Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaddafi'nin Cenazesi Sergiye Açıldı (+18)
Kaddafi'nin cenazesi sergiye açıldı
Kaddafi'nin cenazesi Misrata'daki Afrika pazarında tutuluyor...Misratalılar cenazeyi görmek için pazarın önünde kuyruk oluşturdu
http://www.dunyabulteni.net/resim/250x190/2011/10/21/kaddafi.jpg
Yaklaşık 10 kişilik gruplar halinde içeri alınan Libyalılar, Kaddafi'nin yerde yatan cansız bedenini izleyerek sloganlar atıyorlar. Libyalıların, Kaddafi'nin bulunduğu yerde en fazla 5 dakika kalmasına izin veriliyor. Bazı Libyalılar cesetle birlikte fotoğraf çektirip görüntü kaydı alıyorlar.
http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2011-10/21/131203490_21n.jpg
DünyaBülteni
Bu resmen vahşilik. Ölmüş adam. Daha ne istiyorsunuz? Yeni Libya'yı bunlar mı yönetecek?
Tarantula_
10-22-2011, 06:04
Cezanın uygulanmasının İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur, bu adamlar ne için savaşıyor ? Keza bu caniliktir, yahu döve döve insan öldürmek nedir el-insaf kim olursa olsun.. Fıkıh'a göre infaz edilmeliydi.. Yazık, bunlardan bir nane olmaz, nasıl yönetecekler ülkeyi...
Nasıl yaşarsa öyle ölür insan . Genetik olarak fıtratımızda bulunan duygusallık insan sevgisi böyle bir tabloyu hoşgörmemize yinede engel.
Hüdaverdi
10-22-2011, 13:36
che nin ölüm şekli geldi aklıma,o da sergilenmişti,ölüm şekilleri benzerlik taşıyor.
Cesedi saklayıp gömmekte aynı benzerliği taşıyor.İleride efsane olabilir kaddafi kim bilebilir ?
Libyalıların yaptığı tamamen hayvanlık yavşaklık.
Cani bunlar..
Kimlerin adamları olduğu belli..
Onu bıraktım bu itler yüzünden devrimi hakkıyla yapan mücahitler de zor duruma düşüyor..
Nasıl yaşarsa öyle ölür insan . Genetik olarak fıtratımızda bulunan duygusallık insan sevgisi böyle bir tabloyu hoşgörmemize yinede engel.
Ukba abi, anadolu insanı doğru söylüyorsun duygusaldır. Bu nedenle tarihimizde kimseye soykırım uygulamadık. Fakat buradaki durumun duygusallıkla bir ilgisi yok. İnsanlıkla ilgisi var.
Konuyu empati yaparak düşünüyorum. Kaddafi Öcalan gibi biri olsun. Öcalan ile Kaddafi'yi aynı kefeye koymak büyük hata ama en kötüyü düşünelim. Bugün Öcalan'ı biz yakalamış olsaydık, açık söyleyeyim bizde linç ederdik. Aramızdan muhakkak sağduyulu olanlar çıkıp "adalete teslim etmeliyiz" derdi ama yine de linç engellenemezdi.
Fakat Türkiye'de idam cezası olsaydı, adaletimize tam güven olsaydı, o zaman linç de yaşanmazdı. Muhakkak vurmak isteyenler çıkardı ama mutlaka korunur ve adalete teslim edilirdi. Çünkü o zaman bilirdik ki adalet gerekeni zaten yapacaktır.
Ayrıca ölmüş bir insanın cenazesini bu şekilde sergilemek, o cenazeye kötü muamele yapmak, asla insanlıkla-müslümanlıkla bağdaşmaz. Hayvanlar bile ölmüşe saldırmıyor. Şu sahneyi izleyen bir gayri-müslim, bunlar ne kadar vahşiymiş, ne kadar acımasızmış diyecek. Yani kafirin merhameti daha ağır basacak. Peki böyle şey olur mu? Oysa Müslüman merhametiyle, insanlığıyla, adaletiyle tanınması gerekir.
Ben açıkçası bu zihniyetteki insanların sağlıklı bir demokrasi, sağlıklı bir devlet kurabileceklerine pek inanmıyorum. Hatta daha da vahimi, Müslümanlıklarından bile şüphe ediyorum. Bu insanların daha çok yol alması gerekiyor. Haklıyken kendilerini haksız duruma düşürdüler, belki de bir günahkarın günahlarını azaltıp, kendi günahlarını kabarttılar.
Supraliminal
10-22-2011, 15:16
The end Kaddafi !
BeldeiTAYYIBe
10-22-2011, 15:32
Bati medyasi simdiden propaganda yapmaya basladi.
Ortadogu ve islam cografyasinin, vahsi ve medeniyetten uzak insanlarin yasadigi ve medeni bir devlet idaresinin mümkün olmadigi yerler olarak gösteriyorlar....olaylarla ve resimlerle bu vahseti yapanlar ayni zamanda bu propagandanin malzemesini üretmekte yarisiyorlar sanki....
Yıldırım
10-22-2011, 15:54
Ne olursa olsun Kaddafi'nin son sözleri beni etkilemiştir.
Bence anlatacağı çok şey vardı.
Cenazeye yapılan saygısızlıkta cabası...
Özgür Çağrı
10-22-2011, 15:59
bu kadar üzülüyorsanız evinize alıp besleseydiniz :)
libyalılar yanlış yapıyor alsınlar leşini okyanusun ortasına atsınlar
mezarını bulup saygı göstermesin faşistler.
Açıkcası ben üzüldüm. Ben Kaddafi'ye üzüldüm ve acıdım bu şekilde öldü diye. Ama kimse bana Kaddafi'ye üzüldüm diye üzülemez.. Beni Kaddafi gibi birine acımak zorunda bırakanlara üzülsünler, onlara edilsin sitemler.
Kuran'ın ve Sünnetin terbiyesinden geçmiş bir müslümanın merhameti de örnektir dünyaya cezası da.
Hak etmiştir belki. Ama belki daha da fazlasını hak etmiştir. Ama biz de kuluz. Allah'ın ceza yetkisine ortak mı olmak istiyoruz egolarımızı tatmin etmek için. Onun kadar şiddetli mi olmak istiyoruz ?
Bu görüntünün İslam'a müslümanlara vereceği zararın vebalini kim nasıl ödeyecek ??
İntifada
10-22-2011, 16:17
- Biz esirleri öldürmeyiz.
+ Onlar öldürüyorlar !
- Onlar bizim öğretmenlerimiz değil.
ömer muhtar filminden...
