fatih kısaparmak balon baskılı balon Kraliçe, Bayan Gül'ün topuğuna baka kaldı! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kraliçe, Bayan Gül'ün topuğuna baka kaldı!

Hüdaverdi
11-23-2011, 13:51
http://img.internethaber.com/news/229828.jpg

Kraliçe'nin Bayan Gül'ün sarayda halıya takılarak düşmesinden endişelendiği belirtildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna Buckingham Sarayı'nda akşam yemeği verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül'le Buchingham Sarayı'nı geldiğinde, Kraliçe 2. Elizabeth'in ilgisi aniden Bayan Gül'ün giydiği topuklu ayakkabıya kaydı.

KRALİÇE'Yİ ENDİŞELENDİRDİ

İngiliz Daily Mail gazetesi, Kraliçe'nin, Hayrünnisa Gül'ın 15 santimetrelik topuğuna dikkat etmesini manşetine taşıdı. Gazete, Kraliçe'nin Bayan Gül'ün topuğunun halıya katılarak düşmesinden endişelendiğini yazdı. Ayrıca 15 santimlik topukla Buckingham Sarayı'nın merdivenlerinden inip çıkmasının zor olabileceğine dikkat çekti.

ALMANYA ZİYARETİNDE DE UZUN TOPUK GİYDİ

Gazete, Hayrünissa Gül'ün geçtiğimiz ekim ayında Almanya ziyaretinde de uzun topuklu bir ayakkabı giydiğini yazdı. Gül'ün Almanya ziyaretinde 12.5 santim topuklu bir ayakkabı giydiği, İngiltere ziyaretinde topuğun uzunluğunun 15 santime çıktığına dikkat çekti.

GÜL YÜKSEK ŞÖVALYE NİŞANI'NI TAKTI

Resmi akşam yemeğinde İngiliz Kraliyeti protokolü üst düzeyde ve titizlikle uygulandı. Yemekte frak giyen Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe 2. Elizabeth'in 2008'deki Türkiye ziyaretinde takdim ettiği, 'Yüksek Şövalye Nişanı'nı da taktı. Yemeğe bütün erkek konuklar frakla, kadınlar koyu renk uzun elbiseyle katıldı.

144 YIL SONRA AYNI SALON

Yemek, Türkiye'den İngiltere'ye 1867'de ilk kez devlet ziyareti gerçekleştiren Sultan Abdulaziz'e yemek verilen Buckingham Sarayı'nın Müzik Salonu'nda gerçekleşti.

Sultan Abdulaziz için verilen yemek sırasında, aralarında Osmanlı Sergi Marşı'nın çalındığı müzikler 144 yıl sonra Müzik Salonu'nda tekrar yankılandı.

Hüdaverdi
11-23-2011, 13:52
http://takyons.files.wordpress.com/2011/10/adnan-oktar.jpg?w=349&h=154

_Ednâ_
11-23-2011, 14:08
endişelenmesine gerek yok cesareti varsa oda giyebilir :)
hiç yerinde bir ifade olmamış, sen ülkene ziyarete gelen bir cumhurbaşkanının eşine güzel dileklerde buluncağına bu gereksiz magazinsel eleştiriyi neden yapıyorsunki :)

LâHuTî
11-23-2011, 14:28
Hiç işte.. :)

İntifada
11-23-2011, 14:30
topuğa bak topuğa...

Cihan_ŞümuL
11-23-2011, 17:54
ne yalan söyliim ben de baka kaldım hem first leydimizin güzelligine hem şıklıgına hemi de topuguna..:):D

Yıldırım
11-23-2011, 18:09
:w:Kraliçe olmuş ama bildiğin amele
Sen toprağa bakan bir gözünle o merdivenleri çıkıyorsunda bizim Hayrunisa hanımmı çıkamayacak.:w:

Eşref
11-23-2011, 18:20
Oldukça şaşkın görüntülenen kraliçe, bence durumu toparlamak için ortaya "endişelendim" bahanesini atmış.

http://img5.mynet.com/ha6/h/hayrunisa-gul-topuk.jpg

Bu arada dost başa düşman ayağa bakar derler. Doğru mu acaba?

İntifada
11-23-2011, 18:30
çok zorlama bir tesettür...

nihani
11-23-2011, 19:08
Kendisinden güzel ve uzun diye kıskanmıştır bence;)

nebiye serin
11-23-2011, 19:14
sen koskoca ingiltere kraliçesi takıl kal bu noktada..ilginç valla.)

Ebuzer
11-23-2011, 19:38
Elizabeth hanım senden geçti tabi..
Kıskanmıştır la işte n'olacak ;D

Tarantula_
11-23-2011, 19:55
Açıkça söylüyorum : Sıkmabaş

unnamed
11-23-2011, 20:15
elizabet ölmedi...
türk gencinin yüreğinde yaşıyor;D

nihani
11-23-2011, 21:23
Açıkça söylüyorum : Sıkmabaş
bi topuklu ayakkabı giydi diye mi

Tarantula_
11-23-2011, 21:38
bi topuklu ayakkabı giydi diye mi

Böyle bir tessettür olamaz diye topukla alakası yok elbette bu görüşümünü perçinlemediğinide söylemek olmaz. Kapanmanın amacı nedir? Şuuru neleri gerektirir iyice bir öğrenirseniz sıkmabaş olduğunu anlarsınız.

nihani
11-23-2011, 21:44
Böyle bir tessettür olamaz diye topukla alakası yok elbette bu görüşümünü perçinlemediğinide söylemek olmaz. Kapanmanın amacı nedir? Şuuru neleri gerektirir iyice bir öğrenirseniz sıkmabaş olduğunu anlarsınız.

