Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Kürtçe' reklama vize çıktı
Necip Fazıl
08-09-2011, 20:47
RTÜK, televizyon ve radyolarda Kürtçe reklam verilmesine imkân sağlayan yönetmelik değişikliğine gitti
Radyo ve televizyon yayınlarını yeni baştan düzenlemek için harekete geçen RTÜK (http://www.akpartiforum.com/etiket/rtük), yönetmelik değişikliği üzerinde çalışmalara başladı. Geçen hafta yapılan toplantıda ‘Radyo Televizyon Yayın Hizmetleri Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’ taslağı ele alındı. Taslakta en dikkat çekici düzenlemelerden birisi Kürtçe reklamın önünü tıkayan ‘Türkçenin dışındaki diller’de reklam konusunda oldu.
İktidar kotasından seçilen RTÜK üyelerinin destek verdiği değişikliğin görüşülmesi sırasında tartışma yaşandığı öğrenildi. CHP ve MHP’nin seçtirdiği RTÜK üyeleri, Kürtçe reklam yayınına karşı çıktı. Yapılan oylama sonucunda ise üç muhalif oya karşın, beş üyenin oylarıyla Kürtçe reklama yeşil ışık yakıldı. Böylece, sadece Kürtçe yayın yapan TV’ler değil, bütün televizyon kanallarında Kürtçe reklam yayımlanmasının önü açıldı. Yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesinin en az 2 ayı bulması tahmin ediliyor.
Habertürk
Necip Fazıl
08-09-2011, 20:49
Kimse yanlış anlamasın ama bu çok saçma olmuş bu ülkenin ana dili türkçedir arkadaşlar... yahu bu reklam çıktığında ben hiç bişey anlamayacağım reklamdan o zaman ne anlamı olacak bu işin bide ben lazım bizde lazca reklam istiyoruz desek iyi olur mu... :olmaz:
Lazca ve kürtçe'yi bir tutmamak lazım. Arada her anlamda çok fark var. Kürtçe reklam mı çıktı? Bundan rahatsız mı oldun? Dediklerinden bir şey mi anlamıyorsun?
O halde kumandayı eline alır, kanalı değiştirirsin kürtçe reklam çıkınca.
Böyle bir konuyu da gurur meselesi yapmaya inanın ki hiç gerek yok.. ;)
Özgür Çağrı
08-09-2011, 20:54
niye olumsuzluk işaretiyle verdin ki haberi
kürtçe reklamdan niye rahatsızsın
istemiyorsan izlemezsin hocam
olur biter
lazca reklamda isteyebilirsin
onu onlarca farklı etnik grubun yaşadığı topraklara üniter devlet kuran faşist kafalar düşünsün.
hem bölünmeyelim deyip hemde kürtçe reklamı yasaklamak büyük bir çelişkidir.
yasaklarsan bölünürsün.
Necip Fazıl
08-09-2011, 21:03
Herkezin görüşü kendine tabi...
Kimse alınmasın ama şöyle bi durum var sözde kürt sorununu tv açarak reklama izin vererek aşamazsın bunu anlamamız lazım...
Neden bazı kürt kesinler herşeyi devletten bekliyor anlamış değilim mesela terorü barındıran çevreler de kürt halkının içinde bunları en iyi kürt halkı temizler ama nedense bunlar devletten bekleniyor anlayın artık şehire inmiş teröriste devlet bişey yapamıyor anca kürt halkının dışlamasıyla sorun çözülür vesselam...
gelelim asıl konumuza bakın arkadaşlar laz halkı kendi radyo ve tv lerini kuruyor alevi vs. onlarda ama iş kürt halkına gelince hep devlet tarafından oluyor bunlar... ben buna karşıyım lazca reklam da çıksa onada karşıyım yanlış anlaşılmayalım vesselam...
Özgür Çağrı
08-09-2011, 21:07
devlet birikmiş tazminatını ödüyordur belki
yıllarca ağzına tükürdüğü bir halka ..
Necip Fazıl
08-09-2011, 21:14
devlet birikmiş tazminatını ödüyordur belki
yıllarca ağzına tükürdüğü bir halka ..
''Hak Ettiğiniz Gibi Yönetilirsiniz''
Özgür Çağrı
08-09-2011, 21:16
evet bok yedirilmeyi haketmişlerdi dillerini konuşmak istedikleri için asimilasyona direndikleri için.
hakettiğiniz gibi bölünürsünüz diyeceğim
bana yakışmayacak
neyse sustum.
Herkezin görüşü kendine tabi...
Kimse alınmasın ama şöyle bi durum var sözde kürt sorununu tv açarak reklama izin vererek aşamazsın bunu anlamamız lazım...
Neden bazı kürt kesinler herşeyi devletten bekliyor anlamış değilim mesela terorü barındıran çevreler de kürt halkının içinde bunları en iyi kürt halkı temizler ama nedense bunlar devletten bekleniyor anlayın artık şehire inmiş teröriste devlet bişey yapamıyor anca kürt halkının dışlamasıyla sorun çözülür vesselam...
gelelim asıl konumuza bakın arkadaşlar laz halkı kendi radyo ve tv lerini kuruyor alevi vs. onlarda ama iş kürt halkına gelince hep devlet tarafından oluyor bunlar... ben buna karşıyım lazca reklam da çıksa onada karşıyım yanlış anlaşılmayalım vesselam...
Kürt sorununa bir çözüm olmasa dahi (ki bence bu da çözümlerden biridir) kürtçe reklamın yayına girmesine kimse karşı çıkmamalı. Hele hele ben milliyetçi, faşist zihniyetinde biri değilim aksine herkes eşitlikten yararlansın mantığı ile hareket eden kişiler özellikle de bu duruma karşı çıkmamalı. Hoşgörüyle yaklaşmalı. Çünkü bu durumun sana bana bir başkasına zararı olmayacak. Sonra ülke bölünmeyecek. Bayrağımız da yerinde duracak.
Bu açıdan paniğe gerek yok. Hepimizin bolca hoşgörüye saygıya ihtiyacı var.
Lazların geçmişi ile kütlerin geçmişi bir değil. Bunu kabul edelim ya da etmeyelim ama durum bu. Sen tutup her ikisini bir tutamazsın. Dün kürtçe kanal yoktu ama lazlara ait onlarca kanal vardı eskiden de şimdi de. Kimse lazlara siz niçin bu kanalı açtınız demedi hiçbir zaman. Ya da kendi aranızda lazca konusunca da kimse anadilinizle konusmayın demedi size.
Sen bunlara rağmen devletin açmış olduğu bir kürtçe kanaldan veya kürtçe reklamdan dolayı sesini yükseltip, bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyip, bu durum senin zorunua gidiyorsa; o halde bu durumdan memnun olmamaya devam et. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok.
Çünkü gün artık belli bir kesimin yüzünü güldürme günü değil.Bugün artık bu ülkede yasayan herkesin bir saniye dahi olsun düşünmeden tereddüt etmeden, bir seyleri sorgulamadan yüzünün gülmesine zemin hazırlayan bir hükümetimiz var. Allah'ım onlardan razı olsun ki birçok kişinin insan olduğunu tekrar hatırlattığı için.
İntifada
08-09-2011, 21:22
ingilizce şarkılı inilizce sloganlı reklam var sorun olmuyorda kürtçe neden sorun olsun :)
ingilizce şarkılı inilizce sloganlı reklam var sorun olmuyorda kürtçe neden sorun olsun :)
O durumda milliyetçilik damarları kabarmıyor da bazı kimselerin, şu durumda epeyce bi kabarıyor.
İntifada
08-09-2011, 21:29
aman be arkadaşlar,vatandaşlar,türkiye halkı o kadar ufak şeylere dikkat kesiliyoruz ki büyük hedefleri hiç göremiyoruz...
Allah aşkına memleketmi yıkılır rejim mi değişir kürtçe reklamdan isterse kuş dili olsun...
bir sınır komşumuz ekonomik krizde,bir diğeri gaddarlık yapsada gösterileri bastıramıyor oda siyasi krizde süper güç amerika borçlanma limitini arttırdı israilde geçim sıkıntısı yüzünden protestolar ingilterede günlerden halk sokakta libyada karışıklık sürüyor amerika afganistandan çekilmek üzere ağır kayıplar veriyor afrika tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya dünya düzeni değişiyor anlayacağınız hepsini bir kenara bırakıp kürtçe reklam türkçe müzik yok ingilizce slogan bunlarlamı uğraşacağız...
aşalım biraz aşalım...
Hüdaverdi
08-09-2011, 21:42
Saçma değil ama çok gereksiz kaçmış bu ne yaw ;D
Saçma değil ama çok gereksiz kaçmış bu ne yaw ;D
Bi milliyetçi kardeşimiz daha konuya teşrif etti :)
Hüdaverdi
08-09-2011, 21:59
Bi milliyetçi kardeşimiz daha konuya teşrif etti :)xfklc5
xaz6zv
;ı::neki::w::şaşkın::karasız::hmm:olmaz::V:(
Özgür Çağrı
08-09-2011, 22:01
http://www.guzelresimler.net/data/media/63/bozkurt.jpg
Ahmet Yasin
08-09-2011, 22:32
Kimse yanlış anlamasın ama bu çok saçma olmuş bu ülkenin ana dili türkçedir arkadaşlar... yahu bu reklam çıktığında ben hiç bişey anlamayacağım reklamdan o zaman ne anlamı olacak bu işin bide ben lazım bizde lazca reklam istiyoruz desek iyi olur mu... :olmaz:
Bu ülkenin ana dili Türkçe değil sadece resmi dili Türkçedir...On yıllarca anlamadığımız dilden yaşadık.Ne olacak şimdi.Bu ülkede lazca konuşsan kimse sana bişey demez ama Kürtçe konuşurken neden bu hazımsızlık anlamıyorum iş lafa gelince bin yıllık kardeşlikten söz ederler ama temel hak ve hürriyetlere gelince bin dereden su getirirler.Kürtler devletten bişey beklemiyor sadece anayasal güvence versin gerisine karışmasın
İntifada
08-09-2011, 22:34
http://1.bp.blogspot.com/_PMJQnKjoimo/TIR97YP-QdI/AAAAAAAACTw/s-UMcEDWiRM/s1600/Turkce+konus+cok+konus.jpg
bakın bu diyarbakır cezaevinde tutukluların aileleriyle görüştüğü kabinden bi resim
Necip Fazıl
08-09-2011, 22:34
Bu ülkenin ana dili Türkçe değil sadece resmi dili Türkçedir...On yıllarca anlamadığımız dilden yaşadık.Ne olacak şimdi.Bu ülkede lazca konuşsan kimse sana bişey demez ama Kürtçe konuşurken neden bu hazımsızlık anlamıyorum iş lafa gelince bin yıllık kardeşlikten söz ederler ama temel hak ve hürriyetlere gelince bin dereden su getirirler.Kürtler devletten bişey beklemiyor sadece anayasal güvence versin gerisine karışmasın
Pardon resmi dil demek istemiştim haklısın orda...
