Orijinalini görmek için tıklayınız : '' Köşe Yazıları '' Bölümü Hakkındaki Görüş ve Önerileriniz...
Arkadaşlar, bildiğiniz gibi ''köşe yazıları'' bölümünde birkaç değişiklik yapıldı. Yeni bir düzene ve yeni bir formata kavuşturuldu. Bazı gazeteler için alt başlıklar kuruldu. Gazetelerin seçimi, daha önce forumda ki kullanım oranlarına göre belirlendi. Size sormak istediğim;
Yeni formatı beğendiniz mi? Seçilen gazeteler sizin açınızdan uygun mudur? Alt başlık açılmasını istediğiniz başka gazete var mı? Görüşleriniz neler?
Yapacağınız yorumlar bizim için önemlidir. Lütfen herkes görüşlerini belirtsin...
YavuzSultanSelim
03-26-2008, 02:49
öncelikle Köşe Yazılarına verdiğin emeklerden dolayı sana çok teşekkür ediyorum nusret. Allah razı olsun
Bir tavsiyem olacak Cumhuriyet ve Hürriyetteki yazarlarında köşe yazılarını koysak iyi olur.
Yazdıklarını biz ne kadar kabul etmesekte yine de onları okumakta fayda var. Sadece kendi görüşlerimizi destekleyen(gerçekleri) yazan yazarlar dışında da diğer yazarları da takip edebiliriz
Müntesip
03-26-2008, 15:37
ASLINDA CUMHURİYET VE MİLLİYETİN ADLARINI ALT BASLIK OLARAK DEGİL DE MUHTELİF DİYEREK BİR ALT BASLIK YAPSAK ORAYA İSTEYE EKLESİN DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
Görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler arkadaşlar...
Hüdaverdi
03-28-2008, 14:45
Böyle düzenli olması çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YavuzSultanSelim'in dediği gibi hürriyet ve cumhuriyet köşeside olmalı.Bunlar olacaksa Radikal gazetesi eksik olmamalı.
Tavsiye olarak 'kartel madyası' veya 'boyalı basın' olabilir bölümün ismi :)
Arkadaşlar görüşlerinizi bildirdiğiniz için teşekkürler...
Takdir edersiniz ki, Cumhuriyet ve Hürriyet gazeteleri, bir başlık kurulacak kadar önemli veya değerli gazeteler değil .Oradan alacağımız yazıları alttaki başlıksız bölüme ekleyebiliriz...
Ayşe_Berra
04-02-2008, 01:57
Bence hürriyet ve cumhuriyete ayrı bölüm açılmasın. Bu zamana kadar iki gazeteden de yazılar eklendi zaten sürekli olarak. Ayrı bir bölüm açmak gereksiz bence. Boşuna alan kaplamasın :DVar olan alt bölümlerde gayet güzel. Milliyet hariç diğer gazeteler geliyor evimize alt bölümlerdeki gazetelerden. Özellikle çok beğendiğim yazıları ikinci kez okumak çok güzel oluyor. ;) ;)
Ayrıca sana çok yakışan bir bölümdü köşe yazıları. Emeğin çok fazla. Bugüne kadar yaptıkların ve yapacakların için canı gönülden teşekkürler. Allah senin gibi duyarlı insanların sayısını artırsın inşallah... ;)
Teşekkür ederim Ayşe... :-*
Benide_Kapatın
04-02-2008, 02:36
Bölüm kaldırılsın, okunma oranları çok düşük , 1 3 5 7 10 kez okunan başlıklar var, :(
Şaka tabi bence daha özgün başlıklar atılarak yayınlasın yayımcı arkadaşlarımız.!
Tabi yazının muhteviyatını içermeyen başlıklar değil kastım.!
Dikkat çekici ve okunma oranını arttırıcı,
Köşe yazarları bölümü En önemli bölümü olması gerekir forumun!
