fatih kısaparmak balon baskılı balon Kamuda başörtülü personel elbette olacak - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamuda başörtülü personel elbette olacak

Mâsivâ
10-13-2010, 14:01
http://www.habervaktim.com/resim/resim146758_2.jpg

Yeni Akit'ten Ersoy Dede, lafı hiç eğip bükmeden açık açık yazdı:

“Kamuda başörtülü personel elbette olacak.. Kadının erkekten ne farkı var?..

Aynı inanç sistemi içindeki erkek kamuda personel oluyor da, kadın neden olamıyor?..

Bu cinsiyet ayrımcılığından başka bir şey değildir.. Erkeklerimiz başını örtmediği için mesele yok.. Kadınlarımızın günahı ne?

Bugüne kadar bu ayrımcılığın yapılmış olması, normalleşmenin tartışıldığı bugünlerde mevcut durumun ne kadar da kanıksandığının bir göstergesi..

Kardeşim anormal bir durum bu.. Doğru olmayan bir şey.. Mevcut durum bu diye, doğru olanın bu olduğu anlamına gelmez ki..”

http://habervaktim.com/yazar/28734/kamuda_basortulu_calismiyor_mu__.html (http://habervaktim.com/yazar/28734/kamuda_basortulu_calismiyor_mu__.html)

Asi_isyankar
10-13-2010, 15:24
Kamuda da serbest olmazsa
Üniversitedeki serbestliği pek anlam taşımaz.
Elbette Kamuda da serbet olmalıdır başörtüsü...

İntifada
10-13-2010, 16:48
Yok artık...
Ersoy Dededemi yeni akitte...

Akl-ı Selim
10-13-2010, 17:02
işte bu tespitlerin, toplumun farklı düşünen her kesimi için dillendirildiği bir ortam gerekir.

Ukbâ
10-13-2010, 17:06
Üniversitelerde serbest olması için verilen mücadele bile yeni yeni karşılık bulmaya başladı , secim öncesi oy adına diğer partilerde bu işe pek direnmiyor mesela mhp lideri bahceli geçen gün ünüversitelerde tabiiki serbest olabilir ama kamu alanında asla diyebildi kısacaası kamualanında memurun hizmet verme aşamasında bu denli geniş düzenlemeye sistem izin verirmi kestirmek güç.

Hem bazı islami kesimde yahu bayanların ne işi var erkeklerin olduğu yerde yasakların calışma alanları için olması iyidir sözü beni bir hayli etkilemişti :)

EZEL
10-13-2010, 18:24
Yani Üniversite serbest Kamuda serbest değil ne kadar gerizekalıca bir iş

merve
10-13-2010, 19:03
Üniversiteyi kapalı olarak okuyan bayan arkadaş sonrasında açılacak mı ??
En kısa zamanda bu konuya da çözüm bulunmalı.
Ersoy Dede nin dediği gibi bu durum eğitim hakkının elinden alınmasının yanı sıra cinsiyet ayrımı konusuna da giriyor. İnanan ve inandıklarını yaşayan erkek arkadaşlar eğitim haklarını kullanırken bayan arkadaşlarımız mahrum kalıyorlar. Bu düpedüz cinsiyet ayrımcılığı, çok sinir bozucu :@:@

Terennüm
10-13-2010, 19:20
2ay öncesine kadar üniversitelerde baş örtüsü zulmunun biteceğini söyleselerdi inanırmıydınız?açık konuşayım ben inanmazdım.niye daha önce yaşadığım hayal kırıklıklarından dolayı..en son denemede hepimiz hatırlıyoruz akpartiyi kapatmaya götüren süreci..ama ben hep ümitliydim karamsarlık ve hamasi konuşanlarada aynı ümidimi bu forumda her zaman aşılamışımdır..ama bu kadar çabuk çözülmesi bir alt yapının eseridir.bunun içinde kimin emeği varsa rabbim razı olsun.gelelim diğer konuya niye fincancı katırlarını ürkütürüz ki anlamış değilim..üniversitede sorun çözüme girmişse devamıda gelecektir inşallah..bunun için sadece biraz sabır ve doğru adım atmak gerekir diye düşünüyorum...