Zaten güvenceniz var emin olun ama iş sizde bitiyor içinizde barındırdıklarınız sizi bu hale getirdi halen farkında değilsiniz sözüm meclisten dışarı vesselam...
Ahmet Yasin
08-09-2011, 22:37
Pardon resmi dil demek istemiştim haklısın orda...
Zaten güvenceniz var emin olun ama iş sizde bitiyor içinizde barındırdıklarınız sizi bu hale getirdi halen farkında değilsiniz sözüm meclisten dışarı vesselam...
Ben direk mevzuya gireyim ben o zaman sence kürt sorunu ne? Kürt sorunu derken ne anlıyorsun sen sorunu söyle ben cevabı kendimce anlatayım..
reklamdan ne olur ben reklam versem kürtcemi verecem...
isteyen isteği dilde versin....
Necip Fazıl
08-09-2011, 22:43
Ben direk mevzuya gireyim ben o zaman sence kürt sorunu ne? Kürt sorunu derken ne anlıyorsun sen sorunu söyle ben cevabı kendimce anlatayım..
Bence kürtlerin iki sorunu vardır biri pkk yı içinde barındırma(herkes üzerine alınmasın) diğeri de herşeyi devletten bekleme...
Ahmet Yasin
08-09-2011, 22:44
reklamdan ne olur ben reklam versem kürtcemi verecem...
isteyen isteği dilde versin....
Zaten Türkçe yayın yapan bir kanalda kimse o riske girip Kürtçe reklam vermez ki biraz ticari düşünelim.Kanal ayrımı yapmamak için sırf adet yerini bulsun diye türkçe yayın yapan kanalda reklam yapılır.Trt 6 ve dünya tv izliyorum bakıyorum güzel (ama yetersiz zamanla tecrübe kazandıça çözüleceğine inanıyorum) Kürtçe programlar var ardından Türkçe reklam ne alaka şimdi.
İntifada
08-09-2011, 22:46
nur cemaatinden bir arkadaşla konuşuyoz geçen...
söz stvden açıldı...
artık izlemiyorum stv kızgınım dedi...
ne oldu dedim dünya tv yi açtılarya şerefsizler o yüzden dedi :D
çok ilginç çok :)
bu kafayı anlayamam :)
Ahmet Yasin
08-09-2011, 22:46
Bence kürtlerin iki sorunu vardır biri pkk yı içinde barındırma(herkes üzerine alınmasın) diğeri de herşeyi devletten bekleme...
Daha sorunun ne olduğunu bile bilmiyoruz sadece laf olsun torba dolsun tatmin olmadım.İddia ettiğin gibi değil biz buna Kürtlerin içindeki var olan boşluğu devlet dolduramıyor diyelim.
Necip Fazıl
08-09-2011, 22:55
Daha sorunun ne olduğunu bile bilmiyoruz sadece laf olsun torba dolsun tatmin olmadım.İddia ettiğin gibi değil biz buna Kürtlerin içindeki var olan boşluğu devlet dolduramıyor diyelim.
Herkes çok iyi biliyor sorunu da kimse açıkça konuşamıyor neyse bunu tartışmanın yeri burası değil ortam müsait olsa da doya doya anlatabilsek vesselam...
cok güzel bir gelisme, yikalim su tabulari artik.. reklam ne icin verilir ticaret icin o halde reklam veren karina bakar o acidan kürtce, türkce, arapca, rumca hangisi isine gelirse o dilde reklam verir..
o acidan kürtce reklam verecek olanlarda kürtlere yönelik birseylere üretenler olabilir ki mesela ali agaoglu diyarbakirda ev yapar sonra ben yaptim, oldu der kürtce :)
xfklc5
xaz6zv
;ı::neki::w::şaşkın::karasız::hmm:olmaz::V:(
Bir de ''ne mutlu türküm diyene'' de.
Sonra ''her türk asker doğar'' de tam olsun :):)
http://www.guzelresimler.net/data/media/63/bozkurt.jpg
O halde gidelim biz (:
Özgür Çağrı
08-09-2011, 23:52
O halde gidelim biz (:
sen hala duruyormusun yoksa ;D
Gidersem senin gibi kardeşlerimi de alır giderim. Sizsiz olmaz =)
Bu kürtçe rekalamlar felan filan ne kadar saçma hiç doğru bulmadım son derece yersiz olmuş ayrıca kürtlere baskı öncedendi ama şimdi yüz verdikçe yüz buluyolar 13 şehit veriyoruz bölgede pkkya karşı operasyon başlıyo köylüde pkkyı korumak için askerin önüne geçiyo.... Bu kadarı çok fazla bide özgürlüktü bilmemen neydi diye yakınılar her yeri yağmalarlar daha fazla özgür olabilmek için hadi onları yapan militandı köylüye ne oluyo kürt sorunu bu şekilde çözülemez ben Türkçülüğede karşıyım Kürtçülüğede...
Burası Kürdistan değil Türkiye Cumhuriyeti dolayısıyle bizim resmi dilimizle reklam olmalı sözde bölmiyim derken iyice bölüyolar...
Özgür Çağrı
08-10-2011, 00:23
Bu kürtçe rekalamlar felan filan ne kadar saçma hiç doğru bulmadım son derece yersiz olmuş ayrıca kürtlere baskı öncedendi ama şimdi yüz verdikçe yüz buluyolar 13 şehit veriyoruz bölgede pkkya karşı operasyon başlıyo köylüde pkkyı korumak için askerin önüne geçiyo.... Bu kadarı çok fazla bide özgürlüktü bilmemen neydi diye yakınılar her yeri yağmalarlar daha fazla özgür olabilmek için hadi onları yapan militandı köylüye ne oluyo kürt sorunu bu şekilde çözülemez ben Türkçülüğede karşıyım Kürtçülüğede...
Burası Kürdistan değil Türkiye Cumhuriyeti dolayısıyle bizim resmi dilimizle reklam olmalı sözde bölmiyim derken iyice bölüyolar...
aaaauuuvvvvvvvvvvvvvvvvv
kusura bakma refleksten yani böyle vatanperver bir şahsiyeti görünce insanın uluyası geliyor normal olarak ;D
Of Of :)
Kardeşim siz kime yüz verdiniz? Kürtlere mi pkk'ya mı her ikisine birden mi? Hem ''siz'' kim oluyordunuz bu arada? ve birilerine müsamaha gösterecek, iyilik yapacak, hoşgörü gösterecek kadar yüce kudretli insanlar mısınız ki o gücü kendinizde görüp, birilerine yukardan bakıyorsunuz?
İntifada
08-10-2011, 00:26
Bu kürtçe rekalamlar felan filan ne kadar saçma hiç doğru bulmadım son derece yersiz olmuş
neden...
ingilizce reklam görüncede aynı tepkiyi veriyormusun...
ayrıca kürtlere baskı öncedendi ama şimdi yüz verdikçe yüz buluyolar 13 şehit veriyoruz bölgede pkkya karşı operasyon başlıyo köylüde pkkyı korumak için askerin önüne geçiyone biliyorsun oradamıydın ?
velev ki 3 tane kürt geçti teröristin önünde diyelim binlerce türk chpye oy veriyor yani ergenekon sanıklarına destek veren partiye...
ergenekonda bölücü bir örgüttür o zaman türkçeyi mi yasaklayalım ?
ayrıca sen kimsin ki yüz vericeksin...
verdiğin yüz değil yıllarca vermediğin haktır...
kendiniz şu ülkenin sahibi olarak görmekten vazgeçin...
Burası Kürdistan değil Türkiye Cumhuriyeti dolayısıyle bizim resmi dilimizle reklam olmalı sözde bölmiyim derken iyice bölüyolar...burası kürdistan değil :)
bir kere çıkıp burası ingiltere değil burası amerika değil falan değil filan değil dedinizmi...
ama öyle ya kürtçe reklam vatanı böler...
bir reklamlık canı varsa vatanın ne yapayım öyle vatanı zaten bölünsün...
Yaw kürtlerle pkk yı niye bir tutuyosunuz bi kısmı örgütü destekliyo diye küçük bi kısmı zaten tüm kürtleri bu çerçevede görmek çok yanlış . Bu kürtçe reklam olayı biraz saçma olmuş ama kürtçe reklam verildi diyede bölünecek değiliz ya....
reklam ticari bir olgudur, ticaretin resmi dili olmaz!.. su pkk-kürt ayrimini hala daha yapamayip ikisini bir kefeye koymak isin en kolayidir..
bu arada kim, kime yüz veriyor onu anlamadim sonucta o insanlar bu ülkenin vatandasi ve gereksinimleri karsilaniyor!
mErvE.G.
