Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaşani'den Suud'a: Sizin Dininiz Bu mudur? (VİDEO)
Hüdaverdi
03-17-2012, 01:37
İran takvimi ile 1390 yılının son Cuma namazı, bugün Ayetullah İmami Kaşani'nin imametinde ve Tahran Üniversitesi'nde eda edildi.
Tahran Cuma namazı Hatibi Ayetullah İmami Kaşani, bölgesel kıyamların kaynağının İslam olduğuna vurgu yaparak, halkların İslam nidasıyla kıyam ettiklerini fakat hükümetlerin ve de güçlerin, bu kıyamları kendi menfaatleri için müsadere ettiklerini veya saptırdıklarını, hatta bu ülkelerin içindeki bazı kimselerin de kıyamların İslami olmağını söylediklerini belirtti.
MHA - Tahran Cuma namazı Hatibi Ayetullah İmami Kaşani, bölgesel kıyamların kaynağının İslam olduğuna vurgu yaparak, halkların İslam nidasıyla kıyam ettiklerini fakat hükümetlerin ve de iktidar güçlerinin bu kıyamları kendi menfaatleri için müsadere ettiklerini, hatta bu ülkelerin içindeki bazı kimselerin de kıyamların İslami olmağını söylediklerini belirtti.
Cuma namazı Hatibi Ayetullah İmami Kaşani hutbesinin başında, hicri şemsi takvime göre önümüzdeki günlerde yeni bir yıla (1391 yılına) erişilecek olmasına işaret ederek, yeni gelen yılda daha iyi bir insan olma yönünde karar almak gerektiğini vurgulayarak; yani gıybetten, töhmetten ve yalan söylemekten sakınmaya çalışıp Allah'a daha çok yönelme gerektiğinin altını çizdi.
Hutbesinin diğer kısmında, mevcut uluslararası ve bölgesel koşullara da değinerek, bu koşulların üzüntü verici olduğunbu belirten Ayetullah İmami Kaşani, müslüman olmayan güçlerin ve İslam dinini kabul etmeyen hükümetlerin başka hiç bir şeye itikadları olmadığını belirterek, bunların hristiyanlığı, İncil'i ve Tevrat'ı da kabul etmediklerini, ne yazık ki hristiyanlığın da bugün siyonist hristiyanlığı olduğunu, bu yüzden İslam'a kastetmeye çalıştıklarını; bunların bölgede baş gösteren ve kaynağı İslam olan kıyamlara bakarak, İslam'ın bir uyanış dini olduğunu fark ettiklerini söyledi.
İncil ve Tevrat ile mümkün olmamasına rağmen, dünyanın Kur'an'ın dünyayı idare etme kapasitesini vurgulayan Ayetullah İmami Kaşani, bunların Kur'an'a olan gazap ve öfkeleri yüzünden Kur'an-ı Keri'm'i yaktıklarını söyledi ve de Kur'an-ı Kerim uğruna kıyam eden Afgan halkına selam gönderdi.
Hutbesinde bölgesel kıyamların kaynağının İslam olduğuna vurgu yapan Ayetullah İmami Kaşani, halkların İslam nidasıyla kıyam ettiklerini fakat hükümetlerin ve de iktidar güçlerinin bu kıyamları kendi menfaatleri için müsadere ettiklerini veya saptırdıklarını, hatta bu ülkelerin içindeki bazı kimselerin de kıyamların İslami olmağını söylediklerini belirtti.
Suudi Arabistan'ın, Bahreyn'deki kıyamı, İslam ve Arapların aleyhine olduğunu söylediğini belirten Ayetullah İmami Kaşani “Sorun şu ki; kıyam eden bu insanlar da Arap değil mi ? Filistin, Lübnan ve Tunus, Araptırlar. Bu ülke insanlarının kıyamları ile Bahreyn kıyamı arasında bir fark yoktur. Siz; Kur'an'ı ve dini yalan olarak yorumluyorsunuz. Sizin dininiz bu mudur? ” diye sordu.
Ayetullah İmami Kaşani, hutbesinin sonunda bölge ülkelerinde müslümanların uyanışı doğrultusunda şekillenen kıyamların günden güne çoğalması ümidini dile getirdi.