ALmi´
10-13-2010, 19:28
Bu da olacak Allah'ın izniyle. Nasıl okullarda başörtüsünün serbest olması için yıllarca bekledik sabrettik. Şimdi o sabrın mükafatını yavaş yavaş alıyoruz. Aynı şey bu konuda da geçerli. Sabredelim inşallah bu sorun da halledilecek.

Mâsivâ
10-13-2010, 19:32
neyi değiştirecek almi? ağlaya ağlaya sınavda başımı açtım defalarca. bunu kim değiştirecek. bunca yıl bu rezilliklerin hesabını kime sorabildik. tamam iyi hoş değişiyor. ama ya bizim yaşadıklarımız ne olacak?

Özgür Çağrı
10-13-2010, 19:36
neyi değiştirecek almi? ağlaya ağlaya sınavda başımı açtım defalarca. bunu kim değiştirecek. bunca yıl bu rezilliklerin hesabını kime sorabildik. tamam iyi hoş değişiyor. ama ya bizim yaşadıklarımız ne olacak?

Mücadele ettin ve karşılığını alacaksın. İmtihan dünyası unutma ;;)

BeDeVİ
10-13-2010, 19:37
Noluyoruz ya daha Üniversiteler başörtüsüne tam olarak kapılarını açmamış iken. Nerden çıktı kamuda özgürlük tartışmaları. Biraz sabır tecrbülerimiz bize sabretmemizi söylüyor. Kamuda başörtüsünün yasak olması insan hakları suçudur benim düşünceme göre, ama bu sorunda daha küçük bir yol katedilmişken şimdi bunları tartışmak o yolunda önüne de set çekmek olur. Unutmayalım ki Anayasa da değişen bir şey yok. Başörtüsü özgürlüğü garanti altına bile alınmadı. Bugün bu yasağa karşı gelenler Sayın Gül ün atadığı rektörlerdir unutmayalım. Bu sorunun kökten çözümü anayasal güvence altına alınmasından geçer. Yoksa ileri değil sürekli geri gideriz.

Terennüm
10-13-2010, 19:37
yaşadıklarınne olacak biliyormusun ?birincisi boşa gitmeyecek ikincisi:çocuklarına torunlarına nasıl bir mücadele verdiğinizi anlatacak bir direniş hikayeniz olacak..ve nesilleri teşvik etmek adına bir nevi rehberlik vazifesi yapacaksınız.. 20 yıl sonra ise yakın tarhin tozlu raflarında trajikomik bir üçüncü dünya ülkesinde yaşadığımıza dair kanıt olarak kalacaktır...

ALmi´
10-13-2010, 19:38
Senin yaşadığını ben de bir başka başörtülü arkadaşta yaşamıştır. O yaşadıklarımızı bize yaşatanları Allaha havale ettik. Birdaha eskiye dönemeyeceğimize göre önümüze bakmaktan başka çare yok değil mi..

Sen düne kadar okullarda başörtüsü'nün serbest olacağını düşünür müydün hiç.. Ben cevabını vereyim.. Düşünmezdin , düşünemezdin..
Ama bugün ne oluyor? Birçok üniv de serbest artık başörtüsü ile sınıflarda ders görmek.
Bunu nasıl başardık peki? Sabrederek, dua ederek. Peki şimdi o sabrın mükafatını alıyor muyuz ağır aksak da olsa? Alıyoruz.
O halde bu konuda da sabretmeliyiz. Elbet Rabbim yalnız bırakmaz her konuda olduğu gibi bu konuda da bizleri.

Mâsivâ
10-13-2010, 19:43
Senin yaşadığını ben de bir başka başörtülü arkadaşta yaşamıştır. O yaşadıklarımızı bize yaşatanları Allaha havale ettik. Birdaha eskiye dönemeyeceğimize göre önümüze bakmaktan başka çare yok değil mi..