08-10-2011, 01:02
yüz verdikçe yüz buluyorlar ?
ne açıdan söylediniz bunu, birilerini bu ülkede yedektemi görüyorsunuz..yada türküm diyen herkesi asil mi?
bu vatan sadece türküm diyeninmi kesinlikle hayır..ergenkoncularda 1 numara türktü kendilerine göre..yıllarcada türküm doğruyum dediler..gördüğünüz gibi o biçim terör örgütü..
kürt halkı için böyle birşey demeniz,düşünmeniz üzücü..
Ayşenur muhtemelen ya şu saatten sonra forumdan çıkış yapmıştır gelmemek üzere ya da bu konuya bir daha dönmeyeceğine yemin etmiştir :)
Olsun arkadaşlar reklam da olsun dizi de olsun film de olsun...
Kime ne zarar gelir...
Hüdaverdi
08-10-2011, 01:19
Ayşenurun demek istediği bu tür şeyler arttıkça kürt milliyetçiliğinde yükseldiği,han, kürtçe kanal kitaplar vs. çoğaldı ya,buna karşılık pkk ve bdp de silahlı mücadeleden dolayı bunlar gerçekleşti diyor,buna karşılık ayşenur da reklamın gereksiz olduğu,anların hanesine + olarak geçtiğini düşünüyor.Ama reklam harbiden çok saçma olmuş bak caydım demin yazdığımdan ;D Müzik tamam,film tamam,kitap tamam,kanal tamam,ama reklama ne hacet ? pkk nın sözcülüğünü yapan fırat yavşak ajansı dahi Türkçe haber yapıyorken,pkk steleri kürtçe yayın yapıyorken,pkk içinde bile kürtçe türkçe kavgası yaşanmışken,kürtçe reklamın kürtler için getirisi yok ki.Zaten reklam verende olmucaktır.Büyük kanallarda dönmeyecektir,dönse bile günde 1-2 reklamı geçmez.Kürtlerin çoğu türkçe biliyorken,türklerin çoğu kürtçe bilmiyorken,ticaretle uğraşanlar buna yanaşmayacaktır illa ki.
Hüdaverdi, aysenur bence ne demek istediğini bizlere söylesin, sen onun yerine söyleme :)
ya arkadaslar niye bu kadar ciddiye aldiniz anlamadim.. kürtce reklam ragbet görmez ayni kürtce kurslar gibi bir müddet sonra unutulur..
malesef kürtlerde, yeni nesil kürtceyi unutmus o acidan kürtce olan islemler ragbet görmüyor..
keske ragbet görsede bilmem kac yüzyillik bir kültür gelecek nesillere tam anlamiyla aktarilabilse..
Kürtçe reklamın benim için sakıncası yok. Siemens yarısından çoğu Almanca reklam yayımladı ama sorun olmadı...
hatta kürtce reklamda cem yilmaz oynamali :)
İsterse Papua Yeni Gine dilinde reklam yapılsın. Zerre sorun olmaz. Lazca reklam yayınlansa bugün kimse çıkıp tartışır mı? Tartışmaz. Neden Kürtçe olunca tartışılıyor? Bunu bir sorun kendinize. Hep suçu karşı tarafa atmayın. Eğer bu millet ırkçıysa, ırkçılığı sadece Kürtlere mi? Birileri Kürtçe Tv, Kürtçe reklam gibi unsurları kullanarak, bu ülkeyi bölmeye çalışırsa, elbette Kürtçe reklam konusu tartışılır.
Diyebilirsiniz ki bu ülkeyi pkk bölmeye çalışıyor. Kürt kardeşlerimizin ne suçu var? İyi de arkadaş, gerçekten vatanımızı düşünen Kürt kardeşlerimizin; " Biz şu ortamda Kürtçe reklam istemiyoruz. Pkk gibi Kürt sorununu kullanan bölücü unsurlar önce bitirilsin. Vatanın bütünlüğü daha önemli." demesi gerekmez mi?
Ben eğer Kürt kökenli biri olsaydım böyle derdim. Vatanın bütünlüğü için ben canımdan vazgeçiyorum, Kürt kökenli kardeşim de tamam canından vazgeçmesin ama biraz da anlayışlı olsun. Pkk'ya koz da, oy da vermesin. Eline pkk bayrağı alıp, özerklik ilan etmesin. Bunu yapanlara neyin hakkı-özgürlüğü verilecek? Demokrasiymiş, özgürlükmüş. Demokrasileri, özgürlükleri batsın.
Özgür Çağrı
08-10-2011, 02:58
ne alaka
pkk kürt halkının %30 nun desteğini kazanan bir örgüt
zaten %70 nin desteğini sağlasaydı film çoktan kopardı
manifesto
08-10-2011, 02:58
Neden bazı kürt kesinler herşeyi devletten bekliyor anlamış değilim
Bugüne kadar yaşanan tüm olumsuzlukların sebebi devlet de ondan dolayı devletten bekleniyor.
Kürtçe reklama izin verildi meselesi Kürtlerin tuvaletlerini yapmalarına izin verildi meselesi haberini sunmak gibi bir şey :)
Yani aslolan lütufmuş gibi ihsan ediliyor.
Türk TV lerinde avrupa kanallarında onyıllardır Türkçe reklam yok mu?
Çağın ne kadar gerisindeyiz hala..
Özgür Çağrı
08-10-2011, 03:00
kürtçe reklamla devlet yıkılacaksa bir an önce yıkılsın devletçik.
ana dilde eğitimle bölüneceksede bölünsün
bunlar en doğal talepler haklar.
hangi hakla bu talepleri geri çevirebilir devlet ?
BeldeiTAYYIBe
08-10-2011, 03:10
Bende abhazca istiyorum arkadas...illede abhazca olsun.
ne alaka
pkk kürt halkının %30 nun desteğini kazanan bir örgüt
zaten %70 nin desteğini sağlasaydı film çoktan kopardı
Şu Ramazan gecesinde yemin ederek söylüyorum, yediğim içtiğim ayrı gitmeyen, en yakın arkadaşım Kürt kökenli. Ardahanlı. Burada Kürt kökenli yakınlarım da var. Sorun %30 - %70 meselesi değil. Sorun pkk. Adamlar bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için tehlike oluşturmuyor mu? Oluşturuyor.
Gencecik evlatlarımız ölüyor. Ramazan gecesinde polisimizin arkasından yaklaşıp kafasına silahla ateş ediliyor. Bdp denen pkk partisi, elinde pkk bayraklarıyla özerklik ilan ediyor. Benim yakınım, "Kürt'üm, pkk beni Kürtlüğümden tiksindirdi." diyor. Benim Kürt kökenli arkadaşım, pkk'nın eylemleriyle yüzü kızarıyor, kendini suçlu hissediyor, ama sözde Kürt savunucuları reklam peşinde koşuyor.
Eğer pkk'ya destek vermeyen Kürt kardeşlerimiz için bir şey yapılacaksa, önce onların yüzünü kızartan, kendilerini suçluymuş gibi hissetmelerine neden olan şu pkk illeti bitirilsin. Benim yakınlarımın, benim arkadaşımın, o %70'lik kesimin öncelikli istediği şey budur. %30'luk kesimin sinsi planları demokrasi olarak, özgürlük önümüze sunulmasın.
İntifada
08-10-2011, 03:19
İsterse Papua Yeni Gine dilinde reklam yapılsın. Zerre sorun olmaz. Lazca reklam yayınlansa bugün kimse çıkıp tartışır mı? Tartışmaz. Neden Kürtçe olunca tartışılıyor? Bunu bir sorun kendinize. Hep suçu karşı tarafa atmayın. Eğer bu millet ırkçıysa, ırkçılığı sadece Kürtlere mi? Birileri Kürtçe Tv, Kürtçe reklam gibi unsurları kullanarak, bu ülkeyi bölmeye çalışırsa, elbette Kürtçe reklam konusu tartışılır.
Diyebilirsiniz ki bu ülkeyi pkk bölmeye çalışıyor. Kürt kardeşlerimizin ne suçu var? İyi de arkadaş, gerçekten vatanımızı düşünen Kürt kardeşlerimizin; " Biz şu ortamda Kürtçe reklam istemiyoruz. Pkk gibi Kürt sorununu kullanan bölücü unsurlar önce bitirilsin. Vatanın bütünlüğü daha önemli." demesi gerekmez mi?
Ben eğer Kürt kökenli biri olsaydım böyle derdim. Vatanın bütünlüğü için ben canımdan vazgeçiyorum, Kürt kökenli kardeşim de tamam canından vazgeçmesin ama biraz da anlayışlı olsun. Pkk'ya koz da, oy da vermesin. Eline pkk bayrağı alıp, özerklik ilan etmesin. Bunu yapanlara neyin hakkı-özgürlüğü verilecek? Demokrasiymiş, özgürlükmüş. Demokrasileri, özgürlükleri batsın.
yok artık...
o zaman türk vatandaşlar çıksın biz bundan bir rahatsızlık duymuyoruz desin vatanın bütünlüğü öyle sağlansın...
vatanın bütünlüğünü devlet düşünsün halk kendi hakkını düşünsün yeter...
devlet çıksın önce gerillayı oluştursun...
sonra kontrgerillayı oluştursun...
sonra halktan sabır ve anlayış beklesin yok öyle şey...
halk > devlet
kimse hiç birşeyinden vazgeçmek zorunda değil...
reklam filmindeki kürtçeden yıkılacaksa devlet hiç durmasın zayıf vatana ihtiyacımız yok
Özgür Çağrı
08-10-2011, 03:23
kürtlüğünden tiksinen arkadaşın halkını zaten çoktan satmıştır abi.
devlet paşa paşa bütün doğal doğuştan gelen hakları verecek paşa paşa
ondan sonra pkk bitermi bitmez mi konuşulur
devlet madem ağlayacaktı o zaman niye sardı bu pkk köpeklerini insanların başına
bu halka zulmetmek için
pkk bir yandan jitem bir yandan anasını ağlattılar milletin
ondan sonra e hadi bitirelim
ne kadar kolay
hadi bitirelim
devlet çıksın önce gerillayı oluştursun...
sonra kontrgerillayı oluştursun...
sonra halktan sabır ve anlayış beklesin yok öyle şey...