Dediğin gibi yapmak, sayfada görünen okunma oranlarını artırabilir ama gerçekten okunma oranını artırır mı bilinmez...
Ve herkesten senin gibi yaratıcı olmasını bekleyemeyiz... ;)
Şaka bir yana okunma oranlarının düşüklüğünden ben de şikayetçiyim ama galiba herkes kendine yakın bulduğu yazarı okuyor veya yazıların yayınlandığı kendi sitelerinden takip ediyorlar...
Teşekkürler...
Benide_Kapatın
04-02-2008, 02:44
Evet aynen öyle başkan!
Gazetelerden okunuyor sanırım!
Biz buraya aykırı görüşteki yazarların yazılarını koyalım ozaman nasıl fikir?
Onlara küfrettirmek için değil, kendimizi de sınamak için!
Ayşe_Berra
04-02-2008, 02:48
Dediğin gibi yapmak, sayfada görünen okunma oranlarını artırabilir ama gerçekten okunma oranını artırır mı bilinmez...
Şaka bir yana okunma oranlarının düşüklüğünden ben de şikayetçiyim ama galiba herkes kendine yakın bulduğu yazarı okuyor veya yazıların yayınlandığı kendi sitelerinden takip ediyorlar...
Teşekkürler...
Bu dediğiniz doğru daha önceden dedim ya ben milliyet hariç diğer 5 gazetenin yazılarını günlük evde okuyorum sabahları.. Ayrıca dokunarak, kağıdın kokusunu alarak okumak ayrı bir duygu benim için o yüzden haliyle çoğu zaman buradan okumuyorum.Emeğe saygısızlık oluyor belki ama :-\ :-\
Evet aynen öyle başkan!
Gazetelerden okunuyor sanırım!
Biz buraya aykırı görüşteki yazarların yazılarını koyalım ozaman nasıl fikir?
Onlara küfrettirmek için değil, kendimizi de sınamak için!
Tabii ki olur. Zaten isteyen istediği gazetenin yazılarını eklemekte serbest...
Memnun oluruz...
Biz de eklemeye çalışırız...
Teşekkürler...
Bu dediğiniz doğru daha önceden dedim ya ben milliyet hariç diğer 5 gazetenin yazılarını günlük evde okuyorum sabahları.. Ayrıca dokunarak, kağıdın kokusunu alarak okumak ayrı bir duygu benim için o yüzden haliyle çoğu zaman buradan okumuyorum.Emeğe saygısızlık oluyor belki ama :-\ :-\
Tabii ki haklısın Ayşe. Gazeteden okumakla buradan yani bilgisayar ekranından okumak bir olmuyor. GAzete hışırtısının eksikliği hissediliyor... ;)
Ayşe_Berra
04-02-2008, 02:58
Teşekkürler...
Tabii ki haklısın Ayşe. Gazeteden okumakla buradan yani bilgisayar ekranından okumak bir olmuyor. GAzete hışırtısının eksikliği hissediliyor... ;)
Aynen öyle, çayından yudumlayarak sabah rüzgarı ılık ılık eserken gazete okumanın keyfi hiçbir şeyde yok benim için.. ( bende biraz abarttım sanırım :D :D ama ne yapayım ben böyle seviyorum)
Fikri Akyüz yazılarınıda görmek istiyoruz bu bölümde mümkünse
tayyipleyiz
05-28-2008, 20:06
Forumdaki köşe yazarlarının okunma oranı çok düşük ... Bu da beni üzüyor. Siyasi bir forumda siyasetin az konuşulur olması, bir kayıp olsa gerek...
Olumlu veya olumsuz her konuda düşüncelerini belirtmeyen kişilikler, yorum konusunda kendini geliştiremez diye düşünüyorum. Yorum yapabilme kabiliyeti fikir üretebilmekten geçer. fikir üretmek de okumak, okumak, okumak tan geçmektedir.