Video (http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=83169)
Evet, Suudi Arabistan, bazı İran'lı yöneticilerin ve bazı şii din adamlarının kışkırtmasıyla başlayan Bahreyn'deki şiilerin ayaklanmasına karşı çıkmıştır ve Bahreyn'li sünni müslümanları bu ayaklanmadan korumak için ordusunu Bahreyn'e de göndermiştir... Böyle yaparak doğru da yapmıştır...
Büyük İslam alimi Şeyh Yusuf Karadavi Bahreyn konusunda çok önemli bir açıklama yapmıştı.
Şeyh Karadavi: “Bana birçok kişi tarafından soruldu. Tunus devrimi hakkında konuştunuz,Mısır devrimi hakkında konuştunuz, Libya ve Yemen devrimleri hakkında konuştunuz. Fakat bir devrim hakkında hiç konuşmadınız. Onlara sordum; “hangi devrim?” Dediler ki “Bahreyn devrimi. Niçin Bahreyn devrimi üzerine konuşmuyorsunuz? Onlara, size açıklıkla cevap vereyim” dedim. Bahreyn devrimi diğer devrimlerden farklıdır. Bu mezhepçi bir devrimdir. Bu dört devrim zalim yönetimlere karşı olan halk devrimlerdir. Mısır’da halk bütün gruplarıyla dışarı çıktı; Müslümanları, gayri Müslimleri. Genç ve yaşlı, kadın ve erkek. Gericisi, ilericisi, din ehli, dünya ehli. Yani bütün Mısır halkı. Tunus halkı da böyle. Libya ve Yemen halkı da böyle. Ancak Bahreyn devrimi mezhepçi bir devrimdir. Bu da onların sorunu. Onlar Sünnilere karşı olan Şiilerdir.”
Bahreyn'de ne olmuştu ?
MaarlmO2KQ0
Bahreyn'de Şii göstericilerin Sünni üniversite öğrencisini linç girişiminin görüntüleri yayınlandı.
AZU9WQFtzMI
BAHREYN ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLDU?
İRAN ANALİZ / Bahreyn Televizyon kanalı yayımladığı kısa metrajlı filmde ülkede terör estiren el Vifak ve yedi Şii hareketin önderliğindeki gösterilerde hedef alınan Bahreyn Üniversitesinde neler yaşandığını kamuoyu ile paylaştı. Sokakların ateşe verildiği,insanların sokak ortasında öldürüldüğü, arabaların taşlanıp parçalandığı ve üniversitenin basılarak öğrencilerin darp edildiği tüm bunlara rağmen “barışçıl” gösteriler olarak lanse edilen Şii gösterilerin gerçek yüzüne yer veriliyor.
MCs9IehDPu8
Şii göstericilerin Bahren üniversitesine saldırması
İRAN ANALİZ /İran&Şii lobisinin Bahreyn’de yaşanan gelişmelerle ilgili tek yanlı haberleri ve videolarına yönelik yayımladığımız onlarca videolara yenilerini ekliyoruz. Bahreyn’de tamamı son derece bağnaz ve mezhepçi bir söylev kullanan İran destekli Şii muhalefetin eylemleri de pratiğe şiddet şeklinde yansıdı. Bunun kurbanları ise ne iddia edildiği gibi Amerikalılar, Siyonistler ne de İslam düşmanları oldu. Aksine sokaktaki, işyerindeki ve videolarda göründüğü gibi üniversitelerdeki sıradan Sünni kökenli Bahreynli Müslümanlar öldürüldü, yaralandı ve darbe aldı. Videolarda Şii göstericilerin Bahreyn Üniversitesinde okuyan öğrencilere saldırması yer alıyor. Yine birçok Sünni öğrencinin feci şekilde aldığı darbeler ve terör eylemi yapan çetelerin neler yaptığına yer veriliyor.
