Orijinalini görmek için tıklayınız : kürtçeye hayır
Ebru_ist
08-26-2007, 17:26
kürtçenin sivil anayasaya girmesini protesto ediyorum..öyle olursa verdiğim oyu haram ediyorum ve öteki dünyada iki elim yakalarındadır bilsinler..sınırlarda şehitlerimiz can verirken biz onlara taviz veremeyiz
bende protesto edıorum..turkıyede yasayan bırcok azınlık var nıye onların dıllerı gırmıoda kurtce gırıo nıye onlar bunu ıstemıoda kurtler ıstıo..yavas yavas empoze etmeye calısıolar kurtlugu..ben bunda art nıyet arıorum..ve senı desteklıorum..
Ebru_ist
08-26-2007, 20:42
bende protesto edıorum..turkıyede yasayan bırcok azınlık var nıye onların dıllerı gırmıoda kurtce gırıo nıye onlar bunu ıstemıoda kurtler ıstıo..yavas yavas empoze etmeye calısıolar kurtlugu..ben bunda art nıyet arıorum..ve senı desteklıorum..
teşekkür ederim seçmeli ders olarak da olsa okullarda okutulmasının anayasaya girmesine karışıyız biz..ilgililere duyrulur..
kürtçenin sivil anayasaya girmesini protesto ediyorum..öyle olursa verdiğim oyu haram ediyorum ve öteki dünyada iki elim yakalarındadır bilsinler..sınırlarda şehitlerimiz can verirken biz onlara taviz veremeyiz
kardşler bende kürdüm ama .......terör yandaşı değilim.........kürt olmak terör yandaşı olmak değil......eminimki forumda o kadar kürt vardır....yazılarımıza dikkat edelim......terör yandaşlarını kapsayarak konuş..kürtler adına değil
kardşler bende kürdüm ama .......terör yandaşı değilim.........kürt olmak terör yandaşı olmak değil......eminimki forumda o kadar kürt vardır....yazılarımıza dikkat edelim......terör yandaşlarını kapsayarak konuş..kürtler adına değil
Sana can-ı gönülden katılıyorum ammar bu konuda...Kürt olmamama rağmen...
Sana can-ı gönülden katılıyorum ammar bu konuda...Kürt olmamama rağmen...
abi bu konu ne ya ........resmen kürtlere hakaret var.......zaten dikkat edin terör en çok kürtlerin içini yakıyo.....hoş insan insandır...bizde ayrım olmaz.dine aykırıdır
Diğer başlıklarda sana katılmadığım konular var ama bu konuda katılıyorum demek istedim..Sakin ol ;)
öncelikle yazima ön yargili yaklasilacagi icin belirtmek isterim kürt degilim, ankaradan ötesini bilmem..
ancak bu arkadasin protesto ettigi seyin tam tersini bende protesto ediyorum neyimi insanlarin temel haklarini yasayla elinden alinmasini..
bir insanin kendi dilini konusmasini yasaklamak bana cok absürd geliyor..evet Türkiyenin resmi dili Türkcedir ama bu bizim bazi gercekleri görmemiz anlaminda gelmemeli..
bu ülkede cok sayida kürt var ve aralarinda Türkceyi konusamayanlar bile var..arkadaslar yasaklamayla bir yere varilmaz aksine yasaklamak daha cezbedici olur ve illagal örgütlerin yasak üzerinde propaganda yapmalarina yarar..
yani bu isler öyle yasayla, yasakla olmaz..o insan Türk vatandasi ama Kürt siz ona zorla kimliginimi inkar ettireceksiniz, siz ona dilinimi unutturacaksiniz, siz onu zorla asimilemi edeceksiniz..
ne oldu o kadar yaygara kopariliyordu kürtce yayin gelirse bölünme olur diye ne oldu kac yildir kürtce yayin var ses seda yok..ne oldu kürtce kurslar gelince kiyamet kopar diyorlar..birakin kiyamet kopmasini o kürtce kurslari ilgisizlikten kapandi..
ama bizler o kesimi dislar, o kesimi yasa yoluyla asimile etmeye calisirsak pkk nin ekmegine yag süreriz...ak parti neden doguda, dtp ye rakip olmustur bunun analiz edelim cünkü oranin insanini önemsemistir, o insanlara deger vermistir, o insanlara bu ülkenin vatandasi oldugunu hatirlatmistir bu yüzden ak parti orada en büyük güc olmak yolunda ilerliyor..
ancak bizlerde gecmistekiler gibi yasaklarla birseyler yapmaya calisirsak sonuc elde edemeyiz o 20 yildir bitmeyen pkk yida bitiremeyiz..pkk yi askeri gücle bitirmek önemli degil, önemli olan insanlarin beynindeki pkk yi bitirmek..
bir ayrimi iyi yapalim pkk kürt kökenli bir terörist örgütüdür ancak her kürt pkk li degildir..bizler sapla, samani ayiramiyoruz her kürdü pkk li olarak görüyor, onlarin kendi dillerini konusmasini vatan hainligi olarak görüyoruz..
kürtcenin konusulmasi bir zenginliktir , kültürümüze katkidir ingilizce konusulurken laf yok hani ingilizce dünya dili ya dilimizi resmen istila etmeye basladi ingilizce ama ses yok cikin bakin dükkan isimlerine hangi dilde...eee bunu niye protesto etmiyoruz neden yillarca beraber yasadigimiz, omuz omuza beraber kurtulus savasi yaptigimiz, ayni kaptan su ictigimiz kardeslerimizin dillerini konusmasini yasakliyoruz..
arkadaslar önce beynimizdeki ön yargilari kiralim..kimse kusura bakmaisn kürtcenin serbest kalmasiyla bu ülke gitmez évet abartiya kacmadan bazi seylerin degismesi lazim yoksa pkk ve onun siyasi uzantisi dtp o bölgede en önemli güc olmaya devam edecektir..
Ebru_ist
08-26-2007, 21:39
ben her kürt bölücüdür dedim mi niye çarpıtıyorsunuz?vatanı bölmek niyetiyle kürtçenin anayasaya sokulmasına karşıyım..ben tc vatandaşıyım diyen herkesi kardeş görürüm..ama yaptırımlarla kimseye taviz verilemez.
ben her kürt bölücüdür dedim mi niye çarpıtıyorsunuz?vatanı bölmek niyetiyle kürtçenin anayasaya sokulmasına karşıyım..ben tc vatandaşıyım diyen herkesi kardeş görürüm..ama yaptırımlarla kimseye taviz verilemez.
peki kime taviz veriliyor?? pkk yami, kürt leremi? bir insanin kendi ana dilini ögrenmesi ne kadar sakincali o zaman biz gurbetciler ne yapalim hani haberler cikiyor ara sira iste bazi ülkeler gurbetcilerimizin ana dilini konusmalarina izin vermiyorlar diye hemen ne diyor bu nasil zihniyet, bak su fasistlere...
eee biz niye birilerinin kendi anadillerini konusmalarindan gocunuyoruz ki ben yurtdisindayim ve anadilimi konusabiliyorum cogu yerde ve anadilim devlet güvencesi altinda..