Kapanmanın amacına bakarsak o hanımefendinin tüm dünya basını tarafından takip edilmesi,görüntülerini İngiliz ve Türk halklarının izlemesi de doğru değil.First lady nin resepsiyonlara katılması da doğru değil,cumhurbaşkanının yanında görüntülenmesi de vs...O zaman ya tesettürü terk edecek ya da eşi kapalı bir cumhurbaşkanımız,başbakanımız,üst düzey yöneticimiz olmayacak.Siz seçin

Ammar
11-23-2011, 21:54
Kapanmanın amacına bakarsak o hanımefendinin tüm dünya basını tarafından takip edilmesi,görüntülerini İngiliz ve Türk halklarının izlemesi de doğru değil.First lady nin resepsiyonlara katılması da doğru değil,cumhurbaşkanının yanında görüntülenmesi de vs...O zaman ya tesettürü terk edecek ya da eşi kapalı bir cumhurbaşkanımız,başbakanımız,üst düzey yöneticimiz olmayacak.Siz seçin

ha yani ya eşleri yanlarında olacak yada olmayacaklar yada tesettürü bu hale getirecekler yada tesettürü bırakacaklar seçim bizim öyle mi hiç yapmasınlar o zaman...

Ammar
11-23-2011, 21:54
onlar artık topuk değil başka bir şey.

ilköğretimde başörtüsü giyen kızlarımıza cehalet diyen da bu topuklardı ne yazık ki !

İntifada
11-23-2011, 21:57
tesetturlu olmasi tabi ki cok guzel ama gercek tesetturden fireler veriyor hayrunnisa hanim...
elbiseleri dar

Ammar
11-23-2011, 22:01
tesetturlu olmasi tabi ki cok guzel ama gercek tesetturden fireler veriyor hayrunnisa hanim...
elbiseleri dar

tabiki güzel isteğimizde bu eleştirimizde bundandır.

bu video çok iyi tamemen leydi ile ilgili değerlendirme yapmayın ama akıncının dediği gibi çok dar giyiniyor

xd3hku_nurettin-yyldyz-hoca-tesettur_shortfilms

Tarantula_
11-23-2011, 22:08

:) bu ne bahane böyle heytt,

Ha Cumhurbaşkanın hanımı diye hem makyajlı hem tesettürlü mü olacak yani ? Sırf siyasetin iğrençliği yüzünden ilahi kurallar mı değişecek, ne diyor vücut hatları belli olmayacak bakın hanımefendiye belli mi ? Belli... Ya sıkmabaş olduğunu kabul edecek ya da adam gibi girecek tesettüre kardeşim, hem ne alakası var, elleri ve yüzü (kabaca) görünebilir bunlarda bir sıkıntı yoktur dosdoğru girsin tesettüre yani bu nasıl bir savunma mekanizmasıdır ! Böyle zihniyetler sayesinde İslam yozlaşıyor ! Hem makyaj yapıp hemde ben tesettürlüyüm diyemez kimse, oldu o zaman giysinler incecik şeyleri ha kapanıyormu vücudum kapanıyor bu tesettür müdür yani, lütfen saçmalamayın böyle bir mantık olamaz, herşey açık ve net, kafanı kapat sonra git vücut hatlarını olduğu gibi gösteren saçma salak şeyler giy bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..!

Hüdaverdi
11-23-2011, 22:31
bi topuklu ayakkabı giydi diye miO kraliçeydi sanırım ülkemize geldiğinde bayan Gül'ün kıyafeti ülke gündeminden hiç düşmemişti hatta kameraları görünce saklanacak delik arayan bayan Gül hatırlatıldı.O kıyafet öyle böyle kıyafet değil,başındaki örtüyü çıkar resmen şimdi yazsam olmaz caydım bak ;D
Zaten boyu uzun,topuklu ilginç kaçmış.
Hem oldu olası hiç bir kadında kızda oğlanda erkekte bilmemneyde topuklu ayakkabıdan ben hazetmem :p Tay gibi ses çıkarıyor o hele yürüme zorluğu çekenleri görünce ;D

Erkekte bileklik gümüş vs,kadında topuklu,bunlardan hazetmem.

Eşref
11-23-2011, 22:53
Hayrünnisa hanımın giyim tarzını beğenmeyebiliriz. Bize göre dine aykırı da olabilir. Fakat bu Hayrünnisa hanımın kendi tercihidir.

Siz de kendi tercihinizi yapar ve beğendiğimiz şekilde, dine uygun olarak giyinirsiniz. Ne sizin giyim tarzınız ne Hayrünnisa hanımın giyim tarzı bir başkasını ilgilendirmez. Hele hele bir başkasının giyim tarzını öne sürerek onu hor görmek, küçümsemek, kötülemek asla kabul edilemez.

Garibüzzaman
11-23-2011, 22:55
Analizler muhteşem:)

Kimi Cengiz Abazoğlu, kimi Cemil İpekçi :)

Niye o zaman sürekli ülke gündemini tesettür problemleri ile meşgul ediyorsunuz. Kadınının ne üniversitelerde bulunması ne de kamu alanlarında çalışması uygun değil bir çok islam alimlerine göre.

Kadının sosyal hayattan koparan bir tasarı ile ülke gündemini sürekli perçinleyen bu zehirden kurtulabiliriz.

Hüdaverdi
11-23-2011, 23:00
Terede ye bir kadın çıkmıştı,tesrttür ve modayı konu aldılar,onu bulabilen varsa açsın izlesin.