w95cFAU5Lj8
http://irananaliz.wordpress.com/category/korfez-ulkeleri/
''BAHREYN Şİİ MUHALEFETİ VE AMERİKAN DESTEĞİ''
http://irananaliz.wordpress.com/2011/12/12/bahreyn-sii-muhalefeti-ve-amerikan-destegi/
''BAHREYN’DEKİ AYAKLANMALAR VE HAK İHLALLERİ''
http://irananaliz.wordpress.com/2012/01/09/bahreyndeki-ayaklanmalar-ve-hak-ihlalleri/#more-8163
Bahreyn'deki Mezhepçi Gösterilere Karşı Cevap
ZTYoiovsgvw
Bahreyn'de İran destekli Şii örgütlerin sözde özgürlük adına sokaklara dökülerek ülkede geniş çaplı grevler, sokakların caddelerin kapatılması, halkın günlük hayatının olumsuz etkilenmesi ve Sünnilerin hedef alınarak tamamen mezhepçi karakter taşıması ülkede şiddetli tepki topladı. Manama'daki camide 300.000 Sünni Bahreynli ülkedeki mezhepçi Şii ayaklanmasına karşı biraraya gelerek mesaj verdi.
http://www.youtube.com/watch?v=ZTYoiovsgvw
İntifada
03-19-2012, 19:51
Ha bahyren ha suud ha suriye...
hiç bir fark göremiyorum...
fark görenlerin durumu şu an iranın düştüğü durumdan farksız değildir...
Suudi Arabistan'ın, Bahreyn'deki kıyamı, İslam ve Arapların aleyhine olduğunu söylediğini belirten Ayetullah İmami Kaşani “Sorun şu ki; kıyam eden bu insanlar da Arap değil mi ? Filistin, Lübnan ve Tunus, Araptırlar. Bu ülke insanlarının kıyamları ile Bahreyn kıyamı arasında bir fark yoktur. Siz; Kur'an'ı ve dini yalan olarak yorumluyorsunuz. Sizin dininiz bu mudur? ” diye sordu.
Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan sünni müslümanlar da Arap'tır...
İran yönetimi neden bu müslüman Araplara destek vermek yerine İslam düşmanı Baas rejimine destek veriyor?
İran yönetiminin ve İmam Kaşani'nin dini Baasçılık mıdır?
Beşşar Esed vs. Ebu Cehil
OOiLi4fl-Zc
İntifada
03-19-2012, 20:00
bahreyni görmezden gelenlerin derdi ne ?
yoksa suriyeye sırf iran destek vermediği için mi destek veriyorlar ?
Suudda İran'da Şia-Sünni ekseni tertibinde karşı karşıya geliyorlar ! Bu Stratejinin bir parçasıdır !
En Üst Perdeden en alta izah etmeye gayret edelim...! Anlaşılması zor lakin açık ve nettir Allahualem...!
1) Suud Abd emri ve desteğiyle Bahreyni bastırmıştır ! Suud bunu ''Mezhepçi''den ziyade Siyasi olduğunu bilmekteydi ! Lakin Halklar meselenin Şia-Sünni ekseninde olduğunu düşünürler !
2) İran Suriye konusunda Suud ne adım atarsa buna karşılık Bahreyni hareket ettirecekti ! Ki öyle oldu ! Suud Suriyede adım atınca İran Bahreyn'de molotoflar atan ekipleri harekete geçirdi !
3) Global Manada Amerika-Rusya-Çin ve Nato kuvvetlerinin elleri bulunmaktadır !
4) İran ''Direniş ekseni'' boyutunu korurken Zalim rejimi davasına alet ederek davasını terk etmiştir ! İran'ı korumak İslam Davasını korumaktan daha efdal hale gelmiştir ! Bu itibarla İran Suriyeyi İran'a dokunmasınlar diye öncü bir Kavram olarak kullanmaktadır !!!
Maksad-ı İlahi ; Müslümanlar La İlahe İlla Allah Muhammeden Resulullah der Yalnız Ona yönelir, Yalnız ondan Medet Umar, Yalnız Ondan galibiyet bekler ise !!! Allah c.c.'nün emrinde galip olduğunu hatırlatmakta beis yoktur !!!