Sen düne kadar okullarda başörtüsü'nün serbest olacağını düşünür müydün hiç.. Ben cevabını vereyim.. Düşünmezdin , düşünemezdin..
Ama bugün ne oluyor? Birçok üniv de serbest artık başörtüsü ile sınıflarda ders görmek.
Bunu nasıl başardık peki? Sabrederek, dua ederek. Peki şimdi o sabrın mükafatını alıyor muyuz ağır aksak da olsa? Alıyoruz.
O halde bu konuda da sabretmeliyiz. Elbet Rabbim yalnız bırakmaz her konuda olduğu gibi bu konuda da bizleri.

içimde öyle birikmiştiki patladım valla. kusura bakmayın lütfen. elbetteki mücadelemizdi elbette dualarımızdı. ve inşallah bu dualar artık kabul olur. ;;)

akaykunoglu
10-13-2010, 20:04
bence sabredip geleceğe bakmak lazım daha erken bu konuşmaları dillendirmeye. lütfen uygun ortam olmadan bu tür konuları tartışmaya açmayalım

Terennüm
10-13-2010, 20:12
bence sabredip geleceğe bakmak lazım daha erken bu konuşmaları dillendirmeye. lütfen uygun ortam olmadan bu tür konuları tartışmaya açmayalım
laik kesimin gıpta damarını tahrik etmemk lazım haklısın..

.:Ay_Yıldız:.
10-13-2010, 20:40
Çok doğru bir yazı. Aynı inanç sistemindeki erkeğin okuyup kadının okuyamaması yeterince cinsiyetçi ve çağ dışı değil midir?

Çağdaşlık ayağına afedersiniz ama bayanların açık saçık gezmesi işlerine geliyor!

Çağdaşlık cumhuriyet falan hikaye onlar için. Utanmasalar üniversite kapılarına "iman ölçer" koyacaklar. ayıptır.

murat kurt
10-13-2010, 20:55
Başörtülü kadın çalışıp ta ne olacak.Çocuğuna baksın,evini temizlesin,kocasına hizmet etsin daha hayırlı" ne güzel..

Terennüm
10-13-2010, 21:02
Başörtülü kadın çalışıp ta ne olacak.Çocuğuna baksın,evini temizlesin,kocasına hizmet etsin daha hayırlı" ne güzel..
mehmet akifin bir nüktesi hatırma geldi:
Bir Fransız yazar,Mehmet Akif’e:
--Kadınlarınızı evden çıkartmadığınız doğru mu? diye sorduğunda Akif:
--Daha önceleri öyleydi, karşılığını vermiş. Fakat şimdi dışarı çıkarttık ve bir türlü içeri sokamıyoruz.

depare
10-13-2010, 21:13
Haydi kızlar okula okuldan sonra dooğru eve kamu yassak tam bir mantık dehası :)

Tamam bana görede kadınların ev hanımı olması evladır ama kadınları eve kapatıyorlar diyen zihniyetin bu tutumu tam çelişki...

murat kurt
10-13-2010, 21:18
mehmet akifin bir nüktesi hatırma geldi:
Bir Fransız yazar,Mehmet Akif’e:
--Kadınlarınızı evden çıkartmadığınız doğru mu? diye sorduğunda Akif:
--Daha önceleri öyleydi, karşılığını vermiş. Fakat şimdi dışarı çıkarttık ve bir türlü içeri sokamıyoruz.

çok iyidir,hakikaten.:güzel:

Hüdaverdi
10-13-2010, 21:29
Yahu şimdi aklıma geldi,konuya girmicektimde gireyim dedim ;D

Şimdi kamu derken misal hastane örneği.
Kapalı olduğundan dolayı ayrımcılık yapabilir deniyor.
Şimdi efem,bir bayan düşünün ve hasta,hastanenin hizmetinden faydalanmaya gelmiş.
Doktar veya hemşire artık he ne haltsa,başı açıksa,şimdi bu bayan başörtülü bayana karşı önyargılı yaklaşmaz mı ?

Yani,başörtülü doktorun ayrımcılık yapacağı düşünülüyorda,başı açık birisinin başı kapalı birisine ayrımcılık yapma ihtimali enden düşünülmüyor ?

O zaman tüm bayan doktorların kafası dazla olması gerekmez mi ?
Veya,kapalı kadın doktor veya hemşire artık her ne haltsa,eğer doktor olduysa tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup olmuyor mu ? Oluyor.
Tvlere bakıyoruz ambulanslarda genellikle kapalı bayanlar var.Şimdi kusura bakmayın,bir adamın penisi kopsa trafik kazasında,bu bayan hemşire bunu almıyacak diye kadide mi var ? Elbet alacak,poşete koyacak,hastanede gerekli işlemleri artık kapalı doktor veya açık doktor veya saçı dökülmüş doktor veya gravatlı doktor veya gravatsız doktor artık her ne haltsa gerekli işlemleri yapacak.