eee ab ye girecegiz diyen biz degilmiyiz..;)
ozaman canım kürt demiyiceksin...........terör diyiceksin .......böyle yazıların sonu hep kötüye gider eğer amacın ortalığı karıştırmak ve insanları galeyana getirmekse inanki amacına ulaşıyosun...
kardeşim lafa gelince anadolu topraklarında doğusunda ve batısında yaşıyan herkes türktür diyosunuz ,eğer bunlar türkse türkün konuştuğu dilde türkçedir işin özünde anadolu topraklarında konuşulan herdil anayasa güvencesi altında olmalıdır ...birileri bir dili konuşuyo ve bunlar terör eylemlerinde bulunuyorsa suçlu olan şahıslarmıdır yoksa dilmidir.unutmayalımki :
hz:muhammet(s.a.v) ve ashabı kiramda arapça konuşuyordu ebu cehiller ve ebrehelerde arapça konuşuyolardı
Ebru_ist
08-26-2007, 21:50
amacım ortalığı karıştırmak değil oy verdim hakkımı aradım bu kadar
sen oyunu kime verdin.......
peki ak partiye özgürlükleri artirsin diye oy veren dogu kökenliler hakkini nasil arasin??
Ebru_ist
08-26-2007, 21:53
ak partiye
peki ak partiye özgürlükleri artirsin diye oy veren dogu kökenliler hakkini nasil arasin??
varya sana diyicek kelime bulamıyorum.........sadece seni tebrik ediyoru
ak partiye
seni böyle konuşmandan.bian mhp ye verdiğini sanmıştım
Ebru_ist
08-26-2007, 21:57
ak partiye
seni böyle konuşmandan.bian mhp ye verdiğini sanmıştım
işte sorunumuz bu bakın eleştirememek ak partide yanlış bulduğumu eleştirdim mhp li sandınız.ben partiye körü körüne bağlanmam yanlış bulduğumu da doğru bulduğumu da söylerim..hatta söylim ben oy verirken birçok oy da peşimden götürdüm..bırakın da yanlış gördüğümü eleştireyim
ben sorumun cevabini alamadim..ak partiyi dogu da birinci parti yapanlar haklarini kimden sorsunlar??..
Ebru_ist
08-26-2007, 21:59
ben sorumun cevabini alamadim..ak partiyi dogu da birinci parti yapanlar haklarini kimden sorsunlar??..
onlar bu milletten ayrı bir millet mi?neden hemen araya ikilik sokuyorsunuz?savunduğunuza ters düşüyorsunuz.Türkçemiz duruken başka dil türetilsin diye mi oy verdi bu insanlar
ne alakası var doğuda çoğu insan türkçe bile bilmezken oyunu akp ye verdi.ozaman onlarda şu yanlışlığamı düşseydi....beni avunan dtp diyip dtp ye mi vermeliydi...........bence sen çırpındıkça çamura batıyosun....
onlar bu milletten ayrı bir millet mi?neden hemen araya ikilik sokuyorsunuz?savunduğunuza ters düşüyorsunuz.Türkçemiz duruken başka dil türetilsin diye mi oy verdi bu insanlar
onlar bu ülkenin öz evlatlari bu konuda hemfikiriz..peki o evlatlarin anadilinden niye bu kadar korkuyoruz?? sorun türkce mi..hepsini türkce konusturursak sorun hallolmus olacak mi?
unutmayalim ki onlarda bu ülkenin gercegi peki hic türkce konusmayanlari ne yapacagiz onlara da zorla türkce dersimi verecegiz...
bak ben Türkce asigiyim ama takildigim nokta ingilizce olunda no problem, almanca olunca kein problem, kürtce olunca büyük problem iste bana göre bu ikiliktir..Türkcemize sahip cikacaksak bunu yasayla, yasakla degil bizzat o güzel dilimizi dogru ve düzgün kullanarak baslayalim ;)
ne alakası var doğuda çoğu insan türkçe bile bilmezken oyunu akp ye verdi.ozaman onlarda şu yanlışlığamı düşseydi....beni avunan dtp diyip dtp ye mi vermeliydi...........bence sen çırpındıkça çamura batıyosun....
camura batmak iyidir...anlamadiginiz bir nokta var arkadaslar ben diyorum ki ak parti doguda neden birinci oldu o yörenin halina önem verdigi icin, o yörenin halkini önemsedigi icin..neden dtp bekledigi kadar milletvekili cikaramadi cünkü artik o populist yaklasimlar fayda etmiyor, terör örgütünden en fazla zarari o yörenin halki cekti..
ama yine dtp o bölgede güclü..basbakanimiz ne dedi hemen yerel secimlerden sonra bana izmiri ve diyarbakiri alin..cankayayi bilmem ama bana göre izmir ve diyarbakir tam anlamiyla kaledir kimlerin kalesi mi onuda siz söyleyin ;)
camura batmak iyidir...anlamadiginiz bir nokta var arkadaslar ben diyorum ki ak parti doguda neden birinci oldu o yörenin halina önem verdigi icin, o yörenin halkini önemsedigi icin..neden dtp bekledigi kadar milletvekili cikaramadi cünkü artik o populist yaklasimlar fayda etmiyor, terör örgütünden en fazla zarari o yörenin halki cekti..
ama yine dtp o bölgede güclü..basbakanimiz ne dedi hemen yerel secimlerden sonra bana izmiri ve diyarbakiri alin..cankayayi bilmem ama bana göre izmir ve diyarbakir tam anlamiyla kaledir kimlerin kalesi mi onuda siz söyleyin ;)
ben çamura batmayı sana söylemedim söylemem
ben çamura batmayı sana söylemedim söylemem
evet farkettim sonradan düzelmis kardes..farketmez olabilirde benim fikirlerimde yanlis olabilir insanlik hali ;)..
Türkiyede yaşayan büyük bir kürt halkı var ve eğer türkler türkçe isteyende ingilizce vs. yabancı dil konuşabilme-yazabilme-öğrenebilme hakkına sahipseler kürtlerin neden böyle bir hakkı gasp edilsin ki ?
loneliness
08-26-2007, 22:14
ebru arkadaşımız bugün fazlasıyla milliyetçi açıklamalarda bulundu...
neden sadece kürtçeye karşı gibi duruyorsun ki o anayasa taslağında kürtçenin serbest bırakılacağı gibi bir şey yok....
yazından sadece kürtçeye karşı imiş gibi bir hava var.. şunu diyebilirdin türkçe dışında her hangi bir dilde eğitime karşıyım...
türkiyede türkçe dışında eğitime şahsen bende karşıyım.. ama bu hepsinde uygulanacak...
ingilizce almanca fransızca eğitim verip çıkıpta kürtçe eğitim yasak dediniz mi işin içinden çıkılmıyor...
Fahrenheit
08-26-2007, 22:16
“Türkçe’den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez” hükmü Kürtçe’nin okullarda okutulmasını yasaklıyor.
