Orijinalini görmek için tıklayınız : kokoş Müge Anlı'dan çirkin deprem yorumu! -video-
Hüdaverdi
10-24-2011, 16:28
Tam bir kokoş,onun bunun aile yapısını onarmak yerine kendi aile yapısını onarsın kocasından dayak yememeyi öğrensin.Hani eleman diyor bakana kürtlüğümden utandım diye,asıl utanması gerekn bu insanlıktan nasibini almamış kokoşlar.
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/muge-anli-dan-tepki-ceken-van-depremi-yorumu
Aha numarası ara söv ;D
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh_22647.jpg
Terörist sitesinde bu konuyla ilgili yazılan bir yorum; "bu konuşman işimize yarayacak"
Hüdaverdi
10-24-2011, 18:05
http://img803.imageshack.us/img803/8829/adszvm.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/803/adszvm.jpg/)
Supraliminal
10-24-2011, 18:08
Kesinlikle çok talihsiz bir yorum .
Beklemezdim doğrusu.
manifesto
10-24-2011, 23:15
Boyunu aşmış.Müge ne alaka? afette halka yardım etmeyecekse bu ordu ne işe yarar.Başa neyi kakıyorsun? Asker öldüren Van halkı mı? 10 Yaşında ki çocuğu enkaz altında mı bıraksın devlet? Bu söz depremden daha çok acı verir.Saçma salak yorum yapmış.Saçına başına verdiğin önemi BEYNİNE de ver..
Ne var bu yorumda ???
Güzel söylemiş işte taş atan, terör örgütüyle alakası olan varsa yapmasın, size yardım eden pkk değil devlettir, askerdir, millettir, bunların kıymetini bilelim demiş.
Bunda eleştirilecek ne var anlamadım.
manifesto
10-25-2011, 00:51
Ne var bu yorumda ???
Güzel söylemiş işte taş atan, terör örgütüyle alakası olan varsa yapmasın, size yardım eden pkk değil devlettir, askerdir, millettir, bunların kıymetini bilelim demiş.
Bence sen okuduğunu da anlamamışsın videoyu tekrar izle bence
Tüm VAN halkına terörist muamelesi ve iması yapmış.
Daha ne demeli ki
Van'ın Kürt mü Türk'mü olduğuna bakmak nereden aklına geldi?
Yazık acı içinde ki VAN halkına bu yafta çok çirkin
Pislik
Tüm Van halkını ima eden bir söz sezinlemedim.
Bence siz çok ön yargılısınız ne dense Van halkı sütten çıkma ak kaşık diyeceksiniz Allah Allah ya. Kör ölür badem gözlü olur işte.
manifesto
10-25-2011, 01:01
Kör ölür badem gözlü olur işte.
Neredeyse kına yakacaksın
Van halkına söylemiyor da kime söylüyor?
Kandil personeline mi?
Sanki deprem Kandilde olmuş
Ayıp her şeyden önce
Sırası hiç değil
Çok şükür ki asker bu kürt bu türk ayrımı yapmadan
kızılayın çadırlarını Van halkının hizmetinde vermiş
İntifada
10-25-2011, 01:03
.
Bence siz çok ön yargılısınız ne dense Van halkı sütten çıkma ak kaşık diyeceksiniz Allah Allah ya. Kör ölür badem gözlü olur işte.[/B]
Taif halkı sütten çıkmış ak kaşık değildi...
üstelik Alemlere rahmet peygamberi taşlamışlardı öyle polis falan değil...
Ama peygamberimiz onların helak olmasını istemedi...
şimdi biz kimiz ki insan tartıyoruz,mahkeme kurup yargılıyoruz...
acının öncesini sonrasını düşünen insan hiç acı çekmemiştir belkide...
Neredeyse kına yakacaksın
Van halkına söylemiyor da kime söylüyor?
Kandil personeline mi?
Sanki deprem Kandilde olmuş
Ayıp her şeyden önce
Sırası hiç değil
Çok şükür ki asker bu kürt bu türk ayrımı yapmadan
kızılayın çadırlarını Van halkının hizmetinde vermiş
Sözlerimi çarpıtma. Ne kınası yakacağım, bana hakaret ediyorsun kendine gel !
Van halkına söylüyor çünkü onların içinde bu işlere bulaşanlar var.
Asker askerliğini yapacak Kızılay yardımcı olacak ama millet de kıymetini bilsin diyor. Bende öyle diyorum, yardım edenin kıymetini bilelim diyorum. Oh iyi oldu içimin yağları eridi demiyorum :@ Bende insanım insana üzülüyorum !
Taif halkı sütten çıkmış ak kaşık değildi...
üstelik Alemlere rahmet peygamberi taşlamışlardı öyle polis falan değil...
Ama peygamberimiz onların helak olmasını istemedi...
şimdi biz kimiz ki insan tartıyoruz,mahkeme kurup yargılıyoruz...
acının öncesini sonrasını düşünen insan hiç acı çekmemiştir belkide...
Bende iyi olmuş demiyorum, Müge'de dememiş. Kimsenin tartıldığı yargılandığı yok. Ama yardımın nereden geldiğini belirtmek gerek.
EpiVaTeS
10-25-2011, 01:55
akıncı aynısını sen niye kaddafiye yapmıyorsunda...
furkiyle beraber adamı neredeyse kafir ilan ediyonuz...???
İntifada
10-25-2011, 02:06
Kaddafiyle bu olayın ne alakası var ?
birinde doğal afet...
diğerinde kaddafinin katlettiği onlarca insan...
peygamberimiz hangi zulme sessiz kalmış ?
taif halkının helak olmasını istemeyen peygamberimiz mekkeyi feth ettiğinde zalimlikleri ile meşhur 20 küsür kafirin ölüm emrini kendi elleriyle vermiştir...
müslümana zalimliği yakıştıramıyoruzdur belki...
Ne var bu yorumda ???
Müge Anlı bunu yanlış zamanda, yanlış şekilde söylemiş. Muhakkak o bölgede teröre destek veren, polise-askere taş atan, Müge Anlı'nın dediği gibi onları kuş gibi avlayan teröristler var. O teröristlere destek olanlar da var.