Zaten o bahsettiğimiz pkklılar çok alışık kan davasına namus cinayetlerine. Oldu olacak, demokratik kan davası ilan edilsin. Devletin başındaki bazı soysuzlar geçmişte kan akıttı. Şimdi de bunun bedeli olarak, bizlerin kanı aksın. Ak Parti hedef alınsın. Ülke bölünsün. Polisler öldürülsün. Vatandaşın canına kast edilsin.
İntifada
08-10-2011, 03:30
ben ne yapayım eşref ?
kürt vatandaş ne yapsın ?
devlet pkk yı bitiremiyor diye halk kürtçe konuşmaktan mı vazgeçsin ?
ergenekon temizlenene kadar bizde türkçe konuşmayalım o zaman ne dersin ?
devletin ben pkk ile mücadele edemiyorum o zaman sen kürtçe konuşma yapma etme demeye hakkı yoktur...
zaten kontrol edemediğin yerdeki adama hiç birşey demeye hakkın yok ya neyse...
sen önce adamın güvenli bi şekilde oy kullanmasını,rahat rahat dükkan açmasını sağla
BeldeiTAYYIBe
08-10-2011, 03:34
Bu yayin hakki Türkcenin yaninda yalnizca Kürtce icinmi gecerli yoksa diger diller icinde gecerlimi?
bu konu bana sinan cetinin su reklam filmini hatirlatti :)
Qbbp8ac8ROQ
devlet madem ağlayacaktı o zaman niye sardı bu pkk köpeklerini insanların başına
Eğer böyle bir izlenim oluştuysa yanılıyorsun kardeşim. Devletimiz ağlamıyor. Devletimiz milletini düşünüyor. Demokratik yollarla sorunları çözmeye çalışıyor. Geçmişte hata yapan o jitemcilere de gereken cezaları bir bir veriyor. Sorunu çözmek için pozitif ayrımcılık yapıyor. Çünkü hükümetimiz barıştan yana, demokrasiden yana.
Bu devlet için İran gibi pkklıları asmak, K. Irak'a girip oraları yerle bir etmek çok mu zor sanıyorsun? İran'ın yaptıklarını yapamaz mı sanıyorsun? Bugün pkk, İran'ın üstünlüğünü kabul etti. Geri çekilme kararı aldı. Türkiye bunun kat kat fazlasını yapar. Ama İran gibi asmak, öldürmek istemiyor.
İntifada
08-10-2011, 03:41
boş dağı bombalamak daha cazip geliyor galiba...
sen şuna ordusuna(cunta) güvenemiyor desene...
boş dağı bombalamak daha cazip geliyor galiba...
sen şuna ordusuna(cunta) güvenemiyor desene...
Yakında o sorun da bitecek inşAllah. Bdp'liler boşuna demiyor Ak Parti savaş hazırlığı yapıyor diye. Biliyorlar tabi, bundan sonra karşılarında yandaş ergenekoncuların olmayacağını.
Tartışmak boş,
20 Milyon insan söz konusu ise, bu konu silahla çözülmez.
Konu PKK değil, kürtçedir. Hangi sorunun üstüne gidildiğinide iyi anlamak lazım.
Sosyolojik olarak kalıcı çözümleri elde etmenin yolu sağduyudan geçiyor ki, hükümetimiz bu konuda oldukça başarılı.
Milliyetçiliği vatana faydalı olmak olarak özümsersek herkes için en iyi ortam oluşur.
Özgür Çağrı
08-10-2011, 03:47
Eğer böyle bir izlenim oluştuysa yanılıyorsun kardeşim. Devletimiz ağlamıyor. Devletimiz milletini düşünüyor. Demokratik yollarla sorunları çözmeye çalışıyor. Geçmişte hata yapan o jitemcilere de gereken cezaları bir bir veriyor. Sorunu çözmek için pozitif ayrımcılık yapıyor. Çünkü hükümetimiz barıştan yana, demokrasiden yana.
Bu devlet için İran gibi pkklıları asmak, K. Irak'a girip oraları yerle bir etmek çok mu zor sanıyorsun? İran'ın yaptıklarını yapamaz mı sanıyorsun? Bugün pkk, İran'ın üstünlüğünü kabul etti. Geri çekilme kararı aldı. Türkiye bunun kat kat fazlasını yapar. Ama İran gibi asmak, öldürmek istemiyor.
ya tabi eminim istemediğindendir.
90 larda asıp kesip öldürdüğü zamanlar niye olmuyordu.
BeldeiTAYYIBe
08-10-2011, 04:03
Aslinda sorun kürtce reklam veya yayin degil.
Maya dilinde reklam yapilsin...
Asil sorun sudur.
Kürtcenin resmi dil olmasini isteyenlerin bununla yetinmek gibi niyetlerinin olmamalaridir.
Kürtce reklam tutmaz...ancak lokal kanallarda, bölgeye hitap eden kanallarda iyi is yapar ama ulusal kanallarda tutmaz.
Lakin bunun sembolik bir mahiyeti var.
Varsin o da olsun...ama bunun ötesinde resmi dil "isterz'e" yol acmasin.
bu konu çok su götürür...
nasıl bir berberin kuaför olmasını istemiyorsam bir reklamın kürtçe oynamasını istemem...
furkan güzel kardeşim bu ülkede sadece kürtler eziyet görmedi doğuda...
benim dedem sırf kuran okuduğu için sakalından sürüklenip işkence gördü...
bazı şeyleri öne sürerek mazlum rolünü üstlenmeyelim...
sen kürtçe konuş istediğin kadar öteki lazca konuşsun farketmez...
ama ortak kullanım alanlarında kullanılacak tek dil türkçe olmalıdır düşüncesindeyim...
rtük böyle bir karar alıyorsa bunu kürtçe olarak değil...
diğer dilleri ortak kullanım alanlarında yasaklayarak almalıdır düşüncesindeyim....
Özgür Çağrı
08-10-2011, 05:09
ama her yasak kendi isyancısını doğurur.
yav kardeşim yasak değil...
bir bayrak altında yaşıyoruz elbetki ortak kullandığımız şeyler olmalı...
yoksa yurttaş nasıl olacağız?
ben demiyorum ki kürtçe lazce çerkezce boşnakça vb. diller konuşulmasın, elbet k herkes kültürünü yaşamakta hürdür...
lakin ortak kullanım alanlarında tek dil olması gerekiyor ki anlaşabilelim...
he bana dersen tv de rahatsız edermi seni kürtçe?
tv izlemediğim için etmez...
lakin dışarda ki dil yozlaşmasına baktıkça ingilizcenin bile kullanılmasına aşırı derecede karşıyım...
Özgür Çağrı
08-10-2011, 05:17
türkçe reklam beni rahatsız etmiyorsa
kürtçe reklamda kimseyi rahatsız etmez sanırım
ingilizce reklam rahatsız etmiyor mesela
e böyle yurttaş oluruz zaten. öbür türlü bir kültürü diri tutmak için diğer kültürü yok etmek oluyor.
ya zaten çark baştan yanlış
bana kalsa devleti yıkalım yenisini kuralım
nerden tutsan elinde kalıyor
yav furkan türkçe reklam seni niye rahatsız etsin?
sen türkiye cumhuriyeti vatandaşı değilmisin?
kullandığımız dilimiz türkçe?
ne istediğinizn siz bile farkında değilsiniz:...
Özgür Çağrı
08-10-2011, 05:26
rahatsız etmiyor ama edebilirdide
tıpkı seni kürtçe reklamın rahatsız ettiği gibi
ama beni etmiyor
çünkü zaten beni devlet asimile etmiş
kürtçede bilmiyorum
ben kolay lokmayım :)
acıtasyon yapma la...;D
millet dinden asimile oldu, onu neden görmüyorsun yada görüyorsan söylemiyorsun?
Özgür Çağrı
08-10-2011, 05:32
valla zaten onun için eylem bile yapıyorum :)
birazda asimile olan kültürler için bari biraz laf edeyim .
et furkanım et...
kardeşim sitemimizi birbirimiz dinleyelim....
bak abin kör bir aşkın pençesinde savrulup duruyor...
ben ne yapayım?
yol göründü bize yine...
İntifada
08-10-2011, 05:40
bazıları hala dünyaya liderlik rüyası göre dursun biz daha reklam filminin vatanı böleceği korkusu yaşıyoruz :)
ufkumuz çok dar çok canlı yayında kuş dili konuşanı gördük gülüp geçtik ama mesele kürtçe olunca aman olmaz :)
Özgür Çağrı
08-10-2011, 05:40
ne yolu .
uzun yollar furkanım...
bir yârenin peşinde 4 sene...
ya son bulacak yada devam edecek....
Özgür Çağrı
08-10-2011, 05:49
e artık isteyelim o zaman ..
söz nargile alıcam :)
Ne var bunda 20 milyon Kürt yaşıyor ülkede bırakın da kendi reklamlarını yapsınlar,izlesinler..