Ammar
11-23-2011, 23:10
Hayrünnisa hanımın giyim tarzını beğenmeyebiliriz. Bize göre dine aykırı da olabilir. Fakat bu Hayrünnisa hanımın kendi tercihidir.

Siz de kendi tercihinizi yapar ve beğendiğimiz şekilde, dine uygun olarak giyinirsiniz. Ne sizin giyim tarzınız ne Hayrünnisa hanımın giyim tarzı bir başkasını ilgilendirmez. Hele hele bir başkasının giyim tarzını öne sürerek onu hor görmek, küçümsemek, kötülemek asla kabul edilemez.

eşref birşey kaçırıyorsunuz o kendi giyimi deil tesettür biz açıkaların başörtüsünden bahsediyormuyuz ? sanıyorum ki leydi hanım süs olsun diye takmıyor. tesettür diye takıyor ve tesettüre uymayan tesettürü eleştirmek her müslümanın hakkıdır istersen leydi kızı leydi olsun fark etmez. bu hor görmek değildir.

Analizler muhteşem:)

Kimi Cengiz Abazoğlu, kimi Cemil İpekçi :)

Niye o zaman sürekli ülke gündemini tesettür problemleri ile meşgul ediyorsunuz. Kadınının ne üniversitelerde bulunması ne de kamu alanlarında çalışması uygun değil bir çok islam alimlerine göre.

Kadının sosyal hayattan koparan bir tasarı ile ülke gündemini sürekli perçinleyen bu zehirden kurtulabiliriz.

kadının islamın biçtiği tesettürle sosyal hayattan kopması söz konusu değildir. sosyal hayat olunca sapıtmak gerekmiyor.

Garibüzzaman
11-23-2011, 23:20
kadının islamın biçtiği tesettürle sosyal hayattan kopması söz konusu değildir. sosyal hayat olunca sapıtmak gerekmiyor.

Tesettürün serbest olması sorunları çözülmesi manasına gelmiyor bilhakis artması manasına geliyor. Tesettür serbest olsa bu sefer uygun tesettür modeli üzerinde tenkitlerden kurtulamayacak bayanlar. Şekil A. Yorumlarınız.

Yani Cumhurbaşkanının eşinin tesettürlü olması size yetmedi. Hayrunnisa hamın islamın biçtiği tesettür modelinden uzak olduğu konusundaki pespaye eleştirilerden kurtulamıyor. Ne değişti tesettürlü olsa tenkit olmasa binbir tenkit.

Eşref
11-23-2011, 23:21
Sevgili Amar kardeşim, demek ki onun inandığı tesettür şekli öyle. Demek ki o senin gibi düşünmüyor. Kendi inandığı şekilde giyiniyor. Sen de kendi inandığın şekilde giyin.

Tarantula_
11-23-2011, 23:47

O zaman giyim tarzı diyecek ben tesettürlüyüm deyipte din üzerinden prim yapmayacak güzel abim keza İslamın yozlaşmasına sebep olan herkesi horgörürüm...

İntifada
11-24-2011, 01:18

işte nevariyeden bir saçmalık daha ;D
kadını sosyal hayattan mı koparıyormuş başörtüsü...
edebiyle örtünen bir çok bacımız var sosyal hayatta aktif olan...
bu ümmetin annelerinden olan peygamber karısı hz.aişe deve üzerinde savaş yönetti...
sen hangi sosyal hayattan kopukluktan bahsediyorsun ?
kadının üniversitede bulunmaması gerektiğini söyleyen hoca yanlış konuşmuş...
yada onlar tesettürlü bir kızın başı açık bir şekilde kamu alanında çalışmaması,okula gitmemesini söylemiştir siz yine elinizle kapatıp işinize gelen yeri almışsınızdır...
bir papaz hz.muhammed döneminde toplumda kadın haklarının pozitif yönde nasıl geliştiğini anlatan bir makale yazmıştı...

Garibüzzaman
11-24-2011, 02:33
Vay be nihilizm damarların kopmuş yine
Grup yorumcu:)

Bak diyorum ki bu ülkede tesettür sorunu çözülmüş olsa bile. Siz yine ünilerde orda burda o bunu giymiş, bu islamiyete uygun değil gibi pespaye yorumlarınıza devam eder, gündemi asla bu literatürden kurtaramazsınız.

Kendi içinizde olduğu gibi piyasade da epey bir numuneleriniz mevcut.

Sizi bu konuda rahatlatacak tek düzenleme kadını sosyal hayattan kopartmaktır diyorum çözdün.

İntifada
11-24-2011, 02:43
fikirsizm damarın kopmuş yine ;D
nihilistmiş :)
ben dünyaya değer veriyorum çünkü müslümanım hamd olsun nihilizmle işim olmaz...
biz evvela zulme başkaldırıyoruz...
bizimkisi kavga değil üzüntüdür...
bilinçli bir müslüman olduğunu bildiğimiz,başörtüsü konusunda bedeller ödemiş hayrunnisa hanımın daha dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz...
yoksa şu görüntüsü bizi mutluda etmektedir...
biz nasıl ki üniversitede mini etek giyene karışmıyorsak,hakkıyla örtünmeyenede karışmayız istediği gibi gelebilir...
minietekliye bir çift söz söylecek olsak bu haramdır bacım derdik bize sorsaydı...
aynı şekilde hakkıyla örtünmeyenede aynısını deriz bu şekilde olmaz bacım diye...
biz örtüsüyle sosyal hayatta yer almak isteyen bacılarımız için mücadele veriyoruz ve mücadelemiz sürecek...
kendi içimizde bazen anlaşamasakta hayrunnisa hanımın şu başındaki örtüye bir soysuz dil uzatacak olsa hepimiz bir olur onun dilini koparırız...
ha yok diyorsan başörtülü görmeye tahammül edemiyorum açık açık söyle bilelim...
yoksa bizim üzerimizden zehrinizi dökmeye çalışmayın...
ayrıca grup yorum özgürlükten adamlıktan yanadır...
büyük başörtüsü mitinglerine katılmışlıkları vardır...
kemalist ve ulusalcı değiller ya bana yeter...