Evet, onlar askerimizi görmeli. O bölgeye yardım eden insanımızı görmeli. Ve askerimizi öldürdükleri için devletimize ihanet ettikleri için utanç duymalıdırlar.
Fakat bu tip söylemleri Müge Anlı yapmamalı. Alacaksa, teröristler, teröre destek olanlar kendileri görüp bu dersi çıkartmalıdır. "Hata yapmışız" demeliler. Yoksa sen yardım et, ardından "bana ihanet ettin ama bak sana yardım ediyorum, bundan sonra haddini bil" dersen, işin rengi değişir.
Zaten bölge hassas. Göz önünde olan insanların dikkatli olması gerekir. Şimdi teröristlere malzeme verdi.
EpiVaTeS
10-25-2011, 02:09
Kaddafiyle bu olayın ne alakası var ?
birinde doğal afet...
diğerinde kaddafinin katlettiği onlarca insan...
peygamberimiz hangi zulme sessiz kalmış ?
taif halkının helak olmasını istemeyen peygamberimiz mekkeyi feth ettiğinde zalimlikleri ile meşhur 20 küsür kafirin ölüm emrini kendi elleriyle vermiştir...
müslümana zalimliği yakıştıramıyoruzdur belki...
ikrime'yi affetmiş ama...
verdiği emirde aman dileyince bir çoğu özellikle hz.vahşi onu bile affetmiştir...;;)
Eşref Bey bunları Tayyip Erdoğan söyleseydi başına kakıyor diyebilirdik ancak bunları yönetimle alakası olmayan biri söylüyor ve zaten böylelerinin söylemesi gerekir. Çıkıp bir siyasi söylese o zaman sorun olur, pkknın eline koz verilmiş olur.
Yanlış bir şey söylememiş bence velev ki söylemiş olsun Benhur gibi 'pislik' demek ne kadar doğru ? Pislik sıfatı bu kadının bu sözlerine söylenmez, bu lafı hakkıyla hakeden bir sürü yaratık var onlara söylenir.
İntifada
10-25-2011, 02:23
İkrime mekkede yakalanda oda infaz edilirdi büyük ihtimal ama kaçmıştır mekkeden (gaybı Allah bilir)...
Müslüman olan karısı gelip peygamberimize af dilemiş ve aracı olmuştur...
zira o listeden bir çok kişi yakalanıp infaz edilmiştir...
suhabe ve sare ilk aklıma gelen isimler...
kaddafiyi tanıyoruz biliyoruz diktatörlerin akıbeti hep aynı olacaktır...
Allahu teala Kuranı Kerimde firavunun zulmune ses çıkarmayan mısır halkı için yoldan çıkmış bir kavim ifadesini kullanıyor...
Firavunlara boyun eğmemeli müslümanlar...
Hüdaverdi
10-25-2011, 03:58
TCK'nın 216. maddesinden dava açılacakmış.Yayında programdan kaldıırlmalı.Özürle mözürle olmaz bu işler,umarım bir özüre kanmazlar.
Zaten saçma sapan program.
Gerçekten anlamıyorum nedir doğruya olan bu hazımsız tepkiniz?!
Mal bu karı vallaha mal..
Bi de burada bunu savunanlar var ya..
Müge Anlının önünde :saygılar: şapkamı çıkarıyorum helal olsun diyorum kendisine
Müge Anlı ne demiş ki?Az bile söylemiş.
Çok söylenecek şey var diyor çünkü.
Çok haklı.Sonuna kadar katılıyorum.Helal olsun.
Ben olsam ben daha fazlasını söylerdim ki zaten;
bu kadının mertliğini seviyorum.Kim ne derse desin!
Özgür Çağrı
10-25-2011, 21:36
Müge Anlı ne demiş ki?Az bile söylemiş.
Çok söylenecek şey var diyor çünkü.
Çok haklı.Sonuna kadar katılıyorum.Helal olsun.
Ben olsam ben daha fazlasını söylerdim ki zaten;
bu kadının mertliğini seviyorum.Kim ne derse desin!
senin pkklılardan teröristlerden hiç bir farkın yok
hatta ve hatta sen pkklı teröristlerden daha bölücü ve canisin şu an.
Sizde demek ki hiç insanlık pıhtısı yokmuş ama biz bugüne kadar keşfedememişiz.
Siz ve sizin gibilerden iğreniyorum utanıyorum
iğrençsiniz kusura bakmayın
Terennüm
10-25-2011, 21:38
Rabbim, kimseyi başkaların acılarından mutlu olmaya çalısan zavallılar kadar aciz etmesin!
Gerçekten anlamıyorum nedir doğruya olan bu hazımsız tepkiniz?!
kardes bu yorumunuzdan sonra sizin dini konulardaki paylastiginiz paylasimlarda ne kadar samimi oldugunuz noktasinda süphelerim var..
cünkü depremi irkcilik, milliyetcilik gibi peygamber efendimizin veda hutbesinde yasakladigi bir konuya cekenlerin paylastiklarinin samimiyetini sahsen sorgularim!..
gün sizin gününüz ilahi adalet, sehitlere sessiz kalmayan topraklar diyerek giydirin ama sunuda unutmayin o enkaz altindan cikarilan 4 yasindaki sebinin sirtinda keles yokdu!
Özgür Çağrı
10-25-2011, 21:43
Müge Anlının önünde :saygılar: şapkamı çıkarıyorum helal olsun diyorum kendisine
profil resmini değiştirirmisin
kardeşlik naraları size kalmasın
kardeşlik bu kadar ucuz harcanabilecek bir olgu değildir.
sizdende utanıyorum ve iğreniyorum
pkklılardan yemin ederim farkınız yok.
senin pkklılardan teröristlerden hiç bir farkın yok
hatta ve hatta sen pkklı teröristlerden daha bölücü ve canisin şu an.
Sizde demek ki hiç insanlık pıhtısı yokmuş ama biz bugüne kadar keşfedememişiz.
Siz ve sizin gibilerden iğreniyorum utanıyorum
iğrençsiniz kusura bakmayın
yok ondan sonra dini paylasimlar, videolar paylasiyorlar hasta oluyorum.. bunlarin paylasiklari kopyala, yapistir ki iste kendi bile kopyaladigi o dini bilgileri gözardi ediyor!..
bu deprem sayesinde forumda icinde fasist besleyenleride teker teker görüyoruz!..