Devletler, Stratejiler, Dizaynler, Deccali Amerika ve Orduları, Hainler, İşbirlikçiler, Dünya için Dinini satanlar ! hangi fesadı, Fitneyi çevirirse çevirsin ! Hak Dairede kalanlar yaşayıp görürse Amenna lakin yakın bir zamanda(Allahualem) Nasıl bir başlangıç ve Nasıl bir Kader olduğunu anlayacaklardır !!!
Din Allah'ındır ! Türkte, Farsda, Suudda Fethedilecektir Allhaulem !!!
bahreyni görmezden gelenlerin derdi ne ?
yoksa suriyeye sırf iran destek vermediği için mi destek veriyorlar ?
Şeyh Karadavi: “Bana birçok kişi tarafından soruldu. Tunus devrimi hakkında konuştunuz,Mısır devrimi hakkında konuştunuz, Libya ve Yemen devrimleri hakkında konuştunuz. Fakat bir devrim hakkında hiç konuşmadınız. Onlara sordum; “hangi devrim?” Dediler ki “Bahreyn devrimi. Niçin Bahreyn devrimi üzerine konuşmuyorsunuz? Onlara, size açıklıkla cevap vereyim” dedim. Bahreyn devrimi diğer devrimlerden farklıdır. Bu mezhepçi bir devrimdir. Bu dört devrim zalim yönetimlere karşı olan halk devrimlerdir. Mısır’da halk bütün gruplarıyla dışarı çıktı; Müslümanları, gayri Müslimleri. Genç ve yaşlı, kadın ve erkek. Gericisi, ilericisi, din ehli, dünya ehli. Yani bütün Mısır halkı. Tunus halkı da böyle. Libya ve Yemen halkı da böyle. Ancak Bahreyn devrimi mezhepçi bir devrimdir. Bu da onların sorunu. Onlar Sünnilere karşı olan Şiilerdir.”
Irak'ta yaşananlardan sonra, Bahreyn'deki şii ayaklanmasına neden destek vereyim?
Irak'ta ABD ve İran destekli şii milisler, binlerce sünni müslümanı katletmediler mi?
Bahreyn'de iktidar, şiilerin eline geçerse Irak'ta yaşanan bu şeylerin tekrarlanmayacağının garantisi var mı?
Mesela Irak'lı direnişçi mücahidlerin bu konuda ne düşündüklerini öğrenmek ister misin?
Irak direnişi lideriyle röportaj
...
3. Soru: Bahreyn deki ayaklanmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bahreyn deki ayaklanmada diğer ayaklanmalar gibimidir?
Oradaki ayaklanmayı destekliyor musunuz ?
Böylesi olaylarda daha doğru karar vermek ve faydayı gözetmek için her bölgenin kendi özel konumuna dikkatle bakmamız lazım. Şüphesiz Bahreyn yönetimi de müslümanların üzerine musallat olmuş, Allah'ın hükümleri ile hükmetmeyen kokuşmuş tağuti yönetimler zincirinin bir halkasıdır. Allahın kanunlarına savaş açmış ve din düşmanlarını dost edinmiştir. Lakin Bayreyn'de Rafizi İran'ın eli olduğu açık bir meseledir. İran, büyük Safevi devleti hayali için - bu ayaklanmaların - bir fırsat olduğunu kestirmiştir. İran kendisini bölgede güçlü bir oyuncu olarak Batı'ya bile kabul ettirmiştir. Irak'ın satıldığı gibi Bahreyn'in de satılığa çıkarılması uzak bir ihtimal değildir. Çünkü ABD çıkarlarını -ilah edinmiş ve güçlülerin dışında kimseye değer vermiyor.
Bu nedenlerle bizler Bahreyn'de ki kardeşlerimize deriz ki; Tedbirinizi alın ve silahlanın. İran devletinin kendi içinde ve Irak'ta kardeşlerinize yaptıklarında sizin için bir ibret vardır. Sizler o kardeşlerinizden daha iyi korunuyor değilsiniz. Ancak koltuk korkusu olunca harekete geçen, karınları şişik, cisimleri büyük, akılları küçük sistem ve ordusuna güvenmeyin. "Ya sistem tarafında kalıp yardımcı olacaksınız veya Rafizilerin yönetimine gireceksiniz." diyenlerin sözlerine de aldırış etmeyin. Müslüman dini ile izzetlidir. Haliç ülkelerindeki facir yöneticiler Haça tapanlara, maymun ve domuzların kardeşlerine boyun eğdiler, İslamı bırakıp onların yanında izzet aradılar.