Ammar
11-24-2011, 03:12
Sevgili Amar kardeşim, demek ki onun inandığı tesettür şekli öyle. Demek ki o senin gibi düşünmüyor. Kendi inandığı şekilde giyiniyor. Sen de kendi inandığın şekilde giyin.

tesettür ayetleri ben indirmedim haşa ve islam kurallarının sana göre bana göresi yoktur tesettür bir renk tat değil ki o öyle ben öyle !

Tüm islam muctehitlerinin üzeriden itifak ettiği bir tesettür sınır ölçüsü vardır. ilköğretimdeki kardeşlerimize cehalet cahil diyen bu zatı muhteremdi sizin gbi düşünmüyor demek ki demedi onlar öyle ben böyle !

Vay be nihilizm damarların kopmuş yine
Grup yorumcu:)

Bak diyorum ki bu ülkede tesettür sorunu çözülmüş olsa bile. Siz yine ünilerde orda burda o bunu giymiş, bu islamiyete uygun değil gibi pespaye yorumlarınıza devam eder, gündemi asla bu literatürden kurtaramazsınız.

Kendi içinizde olduğu gibi piyasade da epey bir numuneleriniz mevcut.

Sizi bu konuda rahatlatacak tek düzenleme kadını sosyal hayattan kopartmaktır diyorum çözdün.

yanlış olan hiç bir şeye eletirilerimiz bitmez biz her yerde ve her zaman yanlışlara karşıyor.
sizin bu zihniyetinizide her yerde ve her zaman eleştireceğiz onuda sosyal hayattan kaybederek ilelebet çekebilirsiniz ancak o zaman eleştiriler son bulur.

EZEL
11-24-2011, 03:58
La8kpKScLM

8exqEUBwBBU

5KKbdxk2HPI

Eşref
11-24-2011, 04:30
Dinde elbette bence sence olmaz. Fakat buradaki mesele çok farklı.

Bayan Gül baş örtüsü neden takıyor? Aksesuar olsun diye mi? İnancı gereği öyle giyiniyor. Sanırım bundan kimsenin şüphesi yok.

Peki Hayrünnisa hanım, senin bildiklerini bilmiyor mu? Eminim biliyordur. Cahil bir bayan değil. Demek ki böyle giyinmeyi kendince uygun buluyor. Demek ki onun için bu şekilde giyinmek, dinen uygun. Ne diyelim?

Sonuçta giyim konusu, tesettür konusu, çok kesin çizgilerle belirlenmiş bir mevzu değil. Yorum farklılıkları olabiliyor. Bu konu, içkinin haram olması gibi kesin ve tartışmasız bir çizgiye sahip değil. Eğer öyle olmasaydı, tesettürün şekli bu kadar tartışılmazdı.

Bu kadar yazıyorum, fakat yanlış anlaşılmasın, Hayrünnisa hanımın giyim şekli doğrudur demiyorum. Sadece ona saygı duyuyorum. Yoksa elbisesinin darlığını da geçtim, en başta bir bayanın böyle topuklu bir ayakkabı giymesi bile çok doğru değil. Hem dikkat çekici hem de tak tuk ses yapar. Ziynet eşyasının sesinden pek farkı kalmaz. Ama Hayrünnisa hanımın kendi aklı var, geniş bir bilgisi var, üstelik yanında eşi var, oğlu var. Bir eleştiri yapılacaksa onlar yapar. Ben karışırsam, yarın bir başka yabancı da bana karışır. Ortada saygı, sevgi, hoşgörü kalmaz.

Ammar
11-24-2011, 15:06
Dinde elbette bence sence olmaz. Fakat buradaki mesele çok farklı.

Bayan Gül baş örtüsü neden takıyor? Aksesuar olsun diye mi? İnancı gereği öyle giyiniyor. Sanırım bundan kimsenin şüphesi yok.

Peki Hayrünnisa hanım, senin bildiklerini bilmiyor mu? Eminim biliyordur. Cahil bir bayan değil. Demek ki böyle giyinmeyi kendince uygun buluyor. Demek ki onun için bu şekilde giyinmek, dinen uygun. Ne diyelim?

Sonuçta giyim konusu, tesettür konusu, çok kesin çizgilerle belirlenmiş bir mevzu değil. Yorum farklılıkları olabiliyor. Bu konu, içkinin haram olması gibi kesin ve tartışmasız bir çizgiye sahip değil. Eğer öyle olmasaydı, tesettürün şekli bu kadar tartışılmazdı.