Özgür Çağrı
10-25-2011, 21:50
yok ondan sonra dini paylasimlar, videolar paylasiyorlar hasta oluyorum.. bunlarin paylasiklari kopyala, yapistir ki iste kendi bile kopyaladigi o dini bilgileri gözardi ediyor!..
bu deprem sayesinde forumda icinde fasist besleyenleride teker teker görüyoruz!..
he ya birde utanmadan hala kalkar ayet hadis paylaşır
b. Şeriati diyor ki
Öyle bir dinin izindeyim ki ,yoksulluğu ve sınıf çatışmasını kaldırır. Öyle bir dine inanıyorum ki ,insanlara bu dünyada kurtuluş ve özgürlük bağışlar. Öyle bir sorumluluğu yüklenmişimki ,bu sorumluluk, hemen herkese bu dünyada dirilik ve olgunluk kazandırır. Öyle bir akideye inanıyorum ki, adalet terazisini ölümden önce çağdaş toplumda ikame eder. Müslüman oluşum bundandır işte.
Benim inandığım din mazlumun yanında olur öksüzün başını okşar ırkçılığı yasaklar ittihadı islamı emreder .
Ben sizin inandığınız dine inanmıyorum.
profil resmini değiştirirmisin
kardeşlik naraları size kalmasın
kardeşlik bu kadar ucuz harcanabilecek bir olgu değildir.
sizdende utanıyorum ve iğreniyorum
pkklılardan yemin ederim farkınız yok.
Çokta umrumdaydı ....
furkancim o Alemlerin Rasülü bile kendini taslayanlara beddua etmemis, onlarin islahi icin dua etmisken biz icimizdeki kini, nefreti ve hirsi gücümüzün yettigi gariban, caresiz ve alakasiz bir kesime kusuyoruz..
Bu nasil vicdandir, bu nasil bir kalpdir.. cenaze evinde dügün yapan bu insanlari gördükten insanligimdan utaniyorum!..
Ama orasi van evet orasi van benim yüregimin tam ortasi, kalbimin diger yarisi..
Garibüzzaman
10-25-2011, 23:04
Takdir ediyorum kendisini valla helal olsun. Bdp vekillerde diyorki gönderilen yardımlarda kardeşlik kokusu varmış. bak bak bak yeni mi aklınıza geldi kardeş olduğumuz lan şerefsizler.
İntifada
10-25-2011, 23:07
Takdir ediyorum kendisini valla helal olsun. Bdp vekillerde diyorki gönderilen yardımlarda kardeşlik kokusu varmış. bak bak bak yeni mi aklınıza geldi kardeş olduğumuz lan şerefsizler.
katranı kaynattık olmadı şeker demiş adam...
aynı cinssiniz ne olacak ki...
takdir etmesen şaşardım...
bende diyordum kamber nerede kaldi..
Garibüzzaman
10-25-2011, 23:39
bende diyordum kamber nerede kaldi..
Forum yöneticilerinin taraflı olmadıklarını bilsem sana kahve kültürünün en dip cümleleriyle hitap ederim, onurunu kırarım. Her ne kadar O kültürün üstadı sen olsan da,
O taşlardan biri kafana, o kurşunlar biri yüreğine girmediği sürece, böyle asalak vari yorumlarla aleme insanlık dersi verirsin işte. Sadece verirsin yalnız bunları yaşayan birileri o dersi senden almazlar.
Cihan_ŞümuL
10-25-2011, 23:50
şu kadar baba,
şu kadar oğul,kız..
ama en çok da..
insanlık.
nasıl mı..?
Kürt onlar ( terörü destekliyorlar) ölsünler..
cahil onlar( yeterince entelektüel değiller ) ölsünler..
yok, yurttaşım yok.
sen ırkçının da aptal olanısın..
sen ırkçının da olayları birbirine en gerzekçe bağlayanısın..
iyi oldu dedin,sen yurdun kan kaybına..
iyi oldu dedin sen dedenin,
halanın,teyzenin..
masumun can kaybına..
"Arada birkaç terör yanlısı ölmüştür"de ve sifonu çekip rahatlat beynini ..
İnsanlık öldü deniliyordu..
Bugün kesinleşti..
Cesedi vicdan morgundan teslim alabilirsin yurtdaşım
Forum yöneticilerinin taraflı olmadıklarını bilsem sana kahve kültürünün en dip cümleleriyle hitap ederim, onurunu kırarım. Her ne kadar O kültürün üstadı sen olsan da,
O taşlardan biri kafana, o kurşunlar biri yüreğine girmediği sürece, böyle asalak vari yorumlarla aleme insanlık dersi verirsin işte. Sadece verirsin yalnız bunları yaşayan birileri o dersi senden almazlar.
Bak simdi yüregim burkuldu.. önce su ailenin sana verdigi terbiyeyi gösterde bizde terbiyen oldugunu görelim..
Malesef kahve kültüründen anlamam cünkü kahveyle isim olmaz ama senin gibi arkadaslar sayesinde tanimis oluyoruz..
bir aciyi baska aciyla kapatmaya calisan ve dünyaya sadece kendi penceresinden bakan sendende alacagim ders var..
insanlik dersi vermek gibi bir niyetim yok kaldiki verecek olsamda bu yasa kadar insan olmayi beceremediysen bari taklidini yap güzel kardesim..
Garibüzzaman
10-26-2011, 00:16
hahaha:) Aynı üslüpla karşılık vermen çok ince doğrusu. Empati kültürünün tohumları ruhumda yeterince var.
Müge hanımın yorumundan böyle bir fikir çıkarmakta başarıdır. İyiki deprem olmuş deyip sevinen züğürt tesellisi taşıyan vicdanı körelmiş bir insan da değiliz.
Sadece görsünler ve bilsinler kim destek oluyor. Besledikleri, ideoloji ve fikirlerini paylaştıkaları bir güruha çanak tutanlarda ders alsınlar istiyoruz. Bu kadar basit.
manifesto
10-26-2011, 00:34
Bugün Enkazdan 14 günlük bebek çıkarıldı.Duyguyla izledik.
