Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürt Sorunu Yok,Alevi Sorunu Var
Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye'de Kürt kökenli yurttaşlara değil Alevilere karşı çok ciddi bir ayrımcılık yapıldığını belirtti.
Zeybek, “Şu anda bir tek Alevi Vali yok. '81 Valinin 25'i Kürttür' desem, ispatı mümkündür. Türkiye'de Alevi meselesi vardır ama Kürt meselesi yoktur” dedi.
DP Genel Başkanı Zeybek yaptığı yazılı açıklamada, ilginç değerlendirmelerde bulundu. PKK içindeki militanların Kürt olmadığını belirterek, PKK'yı Ermenilerin yönettiğini iddia eden Zeybek, “PKK'yı yönetenler arasında, Kürt olmayan, Türk de olmayan bir takım insanlar var. Bunlar da Ermeniler. Bildiğimiz Ermeniler PKK içinde militan. Aşiretler, uzun zaman PKK'ya taviz vermediler, hala da aşiretler PKK'lı değil. PKK'cılığı yapanlar daha çok oradan buradan göç edip gelmiş, Azerbaycan, İran ve Rusya'dan olanlar. Yani aşiret yapısı içinde olmayanlar PKK'nın gücünü meydana getirir” dedi. Türkiye'de yüzde 20 oranında Kürt olduğunun söylendiğini, ‘PKK'nın partisinin' ise yüzde 5 oranında oy aldığını belirten Zeybek, şöyle devam etti:
“O zaman PKK, nasıl Kürtlerin temsilcisi oluyor? Ya o kadar Kürt yok, ya da söylenen doğru değil. Dolayısıyla ben Türkiye'de Kürt meselesinin olmadığını iddia ediyorum. Eğer, Kürt kökenlilere ayrım yapılsaydı, Kürt meselesi olurdu. Kürt kökenli yurttaşlarımıza her imkan açıktır. Bir insan Alevi olduğu için birçok yere gelemez. Alevilere karşı çok ciddi bir ayrımcılık vardır. Şu anda bir tek Alevi Vali yok. '81 Valinin 25'i Kürttür' desem, ispatı mümkündür. Türkiye'de Alevi meselesi vardır ama Kürt meselesi yoktur. Kürt meselesi değil, Kürtçe meselesi vardır. ‘Kürtçeye hayat hakkı tanımıyorsunuz' denir. Ama ‘Kürte tanımıyorsunuz' denir mi? Bundan sonra Türk meselesi çıkacak. İnsanlar Türk olduklarını söyleyemez hale gelecek.”
-“TERÖR ÖLDÜRE ÖLDÜRE BİTMEZ”-
Terörü önlemenin yollarının olduğunu, terörle ‘yetişmiş adamların' savaşması gerektiğini savunan Zeybek, “Terörist adam öldürür, öldürülmelidir', mantık bu. Fizyolojik olarak, silah gücü olarak, psikolojik olarak öldürmeye hazır insanlar gelecek teröristleri öldürecek. Ama öldüre öldüre de bitiremezsiniz. Bölgede işsizliği ortadan kaldıracaksınız, yoksulluğu ortadan kaldıracaksınız, bataklığı kurutacaksınız. Bir de insanların dillerini tahkir etmeyeceksiniz, alt kültür dillerine hep saygı duyacaksınız” dedi.
http://www.habervaktim.com/resim/resim198122_1.jpg?t= (http://www.habervaktim.com/haber/198122/kurt_sorunu_yok_alevi_sorunu_var.html)
Birileri alevilere yaranmaya çalışıyorr sanki...
DP'nin düştüğü hallere bak..
Hüdaverdi
08-22-2011, 00:24
Baktı ki oy çıkmıyor hiç bir kesimden,bari birilerine yalaklık yapayım siyasetini seçmiş belli ki.
bi git elini,yüzünü yika..
Supraliminal
08-22-2011, 00:39
bu ülkede bir kere IRK SORUNU YOK ! neyin peşindesiniz ;).
Hüdavendigâr
08-22-2011, 03:30
sorunun kaynağınıda alevi vali olmayışına bağlamış hıyar ağası.napalım yani alevi vali yok diye alevilere pozitif ayrımcılıkmı yapalım.gerçi adamada kızmamak lazım.dersim sorumlularına oy veren aleviler oldugunu görüyoruz onlardan oy toplaması mümkündür.