Taslakta ise bunun yerine “Eğitim ve öğretim dili Türkçe’dir. Türkçe’den başka dillerde eğitim demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun olarak kanunla düzenlenir” hükmü yer alıyor.
idealist_13
08-26-2007, 22:18
seni ve senin gibi düşünüp kutuplaşmaya yelken açan insanları önyargılı davranıp kürdü 2, sınıf vatandaşı görmenizden pkk yandaşı olarak lanse etmenizden hakimiyeti nefsinizin eline verip enaniyet duygusuyla üstünlük taslamanızdan ( kimsiniz ki üstünlük ancak takvadadır ) kınıyorum. Eğer bu gün dilinden dolayı kültüründen dolayı giyim kuşamından dolayı yadırgarsan kürt kardeşlerimi (ki buna senin ve senin gibilerin gücü yetmez) seni ben protesto ediyorum elin gavuru dinsizi imansızı kendi dilini konuşur eyvallah kendi insanımız bu ülke için omuz omuza kurtuluş savaşını vermiş anadolu insanım kendi dilini konuşamasın öyle mi ' Hadi oradan aslında çok yazacaktım ama gerçekten şu yazıyla bile geçirdiğim 1-2 dakikaya acıyorum senin anlayacağın dilde cevap yazmak isterdim ama edep ne yapalım ve ahlak müsadee etmiyor. tanıyamamışssın sen kürtçe konuşanları anlayamamışsın samimiyetlerini İçlerinde bulunmamışsın yazık gerçekten seninle bu ak sitede bu konuyu tartışmaktan utanç duyuyorum yazıklar olsun sana ve senin gibi düşünenlere ha bu arada biz sizler gibi bataklıkta da yaşamıyoruz çamur atalım atılan taşlara da mümkün mertebe güllerle karşılık veririz ama bununda bir sınırı var çok safsınız inanın bana
sen ve senin gibi düşünenler geçmişten günümüze neler kaybetti ülkemize
DİKKAT! BU OYUNA GELMEYELİM!
1940'lar,1950'ler,1960'lar: Demokrat Partililer- Cumhuriyet Halk Partililer
1970'ler:Sağcılar-solcular
1980'ler:Aleviler-Sünniler
1990'lar:Türkler-Kürtler
2000-2007 'ler:Laikler-antilaikler
bu yazıyı yazanlar ve tasvip etmeyenler
Ebru_ist
08-26-2007, 23:18
seni ve senin gibi düşünüp kutuplaşmaya yelken açan insanları önyargılı davranıp kürdü 2, sınıf vatandaşı görmenizden pkk yandaşı olarak lanse etmenizden hakimiyeti nefsinizin eline verip enaniyet duygusuyla üstünlük taslamanızdan ( kimsiniz ki üstünlük ancak takvadadır ) kınıyorum. Eğer bu gün dilinden dolayı kültüründen dolayı giyim kuşamından dolayı yadırgarsan kürt kardeşlerimi (ki buna senin ve senin gibilerin gücü yetmez) seni ben protesto ediyorum elin gavuru dinsizi imansızı kendi dilini konuşur eyvallah kendi insanımız bu ülke için omuz omuza kurtuluş savaşını vermiş anadolu insanım kendi dilini konuşamasın öyle mi ' Hadi oradan aslında çok yazacaktım ama gerçekten şu yazıyla bile geçirdiğim 1-2 dakikaya acıyorum senin anlayacağın dilde cevap yazmak isterdim ama edep ne yapalım ve ahlak müsadee etmiyor. tanıyamamışssın sen kürtçe konuşanları anlayamamışsın samimiyetlerini İçlerinde bulunmamışsın yazık gerçekten seninle bu ak sitede bu konuyu tartışmaktan utanç duyuyorum yazıklar olsun sana ve senin gibi düşünenlere ha bu arada biz sizler gibi bataklıkta da yaşamıyoruz çamur atalım atılan taşlara da mümkün mertebe güllerle karşılık veririz ama bununda bir sınırı var çok safsınız inanın bana
sen ve senin gibi düşünenler geçmişten günümüze neler kaybetti ülkemize
çamurda yaşayan kim yazdıklarını kınıyorum..burası türkiye ben türküm dilimizd etürkçe ötesi yok gülü dikeni bırak
1940'lar,1950'ler,1960'lar: Demokrat Partililer- Cumhuriyet Halk Partililer
1970'ler:Sağcılar-solcular
1980'ler:Aleviler-Sünniler
1990'lar:Türkler-Kürtler
2000-2007 'ler:Laikler-antilaikler
bu yazıyı yazanlar ve tasvip etmeyenler
benımde kurt arkadaslarım var benım soylemeye calıstıgım burası turkıye(kı ataturkte belırtmıstır bu topraklarda yasayan emek veren turkıye cumhurıyetını kuran ınsanlar turktur dıye kurduyle cerkezıyle abazasıyla) resmı dılı turkce ve bence kurtce anayasaya gırmemelı..ohalde lazca cerkezce bunlarda gırsın anayasaya nıye kımse bole bıse dıretmıoda kurtceyı dıretıo..turkceyı herkes anlamıomu da kurtcede anayasaya gırıo..kaldıkı ben agrıdada yasadım ınsanlarin cogu hep kurtce konusuordu ve onlar bızı anlıodu ama bız onların hakkımızda ne dedıgını anlamıoduk..bıde bunun anayasaya gırıp resmılestırıldıgını dusunsenıze..yıne soluorum benım kımseye kısısel tepkım yok yanlıs anlasılmasın..
kurtlerı kımse 2. sınıf vatandas olarak goremez..bu ulkenın refahı ıcın calısan herkes kardestır..
bırıncısı doguda herkes dıledıgı gıbı kurtce konusuo buna yasak yok ve soyle bı durumda var..aıleler kucukken couklarına kurtce ogretıo nasıl olsa okula basladıgında turkce ogrencekler dıye..ve ogretmenler cocuklara yazmaktan once konusmayı ogretmeye calısıolar..bıde secmelı ders olarak gırerse bu ınsanlar turkceyı ogrenemez ulkede ıkılem olur..
ben bu ulkede turkce dısında her turlu egıtıme karsıyım ama suda bı gercekkı ıngılızce bı dunya dılı ve onu ogrenmeyen turkıyede bıle ıs bulamaz ..bu hos bı durum degıl ama bunu asmanın tek yolu ekonomık ıktıdar bunun ıcın daha cok yolumuz var..
ayrıca demın belırttıgım gıbı kurtce olcaksa cerkez lazca vb.de olsun nıye sadece kurtce..
kurtler resmı dılını konusabılsın dıyosunuz..bakın bu ulkedekı kımse safkan turk degıldır zaten bıcok mılletın karısımıyız..bu ulkeyı kuran bu topraklarda yasayan herkese turk denmıs ve resmı dıl belırtılmıs a halde bu hepımızın resmı dılı... ayrıca ben kurtce konusma yasaklansın demıorum..anayasaya gırmesın okullarda okutulmasın dıyorum..