Valla hiç kusura bakmayın sen 42 yıl Müslüman sıfatıyla Müslümanlara zulmeder,işkenceyle öldürürsen Allah adamı işte bu hale koyar..!
Ha onların yaptığı yanlış tiyatro sergiler gibi ölü sergilenmez Esir de öldürülmez..
işin pohu çıktı iyicene...
zaferinizi o ölmüş adamın cesetiyle fotoğraf çekmek yerine açıp ellerinizi size bu zaferi bahş eden Allah'a dua etmekle kutlasanıza...
Cihannur
10-23-2011, 00:53
Darbeci Muammer Kaddafi'nin ölümü; CHP Zihniyeti'ne, Ergenekon Terör Örgütü'ne ve Ergenekonculara ders olsun. Eğer Ergenekon Terör Örgütü, plânladığı darbeyi yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırsaydı Allah korusun, Türk Milleti olarak bütün darbeci Ergenekoncuları ölü ya da diri olarak etkisiz hale getirecektik inşaallah. Türk Milleti olarak, silahla direnen vatan haini Ergenekoncuları öldürecek, esir olarak ele geçirdiğimiz vatan haini Ergenekoncuları ise mahkeme kararı sonrasında idam edecektik inşaallah.
EpiVaTeS
10-23-2011, 00:53
Darbeci Muammer Kaddafi'nin ölümü; CHP Zihniyeti'ne, Ergenekon Terör Örgütü'ne ve Ergenekonculara ders olsun. Eğer Ergenekon Terör Örgütü, plânladığı darbeyi yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırsaydı Allah korusun, Türk Milleti olarak bütün darbeci Ergenekoncuları ölü ya da diri olarak etkisiz hale getirecektik inşaallah. Türk Milleti olarak, silahla direnen vatan haini Ergenekoncuları öldürecek, esir olarak ele geçirdiğimiz vatan haini Ergenekoncuları ise mahkeme kararı sonrası idam edecektik inşaallah.
Abi bunuda bağladın ya Ergenekona susuyorum valla...;D
Darbeci Muammer Kaddafi'nin ölümü; CHP Zihniyeti'ne, Ergenekon Terör Örgütü'ne ve Ergenekonculara ders olsun. Eğer Ergenekon Terör Örgütü, plânladığı darbeyi yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırsaydı Allah korusun, Türk Milleti olarak bütün darbeci Ergenekoncuları ölü ya da diri olarak etkisiz hale getirecektik inşaallah. Türk Milleti olarak, silahla direnen vatan haini Ergenekoncuları öldürecek, esir olarak ele geçirdiğimiz vatan haini Ergenekoncuları ise mahkeme kararı sonrasında idam edecektik inşaallah.
: )) Bu söylediğine inanıyor musun?
Ben pek ihtimal veremiyorum da..Allah korudu gerek kalmadı çok şükür: )
Ayrıca diktatör birinin durumundan, Ergenekon adına pay biçmen de kayda değer: )
İntifada
10-23-2011, 01:00
alarm çalardı sonra bi güzel uyanır gerneşirdik...
yüzümüzü falan yıkardık...
Cihannur
10-23-2011, 01:04
: )) Bu söylediğine inanıyor musun?
Ben pek ihtimal veremiyorum da..Allah korudu gerek kalmadı çok şükür: )
Ayrıca diktatör birinin durumundan, Ergenekon adına pay biçmen de kayda değer: )
Elbette inanıyorum. İnanmadığım bir şeyi söylemem ve yazmam Allah'ın izniyle. Libya halkı kendi darbecisini bir şekilde etkisiz hale getirebildiyse, biz de Ergenekon Terör Örgütü'nün muhtemel darbesi sonrası bütün Ergenkoncu darbecileri eninde sonunda etkisiz hale getirir ve Ergenekoncuların ülkemizde kurdukları gayrimeşru iktidarını ortadan kaldırarak yeniden meşru bir iktidar kurardık inşaallah.
Abi bunuda bağladın ya Ergenekona susuyorum valla...;D
Muammer Kaddafi, Libya'da yönetimi darbe ile ele geçirmiş olan bir darbecidir. Ergenekon Terör Örgütü, Türkiye'de yönetimi darbe ile ele geçirmeye çalışmış olan bir terör örgütüdür. Muamer Kaddafi ile Ergenekon Terör Örgütü, ülkelerinin yönetimini gayrimeşru yollarla ele geçirmeye çalışma açısından birbirlerine benziyorlar.http://img706.imageshack.us/img706/2226/basinisallayansmiley1.gif (http://img706.imageshack.us/i/basinisallayansmiley1.gif/)
bunun üzerine ancak tarihi geçmiş tavukgöğsü yenir:güzel:
Abi yok artık yapmayın bu kadar ya...
Rezillik...
İntifada
10-23-2011, 01:06
Elbette inanıyorum. İnanmadığım bir şeyi söylemem ve yazmam Allah'ın izniyle. Libya halkı kendi darbecisini bir şekilde etkisiz hale getirebildiyse, biz de Ergenekon Terör Örgütü'nün muhtemel darbesi sonrası bütün Ergenkoncu darbecileri eninde sonunda etkisiz hale getirir ve Ergenekoncuların ülkemizde kurdukları gayrimeşru iktidarını ortadan kaldırarak yeniden meşru bir iktidar kurardık inşaallah.
o en son libyadaki gibi 40 sene süremesinde...
3 fiili darbe 2 muhtıra gördün hangisine karşı koydu bu vatandaş...
sorduğun sorunun cevabı basitte....
vereceğim cevaptan sonra, konu kilitlenir....
İşte ben de bundan sebep ihtimal vermiyorum.
Cihannur bırakın Libya direnişi gibi bir direnişi, sadece ve sadece kalabalık yığınların dışarı çıkıp büyük çaplı eylem yapacağını bile düşünmüyorum. Belki belli başlı gruplar (genç siviller vs hariç)
Malesef durum böyle.
İntifada
10-23-2011, 01:12
ama ümit varım!
belki o darbe tarihlerinde birşey yapılmazdı ama gelecekten umutsuz değilim !
kemalizmin tırsılmaması gereken birşey olmadığını gördük...
insanlar evlerinde konuşmaya tırstığı şeyleri yüzlerce kişilik profillerinde alenen söyler oldu...
gelecek bizimdir !
manifesto
10-23-2011, 01:20
Bu kadar da olmaz,aşırıya kaçtılar
Cihannur
10-23-2011, 01:21
1- Darbeciler 27 Mayıs 1960 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, darbeyle devrilmiş olan Demokrat Parti'nin devamı olan Adalet Partisi'ni 1965 Genel Seçiminde iktidara getirerek meşru yolla iktidarı eline aldı.