Vanlıların acısı üzerinden vatanseverlik mavalları okumak en basit ifadesi ile neyse..
Ben böyle bir düşüncenin insancıkların beyninde belireceğine yada beyin diye aldandıkları et parçasında belirebileceğine ihtimal vermemiştim.
Demek ki hayat bize henüz her şeyi öğretmemiş
İntifada
10-26-2011, 00:35
hahaha:) Aynı üslüpla karşılık vermen çok ince doğrusu. Empati kültürünün tohumları ruhumda yeterince var.
Müge hanımın yorumundan böyle bir fikir çıkarmakta başarıdır. İyiki deprem olmuş deyip sevinen züğürt tesellisi taşıyan vicdanı körelmiş bir insan da değiliz.
Sadece görsünler ve bilsinler kim destek oluyor. Besledikleri, ideoloji ve fikirlerini paylaştıkaları bir güruha çanak tutanlarda ders alsınlar istiyoruz. Bu kadar basit.
bu müge anlı ve bu zihniyet o coğrafyada evleri deprem değil devlet yıkarken,köyleri afetler değil devlet yakarken neredeydi acaba ?
sizler neredeydiniz ?
ikircikli güruh...
pkk ne kadar zavallı ve necis ise gözümde o insanları pkkya muhtaç bırakanlarda o kadar zavallı ve necis...
kedi can derdinde, kasap et derdinde.. simdi bunlarin tartisilma sirasimidir, simdi seferber olma zamanidir, aciyi sarma zamanidir, yaraya merhem arama zamanidir sonra oturur hep beraber ne yaptik, nerde yaptik muhasebesini yapariz..
o insanlara bu ülkenin asil ögeleri oldugunu hissetirmeliyiz, onlara bu ülkeye aidiyat duygusunu hatirlatmaliyiz, o insanlara sözde kardeslik sloganlarinin disinda bizimkinin ezelden, ebede bir kader kardesligine sahip oldugunu göstermeliyiz..
simdi yardim yaparak ve arkasindan ama diye baslayarak olayi ajite etmenin, aciyi dezarformasyona ugratmanin alemi nedir ben burasini cok merak ediyorum..
Garibüzzaman
10-26-2011, 03:25
İnşallah yanılırım diye söze başlıyorum.
Bu deprem felaketinin yaraları sarıldıktan sonra ülkemizde değişen hiç bir şey olmayacak. Bir sene sonra yine polisin karşısında taş atan çocuklar mecliste ise kürt halkının sözde özlük haklırını savunun bdp li itler ve askerin karşısında bir kısım kürt halkının ve köhnemiş zihniyetin beslediği pkk olacak. Yani bu musibetten hiç bir şekilde ders alınmayacak. Kardeşlik türküleri ve sözleri son bulacak. Herkes var olan kirli senoryadaki oyunculuklarına devam edecek.
Belki bir habur rezaleti daha yaşanır. öcalan'a ev hapsi gerçekleşir. Sürekli tavizler tavizler tavizler hep taviz vereceksin ve hep karşılığında da anaları ağlatacak ve kınalı kuzuları ebedi yolculuğa uğurlayacaksın.
Yaklaşık 30-35 yıldır var olan bu terör sorunu on yıldır iktidarı çok güçlü bir şekilde elinde bulunduran ve 367 skandalın da sonra desteklemiş olduğum parti düzenlemiş olduğu taviz politikikalarına rağmen bu soruna çözüm bulamamış ve belkide başarıya ulaşamamış olacak. İnşallah yanılır ve bu sözlerimin pişmanlıklarını yaşarım.
peki güzel kardesim cözüm nedir.. bu aciyi görmezden mi görelim, yaptigimiz yardimi baslarinami kalkalim, o bölgeyi pkk ve bdp yemi birakalim..
evet demokratik acilim haburla bitmisdir ayrica bdp ve pkk yla mücadalede seninle ayni noktadayiz ama ortada aci bir tablo vardir ve bu tabloyu konusacagimiza biz burada kisir tartismalari yapiyoruz..
önce su afetin yaralarini saralim, önce su karda, kista ortada kalanlarin derdine nasil care buluruz onu konusalim sonrada cözüm nasil bulunur silahlami, demokratik yolla mi, ekonomik yolla mi oturup, konusalim..
ayrica devletin yaptigi bir ayricalik degildir devlet görevini yapiyor ve yapmak zorunda va türkiye sinirlari icinde ve oradaki insanlar türkiye cumhuriyet vatandasi..
unutmayalim kardesim bugün vana, yarin sana, öbür gün bana..
Garibüzzaman
10-26-2011, 04:06
Şu an yaralarının sarılması konusunda herhangi bir sıkıntı yok. 17 ağustostaki depremden herkes çok iyi ders çıkarttı. Görevini çok iyi yaptı. Müdahale erken oldu ve çok profosyonelce hareket edildi. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler herkes görevini çok iyi yapıyor.
Beni ilgilendiren konu ise şu an kardeşlik kisvesine bürünmüş kişiler bu yaralar sarıldıktan sonra eski şeytani yüzlerine dönecek yoksa aynı ılımlılıkda ve iyi niyetlilikte devam mı edecek. Bin nasihat ettik fayda etmedi bu musibet fayda edecek mi acaba.
bazen ser görünen islerde hayir vardir belkide bu bir firsattir, bu bir barisa giden bir yoldur..
su anda samanyolunu izliyorum ve cok güzel yardimlar geliyor.. sehit aileleri, somaliler,ögrenciler, özürlüler, antalyalisi, adanalisi, izmirlisi, urfalisi elinden geldigince yardim ediyor..
bu sahneler cok önemli.. Kürt halki misafirperverdir, kadirsinasdir ve gerek devletin, gerek milletin bu seferberligini unutmaz o yüzden ayrik otlari yüzünden o insanlari kaderleriyle basbasa birakmaz ne bize, ne tarihimize nede mensubu oldugumuz o dine uygundur..
İntifada
10-26-2011, 04:31
İnşallah yanılırım diye söze başlıyorum.
