fatih kısaparmak balon baskılı balon Kemalistler.... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kemalistler....

parabol
07-24-2008, 18:20
Ergenekon ve PKK

Zaman zaman, Ergenekon ile veya derin devletle PKK meselesi ilişkilendirilir. Hatta denilir ki, "PKK konusunun bitmesini devlet istemiyor." Neden mi istemiyor? Çünkü, bu şekilde kimileri ranttan pay alıyor, kimileri, otoriter rejim sayesinde oraların kralı oluyor, bazı kişiler ise, ülke bütünlüğünün ancak demir yumruk sayesinde sağlanabileceğini düşünüyor.

Şemdinli'de, Umut Kitapevi'nde patlayan bombalarla küçük bir örneğini gördük. Bu hadiseden, jandarma astsubay Ali Kaya ile Özkan İldeniz sorumlu tutuldu. Emekli korgeneral Altay Tokat, Şemdinli üzerine yorum yaparken, "Güneydoğu'da görev bölgeme yeni gelen hâkim ve memurlar işlerini ciddiye alıp hizaya girsinler diye bir iki bomba attırırdım" diye konuşmamış mıydı? JİTEM'in kurucularından Cem Ersever'i hatırlayalım. Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis Paşa'nın uçağının düşmesinden 2 ay sonra, Mart 1993'te görevinden istifa etti ve yaptığı açıklamada, "Güneydoğu'daki olayların Türk milleti tarafından bilinmesi engellenmektedir" dedi. Ersever bildiklerini anlatmasın diye, o yılın kasım ayında faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Ama, tabii buradan yola çıkarak, "derin ilişkiler"i olan herkes PKK terörünü besliyor diyemeyiz.

Doğu Perinçek'in Ergenekon'un üst düzey bir elemanı olması da, PKK ile münasebetin bir delili. Son zamanlarda Ergenekon takımının adeta avukatı gibi medyada yer bulan Yalçın Küçük'ün de, Öcalan ile çekilmiş samimi fotoğrafları var. Fazla yorum yapmadan resimleri yayınlıyorum. (Fotoğrafları, SABAH gazetesi muhabirlerinden Abdurrahman Şimşek'ten aldım. O da, Öcalan'ın yıllar önce PKK'dan kaçan fotoğrafçısından temin etmiş. Sakın Ahmet Hakan, "özel servis" gibi bir bit yeniği aramasın.)

Küçük ve Kemalizm

Yalçın Küçük, 1993 yılında, Abdullah Öcalan ile yaptığı söyleşiyi "Dirilişin öyküsü" adıyla yayınlamıştı. İşte bazı bölümler:

Yalçın Küçük, Öcalan ile konuşuyor: "Sizi çok sağlıklı, çok güzelleşmiş gördüm. Bütün bu gürültülere, savaşa rağmen herhalde içiniz rahat olmalı... Sevgili Başkanım, mücadele sürüyor, savaş devam ediyor... Sevgili Başkanım, bana göre de, 1920'de Kemal Paşa, o lider kadrosu içinde en geride olan insandı. Ama çeşitli nedenlerle başkanlığı aldı ve sonunda 1930'lu yıllarda Kemalizm denilen yüzeysel, bir zaman için işleyen bir sistemi ortaya koydu. Ve bir müddet için Kürtlüğün üstünü örttü. Kemalizm'in arabesk bir yanı vardı; Arap dünyasında her şey yüzeyseldir, bütün figürler, derinliği olmayan figürlerdir. Kemalizm'i de felsefi alanda arabesk bir ideoloji olarak düşünebiliriz... Kemal Paşa Fransızları taklit etti; şimdikiler Amerikan taklidi oluyor. Yani ben artık Türklüğümden utanç duyuyorum. Kürtler o kadar yükselecek ki, Türkler yerin dibine girecek!"

Bugün Yalçın Küçük, Kemalizm'in ilkelerini korumak için çırpınıyor. Tıpkı bütün Ergenekoncular gibi. Başka söze ne hacet!

Doğu Perinçek, Apo ile şakalaşıyor; bir sonraki karede kucaklaşıyor. Perinçek, "Gazeteci olarak Bekaa'ya gittim" demişti. Bu ne biçim gazetecilik! Yalçın Küçük, Öcalan'ın karşısında, el pençe divan duruyor.

http://img514.imageshack.us/img514/6919/d60d13840414444a89d6668ax7.jpg

NAZLI ILICAK

parabol
07-24-2008, 18:21
İşte bunlar bize Atatürk düşmanı diyen meşhuuuuuur kemalistler....

Söyleyecek sözünüz var mı ;)

politikaci
07-24-2008, 18:23
Atatürküde karalıyorlar böyle yazık

YavuzSultanSelim
07-24-2008, 18:23
Dicek söz yok bunlara elimi bile yoramam

tayyipleyiz
07-24-2008, 18:36
Dinlerinin kimin dini olduğuna karar verememiş bir ideoloji olan, kavramsal paradokstan kurtulamayan bir görüş var önümüzde "Kemalizm" ...