Benim tanıdığım kürtlerde var hiç biride öyle kürtçe reklam felan istemiyolar dağdaki
pkklı bile telsiz kayıtlarında Türkçe konuşuyo şimdi bu kürtçe reklamlar kanallar bilmem neler
sözde kürtlere hitap etmek için saçma değilmi yakında bunlar tabelaların
altına kürtçe yazıda yazarlar bir ülke bir çok ulusa hükmedebilir her dilde reklam
mı vericek o zaman Burası Türkiye ise onlarda bu ülkenin vatandaşıysa
tabikide resmi dille reklam verilmesi gerekir yakında bunlara özerklik verirlerse hiç
saşırmam herkes kürt milliyetçisi olmuş... Zaten bu işler böyle başlar bu gün kanal
yarın reklam öbür gün belkide daha neler neler kimse bunlar kadar özgür değil valla
ayrıca bir çok çekmiş insan var kürtlerin harici duyanda Türkiyenin tek kahırlı insanları bunlar zanneder...
İntifada
08-10-2011, 16:43
belki tanımadığın kürtler istiyordur :)
emin ol tanımadıkların tanıdıklarının milyon katı falandır...
vede mesela ben türküm hiç demedim ki şöyle bi türkçe reklam filmi çekilsin ağız tadıyla gerneşe gerneşe bi izlesem diye...
diyende duymadım nasıl olacak o iş...
kimsenin kürt milliyetçisi olduğu yok insanlar haktan yana tavır alıyor saçma kurallara itibar etmiyor...
bu gün kanal
yarın reklam öbür gün belkide daha neler nelerolaylar olaylar...
memleketi yıkar sonra...
bir reklamlık canı var devletin ya...
yakında bunlar tabelaların altına kürtçe yazıda yazarlar
yakında bunlara özerklik verirlerse hiç
saşırmam
Zaten bu işler böyle başlar bu gün kanal
yarın reklam öbür gün belkide daha neler neler
Bir reklam ile , tabelalarda türkçenin altına kürtçe yazılması ile (sadece belli yerlerde, d.bakır,hakkari vs gibi yerlerde gecerli olmak üzere) özerkliğin gelebileceğini söylemeniz akıl almaz bir şey.
Hepimiz kürt milliyetçisi olmadık. Bak kardeşim AK Partiye oy veren kürtler asla milliyetçilik yapmaz. Onu yapanlar bugün bdp'li kürtlerdir veya şuan dağda olanlardır. Milliyetçilik yaparlar, çunku zamanında devletten çok çekmişlerdir ve tabi imanda da zayıflık vardır biraz mutlaka. Yaptıkları şey asla ama asla tasvip edilemez bir şey fakat milliyetçiliği ancak o konumda olan insanlar yaparlar. Bizler değil.
Bizim söylemek istediğimiz tek şey; her seyi bu kadar ABARTMAYIN. Komplo teorileri üretmeyin.
'Kağıt' filminde diyor. Sadece bir kağıt parçası yüzünden bu devlet bu ülke yıkılıyorsa, bırak yıkılsın.
Ama bizim devletimiz, ülkemiz, bayrağımız, vatanımız bu kadar küçük basit değil ki böyle ufak tefek sebepler yuzunden hemen parçalansın, yıkılsın.
Siz biz hepimiz sadece panik yapmayalım, birbirimizi galayana getirmeyelim, sakin olalım.
Çünkü inanın ki bu tür milliyetçilik yaparak, sert çıkarak, aklınızdan korku filmi seyrediyormuşcasına teoriler üreterek bu ülkeye en büyük zararı siz verirsiniz.
Nefret ettiğimiz, içlerinde zerre merhamet olmadıgını söylediğimiz bdp/pkk'dan daha fazla tehlikeli olmuş olursunuz şu sözlerinizle.
Velhasıl kelam; Bu uygulamayı desteklerim şayet olursa. Olmasaydı da gece gunduz niye kürtçe reklam yok deyip kendi kendimi de yemezdim. Yani olup olmaması biz ''milliyetçi olmayan kürtler'' için pek de önemli değil. Fakat böyle bir uygulama yapılacagı sırada ise saçma sapan tepkiler verip de bu uygulamaya karsı çıkmayız, bunun yanlıs olacağını ve sırf bu yuzden ülkenin bölüneceğini söylemeyiz.
Çünkü böyle bir şeyin olması mumkun değil.
Bir reklam ile , tabelalarda türkçenin altına kürtçe yazılması ile (sadece belli yerlerde, d.bakır,hakkari vs gibi yerlerde gecerli olmak üzere) özerkliğin gelebileceğini söylemeniz akıl almaz bir şey.
Hepimiz kürt milliyetçisi olmadık. Bak kardeşim AK Partiye oy veren kürtler asla milliyetçilik yapmaz. Onu yapanlar bugün bdp'li kürtlerdir veya şuan dağda olanlardır. Milliyetçilik yaparlar, çunku zamanında devletten çok çekmişlerdir ve tabi imanda da zayıflık vardır biraz mutlaka. Yaptıkları şey asla ama asla tasvip edilemez bir şey fakat milliyetçiliği ancak o konumda olan insanlar yaparlar. Bizler değil.
Bizim söylemek istediğimiz tek şey; her seyi bu kadar ABARTMAYIN. Komplo teorileri üretmeyin.
'Kağıt' filminde diyor. Sadece bir kağıt parçası yüzünden bu devlet bu ülke yıkılıyorsa, bırak yıkılsın.
Ama bizim devletimiz, ülkemiz, bayrağımız, vatanımız bu kadar küçük basit değil ki böyle ufak tefek sebepler yuzunden hemen parçalansın, yıkılsın.
Siz biz hepimiz sadece panik yapmayalım, birbirimizi galayana getirmeyelim, sakin olalım.
Çünkü inanın ki bu tür milliyetçilik yaparak, sert çıkarak, aklınızdan korku filmi seyrediyormuşcasına teoriler üreterek bu ülkeye en büyük zararı siz verirsiniz.
Nefret ettiğimiz, içlerinde zerre merhamet olmadıgını söylediğimiz bdp/pkk'dan daha fazla tehlikeli olmuş olursunuz şu sözlerinizle.
Velhasıl kelam; Bu uygulamayı desteklerim şayet olursa. Olmasaydı da gece gunduz niye kürtçe reklam yok deyip kendi kendimi de yemezdim. Yani olup olmaması biz ''milliyetçi olmayan kürtler'' için pek de önemli değil. Fakat böyle bir uygulama yapılacagı sırada ise saçma sapan tepkiler verip de bu uygulamaya karsı çıkmayız, bunun yanlıs olacağını ve sırf bu yuzden ülkenin bölüneceğini söylemeyiz.
Çünkü böyle bir şeyin olması mumkun değil.
Bakıyorum sadece kürt milliyetçisi değilmişsin birde dağdakileride savunurmuşsun
benim senin gibi dağdaki üç beş çapulcuyu kendine yakın gören kişilerle tartışmam bile söz konu değildir...
:):):):)
bi ara eğer canım isterse sana cevap veririm aysenur'cum..
bazıları hala dünyaya liderlik rüyası göre dursun biz daha reklam filminin vatanı böleceği korkusu yaşıyoruz :)
ufkumuz çok dar çok canlı yayında kuş dili konuşanı gördük gülüp geçtik ama mesele kürtçe olunca aman olmaz :)
Bir damla su ile birşey yapamazsın. Ama binlerce damla su ile adam öldürebilirsin. Kürtçe Tv, Kürtçe Reklam, Kürtçe eğitim, Kürtçe şehir isimleri, Kürtçe tabela, Kürtçe nüfus cüzdanı... Özerk Kürt Devleti, Kürt bayrağı, vergiden muafiyet...
Bak bu görüntüler daha geçen gün bizim topraklarımızda yaşandı;
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2011/08/02/--1525749.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2011/08/02/--1525751.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/568x337/2011/08/02/iran-i-protesto-eden-bdp-liler-siniri-gecmek-istedi-1525778.Jpeg
Sen bu ülkede bunu yaparsan, ben de Kürtçe Tv gibi taleplere şüpheyle bakar, karşı çıkarım. Vatan bu. Hepimizin evi.
Sorunu hala basit bir Kürtçe reklam olarak düşünüyorsun. Sadece tek bir soru; Kürtçe reklam konusunu ilk kim düşünüp bu konuyu gündeme taşımış? Kürtçe reklamın önü açıldı. Kürtçe reklam gibi bahanelerle ortalığı yakıp yıkanlar, adam öldürenler, şimdi kalkıp teşekkür mü edecek. Allah razı olsun, sorunumuzu çözdünüz mü diyecek.
Bu kafirlerin diyeceği belli. "Devlet bizi öldürdü. Astı kesti. Şimdi basit bir Kürtçe reklama onay verdi diye hiçbir şey çözülmez." TRT 6 açıldığında sanki çok teşekkür etmişlerdi. Ak Parti'nin yaptığı onca yatırıma, onca iyiliğe, ölüm kusarak karşılık verdiler.
Hala "Yazıktır günahtır. Pkk değil, benim doğudaki Kürt kökenli sarı çizmeli Mehmet ağam istiyor bunları. Yapalım. İnsanlıktır." diye düşünen insanlarımız varsa sakın sokağa bile çıkmasınlar. Devir kötü. Elinde şekerle gezen çok insan kasabı var. Bu kadar iyi düşünen, saf insanları yaşatmazlar.
Tarantula_
08-10-2011, 17:08
Bakıyorum sadece kürt milliyetçisi değilmişsin birde dağdakileride savunurmuşsun
benim senin gibi dağdaki üç beş çapulcuyu kendine yakın gören kişilerle tartışmam bile söz konu değildir...