Bu deprem felaketinin yaraları sarıldıktan sonra ülkemizde değişen hiç bir şey olmayacak. Bir sene sonra yine polisin karşısında taş atan çocuklar mecliste ise kürt halkının sözde özlük haklırını savunun bdp li itler ve askerin karşısında bir kısım kürt halkının ve köhnemiş zihniyetin beslediği pkk olacak. Yani bu musibetten hiç bir şekilde ders alınmayacak. Kardeşlik türküleri ve sözleri son bulacak. Herkes var olan kirli senoryadaki oyunculuklarına devam edecek.
Belki bir habur rezaleti daha yaşanır. öcalan'a ev hapsi gerçekleşir. Sürekli tavizler tavizler tavizler hep taviz vereceksin ve hep karşılığında da anaları ağlatacak ve kınalı kuzuları ebedi yolculuğa uğurlayacaksın.
Yaklaşık 30-35 yıldır var olan bu terör sorunu on yıldır iktidarı çok güçlü bir şekilde elinde bulunduran ve 367 skandalın da sonra desteklemiş olduğum parti düzenlemiş olduğu taviz politikikalarına rağmen bu soruna çözüm bulamamış ve belkide başarıya ulaşamamış olacak. İnşallah yanılır ve bu sözlerimin pişmanlıklarını yaşarım.
sen terörü 30 35 yılda araya dur...
Garibüzzaman
10-26-2011, 04:43
sen terörü 30 35 yılda araya dur...
Osmanlı devletinin son dönemleri mi, ya da cumhuriyetin ilk yılları, ismet itönünün ekdiği milliyetçilik tohumları, ardından Bediüzzaman said nursi'nin bu iki humanist milleti bir araya getirecek medrese hayali..
Bu kadar maziden alayım sorunları, buzdağı görünen kısmı belirttiğim zaman diliminde ortaya çıkmıyor mu ?
İntifada
10-26-2011, 04:48
Osmanlı devletinin son dönemleri mi, ya da cumhuriyetin ilk yılları, ismet itönünün ekdiği milliyetçilik tohumları, ardından Bediüzzaman said nursi'nin bu iki humanist milleti bir araya getirecek medrese hayali..
Bu kadar maziden alayım sorunları, buzdağı görünen kısmı belirttiğim zaman diliminde ortaya çıkmıyor mu ?
hayır çıkmıyor...
sadece insanlar orasını görmek istiyor...
yalnız itönü falan akobalı reisi anımsadım...
Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından televizyon ekranlarında yapılan yorumlar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) takibine alındı.
RTÜK, ATV'de yayın yapan Müge Anlı ile Habertürk kanalı sunucusu Duygu Canbaş'ın depremi, Van halkının etnik kimliği ve son yaşanan terör olaylarıyla ilişkilendirmesinden sonra harekete geçti. Her iki kanalın ilgili programları uzmanlarca incelendi. Sunucuların daha sonra 'yanlış anlaşıldıkları' yönünde yaptıkları açıklamaları da dikkate alınarak bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor, önümüzdeki günlerde Üst Kurul toplantısında değerlendirmeye alınacak.
Deprem'den hemen sonra canlı yayına başlayan Habertürk Televizyonu sunucusu Duygu Canbaş, "Her ne kadar Van'da olsa da acımız büyük" demişti. Canbaş'ın gafının ardından önceki gün de ATV ekranlarında yayınlanan Tatlı Sert programında Van'daki depremi değerlendiren Müge Anlı çok tepki çeken bir yorum yaptı. Anlı, "Her fırsatta küçücük çocuklar tarafından taş attırılan polisler, olay yerine gelip ilk müdahale edenlerdi. Onlara taş atanların da elleri kırılsın. Canımız istediğinde kuş avlar gibi taş atıyoruz. Dağlarda vuruyoruz. Sonra bir şey olunca da asker gelsin, polis gelsin diyoruz. Kuş avlar gibi avlamayalım bunları. O kadar kolay değil. Herkes haddini bilecek..." dedi. Anlı ve Canbaş'ın Van halkının etnik kimliğini öne çıkartacak şekildeki yorumları RTÜK Kanunu'nun, "Yayınlar, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." şeklindeki yayın ilkesi kapsamında değerlendirilecek. Bu madde, RTÜK Kanunu'nda, uyarı cezası işletilmeden, yayıncı kuruluşlara direkt olarak idari para cezası verilmesini gerektiren maddeler arasında yer alıyor. Bu arada, ATV ekibinden kameraman Hakan Gülte, çekim yapmak için gittiği Van'da şiddet gördüğünü açıkladı. Yaşadıklarını Twitter'dan paylaşan Gülte, "Teşekkürler Müge Anlı. Acının ve ölümün dini, dili, ırkı ve etnik kökeni yoktur. Sonunda yayın yaptığımız yerden kovulduk, taciz edildik ve küfür yedik. Artık burada görev yapmanın imkânı kalmadı." dedi.
Zaman
Forumda faşistler kol geziyormuş da haberimiz yokmuş..
Forumda faşistler kol geziyormuş da haberimiz yokmuş..
sen ne diyorsun reyiz yakinda ocagi kuracagiz :)
BlueMoon
10-27-2011, 00:16
böyle felaketlerde kötü günlerde ırkçılık nefret kin bir kenara bırakılmalıdır. insan olduğumuzu unutmamalıyız.
"Bugün van'a yarın sana"
bunu unutmamalısınız. Gururunuz öfkeniz enkazların üzerine inşa edilmemelidir.
İntifada
10-27-2011, 00:21
böyle felaketlerde kötü günlerde ırkçılık nefret kin bir kenara bırakılmalıdır. insan olduğumuzu unutmamalıyız.
üstadım gel tamamen bıraksın millet bunları...
Aptal olmaktansa faşist olmak iyidir
Aptal olmaktansa faşist olmak iyidir
Dindar misin? eger öyleysen fasistligin dinimizdeki yeri nedir bir aciklarmisin..
Dindar misin? eger öyleysen fasistligin dinimizdeki yeri nedir bir aciklarmisin..
Benmi valla kendimi bir kılıfa koymadım sadece çok dobrayım o kadar ;;)
ama ben soruma cevap alamadim.. fasizmin, dinimizdeki yeri nedir? yok bilmiyorsan bilmiyorum de bende tatmin olayim bilen bir arkadasta aciklamasini yapsin..
ama ben soruma cevap alamadim.. fasizmin, dinimizdeki yeri nedir? yok bilmiyorsan bilmiyorum de bende tatmin olayim bilen bir arkadasta aciklamasini yapsin..