Bu kadar yazıyorum, fakat yanlış anlaşılmasın, Hayrünnisa hanımın giyim şekli doğrudur demiyorum. Sadece ona saygı duyuyorum. Yoksa elbisesinin darlığını da geçtim, en başta bir bayanın böyle topuklu bir ayakkabı giymesi bile çok doğru değil. Hem dikkat çekici hem de tak tuk ses yapar. Ziynet eşyasının sesinden pek farkı kalmaz. Ama Hayrünnisa hanımın kendi aklı var, geniş bir bilgisi var, üstelik yanında eşi var, oğlu var. Bir eleştiri yapılacaksa onlar yapar. Ben karışırsam, yarın bir başka yabancı da bana karışır. Ortada saygı, sevgi, hoşgörü kalmaz.

islamda dediğim gibi bencesi yoktur. kesin emir yok diyorsunuz var nasıl yok. islam fıkhı bayan cudunun hatları belli olmayacak diyor. buna siz de itiraz etmiyorsunuz. saygı duyarım diyorsunuz. hiç kusura bakmayın islam da yanlışa saygı yoktur tahammul vardı gücün yetiyorsa ortadan o yanlışı kaldırmak vardır. aklı var diyorsunuz yanlış yapan herkesin aklı var bizim de aklımıza var yanlış doğruyu da biliyoruz ama yanlış yapabiliyoruz. o zaman islam alimleri çekilsin hiç kimseye anlatmasın herkes canı nasıl istiyorsa yapsın yok böyle bir mantık. yanlış yapan müslüman kardeşimizi uyarmak bizim görevimiz demişsiniz ki yarın birileri bizede karışır evt yanlış yapıyorsan bizede karışması lazım.

bide demişsiniz nisa hanım biliyor. bilmesi yanlış hakkını vermiyor bilakis daha dikkatli olma sorumluluğu yüklüyor.

bu video çok şey anlatıyor...
H28L8PfHG28

nihani
11-24-2011, 16:36
:) bu ne bahane böyle heytt,

Ha Cumhurbaşkanın hanımı diye hem makyajlı hem tesettürlü mü olacak yani ? Sırf siyasetin iğrençliği yüzünden ilahi kurallar mı değişecek, ne diyor vücut hatları belli olmayacak bakın hanımefendiye belli mi ? Belli... Ya sıkmabaş olduğunu kabul edecek ya da adam gibi girecek tesettüre kardeşim, hem ne alakası var, elleri ve yüzü (kabaca) görünebilir bunlarda bir sıkıntı yoktur dosdoğru girsin tesettüre yani bu nasıl bir savunma mekanizmasıdır ! Böyle zihniyetler sayesinde İslam yozlaşıyor ! Hem makyaj yapıp hemde ben tesettürlüyüm diyemez kimse, oldu o zaman giysinler incecik şeyleri ha kapanıyormu vücudum kapanıyor bu tesettür müdür yani, lütfen saçmalamayın böyle bir mantık olamaz, herşey açık ve net, kafanı kapat sonra git vücut hatlarını olduğu gibi gösteren saçma salak şeyler giy bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..!

Çarşaf giysin o zaman,bakalım yanında eşi var yada yokken o saraya girebiliyor mu?..

nihani
11-24-2011, 16:39

Kesinlikle katılıyorum.Başörtüsüyle Çankaya'ya çıktığında neler olduğunu hatırlatacak değilim.Kritik bir noktada duruyor ve başörtüsünü çıkarmak zorunda bile kalabilirdi.

manifesto
11-24-2011, 16:41
Bayan Gül'ün başında beri kılık kıyafet sorunu var
Şimdi de topuk sorunu ekledi
Bu topuklar biraz hafif bayanlar için gibi geldi bana
Gereksiz ve kaba
Karşında zaten küçücük bir kadın var.
Abdullah Gül de uzun boylu sayılmaz
Sorun ne?

nihani
11-24-2011, 16:53
Bahsettiğiniz tesettür biçimi bayanları sosyal hayattan koparacak düzeyde.Şu an üniversitelerde,siyasetçilerin eşlerinde durum normal olabilir ama devlet kurumlarında,liselerde hala yasak.Ve yasağın kaldırılmasının teklifini bile yapamıyorsunuz.Yani başörtüsüne hala kötü bakılıyor,hala hanımların bone kullanması bile siyasi bir anlam içeriyormuş gibi çarpıtılıyor,hala başörtüsüne TÜRBAN deniyor.Doğru tesettür biçimini bir bayan olarak sizden daha iyi biliyorum ama başımıza Ayşe Arman gibiler gelmesin diye gerektiği yerde elimizi taşın altına koymak zorundayız.Ki lise okuyabilelim,ki geleceği bahsettiğiniz tesettür biçimindeki hanımlar yönlendirsin.Birden o biçime atlayınca 28 Şubatlar yaşıyoruz,ağırdan gidiyoruz o yüzden,bilmem anlatabildim mi

Terennüm
11-24-2011, 17:02
kraliçede olsa kadın milleti işte takılacak birşeyler buluyorlar:)

İntifada
11-24-2011, 17:19
kraliçede olsa kadın milleti işte takılacak birşeyler buluyorlar:)

;D;D;D;D;D;D;D

_Ednâ_
11-24-2011, 17:39
dinimizin kural kaide ve emirleri burada paylaşılabilir, tesettürün böylesi uygun olmadığı ayetlerle hadislerle ispat edilebilir yine paylaşılabilir, bu müslüman olmamız hasebiyle yeryüzü halifeliğinin bir gerekliliğidir..
fakat açıkcası bir kişi dini kıstaslara uymadığı için bu şekilde yadırganamaz ve kınanamaz... bu başta Allah'ın işine karışmaktır. eğer bizler dini kıstaslara titizlikle uyabiliyorsak ne mutlu bizlere, fakat uymayan insanları bu şekilde yerden yere vurmak kul olarak bize düşen birşey değil.
mesele dini kıstasları öne sürmekse buyrun bende bir kıstas sunayım; Efendimiz a.s.v. diyorki '"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."tirmizi.
bizim dinimiz bize tebliğ emretmiştir, kınamayı , yadırgamayı, yerden yere vurmayı yasaklamıştır...