2- Darbeciler 12 Mart 1971 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, 12 Mart 1971'de darbe ile yönetimden uzaklaştırılmış olan Adalet Partisi'ni 1975 yılında koalisyon ortağı olarak yönetime getirerek meşru yolla iktidarı eline aldı.
3- Darbeciler 12 Eylül 1980 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, darbe ile devrilmiş olan sağ iktidarın (Adalet Partisi) yerine yönetime yine sağ bir iktidar (Anavatan Partisi) getirerek meşru yolla iktidarı eline aldı.
4- Darbeciler 28 Şubat 1997 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, 3 Kasım 2002 Genel Seçiminde AK Parti'yi tek başına iktidara getirerek, 28 Şubat 1997 - 2 Kasım 2002 tarihleri arasında sürmüş olan ara rejime son vererek meşru yolla iktidarı eline aldı.
İntifada
10-23-2011, 01:28
ciddi herhalde ?
yav darbe oluyor adamlar başbakanını asıyor,yönetimi elinden alıyor kendi anayasasını oluşturuyor...
darbe yapıyor binlerce genci katlediyor...
darbe yapıyor yökü kuruyor katsayı getiriyor başörtüsünü yasak ediyor...
sen ise daha sonra onların kurallarıyla at koşturuyorsun sence bu darbeciye karşı bir devrim mi ?
güldürme adamı...
hala kamuda başörtüsü yasak...
düne kadar insanlar inançları yüzünden hapis yatıyordu...
hangi devrimden bahsediyorsun ?
hangi yönetimi ele geçirmekten bahsediyorsun ?
demirel kim ki demirelin o darbecilerden ne aşağı kalır yanı varda ona oy vermek halkın darbeye tokadı olsun ?
turgut özalın anvatanı başarılıydı ama hep 12 eylülün gölgesi vardı karşılarında...
işte akparti daha 2007 ye kadar hep üfleyerek yerdi yoğurdu...
bence aşırı derece saçmalıyorsun...
adamların darbeleri senin hayatını belirliyor...
nasıl yaşaman gerektiğini,nasıl yönetilmen gerektiğini,neyi yapman neyi yapmaman gerektiğini belirliyor...
sende o kurallar çerçevesinde parti seçiyorsun...
bu darbeciyi cezalandırmak mı :D
mehmetakif24
10-23-2011, 01:35
İsrailin silahlı kuvvetini arkasına alıp libyayı vuran halk mı zalim yoksa kaddafimi. Tecavüz hırsızlık acımasızlık alıp başını gidecek. Bundan yaklaşık 90 sene öncede biz bu devrimi yaptık aklımız başımıza 90 senede daha gelmedi. Aynı şeyleri yaşayacaklar. Mumla arayacaklar kaddafiyi ama nafile.
Allah rahmet eylesin.
İntifada
10-23-2011, 01:45
bizim 90 yıl önce yaptığımız her ne ise ona pek benzetmiyorum ben libya devrimini...
mehmetakif24
10-23-2011, 01:59
Padişahtan kurtulduk diye sevinmedilermi. Özgürlük geldi diye sevinmedilermi. Muassır medeniyyetler seviyesini yükseleceğiz diye sevinmedilermi. Cumhuriyet geldi ne güzel. hele laiklik sorma gitsin. Tek fark var bi kuklaları yok.
İntifada
10-23-2011, 02:04
padişah kimseyi devirip,cemahiriye denen halın malını dahi koruyamayan bir anayasa yapıp,hapishaneleri siyasi tutuklı doldurmamıştı...
padişahlık,hanedanlık,diktatörlük sevdiğim yönetim tarzları değildir bence insanlar seçmeli...
ha osmanlıda devleti 'adalet' yönetiyordu o başka birşey o canım...
Abdulhamit yahudiyi huzurundan kovmuştu 1 parça toprak istedi diye...
kaddafi dediğimiz adam filistinin en büyük direniş isimlerinden fethi şikakinin kanını taşıyordu elinde...
Ölümü değil mazlumca ölümü beni üzdü...
Özgür Çağrı
10-23-2011, 02:05
kaddafiyi tanımadan böyle konuşuyorsunuz
kaddafi sizi yönetseydi belki daha fenalarını yapabilirdiniz
bu adam dünyanın sayılı zalimlerinden
her ay küçük kızların ırzlarına geçen bir deli
belkide daha fazlasını hakeden bir vahşi
ama şüphesiz Allah haddi aşanları sevmez.
Allah kimseyi böyle bir kin ve nefret duygusuna bulaştırmasın bu kadar kin ve nefret duyacağımız bir zalimi bize nasip etmesin.
mehmetakif24
10-23-2011, 02:16
Afrikada yaşanan bu devrimler tamamen amerika ve israilin afrika sınırlarını yeniden çizme politikasının bir parçasıdır. Bunun için hiçbir devrime saygı duymuyorum. Bakın bugun suriyede yapılmaya çalışılan devrim amerika israil ve avrupanın tamamen lehine yapılacak bir devrimdir. Beşer esadı hiç sevmem ancak bu planların suya düşmesi için Esad yönetiminin kalmasından yanayım.
İntifada
10-23-2011, 02:21
öyle düşünenlerde var kardeşim...
ben öyle düşünmüyorum yada biz öyle düşünmüyoruz diyeyim...
Bir ateş gerekiyordu ve o ateş yandı...
Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir ayeti aklıma geliyor bu devrimleri gördükçe...
el zeydi,mübarek bu isimler dinsiz laik siyonist maşası adamlardı...
neden israil,amerika tamamen müttefikleri olan ve köpekliklerini yaptırdıkları zalimleri devirsin ?
ortadoğu devrimlerine saygı duyuyorum,destekliyorum müslüman devrimci kardeşlerimi kutluyorum ve Allah biliyor çok seviyorum...
EpiVaTeS
10-23-2011, 02:22
Libya hakkında bilmediklerimiz...
-Libya yurttaşlarına kredi sıfır faizle verilir.
-Öğrencilere yaptıkları tahsi...le göre ortalama ücret ödenir.
...
-İşsizlere iş bulana kadar tam ücret ödenir .
-Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut verilir.
-Yurt dışında tahsil yapanlara 2500 Euro harçlık yanında, barınmak ve araç yardımı yapılır.
-Ülkede otomobiller fabrika maliyetine satılır.
-Libya’nın kimseye tek sent kredi borcu yoktur.
