamayan 2 şeyden biridir örtülü ödenek ve kabine kurmak.

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:46
Ayrıca Seçmeni tehdit eden kendini bi halt zanneden bi tarafı büyüyen mali şahin in partide durması gün geçtikçe kaybettirecek partiye. Bu kadar basit.. Siyaset yapmasını bilmez işinin ehli değildir yüzüne gözüne bulaştırır.Ama bir kalemde silinmez..Liseli vardı ya ah o liseli :@

Şaşırdım valla bu ne kin kardeş...

Ne kötülüğünü gördün acaba bizim görmediğimiz...

Enteresan yani görende kan davalısı sanır valla...

(Kişiler hakkındaki yorumlarda saygı çerçevesini koruyalım lütfen...)

Seyyah
05-01-2009, 21:49
Kardeş az daha yumuşak dilli ol lütfen ağır kaçmaya başladı su sevinçli günümüzü karartma! Bülent Arınç bu kadar kötü biri olsaydı Başkanımız görevlendirmezdi korkma.

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 21:49
belki biraz yıpranmış dediğiniz Yüzde 47 den yüzde 38,,,böyle devam ederse daha iyisini de beklemezsiniz herhalde ama böyle gitmeyeceği umudunu taşıyorum..

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:52
belki biraz yıpranmış dediğiniz Yüzde 47 den yüzde 38,,,böyle devam ederse daha iyisini de beklemezsiniz herhalde ama böyle gitmeyeceği umudunu taşıyorum..

%47'yi genelde almıştık karıştırma bundan bir önceki yerel seçmde %42 aldık şimdi %39 arada %3'lük bir fark var bu oran abartılıyor ve nedense genel seçmle mukayese edilyor... yerel ayrı genel ayrıdır... :saygılar:

Terennüm
kardeş senin derdin ne açık konuş...

Feride
Heralde burada tek başına Bülent Arınç ya da Mehmet Ali Şahin suçlu değil. özellikle bu kişileri ağır bir dille hedef almak çok yersiz bir tavır!

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:54
vay be
2009 Türkiyesi..Demokrasi naraları atan bir Hükümet..Ve bana oy vermezsen Hizmet gelir mi ödenek alırmısın bilmiyorum diyen bi ADALET bakanı..Daha bunun kanunla sabit olduğunu bilmiyor densiz..Halkı tehdit eden bi siyaseti ancak siyasetten anlamayan asker yapabilirdi..sen buna ağır itham diyorsun..Yazık be körü körüne bağlanmak bu olsa gerek..

Bak kardeşm adamın demek istediğini anlamamışsın önce bunu bir anlatalım...

Bana oy vermessen hizmet gelirmi bilemem derken başka partilerin ne kadar hizmetten aciz olduğunu anlatmaya çalışmış burada tehtit falan yok önce bi anla derim ben... :evet:

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 21:54
Vay yüzde 3 ha ?
İyi oyumuz düşmedi de mhp nin saadetin chp nin de oyları artmadı dimi hah..

Seyyah
05-01-2009, 21:56
Kardeşim bak ben ne dersem doğrudur deme. Secimde o kadar partinin birleşip akpartiye karsı yaptıgı oyunları medyanın yaptıklarını saymadan 2 kişiye suc atıp siz oy düşürdünüz dersen seni dikkate almam hiç açıkcası ne yapmak istediğinide çözmüş değilim ama Bülent Arınç hakkında yorumlara dikkat lütfen bardak doluyo!

Terennüm
05-01-2009, 21:56
kusura bakma seni çözebilmiş değilim bu açıklamalarınla nereye varmak istiyorsun onu söyle...

Necip Fazıl
05-01-2009, 21:58
Vay yüzde 3 ha ?
İyi oyumuz düşmedi de mhp nin saadetin chp nin de oyları artmadı dimi hah..

Ben artmadı diye bşey mi dedim şimdi...

Mhp'nn güçlü olduğu yerlerde Sp ve Chp nin yardımları Chp'nin güçlü olduğu yerde Mhp nn yardımları Ve sp nin güçlü olduğu yerde diğerlerinin bunlara yardımları sayesinde arttı oyları evet... :evet:

Necip Fazıl
05-01-2009, 22:03
Duyumla konuşmuyoruz.Kendi memleketimizde olanları söylüyoruz..Bülent arınçın elini ayağını öpüp partiye girenleri kastediyoruz.Ne merhametli bi insanmış diyoruz.. bizi de alsa ..Biz yalakalık bilmeyiz ki

İsim ver kim Arınç'ın elini öperek partiye giriyormuş...

