fatih kısaparmak balon baskılı balon Kamil Koç'da Oruç Rahatsızlığı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamil Koç'da Oruç Rahatsızlığı

Hüdaverdi
08-29-2011, 19:18
Kamil Koç'un Kadıköy Şubesi'nde Terminal Bilet Satış Yetkilisi olarak görev yapan Hale Otçu'nun, iftar vaktinde kendisiyle birlikte görev yapan iki personele yemek için izin verdiği gerekçesiyle ihtar cezası aldığı öğrenildi. Firma; Hale Otçu'nun, kendi kişisel, siyasi ve dini konularını işine yansıttığı gerekçesiyle ihtar cezası aldığını açıkladı.

YOLCU SIRAYA GİRMEK İSTEMEDİ

Bir yolcu, bilet almak için 24 Ağustos 2011 tarihinde Kamil Koç firmasının Kadıköy Şubesi'ne geldi. Saat: 20:00'de akşam ezanının okunması üzerine Bilet Satış Yetkilisi Hale Otçu, kendisiyle birlikte bankoda görev yapan iki görevliye iftarlarını açmaları için izin verdi ve satış işlemlerine nöbetçi olarak kendisi devam etti. Yolcu, söz konusu durumdan rahatsız oldu ve bilet almak için kendisinin sıraya girmeye bırakıldığını iddia etti ve Hale Otçu hakkında şikayetçi oldu.

“BAY PERSONELE İFTAR İÇİN İZİN VERDİ...”

Yolcu, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'ye gönderdiği şikayet e-mailinde; “Saat 20:00 sıralarında İstanbul Kadıköy Şubenize bayram için biletlerimi almaya gittim. İki personel vardı. Bir bay, bir bayan. Bay personel benim işlemleri yaparken, bayan personel geldi. Bay personele iftar için izin verdi. Ben bilet alma işlemimi tamamlayamadım. İşlerim yarım kaldı. Bayan beni sıranın en arkasına yolladı. Ben işlemlerimi yapmadan sinirlenip şubenizi terk ettim. Ben bu bayan personelden şikayetçiyim. Kendisinin davranışları hiç hoş değildi. Gerekli uyarıların yapılarak tarafıma dönülmesini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

İHTAR CEZASI

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.; iftar vaktinde iki personele oruç açmaları için izin veren ancak görevine devam eden Hale Otçu'ya ihtar cezası verdi. Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Terminaller Birim Yöneticisi Ersin Bahtiyar ve İnsan Kaynakları Yetkilisi Seda Günal tarafından 25 Ağustos 2011 tarihinde Kadıköy Terminal Satış Yetkilisi Hale Otçu'ya gönderilen yazıda, şöyle deniliyor:

“24 Ağustos 2011 tarihinde saat: 20:00'de görev yeriniz olan Kadıköy Şubesi'ne bilet satın almak için giren müşterimiz yapmış olduğu şikayet sonrasında, bilet satın alma işlemi sırasında iftar saatini bahane ederek müşterinin işlemini yarım bırakarak müşteriyi mağdur etmiş olduğunuz anlaşılmaktadır.

Hizmet sektöründe çalışıyor olmanız sebebiyle müşteri odaklı çalışmanın birinci öncelikli olduğunun bilincinde olarak, kendi kişisel, siyasi, dini, vb. konuları işinize yansıtmadan işinizi ibraz etme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

Bu ve benzer konularda şirket yönetimimizin hassasiyeti, mesai saatlerindeki görev ve sorumluluklarınız, periyodik olarak yapılan personel toplantılarımızda sürekli hatırlatıldığı halde, çalışma prensiplerine ve personel görev ve sorumluluklarına uygun hareket etmemiş olmanız kabul edilebilir davranış değildir.