aşk-ı ilahi
08-27-2007, 00:49
tüm mesajları okudum arkadaşlar...ama neden bu kadar anlamsızca tartıştığınızı anlamadım...bu ülkede kürtler vardı ve var olacaktır...buna kimsenin itirazı olamaz..proplem kürtlerden degil...terör yandaşlarından kaynaklanmaktadır...bu ülkede zararı sizce en çok kim çekti...egedeki efe mi...doğudaki ahmet mi.. evlere baskın yapılarak kaçırılan kürt çocukları...işyerleri basılıp paraları alınan kürtler..askere gidip bu vatanı savunan..vergisini veren ve herkes gibi bu vatanın evledı kürtler....bu sıkıntıları bilmeden kürtleri aşağılamak en basiti bence..vede şunuda anlamıyorum neden kürtlere bu düşmanlık...
burdanda site yönetimine sesleniyorum..bu tarz ırkçı söylemlere neden izin veriliyor...
kurtcenin okullarda secmeli ders olarak sunulmasinda hicbir sorun yok bence.. elin vataninda bile nufus yogunlugu cok olan etnik gruplar icin kendi dilleri secmeli ders olarak sunuluyor. lazca, cerkezce vb. bence kurtce kadar populer degil fakat istek olursa onlarda olur neden olmasin:)
aşk-ı ilahi
08-27-2007, 01:02
ya ben bir kürdüm...vede ders olarak okutulup okutulmaması diye bir şeyi düşünmüyorum halen bu ülkede ...en basit bir şeyde her şeyin sorumlusu kürtler deniyorsa öncelikle çözecek başka durumlar var .....
baskan16
08-27-2007, 01:08
biz onlata taviz veremeyiz derken kimi kastediyorsunuz kürtleri mi yoksa pkk yı mı
ne çektiysek hep bu ayrımı yapamamaktan çektik kardeşim KÜRT AYRI PKK AYRI kürt kardeşlerimizi dilinide öğrenecek konuşacakta gerçek olan budur
Siz hiç düşündünüz mü AK parti neden güneydoğuda fazla oy aldı çünkü insana bir güleryüz bir sıcak ilgi onu bizden ayrı görmemek ve onun yerel kültürünü serbest bir biçimde ifade etmesini sağlamak
TEK PARTİ ( İNÖNÜ) ZİHNİYETİNİ KARŞIYIM BENDE PKK YA OLAN KİNİNİ KÜRT KARDEŞLERİMİZE YANSITANLARI KINIYORUM
PKK' NIN AMACI NE TÜRKLE KÜRDÜ AYRIŞTIRMAK PKK NIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYELİM
aşk-ı ilahi
08-27-2007, 01:10
biz onlata taviz veremeyiz derken kimi kastediyorsunuz kürtleri mi yoksa pkk yı mı
ne çektiysek hep bu ayrımı yapamamaktan çektik kardeşim KÜRT AYRI PKK AYRI kürt kardeşlerimizi dilinide öğrenecek konuşacakta gerçek olan budur
Siz hiç düşündünüz mü AK parti neden güneydoğuda fazla oy aldı çünkü insana bir güleryüz bir sıcak ilgi onu bizden ayrı görmemek ve onun yerel kültürünü serbest bir biçimde ifade etmesini sağlamak
TEK PARTİ ( İNÖNÜ) ZİHNİYETİNİ KARŞIYIM BENDE PKK YA OLAN KİNİNİ KÜRT KARDEŞLERİMİZE YANSITANLARI KINIYORUM
PKK' NIN AMACI NE TÜRKLE KÜRDÜ AYRIŞTIRMAK PKK NIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYELİM
katılıyorum...ben ana dilimi konuşamıyorum ..çünkü bilmiyorum...koşuşunca gülüşmeler oluyor........ama kesinlikle şimdiye kadar bu ayrımcılığı yapmadım allah bana asla nasip etmez inşaalah
"mavera" çok iyi açıklamış benim sorularımada cevap vermiş ellerine sağlık...
+1 ;)
öyle bir toplum düşününki sadece kürtçe konuşabiliyorlar
neden kürtçe konuşamazsınız diyelimki
bu sadece bencillik olur konu çok yanlış
AkSa- 34
08-27-2007, 01:49
bu gün başka dillerde eğitim gibi haklar verilir, yarın özerklik tanınır, daha sonra da bağımsız bir kürdistan kurulur hesapları yapıldığı ortada? inşallah çok geç olmadan uyanılır.yoksa ortada uyanacak ne bir ülke kalacak ne bir Türk milleti, sonumuz ırak gibi olacak(gerçi ıraktaki durumu ay ne güzel diye izleyenlerde vardır ya neyse)...
asıl bu ulkede bırde kurtce konusulmaya baslanırsa bu ulkede ıyıce ayrımlar baslar cıft baslılık olusur..belkı benım kanımdada karısık kurt kanı var yada ne bılım lazlık vardır ama eger ben turkıye cumhurıyetı vatandasıysam bu ulke ekmegını yıyorsam ben TURKUM derım bayragım ay yıldız ulusal marsım ISTIKLAL MARSI ve ana dılımde TURKCEDIR..kurt olsamda laz olsamda cerkez olsamda bu degısmez ..
mesudum47
08-27-2007, 15:15
bekara avrat boşaması kolaydır derler... görüyorum ki sadece televizyondan duyduğu haberler ile burada yaygara koparıp önyargılı arkadaşlar var... Doğrudur ben de onların yerinde olsaydım Kürtçe'ye hayır diyebilirdim hatta Kürt'lere bile hayır diyebilirdim... Ama demiyorum çünkü bu bölgenin gerçeğini içinde yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım... Şimdi buradaki herkes diyebilir ki onlar da bu ülkenin vatandaşı ve her kürt terörist anlamında değildir... evet bu böyledir ama çoğu yerde gene de 2. sınıf insan gibi görüldüğü oluyor bunu ben kendi tecrübelerimden biliyorum hele doğum yerini yada kürt olduğunu anadilinin kürtçe olduğunu söyledin mi filmin kayışı kopuyor. tabi bunun tersi güzel durumlar da olmuyor değil...
Size göre kendi anadilini konuşmak neden bu kadar sakıncalı kendi anadilinde yazmak neden bu kadar tehlikeli...
Türkiye'den avrupa amerika vb ülkelere giden insanlar bu ülkelerde kendi dilleri ile eğitim alma olanakları oluyorken hatta kendi vatandaşlarına bile verirken neden Türkiye bunu kendi vatandaşlarına vermesin...
Türkiye'de hiç olmadık diller bile öğretilirken neden kendi kültür mozaiğinin parçalarından birine sahip çıkmasın.....
ben sonuç olarak bu başlığı yazan arkadaşlara ve bu başlığa evet diyen arkadaşlara hayır diyorum!!!
Biz bu ülkede yaşayan milyonların konuştuğu dile karşı çıkarız,Türkçe konuşalım deriz,Kürtçe'ye hayır deriz,sonra
okey,güsel,werdi,war,geliom,seviom,qadın,qlima,cix ,tikky,mani(money),ashk,dervish ve daha milyonlarca kelime kullanırız Türkçe(!)konuşurken...
İkilikler hep bu insanları sindiremediğimizden kaynaklanıyor.Oysa kabul etsek onların da bizden olduğunu,en azından batıdaki şerefsizlerden çok daha "bizden" olduklarını..hatta ben bu cümlemi kurarken bile onlar-bizler diyerek yanlış yaptığımı farketsem/farketsek,bir kabul etsek...