Veya,başı kapalı bir hastaya yapılan bir çok muamale var.
Kimisi hakaret ediyor bu kapalı bayana,kimisi muanesini geçiktiriyor sırf gıcıklığına vs.
Veya,görev başındaki kapalı bir doktora iftira atılıyor 'çocuğun organına bakmadı' diye,bunu yapan da koltuk sahibi başhekimmidir ne carttır curttur o.
Tabi yalan çıkıyor.Yalan çıkmadan önce ağır bir baskı görüyor 2 bayan.

Demek ki asıl baskıyı önyargıyı oluşturan kapalı doktor veya hastalar değil.
Ben hiç görmedim kapalı hasta birisinin 'ben buna muayene olmam' dediğini.
Ha tabi mahrem yeriyle ilgiliyse tabi olmaz,başı açık olanda olmaz,bu durumdan herkes utanır,ateistte olsa olmaz.Bunu da sulandırmanın hiç bir mantığı zaten olmaz.

Kafa açmayı seviyorum la ;D

murat kurt
10-13-2010, 21:38
Başörtülü bir insan neyi tercih etmiştir?

Bunu anlamak gerekiyor.Başörtülü bir insan dindar olmayı seçmiştir.Ne kadar dindar?

Bu ülkede ikinci sınıf biri olmayı göze alacak kadar dindar.

Şimdi bu insana haklarını vermemek.Yanlış.

Doğru olan ne?Doğru olan bir bayanın ki bu tanımlamayı sevmiyorum"başörtülü kadın"

müslüman mümine bir bayanın" "daha güzel .." bir "sürü"erkeğin içinde kocasının veya akrabasının olmadığı bir yerde başörtülü veya başı açık çalışması doğru mudur?

Bu soru yiğitçe bir sorudur.Bunu herkes soramaz.

Cihan_ŞümuL
10-13-2010, 23:13
inşallah kamuda da serbestlik gelir.

unnamed
10-13-2010, 23:15
gelse ne olacak...
ben hiç yadırgamıyorum, devlet dairesine gittiğimde kapalı bayan yok diye...
ki madem kapalı, erkeklerle konuşmanın yada belirli bir şekilde münasebet kurmanın inceliğindemi...
boş işler bunlar...

Mavera
10-13-2010, 23:22
Insallah.. o günleride görecegiz insallah... birakin isteyen istedigi gibi giyinsin bana kalsa her yerde basörtüsü serbest kalmalidir sadece basörtüsü degil genel ahlaka aykiri olmadigi sürece hersey serbest olmalidir!..
benim bir sirketim olsa ben kisilerin giyimiyine degil isinde ne kadar ehil olduguna bakarim..
sonucta devletin isleyiside böyle olmalidir devlet bireyler arasinda ayrim yapmadan hakedene görevi vermelidir ve görev verirken türkiye sartlarinida gözardi etmemelidir..
simdi gelelim realiteye bu isler benim istememle yada bizlerin istemesiyle olacak isler degildir herseyin bir yeri ve zamani vardir ünv gibi özgürlüklerin doruk noktaya ulastigi yerde bile yasak koyanlarin kamudaki yasaklar konusunda pekte olumlu bir yakasim gösterecegini sanmiyorum..
önce su ünv lere halledelimde ondan sonrasi corap sökügü gelecekdir sonucta bu isler domino taslari gibi birbirine baglidir ama bu tür konularin toplumsal uzlasi ve genel bir konsesüsle yapilmasi gerekir!..
ben yaptim, oldu dersek yarin farkli bir hükümet gelirse tersini yapar yine basa döneriz!

Ukbâ
10-14-2010, 12:54
önce su ünv lere halledelimde ondan sonrasi corap sökügü gelecekdir sonucta bu isler domino taslari gibi birbirine baglidir ama bu tür konularin toplumsal uzlasi ve genel bir konsesüsle yapilmasi gerekir!..
ben yaptim, oldu dersek yarin farkli bir hükümet gelirse tersini yapar yine basa döneriz!

Ahmet hocam bu kısım önemli topluca hak verme noktasında asit dengesi bozulan güçlü mevzi sahipleri var . O yüzden bireysel hakların yaygın konuma gelmesi için toplumsal eğilimlerin zihinsel olarak dönüşmesine karşı değişikliklerin olması çok daha yerinde.