Atatürk düşmanı olan, Maskelerin arkasına saklanan "din tüccarları" bunlar. Ama bizim dinimiz değil .

Teşekkürler Beril Hanım. (+)

Hıfz-ı lisan
07-24-2008, 18:37
Noktayı koymuşsunuz Parabol.. :) +

LüGaT
07-24-2008, 19:01
"Efendim ben röportaja gitmiştim" saçmalamasına ne demeli hakikaten. Deek ki röportaja gittikleri insanlara gül veriyorlar, sarılıyorlar, şakalaşıyorlarmış. "Garip" bir yayıncılık anlayışı. Herkesi kör alemi sersem sanıyorlar, insanlarla resmen dalga geçiyorlar. Sonları geldi onsan olsagerek.

Supraliminal
07-24-2008, 19:37
kemal paşa fransızları taklit etti demiş
şu laikli milliyetçilik devletçilik gibi ilkeler fransız ihtilalinden sonra çıkmamışmıydı :-* :-*

parabol
07-24-2008, 23:38
Malesef ki bunları ne kadar su üstüne çıkarsak dahi bir türlü kalıpları yıkamıyoruz..Benim derdim bununla özellikle bulunduğum bölgede...Tüm bunları değiştirmek lazım artık...

Nazlı ılıcak gibi yazarlar bu adımları atıyorlar korkmadan..Ben asıl onlara teşekkür ediyorum...

Demokrat
07-24-2008, 23:48
Leninle, Atamizi ayni cizgide gösterenler, apoya cicek verenler Atatürkcü diye geciniyor biz ise takiyyeci oluyoruz!..
Oldu görürsem söylerim ;)

maviinsan
07-24-2008, 23:51
"kemalizm terakkiye manidir"

hakan albayrak

Demokrat
07-24-2008, 23:52
"kemalizm terakkiye manidir"

hakan albayrak

afbuyur :)

YavuzSultanSelim
07-24-2008, 23:53
Daha bunlar kendi içlerinde çelişkiye düşüyorlar komik olanda bu zaten.

oturanboğa
07-24-2008, 23:53
ben de kemalistliği atatürk putperestliği sanırdım...demek böyle bişeymiş

murat kurt
07-24-2008, 23:54
Hakan Albayrak benim tanıştığım,
hocam olan insan.

Ne diyorsa doğrudur.

maviinsan
07-24-2008, 23:54
“-18 Temmuz 1923 de, Ankara istasyonundaki binada, Teşkilat-ı Esasiye’nin (Anayasanın) tadili müzakeresinde vaziyet tamamiyle aydınlandı. Teşkilat-ı Esasiye’de yapılmasını muvafık gördükleri tadillerin ikinci müzakeresi imiş.. Bana haber verilmemişti. Bu gün ben tesadüfen bulundum.
Fethi (Okyar) Bey, Mahmut Esad (Bozkurt) Bey, Tevfik Rüşdü(Aras) Bey, Nafıa Vekili Fevzi Bey, Maliye Vekili Hasan Fehmi Bey, Ziraat Vekili Sabri Bey, Matbuat Umum Müdürü Ağaoğlu Ahmed Bey, mebuslardan Ziya Gökalp, İhsan, Rasim vardı. Erzincan mebusu Saffet bey katiplik vazifesi görüyordu.

Ben geldiğim sırada Tevfik Rüşdü bey konuşuyordu:

“-Ben kanaatimi Millet kürsüsünden dahi haykırırım! Kimseden korkmam! Teşkilat-ı Esasiyemizde dinimiz apaçık yazılmalıdır!...”

Ben söz aldım ve sordum”

“-Teşkilat-ı Esasiye’de dinimiz İslam olduğu yazılıdır Tevfik Rüşdü bey! Hangi kanaati haykıracaksın? Ve Teşkilat-ı Esasiye’ye apaçık hangi dini yazdıracaksın? Hıristiyanlığı mı?..”
Mahmud Esad Bey söz aldı ve sertçe cevap verdi:

“-Evet, Hıristiyanlığı!.. Çünkü İslamlık terakkiye manidir. Bu dinle yürünemez, mahvoluruz! Ve bize kimse de ehemmiyet vermez.”
Ben söz alarak:

“-İslamiyetin terakkiye mani olduğu, Avrupalıların uydurmasıdır. Bu meseleyi istediğiniz kadar münakaşa edebiliriz. Fakat münakaşaya tahammülü olmayan bir mesele varsa “Din değiştirmek gayreti”dir. Netice: İslam kalırsak mahvolmayız, fakat bu din değiştirme oyunuyla bizi kolay mahvedebilirler. Hıristiyan Bizansı, Müslüman-Türk yıkmış ve yerine geçmiştir. İngilizler, Fransızlar, 1855 de İslam Osmanlı İmparatorluğu ile ittifak yaparak Hıristiyan Rus İmparatorluğuna karşı harp ettiler. .. İçinden yeni sıyrıldığımız Cihan Harbi’nde Almanya, Avusturya-Macaristan ve Bulgaristan Hıristiyan devletleri yine Müslüman-Türk’le ittifak yaptı ve itilaf devletlerine karşı birlikte harp etti. “Yüzümüze kimse bakmazmış! Ne demek?”
Fethi Bey söz alarak bana gayet sert cevap verdi:

