Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an kurslarındaki yaş sınırı kaldırılıyor
[color=black][left][b]Hükümet yaz Kur'an kurslarını din eğitimine dahil edecek bir model üzerinde çalışıyor. Böylece, 28 Şubat sürecinde yaş sınırı getirilen Kur'an kursları her yaştaki çocuğa açık olacak...
Mİllİ Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işbirliği ile Kur'an kurslarına 28 Şubat döneminde getirilen 12 yaş şartının ortadan kaldırılmasına yönelik bir çalışma yapılıyor. Zorunlu din dersiyle ilgili çalışmalar kapsamında geliştirilen bu modelde, Diyanet İşleri Teşkilat Yasası’nın değiştirilmesi hedefleniyor.
Kur'an kurslarıyla ilgili olarak yasada yer alan, "İlköğretimin 5. sınıfını bitirenler için" ifadesinin kaldırılması planlanıyor. Bu sınırlama, 28 Şubat sürecindeki tartışmaların ardından 1999 yılında getirilmişti.
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, bu yönde bir değişikliğin işaretini verdi. Anayasa’daki, "Din eğitim ve öğretimi ancak kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır" ifadesinin şimdiye kadar işletilmediğini belirten Yazıcıoğlu, bu ihtiyacın yaz Kur'an kursları ile karşılanabileceğini belirtti. Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretimi tamamen kültürel bazda kalır belki. Şayet bir çocuk, kültürün dışında mensup olduğu dinin gereklerini öğrenme ihtiyacını hissediyorsa Anayasa ona da açık kapı bırakmış. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz kursları sanki bunu bir ölçüde karşılayabilecek gibi görünüyor.
Diyanet’in ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu durumu birlikte değerlendirerek, bu imkánın çocuklarımıza sağlanması gerektiğine inanıyorum. Dininin pratiklerini öğrenmek istiyorsa bunu da mutlaka öğreneceği yer olmalıdır. Aileden bunu öğrenmesi her zaman mümkün olamıyor. Çok çarpık şekilde belki zararlı bilgiler de öğrenmiş oluyor. Bunun devlet eliyle yapılmasına imkán verilmesi uygun olacaktır."[/b
selahattin_ay
11-02-2007, 14:16
cok guzel olur
inşallh olur ama ...zaten biri bu manevi çöküşe dur demeli
Eğer gerçekleşirse çok iyi olur.Çünkü 5. sınıftan sonra ergenliğe girilmiş oluyor gitmek istemiyor gençler.Zor geliyor yazın eğitim almak.
selahattin_ay
11-02-2007, 14:20
diyanet bu konuda yaz aylarinda 3 sure ezberletiyor ya
yuce dinimiz islami ogrettigini saniyor butun vebalin kendinden gittigini saniyor sanki kendileri oralara yazin anne baba zoru ile camiye gitme ile geldiler
yeter artik birakin su milletin yakasini huzur kardesim huzur baska bir sey istemiyor bu millet sizden
Eğer gerçekleşirse çok iyi olur.Çünkü 5. sınıftan sonra ergenliğe girilmiş oluyor gitmek istemiyor gençler.Zor geliyor yazın eğitim almak.
yaz eğitiminede çoğu aile zoruyla geliyo...eski istek yok...artık büyükler ondanmı
selahattin_ay
11-02-2007, 14:21
aynen oyle yahu adam istedigi spor okuluna, sanat okuluna gidebilsin ama kendi dinini ogrenmek icin yas sarti konulsun
aklim almiyor hala dunya da esimiz benzerimiz yok bizim
aynen oyle yahu adam istedigi spor okuluna, sanat okuluna gidebilsin ama kendi dinini ogrenmek icin yas sarti konulsun
aklim almiyor hala dunya da esimiz benzerimiz yok bizim
ee numuneliğiz
ümitli_bekleyis
11-02-2007, 14:24
Evet bazı ailleler dini bilgi adı altında resmen hurefe öğretiyor dilden dile yayılarak bilgisi olmayan insanların kafası daha da karıştırılıyor.En azından bu hak bireylere istediği yaş ve zamanda verilebilse bu eksiklik düzeltilmiş olur.Bir bireyin çocukken öğrendiği şeyle büyüdüğünde öğrendiği arasında kalıcılık farkı oluyor ister istemez.Daha taze ve öğrenmeye yatkın oluyor birey küçükken..
selahattin_ay
11-02-2007, 14:27
Evet bazı ailleler dini bilgi adı altında resmen hurefe öğretiyor dilden dile yayılarak bilgisi olmayan insanların kafası daha da karıştırılıyor.En azından bu hak bireylere istediği yaş ve zamanda verilebilse bu eksiklik düzeltilmiş olur.Bir bireyin çocukken öğrendiği şeyle büyüdüğünde öğrendiği arasında kalıcılık farkı oluyor ister istemez.Daha taze ve öğrenmeye yatkın oluyor birey küçükken..
kucukken ogrendigi onun gelecegini, ulkemizin gelecegini hazirliyor
olur mu simdi cocuk yasta bu cocuga vatan sevgisi, kardeslik sevgisi, kuran - i kerim ahlaki verirsen bu ulkeyi bolemezler, irkcilar tureyemez, izin vermediler iste mumin kardesim dememize >:( >:(>:( >:( >:( >:( >:( ne oldu, mezhep kavgasi, irk kavgasi yok turban kavgasi kavga da kavga...
yahu biz 600 sene bir tane gayri muslim e eziyet etmedik simdi din kardesimize yaptigimiz eziyete bak
Ergenliğe giriliyor fiziksel ve ruhsal olarak farklılaşıyorlar ve ne yazık ki manasız bir takım şeylere kaymaları daha kolay oluyor.
Sabah 8'de 9'da kalkmak zorlarına gidiyor.12'ye kadar camide kalıyorlar.Ve ne yazık ki bazı din görevlileri o an mesleklerini yapmak için yapıyorlar ve gönüllerine akacak şekilde anlatamıyorlar dinimizi.
Bu konuda en önemli görev ailelere düşüyor.Çünkü o çocuklara dini eğitimi vermekle yükümlü olanlar ebeveynler.Ve bu konuda ahirette hesaba çekileceklerini unutmamalılar.
selahattin_ay
11-02-2007, 14:30
iyi de simdi hurrem kardesim o aile, anne baba da gormemis ise bir sey bunu nasil anlatacak cocuguna
bir ornek vereyim bir anne baba taniyorum 2 tane de kizlari var hayatlari boyunca bir kez olsun kurban kesmemisler.. simdi bu kizlar buyuyup evlenince onlar nasil anlatacak kurbani?
iyi de simdi hurrem kardesim o aile, anne baba da gormemis ise bir sey bunu nasil anlatacak cocuguna
bir ornek vereyim bir anne baba taniyorum 2 tane de kizlari var hayatlari boyunca bir kez olsun kurban kesmemisler.. simdi bu kizlar buyuyup evlenince onlar nasil anlatacak kurbani?
ewlendiği kişi inşallah öğretir diyelim
Allah Kur'an-ı Kerim göndermiş.Onu bizlere anlatacak yüce bir Peygamber göndermiş.Ee çok şükür çağımızda ilime ulaşmak çok kolay.Çevremizde ne kadar dinini yaşamayan varsa bir o kadar da dinini yaşamaya çalışan var.Tv var internet var.
"Ben bilmiyorum,ailem öğretmedi,çevrem dine uzaktı." demeye pek bir bahanemiz kalmıyor sanırım.
Doğru da yanlış da önümüzde çok şükür Rabbimizin verdiği akılla ve irade ile seçeceğiz.
ümitli_bekleyis
11-02-2007, 14:34
herkesin payı var burada mesela kişi bilgilidir inancını bir kısmını karşılayabilecek kadar.
Ama eşi yeterince ilgili değildir ya zamanla ona uyarsa?
crescent
11-02-2007, 14:36
azınlığın sesini duyar gibi oluyorum."MİNİCİK YAVRULARIN BEYİNLERİNİ YIKIYCAKLAR"
selahattin_ay
11-02-2007, 14:37
insallah arkadaslar ne diyebiliriz ki soylediginiz iki yol da makbul ya kendisi arar bulur
ya esi yardim eder arkadasi neyse
ama insallah bir tanesi olur en azindan :( uzuluyor insan
ümitli_bekleyis
11-02-2007, 14:38
İnşaallah öğrenecek yer çok ta kişilerin tercihleri işte biraz da vurdumduymazlığı diyebilirz :-\
Uymayacak.Hangimizin hakkı var yarın ahirette "Ya Rabbim eşim beni dinden uzaklaştırdı o yüzden senin yolundan gidemedim." demeye ?
Rabbim iman edip iyi ameller işleyenlerden ve yolundan hiç sapmayanlardan eylesin inşallah.
insallah arkadaslar ne diyebiliriz ki soylediginiz iki yol da makbul ya kendisi arar bulur
ama sadece bayanlar değilki burda erkeklerde söz konusu .....ewlenipte kuran bilmeyen çok erkek gördüm...ama eşindende öğrenmeye yanaşmıyo çünkü gururuna yedirmiyo şimdi ne olacak
selahattin_ay
11-02-2007, 14:40
insallah amin ;)
selahattin_ay
11-02-2007, 14:41
ama sadece bayanlar değilki burda erkeklerde söz konusu .....ewlenipte kuran bilmeyen çok erkek gördüm...ama eşindende öğrenmeye yanaşmıyo çünkü gururuna yedirmiyo şimdi ne olacak
kardesim burda cinsiyet ayrimi yapmiyoruz zaten sadece ornek verdigim kisiler bayan olunca oyle devam etti.. yoksa ne bir cinsin , ne bir irkin ne de bir kavmin digerinden ustunlugu yoktur bu hepimizin inandigi ortak deger
Yaşarken aldığımız kararlarda " Yarın ahirette Rabbime nasıl bir açıklama yaparım bu fiilimden ötürü " diye düşününerek atarsak adımlarımızı inşallah pişmanlık duymayız ileride.
kardesim burda cinsiyet ayrimi yapmiyoruz zaten sadece ornek verdigim kisiler bayan olunca oyle devam etti.. yoksa ne bir cinsin , ne bir irkin ne de bir kavmin digerinden ustunlugu yoktur bu hepimizin inandigi ortak deger
ya sadece sordum...yargılamak için söylemedim....ya merak ettim sadece
ümitli_bekleyis
11-02-2007, 14:44
asılnda öyle erkeklerde mevcut ama geçen bir örnek gördümçÇok hoşuma gitti.Yakın bir tanıdığımız var.Pek Kuran-ı Kerim okumadığını kendi söylerdi.Şimdi yaptığı yanlışın farkına varmış eşinden yardım istedi.öğretiyor eşi ona.Adam evden çıkmıyor artık ne zaman gitsem Kuran okuyup namaz kılıyor..
Muhakkak güzel örnekler var.
Zaten eşlerden biri samimi bir şekilde yaşarsa dinini,diğerini de cezbedecektir bu güzellik.
selahattin_ay
11-02-2007, 14:47
azınlığın sesini duyar gibi oluyorum."MİNİCİK YAVRULARIN BEYİNLERİNİ YIKIYCAKLAR"
aman onlari o minicik yavrulari guzellik yarismalarina cikart iyisin
yok ama dinini ogret o zaman beyin yikayici, gerici orumcek kafali.... olursun >:( >:(
selahattin_ay
11-02-2007, 14:48
ya sadece sordum...yargılamak için söylemedim....ya merak ettim sadece
tamam kardesim ben de sadece acikladim musterih ol ;)
yok ama dinini ogret o zaman beyin yikayici, gerici orumcek kafali.... olursun >:( >:(
Lütfen kızlarımızı bale kurslarına gönderelim yazın,onlar bizim narin kuğularımız olacak!!!
ben gerici olmaya razıyım..yeterki dinin öğrensin
Lütfen kızlarımızı bale kurslarına gönderelim yazın,onlar bizim narin kuğularımız olacak!!!
bilirim her kursa evet din kursuna hayır çünkü irtica >:(
selahattin_ay
11-02-2007, 14:56
:) tabi canim baski yapariz sonra belki onlari da dogru yola davet ederiz diye korkuyorlar :D
ya da soyle diyebiliriz baskiyi kendileri hissederler de zorla namaz kilmak zorunda kaliriz diye korkuyorlar
:) tabi canim baski yapariz sonra belki onlari da dogru yola davet ederiz diye korkuyorlar :D
ya da soyle diyebiliriz baskiyi kendileri hissederler de ozrla namaz kilmak zorunda kaliriz diye korkuyorlar
fenamı işte öbür dünyalarını kurtarırlar
ya da soyle diyebiliriz baskiyi kendileri hissederler de ozrla namaz kilmak zorunda kaliriz diye korkuyorlar
gerçekleyi kabullenmek istemiyorlar.haram şu an çok çekici geliyor.yoksa herşeyin farkındalar.
selahattin_ay
11-02-2007, 15:02
fena ammar kardesim hem de cok fena :D birakir mi seytan
ASLAN MASHADOV
11-02-2007, 17:51
ne güzel haber :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.