Ammar
11-24-2011, 17:43
Bahsettiğiniz tesettür biçimi bayanları sosyal hayattan koparacak düzeyde.Şu an üniversitelerde,siyasetçilerin eşlerinde durum normal olabilir ama devlet kurumlarında,liselerde hala yasak.Ve yasağın kaldırılmasının teklifini bile yapamıyorsunuz.Yani başörtüsüne hala kötü bakılıyor,hala hanımların bone kullanması bile siyasi bir anlam içeriyormuş gibi çarpıtılıyor,hala başörtüsüne TÜRBAN deniyor.Doğru tesettür biçimini bir bayan olarak sizden daha iyi biliyorum ama başımıza Ayşe Arman gibiler gelmesin diye gerektiği yerde elimizi taşın altına koymak zorundayız.Ki lise okuyabilelim,ki geleceği bahsettiğiniz tesettür biçimindeki hanımlar yönlendirsin.Birden o biçime atlayınca 28 Şubatlar yaşıyoruz,ağırdan gidiyoruz o yüzden,bilmem anlatabildim mi

din değitirmeyi düşünüyor musnuz ? çünkü islam tc için hala en büyük tehdit. !

Hüdaverdi
11-24-2011, 17:45
Kraliçe baştan aşağı süzerken aşağıya geldiği an fotosu çekilmiş olabilir :p
Veya aşağıdan başlamıştır.Ne bilem ;D
Bu kraliçe hiç ölmeyecek sanırım.
Osmanlı dönemini hatta Osmanlının kuruluşunu bile hatırlıyordum sanırım :p

Ammar
11-24-2011, 17:47
dinimizin kural kaide ve emirleri burada paylaşılabilir, tesettürün böylesi uygun olmadığı ayetlerle hadislerle ispat edilebilir yine paylaşılabilir, bu müslüman olmamız hasebiyle yeryüzü halifeliğinin bir gerekliliğidir..
fakat açıkcası bir kişi dini kıstaslara uymadığı için bu şekilde yadırganamaz ve kınanamaz... bu başta Allah'ın işine karışmaktır. eğer bizler dini kıstaslara titizlikle uyabiliyorsak ne mutlu bizlere, fakat uymayan insanları bu şekilde yerden yere vurmak kul olarak bize düşen birşey değil.
mesele dini kıstasları öne sürmekse buyrun bende bir kıstas sunayım; Efendimiz a.s.v. diyorki '"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."tirmizi.
bizim dinimiz bize tebliğ emretmiştir, kınamayı , yadırgamayı, yerden yere vurmayı yasaklamıştır...

insanların gizli günahlarını araştırmayın diyor resulullah açık açık işlenen günahlara gözünü kapatın demiyor ?

“Aranızdan iyiliğe, hayra çağıran bir topluluk bulunsun.”

* Âl-i İmrân sûresi (3), 104

neden eleştiriyi yerden yere vurmak olarak algılıyorsunuz anlamıyorum ayrıca kim yaparsa yapsın yanlış nisa hanım olduğu için savunmanın hiç bir anlamı yoktur.

ve insanları günahına karışılmaz kınanmaz yadırganmaz yan gözle bakılmaz günah kulla Allah arasındadır gibi bayatlaşmış cümlerler kusura bakmayın ama islam düşmanlarını sokuşturduklarıdır. anyen yıllaca müslümanların dizginlerini elleriden tutmak için " din ayrı siyaset ayrı " matığını güdenler gibi !

_Ednâ_
11-24-2011, 17:54
insanların gizli günahlarını araştırmayın diyor resulullah açık açık işlenen günahlara gözünü kapatın demiyor ?

“Aranızdan iyiliğe, hayra çağıran bir topluluk bulunsun.”

* Âl-i İmrân sûresi (3), 104

neden eleştiriyi yerden yere vurmak olarak algılıyorsunuz anlamıyorum ayrıca kim yaparsa yapsın yanlış nisa hanım olduğu için savunmanın hiç bir anlamı yoktur.

ve insanları günahına karışılmaz kınanmaz yadırganmaz yan gözle bakılmaz günah kulla Allah arasındadır gibi bayatlaşmış cümlerler kusura bakmayın ama islam düşmanlarını sokuşturduklarıdır. anyen yıllaca müslümanların dizginlerini elleriden tutmak için " din ayrı siyaset ayrı " matığını güdenler gibi !

açık açık işlenen günahların cezasını yadırgayayarak kınayarak verinmi diyor? ceza vermek hiçbir kulun haddine değil. müslümana düşen tebliğ yapmaktır sadece.
senin bu söylediklerin paylaştığım hadisi şerifi anlamsız kılıyor.
ayrıca benim hayrunnisa hanıma bir sempatim yok yanlışını kabullenmiyorda değilim öncelikle tabularınızı yıkın yorumumu tekrar okuyun. benim burda tenkit ettiğim mesele kınamak ve yakışık almayan 'sıkmabaş' gibi ifadelerle yadırgamaktır.

nihani
11-24-2011, 18:36
din değitirmeyi düşünüyor musnuz ? çünkü islam tc için hala en büyük tehdit. !