Dinimize göre faşizm nedir önce burdan başlasak ...
diger adi irkcilik önce bir veda hutbesinden baslayalim sana zahmet olacak buraya veda hutbesini aktarabilecekmisin abicim..
hatta irkciligi birak, asiri milliyetcilik bile dinimizde ne kadar hosgörülüyor bunu bile tartisabiliriz..
diger adi irkcilik önce bir veda hutbesinden baslayalim sana zahmet olacak buraya veda hutbesini aktarabilecekmisin abicim..
hatta irkciligi birak, asiri milliyetcilik bile dinimizde ne kadar hosgörülüyor bunu bile tartisabiliriz..
Bismillahirrahmanirrahim
"Ey insanlar!
"Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha bulusamiyacagim.
"Insanlar!
"Bugünleriniz nasil mukaddes bir gün ise, bu aylariniz nasil mukaddes bir ay ise, bu sehriniz (Mekke) nasil
mübarek bir sehir ise, canlariniz, malariniz, namuslariniz da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden
korunmustur.
"Ashabim!
"Muhakkak Rabbinize kavusacaksiniz. O'da sizi yapti olayi sorguya cekecektir. Sakin benden sonra eski
sapikliklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayiniz! Bu vasiyetimi, burada bulunanlar,
bulunmayanlara ulastirsin. Olabilir ki, burada bulunan kimse bunlari daha iyi anlayan birisine ulastirmis
olur.
"Ashabim!
"Kimin yaninda bir emanet varsa, onu hemen sahibine versin. Biliniz ki, faizin her cesidi kalidirilmistir. Allah
böyle hükmetmistir. Ilk kaldirdigim faiz de Abdulmutallib'in oglu (amcam) Abbas'in faizidir. Lakin
anaparaniz size aittir. Ne zulmediniz, ne de zulme ugrayiniz.
"Ashabim!"
"Dikkat ediniz, Cahiliyeden kalma bütün adetler kaldirilmistir, ayagimin altindadir. Cahiliye devrinde güdülen
kan davalari da tamamen kaldirilmistir. Kaldirdigim ilk kan davasi Abdulmuttalib'in torunu Iyas bin
Rabia'nin kan davasidir.
"Ey insanlar!
"Muhakkak ki, seytean su topraginizda kendisine tapinmaktan tamamen ümidini kesmistir. Fakat siz bunun
disinda ufak tefek islerinizde ona uyarsaniz, bu da onu memnun edecektir. Dininizi korumak icin bunlardan da
sakininiz.
"Ey insanlar!
"Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah'in
emaneti olarak aldiniz ve onlarin namusunu kendinize Allah'in emriyle helal kildiniz. Sizin kadinlar üzerinde
hakkiniz, kadinlarin da sizin üzerinizde hakki vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkinizi; yataginizi hic
kimseye cignetmemeleri, hoslanmadiginiz kimseleri izininiz olmadikca evlerinize almamalaridir. Eger
gelmesine müsade etmediginiz bir kimseyi evinize alirlarsa, Allah, size onlarin yataklarinda yalniz
burakmaniza ve daha olmasza hafifce dövüp sakindirmaniza izin vermistir. Kadinlarin da sizin üzerinizdeki
haklari, mesru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
"Ey mü'minler!
"Size iki emanet burakiyorum, onlara sarilip uydukca yolunuzu hic sasirmazsiniz. O emanetler, Allah'in kitabi
Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin (a.s.m) sünnetidir.
"Mü'minler!
"Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslümanin kardesidir ve böylece bütün Müslümanlar
kardestirler. Bir Müslümana kardesinin kani da, mali da helal olmaz. Fakat malini gönül hoslugu ile vermisse
o baskadir.
"Ey insanlar!
"Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyet
etmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse icin mahrumiyet vardir.
Babasindan baskasina ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan köle, Allah'in,
meleklerinin ve bütün insanlarin lanetine ugrasin. Cenab-i Hakk, bu gibi insanlarin ne tevbelerini, ne de adalet
ve sehadetlerini kabul eder.
"Ey insanlar!
"Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in cocuklarisiniz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap
olmayana, Arap olmayanin da Araap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin
da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda
en kiymetli olaniniz O'ndan en cok korkaninizdir.
"Azasi kesik siyahî bir köle basinza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'in kitabi ile idare ederse, onu
dinleyiniz ve itaat ediniz.
"Suclu kendi sucundan baskasi ile suclanamaz. Baba, oglunun sucu üzerine, oglu da babasinin sucu üzerine
suclanamaz.
"Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz:
Allah'a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz.
Allah'in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.
Zina etmeyeceksiniz.
Hirsizlik yapmayacaksiniiz..
"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri
zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.
"Insanlar!
"Yarin beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?"
Saheb-i Kiram birden söyle dediler:
"Allah'in elciligini ifa ettiniz, vazifenizi hakkiyla yerine getirdiniz, bize vasiyet ve nasihatta bulundunuz, diye
sehadet ederiz!"
Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (S.A.V.) sehadet parmagini kaldirdi, sonra da cemaatin üzerine cevirip indirdi ve söyle buyurdu:
"Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab!"
===========================
Evet tartışalım ..
İntifada
10-27-2011, 21:43
"Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in cocuklarisiniz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap
olmayana, Arap olmayanin da Araap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin
da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda
nokta...
İslamın direği namazın çağırma yolu ezandır...
O kadar arap var iken neden islamdan önce hiç bir değeri olmayan zenci bilale okuttu peygamberimiz ilk ezanı onuda ayrıca düşünmek gerekir...
sen mekkenin aristokratlarından gelen teklif neydi bilirmisin ?
bizi bu kölelerle aynı anda toplama,aynı yerde toplama seni dinlemeye gelelim...
Irkının Allah katında hiç bir önemi yok...
Öyle biz türküz İslama hizmet ettik falan filan geçiceksin onu...
Özgür Çağrı
10-27-2011, 21:45
bizim forumdada böyle kokoşlar var müge anlı yalnız değilsin.