Okumayan insan bilgiden yoksun, yerinde sayan ve sentez gücü olmayan insandır. Bu kişide görüşünü savunamaz, kendini ifade edemez hani ... Kendini ifade edemeyen bir insan savunduğu görüşü de temsil etmekten yoksun bir kişilik olmaktan geri kalmaz.
Siyasi bir forumda yapıcı eleştiri çok değerlidir. Bu başlıkta siyeset üzerine olduğundan yorum gerektiren mutlak bir bölüm diye düşünüyorum. Saygıdeğer forum üyelerimiz burada eğri doğru ne varsa ne düşünüyorlarsa, yazmalı bir fikir havuzu oluşturabilmeliyiz. Hep destekler paylaşım olması da çok reel olmasa gerek...
Farklı görüşler ve paylaşımlar renk katar ve de eleştirel bakışı sorgular.. Bu da hem foruma hem de üyelere çok şey kazandırır. Öyle fikirler çıkabilir ki, merkezimize bile gönderebiliriz hani ... Biz buyuz diye .. :)
Gereken ehemmiyetin tüm forum dostlarının vafakar gönüllerinden ve de değerli fikirlerini bu havuza akıtacağın dan emin olarak sözlerimi bitiriyorum.
Sevgi ve saygılarımla ...
tayyipleyiz
05-28-2008, 21:03
Bu başlığı önemsiyoruz dostlar, lütfen fikirlerinizi yazınız ... ;)
Forumdaki köşe yazarlarının okunma oranı çok düşük ... Bu da beni üzüyor. Siyasi bir forumda siyasetin az konuşulur olması, bir kayıp olsa gerek...
Olumlu veya olumsuz her konuda düşüncelerini belirtmeyen kişilikler, yorum konusunda kendini geliştiremez diye düşünüyorum. Yorum yapabilme kabiliyeti fikir üretebilmekten geçer. fikir üretmek de okumak, okumak, okumak tan geçmektedir.
Okumayan insan bilgiden yoksun, yerinde sayan ve sentez gücü olmayan insandır. Bu kişide görüşünü savunamaz, kendini ifade edemez hani ... Kendini ifade edemeyen bir insan savunduğu görüşü de temsil etmekten yoksun bir kişilik olmaktan geri kalmaz.
Siyasi bir forumda yapıcı eleştiri çok değerlidir. Bu başlıkta siyeset üzerine olduğundan yorum gerektiren mutlak bir bölüm diye düşünüyorum. Saygıdeğer forum üyelerimiz burada eğri doğru ne varsa ne düşünüyorlarsa, yazmalı bir fikir havuzu oluşturabilmeliyiz. Hep destekler paylaşım olması da çok reel olmasa gerek...
Farklı görüşler ve paylaşımlar renk katar ve de eleştirel bakışı sorgular.. Bu da hem foruma hem de üyelere çok şey kazandırır. Öyle fikirler çıkabilir ki, merkezimize bile gönderebiliriz hani ... Biz buyuz diye .. :)
Gereken ehemmiyetin tüm forum dostlarının vafakar gönüllerinden ve de değerli fikirlerini bu havuza akıtacağın dan emin olarak sözlerimi bitiriyorum.
Sevgi ve saygılarımla ...
Eyvallah....
tayyipleyiz
05-30-2008, 00:13
Kendinden alıntı yapan ilk forum üyesi de oldum ya, haydi hayırlısı ... :)
:) :) :) :) :)
köşe yazısı okumayan bir milletiz :)
tayyipleyiz
05-30-2008, 00:27
:) :) :) :) :)
köşe yazısı okumayan bir milletiz :)
Okuma adına neler yapabiliriz, fikir havuzu oluşturalım derim ... :)
Nusretin emek verip eklediği o çok güzel köşe yazıları okunma ve yorum patlaması yaşamıyorsa pek bişey yapılabileceğini sanmıyorum.