Ahmet Yasin
08-22-2011, 03:34
Vali yok ama kılıçdaroğlu varya :)
Gönülden
08-22-2011, 03:47
Alevi sorunu varsa bu oturup ayrı tartışılır da kalkıp bunu neden Kürt sorunuyla kıyaslar anlamam...PKK'nın Kürtleri temsil etmediği bir gerçektir bunda Ermenilerin büyük rolü olduğuda gerçektir...ancak 20 milyon Kürdün bunun bilincinde olmaması ve dinsizlerin peşinden gitmesine sebep olan sisteme ne demek lazım...bunun üzerini örtün kör cahil olmanın ardında hangi hesaplar yatar anlamam
kemalin hepsine yetmesi lazim;D
Ahmet Yasin
08-22-2011, 04:02
..ancak 20 milyon Kürdün bunun bilincinde olmaması ve dinsizlerin peşinden gitmesine sebep olan sisteme ne demek lazım...bunun üzerini örtün kör cahil olmanın ardında hangi hesaplar yatar anlamam
Bu genellemeyi yapmanızı yakıştıramadım.
Dinsizlerin peşinden gitmesi birinci korku ikincisi hükümetin Kürtlerin taleplerine uzak kalması demokratik açılımda kendini gösteriyor.
Geçmişte sistem öyle yaptı ki halk devletten nefret etti bu algının çabuk değişmesini beklemeyin güvensizlik ortamı var ve hükümet kendini yeterince ifade edemiyor anlatamıyor.
Dinsizlerin peşinden gitmesi onların Kürtlerin taleplerinin ne olduğunu iyi bilip ona göre hareket etmesi.
Gönülden
08-22-2011, 04:15
Ahmet kardeşim kendimi ifade edemedim sanırım...Kürt sorunu yoktur diyen sayın Zeybeğin lafına binaeden sistemin yıllarca ordaki insanın kendini geliştirip yetiştirmesine izin vermediğinden bahsediyorum...Pkk'ya Ermeni oyunu derken Kürt halkının onlara inanmasının arkasındaki sebepleri örterek kör cahil gibi davrandığından bahsediyorum..
Ama madem konuya farklı bir yönden baktınız şunuda söylemek isterim tamamiyle Kürt halkının olduğu ancak dininizin yok sayılacağı bir ortam düşüncesi sizi hiç rahatsız etmiyor mu
Ahmet Yasin
08-22-2011, 04:24
Ahmet kardeşim kendimi ifade edemedim sanırım...Kürt sorunu yoktur diyen sayın Zeybeğin lafına binaeden sistemin yıllarca ordaki insanın kendini geliştirip yetiştirmesine izin vermediğinden bahsediyorum...Pkk'ya Ermeni oyunu derken Kürt halkının onlara inanmasının arkasındaki sebepleri örterek kör cahil gibi davrandığından bahsediyorum..
Ama madem konuya farklı bir yönden baktınız şunuda söylemek isterim tamamiyle Kürt halkının olduğu ancak dininizin yok sayılacağı bir ortam düşüncesi sizi hiç rahatsız etmiyor mu
Rahatsız ediyor..Sinek küçük mide bulandırır ama temelin sağlam olduğuna inandığım için öyle bir hayallerinin gerçekleşeceğini ihtimal bile vermiyorum.
Onlara sorarsanız herkesten daha müslüman ama yersen :)
Bugün hükümet sayesinde doğuda yüzlece hatta binlerce medrese açıldı ve tarikat ve cemaatların çoğu serbest kaldı biri hariç...(mustazaflar)
Bu tarikatlar ve cemaatlar dinimizin yok sayılmasına izin vermezler öyle bir ortam oluşmaz ama hükümetinde Dini sorunlara hassasiyet göstermesi lazım ve bunlara kullanabileceği bir koz vermemesi gerekir.
Burda sorunun ne olduğunu bilirseniz çözüm yakındır.
Bana sorarsanız vali ve kaykama gibi şehrin yöneticileri Yöre halkından seçilirse halkı anlamak ve sorunu çözmek daha kolay olur.Bu bölünmek gibi algılanmasın.pkklilerin çoğuna desen onlar bile bölünme istemez onların söyledikleri sadece bir argüman
Özgür Çağrı
08-22-2011, 04:28
Alevi sorunu varsa bu oturup ayrı tartışılır da kalkıp bunu neden Kürt sorunuyla kıyaslar anlamam...PKK'nın Kürtleri temsil etmediği bir gerçektir bunda Ermenilerin büyük rolü olduğuda gerçektir...ancak 20 milyon Kürdün bunun bilincinde olmaması ve dinsizlerin peşinden gitmesine sebep olan sisteme ne demek lazım...bunun üzerini örtün kör cahil olmanın ardında hangi hesaplar yatar anlamam
20 milyon kürdün hepsi bilinçsiz değildir abla :) zaten bilinçsiz olsaydı ne türkiye kalırdı ne ak parti iktidar olurdu :)
bdp'nin kürtlerden devşirdiği yüzde %30 civarı diyor kurumlar. mit vs.