Bu kisimda ne anlatilmak isteniyor EZEL abicim..
"Ey insanlar!
"Azasi kesik siyahî bir köle basinza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'in kitabi ile idare ederse, onu
bizim forumdada böyle kokoşlar var müge anlı yalnız değilsin.
Furkanca Bakış senin burda ne işin var parka git orda oyun filan oyna sen ..
Bu kisimda ne anlatilmak isteniyor EZEL abicim..
"Ey insanlar!
Şimdi peygamberimiz döneminde girip Yavuz Sultan Selim Şiii ayaklanmasının bastırılmasından çıkıp sana sapla samanı nasıl karıştırdığını öğretemem
Furkanca Bakış senin burda ne işin var parka git orda oyun filan oyna sen ..
EZEL abicim üzerine alinmana gerek yok furkan kokos dedi sen delikanli adamsin, kokos kart sosyetik kadinlara söylenir :)
Özgür Çağrı
10-27-2011, 21:56
EZEL abicim üzerine alinmana gerek yok furkan kokos dedi sen delikanli adamsin, kokos kart sosyetik kadinlara söylenir :)
;D;D;D
Mavera kardeş siz daha önce yaptığınız hataları yapıyorsunuz sizden Furkanın büyüğü olduğu için onun bir büyüğüne karşı terbiyesini takınmasını söylemenizi beklerdim fakat siz körükleme peşindesiniz . Ben bu konuda kırıcı cevaplar verip size ayak uydurabilirdim ama nefsimi firenliyeceğim bu muhabbet de burda biter ...
Mavera kardeş siz daha önce yaptığınız hataları yapıyorsunuz sizden Furkanın büyüğü olduğu için onun bir büyüğüne karşı terbiyesini takınmasını söylemenizi beklerdim fakat siz körükleme peşindesiniz . Ben bu konuda kırıcı cevaplar verip size ayak uydurabilirdim ama nefsimi firenliyeceğim bu muhabbet de burda biter ...
abicim ben espiri babinda söyledim yoksa amacim seni rencide etmek degil öyle anladiysan özür dilerim..
furkani uyarmama gelince oda bana düsmez abicim sonucta aklida basinda bir arkadas ama bazen fevri cikislari oluyor bu konuda bende onunla tartisiyorum..
İntifada
10-27-2011, 22:16
zaman sadece armutları olgunlarştırır demiş adam...
yaş muhabbeti çok saçma bir muhabbettir...
sen o kadar sene ne katabildin kendine mesele odur...
keşke furkanın yarısı kadar donanımın olsaydın ezel...
zaman sadece armutları olgunlarştırır
yazdım bi kenara eyvAllah..
yazdım bi kenara eyvAllah..
yaz tabi birgün pazardan ham armut alirsan, nasil olgunlastirilacagini ögrendin :)
Görüşmeyeli esprilerin de bayatlamış be Ahmet abicim..
İntifada
10-28-2011, 00:04
görüşüyormuydunuz ?
sen ne diyorsun akinci ben murati 2004 den beri tanirim ve cok siklikla görüsürdük..
Görüşmeyeli esprilerin de bayatlamış be Ahmet abicim..
bu siralar cihannur ve objektifle takiliyorum desem :)
İntifada
10-28-2011, 00:07
sen ne diyorsun akinci ben murati 2004 den beri tanirim ve cok siklikla görüsürdük..
ne güzel...
ne güzel...
tabiki önceden abi demezdi sonradan sagolsun saygida kusur etmez oldu ;D;D
bu siralar cihannur ve objektifle takiliyorum desem :)
hehe ;D
tabiki önceden abi demezdi sonradan sagolsun saygida kusur etmez oldu ;D;D
o da azap'ın beylerbeyi'nden farkı olsun abicim..
İntifada
10-28-2011, 00:12
o da azap'ın beylerbeyi'nden farkı olsun abicim..
hmm...
mavera murat abi türkçeciydi değil mi ?
BeldeiTAYYIBe
10-28-2011, 00:12
Öyle biz türküz İslama hizmet ettik falan filan geçiceksin onu...
Bu tartismanin disinda söyle bir soru sormak istiyorum...
Ben Türküm ve Islam'a sancaktarlik yapmis bir milletin torunuyum , demenin ve bundan ötürü onur duymanin bir sakincasi olabilirmi sizce...?
Yani bunun irkcilikla alakasini pek anlayamadim.
Hasbelkader,
Alpaslanlarin,
Süleyman Sahlarin,
Fatihlerin,
Yavuzlarin,
Kanunilerin ve daha nicelerinin torunuyum demekten seref duyarim...Cünkü bu serefi Hademül Islam olduklarindan ötürü tarih onlara vermistir... bunlar benim aidiyetimin kimlikleri mesabesindedir.
evet kardesim insanin günü, gününe uymuyor bende öyle oluyorum bazen sinirli,bazen uysal, bazen ukala..
hmm...
mavera murat abi türkçeciydi değil mi ?
belli olmuyor mu adam kitap gibi yaziyor..
İntifada
10-28-2011, 00:15
Ben Türküm ve Islam'a sancaktarlik yapmis bir milletin torunuyum , demenin ve bundan ötürü onur duymanin bir sakincasi olabilirmi sizce...?
Hasbelkader,
Alpaslanlarin,
Süleyman Sahlarin,
Fatihlerin,
Yavuzlarin,
Kanunilerin ve daha nicelerinin torunuyum demekten seref duyarim...Cünkü bu serefi Hademül Islam olduklarindan ötürü tarih onlara vermistir... bunlar benim aidiyetimin kimlikleri mesabesindedir.
gurur duyda bunu bir üstünlük olarak görme kardeşim...
Peygamberimiz araptı,kuran arapça,islam arabistanda doğdu...
ama peygamberimiz arabın arap olmayana bir üstünlüğü olmadığı gibi arap olmayanında araba bir üsnlüğü olmadığını dile getiriyor...
ırkın,kanın bir üstün görme,bir farklı görme sebebi olduğunu düşünmüyorum...