Zamanında selahattin ay,saliha ve ben bu konuya çok kafa yormuştuk ama gelişme olmadı :-X
Oldukça önemli köşe yazıları.
Sabah kahvaltı kapmadan önce gazetemin köşe yazılarını okumak benim için çok güzel bir tutku olmuş durumda.
Birgün okumayınca kendini eksik his edebiliyor insan.
Herkesin takip edebilmesini ümit ediyorum :)
Köşe yazılarına ilgiyi çekmek adına güzel çalışmalarımız olacak inşaAllah :-\ :-*
tayyipleyiz
05-30-2008, 00:32
İştiyakla bekliyoruz Başkanım, elimizden geleni yapmayada hazır olarak ... :)
Nusretin emek verip eklediği o çok güzel köşe yazıları okunma ve yorum patlaması yaşamıyorsa pek bişey yapılabileceğini sanmıyorum.
Zamanında selahattin ay,saliha ve ben bu konuya çok kafa yormuştuk ama gelişme olmadı :-X
TEşekkürler...
İlgilendiğin için... :-*
tayyipleyiz
05-30-2008, 16:52
Teşekkürler sevgili Hocam, katkılarınızla inşallah daha iyiye doğru gidecektir ...+1 ;) :)
Gönülden
05-30-2008, 17:18
Öyle bir kanayan yaraya parmak basılmışki , hayatın bütün anlamı haline gelen eksikliğin bir an önce iyileştirilmesi ve tam yoluna değilse bile anımsanacak kadar düzeylere cıkarılması hayati öneme sahip, Sosyal konumdaki ehemmiyeti o kadar yüksek bir eksiklik ki bu, alışganlık haline gelmesi için ,meselenin içine bir çok nüve yerleştirebiliriz. Şimdi düşünün sizin kendi akışına teslim olmanız gibi bir talebiniz olsun ve Öyle yapın bakın beslenememenin acısını ,iradenizi ,aklınızı ,kullanamamaya kadar sürükler insanı , sizin ve size ait kısa bilgiler ile hayat size gereğini yapar ve sizi bir kağıt parçası gibi bir karpuz kabuğu gibi, kendini arındırma işlemi yaparcasına, bir yerlere savurup atar. Adeta yok sayar sizi. Ama şuurlu bir aklın bu sürüklenmelerden sıyrıldığını an ve o anın hazzı içinde olmak gibisi varmı , işte böyle bir donanım , hayatın her karesine yükleyeceğimiz anlam ile bir çok dünyaları kendi bedenimizde yaşatmasını başarmanın bizleri farklı dünyaların içinde ve özündeki zerreler ile hallenmemize vesile olacaksa, bir çok uzvumuz ile hayatı rasatlayabileceksek bundan daha güzel bir olgu olabilirmi , bir bedende bir çok gözün olduğunu düşünün , tabiiattaki hangi seküler olayın kacışına fırsat verirsiniz , bir canak haline gelen aklın seyir altında kayan her şeyi kendine cekme gibi bir görevi varsa her şeyi kendi bedeninde toplayabiliyorsa ki toplar , kendi bedeninde toplama acizliği gösterenlere takviye vermenin hazzını yaşamaya değmezmi ,bence değer hem de çok , bir çok bilgi ve dünya ile muhattap olan aklın , haddini bilmesi gibi manevi dünyamıza dönük kazanımlarıda mevcut , bilerek okuyarak haddini bilen biri olmak tevazü tevazü diye seyir almanın hazzını yaşayanlardan biliyorum bizlere ufuk olduklarından biliyorum değmezmi onların yolunda catlarcasına koşmaya.