-Eğitim, tahsil ve sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara bedelsizdir.
-Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsillidir.
-Son bombalama olaylarına kadar sokaklarda evsiz veya dilenci bulunmamaktaydı.
-Bir somun ekmek fiyatı sadece 15 centtir.
ABD ve diğer kapitalist Ülkelerin Libya’yı sevmemelerine şaşmamak gerek. Gaddafi IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmadı.
Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Gaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.
Bu altın karşılığı para basmayan Batılı ülkelerin iflasını istemek demekti…
EVET; Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;
OPEC ülkelerine dolar karşılığı satış yapmamalarını önermişti.
Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz:
ONU ASTILAR.
mehmetakif24
10-23-2011, 02:28
Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Kaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.
Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;
Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz. İdam edildi.
Evet saddam bir zalimdi idam edildi ama halk mumla arar oldu. Yine aynı senaryoyu nato tarafından Libya ve diğer devrimci(!) ülkelerde göreceğiz.
mehmetakif24
10-23-2011, 02:31
Libya hakkında bilmediklerimiz...
-Libya yurttaşlarına kredi sıfır faizle verilir.
-Öğrencilere yaptıkları tahsi...le göre ortalama ücret ödenir.
...
-İşsizlere iş bulana kadar tam ücret ödenir .
-Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut verilir.
-Yurt dışında tahsil yapanlara 2500 Euro harçlık yanında, barınmak ve araç yardımı yapılır.
-Ülkede otomobiller fabrika maliyetine satılır.
-Libya’nın kimseye tek sent kredi borcu yoktur.
-Eğitim, tahsil ve sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara bedelsizdir.
-Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsillidir.
-Son bombalama olaylarına kadar sokaklarda evsiz veya dilenci bulunmamaktaydı.
-Bir somun ekmek fiyatı sadece 15 centtir.
ABD ve diğer kapitalist Ülkelerin Libya’yı sevmemelerine şaşmamak gerek. Gaddafi IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmadı.
Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Gaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.
EVET; Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;
Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz:
ONU ASTILAR.
Bu refah seviyesindeki bir millet nasıl olurda devrim yapar.
EpiVaTeS
10-23-2011, 02:40
özgürlük ve demokrasi...
işte böyle bişey...
Özgür Çağrı
10-23-2011, 02:40
Kaddafi zulümleri
http://www.t24.com.tr/content/newsdetail.aspx?newscode=128938&cat=27
560 Ölü
Son aylarda 30 bin kişiyi katletti.
Sayısı bilinmeyen nice insanı yaktı
http://www.youtube.com/watch?v=sQ_Q9NwAJrw
http://video.mynet.com/habervideo/Libya-da-dehset-goruntuleri/1306303/
Her hafta oğullarıyla birlikte küçük kızların ırzlarına geçen
saltanatı için halkına her türlü işkenceyi reva gören bir pislikti.
Afrikadan kiraladığı kiralık katillerin yaptığı zulmü ne çabuk unuttunuz ?
Suudi amerikada da refah var o zaman bu kukla şeytanlarıda sahiplenin.
Kaddafi geberdi ne iyide oldu.
3/196-197: Küfre sapanların bolluk içinde şehir şehir dolaşmaları sakın seni aldatmasın. Azıcık bir nimetlenmedir o. Sonra onların varacağı yer cehennem olacaktır.
Ama zulmedenler, kendilerine söylenen sözü bir başkasıyla değiştirdiler. Biz de o zalimlerin yaptıkları bozgunculuğa karşılık, üzerlerine gökten iğrenç bir azab indirdik. (2/59)
İntifada
10-23-2011, 02:42
Bu refah seviyesindeki bir millet nasıl olurda devrim yapar.
işte bak bu soru üzerinde bir düşünmek lazım...
bu şartlar altında insanlar neden devrim yapar ?
öznelikleri ellerinden alınmış birer nesneye dönüştürüldükleri için olabilirmi ?
ıraktaki süreci libyayla bir tutmayın dedim kaç defa sebeplerini dile getirerek...
batılıların müdahalesi halk ayaklasından sonra oldu...
ırakta durum bu değildi işgal için gelindi ve saddamı amerika devirdi...
oysa libyada amerika kara harekatı yapmadı...
süreci halk işletti...
mehmetakif24
10-23-2011, 02:43
giden zalime sevinmek yerine gelecek olan yeni kuklaya müsade etmemek en büyük devrimdir.
İntifada
10-23-2011, 02:44
halk belirleyecek..
diktatör değil...
en büyük devrim bu olacak...
EpiVaTeS
10-23-2011, 02:44
Kaddafi zulümleri
http://www.t24.com.tr/content/newsdetail.aspx?newscode=128938&cat=27
560 Ölü
Son aylarda 30 bin kişiyi katletti.
Sayısı bilinmeyen nice insanı yaktı
http://www.youtube.com/watch?v=sQ_Q9NwAJrw
http://video.mynet.com/habervideo/Libya-da-dehset-goruntuleri/1306303/
Her hafta oğullarıyla birlikte küçük kızların ırzlarına geçen
saltanatı için halkına her türlü işkenceyi reva gören bir pislikti.
Afrikadan kiraladığı kiralık katillerin yaptığı zulmü ne çabuk unuttunuz ?
Suudi amerikada da refah var o zaman bu kukla şeytanlarıda sahiplenin.
Kaddafi geberdi ne iyide oldu.
3/196-197: Küfre sapanların bolluk içinde şehir şehir dolaşmaları sakın seni aldatmasın. Azıcık bir nimetlenmedir o. Sonra onların varacağı yer cehennem olacaktır.
Ama zulmedenler, kendilerine söylenen sözü bir başkasıyla değiştirdiler. Biz de o zalimlerin yaptıkları bozgunculuğa karşılık, üzerlerine gökten iğrenç bir azab indirdik. (2/59)
Bak diyorum ki...
Kafir deme hakkını kendinde nasıl buluyorsun...
Zalim olabilir zulmün önde gideni olabilir...
ama kafir diyemezsin...
yaptıklarını inkar eden yok...
bana amerikan ağzı propaganda ile konuşma...
mehmetakif24
10-23-2011, 02:46
batılıların müdahalesi halk ayaklasından sonra oldu...
Peki batılıların müdahalesi ehveni şermidir.
Özgür Çağrı
10-23-2011, 02:50
Bak diyorum ki...
Kafir deme hakkını kendinde nasıl buluyorsun...