“-Evet Karabekir!.. Türkler, İslamlığı böyle kabul ettiklerinden böyle kaldılar. Ve İslam kaldıkça da, bu halde kalmaya mahkumdurlar.. Bunun için İslam kalamayacağız.”
Ben de aynı sertlikte şu cevabı verdim:

“-Fethi bey, bu yabancı fikri şiddetle reddederim! Geri kalmaklığımıza amil olan şey bir değildir: Fütuhatçılık, temsil kudreti gösterememek, Avrupa’nın ilim ve irfan cephesiyle temassızlık, idarede istibdad gibi mühim sebebler vardır. Aynı yanlışlıkları yapan Hıristiyan devletlerin de yıkılıp gittiğini bilmez değilsiniz. Bir zelzelenin hakiki sebeplerini araştırmayıp onu gülünç bir sebebe bağlamak kadar, bu, “İslamlık terakkiye manidir” fikrinizi de garib bulurum. Bu yabancı ve tehlikeli fikrin aramızda da ilmi münakaşaya tahammül edemeyecek kadar taraftar bulmasından çok müteessir oldum. Fakat ben iddia ediyorum ki, Türk Milleti ne dinsiz olur, ne de Hıristiyan olur.. Hakikat budur!.. Bir milletin asırlardan beri en mukaddes duygularını bir hamlede atabileceğinize inanışınız objektif bir görüş değil, hayalinizdir. Böyle bir harekete cür’et, memlekette kanlı bir istibdad ile başlar!.. Ve İstiklal Harbi’nin samimi birliğini de birbirine katar. Nasıl bitebileceğini de söyleyebilirim: Düşmanlarından kanı pahasına istiklalini kurtaran Türk Milleti, hürriyeti kendi evladlarına boğdurmayacak, buna cür’et edenlerin de hakkından gelecektir Fethi Bey!...”

Yalan Söyleyen Tarih Utansın, Mustafa Müftüoğlu, Cild 2.

Oysa ki İslam teraakkiye mani değldir."kemalizm terakkiye manidir"

maviinsan
07-24-2008, 23:55
terakki ilerleme demek. :-*

semih kemal
07-29-2008, 16:53
BENDE KATI KEMALİSTİM ERGENOKONCUMUYUM ŞİMDİ ERGENOKON TAYYİP SİYASİ DAVASIDIR AZ KALDI YAGMA YOK KEMALİZM VAR

siyah gül 07
07-29-2008, 16:58
BENDE KATI KEMALİSTİM ERGENOKONCUMUYUM ŞİMDİ ERGENOKON TAYYİP SİYASİ DAVASIDIR AZ KALDI YAGMA YOK KEMALİZM VAR

Neden gerçekleri görmek istemiyorsunuz şaşırıyorum inşallah çok geç olmadan doğrunun farkına varırsınız

eddie
07-29-2008, 17:01

ergenekon başbakanımızın siyasi davası olabilir.. ama memleket menfaatine uygun olduğunu da artık kimse inkar edemiyor.. hatta bence zaten sırf bu yüzden başbakanımızın davası olmalıdır..

Kemalist59
07-29-2008, 17:12
İyide Yalçın Küçük ve Doğu Perinçek Kemalist değil Sosyalisttir.Ayrıca son dönemde Perinçekte İTTİHAT VE TERAKKİ hastalığı buna bğlı uluSOLculuk oluşmuştur.İyiki de oluşmuştur.Sosyalist olacağına ulusalcı olmasını yeğlerim.Ancak bu adamları Kemalist gösterip Kemalizm'e saldırmak aşağılık kompleksi olup Kemalizme hakarettir.

Demokrat
07-29-2008, 17:14

;D ;D sen ayilda gel konusalim emi koccum!

siyah gül 07
07-29-2008, 17:18

;D ;D sen ayilda gel konusalim emi koccum!

;D ;D :-*

parabol
07-29-2008, 17:21

Şuan benim gözümde teröristten başka bir şey değilsin...Kemalistim dediğin için değil ergenekoncuyum dediğin için...Bu resimleri gören biri hala nasıl ergenekondan bahsedebilir...

maviinsan
07-29-2008, 19:02

Şuan benim gözümde teröristten başka bir şey değilsin...Kemalistim dediğin için değil ergenekoncuyum dediğin için...Bu resimleri gören biri hala nasıl ergenekondan bahsedebilir...

gözleri vardır görmezler,kulakları vardır işitmezler :-*

Orhu_N_utu_Kuran
07-30-2008, 03:05
kemalizm değil bu,İNÖNÜİZM.KARIŞTIRMAYALIM....

parabol
07-30-2008, 14:15
kemalizm değil bu,İNÖNÜİZM.KARIŞTIRMAYALIM....

:-*

YavuzSultanSelim
07-31-2008, 18:27

semih kemal sana ezberletilenlerden dışarı çık biraz :-*