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 22:04
10bin oyu almak için Mecliste en az süre alan hemşerisine bi faydası olmayan eğitimsizleri partiye sokmak için güdülen politikaya kızıyoruz..Elinde böyle bi fırsat varken bakanlıkları UZMAN lardan oluşturamamasına kızıyoruz..bunlar da mı medyanın işi

Seyyah
05-01-2009, 22:04
Malatyada Sp rekor kırdı nasıl biliyomusun Mhp nin eski baskanı M.yasar cerçi Mhp den aday gösterilmedi Akpartiyede müracaat etti ama kabul edilmedi sonra ne oldu Saadet partisi kabul etti Akpartiye demediğini komadı secim arabaları Chp-Mhp kendi partilerine deil saadete verdi %20küsür aldı Akparti yine %52 aldı Akparti kazanamasaydı şimdi ben burdan malatya millet vekillerine lanetmi okusaydım ya az düşünüp konusun.

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 22:06
Elazığ 2. sıra akp vekili El öpen nikahlı saadtçi

Konuşmayı bilmeyen de 3. sıradan takip..

5. sıradaki ana avrat küfürlerini youtubeden dinleyebilirsiniz

4. sıradakinin 100-200 öğrenciye verdiği 30 liralık bursu kestiğini

1.Sıradakinin bunların bütün müsebbibi bir kişi olduğunu..

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 22:11
İsim ver kim Arınç'ın elini öperek partiye giriyormuş...

Hadi çek onun kulağını :w:

Özgür Çağrı
05-01-2009, 22:12
-Sonra yazacağım-

Necip Fazıl
05-01-2009, 22:15
Elazığ 2. sıra akp vekili El öpen nikahlı saadtçi

Konuşmayı bilmeyen de 3. sıradan takip..

5. sıradaki ana avrat küfürlerini youtubeden dinleyebilirsiniz

4. sıradakinin 100-200 öğrenciye verdiği 30 liralık bursu kestiğini

1.Sıradaki kaşalotun bunların bütün müsebbibi bir mafya olduğunu..

Nerde ıspatııı... ???

Youtube'de neler var neler hepsine inanıyormusun sen... ???

Seyyah
05-01-2009, 22:17
Başbakanımızın kararına bu kadar güvensizliğin olmasına acıkcası üzüldüm biz böle oldukdan sonra daha cok % düşer daha cok zübükler elini ovuşturur.
Böylece otoritenin önemini birkez daha anladım.

Kırık_Çocuk
05-01-2009, 22:20
Kendisi de teyid etti hatta teyid ederken yerel basında bile canlı yayında neredeyse küfretmeye devam edecekti ilçe başkanının hakkında. Fevzi işbaşaran diye arattır bakalım isbatı varmıymıs google de..? 3. sıradakine bak mecliste en az konuşanlardan mıymış ? 2. sıradakinin seçimden bikaç ayy önceki konuşmalarına ve hatta geçen yerel seçimdeki düşmanlığını arattır bakalım.. bak bakalım parti kurulusunda 3-5 kuruş veren 1. sıra mafyasının partide ne kadar sözü geçtiğine özellikle son belediye seçimlerinde gösterdiği adayla... hadi bakalım işin çok

EMİNE TS
05-01-2009, 22:26
:hmmnimet çubukçunun millieğitim bakanlığına alınmasına şaşırdım. bülent arıncın başbakan yardımcısı olmasına ??? inşallah hepsi çok başarılı olurlar ne dıyelim hayırlı uğurlu olsun

redyellow
05-01-2009, 23:41
Bülent Arınc beyin başbakan yardımcısı ve devlet bakanı olmasını alkışlıyorum.

En çok nimet çubukcu gibi çaylak siyasetci denilebilecek birisinin en zor bakanlıklardan olan milli eğitim bakanlığına getirilmesine şaşırdım.

Milli eğitim çok tehlikeli bir bakanlık, bakalım nimet çubukcu nasıl bir milli eğitim bakanlığı yapacak????

Tarantula_
05-02-2009, 00:06
Bülent Arınc beyin başbakan yardımcısı ve devlet bakanı olmasını alkışlıyorum.