Zalim olabilir zulmün önde gideni olabilir...
ama kafir diyemezsin...
yaptıklarını inkar eden yok...
bana amerikan ağzı propaganda ile konuşma...
amerikan ağzı değil gerçekler
kaddafinin zulmünü sağır sultan duyuyor
size kalsa adam mazlum gariban oldu nerdeyse forumda
geberdi gitti bütün zalimlerin akıbeti aynıdır hepsi acı çekerek iğrenç bir azap içinde ölürler.
tarih sahnesinin seyrinde gayet normal bir olay aslında.
İntifada
10-23-2011, 02:50
batılıların müdahalesi ehveni şer tabi ki değildir...
ama nato karşısında kaddafide ehveni şer değildir...
batılı yönetmedi bu süreci...
halk yönetti batılı kendisine bu filmde bi rol bulma çabasına girdi...
eğer yarın birgün işgale kalkışırlarda gitmezlerse libyadan o zaman bu devrimci halk onlada mücadele verecektir emin olun...
ama amerika sömürmek istediği yerden gitmezdi bunuda bilin derim...
ırak işgali ile libya devrimini bir göstermek libya halkına yapıalcak en büyük haksızlık olur...
EpiVaTeS
10-23-2011, 02:52
amerikan ağzı değil gerçekler
kaddafinin zulmünü sağır sultan duyuyor
size kalsa adam mazlum gariban oldu nerdeyse forumda
geberdi gitti bütün zalimlerin akıbeti aynıdır hepsi acı çekerek iğrenç bir azap içinde ölürler.
tarih sahnesinin seyrinde gayet normal bir olay aslında.
bak anlamıyorsun dememi...
zalim olmasına itiraz eden mi var olm...???
biz diyoruz ki kafir demeyin...
iman ile paranın kimde olduğu belli olmaz...
mehmetakif24
10-23-2011, 02:58
batılıların müdahalesi ehveni şer tabi ki değildir...
ama nato karşısında kaddafide ehveni şer değildir...
batılı yönetmedi bu süreci...
halk yönetti batılı kendisine bu filmde bi rol bulma çabasına girdi...
eğer yarın birgün işgale kalkışırlarda gitmezlerse libyadan o zaman bu devrimci halk onlada mücadele verecektir emin olun...
ama amerika sömürmek istediği yerden gitmezdi bunuda bilin derim...
ırak işgali ile libya devrimini bir göstermek libya halkına yapıalcak en büyük haksızlık olur...
Tabiki işgal edecekler
Daha kaddafinin öldüğü ilk gün Nato "devrim bitmiştir. Libya halkından ücretimizi talep ediyoruz" dedi(petrol)
Tabiki natonun gittiği yerden hayır gelmez zulm tecavüz hırsızlık günbegün artacaktır. ama busefer güçsüz kaddafi değil karşılarında teçhizatı sağlam siyasi kanadı güçlü bir örgüt olacaktır.
Asıl mesele natoyu oradan çıkartabilmek.
İntifada
10-23-2011, 03:00
nato zaten gidicek oradan...
amerika 4 ay önce gitti...
bence halkı kukla olarak görmekten vazgeçin...
mis gibi bir inkılabdır bu...
kaddafiyi tanımasak,bilmesek melek sanacağız...
mehmetakif24
10-23-2011, 03:06
Karzai gibi kukla mı kalmadı
İnşallah mis gibi bir inkılab olurda bende yanılmış olurum.
İntifada
10-23-2011, 03:08
bak üstadım...
afganistanda bir devrim oluyorduda nato buna uçaklarıyla destek vermek üzere gitmedi afganistana...
amerika işgal için girdi karadan ve havadan...
natoda eli mahkum gitti...
EpiVaTeS
10-23-2011, 03:10
afganistan özgürlük için...
ırak özgürlük için...
libya özgürlük için...
hep özgürlük için...
devam özgürlüğe...
bizede gelsinler özgürlüğe...
İntifada
10-23-2011, 03:12
valla ırak ve afganistanı işin içine katmak devrimleri sulandırmaktan başka birşey değildir...
çünkü süreçleri ortaya koyduğumuzda birbirlerine benzemediğini görüyoruz...
EpiVaTeS
10-23-2011, 03:15
niye onlarda devrim...
biri talibandan kurtulma devrimi...
diğeri saddam'dan...
devrim değil mi ikiside...???
halklar izin vermeseydi devrim olabilirmiydi...???
Saddam heykelini alkışlar eşliğinde indirenler halk değil miydi...???
mehmetakif24
10-23-2011, 03:16
bak üstadım...
afganistanda bir devrim oluyorduda nato buna uçaklarıyla destek vermek üzere gitmedi afganistana...
amerika işgal için girdi karadan ve havadan...
natoda eli mahkum gitti...
neredeyse bizde natoyu melek zannedeceğiz.
İsrailin güdümünde olan bir güçtür nato
Tabiki israil de malum
Bekleyip olanları görmekten başka çare yok
İntifada
10-23-2011, 03:19
Ne alakası var ?
Amerika afgansitan ve ıraka pat diye girdi...
Halk amerikaya karşı savaşmadı mı işgalin başladığı ilk günden beri...
Saddam dediğiniz zalimin ordusu neredeydi ?
Kuyuda yakalanmışta tutuklanmışta yersen tabi...
afganistanda halk talibana karşı ayaklanmıştıda taliban onları katlederken mi girmişti nato oraya ?
Libyada halk kıyama kalkınca kaddafi günlerce katletti insanları...
üstüne fransa gösteriş için saldırdı...
natoda bu şöhreti fransaya kaptırmamak için fransayı çekti piyasadan...
karadan giriş yapmadı nato süreci tamamen halk yönetti...
amerika aylar öncesinden gitti natoda gideceği tarihi açıkladı...
ne alakası var ırak işgaliyle,afganisan işgaliyle bunun ?
İntifada
10-23-2011, 03:22
neredeyse bizde natoyu melek zannedeceğiz.
İsrailin güdümünde olan bir güçtür nato
Tabiki israil de malum
Bekleyip olanları görmekten başka çare yok
Fethi şikakiyi israilin önüne atan kimdi...
yav dün erbakan hocaya yaptıklarından dolayı demediğini bırakmıyordu milli görüş camiası kaddafiye...
ne olduda bugün böyle sahiplendiniz anlamış değilim...
olayların arkasında el kaide var osmanlı gibi gelip bizi işgal etmeye çalışıyorlar dedi bu adam isyanın ilk günlerinde...
nedir bu adamı değerli kılan söyleyin bizde bilelim...
mehmetakif24
10-23-2011, 03:25
Fethi şikakiyi israilin önüne atan kimdi...
yav dün erbakan hocaya yaptıklarından dolayı demediğini bırakmıyordu milli görüş camiası kaddafiye...
ne olduda bugün böyle sahiplendiniz anlamış değilim...
olayların arkasında el kaide var osmanlı gibi gelip bizi işgal etmeye çalışıyorlar dedi bu adam isyanın ilk günlerinde...
nedir bu adamı değerli kılan söyleyin bizde bilelim...