Selamün Aleyküm,
Önce bir desdur alın hanımefendi, AL'mi'yi bu forumda tanıyan tanır. Fakat görmekteyim ki sizin böyle bir niyetiniz yok, daha ne kadar hukuğunuz varda böyle bir yakıştırmada bulunuyorsunuz, kime terörist sempatizanı dediğinize dikkat buyurunuz. Bugün tabelalara ingilizce yazılıyor dert ediyor musunuz ya da anadili ingilizce olan üniversiteler mevcut, kürsüler mevcut dil hususunda bu kadar hassas olan kaçınız çıkıp ülke bölünüyor dediniz ingilizce çağdaş bir dil değil mi sorun yok ? Kim inkar ederse etsin bu ülkede yaşan bir kürt çoğunluk var ve yok kürtçe kanal yok kürtçe reklam yok kürtçe tabela bunlarla ülke bölünmez ha bölende ancak hayalperesttir. Sizin bakış açınızla Osmanlı 100 yılda 1000 parçaya ayrılırdı...
Eşref geçenlerde de aysel tuğluk denilen kendini bir şey sanan kadın özerklik ilan etti. O özerklik ilan etti özerklik mi oldu? E bu görüntüler dünden bugune her nevruzda ya da mitinglerinde yapılan gösterilerde mevcut olan görntülerdir. Onları bu kadar ciddiye almamak lazım diye düşünüyorum.
İntifada
08-10-2011, 17:11
Kürtçe Tv, Kürtçe Reklam, Kürtçe eğitim, Kürtçe şehir isimleri, Kürtçe tabela
açıkçası şu saydıklarında herhangi bir sakınca görmüyorum...
aksine verilmemesini bir utanç olarak sayıyorum...
anadolu liselerinin tercih kitapçıklarında paşa gibi lisenin yanına almanca ingilizce fransızca yazıyor devlet biride gıkını çıkarmıyor...
arkadaş senin devletini kürtler yıkmadı gidip kürtlere düşman oluyorsun...
konuşacak tabi elin emperyalistinin dilini her alana alacaksın reklama,okula,tabelaya ama vatandaşın olan kürt bunu isteyince aman devlet elden gider...
ne narin devletiniz varmış...
TRT Şeş sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum. Türkçe bilmeyen vatandaş Roj TV izleyince daha mı rahatsınız?
Eşref geçenlerde de aysel tuğluk denilen kendini bir şey sanan kadın özerklik ilan etti. O özerklik ilan etti özerklik mi oldu? E bu görüntüler dünden bugune her nevruzda ya da mitinglerinde yapılan gösterilerde mevcut olan görntülerdir. Onları bu kadar ciddiye almamak lazım diye düşünüyorum.
Orada pkk ve apo posterleri var. Pkk bölücü örgüt değil mi? Apo terörist değil mi? O görüntülerde adamlar pkk çaputunu dalgalandırıp burası Özerk Kürdistan diyor. Bu bölücülük değil mi? O zaman balyoz davası sanıklarını da serbest bırakalım. Adamlar planlamış ama kendi kendilerine. Ciddiye almayalım.
Bu tür olayları ciddiye almak için adamların resmen ülkeyi bölmesini mi bekleyeceğiz?
arkadaş senin devletini kürtler yıkmadı gidip kürtlere düşman oluyorsun...
konuşacak tabi elin emperyalistinin dilini her alana alacaksın reklama,okula,tabelaya ama vatandaşın olan kürt bunu isteyince aman devlet elden gider...
ne narin devletiniz varmış...
Akıncı kardeşim, sen benim yazdıklarımı okumadın herhalde. Benim akrabalarımda da Kürt var. Teyzem Kürt kökenli biriyle evli. En yakın kuzenlerim Kürt. En samimi olduğum arkadaşım Kürt. Zaten ben de Kürt değilim ama doğuluyum. Benim dediğim pkk yanlısı bölücüler. Bunların dini mezhebi, milliyeti olmaz.İster Türk olsun isterse benim gibi Çerkez.
Sen bugün gitsen, doğudaki o temiz kalpli Kürt kökenli kardeşime sorsan, sana "Kürtçe televizyon reklamı istiyoruz." mu der?
Adam önce Kürtlüğü kullanan pkk illetinden kurtulmak ister. Aş ister. Ekmek ister. Bölgeye yatırım isterim. İş yok. Aş yok. Yatırım yok. Pkk illeti yüzünden bölgeye giden doktor yok, öğretmen yok. İş adamı yok. Sen kalkıyorsun Kürtçe reklamı istiyorsun. Yahu adam demez mi "ayranımız yok içmeye tahtırevanlı mı gideceğiz..."
Böyle basit şeyleri kimin istediği belli. Adamlar sorun çıkartmak için suni gündem oluşturuyor. Bunu nasıl göremezsin?
TRT Şeş sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum. Türkçe bilmeyen vatandaş Roj TV izleyince daha mı rahatsınız?
Hayda.
İntifada
08-10-2011, 17:46
yav bu saydıkların sadece kürtler için mi geçerli?
bana gelsen sorsan bende iş aş ekmek isterim...
sana gelip sordular mı hiç türkçe reklam istertmisin diye ?
banada sormadılar...
yada toplumsal bir konsensüs mü sağlandı ingilizce reklam olabilir,ingilizce eğitim olabilir,ingilizce tabela olabilir diye...
tarihin boyunca savaştığın adamların dili sorun olmuyor pkk var diye kürtlerin ki sorun oluyor öyle mi :)
devlet o dediklerini yapamıyorsa bide gidip kürtçe reklam olmazmı diyecek...
pkk ile savaş devletin işidir...
suni gündemse izin verme neden adamlara suni gündem oluşturacak açıklar veriyorsun...
o söylemeden sen gör yap...
bende türk kimliğini kullanarak etmediği zulmü bırakmayan faşistlerden kurtulmak istiyorum ama herhangi birşeyden fedakarlık yapmıyorum sen yapıyormusun ?
yav bu saydıkların sadece kürtler için mi geçerli?
bana gelsen sorsan bende iş aş ekmek isterim...
sana gelip sordular mı hiç türkçe reklam istertmisin diye ?
banada sormadılar...
yada toplumsal bir konsensüs mü sağlandı ingilizce reklam olabilir,ingilizce eğitim olabilir,ingilizce tabela olabilir diye...
tarihin boyunca savaştığın adamların dili sorun olmuyor pkk var diye kürtlerin ki sorun oluyor öyle mi :)
devlet o dediklerini yapamıyorsa bide gidip kürtçe reklam olmazmı diyecek...
pkk ile savaş devletin işidir...
suni gündemse izin verme neden adamlara suni gündem oluşturacak açıklar veriyorsun...
o söylemeden sen gör yap...
bende türk kimliğini kullanarak etmediği zulmü bırakmayan faşistlerden kurtulmak istiyorum ama herhangi birşeyden fedakarlık yapmıyorum sen yapıyormusun ?
Bende ülkemizi bölmek isteyen pkklı teröristlerden kurtulmak istiyorum. Fedakarlık da yapıyorum. Bebek katilini el bebek gül bebek besliyorum. Pkklı teröristleri meclisime alıyorum. Maaş veriyorum. "Gelin sorunları demokratik yollarla çözelim" diyorum. Onlar ise Cemil Çiçek'İn dediği gibi "meclise gelmeyiz, yemin etmeyiz, ya dediklerimizi yaparsınız ya da ölüm saçar, ülkeyi yakar yıkarız" diyor. Buna rağmen onlara tahammül ediyorum. Şehitlerimin arkasından sessizce göz yaşı döküyorum.
Peki benim haklarıma ne olacak?
Biz Türkçülük yapmıyoruz lütfen kimsede burda Kürtçülük
yapmasın bu kadar kürtçülük yaparsanız faşist mhplilerle aranızda ne fark kalır onlarda sözde milliyetçi ya hani...
Burada Türkler var burda her gün şehit haberleri var bütün bu ülkede olanların üzerine sizin bu Kürt miliyetçiliğinizi kimse kaldıramıyo...
İntifada
08-10-2011, 18:02
bdpnin tüm kürtleri temsil ettiğini mi varsayıyorsun...
ak partiye oy veren yada bdp ye oy vermeyenin suçu ne?
bdpye oy verenler yüzünden haklarından mı vazgeçsinler?
biz chpye oy verenler yüzünden yada mhp ye oy verenler yüzünden hakkımızdab vazgeçiyormuyuz?
güneydoğuda bdpnin 2 katı vekil çıkarttık ne işe yarar onlar ?
neden kürt sorununa dair bu tür ince noktaları taşımazlar meclise ?
sen o kadar vekilinle bu noktaları kaçırırsan elbet birileri nemalanır...
hangi hakkından yoksunsun desene bi ?
Cihannur
08-10-2011, 18:03
Taslakta en dikkat çekici düzenlemelerden birisi Kürtçe reklamın önünü tıkayan ‘Türkçenin dışındaki diller’de reklam konusunda oldu.
Yapılan oylama sonucunda ise üç muhalif oya karşın, beş üyenin oylarıyla Kürtçe reklama yeşil ışık yakıldı. Böylece, sadece Kürtçe yayın yapan TV’ler değil, bütün televizyon kanallarında Kürtçe reklam yayımlanmasının önü açıldı. Yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesinin en az 2 ayı bulması tahmin ediliyor.
Habertürk
Haberde Türkçe'nin dışındaki dillerde reklama izin verildi deniliyor; yani Kürtçe'ye özel bir uygulama söz konusu değil.
Türkçü faşistlerin ve Kürtçü faşistlerin ülkemizi ve milletimizi bölüp parçalama çabalarına karşı uyanık ve dikkatli olmalıyız. Her iki halkın faşistleri pusuda bekliyorlar.
Kürtçe, ilkokuldan lise sona kadar seçmeli ders olabilir; böylelikle ana dilde öğretim isteyenlerin bölücü olmayanları, Kürtçe'nin seçmeli ders olmasının Kürtçe'nin yaşatılması ve Kürt çocuklarına öğretilmesinde yeterli olduğunu görüp, Kürtçü faşistlerin oyunlarına gelmezler inşaallah.
iyide bu yapılan resmen bdp nin istedği doğrultuda....