En çok nimet çubukcu gibi çaylak siyasetci denilebilecek birisinin en zor bakanlıklardan olan milli eğitim bakanlığına getirilmesine şaşırdım.

Milli eğitim çok tehlikeli bir bakanlık, bakalım nimet çubukcu nasıl bir milli eğitim bakanlığı yapacak????

Evet bencede bakalım altından kalka bilecek mi? ???

Özgür Çağrı
05-02-2009, 00:22
Cemil Çiçek , Hüseyin Çelik , Ertuğrul Günay Mehmet Ali Şahin gibi isimlerin gitmesi taraftarıydım. Bazıları gitti bazıları kaldı . Başbakanımızın tercihidir.

Bülent Arınç Nihat Ergün Ahmet Davutoğlu o mevkilere adeta cuk diye oturmuş

Nimet Çubukçunun Meb bakanlığını yapabileceğine şüphe ile yaklaşıyorum

Bir Kocaelili ve Aslen Konyalı olarak sevinçliyim

Ahmet Davutoğlu Dişişleri bakanımız Konya Taşkentlidir.
Nihat Ergün de Kocaeli Milletvekili ve Eski Derince Belediye başkanıdır

çok değerli isimler.

Başbakanımızı bu güzel isimlere görev verdiği için kutluyorum..

Hayırlısı Olsun

muhammet nuri
05-02-2009, 00:25
milletin iradesi sizin keyfi bakanlık koltugunda eglentiniz degil!!
başbakanımız hem millete hem giden bakanlara güzel msj vermiştir. m.ali şahine üzüldüm şahsen belki ergonokon gibi terör örgünün çökertme döneminde adalet bakanlıgı bıraz agır geldi sanırım birde yıpranması çabası oldu.murat beşesgioglu bence bakanlıgı bırakın bakanlıgı partinin hiç bir teşkilatında olmamalı. spor bakanlıgında sporun özelikle futbol gibi bir sektörün içinde olması bile bir muammadır. unutmayalim ki türkiyede birçok siyasi partilerdeki vekil olmuş bakan olmuş. toplum tabiriyle (dönek)paşka partilere kaymış bir çok kişi vardır . akp bakanlıkta yeni jenarosyon ve eski jenerasyonun kaynaşmasında umarim ilk iktidarlıgimizdaki gibi oluruz hepsine hayırlı ugurlu olsun ALLAH yardımcıları olsun

redyellow
05-02-2009, 00:34
Ya bu cemil çiçek'in bakan olacak diye bir gizil anayasa maddesi felan mı var?

:)

Özgür Çağrı
05-02-2009, 00:37
Mehmet Ali Şahin Cemil Çicek Ertuğrul Günay bu 3 ismi Ak Partimize yakışık bulmuyorum . Bence bu isimler partimize zarar vermektedirler .. Ak Partiyide kötü günü olursa ( inş. olmaz) ilk terketecek olanda bu kişilerdir. M. Ali Şahinin bakanlıktan alınmasını sevinçle karşıladım bu yüzden ..

redyellow
05-02-2009, 00:56
Mehmet Ali Şahin Cemil Çicek Ertuğrul Günay bu 3 ismi Ak Partimize yakışık bulmuyorum . Bence bu isimler partimize zarar vermektedirler .. Ak Partiyide kötü günü olursa ( inş. olmaz) ilk terketecek olanda bu kişilerdir. M. Ali Şahinin bakanlıktan alınmasını sevinçle karşıladım bu yüzden ..

Mehmet Ali şahin terketmez, ama cemil çicek için bi şey diyemem:)

mehmetal
05-02-2009, 22:57
Dış İşleri bakanlığında ve bölge politikalarında her zaman geri plandaydı Ahmet Davutoğlu. Artık kendisini daha çok seyredeceğim ve dinleyeceğim için çok mutluyum. Akparti siyasetine bu zamana kadar tecrübe kazandırmıştır. Bu görev değişikliğinden sonra Dış politikada dahada iyi olacağımızdan eminim. Kabine açıklanmadan önce düşünüyordum Ali Babacan değişirse yerini kimse dolduramaz vekiller içinden kim olabilirki diye ve haklı bir düşünmeydi bu işi üstlenecek en iyi adamlardan biriydi Ahmet Davutoğlu. En çok sevindiğim bu oldu :)