Kaddafinin ölümüne üzülmedim. Sadece devrimin samimiyetine inanmıyorum
EpiVaTeS
10-23-2011, 03:25
Ne alakası var ?
Amerika afgansitan ve ıraka pat diye girdi...
Halk amerikaya karşı savaşmadı mı işgalin başladığı ilk günden beri...
Saddam dediğiniz zalimin ordusu neredeydi ?
Kuyuda yakalanmışta tutuklanmışta yersen tabi...
afganistanda halk talibana karşı ayaklanmıştıda taliban onları katlederken mi girmişti nato oraya ?
Libyada halk kıyama kalkınca kaddafi günlerce katletti insanları...
üstüne fransa gösteriş için saldırdı...
natoda bu şöhreti fransaya kaptırmamak için fransayı çekti piyasadan...
karadan giriş yapmadı nato süreci tamamen halk yönetti...
amerika aylar öncesinden gitti natoda gideceği tarihi açıkladı...
ne alakası var ırak işgaliyle,afganisan işgaliyle bunun ?
Pat diyemi girdi...:)
Önce bm denetçileri girdi...
denetlediler bişey bulamadılar...
ama sakladılar diyip olmayan silahları...
sonra halkı kışkırttılar...
en sonunda halkta gerekeni yaptı...
amerika geldi diye havalara uçtular...
1 milyon ıraklı mefta oldu...
bence iyi okumak gerek...;;)
Cihannur
10-23-2011, 03:32
ciddi herhalde ?
yav darbe oluyor adamlar başbakanını asıyor,yönetimi elinden alıyor kendi anayasasını oluşturuyor...
darbe yapıyor binlerce genci katlediyor...
darbe yapıyor yökü kuruyor katsayı getiriyor başörtüsünü yasak ediyor...
sen ise daha sonra onların kurallarıyla at koşturuyorsun sence bu darbeciye karşı bir devrim mi ?
güldürme adamı...
hala kamuda başörtüsü yasak...
düne kadar insanlar inançları yüzünden hapis yatıyordu...
hangi devrimden bahsediyorsun ?
hangi yönetimi ele geçirmekten bahsediyorsun ?
demirel kim ki demirelin o darbecilerden ne aşağı kalır yanı varda ona oy vermek halkın darbeye tokadı olsun ?
turgut özalın anvatanı başarılıydı ama hep 12 eylülün gölgesi vardı karşılarında...
işte akparti daha 2007 ye kadar hep üfleyerek yerdi yoğurdu...
bence aşırı derece saçmalıyorsun...
adamların darbeleri senin hayatını belirliyor...
nasıl yaşaman gerektiğini,nasıl yönetilmen gerektiğini,neyi yapman neyi yapmaman gerektiğini belirliyor...
sende o kurallar çerçevesinde parti seçiyorsun...
bu darbeciyi cezalandırmak mı :D
Birincisi, o yorumumda en ufak bir saçmalama yoktur. Darbeciler Cumhuriyet Döneminde 4 kere askerî darbe yapmışlar ve beğenmedikleri iktidarları gayrimeşru yollarla yönetimden uzaklaştırmışlar, Türk Milleti de, o devrilen iktidarların ya kendisini, ya devamını veya o iktidarların benzerlerini meşru yola iktidara getirmiştir. Söylediğim budur ve bu söylediğim tarihte sabit olan bir gerçekliktir ve bu gerçekliği söylemek değil, bu gerçekliğe itiraz etmek saçmalamaktır.
İkincisi, 1965 Genel Seçiminde Adalet Partisi'ni iktidara getirmek için verilen oylar Süleyman Demirel'e verilen oylar anlamında değil, Demokrat Parti'nin devamı olan partiye (Adalet Partisi) verilen oylar anlamındadır. Adalet Partisi'nin, 12 Mart 1971 darbesinden sonra 1973 seçimlerinden sonraki iktidarında da sağın büyük partisi olmasının avantajı vardır. Demirel, o dönemde sağın büyük partisinin lideri olma avantajıyla bazı süreler iktidarda kalabilmiştir. Türkiye'de sağın büyük partisi hangisiyse iktidarı genellikle o siyasi parti elde eder. 2002'den bugüne de sağın büyük partisi AK Parti olduğu için ve AK Parti'ye sağda önemli bir alternatif çıkmadığı için, AK Parti, 3 kez üst üste tek başına iktidar olabilmiştir.
Üçüncüsü, darbecilere uzaktan itiraz etmek kolay, darbe olduktan sonra ise onlara fiilen karşı durmak zordur. Darbeciler orduyu ele geçirdikleri için ellerinde silah olan yüz binlerce insana hükmetmektedirler. Darbecilerin karşısında fiilen duran ölümü göze almış demektir. Türkiye'de bugüne kadar yapılmış olan darbelerden hemen sonra darbecilere direnilip fiilen karşı çıkılsaydı, bunun sonucunda pek çok insan (binlerce, on binlerce, yüz binlerce belki de milyonlarca insan) ölebilirdi. Suriye'de iktidarda bulunan kâfir Nusayri yönetim, kendisine karşı fiilen direnen binlerce Müslümanı katletti.
Dördüncüsü, Türkiye'de darbecilerle fiili çatışmanın göze alınmamış olması akıllıca ve doğru bir davranış olmuştur. Eğer Türk Milleti; 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbelerinden sonra yüz binlerce askere hükmeden darbecilerle fiili çatışmaya girmiş olsaydı, o 4 askerî darbenin sonrasındaki çatışmalarda belki yüz binlerce, belki de milyonlarca insanımızı kaybedebilirdik. Darbeciler, kendilerine fiilen direnen yüz binlerce, milyonlarca Müslümanı acımadan katledebilirlerdi Allah korusun.