Bahreyn'deki Ehli Sünnet nasıl olurda Irak'ta müslümanları canice öldürüp onları Rafızilere altın tepsiyle sunan ve İslam diyarlarını Amerika'nın insafına bırakmış olan Suudi yönetimi yanında izzeti arayabilir ? Irak'ta müslümanların namusuna el uzatılınca Suud ordusunun zırhlı tugayları nerdeydi ? Irak'ta Rafiziler Ehli sünnetin kadınlarına ve hatta erkeklerine bile tecavüz ederken, bedenleri parçalanıp asit ile eritilirken Suud ordusunun zırhlı tugayı neredeydi ?...
Irak'ın Suud sınırlarındaki büyük Sahra zindanında Suud ordusunun zırhlı tugaylarının ABD askerlerine nasıl yardım ettiklerini gördük. Yaklaşık olarak çeyrek milyon Ehli Sünnet evlatları bu zindanda zülüm altında tutulurken, ABD askerleri Mekke'de doldurulmuş sulardan içiyor, Medine hurması yiyiyor ve Suud'un ürettiği kaşık ve çanakları kullanıyordu. Onların çöplerini ve necasetlerini Haliç ülkelerinin şirketleri temizliyordu. Bu kararları Doha'da, Dubai'de ve hatta Bahreyn'de yaptıkları toplantılarda alıyorlardı.
İşleri güçleri petrol zenginliğini silah alımı anlaşmaları karşılığında peşkeş çekmek olan ve kendi üslerini "Körfezin Koruyucusu" olarak lanse ettikleri ABD'nin süresiz hizmetine vermek olan Orduların Bahreyn'e girme sebeplerinin en sonuncusu belkide ordaki müslümanları korumak olur ! İnşallah ABD işbirlikçilerinin pazarlarda en ucuz fiyat ile satılma zamanı yakındır. Ey Ehli Sünnet bu günler için hazırlık yapın. Vallahi o günler zanettiğiniz kadar uzak değil. Sizleri, dininizi, ırzlarınızı korumasını, İslama yardımcılar olmanızı ve din düşmanlarını bertaraf etmeniz için Yüce Allahtan sizlere duacıyım.
...
http://www.sutunhaber.com/98500_haber.html
İntifada
03-19-2012, 20:17
Irak'ta yaşananlardan sonra, Bahreyn'deki şii ayaklanmasına neden destek vereyim?
ha şöyle esas derdinizi söyleyinde milletin gözünü uzun uzun yazılarla yormayın...
ha şöyle esas derdinizi söyleyinde milletin gözünü uzun uzun yazılarla yormayın...
Orada kastedilen kavram derin bir kavramdır ! Müşade edemediğini hüsnü zan ediyorum naçizane...!
''Ha Bahreyn , ha İran , ha Suud , ha Suriye'' böyle neden yazmadın?
Madem mezhepçi değilsen, İran'ı Suud'dan ayıran özellikleri nedir?
İntifada
03-19-2012, 20:29
''Ha Bahreyn , ha İran , ha Suud , ha Suriye'' böyle neden yazmadın?
Madem mezhepçi değilsen, İran'ı Suud'dan ayıran özellikleri nedir?
dostum benim iran üzerinden mezhepçi bir tavır takınabilmem için önce şii olmam lazım...
iran yönetimi şu an esada destek vererek elini zaten kana buladı...
kendi muhaliflerine yaptıkları ise bahreyn yada suriyedeki seviyede değil...
gözaltılar,sınırdışılar genelde...
ama fark etmez kendisi yapmıyorsa bile esedi kollayarak bu katliama ortak oluyor...
suud yönetiminin kendi muhaliflerine ve bahreyndeki muhaliflere neler yaptığını gördük...
hatta onları geçtik el kaideye talibana neler yaptığını biliyoruz...
bahreynin muhaliflerine yaptığı katliam ha keza öyle...