Forumumuzun siyasi bir içeriğe ait olması bizlerin siyasi bazdaki noktalarda çok deneyimli ve etkili olma gibi bir görevimiz, üye olurken adeta iliştirilmiş içimize , böyle bir görevin içrası için bize ait olan aklın dışında farklı akıl sahiplerin dünyasına ait siyasi analizler ile mümkün olduğundan daha fazla haşır neşir olmak şiardan olması gerekmezmi sizce ,işaretin ve delaletin bu kadar muğlak şekilde seyir alması gün be gün ortada iken , bizlerin bakış ve rasatlama kültürü dar analizler ile gerçekleşebilirmi , farklı ve nifak dolu konuların izini sürüp, yansımalarını ve çağrışımlarını ,kendi değer ve sevdiklerimizin dünyasına ait canlandırma peşinde olmak varken dayatılana teslim olmanın ne alemi var , diğer ve öteki bilgi kavramları ile bizdekinin arasındaki ilişki trafiğini temyiz etmeye başlayabilmenin belleğimizdeki yorum ve kelime dağarcığımız ile hakiki mecrasına akmazmı , mana ve düşünce yoğunlaşmaları yavaş yavaş aydınlanmaya yüz tutacaksa nedir bu kadar okumadan uzak kalma güdüsü anlamıyorum. Bu gün mevcut kirli bir çok bilginin ve hislerin kol gezdiği atmosferde bu tür dayatılan bilgi ye teslim olmanın yanında bizden ve bizim bedenimizden dışarı sızan argümanlar ile hayata ve sisteme yön vermenin hiç mi gereği yok , bazılarının amacı verilen statik bilgilere bizleri teslim edip düşüncelerimizi hipotek altına almak değilmi , bal gibi böyle bir sürgün ve bilgi savaşı , strateji savaşı var, var ise Kavramları fikirleri , kendi sahip olduklarımızın süzgeçinden geçirip daha yaşanır kılmaya değmezmi hayat
Aklı ve düşünce dünyası dar olan bir insanın kendini teslim edecek bir sistem bulması kacınılmaz, bütün uzuvların boşluk kaldıramayı dahi cesaret edemiyecek bir asırda iken , zihinlerin ve aklın boş olması kavramların bizleri sürükleyeceği bir çok zararlı lahımları olacaktır. Bazen insanlar kavramlara çarpar, bazen de kavramlar insanlara ve kavramlara yönelik ilgiler öylesine korkulu bir korunma psikolojisi doğurur ki, doğrudan ideolojik veya dolaylı ideolojik karakterli barınaklara sığınma ihtiyacı hissedilir, sığınıcağınız ideoloji kaleleri yerine sahip olduğunuz sağlam karakter ve bilgi yatağı neden olmasın, kirli, provakasyon kokulu ,bütün irin bilgilerden dimağlardan arınması , gerçek düşünmeyi lüzumsuzlaştırıp , hayat karakteri haline getirilmesinin tek caresi okumak okuma yine okumak , şimdilik siyasi yorumları pas geçmeden okuma ile böyle bir bakış ve pencereler kazanmaya ne dersiniz , böyle bir sızıyı konu başlığı haline getiren nusretin duyarlılığı için kendisine minnet ediyorum sevgilerimle
Yalçın bey aynı duyguları bi mukabele bende sizinle paylaşıyorum...
Tüm arkadaşlarımızın katkılarını ve yorumlarını bekliyoruz..bir insanın rotasını belirleyici fikirler edinmesi okumadan olmayacak birşey..fikirlerimizin daha iyi oturması için lütfen haberleri ve köşe yazılarını takip edelim..hergünkü paylaşımlarından dolayıda Nusret arkadaşımıza minnet olsun
Yalçın bey ve Nusret bey...+1
Yalçın ABi' ye ve Levent Abi' ye, Gönülden'e bu yaptıkları güzel yorum ve önerilerrinden dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonra bu bölümlerin daha fazla ilgi göreceğinden hiç şüphem yok... :-*
tayyipleyiz
06-04-2008, 21:29
Yalçın ABi' ye ve Levent Abi' ye, Gönülden'e bu yaptıkları güzel yorum ve önerilerrinden dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonra bu bölümlerin daha fazla ilgi göreceğinden hiç şüphem yok... :-*
Ben teşekkür ederim, Nusret ! :)
Gönülden
06-09-2008, 12:04
Teşekkürler Nusret bey...temennimiz ilgilerin ve duyarlılığımızın artması yönünde...