Beşincisi, devrimden falan bahsettiğim yok. Darbeciler Cumhuriyet Döneminde 4 kere gayrimeşru yolla iktidarı ele geçirdiler; biz ise darbecilerin elinden iktidarı 4 kere meşru yolla aldık. Söylediğim budur. Onların belirlediği kurallar meselesine gelince... Darbecilerin belirlediği kurallara göre yaşamıyoruz. AK Parti olsun, Anavatan Partisi olsun, diğer başka partiler olsun yapmış oldukları yasal ve anayasal değişikliklerle ve fiili uygulamalarla darbecilerin çoğu uygulamalarını değiştirmişlerdir. Günümüzde özellikle AK Parti iktidarından sonra Türkiye artık özgür bir ülke haline gelmiştir. AK Parti sayesinde üniversitelerde başörtüsüyle okuma sorunu çözüme ulaşmıştır. Türkiye'de başörtülü kız öğrencilerin çok büyük çoğunluğu üniversitelerde artık başörtüleriyle öğrenim görebilmektedirler hamdolsun.
Altıncısı, ülkemizde kendi anlayışımıza göre anayasal değişiklikler yapmamız kolay değildir. AK Parti, 12 Eylül 2010 halk oylamasına sunulan değişiklikleri uğraşarak yapmış ve kendi partisinden verilen fireler yüzünden siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran değişikliğinin referanduma sunulmasını sağlamayamıştır. 12 Eylül 2010 halk oylaması % 58 evet oyuyla kabul edilmiş, ama halkımızın % 42'si de o anayasa değişikliğine hayır oyu vermiştir. Halk dediğin farklı anlayışlara sahip olan insanlardan oluşur. Türkiye'de; statükocu, laikçi ve faşist direniş sert ve nispeten kuvvetli olduğu için demokratik ilerlemeler yavaş olmuştur. Burada asıl önemli olan şey demokratikleşme yolunda ilerlemelerin sürmesidir. Laikçilerin ve faşistlerin direnişlerine rağmen ülkemiz; hak, hukuk, demokrasi ve özgürlük alanlarında ilerlemesini sürdürmektedir şükürler olsun.
Yedincisi, darbeciler her açıdan kaybetmişlerdir Allah'a şükürler olsun. Türk Milleti darbecileri sevmemiş ve onları kınamıştır. Yıllarca darbe destekçiliği yapmış olan CHP bile askerî darbelere taraftar olduğunu söyleyememekte, darbeleri savunamamakta ve darbelere karşı olduğunu söylemektedir. Darbeyle iktidardan indirilmiş olan Adnan Menderes'in itibarı iade edilmiş, Adnan Menderes'in ismi; Aydın'da üniversiteye, İzmir'de havalimanına, ülkemizin çeşitli illerinde; liselere, ilköğretim okullarına, caddelere, bulvarlara vd. verilmiştir. Darbeyle iktidardan indirilmiş olan Süleyman Demirel, uğradığı darbelerden (12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980) sonra tekrar başbakan olmuş, siyasi hayatına cumhurbaşkanı olarak veda etmiştir. Darbeyle iktidardan indirilmiş olan Necmettin Erbakan, İstanbul'un görmüş olduğu en görkemli cenaze törenlerinden biriyle uğurlanmış, Genelkurmay Başkanlığı, Necmettin Erbakan'ın arkasından taziye mesajı yayınlamış ve o taziye mesajında, Necmettin Erbakan'ın ülkemize yapmış olduğu büyük hizmetlerin daima hatırlanacağını söylemiştir. Darbeciler Cumhuriyet Döneminde yaptıkları 4 askerî darbeyle sağ partileri 4 kez gayrimeşru yolla devirmişler, Türkiye'de sağın iktidar olmasını engellemeye ve laikçileri iktidara getirmeye bütün güçleriyle çalışmışlar, ama bu amaçlarına ulaşamamışlar ve sağın iktidarını önleyememişlerdir. Ülkemizde halen 9 yıla yaklaşan bir zamandır yine bir sağ parti (AK Parti) iktidardadır hamdolsun. Darbecilerin bütün güçleriyle saldırmalarına rağmen, sağ zihniyet ve sağ partiler kazanmış; darbeciler, laikçiler, darbeci ve laikçi zihniyet kaybetmiştir şükürler olsun. Yani kısacası, kaybedenler darbeciler olmuş, kazananlar ise Türk Milleti ve darbeyle iktidardan indirilenler -28 Şubat 1997 darbesine destek olmasıyla milletin gönlündeki değerini kaybeden Süleyman Demirel'in 28 Şubat 1997 tarihinden sonra halk nazarında itibarını kaybetmesini ayrı tutarsak- olmuşlardır.
İntifada
10-23-2011, 03:38
Pat diyemi girdi...:)
Önce bm denetçileri girdi...
denetlediler bişey bulamadılar...
ama sakladılar diyip olmayan silahları...
sonra halkı kışkırttılar...
en sonunda halkta gerekeni yaptı...
amerika geldi diye havalara uçtular...
1 milyon ıraklı mefta oldu...
bence iyi okumak gerek...;;)
ırakta halk ayaklandıda saddam onları katlederken amerika hava harekatıyla bastırmaya mı çalıştı ?
karadan havadan denizden toplu bir işgaldi ırakta yaşanan...
amerika ayak bastığı andan itibaren halk amerikaya karşı savaşmadımı ?
saddam ve ordusu nerelerdeydi...
1 milyon ıraklı amerikaya karşı savaştığı,işgale karşı savaştığı için şehit oldu...
hani libyada amerikan askeriyle halk birbirine kurşun sıktımı ?
kaldıki kara harekatı dahi yok ki kurşun sıksınlar...
ben amerika geldi diye havaya uçan peşmerge takımını hatırlıyorum sadece...
İntifada
10-23-2011, 03:42
cihannur uzun uzun yazmana hiç gerek yok...
darbeye karşı koyuyoruz dedin ne koyuyoruz dedim seçimle koyuyoruz dedin...
bende diyorumki adam darbe yapıp kurallarını koyuyorda sen o kurallara bağlı olarak yaşamaya devam ediyorsan muktedir olamamışsın demektir...
bu darbeye karşı koymak değildir...
akılcılıkta değildir...
bildiğin tırsmaktır...
Cihannur
10-23-2011, 04:19
cihannur uzun uzun yazmana hiç gerek yok...
darbeye karşı koyuyoruz dedin ne koyuyoruz dedim seçimle koyuyoruz dedin...
bende diyorumki adam darbe yapıp kurallarını koyuyorda sen o kurallara bağlı olarak yaşamaya devam ediyorsan muktedir olamamışsın demektir...
bu darbeye karşı koymak değildir...
akılcılıkta değildir...
bildiğin tırsmaktır...
Önemli olan nedir, amaca ulaşmak değil midir? Şu sorulara cevap ver lütfen Akıncı? Türkiye'de yapılmış olan askerî darbelerden sonra asıl kazanan kimler oldu? Şu an Türkiye'nin iktidarında darbecilerin karşı oldukları AK Parti yok mu? Darbecilerin karşı olmalarına rağmen cumhurbaşkanını halkın seçmesi yasalaşmadı mı? Bundan böyle cumhurbaşkanlarımızı halk olarak bizler seçmeyecek miyiz? Darbecilerin karşı olmalarına rağmen 12 Eylül 2010 halk oylaması halkımız tarafından kabul edilmedi mi? Darbecilerin silah zoruyla iktidardan indirdikleri; Adnan Menderes, Süleyman Demirel -28 Şubat 1997'ye kadarki Süleyman Demirel- ve Necmettin Erbakan, halkımız ve devletimiz tarafından itibar görmüyorlar mı? Darbelerin ve darbecilerin milletimiz nazarında itibarları var mı? Yıllarca darbe destekçiliği yapmış olan CHP, bugün geldiği noktada darbeleri ve darbecileri savunabiliyor mu?
Darbecilerin koydukları kurallara göre yaşadığımız sözün günümüzdeki yaşantımızla pek örtüşmüyor. 1982 Anayasasını yıllar içinde epey değiştirebildik şükürler olsun. Günümüzün 1982 Anayasası, içinde her ne kadar bazı faşizan maddeler bulunsa da ilk yasalaştığı zamandaki gibi halk düşmanı ve faşist bir anayasa değil artık. Şimdiki 1982 Anayasamız pek çok açıdan demokratik ve özgürlükçü bir anayasa olarak değerlendirilebilir. Mevcut 1982 Anayasasına göre; bundan böyle cumhurbaşkanlarımızı halk olarak bizler seçeceğiz, Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin seçimi demokratik ölçülerde, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üyelerinin seçilmeleri demokratik ölçülerde, Yüksek Askerî Şûra ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararları yargı denetimine açılmış durumda. Bunlar gibi daha pek çok demokratik uygulamalar mevcut 1982 Anayasamızda bulunmakta. AK Parti, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminde 330'un üzerinde milletvekili çıkarabilseydi; sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapıp Türkiye'yi daha da demokratikleştirip daha da özgürleştirebilecekti. AK Parti, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminde 327 milletvekili çıkarabildiği için; sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasanın yapılması zora girdi; ama hâlâ umut var. TBMM'de; sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya AK Parti'nin milletvekillerinin haricinde en az 5-10 milletvekili daha destek verirse, daha demokratik, daha özgürlükçü ve sivil bir anayasaya sahip olabiliriz. Bakalım, yaşarsak neler olacağını göreceğiz inşaallah. Ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki yıllarının, içinde bulunduğumuz yıla göre daha iyi olacağı umudu içindeyim.
İntifada
10-23-2011, 04:21
ee sen şunun cevabını ver...
adamlar darbe yapıcak kuralı koyucak biz ise 50-60 yıl sonramı kurtulucaz o kurallardan ?
bu kazançmı sence ?
sence kaybeden darbeci olsaydı ısrarla tekrarlarmıydı darbeyi ?
Cihannur
10-23-2011, 04:37
ee sen şunun cevabını ver...
adamlar darbe yapıcak kuralı koyucak biz ise 50-60 yıl sonramı kurtulucaz o kurallardan ?
bu kazançmı sence ?
sence kaybeden darbeci olsaydı ısrarla tekrarlarmıydı darbeyi ?
Darbecilerin kurallarından kurtulmak kolay olmuyor, zor oluyor; çünkü halkımızın içinde darbecilerin statükosunu savunan pek çok insan var. 12 Eylül 2010 halk oylamasıyla 1982 Anayasasının demokratikleştirilmesine halkımızın % 58'i evet diyerek onay verirken, halkımızın % 42'si de hayır diyerek onay vermedi. Halkımızın % 42'si 12 Eylül 2010 halk oylamasında kullanmış oldukları hayır oylarıyla darbecilerin statükosu olan 1982 Anayasasını savunmuş oldular. Darbecilerin kurallları (darbecilerin statükosu) ülkemizdeki statükocu kesimler tarafından desteklendiği için o kurallardan (statükodan) kurtulmak için büyük bir mücadele vermemiz gerekiyor. Ülkemizi demokratikleştirmek ve özgürleştirmek için sadece darbecilere karşı mücadele vermemiz yeterli olmuyor. Ülkemizi daha demokratikleştirmek ve daha özgürleştirmek için, darbecilerin yanı sıra statükocu vatandaşlarımıza karşı da mücadele vermemiz gerekiyor.
İntifada
10-23-2011, 04:46
abi gözünü seveyim beni çıldırtıyorsun şu rakamları yazıp yazıp durma...
biliyorum referandumda kimin ne oy aldığını...
Cihannur
10-23-2011, 04:56
abi gözünü seveyim beni çıldırtıyorsun şu rakamları yazıp yazıp durma...
biliyorum referandumda kimin ne oy aldığını...
O rakamları yazarak statükocu direnişin sadece darbecilerle sınırlı olmadığını vurguluyorum. Halkımızın önemli bir bölümü darbecilerin statükosunu savunuyor.
Benim ölümüne asla ama asla üzülmeyeceklerimin arasında ; bir pkk'lılar bir de israilliler var. Diğer ölen hele hele bu sekilde vahşice ölen kişiler için -ırkı, dini her ne olursa olsun- sevinmem mutlu olmam mümkün değil.Haberi görünce mutlu da olmadım fakat üzülmedim de. Herhangi bir sey hissetmedim dersem daha doğru olur sanırım.
Yalnız şöyle bir şey de var ki;
Bu adam çoluk çocuk genç yaşlı demeden kendi halkını katletti, o insanlar can çekişirken bir yerde; bu adam keyfine baktı. Yedi içti güldü gurur duydu hatta kendisiyle. Şimdi yaşadıklarının bedelini de ödedi.
Kimse yaşadıklarının cezasını ödemeden dünyasını değiştirmez. Neticede kişi nasıl yaşarsa öyle ölür. Bu adam da hak ettiği şekilde öldü.
Burdan bakınca insanların gözünün döndüğünü görüp, bu kadar da olmaz diyebiliyoruz rahatlıkla. Ama bunu bir de onlara sormak lazım. Anneleri babaları evlatları yakınları bu adam yüzünden bir hiç uğruna öldü. Bu yüzden bize garip gelen bu görüntü onlar için gayet normal olabilir. Canları fazlasıyla yanmış olmalı ki bir cani gibi davranabiliyorlar.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.