''ıraktaki olanlardan sonra şii ayaklanmaları önemsemem''
mezhepçilikten başka birşey değildir...
bu sizin derdinizin mazlumla,zalimle olmadığının kanıtı...
Allah bilir suriyedeki katliamıda sırf iran desteklemiyor diye destekliyorsunuzdur...
hoş...
ha saddam ha esad...
birisine ses etmeyip diğerine etmek nasıl bir düşünce onuda anlamam ya...
her iki taraf içinde geçerli bu...
Bahreyn'de geçen sene Şubat ayında, İran'ın kışkırtmasıyla/desteğiyle başlayan veya en azından alevlenen Bahreyn'deki şiilerin o ayaklanmasında bugüne kadar kaç kişi öldü ? yaklaşık olarak 50 kişi... Ve bildiğim kadarıyla; bu ölenlerden bazıları da Bahreyn rejiminin güvenlik güçlerinden...
Suriye'de geçen sene Mart ayında başlayan ve 1 senedir devam eden halk ayaklanmasında ise resmi rakamlara göre bile; Suriye'deki Baas rejiminin çeteleri tarafından 9.000 (dokuz bin)'den fazla sivil insan katledildi. Gerçek rakamın ise bundan çok daha yüksek olduğu söyleniyor. Suriye'de son 1 senedir onbinlerce Beşşar Esed karşıtının tutuklandığı belirtiliyor ve Suriye'de tutuklanan birçok göstericinin, Baas rejiminin adamlarının işkenceleri altında katlediklerini de biliyoruz...
Durum böyle iken; İran, Bahreyn'deki şii ayaklanmasına tam destek verdiği halde, İran yönetimi Suriye'deki halk ayaklanmasına karşı ise İslam düşmanı Baas rejimine ve Beşşar Esed kafirine destek veriyor iken, bana Suriye Devrimi'ne destek verdiğin gibi Bahreyn'deki şii ayaklanmasına neden destek vermiyorsun demen biraz komik olmuyor mu ?
Şunu da açıkça söyleyim; ben, Bahreyn'li şiilerin o ayaklanmasını desteklemiyorum!!!
İran'lı yöneticiler, nasıl kendilerinin mezhepsel ve stratejik çıkarlarını düşünerek Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan müslümanlara karşı İslam düşmanı Baas rejimine ve Beşşar Esed'e destek veriyorlarsa ben de Bahreyn'li şiilerin o ayaklanmasına destek vermiyorum!...
Eğer İran yönetimi Suriye konusunda , kendi mezhepsel ve stratejik çıkarlarını ikinci plana itip ve Suriye'li müslümanların ve İslam'ın genel menfaatlerini önceleyip; Suriye'deki 1 senedir devam eden halk ayaklanmasına karşı azınlık Nusayri-Baas rejimine destek vermek yerine, Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan müslümanların bu kıyamına destek verseydi, belki ben de şuan Bahreyn'li şiilerin o ayaklanmasına destek veriyor olurdum.
İntifada
03-19-2012, 20:52
İran'lı yöneticiler, nasıl kendilerinin mezhepsel ve stratejik çıkarlarını düşünerek Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan müslümanlara karşı İslam düşmanı Baas rejimine ve Beşşar Esad'a destek veriyorlarsa ben de Bahreyn'li şiilerin o ayaklanmasına destek vermiyorum!...
uzuun uzun yazıpta tek cümlede esas düşüncenizi yazıyorsunuz ya çok seviyorum :)
ben bunu zaten söylemiştim boşa cevap yazıp parmaklarını yormasaydın keşke...
bkz.
fark görenlerin durumu şu an iranın düştüğü durumdan farksız değildir...
Bahreyn'de hükümet karşıtı Sünni mitingi
Bahreyn'de Sünniler ilk kez Bahreyn Hükümeti'ne karşı gösteri düzenledi.
http://www.nebeonline.com/images/news/bahreynde-hukumet-karsiti-sunni-mitingi-11501.jpg
19 Eylül 2011 Pazartesi 05:42
Şii muhaliflerin rejim karşıtı gösterileri sırasında işledikleri suçların affedilmesini protesto eden Sünniler, kanunların herkese eşit bir şekilde uygulanmasını ve yargıya müdahale edilmemesini istedi.