İnanın hiç kimse Kürdistan istemez o zaman,inanın hakları yenmeyen bir halk çıkıntılık yapmaz o zaman..İnanın her şey güllük gülistanlık olur o zaman..
Bu başlığı protesto ediyorum!
ewet haklısın önce türkçemizin yerine başka kelimeler arkadaşın örnek verdiği gibi
ing kelimeler kulanmayı ne zaman bırakırsak o zaman başka dillere karşı çıkabiliriz
Ak_Kelebek
08-27-2007, 16:03
malesef türkçemiz çok bouldu ama ben kürtçeye hayır diyorum...kişisel fikrimdir...
neden kürtçe ye hayır bu bence yanlış
benim o kadar kürt arkadaşım var senin türkiyede kürtçe konuşmıyacaksın diye bir kanun mu var
arkadaşlar bu ayrımcılıktır işte kürtçeye hayır demek kürtlere hayır demek
malesef türkçemiz çok bouldu ama ben kürtçeye hayır diyorum...kişisel fikrimdir...
fikrinize saygi duymakla beraber..neden hayir dediginizi bizimle paylasabilir misiniz?
mesudum47
08-27-2007, 16:06
arkadaşlar lütfen böyle cümleleri kullanırken türkçeyi en çok kimin bozduğunu da gözden kaçırmayın....
Türkçe'yi en çok bozan insanlar emin olun ki anadili türkçe olan insanlardan başkası değildir....
Bindiğin dalı kesiyorsun diye başkasına kızmaya hakkın yoktur...
kişisel bir fikir senden başkası hakkında ise üzerinde yorum yapılmaya da başkasının hakkı vardır...
ayrıca aramızda bulunan tabi varsa kürt arkadaşlar da bu konuya baktıklarını düşünürsek alınır ve kırılırlar
ayrıca bu yapılan çok yanlıştır mesela ben kürt olsam ve türkçeye hayır desem tepkiniz ne olur
kürt olsam bende tepki verirdim keşke bu konu hiç açılmasaydı :-\
arkadaşlar madem konu açılmış saptırmamaya dikkat edelim
benim getirdiğim bir üye kürt olsa ne diyeceğim ben
mesudum47
08-27-2007, 16:11
ayrıca bu yapılan çok yanlıştır mesela ben kürt olsam ve türkçeye hayır desem tepkiniz ne olur
Benim anadilim Türkçe değil ve burada çoğu arkadaşa Türkçe yazmaları konusunda uyarıda bulundum... ve bulunmaya da devam edeceğim...
Hayır herhangi bir dile hayır demeyeceğim... Elimden geldiği kadar öğrenip gerekirse anadili olanlara bile öğreteceğim...
Ak_Kelebek
08-27-2007, 16:12
ben sadece kendi fikrimi söylüyorum...ve tartışmıyacağım bu konuyu...siz kendi aranıuzda tartışın..ben özgürsem kıendi fikrimi söylemekte sizde tartışın....
tepki vermek icin kürt olmaya gerek yok ki...;)..böyle konulari görünce buradaki biz gurbetcilerin durumu geliyor hep gözümün önüne bizde burada hep günah kecisiyiz..dilimize, dinimize, kültürümüze hep satasmalar geliyor..
ülkede birseyler ters gitti mi hemen günah kecisi yapiliyoruz ama söyle bir durum var biz burada gurbetciyiz yani kendi ülkemizde degiliz o yüzden adamlara bir nebze hakverebiliyorsun..
ya kendi ülkelerinde, kendi öz vatanlarinda dislanananlar, ikinci sinif insan muamelesi görenler ne yapsin!
hayır tartışma falan yok biz sadece alınacak tepkiyi hesaplıyoruz bir düşünseniz ya bir tv kanalında
çıkıpta ben özgürsem kürtçe benim topraklarımda konuşulmayacak
unutmayalım ki internette gezinirken üye olan arkadaşlar var bir tanesi rast gelseydi
olabilecekleri düşünmek isterseniz bir düşünün
ben sadece kendi fikrimi söylüyorum...ve tartışmıyacağım bu konuyu...siz kendi aranıuzda tartışın..ben özgürsem kıendi fikrimi söylemekte sizde tartışın....
senin fikrindir saygi duyariz..ama burasi forum ve fikirler tartisilmak icindir..o zaman hepimiz bir fikir atip icerigini aciklamadan konulara yazalim..
sonucta seninde kendince hakli taraflarin vardir biz seni fikrinden dolayi dislamiyoruz bu haddimize degil sadece fikrinin gerekcelerini paylasmani istiyoruz belkide hak verecegiz!..
bir fikir ortaya atip icini doldurmadan gitmek ve siz tartisin demek biraz etik olmasa gerek ;)
Mesudum47;
abicim zaten ben de onu söyledim..Kürtçe'ye en çok karşı çıkanlar,Türkçe'yi en çok sahiplenenler ve yine Türkçe'yi en çok kirletenler de batı budalası insanlardır...
Bir anımı anlatayım...
Amcamla birlikte Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı bir köye gitmiştik..(amcam tam bir mhplidir). Orada iki kürt ve biz vardık.Bu iki kürt kendi arasında kürtçe konuşuyorlardı.Amcam hemen araya girdi ve:
"kardeşim ne konuşuyorsunuz,bize küfür mü ediyorsunuz nedir.Türkçe konuşun ya!" dedi..
Kürtçe konuşan arkadaştan bir tanesi:
"Abi biz niye küfredelim size,küfredecek ne var ki ortada? Biz kürtçe konuşarak daha iyi anlaşıyoruz..Türkçe ile daha zor oluyor.Ayıp ettin vallahi şimdi!" dedi..
Tabi amcam öylece kalakaldı...
burde kımse kurtlere on yargılı davranmıo zaten..kurtceye hayır dememızın nedenı cok farklı..ayrıca turkcenın bozukmasıyla bu konununda alakası yok..turkce yuzyıllar boyunca sureklı baska dılleden etkılenmıstır..osmanlı donemınde arapca farsca..1950lerde fransızca sımdıde ınglzce elbettekı hos degıl ama bu kacınılmaz bı durum ama elbet duzelıcek ..bunu engellemenınde tek sartı dedıgım gıbı ekonomık ıktıdar..
ıkı konuyu karıstırmayın..kımse kurtce konusulmasın demıo..nıtekım doguda buyuk olcude konusuluo..ama bunun resmılestırılmesıne karsıyım..
turkıye cumhurıyetı vatandası olan herkesın resmı dılı anadılı turkcedır..mılletı ne olursa olsun ve kımseye ıkıncı sınıf muamelesı yapılmıor!!!!
ayrıca mesudum47 bu olayın benzerı benım basımada geldı..agrıdayken okulda turkce bıldıklerı halde bana bakıp kkonusup guluolardı abes olarak bana bıse soyledıklerı bellıydı..ne kadar uzuldugumu anlatamam..ama ben yınede bunu genellemıorum tum kurtlere mal etmıorum elbette..kaldıkı bıcokta kurt arkadasım vardı..
mesudum47
08-27-2007, 16:20
Eğer yazdıkların kanun yada ilahi bir kaynaklan değil ise ve burdaki gibi ortaya söyleyebiliyorsan tartışmaya açmışsındır demek...