Konuyla ilgili bu sefere mahsus olmak üzere “İHTAR CEZASI” ile cezalandırıldığınızı, bu ve benzer hatalı davranışınızın tekrarı halinde hakkınızda 4857 sayılı iş yasasının ilgili hükümleri gereğince işlem yapılacağını bilgilerinize rica ederiz”

OTÇU: “BU İDEOLOJİK KARAR”

AKİT'e konuşan Hale Otçu, yapmadığı bir işten dolayı verilen ihtar cezasına imza atmadığını belirterek, “Bu ideolojik karar” dedi.

Şikayet üzerine kendisinin yazılı savunma yaptığını hatırlatan Hale Otçu, “Yapmadığım olaydan dolayı suçlandım. Şirkete gittim ve ihtar cezası yazısının olduğunu söylediler.
Terminaller Birim Yöneticisi Ersin Bahtiyar, bana 'Çok zorlanıyorsanız oruç tutmayın' dedi. Ersin Beye, 'Bu sizi ilgilendirmez' dedim, işten çıkmamı istedi. Ben de kendisine, 'Siz çıkartın' dedim. Ersin Bey, 'Tamam, çıkartırım' dedi. Ben de, 'Yasal hakkımı saklayarak çıkıyorum' dedim. Rapor aldım. Yapmadığım bir işten dolayı verilen ihtar cezasına imza atmadım” diye konuştu.

ŞİRKETİN AÇIKLAMASI

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. tarafından gazetemize yapılan açıklamada; “Yolcu işlemi yarıda bırakıldığı için yolcu şikayetinde firmamız tarafından haklı görülmüştür. Söz konusu personele de uyarı cezası verilmiştir” denildi.

tevhidhaber

xhidayet
08-29-2011, 19:55
Kamil Koç'da dize gelecek.. Sabır..

İntifada
08-29-2011, 20:29
daha öncede mescitleri kapatmıştı adiler
Bunlara değil seyahatte bunları tercih eden müslümanlara yuh olsun

Seyyah
08-29-2011, 20:34
Kimse bilmiyor ki, duyur sürekli olarak bak nasıl alevleri sönüyor.

depare
08-29-2011, 20:45
Bu firmayı Koç'un Cuma namazı hazımsızlığın dan sonra protesto edip otobüslerini kullanmıyorum yakınlarıma da anlatıp kullanmamalarını tavsiye ediyorum..

Millet konforlu olduğu için tercih ediyor muş konforları batsın..! Bir çok firma var konforlu bu millet Müslüman kimliğini unutmayıp birlikte tepki koysa bir daha bu saygısızlıklara cüret edemezler..

unnamed
08-29-2011, 21:01
heryerde yakinlarimiza soyleyelim...
bunlari boykot etme vakti coktan geldi....

BlueMoon
08-29-2011, 21:14
Allah hidayet etsin gavur memleketlerinde bile bunlar yok

EpiVaTeS
08-29-2011, 22:21
kamil KOÇ...tur...
ben size söylim...

benim bu şerefsizlerden ayrılma sebebimde bundandır...
sahibide şerefsiz biri olan kaleli senadır...

Hüdaverdi
08-29-2011, 22:23
Bazen Ankara dönüşünde kullanırdım.
Metro ya devam.

_Ednâ_
08-29-2011, 23:45
metroda çok sağlam değil, çok yanlış yapan bir firma, protesto listemde :)
nilüferi, pamukkaleyi öneriyorum...

manifesto
08-30-2011, 00:03
Evet büyük ÖKÜZ meydana çıktı.Bu ülkede KOÇ grubu indirilmese insanımız huzursuz edilmeye devam eder.

manifesto
08-30-2011, 00:04
Erdoğan HIZLI trenleri bir an önce yaygınlaştırmalı.O zaman görürüm ben bu erkekliklerini.