Hasbelkader,
Alpaslanlarin,
Süleyman Sahlarin,
Fatihlerin,
Yavuzlarin,
yok kardesim ben gurur duyuyorum türk olmakla cünkü benim atalarim O Alemlerin Rasülünün övgüsüne mazhar olmustur, istanbulu fethederek tarihi bir adim atmisdir..
eger bugün balkanlada, afrikada, asya da ve dünyanin degisik yerlerinde Müslüman mileltler varsa bunda en büyük katkida osmanlidadir ben onlarla nasil övünmeyim..
İntifada
10-28-2011, 00:15
belli olmuyor mu adam kitap gibi yaziyor..
yok ne bileyim özel isimden sonra tırnak işaretleri koymak falan...
ilginç...
unsparing
10-28-2011, 00:30
Müge hanımın sözleri öyle bir çarpıtılmış ki kadın
nededi yani sanki oh iyi olmuş dedi gibi gösterildi
oysa polisi taşlayanlar bu yardımları görsün askere
kurşun sıkanlar mehmetçiğin sizin için koşup yardıma
geldiğinide görsün demeye çalıştı ne var yani bunda
bende tamamen katılıyorum yani polise taş atanlar
askere kurşun sıkanlar yada bunlara yardım edenler
mehmetçik şimdi gel diyenler azıcık insaflı olsun burda
kürt milletine hitap etme yok.. pkk ya ve onlara yardım
ve yataklık edenler hedef alınmış ama niyeyse birileri
bu lafları alıyo öyle bir evirip çeviriyo ki söyleyen bile
nededim ben diyo çok tuhaf gerçekten çok tuhaf...
BeldeiTAYYIBe
10-28-2011, 00:34
gurur duyda bunu bir üstünlük olarak görme kardeşim...
Peygamberimiz araptı,kuran arapça,islam arabistanda doğdu...
ama peygamberimiz arabın arap olmayana bir üstünlüğü olmadığı gibi arap olmayanında araba bir üsnlüğü olmadığını dile getiriyor...
ırkın,kanın bir üstün görme,bir farklı görme sebebi olduğunu düşünmüyorum...
Zaten bunu üstünlük görmek,
Peygamber Efendimizin, ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR prensibini anlayamamis demektir.
Üstünlük asla...
Toplum olarak Islam'a HIZMETKAR olabilmisligin bir güzelligi...ve bu güzelligin yüreklerde olusturdugu onur kivilcimlari diyebilirim.
yok kardesim ben gurur duyuyorum türk olmakla cünkü benim atalarim O Alemlerin Rasülünün övgüsüne mazhar olmustur, istanbulu fethederek tarihi bir adim atmisdir..
eger bugün balkanlada, afrikada, asya da ve dünyanin degisik yerlerinde Müslüman mileltler varsa bunda en büyük katkida osmanlidadir ben onlarla nasil övünmeyim..
Üstadim,
bu diyarda,
yüregimde, bahsettigin o duygular olmasaydi,
Hazreti Fatih'i sevenlerin degil, sövenlerin cephesinde olurdum süphesiz.
Bu minvalden yola cikarsak,
insanin aidiyet ve kültürel !milliyetcilige! ( özellikle belirtelim, irk anlaminda degil...) ne denli ihtiyaci oldugunu, sizin ve bizim gibileri daha iyi anlayabilir...cünkü buna, okyanusun ortasinda rotasini kaybetmemenin telasiyla seyir halinde bulunan bir gemi misali, özellikle ihtiyacimiz oldugu icindir.
İntifada
10-28-2011, 19:06
ne araştırdın da bunları söylüyorsun Allah aşkına desene...
kürtçe eğitim sorunu yoktu diyorsun doğrudur...
adamın kürtçe konuşma sorunu vardı evvela kimliğini koruma davası vardı...
kürtçe konuşabilse,izin verilse bunun eğitiminide almak isterdi...
türkçe konuş çok konuş diyen zihniyeti çoook iyi tanıyorum...
daha düne kadar kürt yok kürtçe yoktur diyordu millet...
asimilasyon almış başını gitmiş...
asit kuyuları,faili meçhuller,basılan köyler...
herşeye eyvallah dedikleri içinmi yapıldı bunlar...
yada bütün bunlar yapılmadı mı yoksa...
köylere nasıl karışsın :)
şöyleki yolluyorsun kontrgerillanı yakıyor,yıkıyor canının derdinde olduğundan dilinin derdine pek düşemiyorsun...
Şunu defalarca söyledim...
Pkkyı kuran devlettir...
gelişmesini sağlayan devletin ve ırkçıların faşist tavırlarıdır...
ama kontrol edemeyecekleri bir boyuta ulaştı pkk en sonunda...
şimdi bitir bakalım bitirebiliyorsan...
o kadar milletvekili geldi kaçtanesi diyorsun...
senin 10 yıldır kürt vekillerin var hangisi bir sorun dile getiriyor ?
demirel devletçi kürtleri,chp kemalist kürtleri aday yaptı bu adamlar hiç çekmediki...
istisnai durum diyorsunda diyarbakır cezaevi araştırma komisyonu 4000 ila 5000 kişi girdi çıktı diyor 80-84 arası buda mı istisna...
madem istisna bugün 2 milyona yaklaşan bir kitleyi nasıl arkasına aldılar...
oyuna gelmeymiş...
bilen biliyor pkklılara bdplilere karşı takındığım tavrı...
şu an karşımda siz varsınız sizin faşizminizi eleştiriyorum...
bir pkklı yada bdp li görünce gerekeni onlarada söylüyorum merak etmeyin...
aha bu asi isyankarın açtığı forumda 2 günde banlandım...
ailemde sağolsunlar kemalizmin ve devletin faşist politikalarından haberdar olarak büyüdüm...
Yorumlarımızı hazmedemeyenler mesajlarımızı siliyor amaç ne? Sonradan gelenler o işinize gelmeyen mesajları okumasın geldiğinde tam istediği gibi bırakılmış yorumları okusun hesabını sormaya kalksan bahanede hazır tartışma içerikli olduğu için mesajlar silindi :)) bu kadarda zavallı olmayın be
İntifada
10-29-2011, 01:18
mesaj silinmedi...
ben tam mesajı yazarken nedense tarih geri gitti...
bugünkü çoğu mesaj silindi...
dün geceye döndü forum...
bende diyorum ne oldu, bizim mesajlar niye silindi diye..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.