Eğer yazdıkların kanun yada ilahi bir kaynaklan değil ise ve burdaki gibi ortaya söyleyebiliyorsan tartışmaya açmışsındır demek...
tartışmamız bizim kalitemizi düşürür kendi dilimize saygı duyulmasını istiyorsak saygıya davet ediyorum
konu çığrından çıktı gibi beyler bayanlar
Onlybullet34
08-27-2007, 16:29
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
__________________________________________________ ____________________________
Herkez anadili bilmeli..Bunu reddetmek suçtur. Kendi yöresinin "lehçesi"ni konuşmakta serbesttir tabiki..Bu ülke bölünmez bir bütün doğu-batı kuzey-güney hepsi bizimdir hepimiz kardeşiz..Sene 1915 Çanakkale de Haçlı Birliğine Geçit YOK ! Samsun‘da 19 Mayıs 1919‘da Bağımsızlık mücadelemiz Başlıyor , Ülkemiz Bağımsızlık Mücadelesini TÜM YURTDA HER YERDE YAPIYOR .Doğusu batısı hiçbiryer farketmiyor Elinde SİLAHI YADA TIRMIĞI Mücadelesini veriyor ÜLKEYİ YABANCI ALÇAKLARDAN KURTARIYOR....Bu ülke böyle kurtulmuşken !! .Doğudaki vatandaşlarımız NİYE ÜLKEYİ BÖLENLERİ DESTEKLESİNLER !!!
evet hepımız turkıyelıyız!!!! ve anayasada belırtıldıgı uzere turkıyenın resmı dılı turkcedır!!!! ama elbette herkes kendı lehcesını konusmakta serbesttır..kımse buna karsı cıkmıo zaten...
Ak_Kelebek
08-27-2007, 16:37
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Başkenti Ankara’dır.
Herkez anadili bilmeli..Bunu reddetmek suçtur. Kendi yöresinin "lehçesi"ni konuşmakta serbesttir tabiki..Bu ülke bölünmez bir bütün doğu-batı kuzey-güney hepsi bizimdir hepimiz kardeşiz..Sene 1915 Çanakkale de Haçlı Birliğine Geçit YOK ! Samsun‘da 19 Mayıs 1919‘da Bağımsızlık mücadelemiz Başlıyor , Ülkemiz Bağımsızlık Mücadelesini TÜM YURTDA HER YERDE YAPIYOR .Doğusu batısı hiçbiryer farketmiyor Elinde SİLAHI YADA TIRMIĞI Mücadelesini veriyor ÜLKEYİ YABANCI ALÇAKLARDAN KURTARIYOR....Bu ülke böyle kurtulmuşken !! .Doğudaki vatandaşlarımız NİYE ÜLKEYİ BÖLENLERİ DESTEKLESİNLER !!!
tebrik ediyorum arkadaşım...
kobbal arkadasin tespitine söyle bir acilim getirmek istiyorum Türkiye de yasayan herkes Türk müdür yoksa Türk vatandasi midir?
ne demek istediğini sana anlatmak isterim ama anlamamakta ısrar edeceğin için
gerek duymuyorum ve sözüm
ben türk değilim türkiyeliyim
ya ben savundugunuz seyı anlamadım acıkcası..sız turkıyede kurtce konusulabılsın mı dıosunuz yoksa anayasaya gırıp resmılestırıp hatta okullarda gosterılsnmı dıosunuz..eger bırıncısıyse kesınlıkle desteklıorum zaten konusuluoda..yok ıkıncısıyse kesınlıkle HAYIR!!!EGER TURKIYELIYSEN ANAYASANI KABUL EDIOSAN RESMI DILIN TURKCEDIR..
Hasan ERBEK
08-27-2007, 16:43
arkadaşlar ideolojileri değil gerçekleri tartışalım lütfen.
ne demek istediğini sana anlatmak isterim ama anlamamakta ısrar edeceğin için
gerek duymuyorum ve sözüm
ben türk değilim türkiyeliyim
ya ben savundugunuz seyı anlamadım acıkcası..sız turkıyede kurtce konusulabılsın mı dıosunuz yoksa anayasaya gırıp resmılestırıp hatta okullarda gosterılsnmı dıosunuz..eger bırıncısıyse kesınlıkle desteklıorum zaten konusuluoda..yok ıkıncısıyse kesınlıkle HAYIR!!!EGER TURKIYELIYSEN ANAYASANI KABUL EDIOSAN RESMI DILIN TURKCEDIR..
kardes burada tartisilan kürtcenin resmi dil olmasi degil kürtcenin egitim dilleri arasinda olmasidir? acaba bu sakincali bir durum mudur yani ingilizce, almanca, fransizda okullarda egitim dili olarak ögretilirken ülkemizde milyonlarca kisinin konustugu bir dil ögretilmiyor..
tabiki bu secmeli ders sistemiyle olabilir isteyen alir, isteyen almaz acaba bunda bir sakinca var mi arkadaslar!
Onlybullet34
08-27-2007, 16:45
kobbal arkadasin tespitine söyle bir acilim getirmek istiyorum Türkiye de yasayan herkes Türk müdür yoksa Türk vatandasi midir?
ANAYASA
I. Türk vatandaşlığı
MADDE 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.
Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)
Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.
Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz.
Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.
son söz budur işte saçmalamaya giden bir konu üzerine
Ak_Kelebek
08-27-2007, 16:46
ben bu arkadaşların neyi savunduğunu gerçekten anlamıyorum...ve size söyleyecek söz bulamıyorum...
demek istediğim kimsenin diline ve ideolojilerine söz etmek bizim işimiz değil
ve burada açılan konudan rahatsızlık duydugumu belirtiyı,orum
ANAYASA
I. Türk vatandaşlığı
Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)
Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.
Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz.
Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.
kardes anayasada yazan hersey dogruysa bu anayasa iyi bir anayasa ise neden anayasa degistiriliyor neden bu anayasa yüzlerce kez delik desik oldu?
zaten yeni sivil anayasada bu degisiklikleri öngürüyor..ideolojilerden uzak, renksiz ve özgürlükcü bir anayasa...
askeri darbenin eseri olan anayasanin her yazdigi ne kadar ülkenin gercekleriyle örtüsebilir ki!
Onlybullet34
08-27-2007, 16:48
son söz budur işte saçmalamaya giden bir konu üzerine
Senin anlaman için son söz değil başlangıçdır o laf..Sen hep tersten konuşuyorsun ama anlamaya başlıyacaksın!!