Ulusal Birlik Platformu tarafından Cumartesi günü akşamı Riffa bölgesinde düzenlenen mitinge her yaştan binlerce Bahreynli katıldı. Mitingte konuşan Ulusal Birlik Platformu Başkanı Dr. Abdüllatif Âl Mahmud, mitingin Bahreynli Sünnileri yok saymak ve ikinci plana atmak isteyenlere verilen en güzel cevap olduğunu söyledi.
http://c1109.hizliresim.com/11/9/20/3394.jpg
'KİMSE KANUN ÜSTÜ OLMAMALI'
"Hukukun egemenliği ve yargı bağımsızlığı" sloganıyla yapılan mitingte Bahreynli Sünnilerin taleplerini dile getiren Âl Mahmud, Bahreyn'in bugününün ve geleceğini hiç kimsenin kanun üstü olmamasına bağlı olduğunu ifade etti.
http://c1109.hizliresim.com/11/9/20/3398.jpg
Kanunların uygulanmasında çifte standart uygulanmasının kabul edilemez olduğuna işaret eden Âl Mahmud, suçluların affedilmesinin suç işlemeye teşvik anlamına geldiğini söyledi.
http://c1109.hizliresim.com/11/9/20/3400.jpg
Hukukun egemenliğinin ancak bağımsız yargı aracılığıyla mümkün olabileceğine dikkat çeken Âl Mahmud, yargıya dışarıdan müdahale edilmesine karşı çıktı ve ülkede terör estirenlerin mutlaka yargılanmaları gerektiğini ifade etti.
İnsan haklarını savunmanın kanuni, ahlaki ve insani bir görev olduğunu belirten Âl Mahmud, "İnsan hakları sadece suçlulara ve terör estirenlere has değildir" diyerek cinayet ve terör kurbanlarının haklarına dikkat çekti.
http://b1109.hizliresim.com/11/9/20/3406.jpg
TÜRKİYE'YE VE ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Bahreyn Ulusal Birlik Platformu Başkanı Abdüllatif Âl Mahmud, mitingte yaptığı konuşmada ayrıca Arap dünyasındaki değişim dalgasına işaret ederek, halkların baskı ve zulme karşı ayaklandığını söyledi.
Suriye halkının yanında olduklarını ve devrimlerine destek verdiklerini belirten Âl Mahmud, Suriye rejiminin sivillere yönelik katliamlarını da kınadı.
http://b1109.hizliresim.com/11/9/20/3419.jpg
"Bu minberden Türkiye Cumhuriyeti'nin sergilediği harika tavırları ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşunu selamlıyoruz ve takdir ediyoruz" diyen Âl Mahmud, Erdoğan'ın tercih yapması gerekince halkları tercih ettiğini ve Gazze'deki kardeşlerine yardım ettiğini söyledi.
http://b1109.hizliresim.com/11/9/20/3424.jpg
Erdoğan'ın Siyonist işgal rejiminin azgınlığına karşı çıktığını, Bahreyn'in tavrını desteklediğini, başkaları gibi Bahreyn hakkında öne sürülen asılsız iddialara ve yalanlara inanmadığını kaydeden Âl Mahmud, "Bizden sana ve şu anda Suriye'den kaçanları bağrına basan yüce halkına selam olsun ey Erdoğan" dedi.
http://www.nebeonline.com/images/news/11507.jpg
Bahreyn rejiminin doğal ve kayıtsız-şartsız destekçileri olarak gösterilmekten rahatsız olan Sünnilerin hükümete karşı seslerini yükseltmeye başlaması dikkat çekti.
http://c1109.hizliresim.com/11/9/20/3446.jpg
İlgili başlık:
Bahreyn Sünnileri dev mitinge hazırlanıyor (http://www.nebeonline.com/haber/bahreyn-sunnileri-dev-mitinge-hazirlaniyor-11256.htm)
NEBEONLINE
http://www.nebeonline.com/haber/bahreynde-hukumet-karsiti-sunni-mitingi-11260.htm
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.