zaten bdp kuduruşunun asıl sebebi bu ;D
Gönülden
08-22-2011, 04:39
Dini hususiyetlerde serbestliğin olduğu ve kannat önderlerinin bu konuda büyük mücadele verdiğini biliyorum ve gönülden destekliyorum...ama her zaman için işin içine ırkçılık girdimi gözler kör olabiliyor...bu hem Türk hemde Kürt tarafı için geçerli..
Sizin kendinizden emin olmanız Doğu ve Güneydoğu üzerinde hesapları olan kişilerin emellerini değiştirmeyecektir...şuanda Kandilden gelen birçok açıklamanın Kürt halkının dini ile ilgili olduğunu ve Kürtlere hangi dini yakıştırdıklarını görüyorsunuzdur...
Dinime küfreden, saygı duymayan derin güçlerin kuklası olan insanlara zerre tenezül etmem hakkımın savunulmasınıda onlara bırakmam..
Kürt halkı madem haklarını dile getirmek istiyor dinede meyilli bir toplum neden BDP değilde dini yönü ağırlıkta olan bir Kürt partisine oyunu vermez...illa hak aramak için Apo gibi bir katili mi öne sürmek lazım..
Vali Kürtde olsa Türkte olsa öncelikle devlet politikası değişmeden çözüm olmaz...önce devlet sorunu bitirmeye karar verecek sonra oraya atanan kişilerin esas şartı adaletli olup halka karışabilmesi olmalı...sonuçta Kürt olmayan valide uzayda yaşamıyor güneydoğu bu ülke hakkında bilgiye sahip kişiler...yeterki bu devlet bu sorun çözülecek desin oraya gelen valide o zaman sıkıysa gereğini yapmasın...
Gönülden
08-22-2011, 04:41
Tamam Furkancım 20 milyon yazım yanlışı :) bu aralar bayağı yazım yanlışı yapmaya başladım :)
Allah çok şükür ki 30 yıldır bu sebepten dolayı emellerine ulaşamıyorlar
Ahmet Yasin
08-22-2011, 04:47
Dini hususiyetlerde serbestliğin olduğu ve kannat önderlerinin bu konuda büyük mücadele verdiğini biliyorum ve gönülden destekliyorum...ama her zaman için işin içine ırkçılık girdimi gözler kör olabiliyor...bu hem Türk hemde Kürt tarafı için geçerli..
BU yüzden hep etki-tepki oluyor
Sizin kendinizden emin olmanız Doğu ve Güneydoğu üzerinde hesapları olan kişilerin emellerini değiştirmeyecektir...şuanda Kandilden gelen birçok açıklamanın Kürt halkının dini ile ilgili olduğunu ve Kürtlere hangi dini yakıştırdıklarını görüyorsunuzdur...
Dinime küfreden, saygı duymayan derin güçlerin kuklası olan insanlara zerre tenezül etmem hakkımın savunulmasınıda onlara bırakmam..
Kürt halkı madem haklarını dile getirmek istiyor ve dinede meyilli bir toplum neden BDP değilde dini yönü ağırlıkta olan bir Kürt partisine oyunu vermez...illa hak aramak için Apo gibi bir katili mi öne sürmek lazım..
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum bdp ye karşı alternatif bir partinin olması gerekiyor geçmişte pkk korkusuyla seçimlere bile giremeyen partiler varı.
.Hizbullah alternatif olabilir mesela mustazaflar derneği adı altında ama mustazaflara devlet tarafından çok büyük ve haksız bir baskı var Ak partiye desteğin azalmasının nedenlerinden biride bu
Apoyu apo yapan yine sistemdir yakalanamsıyla populiteri arttı.
Vali Kürtde olsa Türkte olsa öncelikle devlet politikası değişmeden çözüm olmaz...önce devlet sorunu bitirmeye karar verecek sonra oraya atanan kişilerin esas şartı adaletli olup halka karışabilmesi olmalı...sonuçta Kürt olmayan valide uzayda yaşamıyor güneydoğu bu ülke hakkında bilgiye sahip kişiler...yeterki bu devlet bu sorun çözülecek desin oraya gelen valide o zaman sıkıysa gereğini yapmasın...
Katılıyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.