Ak_Kelebek
08-27-2007, 16:48
evet bende çok rahatsız oldum lütfen kilitleyin bu bölümü yetkişli kişiler...
mesudum47
08-27-2007, 16:49
Başkenti Ankara’dır.
arkadaşım üstteki kısma kimsenin hayır dediği yok... onun için varız bunu değiştirmeye de kimsenin gücü yetmez...
anadili farklı olan biri insanneden başka bir dil için anadilim desin ki... engizisyon mantığıyla diretmenin ne anlamı var... Galile ye de dünyanın dönüşü ile alakalı direttiler ama galile can versede fikri ebedi kalmıştır...
anlamaya başlamak o ne demek
benim yengem kürt ve bu konu benim kanıma dokunuyo vartmı başka söz etmek isteyen buyursun
bende sizlerin türklüğünden şüphe duymaya başlıyayim
akradyo-djyavuz
08-27-2007, 16:50
Konunun 7 sayfasını da okumak çok zor ama bu mesele Kürtçe kurslarının açılması serbest bırakılması ile ilgili konuda da değişik yerlerde tartışılmıştı. O zaman da bir sürü yaygara koparıldı. Vatan bölünüyordu, hükümet hain ilan ediliyordu vs.
Şimdi bakıyorum kurslar açıldı hepsi tek tek kapandı. Demek ki serbest bırakılmadığı sürece hep öne sürülerek ayrışma noktası olunan bu konu serbest bırakılınca bütün değerini yitiriyormuş. Bırakın isteyen istediği dilde konuşsun ki hakikaten bu vatanı bölmek isteyenlere malzeme kalmasın.
Kimse istediği dili öğreniyor diye bu ülke bölünmez. Gerçekten Ak Partinin felsefesini anlamış bir kişi zaten böyle bir konu da açmaz bu meseleye de böyle bakmaz.
mesudum47
08-27-2007, 16:51
yasalar doğru olduğu için değil yürürlükte olduğu için kanundur...
Onlybullet34
08-27-2007, 16:52
ANAYASA
I. Türk vatandaşlığı
kardes anayasada yazan hersey dogruysa bu anayasa iyi bir anayasa ise neden anayasa degistiriliyor neden bu anayasa yüzlerce kez delik desik oldu?
zaten yeni sivil anayasada bu degisiklikleri öngürüyor..ideolojilerden uzak, renksiz ve özgürlükcü bir anayasa...
askeri darbenin eseri olan anayasanin her yazdigi ne kadar ülkenin gercekleriyle örtüsebilir ki!
Mavera anayasanın 4 maddesini iyi oku !!!
Değiştirilen maddeler belli !! Laf oyununa gerek yok ..
Konunun 7 sayfasını da okumak çok zor ama bu mesele Kürtçe kurslarının açılması serbest bırakılması ile ilgili konuda da değişik yerlerde tartışılmıştı. O zaman da bir sürü yaygara koparıldı. Vatan bölünüyordu, hükümet hain ilan ediliyordu vs.
Şimdi bakıyorum kurslar açıldı hepsi tek tek kapandı. Demek ki serbest bırakılmadığı sürece hep öne sürülerek ayrışma noktası olunan bu konu serbest bırakılınca bütün değerini yitiriyormuş. Bırakın isteyen istediği dilde konuşsun ki hakikaten bu vatanı bölmek isteyenlere malzeme kalmasın.
Kimse istediği dili öğreniyor diye bu ülke bölünmez. Gerçekten Ak Partinin felsefesini anlamış bir kişi zaten böyle bir konu da açmaz bu meseleye de böyle bakmaz.
kardes eline saglik bende bu noktaya dikkat cekmeye calisiyorum yasayla, yasakla bu isler olmaz..ne oldu türkce yayin konusunda cok yaygara koptu ne oldu ülke mi bölündü hayir ayni sekilde kürtce kurs konusunda da demediklerini birakmadilar ne oldu hic birsey.kurslar ilgisizlikten dolayi kapandi(burada özelestiriyi kürtler yapmalidir)
:D :D :D
bizim buna bişey dediğimiz mi var sayın arkadaşım ben sadece burada açılan konuya tepkimiz var
Onlybullet34
08-27-2007, 16:54
anlamaya başlamak o ne demek
benim yengem kürt ve bu konu benim kanıma dokunuyo vartmı başka söz etmek isteyen buyursun
bende sizlerin türklüğünden şüphe duymaya başlıyayim
Ağzını topla sen kimin Türklüğünden şüphe duyuyorsun !
ANAYASA
I. Türk vatandaşlığı
Mavera anayasanın 4 maddesini iyi oku !!!
Değiştirilen maddeler belli !! Laf oyununa gerek yok ..
ben laf oyunu yapmam kardes, buna gerek duymam o yönden rahat olabilrisin..bu maddede yeni anayasayla beraber degisecektir surada ne kaldi calismalar bitmek üzere yeni anayasayi görecegiz ama sayin üskül yeni anayasadan bir kac ipucunda bulundu diye nasil linc edildi hatirliyoruz degil mi??
birde kardes sana birsey soracagim anayasada öngörülen Türk lük kavrami vatandaslik, yurttaslik anlaminda mi yoksa irk anlaminda mi ;)
Arkadaşlar bence bu kadar yeter! Bir tartışmadan bir sonuç alınamayacağı ortaya çıktığı anda durmalıyız bence orda,ki bu tartışmadan orta bir yol bulunamayacağı da sanırım malumunuz..
böyle gittikçe Reha Muhtar programlarına benziyoruz..Herkes bildiğini savunmaya devam etsin ama bu sayfada yeterince belirtildi fikirler bence.Yoksa forum zarar görecek,insanlar birbirini kırmaya başlayacak...ve bu da hiçbirimize yakışmaz...
Lütfen...
Onlybullet34
08-27-2007, 16:56
Sen ne anlıyorsan artık ..
allah rızası için bu mubarek gün hurmetine kaoatın kilitleyin ya şu konuyu
Sen ne anlıyorsan artık ..
ben senin ne anladigini ögrenmek istedim kardes ;)..
benim fikrime gelince yurttaslik, vatandaslik anlaminda kullanilmistir..
allah rızası için bu mubarek gün hurmetine kaoatın kilitleyin ya şu konuyu
Bence de...lütfen...
arkadaslar gaz olmayalim (: sakin olalim.. butun sayfalari tek tek okudum..
mavera & mesut bana en yakin kisiler gibi geldi bu konuda..
ben zaza'yim.. ama zazaca bilmiyorum. kalkip "aa beni asimile ettiler. yok iste dilimi caldilar vs vs" de demem. kucukken hep mehter marslariyla buyumus bi adamim. Ceddime de Turklugume de kimse tarafindan laf soyletmem. lakin konu bence tamamen dis kaynakli.. dunyada bu hep var olmustur olacaktir. nedir bu? "icerden bolmek, karistirmak" insan bi lafi cok duyunca pek onemsemiyor ama olay sirf karsitliklar meselesi. kapitalizm kominizm gibi aynen.
"yaratilani sev yaradandan oturu" & "Gel ne olursan ol gel" bence bu ufku gormek hissetmek, kaniksamak da bitiyor olay...