Şu saatten sonra cevap verip tartışmanın seviyesini daha fazla düşürmeyi düşünmüyorum

Ammar
11-24-2011, 18:43
açık açık işlenen günahların cezasını yadırgayayarak kınayarak verinmi diyor? ceza vermek hiçbir kulun haddine değil. müslümana düşen tebliğ yapmaktır sadece.
senin bu söylediklerin paylaştığım hadisi şerifi anlamsız kılıyor.
ayrıca benim hayrunnisa hanıma bir sempatim yok yanlışını kabullenmiyorda değilim öncelikle tabularınızı yıkın yorumumu tekrar okuyun. benim burda tenkit ettiğim mesele kınamak ve yakışık almayan 'sıkmabaş' gibi ifadelerle yadırgamaktır.

eğer yaptığınız hata demek demek ceza ise kimse kusura bakmasın !
Şu saatten sonra cevap verip tartışmanın seviyesini daha fazla düşürmeyi düşünmüyorum

demek birilerinin hoşuna gitmeyen inancımızdan ve gerekenleri yapmaktan geri durmayacağız seviyeyi anladınız :)

İntifada
11-24-2011, 18:47
Molla kusursuz bir islam mı sürüyorsun ?
islami usüllere uymayan yanlışların yok mu ?
evet hayrunnisa hanım biraz tehlikeye sokmuş tesettürüde bunun eyyamcılığını yapmaya gerek yok...

Ammar
11-24-2011, 18:53
Molla kusursuz bir islam mı sürüyorsun ?
islami usüllere uymayan yanlışların yok mu ?
evet hayrunnisa hanım biraz tehlikeye sokmuş tesettürüde bunun eyyamcılığını yapmaya gerek yok...

ben öyle mi dedim hiç kimse eleştirilemez değildir diyorum yorumlarımı okumadınız bizde bildiğimiz halde yanlış yapabiliyoruz diyorum... ama biri çıkıp bana bu yaptığın yanlış dediğinde way efendim senin ne haddine demek gibi bir hakkımız yok ! benim hakkım yanlışımı düzeltmektir ben neyin eyyamcılığını yapmışım ? lütfen itham ederken yazdıklarımıza bakınız !

dikkat ederseniz ben hayrun nisa hanım için sadece yaptının doğru olmadını söyledim. değer mıhabetimiz neden eleştiriyorsunuz diyenlerele karşılıklı konuşmadır !

şuan konunu devamı hayrun nisa hanım değil aslında. yanlışları eleştirelemez kılma çabası var ! kim olursa olsun yanlışa yanlış demek bizim görevimizdir. ben de yanlıoş yapıyor olmam benim hiç ses çıkarmayacağım anlamına gelmez sen melek misin ki senin sayısız eleştirini görüyoruz.

Tarantula_
11-24-2011, 20:52
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Tesettürün çizgi kesin değil diyenler, Abdullah Gül 'ün hanımı böyle giyinmek zorunda acındırması ve bahanesi uyduranlar, avukatlığını üstlenenler, idol alınabilecek bir makamda bulunduğunu varsayamayan zat-ı muhteremler, bana sadece tesettüre giren bir bayanın vücut hatlarının belli olup olmaması kuralının varlığı veya yokluğu hakkında bir açıklama yapsınlar. Ayrıca burada İslam'a zarar veren kim varsa istediğimide söylerim buyurn şikayet edin keza hakaret çizgisinde birşey söylemiyorum, bu kadın tam bir sıkmabaştır ve tesettürün şuurunu kirletmektedir...

Ayrıca eşref abi eğer söylediklerimizi bildiği halde böyle davranıyorsa o daha vahim..

ALmi´
11-24-2011, 23:12
Başka işimiz gücümüz yok da C.başkanının eşinin giydiği kıyafeti eleştirelim. Neyi nasıl giydiği beni çok fazla ilgilendirmez. Giydiği kıyafetler üzerinde sırıtmıyorsa ve tabiki tesettürlüyse benim için bitmiştir, sorun yoktur. Gerisi artık işin takva boyutu o da hiçkimseyi değil sadece kendisini ilgilendirir.

Kraliçe de bence kıskanmıştır Hayrünnisa Gül'ü. Boyu posu, zerafeti, güzelliği karşısında ne yapacağını bilememiştir :)

Ammar
11-24-2011, 23:19
bu konuya abone oldum lazım olacak ileride !

cartman
11-24-2011, 23:32
bu konuya abone oldum lazım olacak ileride !

Alparslan hocadan alıntı yapmısın :) "Bu günah ona günah olarak yeter" dimi :w:

Ammar
11-24-2011, 23:52
Alparslan hocadan alıntı yapmısın :) "Bu günah ona günah olarak yeter" dimi :w:
bilemiyorum benim videoyu paylaşma gayem ayrıdır.

basite alabilirsiniz eleştirmek ne haddimize efendim...

o koskoca cumhurbaşkanın eşi hem bulunduğu konum açısından da önemli öyle giyinmesi farz herhalde !

ayrıca size komikte gelebilir yani zerafet güzellik boy dururken bunlar mühüm konular değil ! takıldığımız konu ya bak :w:

Ammar
11-24-2011, 23:56
bu zihniyet her yerde yaygınlaşmış hatta alimlere bile size ne kadeşim isteyen istediği gibi giyinir diyecek kadar ben şahit olmuşum !

buda abi başka örneği
http://a1111.hizliresim.com/r/s/qp71.jpg

BeldeiTAYYIBe
11-24-2011, 23:59
Hayrunnisa hanim efendinin giyindigi tarz tesettürün yozlasmis sekli diyebiliriz....hele o topuklular bu durumun en son noktasi gibidir.

Fakat, hanimefendi olgun ve akli olan bir insandir.
Tercihi bu istikamettedir...
Belkide kendine böyle bir tarz olusturmustur.
Yani olay FARZ'a riayetten ziyade,
TARZ olusturma meselesi gibide olabilir....