Tarantula_
08-10-2011, 18:04
Biz Türkçülük yapmıyoruz lütfen kimsede burda Kürtçülük
yapmasın bu kadar kürtçülük yaparsanız faşist mhplilerle aranızda ne fark kalır onlarda sözde milliyetçi ya hani...
Burada Türkler var burda her gün şehit haberleri var bütün bu ülkede olanların üzerine sizin bu Kürt miliyetçiliğinizi kimse kaldıramıyo...
İnsanın fikri neyse zikride odur hanımefendi, burada milliyetçilik güden kimse yok. Benim umrumda değil kürt, türk, laz, çerkez vs vs. Allah ırkçılığı yasak kılmıştır bizlere, ben önce Müslüman'ım... Beni bu dünyanın kaideleri değil Allah'ın koyduğu kurallar hikmete erdirecektir İnşAllah, bu persfektifte insanların kısıtlanması, yasaklanması zalimliğe girer...
Bence siz aşırı milliyetçilik duygularınızdan arınıp olaya salt İslami pencereden bakmalısınız.
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 18:08
Bence de olaya din penceresinden bakmalıyız (çünkü esas olan yani insanın akıbetini belirleyici dindir)
ve
unutmamalıyız ki başkalarını bile kucaklamamız gerekirken, birbirimizi kırarsak, Başbakanımız'ın yüzüne kolay kolay bakamayız.
İnsanın fikri neyse zikride odur hanımefendi, burada milliyetçilik güden kimse yok. Benim umrumda değil kürt, türk, laz, çerkez vs vs. Allah ırkçılığı yasak kılmıştır bizlere, ben önce Müslüman'ım... Beni bu dünyanın kaideleri değil Allah'ın koyduğu kurallar hikmete erdirecektir İnşAllah, bu persfektifte insanların kısıtlanması, yasaklanması zalimliğe girer...
Bence siz aşırı milliyetçilik duygularınızdan arınıp olaya salt İslami pencereden bakmalısınız.
Bende aynı şeyleri söylüyorum ırkçılık yapmayın diyorum ama burda Kürt milliyetçiliği yapılıyo
herkes görüyo üstelik Türklere saygı duyulmucak kadar yapılıyo eğer bir faşistlik yapılmıcaksa iki
tarafında yapmaması gerekir bunun ortası yok...
Tarantula_
08-10-2011, 18:11
Bence de olaya din penceresinden bakmalıyız (çünkü esas olan yani insanın akıbetini belirleyici dindir)
ve
unutmamalıyız ki başkalarını bile kucaklamamız gerekirken, birbirimizi kırarsak, Başbakanımız'ın yüzüne kolay kolay bakamayız.
Herşeyi bir kenara bırakalım güzel abim Yüce Yaradan'ın huzuruna nasıl çıkarız kalp kırmışken...
Kalp kırmanın Kabe'yi yetmiş kez yıkmaktan beter olduğunu bildiğimiz halde...
Tarantula_
08-10-2011, 18:13
Bende aynı şeyleri söylüyorum ırkçılık yapmayın diyorum ama burda Kürt milliyetçiliği yapılıyo
herkes görüyo üstelik Türklere saygı duyulmucak kadar yapılıyo eğer bir faşistlik yapılmıcaksa iki
tarafında yapmaması gerekir bunun ortası yok...
Benim anlatmak istediğim sizin burada kürt milliyetçiliği yapılıyor kanısına varmanızın yanlış bir değerlendirme olduğudur. Burada kürtler mühim değil burada süregelen bir haksızlık söz konusudur, eğer kürt uyruklu vatandaşlar anadillerinde bir kanalın yokluğundan rahatsızsa bu yapılır bunda bir sorun yok yani sosyal devlet anlayışının milliyetçilikle bir alaksı yok diyorum...
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 18:15
Haklısın abi. Üstelik birbirimizin kalbini kırmak daha beter. Bir reklam konusu bizi böyle germemeli. Birileri tuzak kuruyor da olabilir. Ona da düşmemeliyiz. Ben Türküm ve bu durumdan hiçbir şikayetim olmadığı gibi memnunum ama bana değer de vermez, benim değerimi de almaz. Asıl kimlik din kimliğidir. O da İSLAMdır.
Reklam da kanal da hayırlı olsun. Bence gerek yoktu ama rahatsız da olmadım.
Tarantula_
08-10-2011, 18:20
Haklısın abi. Üstelik birbirimizin kalbini kırmak daha beter. Bir reklam konusu bizi böyle germemeli. Birileri tuzak kuruyor da olabilir. Ona da düşmemeliyiz. Ben Türküm ve bu durumdan hiçbir şikayetim olmadığı gibi memnunum ama bana değer de vermez, benim değerimi de almaz. Asıl kimlik din kimliğidir. O da İSLAMdır.
Reklam da kanal da hayırlı olsun. Bence gerek yoktu ama rahatsız da olmadım.
Kesinlikle haklısınız, aslolan İslami kimliğimizdir.
Olay bu kadar basit aslında gerek olmadığını düşünseniz bile saygılısınız, ne mutlu...
Benim anlatmak istediğim sizin burada kürt milliyetçiliği yapılıyor kanısına varmanızın yanlış bir değerlendirme olduğudur. Burada kürtler mühim değil burada süregelen bir haksızlık söz konusudur, eğer kürt uyruklu vatandaşlar anadillerinde bir kanalın yokluğundan rahatsızsa bu yapılır bunda bir sorun yok yani sosyal devlet anlayışının milliyetçilikle bir alaksı yok diyorum...
Kürtçe ezan, Kürtçe Kur'an, Kürtçe namaz, farklı imam, farklı cami, ayrı Cuma namazı da istiyor.
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 18:27
Kesinlikle haklısınız, aslolan İslami kimliğimizdir.
Olay bu kadar basit aslında gerek olmadığını düşünseniz bile saygılısınız, ne mutlu...
Evet. Gerek olmadığını düşünüyorum ama Kürt kökenli vatandaşları önemsemediğim için değil. Sadece zorlama şeyler gibi geliyor bana ama yine de rahatsız olmuyor.
Niye mi zorlama? Mesela ben tanıştığım birisinin Kürt olup olmadığını belki hiçbir zaman merak etmem. Öğrensem, önem vermem. Tanıdıklarımın çoğunu etnik kökenini bilmiyorum. Ve vatandaşların tamamına yakını benim gibi. İşte o yüzden zorlama geliyor bana. Yine de muhtemelen faydalı oluyordur.
Her gün şehit veriyoruz ama birileri hala geçmişte yok
kürtler şöyle çekti böyle çekti peki bu günki şehitleri kim savunucak onlarbu bedelleri
Türkiyeye ödettiler bundan sonra ödicekleri bir bedel yok ancak bir bedel var dolayısiyle
burda sürekli dönüp dolaşıp geçmişi hatırlatmak olmuyo bizde bu günü hatırlatalım
o zaman onlar askerleri vururken sevinç çığılıkları atarken annelerin yürekli ağlıyo
bizde bunlarımı sürekli hatırlatmalıyız o zaman...
Bilmiyorum bu ülke daha ne yapsın bunlara..
.Kürt hakları nerdeyse Türk haklarının önüne geçicek burası Türkiye ise
herkes bunu bilerek yaşıcak isterseniz Diyarbakıra ayrı bir kanal açalım
güneydoğuda sınırda kimlik kontrolü yapıyolar burası Türkiye değilmi reklamla
bilmem neyle uğraşılacığına gidip bunlarla uğraşsınlar!!
Tarantula_
08-10-2011, 18:31
Evet. Gerek olmadığını düşünüyorum ama Kürt kökenli vatandaşları önemsemediğim için değil. Sadece zorlama şeyler gibi geliyor bana ama yine de rahatsız olmuyor.
Niye mi zorlama? Mesela ben tanıştığım birisinin Kürt olup olmadığını belki hiçbir zaman merak etmem. Öğrensem, önem vermem. Tanıdıklarımın çoğunu etnik kökenini bilmiyorum. Ve vatandaşların tamamına yakını benim gibi. İşte o yüzden zorlama geliyor bana. Yine de muhtemelen faydalı oluyordur.
Bende önem vermem, ben karadenizliyim kendi etnik kimliğimi dahi bilmem umrumda da değil, Allah kullarım diye hitap etmiş bizlere, türk-kürt diye değil. Tabi ki öyle fakat devletin ve vatandaşların vicdanı rahat en azından, bu zamana kadar atılan adımların en büyüklerini attık...
Kürtçe ezan, Kürtçe Kur'an, Kürtçe namaz, farklı imam, farklı cami, ayrı Cuma namazı da istiyor.
Abi el-insaf siz benden daha iyi biliyorsunuz bu konuda at izi it izine karışmış olduğunu. Gerçekten ayrılık çıkartacak şeyleri bdp istiyor ve bdp asla kürtleri temsil özelliğine sahip değil...
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 18:46
Dikkat. Tuzak var!
Geçmişte hata yapılmış olabilir ama hata birçok kesime yapıldı ve o kesimler Ak Parti sayesinde, geçmişle hesaplaşıyorlar ve ülkeyi daha iyi hale getiriyorlar.
Günümüzde şehit oluyor ama müsebbib, Kürtler değil, teröristler. Kürtler'e kızacak birşey yok. Terörü imha etmek gerekiyor.
Yani geçmişteki uygulamalar da günümüzdeki şehitler de devletin veya Kürtler'in işi değildir. Birisi bir çetenin, diğeri bir çetenin işidir. Oyuna gelmeyelim. Birbirimizi üzmeyelim. Çeteleri diz getirelim.