Onlybullet34
08-27-2007, 17:03
Arkadaşlar konu çok yön saptırdı ..Bazı arkadaşlar Türkçeye ve Türklüğe dil uzattığı için Sabrım kalmadı ve doğruları yazmaya çalıştım.
dediğim gibi benim yengem has bir kürt ve bende bu konuya acayip sinirlendim baktım konu kapatılmıyor
ve bundan sonra olacak kavga ve kırgınlıktan sorumlu kişidir herkesin önünde yemin ediyorum
sabır kalmadı artık
kürtlere laf eden türk değildir
ben hem türküm hem kürt hem laz
Arkadaşlar konu çok yön saptırdı ..Bazı arkadaşlar Türkçeye ve Türklüğe dil uzattığı için Sabrım kalmadı ve doğruları yazmaya çalıştım.
kardes böyle töhmet altinda birakici konusman yanlis..burada fikir alisverisi yapiyoruz..kimse kimsenin Türklügüne laf edemez...
hepimiz kendimizce dogrulari yazmaya calistik..ama dogru, ama yanlis orasini bilemeyiz..ben senin fikirlerine saygi duyuyorum ayni saygiyida senden bekliyorum..
selametle...
Herkesin kandilini kutlarım bu günde bu konuya ara verelim lütfen
dediğim gibi benim yengem has bir kürt ve bende bu konuya acayip sinirlendim baktım konu kapatılmıyor
ve bundan sonra olacak kavga ve kırgınlıktan sorumlu kişidir herkesin önünde yemin ediyorum
sabır kalmadı artık
mehmet kardesim yangina da körükle gitmenin anlami yok..aslinda bu tür konularin tartisilmasi cok normal ama bizler bu konulari tartisma olgunlugunda degiliz..fikirlere saygi duymuyoruz kendi fikirlerimizi zorla karsidakine empoze etmeye calisiyoruz..
biraz daha anlayis, biraz daha empati, biraz daha az önyargi sorunu cözecektir ;)
Ak_Kelebek
08-27-2007, 17:08
şu mübarek günde böyle konu açana ben hakkımı helal etmiyorum...
mesudum47
08-27-2007, 17:09
sabahtan beri buradayım.... ben çıkıyorum....
bu konudaki fikirlerim belli ve büyük kısmını da yazdım...
şimdilik selametle kalın sonra görüşürüz...
Slav u Rez
mavera kardeşim uzatmasak tamam kapatalım artık kırıcı olunmaya başlandı
mavera kardeşim uzatmasak tamam kapatalım artık kırıcı olunmaya başlandı
hayirli kandiller polat ;)
sabır kalmadı artık
mehmet kardesim yangina da körükle gitmenin anlami yok..aslinda bu tür konularin tartisilmasi cok normal ama bizler bu konulari tartisma olgunlugunda degiliz..fikirlere saygi duymuyoruz kendi fikirlerimizi zorla karsidakine empoze etmeye calisiyoruz..
biraz daha anlayis, biraz daha empati, biraz daha az önyargi sorunu cözecektir ;)
Ahmet hocam henüz hazır değiliz işte bazı şeylere...Hazır oluruz inşallah bir gün..Bu arada ben de burdan herkesin Beraat Kandili'ni kutluyorum...
mesudum47
08-27-2007, 17:11
özel mesajlara açığım...
isteyen msn adresimi de ekleyebilir...
bu konu neden kapatılmıyor anlamadığım bu
ben herkesten özür diliyorum
HOGE_MERA
08-27-2007, 17:14
Kürtçe'ye EVET. Tarihine bakmaya bile üşenen insanların kalkıp şuna hayır, buna hayır demeleri ne kadar ilginçtir. Tıpkı Türkan Saylan'ıa kalkıp namaz hakkında konuşması gibi...
bu arada akşama kadar okunacak 4 cüz kaldı bi el atın derim bitsin hatimimiz
Onlybullet34
08-27-2007, 17:14
Hayırlı kandiller.Konuyu uzatmaya gerek yok tartışılan tartışıldı ilerlerse foruma çok zarar verecek..
Hayırlı kandiller.Konuyu uzatmaya gerek yok tartışılan tartışıldı ilerlerse foruma çok zarar verecek..
hayirli kandiller arkadaslar...bende arkadasa katiliyorum bundan sonraki tartismalar yapici degil, yikici olur ;)
Ak_Kelebek
08-27-2007, 17:16
saat kaça kadar okunması lazım?
akradyo-djyavuz
08-27-2007, 17:17
http://radyo.akpartiforum.com adresinde güzel ilahiler dinleyebiliri isteklerinizi yollayabilirsiniz...
Forumumuzun radyosuna bekliyoruz....
tartışmamı neden ben asıl tartışmamı yapmamaya çalışıyorum
eğer tartışmamı istiyorsanız özel mesajla olabilir çünkü sinirden ardı ardına sigara yakıyorum
arkadaşlar eğer bi konu hakkında konuşuluyosa germeden konuşun bu konuyu açan arkadaşımızın demekki kafasında soru işaretleri varmışki açmış aydınlatmaya çalışalım
seviyeli bir şekilde
,
allah allah neden (kürtçeye hayır) neden kürtler canınımı sıkmış ahlaksızlık mı yapmış laf mı
atmış kapkaç mı ne ¿
bakın benim lafımı bile çarpıttınız tebrik ediyorum
bizim doğrumuz ona yanlış geliyo demek
onun doğrusuda bize
bu kadar konuşmadan sonra ya ikna olur yada olmaz
cüz alın diyorum link veriyorum
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10518.22
arkadaslar forumu yıpratmayın artık
ıcınızde ukte kalacaksa özelden yazışın dılersenız
yetkılıler lutfen ıstrham edyrz kılıtleyın bu konuyu
tartışmamı neden ben asıl tartışmamı yapmamaya çalışıyorum
eğer tartışmamı istiyorsanız özel mesajla olabilir çünkü sinirden ardı ardına sigara yakıyorum
arkadaşlar eğer bi konu hakkında konuşuluyosa germeden konuşun bu konuyu açan arkadaşımızın demekki kafasında soru işaretleri varmışki açmış aydınlatmaya çalışalım
seviyeli bir şekilde
,
allah allah neden (kürtçeye hayır) neden kürtler canınımı sıkmış ahlaksızlık mı yapmış laf mı
atmış kapkaç mı ne ¿
bakın benim lafımı bile çarpıttınız tebrik ediyorum
bizim doğrumuz ona yanlış geliyo demek
onun doğrusuda bize
bu kadar konuşmadan sonra ya ikna olur yada olmaz
cüz alın diyorum link veriyorum
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10518.22
cok gec farkettim yoksa bir kac cüzde ben alirdim cok fazla zamanimida almazdi ama simdi aksam namazina kadar calisyiorum :(
Onlybullet34
08-27-2007, 17:21
evet 4 cüz kaldı bir el atalım...
ya böyle bişey yapılırsa resmen türkiye ikiye bölünmüş olur bi devletin bi dili vardır beğenmiyen gitsin ne kürtçesi ya zaten anası baası öğreitoyr onlara bu resmen türkiyeyi vermektir bıraın gitmyene bi dilimiz kaldı bari ona sahip çıkalım
Hasan ERBEK
08-27-2007, 18:52
konu amacını aştığı için tarafımdan kilitlenmiştir.saygılar
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.