Ak_Kelebek
05-07-2009, 16:14
Çok haklısınız üstad bu konuda.Millet olarak aslında okuma alışkanlığımız yok denecek kadar az. Konu eklemektense olan konuları okuyup yorum yapmak daha mantık lı ki en azından eklenen konularda alt kısımda kalıp kaybolmamış olur.
ishakyilmaz
05-07-2009, 16:19
Kendimizi yetiştirme noktasında,geliştirme yönünde en büyük argümanlardan bir taneside hiç şüphesiz köşe yazıları.Binlerce ehil sahibi,hayatın her noktasından nasibini almış,kaleminin mürekebini gözleri kapalı aktaran değerli şahsiyetlerin yazılarını bizler açıkçası görmezden geliyoruz.Forumun köşe taşlarından olması gereken bu bölüm malesef en diplerde yer almaktadır.Yazılara yaklaşımımız nerdeyse eksi noktasında.Fikir ve düşünce çatışmalarının en yoğun yaşandığı,nerdeyse tüm devlet liderlerinin yol haritalarını bu yazılara göre belirlediği bir süreçte bizler sadece seyir halindeyiz.Gözümüze kadar sokulan değerli yazar ve yazılarını görmezden gelip burada süs olarak barındırılmasına müsade ediyoruz.Özetle aktarılan yazıları süzgeçten geçirip akibetleri hakında çatışmak dileği ile.
Gönülden
05-08-2009, 17:45
Bu rahatsızlık hakikaten forumdaki heyacanı bitiriyor. Konuların veya paylaşımların çokluğundna övünme değilde , konuların azlığı ama fikirlerin yoğunluğundan haz alan bir topluluk haline dönmemiz gerekir. Nice paylaşılan ve değer taşıyan noktalar bu hız ile zayi oluyor.Konu ekleyerek bir nevi görev üstlenilmiş oluyor ama belleklerin daha iyi düşünebilmesi , sağlıklı fikirlerin yeşermesi konu eklentisinden daha çok eklenilen konular üstündeki raksımızdır. Yapısal olarak okuma alışganlığından kaçıyoruz , aslında insan kendisinden kaçamaz iken bunu zorda olsa başarabiliyoruz. Toplu bir düşünce helezyonu oluşturamıyoruz , fikir telakkisi , fikir alışverişi için zeminimiz çok müsait olsada , enerjimizi ve hızımızı maalesef farklı aktividelere kanalize ediyoruz . Eminim bizim güzide üyelerimiz bu noktayı dikkate alarak çok daha itinalı heyacana gark olacaktır. Sevgiler
Üsdadım konu hakkında eğindiğiniz her yorumunuz dahi takdire şayan...++++
Öncelikle okumakla ilgili her kelimeyi bile algılayışımız farklı....okumayı meslek kazanmak olarak algılayan bir dünya görüşü içerisindeyiz..hepimiz kendimizce herşeyi biliyoruz herhalde ki okumaya gerek duymuyoryuz..okudumda ne oldu söylemlerini hep duyduk çevremizde....ve bu söylemi onaylamamız toplum olarak okumayı algılayış biçimimizi de ortaya koyuyor...
Gelelim forumdaki ilgisizliğe işte onu bende anlamıyorum..konu paylaşmak fikir alışverişinde bulunmak ile haz alınıp verimli hale gelir...maşallah konu ekleyenimiz çok bende dahil....ama yorum konusunda hepimiz özeleştirici olmalıyız tabi..( yorum ustası üsdad hariç;1 )
Konuların içeriğine dair yorumlarımızla daha akıcı bir forum kültürü oluşturabilmek temennisiyle..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.