Tarantula_
08-10-2011, 18:49
Her gün şehit veriyoruz ama birileri hala geçmişte yok
kürtler şöyle çekti böyle çekti peki bu günki şehitleri kim savunucak onlarbu bedelleri
Türkiyeye ödettiler bundan sonra ödicekleri bir bedel yok ancak bir bedel var dolayısiyle
burda sürekli dönüp dolaşıp geçmişi hatırlatmak olmuyo bizde bu günü hatırlatalım
o zaman onlar askerleri vururken sevinç çığılıkları atarken annelerin yürekli ağlıyo
bizde bunlarımı sürekli hatırlatmalıyız o zaman...
Bilmiyorum bu ülke daha ne yapsın bunlara..
.Kürt hakları nerdeyse Türk haklarının önüne geçicek burası Türkiye ise
herkes bunu bilerek yaşıcak isterseniz Diyarbakıra ayrı bir kanal açalım
güneydoğuda sınırda kimlik kontrolü yapıyolar burası Türkiye değilmi reklamla
bilmem neyle uğraşılacığına gidip bunlarla uğraşsınlar!!
Ezebercilik kokuyor... Ayrıca vatanevlatlarını katleden hainler ayrıdır tüm kürtleri töhmet altına sokmak saçma olur, hem dağda almanıda var rusuda ...
[QUOTE=Eşref;931085]Orada pkk ve apo posterleri var. Pkk bölücü örgüt değil mi? Apo terörist değil mi? O görüntülerde adamlar pkk çaputunu dalgalandırıp burası Özerk Kürdistan diyor. Bu bölücülük değil mi? O zaman balyoz davası sanıklarını da serbest bırakalım. Adamlar planlamış ama kendi kendilerine. Ciddiye almayalım.
Bu tür olayları ciddiye almak için adamların resmen ülkeyi bölmesini mi bekleyeceğiz?
QUOTE]
Sen bunların gercekten ülkeyi bölebileceklerine inanıyor musun?
Aslında birçok şeyi başarmışlar sanıyorum. Yani onların amacı zaten buydu. Bizleri korkutmak, endişelendirmek, bir yerden sonra kürt-pkk ayrımını yapamamak, ikisini birbirine karıstırmak, onların sözde gücüne inanmak, ortalığı velveleye vermek, kendi içimizde bölünmek vs.
Onların tam da istediği şey bu.
Ben de onların tam olarak içinde yaşayan biri olarak diyorum ki; Siz bunları ne kadar ciddiye almaz, onların sadece kendilerini kandırdığına inanır, bu ülkenin asla ama asla bölünmyeceğini düşünürseniz bunlar hiçbir şey yapamazlar.
Ben bunun garantisini açık açık verebilirim size arkadaşlar. Bunlar bu ülkeyi bö-le-mez. Özerklik gibi bir saçmalığı da ba-şa-ra-maz-lar. Yeter ki biz bu kadar korkak olmayalım.
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 20:54
Bölünme bir yana, Osmanlı mirasına sahip çıkma ve yine, yeniden büyüme arefesinde olabiliriz...
Saltuk Buğra Han
08-10-2011, 20:59
Reklamdan her hangi bir şey olmaz.
Sonuç da dağ da dolaşan çakalların terlemiş koltuk altı parfüm reklamını yaparken ki hallerini koyacak değiller ya.
Kendilerinin bile çoğunun anlayamayacağı reklamlar.
Bir de bunların kendi kanalları yok mu beyler.Orada hiç bir reklam verilmiyor. Her şey devletten mi beklenecek.
Olmadı bari bir de hamam da kese yapsın devlet.
Sabahları da kahvaltıyı yataklarına götürür.
Biraz da kendin bir şeyler yapacaksın.
Ben şahsen kendi adıma hala orada çakallar kendilerine yaşam yeri bulabiliyorsa bunda bir eksiklik var derim ve orada yaşayan tüm kürtlere şüpheyle bakarım.
Sabahtan akşama kadar pinekleyeceğiniz yer de şöyle bir kımıldayın da iki zıplayın bakalım ne kadar zıplıyorsunuz.
Ona göre de devlet size zıplasın.
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 21:06
Bu da güzel yorumdu ama birşey var: Sadece orada yer bulmuyorlar ki kendilerine. Her şehirde olabiliyorlar. Yani Kürt vatandaşlarının tehdit durumu hariç herhangi bir desteği genel olarak yok bence.
Özgür Çağrı
08-10-2011, 21:15
Ayşenur hanım sadece sen şehid vermiyorsun veya sadece türk çocukları şehid olmuyor.
Binlerce kürt çocuğuda şehid oldu pkk ile çatıştı gazi oldu bu topraklarda.
Şehid cenazelerinden kürtçe ağıtlarda yükseldi çoğu zaman.
Ayrıca reklamdır televizyondur ana dilde eğitimdir ve tüm diğer insani haklar pkk ' nın değil benimde istediğimdir. Salt pkk istekleri değil bunlar.
benim kuzenim finlandiyada ana dilde eğitim görüyorsa göçmen olarak
bu toprakların sahiplerinden biri olan kürtler ev sahibi olmalarına rağmen neden ana dilde eğitim göremiyorlar. ana dilde eğitimi geçtim neden çocuklarına devlet kürtçe öğretmiyor ?
Ben kürtçe bilmiyorum kuzenlerimin çoğuda bilmiyor
Alın işte kültürel asimilasyon . Bu insanlık suçudur .!
iki cihanda davacıyım hem pkk itlerinden hem türkiye cumhuriyetinden.
yaktınız yıktınız sömürdünüz ağlattınız sürdünüz
pkk geldi niye yardım etmiyorsun diye yaktı devlet geldi niye yardım ediyorsun diye yaktı
3 tane pkk leşi dağdan geldi yas ilan edildi devlet esnafını koruyamadı suçlu kürt esnafı oldu
sonra vay efendim kürtler anlayış göstersin yok şöyle yapsın böyle yapsın
sen ne bok yedinde bu halka emir veriyorsun
bu halk şamar oğlanımı
o zaman ergenekon köpekleri çıktı yıllarca ebemizi ağlatmış
hadi bakalım
Türkçe reklam kabul etmeyeyim mi ?
Türkçe televizyon istemeyeyim mi ?
böyle saçmalık mı olur ?
sizin açınızdan bakarsak bende şunu demem lazım
kürtler pkklı ise türklerde ergenekoncudur
hadi bakalım
böyle iş olur mu ?
olmaz.
Ahmet Yasin
08-10-2011, 21:36
Ayşenurun demek istediği bu tür şeyler arttıkça kürt milliyetçiliğinde yükseldiği,han, kürtçe kanal kitaplar vs. çoğaldı ya,buna karşılık pkk ve bdp de silahlı mücadeleden dolayı bunlar gerçekleşti diyor,buna karşılık ayşenur da reklamın gereksiz olduğu,anların hanesine + olarak geçtiğini düşünüyor.Ama reklam harbiden çok saçma olmuş bak caydım demin yazdığımdan ;D Müzik tamam,film tamam,kitap tamam,kanal tamam,ama reklama ne hacet ? pkk nın sözcülüğünü yapan fırat yavşak ajansı dahi Türkçe haber yapıyorken,pkk steleri kürtçe yayın yapıyorken,pkk içinde bile kürtçe türkçe kavgası yaşanmışken,kürtçe reklamın kürtler için getirisi yok ki.Zaten reklam verende olmucaktır.Büyük kanallarda dönmeyecektir,dönse bile günde 1-2 reklamı geçmez.Kürtlerin çoğu türkçe biliyorken,türklerin çoğu kürtçe bilmiyorken,ticaretle uğraşanlar buna yanaşmayacaktır illa ki.
Türk milliyetçiliği artınca Kürt milliyetçiliği artar.Türkiyedeki milliyetçilik temeli ''Ne mutlu Türkim diyene'' diyerek artmaya başlamıştır.
neden bu talep bir pkk talebi gibi yorumlanmış?
yoksa biz hala 'kürtler = pkk' zihniyetini aşamadıkmı?
neden canımızı yakan bu örgütün temelini göremiyoruz? mantıktan ziyade duygularımızı ön plana çıkarıyoruz?
her fırsatta aynı kefeye koyup, değersiz görüp, tabiri caizze kan kusuyoruz?...
bu kararı gayet mantıklı, belki geç kalınmış, belki bazı zihniyetlerin çürüklüğü dikkate alınarak cesaret edilememiş, belki bir çok gönlü almayı sağlıycak, belki birçok deformeliği yeniliycek , gayet sevindirici bir karar olarak görüyorum...
Gönülden
08-10-2011, 21:56
Kürtce müzik dinlemek, reklam izlemek, filim seyretmek bunlarla vatan bölünmez...insanların hakkı olanı başkasının lüluf olarak görmesi çok yanlış..
Reklam ticari bir unsurdur.. bir reklamı bile vatan bölücülüğüyle kıyaslayacak kadar doldurulmuşuz malesef..Üretici zaten kimse anlamayacağı için ulusal tv'lere reklamı Kürce vermez...trt şeş veya Dünya Tv'de program arası reklamını kürçe dinlese ne çıkar hatta daha iyi olur...sanki Kürt kanalı seyreden Türk kanalı seyretmeyip kendini tamamen herşeyten soyutlamış gibi konuşmak yanlış..
Malesef devlet politikasının yanlış yöntemlerini bugün iki halk beraber yaşıyor...ama bir gerçek var ki bu yanlış politikada madur olan asimile olan Kürt tarafı olmuştur...geç kalınmış haklar için ortalığı ayağa kaldırmanın anlamı yok...ne zaman ki evet bu ülkeyi böler diyeceğimiz bir durum olur işte o zaman hepimiz vatan milliyetcisi olabiliriz
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.