fatih kısaparmak balon baskılı balon KADIN FİTNE Mİ? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KADIN FİTNE Mİ?

manifesto
03-09-2012, 01:38
https://www.facebook.com/photo.php?v=344486905593182

Video çok uzun değil
Ve güzel noktalara temas ediyor

Ben de ekleyerek

Eski din diline göre namazı terk edenin kılıçla kellesi vurulur,
hemde bu ehli sünnet dediğimiz 3 mezhepte ortak din dili olmuş.
Şimdi bu dili 21 yüzyılda gençlerimize bu şekilde nasıl anlatabiliriz
Dünyaya nasıl ifade edebiliriz

İbadetin terk edildiğinde insanın canından olduğu bir inanç sistemi
Nasıl izah edilebilir?

Din mi geriledi
Yoksa dini ifade edenler mi?
Yeni bir din dili gerektiği bence de aşikar
Bir çok noktada ciddi sıkıntılar var
Kadınları çuvala sokmaya çalışarak "iyi müslüman" olaya çalışıyoruz...

HaArP
03-09-2012, 02:18
https://www.facebook.com/photo.php?v=344486905593182

Video çok uzun değil
Ve güzel noktalara temas ediyor

Ben de ekleyerek

Eski din diline göre namazı terk edenin kılıçla kellesi vurulur,
hemde bu ehli sünnet dediğimiz 3 mezhepte ortak din dili olmuş.
Şimdi bu dili 21 yüzyılda gençlerimize bu şekilde nasıl anlatabiliriz
Dünyaya nasıl ifade edebiliriz

İbadetin terk edildiğinde insanın canından olduğu bir inanç sistemi
Nasıl izah edilebilir?

Din mi geriledi
Yoksa dini ifade edenler mi?
Yeni bir din dili gerektiği bence de aşikar
Bir çok noktada ciddi sıkıntılar var
Kadınları çuvala sokmaya çalışarak "iyi müslüman" olaya çalışıyoruz...

1.) Imam Ebu hanifenin görüsü:
Tembellik yüzünden namazi terk eden kimse,namazi inkar etmedigi sürece dinden cikmaz,ancak günahkar,fasik olur.Bu konuda uyarilarak tövbeye davet edilir.tövbe etmezse kötü örnek olmamasi icin hapsedilir ve dövülür.
(44Islam ansiklopedisi,cilt 6,sayfa 139)

2.) Imam safiinin görüsü:
Bir vakit namazi terk eden ve onu vaktinden,yani zaruret vaktinden cikaran kimse tövbeye davet edilir.Buna ragmen kilmamakta israr ederse öldürülür.Bu öldürme durumu kafir oldugundan degil,had cezasi uygulandigindan öldürülür.
(Mürtede ait hükümler-Dr.Numan es-samerrai,sönmez yayinlari)

3.) Imam Malikin görüsü:
Vakit icinde namaz kilmasi emredilir ona.Eger vakti cikincaya kadar namaz kilmamak üzere irar ederse öldürülür.
(44 a.g.e. sayfa 138)

4.) Imam ahmet b.Hanbeli`nin görüsü:
Namazi terk eden kafir ve mürteddir.mali devlet hazinesine intikal eder ve gayri Müslimlerin mezarligina defnedilir.namazi inkar ederek terk etmesi ile tembelligi yüzünden terk etmesi arasinda bir fark yoktur.
(44 a.g.e. sayfa 138)

Ehl-i Sünnet'in müctehid imamları; amelin imandan bir cüz olmadığı hususunda müttefiktir.
(İbn-i Abidin, Reddü'I Muhtar Ale'd Dürri'I Muhtar, İst.1983, c. IX, sh. 5.)

Rasulullah (s.a.v.) insanlara; tıpkı zifiri karanlıkların sökün ettiği gibi fitnelerin çıkacağını, kişinin mümin olarak sabahlayıp, kafir olarak akşamlayacağını, kafir olarak geceleyip mümin olarak sabahlayacağını haber vermiş, insanların dinlerini az bir dünyalık karşılığında satacaklarını (Müslim İman: 186, Ebu Davud Fiten: 30, Ahmed: 1/189, 2/304, 372, 408, 416, 523

"Gerçekten İslam garip olarak başladı, yine başladığı gibi garipliğe dönecektir.Ne mutlu o gariplere"
(Müslim İman: 232, Tirmizi İman: 13, İbni Mace Fiten: 15, Darimi Rikak: 42, Ahmed: 1/184-398, 2/177-222-389, 4/73.)