Diger Cumhurbaskani eslerine kiyasla , böyle bir hanimefendinin cankayada olmasina hamd ediyorum acikcasi...
Hayrunnisa hanimefendi, giyimi haricinde pek elestirilebilir yönü olmayan saygin bir kisilikltir...

cartman
11-25-2011, 00:00
bilemiyorum benim videoyu paylaşma gayem ayrıdır.

basite alabilirsiniz eleştirmek ne haddimize efendim...

o koskoca cumhurbaşkanın eşi hem bulunduğu konum açısından da önemli öyle giyinmesi farz herhalde !

ayrıca size komikte gelebilir yani zerafet güzellik boy dururken bunlar mühüm konular değil ! takıldığımız konu ya bak :w:

basite almıyorum ama onun sohbetını dınledıgım ıcın hosuma gitti o sozlerı cehaletti bu gıyım tarzı ıcın dusuncem zaten belli 40 defa yazmamın alemı yok benden ogrencek degıldır herhalde :)

Ammar
11-25-2011, 00:03
basite almıyorum ama onun sohbetını dınledıgım ıcın hosuma gitti o sozlerı cehaletti bu gıyım tarzı ıcın dusuncem zaten belli 40 defa yazmamın alemı yok benden ogrencek degıldır herhalde :)

o zaman hepimiz susalım kimse bizden öğrenecek değil. emin ol islamı anlattığınız insanların büyük çoğunluğu biliyor.

ki sohbetlerin yüzden 99 ü müslümanlara yapılıyor çok ilginç değil mi ? :)

mesela alpaslan kuytul kim oluyor ki onu eleştiriyor nisa hanım zaten biliyor ondan öğrenecek değil ya hem aklı var ! hem TARZI var !

Ruh-i zar
11-25-2011, 00:11
Ortada bi yanlış varsa bile bunu ifade ediş biçiminiz daha yanlış farkında değilsiniz..

cartman
11-25-2011, 00:25
o zaman hepimiz susalım kimse bizden öğrenecek değil. emin ol islamı anlattığınız insanların büyük çoğunluğu biliyor.

ki sohbetlerin yüzden 99 ü müslümanlara yapılıyor çok ilginç değil mi ? :)

mesela alpaslan kuytul kim oluyor ki onu eleştiriyor nisa hanım zaten biliyor ondan öğrenecek değil ya hem aklı var ! hem TARZI var !

Bak elestırmek bir kisiye mahsus degıl ben bu gıyım tarzını elestırıyorum yanı o noktada kı ınsanın gıymesı de ıcler acısı o ayrı bır konu ama bunu elestırmekle cozum olmuyor ınsanlara ..Ben once kendımden baslıyorum eksıklerımı tamamlamadan herkesı elestırmek bana dusmuyor alparslan hoca desın karısmam bır oncu grup lazım yanlısların altını cızmeye ama uslup ta onemlı asagılayarak kazanılmaz kaybedılır..

cartman
11-25-2011, 00:26
Ortada bi yanlış varsa bile bunu ifade ediş biçiminiz daha yanlış farkında değilsiniz..

Bu konuda haklısın uslup cok onemlı dini konularda..

Ammar
11-25-2011, 00:30
Bak elestırmek bir kisiye mahsus degıl ben bu gıyım tarzını elestırıyorum yanı o noktada kı ınsanın gıymesı de ıcler acısı o ayrı bır konu ama bunu elestırmekle cozum olmuyor ınsanlara ..Ben once kendımden baslıyorum eksıklerımı tamamlamadan herkesı elestırmek bana dusmuyor alparslan hoca desın karısmam bır oncu grup lazım yanlısların altını cızmeye ama uslup ta onemlı asagılayarak kazanılmaz kaybedılır..

niye uslupsuz olan ne yaptık ki şimdi konu usluba döndü ??

yanlış dedik ilk başta savunma kahramanları çıktı way efendim ne haddinize demeye başladı.

ben gayet uslüplu eleştirdim yaptığım ilik yorumu yine yapıyorum !

" BUNLAR TOPUK DEĞİL BAŞKA BİR ŞEY ARTIK "

cartman
11-25-2011, 00:34
Baska bırsey demek ne demek yerını doldursana o zaman kımse kafasına gore dolduramaz

Ammar
11-25-2011, 00:36
ha yani siz başkaya takıldınız ben doldurmuyorum isteyen istediği gibi doldurur.

cartman
11-25-2011, 00:37
ha yani siz başkaya takıldınız ben doldurmuyorum isteyen istediği gibi doldurur.

İsteyende istediği gibi giyer o zaman :)

Ammar
11-25-2011, 00:42
giysin isteyen giymesinde benim sorunum değil bende eleştiririm gidip girişmemişim.

boşuna demiyorum bu konu lazım olacak :)

cartman
11-25-2011, 00:48
giysin isteyen giymesinde benim sorunum değil bende eleştiririm gidip girişmemişim.

boşuna demiyorum bu konu lazım olacak :)

Bence de bende elestırıyorum her ıkısınıde bana da lazım olabilir :)

Ammar
11-25-2011, 00:52
Bence de bende elestırıyorum her ıkısınıde bana da lazım olabilir :)

sana lazım olmaması lazım, kendi akılları yok mu ? ;ı:

cartman
11-25-2011, 00:54
sana lazım olmaması lazım, kendi akılları yok mu ? ;ı:

Anlaşılmadım ama sağlık olsun :)

Ammar
11-25-2011, 01:31
Anlaşılmadım ama sağlık olsun :)

öyle olsun :)

depare
11-25-2011, 04:23
Başında ki kovboy şapkası ne ayak kendini genç mi göstermeye çalışıyor (: