Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürt demek Pkk lı demek mi ... ?
Delilin NuR
08-02-2010, 20:30
Arkadaşlar bugün başımdan geçen ve beni derinden üzen bir olayı anlatmak istiyorum size...
Malum referandum seçimi çalışması var , Milletvekillerimiz , teşkilatlarımız harıl harıl referandum için çalışıyorlar , çalışıyoruz...
Bugünde gene referandumla ilgili olarak ilimizin bir milletvekili ile daha önceden belirlenmiş bazı aileleri ziyaret etme gibi bir çalışmamız vardı ...
Ben ev sahibini tanıdığım için önceden belirlenen eve gittim ...
Orda toplanan bayanlarla sohbet etmeye başladık ...
" Kimsin , kimlerdensin " gibi soru cevaplı bir sohbetimiz oldu ...
Ve içlerinden bir bayan benim doğulu olduğumu , kürt olduğumu öğrenince ilk verdiği tepki şu oldu " Demek sende pkklısın " ...
Bayanın bu sözü karşısında bir anlık bir şok yaşadım ...
Ve kadına hiç bir cevap vermedim sadece kendime şunu sordum ...
Kürt demek pkklı demekmi ... ?
Neden böyle bir izlenim var insanlarda ... ?
Böyle bir izlenim doğmasında kürtlerin rolu ne kadar var ... ?
Hem kürt olup hemde bu ülkeyi sevmek koruyup kollamak olmayacak bir şeymi ... ?
manifesto
08-02-2010, 20:38
Ve içlerinden bir bayan benim doğulu olduğumu , kürt olduğumu öğrenince ilk verdiği tepki şu oldu " Demek sende pkklısın " ...
Nur demek ki doğru adrese gitmişsiniz..
Sahi sen kandilden ne zaman döndün
öğğ şakası bileme kötü
Sana hakveriyoruz ama insanlar şaşkın..Bunu söyleyen insanın da nedenleri var
Daha çok çalışmalıyız
Kürtler bu vatanın ve islam medeniyetinin en yiğit evlatlarındandır en savaşçılarıdandır biz aynı ülkede beraber yaşıyoruz ve ben kürtlerle beraber yaşadığım için mutluyum huzurluyum onlara karşı hiçbir tereddütüm yok
İntifada
08-02-2010, 20:43
Kesinlikle böyle bir şeye katılamayız...
Bu düşünce pkk yı doğuran zihniyetle aynıdır...
İşte bilgisiz belgesiz izansız söylemlerdir bunlar...
Araştıranlar bulacaktır teröre en fazla kurbanı veren illerin başında doğu illerimiz gelmektedir...
Terörden en fazla zulmüde onlar çekmiştir...
Düz bir mantıktan gidersen türk milletinin yüzde 20 i ergenekon terör örgütünün avukatıyım diyen chp ye oy vermiştir...
O zaman bütün türklerde ergenekoncumu diyeceğiz?
O lafı söyleyen hadsiz bütün kürtler pkkya destek verselerdi pkknın şu an hangi güçte olabileceğini hiç düşünmüşmü?
o adamın aklından şüphe ederim ben....:@
Böyle bir söylemin çıkması, sadece o it sürüsü pkk nın yüzündendir...
çünkü onların söylemleri kürt halkının hakkını savunuyoruzdur....
Vay be neymişiz de haberimiz yokmuş :)
.:Ay_Yıldız:.
08-02-2010, 21:19
Bu ön yargıyı doğuran örgüt pkkdır. peşine taktığı insanların geleceğini düşündüğünü vaad etmesine karşın sözde savunduğu milletin ülke içindeki pozisyonuna zarar verir.
Irk üzerinden değerlendirme yapmak ve buna göre insanları belirli sınıfa itmek hem islam açısından yanlıştır,hem de orta çağda bir çok ülkenin içine yaptığı ve beraberinde bir çok sorunu getiren geri ve kör bir zihniyettir.
Ben Türk'üm ama kardeşim kadar yakın gördüğüm bir çok insan Kürt ırkına tabiidir. Bu değerlendirme çok yanlış.
Delilin NuR
08-02-2010, 21:27
Sana hakveriyoruz ama insanlar şaşkın..Bunu söyleyen insanın da nedenleri var
Hiçbir neden bir insanın böyle bir şeyi söylemesini haklı çıkarmaz ...
Kaldıki böyle şeylere tahamülüm hiç yok bugünde eğer milletvekilinin gelmeyeceğini bilmesem işin ucunda referandum olmasa o bayan benim elimden kurtulamazdı ...
Çünkü bir çok kürt bu tarz yaklaşımlar yüzünden pkk içinde kendini buluyor ...
O lafı söyleyen hadsiz bütün kürtler pkkya destek verselerdi pkknın şu an hangi güçte olabileceğini hiç düşünmüşmü?
Düşünecek kapasitede biri olduğunu sanmiyorum ...
Çünkü düşünmüş olsa demezmi bu pkklı ise akparti teşkilatında ne işi var neden evet için çalışıyor ...
unnamed
çünkü onların söylemleri kürt halkının hakkını savunuyoruzdur....
Bende bir kürdüm benim haberim olmadan benim hakkımı kim , neden savunuyor ...?
Kürtün cumhurbaşkanı bile olduğu olduğu ülkede kürt açılımı yapılmaya (lafta olsa bile) bazı çevrelerin eline koz verir,provokasyonlar artar.Etrafımda kürt düşmanlığı,kürt=pkk mantığı git gide artıyor son 1 sene de ,bence bundan siyasiler suçlu.Tek bir sorun var o da güneydoğu sorunu..O da ancak devlet eliyle yapılacak yatırımlarla çözülebilir,lakin devletimiz on yıllarca KİT bahanesiyle aman açık vermeyelim diyerek o bölgeleri öksüz bırakmıştır,liberal ekonominin gereği yerine gelsin,cebimizden para çıkmasın diye kılını kıpırdatmamıştır.Eğitimsiz insan ne yapsın dağa çıkar,baş kaldırır evcilleşmemiş yaratıklar gibi sırf devlete zarar gelsin diye 10 20 tane çocuk yapar..
İntifada
08-02-2010, 22:26
Kürtün cumhurbaşkanı bile olduğu olduğu ülkede kürt açılımı yapılmaya (lafta olsa bile) bazı çevrelerin eline koz verir,provokasyonlar artar.Etrafımda kürt düşmanlığı,kürt=pkk mantığı git gide artıyor son 1 sene de ,bence bundan siyasiler suçlu.Tek bir sorun var o da güneydoğu sorunu..O da ancak devlet eliyle yapılacak yatırımlarla çözülebilir,lakin devletimiz on yıllarca KİT bahanesiyle aman açık vermeyelim diyerek o bölgeleri öksüz bırakmıştır,liberal ekonominin gereği yerine gelsin,cebimizden para çıkmasın diye kılını kıpırdatmamıştır.Eğitimsiz insan ne yapsın dağa çıkar,baş kaldırır evcilleşmemiş yaratıklar gibi sırf devlete zarar gelsin diye 10 20 tane çocuk yapar..
kim o kürt cumhurbaşkanı?
Delilin NuR
08-02-2010, 22:54
Eğitimsiz insan ne yapsın dağa çıkar,baş kaldırır evcilleşmemiş yaratıklar gibi sırf devlete zarar gelsin diye 10 20 tane çocuk yapar..
Bu yaklaşımda doğru değil ...
Yıllardır hep kürtler eğitimsiz ve cahil olarak görüldü ...
Ne zaman pkk denilse hemen arkasına cahil kürtlerin kurduğu bir örgüt damgası yapıştırıldı ...
Ama bu örgüt neden kuruldu , niçin kuruldu kurulmasına kimler sebep oldu bu sorular hep geri planda kalıyor ...
Öne çıkan hep pkk ve kürt terimleri...
Ben pkk ve kürt terimlerinin yapışık ikizler gibi birbirinden ayrılmamasından çok rahatızım...
Malesefki bu rahatsız olduğumuz şey gerek bilinçli gerek bilinçsiz olarak birileri tarafından sürekli gözümüze soka soka her seferinde dile getiriliyor ...
kim o kürt cumhurbaşkanı?
Özal,bildiğim kadarıyla İsmet İnönü de kürttü.Ayrıca dağa çıkanlara cahil demiyorum,salak olabilirler,aptal olabilirler ama cahil değil en aızndan inandıkları dava da beyinleri güzel yıkanmış kafaları doldurulmuş.Ama güneydoğuda 10 çocuk yapan adam evladını okula göndermezse cahil kalacak tabii ki bunda ne var ki önemli olan devlet teşebbüslerinin orada artması,aile planlamasına gidilmesidir.
İntifada
08-02-2010, 23:00
Özal,bildiğim kadarıyla İsmet İnönü de kürttü.Ayrıca dağa çıkanlara cahil demiyorum,salak olabilirler,aptal olabilirler ama cahil değil en aızndan inandıkları dava da beyinleri güzel yıkanmış kafaları doldurulmuş.Ama güneydoğuda 10 çocuk yapan adam evladını okula göndermezse cahil kalacak tabii ki bunda ne var ki önemli olan devlet teşebbüslerinin orada artması,aile planlamasına gidilmesidir.
ikiside kürt değildi...
08-02-2010, 23:07
Şimdi bir Türk olarak birşeyler yazacağım adımı başka birşey çıkarmayın.
Yıllardır ne hükümetler geldi. Yıllardır Televizyonlar taşı toprağı altın İstanbul İzmir diye diye, bütün yatırımlar büyük şehirlere yapıldı. Doğu senin ülkene ait değil mi? Bir doğu köyüyle Batı köyü bir mi? Niye hizmet eşit değildi. Akparti iktidarından beri doğuda bir gelişme oldu,yalan yok.
Ben açık açık söylüyorum Doktor olsam Öğretmen olsam doğuda terörden ötürü hayatımın tehlikede olduğu bir köyde öğretmenlik yapmak istemem doktor olmak istemem birşeyler bulup gitmem.
Ben doğu köyünde yaşayan bir kürt olsam,televizyondan izmir'i görsem,ama köyümde su bulamasam,öğretmen bulamasam bir de üstüne okuyamayıp cahil olsam bu devlet beni sevmiyor mu diye düşünürdüm.
Ben demiyorum teröristler haklı. Teröristler Allahın belası,askerimin bayrağımın düşmanı köpek sürüsüdür. Onlar bu ortamdan yararlandılar. Anlatmak istediğim, terörün ekmeğine yağ süren bizdik. Bugün ülkenin ciddi sorunu olmasının sebebide biziz. Niye 30 yıl önce bu sorun ciddiye alınmadı?
Şimdi çıkıpda. Kürtler cahil,aptal derseniz orada durun derim!
Delilin NuR
08-02-2010, 23:17
Şimdi bir Türk olarak birşeyler yazacağım adımı başka birşey çıkarmayın.
Yıllardır ne hükümetler geldi. Yıllardır Televizyonlar taşı toprağı altın İstanbul İzmir diye diye, bütün yatırımlar büyük şehirlere yapıldı. Doğu senin ülkene ait değil mi? Bir doğu köyüyle Batı köyü bir mi? Niye hizmet eşit değildi. Akparti iktidarından beri doğuda bir gelişme oldu,yalan yok.
Ben açık açık söylüyorum Doktor olsam Öğretmen olsam doğuda terörden ötürü hayatımın tehlikede olduğu bir köyde öğretmenlik yapmak istemem doktor olmak istemem birşeyler bulup gitmem.
Ben doğu köyünde yaşayan bir kürt olsam,televizyondan izmir'i görsem,ama köyümde su bulamasam,öğretmen bulamasam bir de üstüne okuyamayıp cahil olsam bu devlet beni sevmiyor mu diye düşünürdüm.
Ben demiyorum teröristler haklı. Teröristler Allahın belası,askerimin bayrağımın düşmanı köpek sürüsüdür. Onlar bu ortamdan yararlandılar. Anlatmak istediğim, terörün ekmeğine yağ süren bizdik. Bugün ülkenin ciddi sorunu olmasının sebebide biziz. Niye 30 yıl önce bu sorun ciddiye alınmadı?
Şimdi çıkıpda. Kürtler cahil,aptal derseniz orada durun derim!
Ayakta alkışlıyorum sizi ... :) ++
artik bu muhabbetler beni baydi.. kürtü pkk li olarak gören zihniyetin pkk dan bir farkini söyleyebilir misin?..
türk,kürt, ermeni, arap ne olursa ol insan olmadiktan sonra bu irklar sana ne getirirki..
evet türküm ama benim icin sadece bir detaydir kürtte olabilirdim, arapta olabilirdim, acemde olabilirdim demektir takdiri ilahi böyleymis o halde irkimi baska irklardan üstün görmek yada baska bir irki kücük görmek ne haddimizde sonucta kimse kendi irkini secemiyor..
kürt, türk muhabbetlerinden o kadar sikildim ki artik birilerine inat kürdüm diyorum ne o bölgeyi bilirim, ne yanindan gecmisligim vardir, nede akraba baglarim vardir ama ne farkederki bizim akrabaligimi galu beladan aradaki daglar bizi ayirsada bu baglar asla yara almaz..
pkk ya gelince o ateist, maoist ve insanliktan nasibini almamis bir örgüttür bu örgütle dinini, vatanini seven insanlari nasil ayni kefeye koyariz..
evet pkk kürt bir örgüttür ama her kürt pkk li degildir ki bir insanin bdp ye oy vermesi bile bana göre onu pkk li görmek icin gecerli bir neden degildir..
buradan oturdugumuz yerden ahkam kesiyoruz acaba o bölgede durum nedir, sartlar nasildir, konjoktör nedir biliyormusunuz..
hergün dipcikle uyanmak, bastigin yerde mayin olma tehlikesi, dükkaninin her gün taslanma ihtimali, evinin her an basilma tehlikesi sizin basinizda olsa acaba böyle kolay ahkam kesermiydiniz merak ediyordum üstüne birde sözde vatani koruyanlarin sizi hor görmesi, zorla dag türkü yapmasi ve daha düne kadar dilinizin, kültürünüzün prangalara vurulmus olmasi size ne ifade ediyor!
Ben de sıkıldım bu konuları konuşmaktan. Diyeceğim tek şey artık eskiye oranla akıllanıyoruz , düzeliyoruz , bilinçleniyoruz.
inşallah daha da bilinçleneceğiz..Zamanında yapılan hataları yapmayacağız..Saçmalamayacağız bu konuda..Bilmeden konuşmayacağız..Öğrenip öyle konuşacağız..
redyellow
08-03-2010, 00:43
kürt demek pkklı demek mi?
Hayır, kesinlikle hayır.
Bu ayrımı milletimizin iyi yapması lazım, kürt=pkk tavrı sadece pkknın ekmeğine yağ sürer, kürt ayrı pkk ayrıdır.
Öyle güzel kürt insanlar var ki, devletine, milletine, dinine bağlı öyel güzel insanlar ki.... tanısalar bu lafı söyleyenler yüz bin kere pişman olurlar.
Hakan Özkan
08-03-2010, 10:47
Türk ve kürt kardeşlerimizin catışmasını arzulayanların ortalığa yaydığı psikolojik durumdur bu , kürt eşittir pkk demek milliyetci ırkcı akımları azdıranların sinsi oyunudur. Bizim buralarda bile mhp zihniyetinde kürt dedinmi pkk akla gelir. Çünkü bu algıdan beslenirler, topluma yayılan bu genel kanının kırılması hem türk hemde kürt kardeşlerimizin sayduyusu ile aşılır.
Ahmet Yasin
08-03-2010, 11:04
Bu konuda bende dert çekiyorum suanda patlamaya hazır bir volkan gibiyim ama biliyorum ki patlasam kendimden başka kimse yanmayacak bilmeyecek beni sadece sabrediyorum.Einsteinin güzel bir sözü vardı önyargıları yıkmanın atomu parçalamaktan zor olduğu.Klasik çözüm yollarının işe yaramadığı ortadır. o yüzden yeni çözüm yolları bulmak gerekir.Ama artık insanlarımızın bizi anladığını görmek duymak içimdeki umutları artırıyor.Hep şunu söylerim uzun vadede çözüme ulaşacak bir sorun var karşımızda çözümün kolay ve rahat olacağını kimse söyleyemez.
Bediüzzaman diyor ki ''Bizim mücadelemiz cahaletledir.En büyük düşmanımız budur.''
Ne kadar haklı olursan ol haklılığını konuşarak ispatlayamazsın hele karşında bir cahil varsa
Dünkü heronlarla ile ilgili görüntüleri izlerken daha düne kadar türk halkının büyük övünç ve güven kaynağı tsk subayları kahraman olsun kendi askerini öldürsünler bizde bırakın pkk li olalım sırf Kürt olduğumuz için HAK ne olduğumuzu ne düşündüğümüzü biliyor ya gerisi boştur.Kimsenin yapıştırdığı yafta ile yaşamıyoruz istediği gibi şekil almadığımız içindir bunlar artık Halklar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor artık eskimiş lafları anlatmaktan sıkıldım.(bildiğiniz için)
ALLAH'ım bizi bu beladan biran önce kurtarsın..
hipermuhafazakar
08-03-2010, 11:15
yahu ne kadar yazık böyle bir şey şaka bile olsa nasıl söylenir hiçmi kafa yok bazılarında :(
Kürt olmak veya Kürtçe dilide Allahın bir sanatı, O'nun dilemesi, O'nun yarattığı bir canlıdır bizede buna hayranlık duymak, hem bize kader ortağı ve kardeş ettiği için şükretmek düşer. Benim tanıdığım sayısız çok hayırlı Kürt arkadaşım vardır. Benden kat kat daha güzel sıfatları vardır. Hem onlardanda ülkemiz için şehit olanlar çok var. Bize üzerimize yazılan düşman odakların planlarını fitnelerini yok etmek düşer.
Hüdaverdi
08-03-2010, 11:22
Malesef insanımız ne dediğini bilmiyor. Bazen öyle bir söylemlere denk geliyoruz ki ağzımızı bıçak dahi açmıyor,sanki bizsuçluyuz,sanki tüm yanlışlar doğru doğruların hepsi yanlış.
Aile içinde çok yaşadığım bir olay malesef bu ağzı bıçak açmama olayı,ah o kör olacısa önyargı yok mu ah...
Zihnimizden böyle Karanlık ve Fitne kokan lekeleri silmek için çalışmak mücadele etmek zorundayız... ! Ülkemizi bölmek isteyen Güçlerin içeriden ve dışarıdan deccali şekilde yürüttüğü parapisikolojik savaşta Müslüman kardeşlerimiz her vasılı ile etkilenmektedir...! Doğru Salt bilgileri İslam'ı, Tarihi ve Kültürel bağlarımızı kuvvetlendirmek için elimizde çok fazla veri mevcut iken ! Nefislerden çıkan cahil cümleleri nefislerden atmak gerekir !
Pkk Asala'nın devamı Büyük İsrail projesinin Büyük Ermenistan'ın altında Kürdistan stratejisinin ürünü iken ! Nasıl Müslüman Kürt Kardeşim Pkk'lı olur ! Bunu söylüyenler zır cahildirler ! Küfrün Milleti yoktur ! Küfr Tek Millettir !
Delinur arkadaşım mahkemeye ver çok ciddiyim mahkemeye ver böyle durumlarda hakkınızı mahkemelerde arayın .
Delinur arkadaşım mahkemeye ver çok ciddiyim mahkemeye ver böyle durumlarda hakkınızı mahkemelerde arayın .
Elbetteki Karar Kardeşimizin... Lakin bunca yıldır mücadele ederken ! Bu Ayrım Fitne tohumlarını ekenleri Mason ve avanelerini Türkiye Tarihi boyunca en köşelere sıkıştırdığımız şu günlerde Yaralara derinlik katmamak adına Mahkemeye verilmesini tavsiye etmiyorum acizane... Müslüman edebi ve Zihinlerdeki lekelerin kaynaklarını Anafikirde görmek lazım gelir !
Pkk yok iken ne idiysek şimdi de oyuz ama senin ne olduğun konusun da şüpeliyim deseydin ya kardeşim :)
Sen önce o çok güvendiğin Türklerin hatta Türk ordusun'un içinde ki Pkk yandaşlarıyla ilgilen deseydin ya kardeşim :)
Pkk yandaşı bir sürü Sosyalist,Komünist bilmem ne ist Türkleri vursaydın ya yüzüne kardeşim..!
Bankaları yakan Üniversiteli Pkk yandaşı Türkleri vursaydın ya yüzüne kardeşim..!
Hiç bir zaman susma hakkını savun kardeşim Kürtlerin bu sindirilmiş hep laf yiyip susmaya alışmış durumdan kendilerini sıyırıp haklarını gür sesle savunmaları lazım artık..!
Kürt demek pkklı demek zihniyeti tam olarak bölücü zihniyettir. Söyleyenlerin bazıları belki cehaletten dolayı söylüyor olabilir ama sonuçta bu söylem ancak bölücülere hizmet eder.
medine pilot
08-03-2010, 12:43
bizim işimiz onlara öyle olmadığını anlatmak
bakın bana herkes kürtsün diyor ama ben
TÜRKÜM
ha aslımın kürt olduğunu inkar etmiyorum
aslını inkar eden kendini de inkar eder
ASLIM KÜRT BEN TÜRKÜM
İntifada
08-03-2010, 12:49
TÜRKÜM
ASLIM KÜRT BEN TÜRKÜM
????????????
TÜRKÜM
ASLIM KÜRT BEN TÜRKÜM
ne demek istediginizi anlamadim.. anlayan biride bana anlatabilir mi..
Ahmet hocam arkadaşımız kürt olarak etnik kimliğe sahip ama temelde Türk :)
TÜRKÜM
ASLIM KÜRT BEN TÜRKÜM
Al işte bir sindirilme vakası daha kardeşim sen Kürt asıllıysan Kürtsün..
Aslını inkar etmiyorsan neden Türküm deme ihtiyacı hissediyorsun..?
Ben neden Türk asıllıyken Kürdüm demiyorum..?
"Türkiye halkına Türk milleti denir " gibisinden sözlere aldırmayın bu ülkede tek millet yaşamıyor aslın neyse onu çekinmeden söyle..
Zaten bu ülkede Türk'üm diyenlerin %50'isinde ya böyle bir vaka var yada soyunu bilmiyor Türk'üm...:w::w::w:
o nasil oluyor abicim.. bir insan kürtse kürttür yok insalar irklarini degistirebiliyorda benim haberim yoksa birsey diyemem..
ama söyle bir durum var arkadas türklügü herhalde türk milleti olarak söylemek istemistir yani türkiyede yasayanlara türk milleti denir tarzinda ama ben yinede bir kürtün acikca kürdüm deme özgürlügünden yanayim ;)
Al işte bir sindirilme vakası daha kardeşim sen Kürt asıllıysan Kürtsün..
Aslını inkar etmiyorsan neden Türküm deme ihtiyacı hissediyorsun..?
Ben neden Türk asıllıyken Kürdüm demiyorum..?
"Türkiye halkına Türk milleti denir " gibisinden sözlere aldırmayın bu ülkede tek millet yaşamıyor aslın neyse onu çekinmeden söyle..
Türk kavramı bütün kimlikleri kapsıyor olsa açık açık alt kimliği ifade etmek bu kadar sorun olmaz diye düşünüyorum. Cumhuriyetin ruhu Türk kavramını ırkcı ulusal kimliğe büründürdüğü için bu gün kürt kardeşlerimizin bu kimliği üst kimlik olarak görmek istemiyor olabilirmi. Bence Türk denildiği vakit içinde islami sentezler kuvvetli olsa hatta bütün etnik kimlikler bu kimliğin özünde bütün haklarına sahip olsa bu kadar sıkıntı doğmaz diye düşünüyorum.
İntifada
08-03-2010, 13:06
Mavera Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquantinhoc/pig/emu/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=779121#post779121)
Valla bende görür görmez meraklara kapıldım...
o nasıl oluyor sayın abim :)
doğan görünümlü şahin gibi ;D
o nasil oluyor abicim.. bir insan kürtse kürttür yok insalar irklarini degistirebiliyorda benim haberim yoksa birsey diyemem..
ama söyle bir durum var arkadas türklügü herhalde türk milleti olarak söylemek istemistir yani türkiyede yasayanlara türk milleti denir tarzinda ama ben yinede bir kürtün acikca kürdüm deme özgürlügünden yanayim ;)
:) Haklısınız Ahmet hocam.
Ben laz'ım mesela sizin yanınıza gelsem etrafınızdaki insanların bana sen hangi milletsin diye sorsa ben kendilerine laz^'mı derim yoksa ben Türk'üm mü derim diye düşünüyorum. :) Bence Türk kimliğimize yeteri kadar sahip cıkamadık içini boşalttık o yüzden insanlar alt kimliğini Türk kimliğine karşı bir silah olarak kullanmak istiyor.
Valla bende görür görmez meraklara kapıldım...
o nasıl oluyor sayın abim :)
doğan görünümlü şahin gibi ;D
Arkadaşımız kendisini ifade ederken telaşa kapılmış olabilir güzel kardeşim. :)
Tebessüme vesile oldun mevlam razı olsun.
Özgür Çağrı
08-03-2010, 13:13
Bende demin kandildeydim yeni geldim :hihi2:
Aslım maymun ben insanım diyen Darwin şimdi maymun mu oluyor yoksa insan mı bence maymun oluyor ama senin söylediğin de işte bu kadar mantıksız :)
:) Haklısınız Ahmet hocam.
Ben laz'ım mesela sizin yanınıza gelsem etrafınızdaki insanların bana sen hangi milletsin diye sorsa ben kendilerine laz^'mı derim yoksa ben Türk'üm mü derim diye düşünüyorum. :) Bence Türk kimliğimize yeteri kadar sahip cıkamadık içini boşalttık o yüzden insanlar alt kimliğini Türk kimliğine karşı bir silah olarak kullanmak istiyor.
Abi seni galiba ilk defa anlamadım...:)
Ben Türk'üm demem nerede olursam olayım Zaza'yım derim.
Türk milleti kavramını da açıkçası bir üst kimlik olarak benimsemiyorum.
Ki etnik vurguya dayalı bir üst kimliğe sahip olduğumuz sürece sorunlara hep ev sahipliği yapacağız.
simdi söyle bir durum var.. yurtdisinda bir yabanci sorsa türküm derim ama türkiye de birisi sordugu zaman karadenizliyim derim yani türkiye de türküm demek biraz absürd kacar :)
Delilin NuR
08-03-2010, 13:53
Bazı yerlerde insanlar türkümde diyebilmeli ...
Bundanda çekinmemek lazım ...
Örneğin yurt dışında vs bir yerde türkiyeyi ve türkçeyi temsil ettiğiniz bir yerde veya kürtçenin bilinmediği bir yerde tutupta ben kürdüm demek yerine bilinen Türkiyeyi kullanıp türküm demek daha çok anlaşılacağından bunu demek lazım...
Nasılki bazı insanlar kürt ırkını kuş gribine yakalanmış gibi kabul edip dışlıyorlarsa , kürtlerinde aynı şeyi türkler için yapmaları doğru olmaz ...
Ben gereken yerde gerektiği gibi gururla türkümde derim lazımda derim bundan çekinmemde ...
Ama bunu baskıyla sindirerek beni kürt kimliğimden başka bir kimliğe böründürmeye çalıştıklarında , bende kürt kimliğimden başka bir kimlik asla kullanmamaya çalışırım ...
Kusura bakmayın ben hiçbir yerde Türküm demem.Bu durum yurt dışında da geçerli. Diyeceğim tek şey ben 'Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım' olur ancak.
08-03-2010, 14:12
Türksek türküz,Kürtsek kürtüz. İster Türküm İster Kürdüm İster Arabım diyelim. Şüphesiz ki, öbür tarafta bu sorulmayacak.
medine pilot
08-03-2010, 14:17
EĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BENİM ATAM SA
AY YILDIZ BAYRAĞIM SA
RECEP TAYYİP ERDOĞAN BENİM BAŞBAKANIM SA
KİMLİĞİMİN ÜZERİN DE TÜRKİYE CUHURİYETİ VATANDAŞI
YAZILIYOR SA
YERİ GELDİĞİNDE ÜLKEM İÇİN ÖLMEYE HAZIRSAM
SONUÇ BEN TÜRKÜM
Kusura bakmayın ben hiçbir yerde Türküm demem.Bu durum yurt dışında da geçerli. Diyeceğim tek şey ben 'Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım' olur ancak.
:) Kesinlikle katılıyorum.:) Yani sonuçta yurt dışına çıkınca kürt milleti yok olmuyor yine var o zaman başka millettenim demenin anlamı ne.
AY YILDIZ BAYRAĞIM SA
YAZILIYOR SA
SONUÇ BEN TÜRKÜM
Bende diyorum ben neden Türk değilim çünkü Atatürk benim Atam DEĞİL! OLMADI OLAMAZ!
Ay Yıldız için Sadece TÜRKLER kan dökmedi ki O bayrağı sahiplenmek için Türk olalım.
Başbakana sadece TÜRKLER oy vermedi ki Onu başbakan kabul etmek için Türk olalım.
Kimliğin üzerinde TÜRKİYE CUMHURİYETİ yazıyor bak TÜRK yazmıyor.
Kürt olunca ÖLMEYE HAZIR OLAMIYOR MUSUN?
Ahmet Yasin
08-03-2010, 14:33
Yorumları okuyunca aklıma geleni yazayım.
Geçmişte Kürt olanlar korkudan Kürdüm diyemezlerdi sen Türksün derlerdi.
Şimdi ise tam tersi Kürt olan ben Türküm diyor yok sen kürtsün diyoruz.:)
Çok ilginç:neki:
tabi ki böyle bi anlam çıkaramayız ama milletimiz genelde kürtleri pkk lı sanıyorlar.pekte haksız sayılmazlar pkk lılar kürtlerden olusuyo.
Yorumları okuyunca aklıma geleni yazayım.
Geçmişte Kürt olanlar korkudan Kürdüm diyemezlerdi sen Türksün derlerdi.
Şimdi ise tam tersi Kürt olan ben Türküm diyor yok sen kürtsün diyoruz.:)
Çok ilginç:neki:
Diyorum hep abi dünyadan çok insanlar dönüyor...
tabi ki böyle bi anlam çıkaramayız ama milletimiz genelde kürtleri pkk lı sanıyorlar.pekte haksız sayılmazlar pkk lılar kürtlerden olusuyo.
Çok yanlış bir tespit. Pkk nın %40'ı falan kürttür.
Ha Kürtler'in çok büyük kısmı pkk ya destek veriyor diyorsan haklısın ama bunda yinede Kürt halkını suçlu görmüyorum uygulanan politikaların sonucudur.
Amerikada yaşayan zenciler Amerikalımı ?
İntifada
08-03-2010, 18:24
Amerikada yaşayan zenciler Amerikalımı ?
amerikan diye bir ırk varmı?
Özgür Çağrı
08-03-2010, 18:36
Pkk bir amaçmı Sonuçmu ?
Bütün suç pkk yı destekleyen kürtlerdemi ?
İnsan durup dururken dağa çıkarmı ?
Pkk bir amaçmı Sonuçmu ?
Ben ne amaç ne sonuç diyorum, pkk bir kukladır, türkiyenin huzuruna karşı üzerine bomba sarılmış bir kukla.
Bu bozuk moralimle güldürdünüz beni sağolun. Hı hı her pkk lı kürt. Siz böyle düşünmeye devam edin.
Her yorum yazan sonuna bir soru işareti iliştiriyor. O kadar soru sormayın mübarekler kim cevap verir sonra.
Pkk bir amaçmı Sonuçmu ?
Şahsi görüşlerim...
Pkk kısmen amaç kısmen sonuçtur.
Suç Pkkyı destekleyen kürtlerden çok onları pkknın kucağına iten zamanında devletin uygulamış olduğu politikada fakat kürtlerinde hatalı olduğunu belirtebiliriz.
İnsan durup dururken ne diye dağa çıksın.(Normal bir insan ise çıkmaz.En azından ben öyle düşünüyorum.)
turkuvaz
08-03-2010, 22:37
pkk kendini kürtlerin tek muhatabı gibi göstermek istiyor.. ''kürt halk önderi öcalan'' gibi ifadeleri bunun için kullanıyorlar. Kendilerine yönelik en ufak bir eylemi anında tüm kürtlere yapılmış gibi yansıtıyorlar. Pkk=Kürt diye düşünenler örgütün oyununa geliyor.
Dış basının tamamı pkk'yı ''kürt isyancıları'' olarak tanımlıyor. Ben yabancı medyayı sürekli takip ediyorum Sanki Türkler ve Kürtler birbirlerini boğazlıyormuş gibi yansıtıyorlar. ''turkish army killed 9 kurdish rebels'' vs...
pkk bugün Ordu'da saldırı yaptı Neden? Çünkü tam bu sırada güneydoğudan fındık toplamaya gelen binlerce insan vardı Ordu'da. Yerli halkı göçmen kürtlere karşı kışkırtıp kürtleri oradan çıkarmak istiyor pkk... Halkın zihninde kürt=pkk eşitliğinin oluşmasını istiyor...
Kürtleirn uyanık olması lazım. Unutmayın ki bu ülkede herkese zulmedildi. Kürtlere yapılanların aynısı Türklere de yapıldı Hiçbirşey terörü meşrulaştırmaz.
Kürtçüler en ufak bir devlet görevlisinin en küçük bir hatasını sanki sadece kürtlere,etnik kimliklerinden ötürü yapılıyormuş gibi düşünüyor. Örgütün bombasıyla ölen ''Ceylan''ı sanki devlet öldürmüş gibi sürekli devleti suçluyorlar mesela...Diyarbakır'da sağlık ihmalinden ötürü hayatını kaybeden bir kızın fotoğraflarını kullanıp ajitasyon yapıyorlar.SAnki o kız kürt olduğu için bilerek öldürülmüş gibi..
BAtman'da geçen gün katledilen 4 sivilin (ki hepsi de bdp'li idi) hesabını soruyorlar mı peki? Hayır.. Örgüte karşı dik duramayanların kalkıp ''demoğrassiy''den bahsetmeye hakları yok. Hikmet fidan kadar cesur olsalar bari...
Etnik milliyetçiler cahildir bağnazdır ve duygusaldır.Ajitasyonla ayakta dururlar Çözülmesi en zor meselelerden birisidir bu..
Kürtçülerin sesi çok çıkıyor. Bir kürtçünün ''biji serok apo'' demesi milleti çileden çıkartmaya yeter. Facebook'ta pkk propagandası yapan hainleri gördüğüm zaman bende çok öfkeleniyorum ama sağduyulu olmalıyız..
AY YILDIZ BAYRAĞIM SA
YAZILIYOR SA
SONUÇ BEN TÜRKÜM
Yahu ne alakaya maydonoz şimdi bunların hiç biri senin Kürt ırkından olduğun gerçeğini değiştiremez :)
Ülken uğruna ölmek için Türk olman gerekmiyor git Çanakkale şehitliğin de kaç tane Kürt bu ülke için seve seve canını vermiş gör :)
medine pilot
08-04-2010, 11:39
hade her şeyi bırakalım ben polis olunca bana kürt polisimi
diyeceksinis yok türk polisimi
Pkk amacı olmadığı için sonuç doğuramayacak bir örgüt..
Yahut şöyle de söyleyebiliriz amacı amaçsızlığa hizmet ettiğinden sonucu da sonuçsuzluk olacaktır..
Anadolu polisi deriz sen yeter ki kendini sindirme çabasında olma...:w:
Yine yanlış mantık şimdi Amerika başbakanı Obama bir siyahimidir yoksa Amerikanmıdır :)
Nasıl Kürt Milletvekillerine Türkiyeyi temsil ettiği için Türkiye milletvekili deniliyorsa sende polis olunca Türkiyen'in güvenlik görevlisini temsil ettiğin için Türk polisi diyeceğiz elbet ama bunun da senin Kürt olduğun gerçeğini değiştirme de bir payı olamaz :)
medine pilot
08-04-2010, 11:57
pkk yandaş larına ben türküm diyorum bana cevap veremiyorlar
sizler yok değilsin diyorsunuz
bakın benim dedem var ken atatürk yoktu
9 dedem 500 yaşında ozaman dedelerinz varmıydı ????
Abi seni galiba ilk defa anlamadım...:)
Ben Türk'üm demem nerede olursam olayım Zaza'yım derim.
Türk milleti kavramını da açıkçası bir üst kimlik olarak benimsemiyorum.
Ki etnik vurguya dayalı bir üst kimliğe sahip olduğumuz sürece sorunlara hep ev sahipliği yapacağız.
:) Evet herkesin kimlik bazında ne olduğunu rahat şekilde dile getirmesi gerekir. Üst veya alt kimlik ayırt edilmeksizin dilendiği gibi ifade konusu tartışılmaz. Benim daha çok Türk kimliğinin tıpkı osmanlıdaki karşılığı yaşatılmış olunsaydı kimse ben Türk'üm demekten rahatsız olmayacaktı. Devletin Cumhuriyet tarihinde bir takım yalnış adımları alt kimlikleri rahatsız ettiğinden bugün ısrar ile alt kimliklere kenetleniliyor etkiye tepki gibi.
simdi söyle bir durum var.. yurtdisinda bir yabanci sorsa türküm derim ama türkiye de birisi sordugu zaman karadenizliyim derim yani türkiye de türküm demek biraz absürd kacar :)
Evet haklısınız hocam.
Karedenizliyim ama tedavi oluyorum demek gibimi Hocam :)
:) Evet herkesin kimlik bazında ne olduğunu rahat şekilde dile getirmesi gerekir. Üst veya alt kimlik ayırt edilmeksizin dilendiği gibi ifade konusu tartışılmaz. Benim daha çok Türk kimliğinin tıpkı osmanlıdaki karşılığı yaşatılmış olunsaydı kimse ben Türk'üm demekten rahatsız olmayacaktı. Devletin Cumhuriyet tarihinde bir takım yalnış adımları alt kimlikleri rahatsız ettiğinden bugün ısrar ile alt kimliklere kenetleniliyor etkiye tepki gibi.
Osmanlı gibi adı etnik vurguya dayanmayan bir isimden alt kimlikler niye rahatsız olsun ki.Günümüzde amerika'yı örnek gösterebiliriz.
Fakat Milli ve Manevi değerler günümüzdeki gibi etnik vurguya dayanan isimler ile adlandırılırsa bölüşme olur ki bizimde şuanda pek birlik olduğumuz söylenemez.
Osmanlı gibi bir üst kimlik her zaman başımın tacı olur.Fakat asla etnik vurguya dayanan bir üst kimliği kabul etmem etmeyi düşünmüyorum.:)
Açıkçası ben osmanlı gibi adı etnik vurguya dayanmayan bir isimden alt kimlikler niye rahatsız olsun ki.Günümüzde amerika'yı örnek gösterebiliriz.
Fakat Milli ve Manevi değerler günümüzdeki gibi etnik vurguya dayanan isimler ile adlandırılırsa bölüşme olur ki bizimde şuanda pek birlik olduğumuz söylenemez.
Osmanlı gibi bir üst kimlik her zaman başımın tacı olur.Fakat asla etnik vurguya dayanan bir üst kimliği kabul etmem etmeyi düşünmüyorum.:)
Osmanlı denildiği vakit zihinlerde zaten Türk kimliği belirginleşir dış dünya algısı da böyledir. Ama söylediğim gibi bu coğulcu kimliğimize sahip cıkamadık sorunlar bu yüzden oluyor. Bu arada kimseye zorla sen Türk üst kimliğine aitsin diyemez. Bugün bu kimlikler tartışılıyorsa yarın sorgulana sorgulana ayrışma sebebi olmaktan cıkarak vahdet şuuru olmaya taşınacaktır.
Osmanlı denildiği vakit zihinlerde zaten Türk kimliği belirginleşir dış dünya algısı da böyledir. Ama söylediğim gibi bu coğulcu kimliğimize sahip cıkamadık sorunlar bu yüzden oluyor. Bu arada kimseye zorla sen Türk üst kimliğine aitsin diyemez. Bugün bu kimlikler tartışılıyorsa yarın sorgulana sorgulana ayrışma sebebi olmaktan cıkarak vahdet şuuru olmaya taşınacaktır.
Evet katılıyorum dediklerine abi.:) İnşaALLAH öyle olacaktır.
turkuvaz
08-04-2010, 12:44
Sosyolojide alt kültür birde karşıt kültür diye iki tanım vardır. Devletin zamanında uyguladığı etnik milliyetçi politikası nedeniyle kürt kimliği sanki türk kimliğinin tamamen karşısındaymış gibi bir algı oluştu kürtlerde. Diğer etnik gruplarda böyle bir durum yoktur. Benim gördüğüm türkiyeli yahudiler bile ''biz hem türküz hemde yahudiyiz'' diyorlardı. İkisini birbirine düşman olarak algılamıyorlardı.Ama ermeniler ve rumlar böyle değildir mesela..
her kim olursanız olun bu ülkede yaşayanlara ''turkish citizen'' derler. Bu vatandaşlık tanımıdır.
turkuvaz
08-04-2010, 12:59
Osmanlı türkçü olmamasına rağmen Osmanlı denilince Avrupa'nın aklına ''türk'' imgesi gelirdi. Avrupa kaynaklarında osmanlılar için ''türkler'' diye bahsederlerdi hep.
balkanlardaki türklere hristiyanlar müslümanlara hep ' türk'' derler. Birisi müslüman olduğu zaman ona 'türk oldu'' derlerdi. Müslüman ahali de ırken türk olmasa bile türk diye bilinmekten gocunmaz. Irken bulgar olan pomak müslümanları kendilerine 'bulgar denilmesini hakaret sayarlar.Çünkü bulgar demek kafir demektir onlar için..
Sırp zalimi Miloşoviç 1989'da Kosova savaşı'nın 600. yldönümünde yaptığı konuşmada
''türkleri avrupadan kovacağız '' diyordu. Srebranitza katliamını yapan sırp komutan askerlerine yaptığı konuşmada ''türklerden intikam alacağız'' diyordu. Oysa öldürdükleri türkler değil boşnaklardır.. Sırplar,hırvatlar ve boşnaklar ırken tek etnisitedir. Ama dinleri farklı olduğu için tek millet değildirler Boşnak=türk'tür. Bosna için en çok yanıp tutuşanlar da türklerdi Arapların umrunda bile değildi bosna'daki dram...
19. yüzyıl'da güney amerikaya göçmüş binlerce osmanlı vatandaşı vardır. BUnların çoğu yahudi,ermeni,rum yada arap hristiyanı. Ama hepsine güney amerikalılar ''el turko'' diyorlar.Eski arjantin ba$kani carlos menem'in lakabi EL Turko'dur . Kendisi arap kökenli olsa da türklügü yakiştirmi$lar kendisine. Şu haberi okuyun
http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=399f7ff4-4122-42c9-973b-f9d322fe625b
2007 yılında bolivya dışişleri bakanı kadın Türkiye'ye geldiğinde Abdullah gül ile samimi bir basın toplantısı yaptı. toplantının sonunda kendisinin de osmanlı kökenli olduğunu ifade etti. ve ''biz türkler hep böyle tokalaşırız'' deyip Abdullah Gül'ü yanağından öpmek istedi. Bizimkisi çekingen davranında ilginç bir görüntü oluşmuştu. Oysa ki bu kadın Türk kökenli falan değildi ama kendisini türk olarak hissediyordu..
Daha çook yazardım da zamanım yok..
Sosyolojide alt kültür birde karşıt kültür diye iki tanım vardır. Devletin zamanında uyguladığı etnik milliyetçi politikası nedeniyle kürt kimliği sanki türk kimliğinin tamamen karşısındaymış gibi bir algı oluştu kürtlerde. Diğer etnik gruplarda böyle bir durum yoktur. Benim gördüğüm türkiyeli yahudiler bile ''biz hem türküz hemde yahudiyiz'' diyorlardı. İkisini birbirine düşman olarak algılamıyorlardı.Ama ermeniler ve rumlar böyle değildir mesela..
her kim olursanız olun bu ülkede yaşayanlara ''turkish citizen'' derler. Bu vatandaşlık tanımıdır.
Din ile ırkların ne alakası var.Türk Yahudi olabilir.Bir insanın yahudi olması her hangi bir etnik kimlikten olmasına engel değildir ki.Yanlış bir örnek oldu.
Ertuğrul ÖZGÜL
08-04-2010, 13:04
Kendisine milliyetçi ve ülkücü diyen gerizelıların uydurduğu birşey kürt pkk ilişkisi....
Büyük ihtimalle o bayan kendisi bile bilede dememiştir o kelimeleri bi yerden duymuştur yakınından birisinden ve şuursuzca söylemiş belli ya lafın nereye gideceği ne anlama geleceğini düşünmeden......
Biz Malazgirtte başlamışız Omuz Omuza şavaşmaya Aplaparslanın odusunda gönüllü savaşmak için birliğe sonradan katılan kürt komutanları ve askerleri var inanmayan varsa araştırsın....
Hatta malazgirtle ilgili bir çizgifilmdede var.... Anlayacağınız biz onlarla beraber bu toprakla Vatan yapmışız beraber savunmuşuz.... Bence ortada Kürt Türk diye ayrım yapılamaz şöyle bir düşünün bu ülkeyi ikiye ayıralım desek yarısını kürlere yarısını türklere herkes kendi toprağında yaşayacak dense bence iki toprakda yaşayanlar ortada kalanların 10da 1i bile olamaz....
Kimse şu Türk bu Kürt diye ayıramaz....
Türk kelimesi, kaç asırdır bir kimliği ifade etmenin yanında bir başarının timsali idi Osmanlılar zamanında bile bu böyleydi. Ne zaman Cumhuriyetin ilk yıllarında uygulanan yalnış kimlik kültür politikaları sonucunda bir kısım zümreler kendilerinin kurguladıkları cumhuriyeti ön plana alarak geçmişimizi Osmanlılığı nefretle anımsaması Ayrıca batıdan etkilenmeleri ile Özellikle Türk soyundan geldiklerini öne çıkarmaya başlamaları Türkçülük kavramının devlet kanatında yükselmesine farklı olan her şeye kötü niyetle bakmalarına olanak sağlamıştır.
Aslında Devletin Türk olması onun haykırılmasında bir behis yoktur herkes Türklüğü ile övünür onu haykırabilir tabiki, sorun devletin yönetim şeklidir. Maalesef Türk ismine yakışır bir devlet geleneğimiz olmadı bunu üzülerek söylüyorum . Unutmayalım fasist biz zihin Türkiyede tek parti idaresi altında yeni bir toplum oluşturmak için adeta kafatasclığa yakın bir kurguyu kullanarak baskı rejimi uyguladı ve başarılı olamadı. Türkiyenin Kürtleri bir iki tanesi geniş çapta diğerleri ufak isyanlar çıkardılar ve her seferinde büyük kanlar dökülerek bastırılmaya calışılan şey toplumsal bütünleşmemizi her zaman baltalamıştır.
Merkeze '' İnsan'' ı oturturmak gerek.Devlet soyut bir kavramdır devlet suc işlemez sadece devleti yöneten zihniyet kendi kararı ile devlete suc işletir öncelikle bununda bilinmesi gerek , devlete karşı kinleneceğimize devleti elinde tutan vesayetcilere ittihatcılara karşı bir asimilasyon düşüncesi geliştirirsek meselelerin çözüme ulaşması kolaylaşır. Sanırım insan meselesi halletilmediği sürece adı Türk olmuş kürt olmuş vs ile olmuş fark etmiyor. O zaman hiç bir zaman Türk olsun da camurdan olsun veya kürt olsunda camurdan olsun deme gibi bir lüksün içine girmeden her şeye insan olduğu için yanaşmak ve devlet geleneğimizide bir ırk üzerine değil insan üzerine geliştirmek bir çok şey çözecektir
Ertuğrul ÖZGÜL
08-04-2010, 13:19
Türkiyenin haricinde hangi ülkeye giderseniz gidin Türk=Müslüman Türk kelimesini müslümanların hepsi için kullanılmış....
Ahmet Yasin
08-04-2010, 13:57
Medine pilot arkadaşımızı yakinen tanımadığımız için böyle düşünüyoruz, belki geçmişte başka yerlerden gelmiş olabilir.Örnek vermek gerekirse cumhuriyet sonrasında trabzondan doğunun birçok il,ilçe ve hatta köylerine gönderilmiş insanlar var O insanlar aslen karadenizli belkide lazdır bugün sen onların torunlarına kürtsün diyemezsin belkide onlar aslen türktür.kürtçe konuşabilen türkler olamazmı olur.(Nasıl kürtçe konuşmasını bilmeyenlrin Kürtlerin haklarını savunma görevi edindiylerse.)
Turkuvaz arkadaşım güzel ama eksik anlatmış.Kişilerin etnik ve dini kimliklerini karıştırmamak gerekir nasıl bir türk yahudi veya hristiyan olabiliyorsa kürtlerde yahudi ve hristiyan hatta yezidi var .Onlara sorduğunuz vakit suryani kürt veya yezidi kürtüm der.
Osmanlıda zaten türkçülük akımı ittihatçı zihniyetlerin yönetimi ele geçirmesiyle yükselmiştir.Abdulhamid zamanında almanya osmanlıya boşunamı destek verdi.Hasta adam osmanlıyı ancak ve ancak DİN'lerinden uzaklaştırarak Osmanlıyı ele geçirebilirlerdi.(Bitlis isyanı bu yüzden çıktı)
Abdulhamit sonrası yönetim ittihatçıların eline geçince bu sefer almanlar türkçülük ve turancılık akımına destek verdiler.Tarihimizi iyi okuduğumuz zaman kürt milliyetçiliği bu dönemde artmaya başlamıştır.Türk milliyetçiliğine karşı.
Yine tarihimizi okuduğumuz zaman osmanlı kumandanların büyük bir kısmında Kürtlerin olduğunu görürsünüz.Hamidiye alayları tamamen kürttü.Yavuz sultan selimin doğu komandanı da Kürttü(idrisi-i Bitlisi)
Size bunun gibi onlarca örnek vereblirim.Gerçekleri tarih yazıyor ya gerisi boş
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.