Din yerinde Dipdiri durur ! Değişen İnsanların kalpleridir ! Bilinmesi gereken iki kavramı yazmak icab eder !

1) İnsanlara Merhamet !

2) Hüküm Öldürmek değil kazanmak, kazanamayacağını kavradığında kasıt ile Topluma verilen ibrettir ! Kazanmaya çalışmayı bilmeyen, Hükmün uygulamasını yapamazlar ! Zaten bunu yapan Ulul Emirdir ! Kiş yahutta şahıs değildir !!!

manifesto
03-09-2012, 02:21
2.) Imam safiinin görüsü:
Bir vakit namazi terk eden ve onu vaktinden,yani zaruret vaktinden cikaran kimse tövbeye davet edilir.Buna ragmen kilmamakta israr ederse öldürülür.Bu öldürme durumu kafir oldugundan degil,had cezasi uygulandigindan öldürülür.
(Mürtede ait hükümler-Dr.Numan es-samerrai,sönmez yayinlari)

Öldür :)

Vay be, siz de buna DİN diyorsunuz öyle mi?
Benim Babaannem 50 yaşında başladı namaz kılmaya
Hele bir ilişseydiler ona
Tüm bu falan filanlar "din" demek değil
Bu o imamın görüşü
Ben o görüşe katılmıyorum

Yeryüzü insanlarını nasıl bir dine davet ediyorsunuz siz?
İbadeti terketme yoksa seni öldürürler ,
La havle

Ammar
03-09-2012, 02:22
"Gerçekten İslam garip olarak başladı, yine başladığı gibi garipliğe dönecektir.Ne mutlu o gariplere"

üstüme alınıyorum !

İntifada
03-09-2012, 02:26
Hocamın yüreğine sağlık...

manifesto
03-09-2012, 02:29
M.İslamoğluna bu noktada hak veriyorum
Bir yerde ibadeti terk ettiler diye müslümanları kılıçtan geçirmeyi din bilenler
Kadını yaratılışdan gelen özel durumundan dolayı pis necis gören
Bir din dili var
Bu anlayışı değiştirmek gerek

Oysa şöyle dense

Kadını Allah eksik mi yarattı,pis mi yarattı? haşa
Hayır,kadını yaratılıştan gelen halinden dolayı onu pis saymak yerine
Ona kolaylık yani pozitif ayrımcılık yapıp hiçkimseye vermediği izni ona vermesi
ibadetini başka tarihlerde yapabilmesi olanağını sağlaması
Bence kadına karşı bir ikram ve güzelliktir..

Mavera
03-09-2012, 02:31
arkadaslar konu bir tarafada.. söyle renkli renkli, büyük harfle, büyük puntolarla yazinca dahami dikkat cekilecegini saniyorsunuz, sahsen o yorumlari okumuyorum cünkü yeterince rahatsiz edici..

HaArP
03-09-2012, 02:37
Vay be, siz de buna DİN diyorsunuz öyle mi?
Benim Babaannem 50 yaşında başladı namaz kılmaya
Hele bir ilişseydiler ona
Tüm bu falan filanlar "din" demek değil
Bu o imamın görüşü
Ben o görüşe katılmıyorum

Yeryüzü insanlarını nasıl bir dine davet ediyorsunuz siz?
İbadeti terketme yoksa seni öldürürler ,
La havle

İbadeti terk ederse yaşatan bir Din nefsin Dinidir ! Lakin Din ile ilgili okuman gereken bölüm naçizane burası idi ;

1) İnsanlara Merhamet !

2) Hüküm Öldürmek değil kazanmak, kazanamayacağını kavradığında kasıt ile Topluma verilen ibrettir ! Kazanmaya çalışmayı bilmeyen, Hükmün uygulamasını yapamazlar ! Zaten bunu yapan Ulul Emirdir ! Kişi yahutta şahıs değildir !!!

"Hz. Muhammed (s.a.v)'in ashabı (Allah onlardan razı olsun) namaz
dışında herhangi bir amelin terkini küfür olarak görmemiştir."
"Ne var ki bütün bunlar, zahirî anlamlarıyla ancak namazı,
"farziyetini inkârla" terk eden kimseye hamledilir. Bu kimse
Müslümanlar arasında doğup yaşamış birisi de olsa durum değişmez.
Çünkü bu durumda o kimse, Müslümanlar'ın icmaıyla kâfir ve mürted
olur. (...) "Herhangi bir özrü yokken, tembellik ettiği için
namazı terk eden ve fakat namazın farziyetine inanan kimseye
gelince, bildirdiği hükmü çoğunluğun kesin bir dille ifade ettiği
sahih nasslar gereğince böyle kimse tekfir edilmez..."
(el-Ecvibetu'l-Mardıyye, II, 817 vd.)

HaArP
03-09-2012, 02:45
arkadaslar konu bir tarafada.. söyle renkli renkli, büyük harfle, büyük puntolarla yazinca dahami dikkat cekilecegini saniyorsunuz, sahsen o yorumlari okumuyorum cünkü yeterince rahatsiz edici..

Çok haklısınız özrümü kabul ediniz... Dikkat-i nazara vermek gayesini taşıdım... Mesajınızı aldım inş...:utangaç:

Tüm Bahsedilenler Dini Kavi Müslümanlar için geçerlidir ! Sözü Doğru, Müslüman, Allah'a ve Ahirete İman edenler içindir ! İSLAM DAHİLİNDEDİR...! YOKSA DİNDE ZORLAMA YOKTUR ! DİN had cezalarıyla tanıtılıyor ise O kişi CAHİLDİR !

İntifada
03-09-2012, 02:53
Hayata vahyin penceresinden bakmak gerekir herşeyden önce...
bu da büyük iddiamdır !

manifesto
03-09-2012, 02:58
) Hüküm Öldürmek değil kazanmak, kazanamayacağını kavradığında kasıt ile Topluma verilen ibrettir !

Gülünecek bir yazı
Nerede yazdığı açıkçası beni ilgilendirmiyor
Falanı niye öldürdün
Filan kadını niye öldürdün
..
İnsanlar müslümanlar ibret alsın diye
Hemen de ibret aldılar ya
Gece gündüz namaza başladılar
Merak ediyorum
Türkiye halkının ne kadarı namazı kılıyor
Hiç namaz kılmayan kaç milyon müslüman var
Yada Mısır da Sudan da Bosnada ...
Kim başlayacak KESMEYE :)
Sen bu işe çok meraklısın Harp,sen başla istersen
İlk kılıcı sen vur
En yakın aile efradından başla..

BeldeiTAYYIBe
03-09-2012, 02:59
Bir gayrimüslim bana sorsaki....
Senin dininde namaz kilmayanin hali nedir ne degildir...
Ne cavap vermemi beklerdiniz?

manifesto
03-09-2012, 03:00
Bir gayrimüslim bana sorsaki....
Senin dininde namaz kilmayanin hali nedir ne degildir...
Ne cavap vermemi beklerdiniz?

Kafasını keseriz ;D

HaArP
03-09-2012, 03:04
Gülünecek bir yazı
Nerede yazdığı açıkçası beni ilgilendirmiyor
Falanı niye öldürdün
Filan kadını niye öldürdün
..
İnsanlar müslümanlar ibret alsın diye
Hemen de ibret aldılar ya
Gece gündüz namaza başladılar
Merak ediyorum
Türkiye halkının ne kadarı namazı kılıyor
Hiç namaz kılmayan kaç milyon müslüman var
Yada Mısır da Sudan da Bosnada ...
Kim başlayacak KESMEYE :)
Sen bu işe çok meraklısın Harp,sen başla istersen
İlk kılıcı sen vur
En yakın aile efradından başla..

Kazanmak için Cehd etmesini bilmeyenler nasıl keser ! Oysa kesmek ne demek nasıl uygulanır ! Bir tek örneği var mı ???

Lakin Benhur Kesme hükmünü verenler cesaret edemezken Dini kesmenden alan sen ! Hayır mı işlediğini sanırsın ! Belkide hayırdır !!!

BeldeiTAYYIBe
03-09-2012, 03:26
Kafasını keseriz ;D

Fetvayi aldik.
Sorun yok demektir.

HaArP
03-09-2012, 03:44
Konu zannediyorum Kadın Fitne mi ???

Kadını Fitne zan eden biri varsa Dinden İlimden haberi yoktur ! Cahildir !

Kadında oluşan nefis hadiselerin Batıl kısmına söylenen sözler ! Genel Manada nasıl isimlendirilir de Allah c.c.'nün eş olsun diye yarattığı ! Peygamberimizin Hayırdan başka kadına hakkınız yok dediği bir ölçütte Kadın Fitne olabilir !

Ahir zamanda Kadının Fitne sebebi denmesini Şeytan ve Nefiste aramayanlar ! Kendi nefislerinden başka kime zulm edebilirler !

BeldeiTAYYIBe
03-09-2012, 04:29
Üstadim,
Kurani Kerimde mallarin ve cocuklarinda birer fitne oldugu mealinde bir ayet mevcuttur.

Aslinda verilmek istenilen mesaji anlamak zor olmasa gerek.
Ayni sekilde kadin hakkinda fitne kelimesinin kullanilmis olmasi ACABA bizim anladigimiz manaya esitmidir diye bir düsünmek gerekir.

Burda ne anlatilmak isteniyor,
birileri ne anlamak istiyor....

Asil mesele budur zannimca.

HaArP
03-09-2012, 04:39
Burda ne anlatilmak isteniyor,
birileri ne anlamak istiyor....

Asil mesele budur zannimca.

Çok doğru kardeşim...

_Ednâ_
03-09-2012, 14:31
video çok faydalı oldu nasiplendik Allah razı olsun...
arkadaşlarımın sorduğu bir kaç soru vardı bu meselelerle ilgili ve bende araştırıyordum yerinde oldu ...

Mustafa hocayı bu bakış açısından dolayı gerçekten takdir ediyorum...
'yeni bir din dili' kavramını o kadar güzel izah etmişki...

özelliklede,
'kadının yüzünde değil erkeğin gözündedir fitne'
'dinimiz erkekle iletişimini kes demiyor, dişiliğini arka plana alıp kişiliğini ön plana çıkarmanı istiyor' ..ifadeleri çok hoşuma gitti gerçekten...

benzer ifalerle hocaefendide kadına fitne denme meselesini şöyle anlatıyor;

Zaten, bir imtihan unsuru olması açısından kadına "fitne" de denilmiştir.
Bir kısım müminlerin sabah akşam dualarında "Allahümme ecirnâ min şerri'n-nisâ, Allahümme ecirnâ min belai'n-nisâ, Allahümme ecirnâ min fitneti'n-nisâ" demeleri; yani, "Allahım, erkekliğin altında kalıp kadınla imtihanı kaybederek bir kötülük işlemekten bizi koru; Allahım, şehvetin arkasında sürüklenip bir felakete uğramaktan bizi muhafaza et; Allahım bir kadının cazibesine kapılıp doğru yoldan sapmaktan bizi halâs eyle!" diyerek Allah Teâlâ'ya iltica etmeleri kadının potansiyel bir iptila vesile olmasındandır.
Güzeller Güzeli Yaratıcı, kadına cemalinden bir parıltı vermiş ve onu tenasübü, güzelliği, edâsı ve endâmıyla erkeğin gönlüne çok câzip gelebilecek bir hilkatte yaratmıştır.
Bazıları, o câzibe karşısında iradelerinin hakkını vermekte zorlanabilirler; kadını bir imtihan vesilesi görür ve onun karşısında iradesiz davranmamak için de sabah akşam ellerini açıp -arz ettiğim gibi- Allah'ın hıfz u himayesine sığınırlar.
Yoksa, müminler, kadının şer, bela ve fitne olarak yaratıldığını asla düşünmez ve kadın fitnesinden korunma dualarını o bâtıl inanca bağlamazlar.
Bu açıdan, aslında erkek de kadın için bir imtihan aracıdır ve kadın da erkek sebebiyle başına gelebilecek şerden, beladan ve fitneden sürekli Hazret-i Hafîz'e sığınmalıdır.

şeklinde değerlendirmiş,
yani kadının fitne olarak görülmesi onun yaratılışından dolayı değil,
erkeğin belkide kadına verilen cazibeden sakınması gerektiği için, nazarlarını daha dikkate çekmek için olduğunu söylüyor...

mustafa hocannda dediği bakış açısını güzelleştirmek, berraklaştırmak gerekir ..
eğer dinimizin bakışını güzel izah edersek, insanların bizim dinimizin aslında tüm çağları enginliğiyle kucakladığını ispat etmiş oluruz...

eğerki bizim dinimiz kadına necis demiş olsa idi Efendimiz a.s.v. anneye o mükemmel makamı ayaklarının altına serilecek kıymette göstermezdi...

BeldeiTAYYIBe
03-09-2012, 15:27
Faydali olmasi ümidiyle.

fOb8R-gvigs

manifesto
03-09-2012, 15:35
Kadına bakış onu bir şer bir FİTNE olarak görmek kelimeyi birebir manası ile kotarmak doğru değil
Evlatlarımız da birer fitne
Şimdi ben 2 yaşımda ki sabiye FİTNECİ muamelesi mi yapayım?
Orada ki sesleniş kadınlara değil Erkeklerin NEFSİNEDİR?
Kadını değil ERKEĞİ uyarıyor
Bunlar imtihandır sınavdır
Kelimeyi sözü böyle anlamazsak sorun yaşarız

1400 YIL ÖNCE kadın mescidde daha çok yer tutuyordu
Şimdi?

Özgür Çağrı
03-09-2012, 16:47
Nur suresi 31. ayeti kadınların gözüne sokan mümin beyler 30. ayeti görmezden mi gelirler ?
Müslüman kadını toplumdan dışlayan evde yemek pişirici ve çocuk bakıcı olarak kullanan muhafazakarlar ahirette bunun hesabını nasıl verirler düşünemiyorum. Çünkü senin çocuğunu yetiştirende senin eşindir. Sen eşini toplumdan soyutlarsan onu eve kapatırsan çocuğundan ne hayır bekleyeceksin. Ama sende eşinle omuz omuza verip mücadeleye katılırsan senin çocuklarında Allah'ın izniyle mücadeleci gerçek bir müslüman olacaklar.
Hele hele birde Allah'tan 4 hatun alma yetkisini aldıklarını iddaa eden ve aldıkları hatunları afedersiniz adeta seks kölesi olarak kullananlar var . Yemin ediyorum tiksinç iğrenç bir konumdalar gözümde.

Fitne ise vardır bunu ortaya kadında çıkarabilir erkekte çıkarabilir. Olan bir şeyi ortaya çıkarmak kadına has bir davranıştır demek olmaz.

HaArP
03-09-2012, 17:01
Müslüman kadını toplumdan dışlayan evde yemek pişirici ve çocuk bakıcı olarak kullanan muhafazakarlar ahirette bunun hesabını nasıl verirler düşünemiyorum.

Bu Manada hesap verilecek bir durum söz konusu değildir...!

Saltuk Buğra Han
03-24-2012, 00:50
100 yıl öncesine döndüğümüz de uzaktan gelen bir erkek geldiğin de hemen yüzünü duvara çeviren ya da yere çömelip onun geçmesinı bekleyenle , şimdikinin meclis kürsüsün de yumruğunu masaya vurup hesap soranı karşılaştırdığımız da bu söz de ( fitne !)nin ne müthiş bir depar yapıp diz çökenden ,diz çöktürene dönüştüğünü şaşkınlıkla izliyoruz.
Bence durum daha da vahimleşmeden bir an önce geriye dönmeli.
Gene biz geçerken yüzünü duvara dönmeli,akşamları ayağımızı yıkatıp ,sırtından sopayı eksik etmemeli.

depare
03-24-2012, 04:32
Çok pardon eski din dili ne demek ben pek idrak edemedim..

Dinden sıkıldıysanız sizi zorla tutan yok kapıyı bulup dışarı çıkabilirsiniz..!

Şunu kafanıza sokun bilim değişir,teknoloji değişir,tarih değişir her şey değişir ama Din değişmez,eskimez!

Yeni bir Din hülyaları kuruyorsanız uyanınca rüya gördüğünüzü anlarsınız :)

Namaz kılmayan'ın ya kellesi gider yada ömür boyu hapis yatar bu eski değil orjinal Din dilidir :)

Eski Din (!) dilini kullanıp namaz kılmayanın kanı ve malı helaldir diyen Peygamberini (s.a.v) nasıl değiştireceksin :)

Orta doğuya bakarsan Dünyaya hiç bir şey ifade etmen gerekmediğini asıl bir şeyleri kimlerin ifade etmesi gerektiğini çok iyi anlarsın..!

Dünya değil yarın Galaksinin öteki ucundan birileri buraya gelirse bu Dini onlara da bu şekilde öğretmek bizim boynumuzun borcudur..!

Kadın fitne aracı olarak kullanılır bunda sanki kadına hakaret varmış gibi algılaman'ın lüzumu yok..

Amerikadan,Çine dev bilboardlar da kullanılan kadın değil mi..? Tüm dünya da kadının cinselliği üzerin den etrafa fitne saçmıyorlar mı..?

Sen çuvaldan çıkartıp bilboarlara döşe sonra da karşısına geçip iftihar edersin :)

akobalı-akkurt
03-24-2012, 17:08
işte dört mezhep ve dört görüş,hangisi günümüze uygun...

dört mezhepinde ,tarikatları, tamamı artık reddelilmelidir...

bu çağda tek çatı olamazsa olmazdır...

dört mezhepin ileri hakim imamları biraraya gelmeli ve mezhepler fesh edilerek ,tek çatı altında toplanılması sağlanmalıdır...

meal ve tefsirlerde tümü ile toplanmalı,yakılmalıdır...

meal ve tefsir yazacaklar ,toplumca desteklelenler tarafından ,fizik,matematik,coğraya,edebiyat,felsefe,kimya ,biyoloji,ordinaryus prof. larınca ,zenginleştirilmelidir...

.

unnamed
03-24-2012, 19:40
işte dört mezhep ve dört görüş,hangisi günümüze uygun...

dört mezhepinde ,tarikatları, tamamı artık reddelilmelidir...

bu çağda tek çatı olamazsa olmazdır...

dört mezhepin ileri hakim imamları biraraya gelmeli ve mezhepler fesh edilerek ,tek çatı altında toplanılması sağlanmalıdır...

meal ve tefsir yazacaklar ,toplumca desteklelenler tarafından ,fizik,matematik,coğraya,edebiyat,felsefe,kimya ,biyoloji,ordinaryus prof. larınca ,zenginleştirilmelidir...

.

yakılmalıdır?
neden?
o zaman ki dini kurallar bugün değiştimi?
o zaman helal olan, şimdi haram mı?
mantık gerisi laflar etmeyin...
onlar kaynaktır...
daha iyi anlayabilmek adına sadeleştirme yapılabilir..
ama yakmak?
bugün kimin ilmi yeter öyle birşeye?
düşünün benhur gibi bi adam tefsir yazıyor...

Nizamulmülk
04-06-2012, 17:52

.

Şaka mı yapıyorsunuz anlayamadım işin aslı. Yakılmak? Onca ilmi eseri yakmak?

Ord. Prof'lar meal ve tefsir yazacak? Şu sorduğum sorular bile cevaba yer bırakmıyor ama toparlayayım.

İlmi olarak geniş bilgi birikimine sahip insanlar yıllarca uğraşıp bu eserleri yazacaklar ki büyük bölümü bize Kur'an-ı Kerim'den yeni kapılar açıyor biz de bunları yakacağız,işi sırf mevki sahibi olduğu için Ord.Prof'lara (ki onlardan çok az kaldı) bırakmak akıllı bi davranış olmayacaktır. Bir başka gönderide diğer bir arkadaşımız da dile getirmiş,ben de buradan yeniden söylüyorum:"Bilim sürekli bir değişim,dönüşüm içerisindedir." Bugün doğru olan şeyler yarın artık doğru olarak kabul görmeyebilir. Geçmişte kabul edilen teorileri hatırlayın.

Dediğiniz şey yapılamaz. Yapılmaya çalışıldığı an ilk karşısında duracak olan da ben olurum!

onurcan
04-10-2012, 22:59
"Kadın fitnesi" dediğimiz şey Fitne kadının bizatihi kendisi değil, kadın üzerinden sürdürülen modernleştirme ve tahrif/tahrip faaliyetleridir. Merkezine kadının alınmış olması onu "kadın merkezli" bir fitne yapmaktadır ve bu fitne hayli insanı çekim alanına vakumlamış bulunuyor ne yazık ki...

“Erkek olsun kadın olsun şeytanın adımlarını izleyen ve nefsini karartan, zararlı çıkar. Buna karşılık nefsini arıtan kurtulur.” (Leyl, 92/3-5)