Orijinalini görmek için tıklayınız : >>Karpuzu buzdolabına koymayın<<
Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler.
SOĞUK ZARARLI
Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder.
Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır. Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin. Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun. Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın.
ramazan da da yenir diye düşündüm.Malum karpuz hastası çok var ;)
ben zaten oda ısısında seviyorum.dolaba konmuş karpuzu asla yiyemem :) demekki sağlıklı bi şey yapıyormusum bilmeden :)
ben zaten oda ısısında seviyorum.dolaba konmuş karpuzu asla yiyemem :) demekki sağlıklı bi şey yapıyormusum bilmeden :)
Bilmeden düşünmeden yapılan fiillerin insan vucutuna bir katkısı olmaz, beyhude sevinmeyiniz lütfen :)
en azından şimdiden sonra bilerek faydalı bişeyi yapmaya devam edeceğim :D :D
hem bence faydası olmustur ;)
siyah gül 07
08-21-2008, 11:14
Bilmeden düşünmeden yapılan fiillerin insan vucutuna bir katkısı olmaz, beyhude sevinmeyiniz lütfen :)
:D :D :D :D :D :D
Ben hiç yemem soğuk olmazsa zaten sağlıklı bişey varsa ben tercih etmem hiç ne tuhafım ya :-X
karpuz soguk yenir buz gibiiii olacak .ama demekki dilimledikten sonra dolaba koyup yemek lazım. yanınada beyaz peynir.
ohhh misss ;) 8)
Söylediğiniz şekilde yemeyenlere ne yaparsınız dilek hanım çok merak ediyorum , :D
:-X :-X 8)
Çok iyi bildiğin bir şeyi , bilmiyormuş gibi davranırsan olacağı buydu , halbuki ne kadar da masum bir serzeniş oldu , neyse aslında ayşe hanım ile aynı genetik tepkilere sahip olmanız ortak noktalarınızı percinliyor bilmem anlatabildimmmi :)
ben anladım
Ayşeeee sende anladın dimiii :-X
siyah gül 07
08-21-2008, 12:01
Söylediğiniz şekilde yemeyenlere ne yaparsınız dilek hanım çok merak ediyorum , :D
Ben bu Yalçın Bey soruyu sorduğu anda anlamıştım zaten :D :D :D :D
modern hayatta neymiş.bizim uyguladığımız kesin ve etkili çözümdür Yalçın Bey. Her kapıyı açar.
Hiç denenmişmiydi sizde ::)
Deniz.Feneri
08-21-2008, 13:14
hiçbir zaman dolapda olmayan karpuzdan yemedim ki :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.