Özgür Çağrı
08-30-2011, 00:05
+18 videosu yokmu benhur koç grubunun :)

Ruh-i zar
08-30-2011, 00:06
Öyleyse boykot zamanı, binmeyiz-bindirmeyiz bir daha..
Metroyu da boykot ediyodum zaten yakında binecek firma bulamıcam

manifesto
08-30-2011, 00:07
+18 videosu yokmu benhur koç grubunun :)

Bi hareket yok.Ama kaset çıkarsa bulacağınız yeri biliyorsunuz

Hüdaverdi
08-30-2011, 00:53
metroda çok sağlam değil, çok yanlış yapan bir firma, protesto listemde :)
nilüferi, pamukkaleyi öneriyorum...Nesi var ki metronun ? Bence gayet iyi.
Yolcu otobüsü kaçırsa bile başka otobüsten yer ayırtıyorlar.Ankara dönüşünde kaçırdım,Ankara gibi yerden ayırdılar.Bir otobüslerinde kapalı hostes bile gördüm ;D
Varan çok rezalet.

_Ednâ_
08-30-2011, 01:00
Nesi var ki metronun ? Bence gayet iyi.
Yolcu otobüsü kaçırsa bile başka otobüsten yer ayırtıyorlar.Ankara dönüşünde kaçırdım,Ankara gibi yerden ayırdılar.Bir otobüslerinde kapalı hostes bile gördüm ;D
Varan çok rezalet.

metro zaten müspet olmaya başladı düzeliyor biraz birazda,
metronun klasikleri var bunları bilmeyen yok artık :)
mesela erkeğin yanına bayan verme gibi durumları oluyor .. :) bunu o kadar çok kişiden duydumki... her binenin muavinle bir tartışması kesin oluyor ...
sizin gördüğünüz muavin müstesnaymış :)
varanı bende önermiyorum kesinlikle...

Hüdaverdi
08-30-2011, 01:05
Yooo Metro erkeğin yanına bayan vermiyor asla.
Çok kullanırım çok binerim metroya ve hiç rastlamadım.
Sadece yanlışlıkla verilme olayı oluyor,oturanlar şikayetçi değilse oturuyorlar,şikayetçiyse orta yol buluyor muavinler falan.
Son yolculuğum manyaktı ama yaw Ankaradan İst ye dönüşüm ;D
Hostes zır deli çıktı neler neler :w: Çok eğlenmiştim.

Varan adi ya.
Bilet bulamadım Varan dan alayım dedim aldım.
Hay almaz olaydım.Ben dahil bir çok kişi madur oldu.
Biletteki servis saati yanlıştı,kaçtı otobüs.İtler başka otobüsten koltukta vermedi söve saya aldık başka bilet.
Metro asla yapmıyor bunu bekliyor,yolcu geç gelirse ayarlanıyor hemen başka otobüsten yer mağdur etmiyor sağolsunlar.

TYH
08-30-2011, 01:18
Bi hareket yok.Ama kaset çıkarsa bulacağınız yeri biliyorsunuz

ccc xbenhur ccc

_Ednâ_
08-30-2011, 01:18
Yooo Metro erkeğin yanına bayan vermiyor asla.
Çok kullanırım çok binerim metroya ve hiç rastlamadım.
Sadece yanlışlıkla verilme olayı oluyor,oturanlar şikayetçi değilse oturuyorlar,şikayetçiyse orta yol buluyor muavinler falan.
Son yolculuğum manyaktı ama yaw Ankaradan İst ye dönüşüm ;D
Hostes zır deli çıktı neler neler :w: Çok eğlenmiştim.

Varan adi ya.
Bilet bulamadım Varan dan alayım dedim aldım.
Hay almaz olaydım.Ben dahil bir çok kişi madur oldu.
Biletteki servis saati yanlıştı,kaçtı otobüs.İtler başka otobüsten koltukta vermedi söve saya aldık başka bilet.
Metro asla yapmıyor bunu bekliyor,yolcu geç gelirse ayarlanıyor hemen başka otobüsten yer mağdur etmiyor sağolsunlar.

zaten yanlışlıkla veriliyor ama bu yanlış çok yapılıyor...
tabi yani kişiden kişiye değişir kimisi muavin zır deli olduğu için tartışır kimisi siz gibi eğlenir :) :)
varan tecrübesi kadar acemiliği olan bir firma benimde başıma geldi ona benzer bir olay..

Ruh-i zar
08-30-2011, 01:22
Özkaymakla dönücem bi gün Ankara'ya otobüse bindim. Baktım benim yerimde biri var. Aynı koltuğu 2 kişiye satmışlar. Önce ben aldığım için bileti ben oturdum.:karizmatik:
Bi beş dakika sonra farkedildi ki meğer 8 farklı koltuk 2 kişiye birden satılmış:w:
Çoğu kişi koridorda oturmuştu..

_Ednâ_
08-30-2011, 01:26
Özkaymakla dönücem bi gün Ankara'ya otobüse bindim. Baktım benim yerimde biri var. Aynı koltuğu 2 kişiye satmışlar. Önce ben aldığım için bileti ben oturdum.:karizmatik:
Bi beş dakika sonra farkedildi ki meğer 8 farklı koltuk 2 kişiye birden satılmış:w:
Çoğu kişi koridorda oturmuştu..

yazık yahu, özkaymağı hiç denemedim :)
bunu duydum teşebbüs bile etmem :)

Hüdaverdi
08-30-2011, 01:29
Çoğu kişi koridorda oturmuştu..Puhaha ;D
Özkaymak Kütahyaya ait değil miydi ?
Pc üzerinden yapılmayan bilet işlerinden hep şüphe ederim ben.
Pc kaydı kesin olcam,makine çıkaracak bileti.
İmza atılacak,otobüsün ön numarası olacak.

Ruh-i zar
08-30-2011, 01:31
Yok Konya'nın en büyük otobüs firması Özkaymak.
Krodurlar biraz ama severim onları.
Bi keresinde benim yüzümden birini dövmüştü satıcı adam :D
Bilgisayarla yapıyolar zaten her işlemi..
Bayram öncesiydi çok fazla şubesi olunca sanırım irtibat sıkıntısı oldu.
İki kez şahit oldum gerçi.
Daha da binmem:)

Hüdaverdi
08-30-2011, 01:33
İsmail Ayaz da iyidir ama binmiyorum uzun süredir Ankara üstünden halediyorum Eskişehir yolculuğunu ;D
Otobüs yolculuğu çekti canım :S

İntifada
08-30-2011, 01:35
valla ben metroyada asla binmem arabaları mal gibi muavinleri kaba şoförleri dingil hizmeti kötü bi kahve bi kek amele gibi firma ben anadolu turizmi tercih ediyorum en azından her koltukta priz var tak laptopunu zaten her koltukta tv var...
Laptopun yoksa laptop kiralıyor adamlar
Araçta wc var...
Sandviçten tutta türk kahvesine kadar seçenekler var...

Hüdaverdi
08-30-2011, 01:38
La İst-Ankara otobüslerine bin de görüm bayılırsın ;D

Ruh-i zar
08-30-2011, 01:38
O ne ya Hû :)
Konya da yok öyle firmalar..
Üç beş tane..

Özkaymağa bağlılığım vardı.
Ben bi keresinde bileti alırken adam tel. numarası istedi.
Söylüyodum, arkamda ki iki beyinsiz insan 'yaz lan numarayı' diyince.
Özkaymakta ki adamın öyle bi 'Defolun gidin' diyişi vardı ki evlere şenlik :w:
2 salak hala sırıtınca adam dövmekten beter etti herkesin içinde..
Şimdi bilet karışıklığı olunca almadım epeydir.
Kendimi ihanet ediyomuş gibi hissediyorum:w:

Bi Kontur kaldı pek güzel değil ama idare etcez.

EpiVaTeS
08-30-2011, 02:21
Kontur'a laf yok Ruhizar apila...;D

Özkaymak'ta iyidir bazen aksaklıklar olabilir...

Varan'ıda düzelticez...;D
en azından ben yapıcam bişiler...:p

Ruh-i zar
08-30-2011, 02:26
Hayırdır abi bi yakınlık mı var Konturla :)
Otobüsleri eski bi tek ama düzgün adamlar var bi yanlışlarını görmedim hiç.
Konsette batınca Kamil Koç oldu zaten mecburen Konturayız :)

EpiVaTeS
08-30-2011, 02:28
Hayırdır abi bi yakınlık mı var Konturla :)
Otobüsleri eski bi tek ama düzgün adamlar var bi yanlışlarını görmedim hiç.
Konsette batınca Kamil Koç oldu zaten mecburen Konturayız :)

eskiden SET vardı...
hep onla giderdim...
KONTUR eski firmam...:)
çalıştığım için seviyorum ben orayı...:)
ayrıca en bilinen Konya Otobüs firmasıdır...

ÖZKaymak bile o kadar bilinmez istanbulda misalen...

İntifada
08-30-2011, 02:42
cayırağası konyaya gitmiyor mu

Ruh-i zar
08-30-2011, 03:13
Kontur iyide bir de otobüsleri değiştirseler:)

Konya'ya gidiyo ama her yere sefer yok..
Geçerken uğruyo gibi bişey

Ahmet Yasin
08-30-2011, 03:21
valla ben metroyada asla binmem arabaları mal gibi muavinleri kaba şoförleri dingil hizmeti kötü bi kahve bi kek amele gibi firma ben anadolu turizmi tercih ediyorum en azından her koltukta priz var tak laptopunu zaten her koltukta tv var...
Araçta wc var...

Yavuzum kütahyadan istanbula giderken Anadolu ile gittinmi hizmet kalite dedinmi anadoludan şaşma adam uşak ve çevresinde firma bırakmadı la hepsii batırdı şimdide gözünü metro ile pamukkaleye dikmiş. ikiside baş edemiyor ..

İntifada
08-30-2011, 03:38
abi bu kalite ile ıstanbul ızmir uşak kütahya antalya bölgesinin tek firması olur anadolu
4 yıl daha okusam yine anadoluyla gelir giderim

Ahmet Yasin
08-30-2011, 03:43
abi bu kalite ile ıstanbul ızmir uşak kütahya antalya bölgesinin tek firması olur anadolu
4 yıl daha okusam yine anadoluyla gelir giderim

Adamlarda prensip var öldürsen şaşmazlar.expres arabaları var ölsen bile yolda durmaz direk hastaneye gider ne yapsan yine durmaz kırmızı ışıklardan başka..Adam bu hizmetle kaç firmayı batırdı.Türkiyeye koltuk tv ve interneti ilk getiren firmalardan onlar yaptıktan sonra diğer firmalarda görmeye başladım.Öyle acayip hizmetleri var..

Özellikle ikramlarda yüzsüzlük yapıp poşetini doldursan yok demezler sana :D

unnamed
08-30-2011, 07:03
benim icin en guzeli mototur...
kaskinizi takin mont ve eldivenlerinizi giyin...
tum yollar sizin.....
hersey sizin emrinizde....o yuzden baska tercih yapamiyorum...

İntifada
08-30-2011, 09:08
motor neymiş

Özgür Çağrı
08-30-2011, 10:10
Araçta wc var...

la dün bindiğim metronun şöförü alpaslan kuytul hocanın sohbetini dinliyordu valla ;D

Özgür Çağrı
08-30-2011, 10:22
Kontur'a laf yok Ruhizar apila...;D

Özkaymak'ta iyidir bazen aksaklıklar olabilir...

Varan'ıda düzelticez...;D
en azından ben yapıcam bişiler...:p

kontur eyidir eyi :)

ama ben otobüs kullandımmı konyaya aksele biniyorum ;D